Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, způsob xxxxxx kontroly x xxxxxx hodnocení potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou stolní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx kontrolu x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 a 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, než je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx stanovených v části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx kterém xxxxxxxxx vzorek kontrolované xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxx, není xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxx doloženo, xx jsou xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx sníženou xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx nebyly překročeny xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx v části 1 tabulce č. 1 část X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx se x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. přílohy,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 v tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, popřípadě nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxx xxxxx této vyhlášky xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx socialistické republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx předpisy, x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx obaly, x xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY A XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx specifikovány xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, které xx konzumují xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu k xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx spp.
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
102/g
 

nikoli x přímé spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx tropických a xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 g
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny (měřitelný xxxxxxxxxx přístrojem);
nelineárně souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Salmonella typhi xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, která xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx riziko.
Část X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x dětskou výživu
105/g
 
k xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx spotřebě
 
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve fermentovaných xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx plísně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
5. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování
5.1. Vzorkovaným xxxxxx se rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xx xxxxxxx z xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou šarži.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx předepsaným xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx jednotky, popř. xxxx xxxxxxxx (v xxxxxxxxxx xxxx jiné xx xxxxxx hmotnosti xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx jedním xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx její xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x šarže, a xx x xxxxx x náhodným výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxx xxx odběr xxxxxx, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx x rozhodném xxxxx x, tj. xxxx vzorkování;
c) pro xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx m, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, xx. počet xxxxxx určený x xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxxxx, zda xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx připouští x všech xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků, xxxxx xx xxxxx nebo xx xxxxx x;
x xxxxxxxx číslo, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x hodnota X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Jako množství xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx v 1 xx vzorku;
- v xxxxxx vzorku určeném x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx nejvýše 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx nebo x 1 xx xx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx metodami, xxxxxxxx 1 xx xx zalévá agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx xx xxxxxxx xx povrch, očkují xx a xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx nula x xxxxxx x xx x, přičemž: 0a xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxx zalití 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x značí xxxx než 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí xxxx xxx 10/ml xxxxxx xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0x značí, xx mikroorganismy nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x xxxxx xxxx xxx 5/ml vzorku) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně xxx 50/xx vzorku xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x objemu xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx uveden xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 ml vzorku;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx vzorku určených x xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny za xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx xxxxxx vzorku xx příslušné tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, vyočkováním xx xxxxxxxx půdy a xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 25 x xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx v 1 ml vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxx aplikaci plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx část xx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx interpretuje xxxx nevyhovující stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx z xxxxxx x byla xxxxxxxx hodnota vyšší xxx X pro xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než x a xxxxx xxxx rovné M, x to xxx xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx příklad x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx je x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x jednoho xxxx více vzorků xxxxxxxxx mikroorganismy xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně m xxxxx u dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx interpretace: xxxxxxxxxx hodnoty c
Příklad x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších mezních xxxxxx, rozhodne xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x potravinou, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnot, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx doprodeji xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx nebo xxxxx potravin, zákazu xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx příslušný xxxxx státního dozoru x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. X případě, xx xx překročení xxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxx působící onemocnění x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx orgán státního xxxxxx příkaz x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru n x xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx operativní xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vyjadřující xxx tento plán xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx kontrolovaná šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx rozsahu x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (první xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) posouzena xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Pa xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: zastoupení ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Zkoušení nižšího xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx než x xxxx být xxxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx vzorky posuzují xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 3 x. Pro xxxxxxx, kdy x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x nebo &xx; 150/ml.
Pro xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, jak je xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx původce xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Rovněž x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů nepřesahuje xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 x xx xxxxxxx další xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx stanoveného x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx postupů a xxxxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx při 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
1. XXXX X MASNÉ VÝROBKY, XXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, ZVĚŘINA X DALŠÍ DRUHY XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně drobů - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Živočišný xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx ryby


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx neopracované bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Sulfitredukující klostridia

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx v oleji, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102
3.2. Majonézy x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské mléko xxx přímý prodej


n

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu
4.6.1. Sušené mléčné xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, čerstvé tvarohové xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx ze xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx sýry a xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující klostridia

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s přísadami


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus aureus

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx než Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus aureus

5

2

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX A OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, brambory, xxxxx, ovoce


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, xxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Sušená xxxxxxxx a xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

m

X

Koliformní bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x xxxxxxxx) včetně xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

50

2.102
7.4.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

1

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx přípravu těst


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x krupicové xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Dětská xxxxxx xxxxxxxx, cereálně-mléčná, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po obnovení x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx tekutině


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.3. Těstoviny xxxxxxxx x náplní


n

c

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, drť apod.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Sójové xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pastérované


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx rostlin
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (xxx, pohanka, xxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, ochucené, xxxxx x obilné xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Salmonella 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx pro obilí x šroty x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX VÝROBKY
9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a jinou (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx pečivo s xxxxxxxx nebo máčené


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, sněhové xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky plněné xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, tukovými, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx a náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, smetanovými xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Pekařské x cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx a zmrazené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, pudinky, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x prášku xxxx.


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x brambor
10.2.1. Xxxxxx bramborové výrobky (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx chips (xxxxxxxxxx i ochucené, xxxxxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX SLADIDLA X XXX
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, výrobky k xxxxxxxx kakaových nápojů


x

x

x

M

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


n

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx révová a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x obsahem etanolu xxxxxx než 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0c

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx základní xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Nápoje xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx v xxxxxx s xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou složkou


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, TEKUTÉ XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené ke xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx


x

x

x

M

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Clostridium perfringens

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Bylinné x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx s xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx mléčných x xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx dřeně xxxx xxxxxxxxx kůry)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx kultury x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Jedlá sůl xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů s xxxxxxxx denní dávkou 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx tablet, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx přípravky x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY XXXXXXX X TEPLÉ XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, dresinky vlastní xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů 28)

2

1

2.105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx polotovary)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, mletého xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, x kombinaci se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx sušené xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx polev),
i) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
m) xxxxxx náhrady xxxxx xx xxxxxxx nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, obsah antimikrobiálních xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx provedená redakčním xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x o xxxxxxx jejich úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx másla s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád nižší.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx obsahujících xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) U xxxxxxx s přísadou xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o jeden xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x část 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6391 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °C na xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x hermeticky uzavřených xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso a xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx coli. Technika xxxxxxx pravděpodobného počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx enterocolitica.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Mléko a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56 0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Mléko x xxxxxx výrobky - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 2293 (56&xxxx;0122) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx ČSN ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx botulonických xxxxxx a Clostridium xxxxxxxxx.
XXX EN XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56 0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 xX.
13) Čl. 19 přílohy x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx jejich použití, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx x xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dvou xxxxxx x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx přídatných xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami xx připouštějí xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.
24) Nehodnotí xx x xxxxxxx.
25) Sleduje xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou se xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx použití.
27) Nesleduje xx u výrobků x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx u výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden řád xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx používá pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".