Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx x uvedení xx oběhu, xxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxx xxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro kontrolu x hodnocení, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx v části 2 xxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, kterým xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx vzorek xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X epidemiologicky xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí výběr, xx něhož xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx kontrolované šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx jejich odběru, xxxxxxxx nebo objem, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx při xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx xx xx záchytnosti, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx k danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x B. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x mykotoxiny stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě nežádoucí xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx mohly xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x sociálních xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - xxxxxxxx hygienika XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx obaly, a xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Příloha k xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx hlavní xxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx konzumují xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, vaření, mikrovlnném xxxxxx xxxx smíchání x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu,
d) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx obchodně sterilní.

Xxxxxxx x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny neurčené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria monocytogenes
 
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 g
 
masné xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella spp.
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
102/g
 

nikoli x xxxxx spotřebě
103/g
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, měkkýši, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy)
 
 
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 g
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Salmonella typhi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) x xxxx svým balením x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu
107/g
 

rostlinného xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx spotřebě
103/g
Escherichia xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx fermentovaných xxxxxxxxxxx nebo potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
růst plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx okem

Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx potraviny
negat***/
Mykotoxiny - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx jednotky, xxxx. xxxx jednotek (v xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx se provádí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "výběrová xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x rozsahu n.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vyberou xxxxxx x šarže, a xx x xxxxx x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, které xxxxx xxx odběr xxxxxx, xxxxxx zkoušení a xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické požadavky xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) výčet xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx xxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx n a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c, tj. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x rozsah xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx kontrolovaná xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx připouští u xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nižší xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (X xx xxxxxxxxxxx), je xxxxxxx x vyjádřena nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X xxxx stanoveny xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx x 1 ml vzorku; xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 ml vzorku, 5.103 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 xx vzorku;
- v xxxxxx xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx se u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 ml vzorku;
b) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo x 1 xx xx 0,2 ml ředění 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx nula s xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0a xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx být prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx tekutého neředěného xxxxxx (0x značí xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/ml xxxxxx xxxx < 10/x xxxxxx) 0c xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je uveden xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx vzorku;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx navážky nebo xxxxxx objemu xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 ml xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx část xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x jednoho xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X pro xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. u xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx stanoveno xxxxxxxx x, byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než x a xxxxx xxxx xxxxx X, x xx pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. v případech, xxx je x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n stanoven xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. b)/ jako xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X je proškrtnuto, xxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/g xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně x xxxxx u dvou xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty x
Xxxxxxx x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sledovaných xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážce (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x dalším xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx určený okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (dovozce) xxx zjištění takto xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x využitím systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx charakteristika xxxxxxxxxxx xxx xxxxx plán xxxxxxxxxxxxxxx, s xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka č. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx jednotek, xx. počet xxxxxx xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) posouzena xxxx vyhovující, pokud xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Pa klesá
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005

Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: c = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v %
<: Xx xxxxx než 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x může xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx není xxxxxxxx šarži. X xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m. Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx jako xxxx s indexy x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x nebo &xx; 150/xx.
Xxx případy, xxx x je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx nevztahuje xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx xxx x může být xxxxxxx i pro xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx posoudit xxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x tomto xxxxxxx xx zkoušené xxxxxx xxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 m xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx podmínek xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx při termostatové xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX PODSKUPINY POTRAVIN
1. MASO X MASNÉ VÝROBKY, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, ZVĚŘINA X XXXXX DRUHY XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx drobů - čerstvé i xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě (např. xxxxxx salám, xxxxxxxx xxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, zmrazené x xxxxxx ryby a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Výrobky x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Bacillus xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x rosolu, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx apod.)


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx mléko xxx xxxxx prodej


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

mikroorganismů





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT






X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Sušené xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, tvarohové xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx pudinky, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx mléko, kefír, xxxxxxx kysaná xxxx.


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, čerstvé xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (termizované) výrobky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx sýry x xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx balených)


x

x

x

X

Escherichia coli

5

2

10

102

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Plísně 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x přísadami


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx mlékárenské


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX KRÉMY


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX X OLEJE
6.1. Rostlinné xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")


x

c

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, brambory, xxxxx, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x xxxxxxxx) včetně xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0d

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX Z LUŠTĚNIN, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx přípravu těst


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx výživy


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s ovocnou xxxx jinou složkou
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx tepelné úpravě


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx obnovení x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

5.102

5.103

Plísně

5

3

104

5.104
8.6. Sójové výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Koliformní bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx rostlin
8.7.1. Xxxxxx semena rostlin x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx apod.


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx obilí x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX A XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x jinou (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx výrobky)


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx máčené


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky plněné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.5. Pekařské x cukrářské výrobky xxxxxxxx x zmrazené xxxxxx výrobků x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x dezerty v xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Plísně

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, bramborové xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Plísně

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x ochucené, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx x tekuté xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení


x

c

m

X

Koliformní bakterie

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, čokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx a xxxxxx x obsahem etanolu xxxxxx než 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx sycené XX2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx xx základní xxxxx skladování


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Kvasinky

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx koncentráty


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Plísně

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX POLÉVEK, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Tekuté kořenicí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Bacillus cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX A XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Bylinné x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx a xxxxx x čajem xxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX SE ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Želatina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

c

m

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx a lyofilizované, xxxxx kvasinky


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x domácí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Potraviny x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, kapslí, x prášku, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx apod.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organismu, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY STUDENÉ X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx i xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, dresinky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus aureus 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx směsi x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX A SKUPINY XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx nad 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) náhradní xxxxxxxx,
x) sůl xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx náplní xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) nečokoládové cukrovinky,
x) xxxx xxxxxxx x kávoviny,
l) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx teplých xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x své xxxxxxxxxx z hlediska xxxxxxxx mikroorganismů (aw, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx apod.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx provedená xxxxxxxxx xxxxxxxx x částce x. 38/99 Xx.
Právní předpis x. 294/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
3) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx nižší.
7) Sleduje xx pouze x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x přídavkem xxxx korýšů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a část 7 XXX 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 7954 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro metody xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, x 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx pH.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x ředění pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN ISO 6730 (56 0120) Mléko - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56 0122) Xxxx x masné výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx XXX XXX 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx konfirmace xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální metoda xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz botulonických xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 oC.
13) Xx. 19 xxxxxxx č. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxx xx užívá xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx jen u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dvou xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
21) U xxxxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx xx připouštějí hodnoty x řád xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx s tvarohem xxxx hodnoty x = 5, c = 2, m = 3.102, M = 103.
23) Nesleduje xx u xxxxxxx xx povrchu kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx syrovou potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx složkou.
31) Xxx, xxx xx x xxxxxxx používá xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".