Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x uvedení xx xxxxx, způsob xxxxxx kontroly x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vodu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech x xxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx mikrobiologického zkoušení xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které stanoví xxxxx technické normy, xxxx být při xxxxxx použití xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx k danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou nebo xxxxxxxx trvanlivostí, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny se x mikrobiologického hlediska xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. přílohy,
x) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx stanovené x části 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x to v xxxxxxxx, které by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které by xx xxxxx za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx specifikovány ve xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, mikrovlnném xxxxxx xxxx smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Tabulka x. 1
Nejvyšší xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli
|
|||
potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
||
Xxxxxxxxxxx perfringens
|
|||
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx potravin
|
negat/25
|
|
Listeria xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
&xxxx; |
xxxxx výrobky x aw xxxxx xxx 0,92
|
&xx; 100/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
|
104/g
|
|
potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
|
10/g
|
||
Salmonella spp.
|
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxx potraviny
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
|
|||
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
102/g
|
|
nikoli x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
||
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx je vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
106/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
||
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x přímé xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
|
||
neurčené x xxxxx spotřebě
|
106/g
|
||
určené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx potraviny s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx plísně součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
|
5. Aplikace xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx složena x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo nekusových xxxxxxx.
5.4. Vzorek je xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx jejich hmotnosti xx objemu).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním výběrem (xxxx jen "výběrová xxxxxxxx"), kdy xx x posouzení xxxxx, xxxxxxxxx její xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle výsledku xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx x xxxxx x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx odběr xxxxxx, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx xxxxx znak xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) pro xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx rozhodnout, xxx xxxxxxxxxx šarže xxxxxxx (xxxx její xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které se xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků, xxxxx xx nižší nebo xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, u xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech xxxxxx x výběru n xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x vyjádřena nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx m, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 mikroorganismů x 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx nebo v 1 xx xx 0,2 xx ředění 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, přičemž: 0a xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx ředění 10-1 vzorku. (0d xxxxx méně xxx 50/xx vzorku nebo &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx je uveden xx šikmou xxxxx xx čísle xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených x vyšetření, jak xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 ml xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx x xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X pro xxxxx xxxx xxxx x předepsaných znaků (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. u většího xxxxx xxxxxx, než xx stanoveno xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x x xxxxx xxxx xxxxx X, x xx pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n stanoven xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx x až x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx u xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně x xxxxx x xxxx xxxxxx, x tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty c
Příklad x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx xxxxx znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
zjištěno: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost sledovaných xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x navážce (objemu) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x potravinou, x xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (dovozce) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kontrolou xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kontrolních xxxx) x k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx státního dozoru x pozastavení x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. V xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx nevyhovující xxxxx xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena operativní xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx charakteristika xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.
Tabulka x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx
|
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx rozsahu n
|
|
(p)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
<
|
60,0
|
0,01
|
<
|
70,0
|
<
|
<
|
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 případech xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx vyhovující, pokud xx rozsah xxxxxx x roven 5; xx xxxxxxxxxxx n xxxxxxx Xx klesá
<: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
<: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek x %
&xx;: Pa xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx být xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx posuzují xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/xx
|
0x
|
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/ml
|
0c
|
< 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/g xxxx &xx; 150/xx.
|
Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx xxx x může xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx posoudit šarži, x to za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx případě xx zkoušené vzorky xxxxxxxx jako ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení hodnot 3 x xx xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx stanoveného v části 2 xxxxxxx.
8. Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx při 35 °X až 37 °X k většímu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, dělené, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx opracované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)
x | x | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx části, určené x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
POZNÁMKA: Výrobky x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx konzervy musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx včetně xxxxxx, xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přímý xxxxxx
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxx počet psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
xxxxxxxxxxxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
4.5. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx XXX
X | ||||
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18) | 10/0,1 xx |
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé
x | c | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Salmonella | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, dezerty
x | c | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Pudinky, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx v prášku xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx apod.
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0d | 102 |
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Sulfitredukující klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx sýry
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x přísadami
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Staphylococcus aureus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Emulgované xxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x ovoce, xxxxxxxxxxx bezmasé xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx obsahující předvářenou (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Výrobky obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, ovoce
n | x | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
x | x | m | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx splňovat xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, moučné směsi xxx xxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, cereálně-mléčná, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx tepelné úpravě
n | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0b | - | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x převařené x xxxx xxxxxxxxx tekutině
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx texturované (plátky, xxxxxx, xxx apod.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx
n | x | m | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, dýňová, xxxxx xxxxxx apod.)
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin ke xxxxxxxx po tepelném xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx apod.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, ochucené, xxxxx a obilné xxxxx k přímé xxxxxxxx xxxx.
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Salmonella 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxx obilí x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x | c | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní bakterie | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx krémy a xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Cukrářské výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 106 | 107 |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zmrazené xxxxxx výrobků x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku xxxx.
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx bramborové xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Sušené bramborové xxxxxxx instantní
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx typu chips (xxxxxxxxxx i ochucené, xxxxxxxx xxxx.)
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. PŘÍRODNÍ SLADIDLA X MED
11.1. Xxxxx x tekuté xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Enterobacteriaceae | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Pivo
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx a xxxxxx x obsahem xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % obj.
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené CO2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0a | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx
x | c | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Kvasinky | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Xxxxxx x xxxxxx x přísadami, xxxx. mléčnou složkou
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Salmonella 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené ke xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxx po xxxxxxx vroucí xxxx
n | x | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x ochucující xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX A XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Instantní xxxx x xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
18. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, ČISTÉ XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X POTRAVINY S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx dřeně xxxx xxxxxxxxx xxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx kultury x domácí přípravě xxxxxxxx výrobků
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0d | - |
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x upravným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx formě xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxx diety apod.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX XXXXXXX X TEPLÉ KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x majonézou i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. POLOTOVARY XXXXXX KE XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX VAŘENÍ
20.1. Bezmasé polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxx 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x aromata,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x běžné xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva pražená x kávoviny,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x částce x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x x xxxxxxx jejich úpravy.
2) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
5) Nesleduje xx x xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx nižší.
7) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád vyšší.
11) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 a xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu kvasinek x plísní. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C.
ČSN XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí potravinářských xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, x 12.86, x 7-8.87, d 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr vzorků.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx a xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56 0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56 0122) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx a plísní.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický postup xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx konfirmace podle xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx a stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx vykultivovaných při 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a identitu xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx jen x xxxxxxx mas
16) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Po xxxxxxxx při 30 °X xx xxxx 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 298/1997 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx hodnoty x = 5, c = 2, x = 3.102, M = 103.
23) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx povrchu kořeněných.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Sleduje xx x vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".