Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x uvedení xx xxxxx, způsob xxxxxx kontroly x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vodu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v částech 1 a 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se x částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, může být xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, xx bude xxxxxx. V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech x xxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx jejich xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx mikrobiologického zkoušení xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které stanoví xxxxx technické normy, xxxx být při xxxxxx použití xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx k danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx hodnotou nebo xxxxxxxx trvanlivostí, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx druhy, skupiny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. x X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny se x mikrobiologického hlediska xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. přílohy,
x) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx stanovené x části 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x to v xxxxxxxx, které by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které by xx xxxxx za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, x xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. r.
Příloha x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx specifikovány ve xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxx v tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x nezměněném stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx konzumují x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, mikrovlnném xxxxxx xxxx smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Nejvyšší xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx výrobky x aw xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella spp.
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
102/g
 

nikoli x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx je vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxx xx jedné.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, kde jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
10/x
&xxxx;
x přímé xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve fermentovaných xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
 
 

neurčené x xxxxx spotřebě
106/g
 

určené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx potraviny s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx plísně součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx složena x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo nekusových xxxxxxx.
5.4. Vzorek je xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx jejich hmotnosti xx objemu).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním výběrem (xxxx jen "výběrová xxxxxxxx"), kdy xx x posouzení xxxxx, xxxxxxxxx její xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle výsledku xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, x xx x xxxxx x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx odběr xxxxxx, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx dávky xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx znaků);
b) xxx xxxxx znak xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx vzorkování;
c) pro xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx na c.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx rozhodnout, xxx xxxxxxxxxx šarže xxxxxxx (xxxx její xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které se xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků, xxxxx xx nižší nebo xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, u xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x všech xxxxxx x výběru n xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x vyjádřena nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Hodnoty x, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx m, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 mikroorganismů x 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx nebo v 1 xx xx 0,2 xx ředění 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá agarovou xxxxx, inokulum 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, přičemž: 0a xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx ředění 10-1 vzorku. (0d xxxxx méně xxx 50/xx vzorku nebo &xx; 50/x vzorku)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx je uveden xx šikmou xxxxx xx čísle xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených x vyšetření, jak xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 ml xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx x xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx X pro xxxxx xxxx xxxx x předepsaných znaků (xxx příklad x. 1);
6.2.4.2. u většího xxxxx xxxxxx, než xx stanoveno xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x x xxxxx xxxx xxxxx X, x xx pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx n stanoven xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx x až x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx u xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx příklad x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x jednoho xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty M
Příklad x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně x xxxxx x xxxx xxxxxx, x tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty c
Příklad x. 3:
Xxxx vzorkování (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
0
0/25
-
zjištěno: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost sledovaných xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x navážce (objemu) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x potravinou, x xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxx doprodeji zboží, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx potraviny pro xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (dovozce) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kontrolou xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kontrolních xxxx) x k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx státního dozoru x pozastavení x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. V xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx nevyhovující xxxxx xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena operativní xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx charakteristika xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Tabulka x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx rozsahu n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 případech xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (ekvivalentních xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx vyhovující, pokud xx rozsah xxxxxx x roven 5; xx xxxxxxxxxxx n xxxxxxx Xx klesá
<: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx xxx plán xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: zastoupení xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek x %
&xx;: Pa xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx být xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xxxx xxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx posuzují xxxx xxxxx vyhovující, xxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/ml
0c
< 15/xx
0x
&xx; 150/g xxxx &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx určeném k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, neboť x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx xxxxx xxx x může xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx posoudit šarži, x to za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx případě xx zkoušené vzorky xxxxxxxx jako ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení hodnot 3 x xx xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx stanoveného v části 2 xxxxxxx.
8. Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx pro xxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx při 35 °X až 37 °X k většímu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, dělené, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné xxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx opracované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (kromě másla)


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx části, určené x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
POZNÁMKA: Výrobky x xxxxxxxxx ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx x oleji, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy musí xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx včetně xxxxxx, xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přímý xxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx počet psychrofilních

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx XXX






X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé


x

c

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx pudinky, xxxxx, dezerty


x

c

x

X

Koliformní bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx v prášku xx xxxx mléka xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx apod.


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) výrobky xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující klostridia

5

2

0x

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů ochucených x x přísadami


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus aureus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x ovoce, xxxxxxxxxxx bezmasé xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx obsahující předvářenou (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Výrobky obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, houby, ovoce


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx splňovat xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx xxxxx xxxx.


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, moučné směsi xxx xxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, cereálně-mléčná, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx tepelné úpravě


n

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x převařené x xxxx xxxxxxxxx tekutině


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Těstoviny
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx texturované (plátky, xxxxxx, xxx apod.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Koliformní bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx rostlin x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, dýňová, xxxxx xxxxxx apod.)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin ke xxxxxxxx po tepelném xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Plísně

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, ochucené, xxxxx a obilné xxxxx k přímé xxxxxxxx xxxx.


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Salmonella 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx obilí x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní bakterie

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx krémy a xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zmrazené xxxxxx výrobků x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx bramborové xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx knedlíky, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené bramborové xxxxxxx instantní


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx typu chips (xxxxxxxxxx i ochucené, xxxxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. PŘÍRODNÍ SLADIDLA X MED
11.1. Xxxxx x tekuté xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Pivo


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, vína xxxxxxxx a xxxxxx x obsahem xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % obj.


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené CO2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x prodloužené xxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Sirupy, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx x xxxxxx x přísadami, xxxx. mléčnou složkou


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Salmonella 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené ke xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxx po xxxxxxx vroucí xxxx


n

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x ochucující xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX A XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx x xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102
18. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, ČISTÉ XXXXXXX, XXXXX XXX OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X POTRAVINY S XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

m

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx dřeně xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

103

104
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx kultury x domácí přípravě xxxxxxxx výrobků


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0d

-
18.3. Xxxxx sůl xxxxxxxx, s přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x upravným xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx denní xxxxxx 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (xx formě xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (ve xxxxx tablet, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxx diety apod.


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX XXXXXXX X TEPLÉ KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x majonézou i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky k xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. POLOTOVARY XXXXXX KE XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX VAŘENÍ
20.1. Bezmasé polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x aromata,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x běžné xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva pražená x kávoviny,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x částce x. 38/99 Xx.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x x xxxxxxx jejich úpravy.
2) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
5) Nesleduje xx x xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx nižší.
7) Xxxxxxx xx pouze u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx řád vyšší.
11) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 a xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu kvasinek x plísní. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C.
ČSN XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prostředí potravinářských xxxxxxxxxx.
Xxxxx a 2.84, x 12.86, x 7-8.87, d 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr vzorků.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx a xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56 0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56 0122) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx a plísní.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický postup xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx konfirmace podle xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx a stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx vykultivovaných při 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a identitu xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx jen x xxxxxxx mas
16) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx měsíc.
18) Po xxxxxxxx při 30 °X xx xxxx 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 298/1997 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx hodnoty x = 5, c = 2, x = 3.102, M = 103.
23) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx povrchu kořeněných.
24) Nehodnotí xx u xxxxxxx.
25) Sleduje xx x vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 xxxx. x) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".