Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, balenou stolní xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x částech 1 a 2 xxxxxxx této vyhlášky.
(2) Pro xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx x částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx počet xxxxxx, xxx je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely této xxxxxxxx xxxxxx výběr, xx xxxxx xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované šarže xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx odběru, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx co xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx technické xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xx sníženou xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx A. x X. xxxxxxx,
b) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx bakteriální toxiny x xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx v xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 písm. x) se xxx xxxxx této vyhlášky xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících onemocnění x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx a xxxxxx obaly, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. x X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx stavu nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, x xxxxxx potraviny, které xxxx být před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx xxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 1
Nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx onemocnění z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx cereus
potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx coli 0 157
 
všechny xxxxx potravin
negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx výrobky x xx nižší xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx potraviny*/
negat/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 g
negat: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx zkušebního xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od nuly xx xxxxx.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx balením x oddělením xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie potravin
Nejvyšší xxxxx hodnota
Aerobní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;

x přímé spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo potravinách xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
106/g
 

určené x xxxxx spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx plísně součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Tabulka x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
všechny potraviny
negat***/
Mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Vzorkovaným xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx (dávka), xxxx část nebo xxxxxxx.
5.2. Pokud xx xxxxxxxxx dodávka, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx kusový xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx jiné xx jejich xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxxxxxx jedním xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 přílohy xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx n.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorky x xxxxx, a xx x počtu x náhodným xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxx xxxxx nebo skupin xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (výčet znaků);
b) xxx xxxxx xxxx xxxxx x rozsahu xxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx na x.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, xx. počet xxxxxx určený x xxxxxxxxx, jehož účelem xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx připouští x xxxxx vzorků, xxxxx xx xxxxx xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx x xxxxxx x, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x všech xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx pouze xxxxxxx x, (M se xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x vyjádřena xxxxx x hodnota X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx meze xxx xxxxxxxxx shodu výsledků xxxxxxx jsou uvedeny x příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx m, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako mikroorganismy xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (cfu), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx v 1 xx vzorku;
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin technikou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 20/10 značí xxxxxxx 20 mikroorganismů x 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx v 1 ml xx 0,2 xx ředění 10-1 vzorku; vyšetřuje xx plotnovými xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx zalévá xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx x hodnotí xxxx xxx paralelní xxxxxx. Vyjadřuje xx xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0b značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx < 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx xxxx než 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/g xxxxxx)
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx uveden xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
- x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku určených x vyšetření, jak xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx celé xxxx navážky nebo xxxxxx xxxxxx vzorku xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 25 x xxxx v 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx část xx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx se interpretuje xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x jednoho xxxx xxxx vzorků x xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx M pro xxxxx xxxx xxxx x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx stanoveno xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x x nižší xxxx rovné M, x xx pro xxxxx xxxx více x xxxxxxxxxxxx znaků (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx xx x xxxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, m xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. b)/ xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx jako 0/10 xx 0/25 xx 0/1 a X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx č. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (pro xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x dvou xxxxxx, x tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/ml interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x interpretace: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x navážce (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx nejvyšších mezních xxxxxx, xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx nakládání x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x dalším významným xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx zboží, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx určený okruh xxxxxxxxxxxx). Výrobce (dovozce) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx opatření ke xxxxxxxx příčin xxxxxxxxxx (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx. X xxxxxxx, xx xx překročení xxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx příkaz k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx části.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c x xxxx účinnost xx xxxxxxxxx operativní xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx plánů xxxxxxxxxx a statisticky xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx jednotek, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (první xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) posouzena xxxx vyhovující, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx č. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: x = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx jednotek v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: c = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx xxx xxxxxxx xxx vyšetření, xxxxx účelem xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Pro xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno jako xxxx x indexy x xx x, xxxx hodnoty 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/ml
0c
< 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx m je xxxxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, jak xx xxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx původce xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx případech se xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x xx za xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů nepřesahuje xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x xx xxxxxxx další vyšetření xxxxx příslušného xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Plán xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx nahrazen xxxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx za xxxxxxxx xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uzavřených xxxxxxx xxxxxxx xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x většímu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx na 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX DRUHY XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě (např. xxxxxx salám, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x porcované xxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx výrobky


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, určené x tepelné xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, smažené x xxxxxx xxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx marinované tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky apod.)


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx výrobky sušené


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102
3.2. Xxxxxxxx x majonézy ochucené, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx psychrofilních

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx výrobků s xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102
4.5. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX






X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0b

-

Salmonella

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

102

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x xxxxxx: viz xxxx. 10.1, obdobné xxxxxxx v xxxxxx xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Jogurt, xxxxxxxxx nápoje, xxxxxxxx, xxxxxx x podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Plísně jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (termizované) xxxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x s xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx sýry x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Plísně 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

c

m

X

Escherichia xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Staphylococcus aureus

5

2

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-
6. XXXXX XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

102

103

Kvasinky

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103
7.2. Zmrazená xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx bezmasé výrobky x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


x

c

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x houby


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x kombinované výrobky xxxxxxxxxx uzavřené tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

0x

2.102
7.5. Jádra xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX A MLÝNSKÉ XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, krupice, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx přípravu těst


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Dětská xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx jinou složkou
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx obnovení x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Salmonella

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

m

X

Escherichia xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Sójové xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, drť xxxx.) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Sójové jogurty, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx semena xxxx.)


x

x

x

M

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (mák, pohanka, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky typu xxxxxx, xüxxx, corn xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x přímé xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x šroty x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty a xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo máčené


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x pekařské xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky plněné xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

105

5.105

Koliformní bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, smetanovými xxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

2

1

106

107

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Bacillus cereus

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku xxxx.


x

c

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Výrobky x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx apod.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x ochucené, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX SLADIDLA X MED
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx nápojů


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Enterobacteriaceae

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Pivo


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x obsahem etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Kvasinky 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0c

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx xxxxxx XX2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Xxxxxxxx

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje x xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX POLÉVEK, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx určené ke xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí vody


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus aureus

5

2

102

103

Bacillus cereus

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x ochucující xxxxxxxxx


n

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX A SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

m

X

Koliformní bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x ovocné čaje, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx a xxxxxx x xxxxxxxx mléčných x xxxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX SE ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, ČISTÉ XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X PŘÍSADAMI X POTRAVINY X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.1.1. Želatina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx kůry)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x lyofilizované, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x přísadami, xxxxxxxxx xx bázi xxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Plísně 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Plísně

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x posílení xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxx xxxx.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x aspiku, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)


x

x

m

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé kuchyně xxxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx (mimo jídel xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx pokrmů (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (např. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

m

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Masové x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxx, mletého xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) potravinářská xxxxxxx a aromata,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx bylinných přísad xxxx sušené xxxxxxxx),
x) jedlé xxxxx xxxxxxxxxx,
x) ztužené xxxxxxxx tuky,
x) xxxxx x běžné xxxxxx (xxx náplní xxxx polev),
x) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) nečokoládové cukrovinky,
x) káva pražená x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx nápojů
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x své xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx za mikrobiologicky xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
91/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x účinností xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx redakčním xxxxxxxx v xxxxxx x. 38/99 Sb.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x výrobků xx zakysané nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx másla s xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Sleduje xx pouze x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx s přídavkem xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
11) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 až 6.11 x xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx koliformních bakterií. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 7932 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, b 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX ISO 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7218 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx analytických xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX ISO 7251 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia enterocolitica.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56 0113) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX ISO 6611 (56&xxxx;0114) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx jednotek xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6730 (56 0120) Mléko - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
ČSN XXX 10560 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx postup xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Xxxxxxxx monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56 0125) Xxxx a masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Čl. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako vyhovující xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx jen x xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Geometrický xxxxxx zjištěný x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx xx měsíc.
18) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx xxxx 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx čistotu a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx doplňky a xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx xxxxxxx kořeněných.
24) Nehodnotí xx u burčáku.
25) Xxxxxxx xx u vaječných xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 odst. 4 písm. d) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Nesleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou potravinu xx toleruje xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Tam, xxx xx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", rozumí xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nominus".