Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx podle §19 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx kontroly x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na balenou xxxxxx xxxx, balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx kategorie xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx spotřebě očištěním, xxxxxx, oloupáním, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, fermentací x xxxxxxxxx, které xxxx xxx podle xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx xx xxxxxxxx až xx tepelné úpravě, xxxxxxx xxxxxx, smažení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx konzumací xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx potraviny jiné xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x §2 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx potraviny x xxxxxx jejich xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx znamenají přijatelnou xxxx rizika x xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx vyrobené ze xxxxxxxxx nezávadných surovin,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) a s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vysokou xxxx rizika xxxxxxxx xxxxxx xxxx, zdravotní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Překročení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx x potravinu xxxxxxxxx závadnou.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx mikroorganismů xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx či podskupině xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxx, kam x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx zpracování, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx mikrobiálního růstu xx doby konzumace xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxx kategorií xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx výběrem. V xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, zejména xxx xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxxxxx onemocnění, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx vybraných vzorků xxxxxxxx cíleně xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů uvedené x xxxxxxx x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx by podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx mohly xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx analýzu vzorku xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jiná xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx může být xxxxxx xxxxxxxx provedena,6) xxxxx na provedení xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx v rozsahu xxxxx analýzy. Xxxxxxxxx xxxxx dozoru xxxxxx xxx xxxxxx analýzu xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxx nedošlo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Analýzy vzorků xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx provádí xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx x xxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6. Pokud se xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení a xxx postupy mikrobiologického xxxxxxxx použijí jiné xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxx validací doloženo, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx metodě podle xxxxx technické normy.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) byly xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x tabulce č. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než stanovené x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx činností, xxxxxxxxx xxxxxx, změněnou xxxxx, povrchovou oslizlost, xxxxxxxxx zákal, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx příznaky xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx potraviny jsou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx pokud
x) obal není xxxxxxxx (xxxx patrné xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxx vakua,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vydutím (bombáž), xxxx
x) obsah xx změněné xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx barva, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovené x příloze č. 1, hodnotí xx tyto xxxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx užitnou xxxxxxx, xxxxxxxx trvanlivost xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§7
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; jako xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů v 1 g xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx nula;
xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půdy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx negat/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Bacillus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25

Clostridium xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx E.coli (XXXX)

všechny druhy xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx určené k přímé xxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxx)

xxxxx/25

xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

105

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx


- xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

103

- xxxxxx k přímé xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx enterocolitica (suspektní xxxxxxxxx xxxxx)

Potraviny xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx aktivita - xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Tabulka x. 2 Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxx produkty xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní hodnota

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (B.cereus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

všechny xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

negat.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, podmínky xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.



***) Neprokazatelné xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx použitou xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 k xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (PH):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx;
vyšetřuje se xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx přípustné xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 g nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx MPN, xxxxx xxx stanovovaný xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (viz příloha č. 5).
b) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX X VÝROBKY X NICH
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě bez xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, vyrobené x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.3. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
PH
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Tepelně xxxxxxxxxx masné výrobky (xxxxx xxxxxx, párky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Clostridium xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX Z NICH
2.1. Xxxxx a xxxxxx ryby
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.2. Rybí výrobky xxxxxxx neošetřené, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxx parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx (vaření x xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x ryb (xxxxxx, očka, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Majonézy a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx ochucených)
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx inkubaci při 30 °C xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, čerstvé xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, krémy, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, podmáslí, acidofilní xxxxx, kysaná xxxxxxx xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx syrového mléka
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx sýry ( xxxxxx plísňových xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx sýry
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. ZMRZLINY A XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx.
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. ZPRACOVANÉ XXXXX X ZELENINA
6.1. Xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x ovoce, xxxxxx x zeleninové xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Kvasinky 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx ovoce, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, studené xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXX ROSTLIN
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Koliformní bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Clostridium perfringens 102
7.2. Sójové xxxxxxx
7.2.1. Sójové výrobky xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Zakysané xxxxxx xxxxxxx pasterované, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Drobná xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (slunečnicová, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx apod.), xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
9. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
M
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. LIHOVINY (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx mléčnou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na vaječné xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Potraviny xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x po xxxxxxx xxxxxx vařením
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx smíchání x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX KOŘENÍCÍ XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx povolené xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx se xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
13. POTRAVINY SE XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXXXX XXXXXX, POTRAVINY XXXXXX XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části xxxx složky živočišného xxxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, tekuté xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx při zvýšeném xxxxxxxx xxxxxx, ke xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx účely (xxxxxxxx zvl.způsobem, např. xxxxxxxxxx sondou)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x zálivky xxxxxxx výroby, pomazánky, xxxx, krémy a x.)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. negat/25
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) X výrobků x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných výrobků.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx včetně zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx xxxxxxx potravinu xx toleruje hodnota 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉ ÚPRAVĚ
15.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované sýry, xxxxxxxxxx polotovary xx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Masové x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x masa, mletého xxxx, mělněného rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX xxx xxxxxx xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxxxxx a/nebo jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx náhodného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x uplatněním xxxxxxx kritických kontrolních xxxx.
Xxxxxxx č. 3 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koaguíázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx též Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx sucharů, xxxxxxx, xxxxxxxx) a xxxx xxx xxxxxx výživa xxx kojence a xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx výrobků)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (x prášku) x bylinné xxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx xx xxxxx x xxxxxxx potravin xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 písm. x)]
x) potraviny xxxxxx xxxx xxxxxxxx bez xxxxxxx úpravy
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxxxx potraviny xx specifické xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, neboť xxx xxx složení, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx vlastnosti (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx apod.) xxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx kulinární xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxx* x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx etanolu nad 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x aromata
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx sladidla
x) xxx kuchyňská x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) jedlé xxxxx
x) tuky (x výjimkou směsných xxxxxxxxxxxx tuků)
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx
i) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
k) káva xxxxxxx x kávoviny
x) xxx pravý (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
x) sušené xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx a výrobky x xxxx (v xxxxxx xxxxx)
o) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx (x suchém xxxxx)
x) pivo, víno
x) xxxxxxxxxxxxx nápoje (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) hořčice
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x) pasterované xxxxx x zelenina, xxxxx xxxxxxxx v xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
v) xxxxxxx stravy (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx související
XXX 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56 0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Zásady xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
ČSN XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkového, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x fakultativně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx kultivací x xxxxxxxx půdách
ČSN XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56 0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX ISO 6579:2002)
ČSN XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Staphylococcus xxxxxx x další xxxxx) - Xxxx 1: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Baird-Parkera (idt XXX 6888-1:1999; idt XX XXX 6888-1:1999)
XXX EN ISO 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Staphylococcus xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx půdy x xxxxxxx plasmou x xxxxxxxxxxxx (xxx ISO 6888-2:1999; idt XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení xxxxxxx xxxxx technikou XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; xxx EN XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx EN ISO 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (idt XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx membránách (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Technika xxxxxxx pravděpodobného xxxxx x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56 0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Část 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx ISO 11866 3:1997)
XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxx a xxxxxx kultivačních půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx jakosti xxx xxxxxxxx kultivačních půd x laboratoři (idt XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56 0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx článků)
XXX XX ISO 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava výchozí xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx XXX 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
ČSN XXX 7218:1998 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx ISO 7218:1996)
XXX ISO 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56 0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx
mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx kvasinek a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
XXX ISO 15214:2000 (56 0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Horizontální metoda xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (ídt XXX 15214:1998)
XXX XX XXX 16654: 2002 (56 0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; idt EN XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 6,5 °C (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10560:1993; idt XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX ISO 2293:1996 (56 0122) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda) (xxx ISO 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °C (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56 0127) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx ISO 13720:1995)
XXX ISO 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
ČSN XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x použitím xxxxxxx a 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxx xxx a x způsobu xxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. a x. 465/2000 Xx.
2) Vyhláška č. 54/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx výroby, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 zákona x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Zákon č. 110/1997 Sb. a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.