Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx stanoví zvláštní xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozlišují xxxx kategorie potravin:
x) potraviny určené x xxxxx spotřebě, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx stavu xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny upravené xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, fermentací x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx podle xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx jsou xxxxxx xx spotřebě až xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx návodu xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x §2 xxxx. x) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mezní xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx dodržení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) a x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů.5)
(3) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vysokou xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx výživy. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxx, že se xxxxx o potravinu xxxxxxxxx závadnou.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx mikroorganismů pro xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin xxxx stanoveny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a přípustnými xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx xxxxxxx druhu, xxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx konkrétní xxxxxxxxx xxxxx, přiřadí xx xxx, xxx x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx mikrobiálního růstu xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx xxxxx potravin, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxx kategorií xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx považují xx xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx výběrem. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, se xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedené x tabulce x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxx xxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxx jejich toxiny, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx poznatků xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
(2) Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,6) xxxxx xx provedení xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírá se xxxxxx x rozsahu xxxxx analýzy. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx vzorek xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx prvního xxxxxx, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Analýzy vzorků xxxxxxxxx xxxxx věty xxxxx xxxxxxx laboratoře xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x postupy mikrobiologického xxxxxxxx xx stanoví xxxxx příslušných českých xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Xxxxx se xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxxxxx validací xxxxxxxx, xx xxxx co xx citlivosti, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší mezní xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx x tabulkách č. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
d) xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, změněnou xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx projevují xxxxxxxx xxxxxxxxxxx růstu xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xx zdravotně xxxxxxx, též xxxxx
x) xxxx není xxxxxxxx (jsou patrné xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx pružným nebo xxxxxx xxxxxxx (bombáž), xxxx
d) xxxxx xx xxxxxxx smyslové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx tyto potraviny xxxx potraviny, které xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx, tj. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, omezenou trvanlivost xxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 91/1999 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. dubna 2004.
Ministryně:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Příloha č. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (XXX):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx;
vyšetřuje se xxxxxxxxxx metodami technikou xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 g xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle nula;
xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx xxxxxxx xxxx celého objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx negat/25 xxxxx požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Bacillus cereus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

102

Xxxxxxxxxxx coli X 157 x další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

všechny druhy xxxxxxxx

xxxxx/25

Listeria xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu

negat/25

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx níže xxxxxxxxx)

xxxxx/25

masné xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx apod.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx druhy)

potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


- neurčené x xxxxx xxxxxxxx

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxx xxxxxxxxx kmeny)

Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti (xxxxxx) xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx aktivita - parametr xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx mikroorganismy, xxxxxx xxxxxx od 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx mezní hodnota

xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx toxin (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

Xxxxxxxxxxx

všechny potraviny

xxxxx.

xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) vzorku xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Příloha č. 2 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (XX):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
vyšetřuje se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx existuje (xxx příloha č. 5).
x) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených k xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx šikmou xxxxx xx čísle xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx nebo celého xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté půdy x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX A XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, krájené nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx enterocolitica xxxxx/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Enterobacteriaceae 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx salámy, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Clostridium perfringens 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
2.1. Uzené a xxxxxx ryby
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx neošetřené, xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx krust x xxxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx negat/25
2.4. Xxxxxxx z ryb xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (v xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) x nepasterované xxxxxxx x xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v obalu
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. VAJEČNÉ XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx výrobky xx posuzují xxxxx 14.1.
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx výrobky pasterované (xxxxxx ochucených)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Salmonella spp. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °C xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, smetanové krémy x tvarohové xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx výrobky fermentované (xxxxxx, xxxxxxxx, acidofilní xxxxx, kysaná xxxxxxx xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx mléka
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx plísňových xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuky (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp.
*) Xxxxxxxxxx se xx výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. ZPRACOVANÉ XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x zeleninové xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx balené
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx látek)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, pasterované xxxx zmrazené
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Drobná xxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX VÝROBKY
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, povidlovou, makovou, x vařenými xxxxx, xxxxxx apod.)
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx výrobky xxxxxx xx xx xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
X
Celkový xxxxx mikroorganismů 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx likéry s xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx složkou x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Kgagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx spp.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx vaječné xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Potraviny xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
PH
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Potraviny xxxxxx ke xxxxxxxxx xx smíchání x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X SUCHÉ KOŘENÍCÍ XXXXXXXXX, BYLINNÉ XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx povolené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný obsah xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx nomius.
13. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx složky xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx formě xxxxxx, dražé, kapslí, x prášku, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx výkonu, ke xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Bacillus cereus 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, nakládané xxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx x x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
**) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x prodejnách xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Bacillus xxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx obsahujících jako xxxxxx xxxxxxx potravinu xx toleruje xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXX ÚPRAVĚ
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x masa, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
Xxxxxxxx monocytogenes xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) potravin
Xxxxx XX xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx rizikovost těchto xxxxxxx x hlediska xxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx nelze xxxxxxxxxx žádným xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx a uplatněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX A DĚTSKOU XXXXXX
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Aspergillus xxxxxx.
Obilná výživa (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) a xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx (netýká xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxx (x xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx tím xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Příloha č. 4 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx na xxxxx x skupiny potravin xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. x)]
x) potraviny xxxxxx xxxx vyrobené xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx úpravou
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. b)]
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx, své xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx etanolu xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a aromata
x) přírodní x xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx kuchyňská a xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) jedlé xxxxx
g) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
j) nečokoládové xxxxxxxxxx
x) xxxx xxxxxxx a kávoviny
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, polofermentovaný, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx a smetany xx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x výrobky x xxxx (v xxxxxx stavu)
o) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
x) xxxxx, xxxxxxx xx škrobu x xxxxxxx x xxxxxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) sterilizované xxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, ovoce xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu)
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx technické xxxxx xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení a xxxxx související
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx mikrobiologické zkoušení
XXX 56 0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56 0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení celkového xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x fakultativně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx kultivací v xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 4832:1991)
ČSN XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX XXX 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Část 1: Technika x xxxxxxxx agarové půdy xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x další xxxxx) - Část 2: Xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; idt XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení xxxxxxx xxxxx technikou MPN (xxx ISO 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus cereus. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx (xxx EN XXX 11290-1:1996)
ČSN XX XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
ČSN ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (idt XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Část 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx ISO 11866 3:1997)
XXX X ENV ISO 11133-1:2001 (56 0099) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx přípravu a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx zrušených článků)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Část 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx přípravu xxxxxxx xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx (xxx XXX 6887-1:1999; idt XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Všeobecné xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
ČSN XXX 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Maso x masné xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
ČSN ISO 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
ČSN XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae xxx xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX ISO 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz Xxxxxx parahaemolyticus (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
ČSN XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
ČSN XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (idt XXX 6661:1992)
ČSN XXX 15214:2000 (56 0117) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
ČSN XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Escherichia coli 0157 (idt XXX 16654:2001; xxx EN XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10560:1993; idt XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
ČSN XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda) (xxx ISO 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx ISO 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Maso a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Část 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X s xxxxxxxx xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 467/2006 Sb. x xxxxxxxxx od 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vod a x způsobu jejich xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona č. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x technologii xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Sb., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
8) Směrnice Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Zákon č. 110/1997 Sb. a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.