Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.
Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
132/2004 Sb.
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx podle §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx stanoví mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x způsob hodnocení xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx stanoví zvláštní xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx uváděné do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, které se xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx po mikrovlnném xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx jsou potraviny, xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx mají byt xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxx zdravotně nezávadné xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 písm. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se stanoví xxxx xxxxxxxxx hodnoty x nejvyšší xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx rizika x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxx4) x s xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx nepřijatelně vysokou xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, zdravotní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a její xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 2. Není-li xxxxxx, xx xxxxxxx druhu, xxxxxxx či podskupině xxxxxxxx posuzovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, přiřadí xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx doby xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx druhy xxxxxxxx, xxx které xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx kategorií xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx podezření xx xxxxx alimentárního onemocnění, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, se xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 této xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx by podle xxxxxxxxxx poznatků xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx umožní xxxxxxx xxxxxx analýzu xxxxxx xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx analýzu xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná osoba, xxxxx neobdrží výsledky xxxxxxx xxxxxxx vzorku, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx vlastností xxxxxx. Analýzy vzorků xxxxxxxxx podle věty xxxxx provádí xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx dozoru, xxxxx pro xxxx xxxxx orgán dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx české xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx validací xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) byly xxxxxxxxxx nejvyšší mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxx xxx xxxxxxxxx x tabulkách x. 1 x 2 přílohy č. 1, nebo
x) xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, tvorbu xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx růstu xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx viditelné kolonie, xxxxxxxx, maz.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx za zdravotně xxxxxxx, xxx pokud
x) xxxx není xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx pružným xxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx změněné smyslové xxxxxxxxxx (například xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 1, hodnotí xx tyto potraviny xxxx potraviny, které xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx nevhodné x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 91/1999 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. dubna 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Součková x. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pomnožením, vyočkováním xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 xx vzorku.
Xxxxxxx č. 1 Xxxxxxxxxxx původci xxxxxxxxxx x potravin
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx x(xx) |
Xxxxxxxx cereus | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx | potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé spotřebě | 104 | |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | 102 | |
Xxxxxxxxxxx coli X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX) | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/25 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (kromě xxxx xxxxxxxxx) | xxxxx/25 | |
xxxxx xxxxxxx o aw xxxxx než 0,92 | 102 | |
xxxxxxx krémy, xxxxxxxx apod. | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Salmonella xxx. | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) | potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | ||
- neurčené x xxxxx spotřebě | 103 | |
- určené x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a hlavonožci x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem určené x xxxxx xxxxxxxx | negat/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx kmeny) | Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx - parametr xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx mikroorganismy, xxxxxx xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxx produkty mikroorganismů
Xxxxx | Kategorie potravin | Xxxxxxxx mezní hodnota |
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny | všechny xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxxxx potraviny | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxxxx potraviny | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat.***) |
termostabilní xxxxxxxxxxx toxin (V.parahaemolyticus) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
Xxxxxxxxxxx | všechny xxxxxxxxx | xxxxx. |
mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x potravních xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 233/2002 Xx. | ||
***) Xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx (objemu) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (XX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx xxx stanovovaný xxxxxxxxxxxxxxx existuje (viz příloha č. 5).
x) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po čísle xxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx tekuté xxxx x xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X DRŮBEŽÍHO MASA, XXXXXXX XXXX, ZVĚŘINA X XXXXX DRUHY XXXX X XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Campylobacter negat/25
Xxxxxxxx enterocolitica xxxxx/25
1.2. Masné xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxx částečně zrající, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.3. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Enterobacteriaceae 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, paštiky xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. negat/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxx x xxxxxx ryby
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Rybí xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, určené x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx (vaření x xxxxxxx krust a xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (v xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x ryb (xxxxxx, očka, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" tyčinky xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx (xxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx bakterie 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx podle 14.1.
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx ochucených)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a směsi x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Salmonella xxx. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x tvarohové výrobky, xxxxxxx xxxx nezrající
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Termizované xxxxxx xxxxxxx x výrobky x prodlouženou xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, kysaná xxxxxxx xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, zvláště xxxxx xxxx*)
XX
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx sýry
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx emulgované xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX (balené)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp.
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xxxx xxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx (tepelně neošetřené, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Sušené xxxxx, proslazené ovoce, xxxxxx čaje
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, studené omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxx.
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených nebo x xxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.1.3. Těstoviny nesušené x náplní
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Bacillus cereus 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Xxxxxx výrobky
7.2.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu, xxxxxxxxxxx xxxx zmrazené
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Zakysané sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Nevztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx rostlin
7.3.1. Drobná xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx suchých skořápkových xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx apod.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní bakterie 5.102
Koagulázopozitivní stafylokoky*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx na xxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, zákusky)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx mléčnou xx xxxxxxxxxx složkou x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx spp.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx vaječné xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX A XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx smíchání x xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, BYLINNÉ XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. POTRAVINY SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, DOPLŇKY XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXX XXXXXX
13.1. Želatina
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx k uspokojení xxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx výkonu, ke xxxxxxxxx tělesné hmotnosti
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Potraviny pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. negat/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx s xxxxxxxxx x bez xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, dresinky, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy x x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se na xxxxxxx xxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx mikroflórou.
**) U výrobků x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
14.2. Xxxxxxx upravené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x prodejnách xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxx cereus 103
Salmonella spp. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXX ÚPRAVĚ
15.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX xxx takové xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 3 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXX PRO XXXXXXXXXX A DĚTSKOU XXXXXX
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koaguíázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx zvláštní xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx kojence x xxxx xxxx (xxxxxx xx sterilizovaných xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (x xxxxxx) x bylinné xxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx xx druhy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. a)]
x) potraviny syrové xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx úpravou
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 písm. b)]
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Bacillus xxxxxx 104
Příloha č. 5 k vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx následující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx formou XX xxxxxxxxx, neboť pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, pH, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx nad 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx sladidla
x) xxx kuchyňská x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
f) jedlé xxxxx
g) xxxx (x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) káva xxxxxxx a xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
x) xxxxxx náhrady xxxxx x smetany xx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx stavu)
x) xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx škrobu a xxxxxxx x xxxxxxx (x suchém xxxxx)
x) pivo, víno
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
s) hořčice
x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
x) xxxxxxxxxxx ovoce x zelenina, xxxxx xxxxxxxx x lihu, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx rostlinného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56 0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx stanovení celkového xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx aerobních x xxxxxxxxxxxx anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
ČSN XXX 4832:1995 (56 0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56 0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx kvasinek x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
ČSN XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxx xxxx Salmonella (xxx XX XXX 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Staphylococcus xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 1: Technika s xxxxxxxx agarové půdy xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; idt XX ISO 6888-1:1999)
XXX EN XXX 6888-2:1999 (56 0089) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Staphylococcus xxxxxx x další xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x použitím xxxxxxx xxxx s xxxxxxx plasmou a xxxxxxxxxxxx (idt ISO 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
ČSN XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení nízkých xxxxx technikou MPN (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx počtu Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx EN XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx stanovení xxxxx (idt XXX 11290 2:1998; xxx XX ISO 11290 2:1998)
ČSN ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s předpomnožením (xxx ISO 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X na xxxxxxxxxx (xxx ISO 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx x xxxxxxxx 4-metylumbeliferyl-ß-D-glukuronidu (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56 0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Část 3: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
ČSN X ENV XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxx x xxxxxx kultivačních xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56 0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, předmětů xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx zrušených xxxxxx)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx přípravu xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (idt XXX 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
ČSN ISO 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Mapo x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
ČSN XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56 0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu a xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx ISO 7402:1993)
XXX ISO 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx průkaz suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
ČSN XXX 8261:2002 (56 0111) Mléko x xxxxxx výrobky. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů tvořících xxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (idt XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (idt XXX 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
XXX XX XXX 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; xxx EN XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx a xxxxxx výrobky. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
ČSN XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx ISO 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
ČSN XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rodu Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x použitím xxxxxxx x 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-X-xxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx jejich xxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 241/1998 Xx. a č. 465/2000 Sb.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Sb.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x ochraně xxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x úředním xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx.
* Zákon č. 110/1997 Sb. a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.