Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx jejich kontroly x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx stanoví zvláštní xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx uváděné do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 14.
§2
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v nezměněném xxxxx, potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx studeném stavu xxxx po mikrovlnném xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx spotřebě xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, smažení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx tekutinou,
x) potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 xxxx. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx hodnoty x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxx4) a x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx ohrožení xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a její xxxxxxxxxxxxxx pro účely xxxxxx xxxxxx. Překročení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxxx x tabulce č. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx stanoveny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx kterému druhu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, xxxxxxx xx xxx, xxx x xxxxxxxx mikrobiologického xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx konzumentů x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx růstu xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx druhy potravin, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. V xxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx neuvedené xxxxxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx příčinou onemocnění x potravin.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jiná xxxxx, xx jejíž xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx na xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx dozoru xxxxxx xxx xxxxxx analýzu xxxxxxxx.7) Zapečetěný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxx nedošlo xx změně vlastností xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx tyto xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Xxxxx se xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, než které xxxxxxx české xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxx validací xxxxxxxx, xx jsou xx xx citlivosti, správnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) obsahují xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxx xxx xxxxxxxxx x tabulkách x. 1 x 2 přílohy č. 1, nebo
d) xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, změněnou xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx příznaky xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů, xxxxxxxxx viditelné kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx zdravotně xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx patrné xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx ztrátě xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx pružným xxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx tyto xxxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx, tj. xxxx sníženou xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx jsou xxxxxxxx x původnímu xxxxxxx xxxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§7
Zrušuje xx:
1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
§8
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx mikroorganismů
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v navážce xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx čarou xx čísle nula;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půdy s xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx xx plotnové půdy x potvrzením xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 ml xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx původci xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

104

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

všechny xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

negat/25

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (kromě xxxx xxxxxxxxx)

xxxxx/25

xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92

102

mražené xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxx.

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx


- xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

103

- určené k přímé xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxx xxxxxxxxx kmeny)

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou čarou
xx: vodní aktivita - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxx)

xxxxxxx potraviny

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx (E.coli)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyhláška č. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx přídatných, xxxxxxxxx x potravních xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx metodou xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (XX):
a) Xxxxxxxx mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 102 xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx MPN, xxxxx xxx stanovovaný xxxxxxxxxxxxxxx existuje (viz příloha č. 5).
x) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx za šikmou xxxxx po xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX A VÝROBKY X XXXX
1.1. Xxxxx, krájené xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xx spotřebě bez xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx zrající, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky (fermentované, xxxxxxx)
XX
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ A XXXXXXX X XXXX
2.1. Uzené x xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
2.2. Rybí výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x přímé spotřebě (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxx parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx (xxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (v xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z ryb (xxxxxx, očka, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx výrobky xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Majonézy x xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx inkubaci xxx 30 °X xx xxxx 15 dnů.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx krémy x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx trvanlivostí (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
XX
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.7.3. Xxxxxxxxx sýry ( xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
4.7.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx emulgované tuky (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX KRÉMY (xxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Salmonella spp.
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X ZELENINA
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy
6.1.1. Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx balené
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx látek)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx směsi a xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Těstoviny
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 104
7.1.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.1.3. Xxxxxxxxx nesušené x náplní
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx výrobky xxxx tofu, pasterované xxxx zmrazené
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Zakysané sójové xxxxxxx pasterované, xxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Nevztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóru.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
PH
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, povidlovou, makovou, x xxxxxxxx krémy, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Koagulázopozitivní stafylokoky*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Kvasinky 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103
Salmonella xxx. negat/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Kgagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Salmonella xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx smíchání s xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, SMĚSI KOŘENÍ X XXXXX KOŘENÍCÍ XXXXXXXXX, BYLINNÉ ČAJE
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
13. POTRAVINY XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX ZVLÁŠTNÍ XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
13.2. Doplňky xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx živočišného xxxxxx (ve formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx k uspokojení xxxxxx při zvýšeném xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.4. Potraviny pro xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx sondou)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, výrobky x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxx, xxxxxx a zálivky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy a x.)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx suroviny x kulturní xxxxxxxxxxx.
**) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx upravené xxxxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje hodnota 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (např. přílohové xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx aj.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Zkoušení tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Xxxxx XX xxx takové xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx reálně xxxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx finálních výrobků; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx výrobní xxxxx), xxxxxxx hygienické xxxxx x uplatněním xxxxxxx kritických kontrolních xxxx.
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX X DĚTSKOU XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koaguíázopozitivní stafylokoky 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Rozumí xx xxx též Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx xxxxxxx, piškotů, xxxxxxxx) a xxxx xxx obilná xxxxxx xxx kojence a xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx výrobků)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx rozhodující zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Aspergillus parasiticus x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxx (v prášku) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX POTRAVIN
(Xxxxxxxxxx xx xx druhy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. x)]
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx cereus 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Clostridium perfringens 103
Xxxxxxxx cereus 104
Příloha x. 5 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifické mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx, xxx vlastnosti (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx apod.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx úpravy xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx nepředstavují xx stanovených xxxxxxxx* x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zdraví.
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
e) xxx kuchyňská x xxxxxxxxx xx bázi xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
j) nečokoládové xxxxxxxxxx
k) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, polofermentovaný, xxxxxx)
x) sušené xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx nápojů
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) škrob, výrobky xx xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx (x suchém stavu)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x lihu, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx normy xxxxxx pro metody xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx související
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx výsledků při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
ČSN XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie potravin x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkového, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (idt XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56 0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C (idt XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella (xxx EN XXX 6579:2002)
ČSN EN XXX 6888-1:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Část 1: Xxxxxxxx x xxxxxxxx agarové xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (idt XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx) - Část 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx půdy s xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (idt XXX 6888-2:1999; xxx EN XXX 6888-2:1999)
XXX XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx EN XXX 6888-3:2003)
ČSN 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum
ČSN XX 13401:2000 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; xxx XX XXX 7932:1997)
XXX XX ISO 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx EN XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11290 2:1998; idt XX XXX 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (idt ISO 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °C na xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
ČSN X XXX XXX 11133-1:2001 (56 0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx - Část 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx jakosti při xxxxxxxx kultivačních xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, předmětů xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx potravinářských provozoven (xxx xxxxxxxxx článků)
XXX EN XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Úprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (idt ISO 6887-1:1999; idt EN XXX 6887-1:1999)
ČSN XXX 7218:1998 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (idt XXX 7218:1996)
ČSN XXX 3100-1:1995 (56 0105) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx analytických vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx ISO 3100-1:1991)
ČSN XXX 3100-2:1995 (56 0106) Mapo x xxxxx výrobky. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
XXX ISO 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56 0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kmenů Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
XXX ISO 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (idt XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
ČSN ISO 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
XXX XX ISO 16654: 2002 (56 0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (idt ISO 16654:2001; xxx EN XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes (idt XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
XXX XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Referenční xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení -Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °C (xxx ISO 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; idt XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56 0127) Maso x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx rodu Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Escherichia coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x xxxxxxxx xxxxxxx a 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx právní předpis xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx x x způsobu jejich xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. a x. 465/2000 Sb.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro zvláštní xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x technologii xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Sb.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Sb., x xxxxxxx veřejného xxxxxx a x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Xx., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x úředním xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. a související xxxxxxxx.