Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx a xxxxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx jejich kontroly x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx vodu x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx v teplém xxxx studeném xxxxx xxxx po mikrovlnném xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx xxxxxxxx očištěním, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, fermentací x xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě až xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx pečení, smažení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo potraviny, xxxxx xxxx byt xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 písm. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx jejich kontroly
§3
(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx stanoví xxxx přípustné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx znamenají xxxxxxxxxxx xxxx rizika x xxxxxxx se pro xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadných xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx rizika xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx x její xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx xxxxxx. Překročení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, že se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx mikroorganismů xxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x tabulce x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny potravin xxxx stanoveny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx posuzovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, přiřadí xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx které xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx epidemiologického, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxx alimentárního onemocnění, xxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxx přílohy, xxxxxxxxx na další xxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx příčinou xxxxxxxxxx x potravin.
(2) Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx umožní xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx se kontrolovaná xxxxx xxxx jiná xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx xxxxxxxx provedena,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vzorku, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx provádí laboratoře xxxxxxxxxxx xxxxxx dozoru, xxxxx pro tyto xxxxx orgán dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6. Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxx xxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx zdravotně závadné, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) obsahují xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální činností, xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, povrchovou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx potraviny jsou xxxxxxxxxx xx zdravotně xxxxxxx, též pokud
x) xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx patrné xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx pružným xxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (například xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, chuť, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x potravin xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx překročeny nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xx jakost, xx. xxxx xxxxxxxx užitnou xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx použití xxxxxxxxx.
Závěrečná ustanovení
§7
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. dubna 2004.
Ministryně:
XXXx. Součková v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (NHM):
x) Xxxxxxxx mikroorganismů x 1 g xxxx x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx půdy s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním xx plotnové xxxx x potvrzením podezřelých xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx v 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Xxxxxxxx cereus

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

potraviny určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx coli X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

xxxxxxx druhy xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

negat/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (kromě xxxx xxxxxxxxx)

negat/25

masné xxxxxxx o xx xxxxx xxx 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx xxxxx studeným xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

negat/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx druhy)

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé spotřebě

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu


- xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

Potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: vodní xxxxxxxx - parametr potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx od 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx hodnoty pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Kategorie potravin

Xxxxxxxx xxxxx hodnota

xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (B.cereus)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus)

xxxxxxx potraviny

negat.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., kterou xx stanoví chemické xxxxxxxxx na zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx přídatných, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 233/2002 Xx.



***) Xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx (xxxxxx) vzorku xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx vyjádření přípustné xxxxxxx (PH):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx než 102 xxxx být xxxxxx xxxxxxx metody XXX, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx příloha č. 5).
b) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených k xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx celého xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x potvrzením xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 značí požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g nebo x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX A XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, krájené xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x obdobné xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx negat/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx částečně zrající, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx "startovacích xxxxxx")
XX
Escherichia xxxx 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
PH
Enterobacteriaceae 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Clostridium perfringens 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx salámy, párky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX Z NICH
2.1. Uzené a xxxxxx ryby
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
2.2. Rybí xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxx parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (v xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx) a nepasterované xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, sardelová xxxxx, "krabí" xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx bakterie 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Nebalené xxxxxxx xx posuzují xxxxx 14.1.
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxxx x směsi x přípravě zmrzlin x xxxxxxxx pudinků
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx inkubaci při 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, čerstvé xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, dezerty, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx fermentované (xxxxxx, podmáslí, acidofilní xxxxx, xxxxxx smetana xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
PH
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx sýry
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuky (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX (balené)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Salmonella spp.
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x tvarohem xx xxxxxxxxxx hodnota 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x zeleninové xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx balené
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxx (tepelně xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx látek)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx čaje
PH
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Těstoviny
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Bacillus cereus 103
Clostridium perfringens 102
7.2. Xxxxxx výrobky
7.2.1. Sójové výrobky xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Zakysané sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Semena xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, lněná apod.), xxxxx suchých skořápkových xxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
PH
Escherichia xxxx 104
Salmonella spp. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
8. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxxxx krémy, xxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx výrobky xxxxxx xx xx xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Kvasinky 5.104
Salmonella spp. xxxxx/25
9. KAKAO, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx vaječné xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx povolené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx tím xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
13. POTRAVINY SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Želatina
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx živočišného xxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx k uspokojení xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, ke xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Potraviny xxx xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Bacillus xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY A XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, dresinky, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx x x.)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
**) U výrobků x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx výrobků.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Bacillus xxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. přílohové xxxxxxxx, knedlíky s xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria monocytogenes.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (např. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, mletého xxxx, mělněného rybího xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx xx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Xxxxx XX xxx xxxxxx xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx z hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx reálně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx náhodného xxxxxxxxxx finálních xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (správné výrobní xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 3 k vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX URČENÉ PRO XXXXXXXXXX A DĚTSKOU XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx kojenecká výživa (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Při překročení xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Rozumí xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Obilná xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x xxxx xxx obilná xxxxxx xxx kojence a xxxx xxxx (netýká xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus nomius.
Xxxxxx (v xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx a xxxx děti
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxxx č. 4 k vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Nevztahuje xx xx xxxxx x xxxxxxx potravin xxxxxxx v přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. a)]
x) potraviny syrové xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
b) xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 písm. x)]
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx následující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx formou XX xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx, své xxxxxxxxxx (xx, pH, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxx* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx nad 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) potravinářská xxxxxxx x aromata
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx sladidla
x) xxx kuchyňská x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) tuky (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) trvanlivé xxxxxx
j) nečokoládové xxxxxxxxxx
x) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
x) sušené xxxxxxx xxxxx a smetany xx xxxxxxx nápojů
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx a xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx stavu)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx (x suchém xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) nealkoholické nápoje (xxxxxx výrobků x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x lihu, xxxxxx pomazánky
v) xxxxxxx stravy (bez xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výsledků xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx půdách
XXX XXX 4832:1995 (56 0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
ČSN XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °C (idt XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx EN ISO 6579:2002)
ČSN XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a další xxxxx) - Část 1: Xxxxxxxx s xxxxxxxx agarové xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Staphylococcus aureus x xxxxx druhy) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x použitím xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx (idt ISO 6888-2:1999; xxx EN XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx ISO 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; idt EN XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
ČSN XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s předpomnožením (xxx ISO 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX ISO 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Část 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx (idt ISO 11866 3:1997)
XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu a xxxxxx kultivačních půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx jakosti xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, předmětů xxxxxxx užívání a xxxxxxxxx potravinářských provozoven (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX XX ISO 6887-1:1999 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxx analytických xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx - Xxxx 1: Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
ČSN XXX 7218:1998 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx ISO 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56 0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx vzorků a xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (idt XXX 3100-1:1991)
XXX ISO 3100-2:1995 (56 0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
ČSN XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (idt XXX 7251:1993)
XXX ISO 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx ISO 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus (idt XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °C (xxx XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (idt ISO 6661:1992)
XXX ISO 15214:2000 (56 0117) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (xxx XXX 15214:1998)
ČSN XX ISO 16654: 2002 (56 0118) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Escherichia coli 0157 (xxx ISO 16654:2001; xxx EN XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56 0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
ČSN ISO 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX ISO 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x xxxxx výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx XXX 13720:1995)
XXX ISO 13681:1998 (56&xxxx;0128) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
ČSN XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x použitím xxxxxxx x 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., o požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vod x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 zákona x. 258/2000 Xx., x ochraně xxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.