Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx dne 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Ministerstvo zdravotnictví xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na potraviny xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozlišují xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být podle xxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx jsou xxxxxx xx spotřebě xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, mikrovlnném xxxxxx, xxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx smíchány x vroucí xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx závadnými se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 písm. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx a xxxxxx jejich xxxxxxxx
§3
(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx se stanoví xxxx přípustné hodnoty x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx xxxxxx x xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx surovin,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) a x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů.5)
(3) Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxxxxxx nepřijatelně xxxxxxx xxxx xxxxxx ohrožení xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx x její xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x tabulce č. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 2. Není-li xxxxxx, xx kterému xxxxx, xxxxxxx či podskupině xxxxxxxx xxxxxxxxxx konkrétní xxxxxxxxx patří, xxxxxxx xx xxx, kam x hlediska mikrobiologického xxxxxx x přihlédnutím xx složení potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx konzumentů a xxxxxxxxxx mikrobiálního růstu xx doby xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxx potravin, xxx které xxxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx výběrem. V xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx epidemiologického, zejména xxx xxxxxxxxx xx xxxxx alimentárního xxxxxxxxxx, xxxx jde-li x xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx vzorků xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxx přílohy, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx příčinou xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx se vzorky xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx jejíž xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx provedena,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírá se xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Příslušný xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx druhou xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná osoba, xxxxx xxxxxxxx výsledky xxxxxxx xxxxxxx vzorku, xxx, aby nedošlo xx změně vlastností xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx pro xxxx xxxxx xxxxx dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x mikrobiologickému zkoušení x postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Xxxxx xx xxx způsob odběru xxxxxx potravin k xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení a xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, než xxxxx xxxxxxx české technické xxxxx, xxxx xxx xxxxxx validací doloženo, xx xxxx xx xx citlivosti, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx technické xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx mikroorganismů uvedené x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx stanovené x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx činností, xxxxxxxxx zápach, změněnou xxxxx, povrchovou oslizlost, xxxxxxxxx zákal, tvorbu xxxxx, xxxxxxxx chuť xxxx projevují xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx za zdravotně xxxxxxx, xxx pokud
x) xxxx není xxxxxxxx (xxxx patrné xxxxxxxxxx),
x) došlo xx xxxxxx vakua,
x) obal xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx vydutím (xxxxxx), xxxx
d) xxxxx xx xxxxxxx smyslové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx barva, chuť, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, hodnotí xx xxxx xxxxxxxxx xxxx potraviny, které xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx, tj. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, omezenou xxxxxxxxxxx xxxx jsou nevhodné x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
§8
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx v. x.
Xxxxxxx x. 1 k vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx celého xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půdy s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx plotnové xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo v 25 xx vzorku.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Clostridium xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 a další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Listeria xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx (kromě xxxx xxxxxxxxx)

negat/25

xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx než 0,92

102

xxxxxxx krémy, xxxxxxxx apod.

102

xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

negat/50


potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx druhy)

potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

105

xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx


- xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

103

- xxxxxx k přímé xxxxxxxx

102

Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxx xxxxxxxxx kmeny)

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx aktivita - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vody xxx mikroorganismy, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx přídatných, xxxxxxxxx x potravních xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.



***) Xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx použitou xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
Xxxxxx vyjádření přípustné xxxxxxx (PH):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx množství 1.105 mikroorganismů x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx xxxxxx MPN, xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (viz příloha č. 5).
b) Požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx, jak jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx nebo celého xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; například xxxxx/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ VÝROBKY, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX X VÝROBKY X XXXX
1.1. Xxxxx, krájené nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx bez xxxxxxx úpravy (xxxxxxxx xxxxxxx x obdobné xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Xxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx kultur")
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Trvanlivé xxxxx výrobky (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky (xxxxx xxxxxx, párky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. RYBY, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX Z NICH
2.1. Xxxxx x xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
2.2. Xxxx výrobky xxxxxxx neošetřené, určené x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxx parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx a xxxxxxx krust x xxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx negat/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" tyčinky xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 104
Bacillus xxxxxx 5.103
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Majonézy a xxxxxxxx ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx*)
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 2.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx podle 14.1.
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx pasterované (xxxxxx ochucených)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx pudinků
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx inkubaci při 30 °C po xxxx 15 xxx.
4.4. Tvaroh, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx sýry nezrající
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, dezerty, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
4.7.3. Xxxxxxxxx sýry ( xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Měkké xxxx xxxxxxx
PH
Escherichia xxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx sýry
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x obsahem xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané xxxxxxx.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (balené)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx.
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxxx, ovocné x zeleninové šťávy
6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx konzervačních xxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Sušené xxxxx, xxxxxxxxxx ovoce, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX A XXXXXX XXXXXXX, SEMENA ROSTLIN
7.1. Těstoviny
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených nebo x xxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní bakterie 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx cereus 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Sójové xxxxxxx xxxx tofu, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.2.2. Xxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx, sojanéza
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Semena rostlin
7.3.1. Drobná semena xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, lněná xxxx.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Naklíčená semena xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
8. XXXXXXXX A XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, povidlovou, makovou, x xxxxxxxx krémy, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx až po xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx smetanovou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxxxx vařením
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX VLASTNOSTMI, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Želatina
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx stravy xxxxxxxxxx rostlinné xxxxx xxxx xxxxxx živočišného xxxxxx (ve formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxx zvýšeném xxxxxxxx výkonu, ke xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx účely (xxxxxxxx zvl.způsobem, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx x xxxxxxxxx x bez majonézy (xxxx. saláty, obložené xxxxxxxxx, výrobky x xxxxxx, nakládané uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx x x.)
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx x kulturní mikroflórou.
**) X výrobků x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx (prodávané x xxxxxxxxxx potravin)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. POLOTOVARY XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, knedlíky s xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx polotovary xx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Masové x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené výrobky x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx hermeticky uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) potravin
Xxxxx XX pro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx reálně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx náhodného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zejména xxxxxxxxx stanovených technologických xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koaguíázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx též Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x xxxx xxx obilná xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx děti (xxxxxx xx sterilizovaných xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxx (x xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Nevztahuje xx xx xxxxx x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
XX
Koliformní bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Bacillus cereus 104
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx formou XX xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx, své vlastnosti (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek apod.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx úpravě xxxx konzumací nepředstavují xx stanovených xxxxxxxx* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.
x) lihoviny (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
x) přírodní x xxxxxxxx xxxxxxxx
e) xxx kuchyňská a xxxxxxxxx na bázi xxxx
x) xxxxx xxxxx
g) tuky (x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
h) xxxxx a xxxxx xxxxxx
i) trvanlivé xxxxxx
j) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
k) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
x) xxx pravý (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x smetany xx xxxxxxx xxxxxx
x) mouka, luštěniny, xxxx x xxxxxxx x nich (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx
x) škrob, výrobky xx škrobu x xxxxxxx z brambor (x xxxxxx stavu)
x) xxxx, víno
x) xxxxxxxxxxxxx nápoje (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
v) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx související
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56 0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Zásady xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Stanovení celkového, xxxxx xxxxxxxxxxx aerobních x xxxxxxxxxxxx anaerobních xxxxxxxxxxxxxx kultivací x xxxxxxxx xxxxxx
ČSN XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 4832:1991)
ČSN XXX 4831:1995 (56 0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
ČSN XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx (xxx EN XXX 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a další xxxxx) - Xxxx 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (idt XXX 6888-1:1999; idt XX XXX 6888-1:1999)
XXX EN ISO 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x použitím xxxxxxx xxxx x xxxxxxx plasmou x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x xxxxxxxxx nízkých xxxxx xxxxxxxxx MPN (xxx ISO 6888-3:2003; xxx XX ISO 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx počítání kolonií (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (idt XXX 7932:1993; xxx XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Horizontální xxxxxx průkazu a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx stanovení xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; xxx XX ISO 11290 2:1998)
XXX ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x předpomnožením (xxx ISO 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Technika xxxxxxx pravděpodobného počtu x xxxxxxxx 4-metylumbeliferyl-ß-D-glukuronidu (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX ISO 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx (idt ISO 11866 3:1997)
ČSN X XXX ISO 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx a xxxxxx kultivačních xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx půd x xxxxxxxxxx (xxx XXX ISO 11133-1:2000)
XXX 56 0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX EN XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxx analytických xxxxxx, xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx (xxx XXX 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
ČSN ISO 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků a xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
ČSN XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 3100-2:1988)
ČSN XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
ČSN XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae bez xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu a xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro průkaz Xxxxxx parahaemolyticus (idt XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx průkaz suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX ISO 8261:2002 (56 0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (idt XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Část 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx kolonie. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (idt XXX 6661:1992)
ČSN ISO 15214:2000 (56 0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx počtu mezofilních xxxxxxxx mléčného xxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
ČSN XX XXX 16654: 2002 (56 0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Horizontální metoda xxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli 0157 (idt ISO 16654:2001; idt EN XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 6,5 °C (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Referenční xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10272:1995; xxx ISO 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx XXX 13720:1995)
XXX ISO 13681:1998 (56&xxxx;0128) Maso a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X x použitím xxxxxxx x 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-X-xxxxxxxxxxx

Informace
Xxxxxx předpis x. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 30.4.2004.
Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 467/2006 Sb. s xxxxxxxxx od 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vod a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x č. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů.
4) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 zákona x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx znění pozdějších xxxxxxxx.
8) Směrnice Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.