Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19 xxxx. 1 písm. x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx uváděné do xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 14.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx kategorie xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě, xxxxxxx xx rozumějí xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx studeném xxxxx xxxx xx mikrovlnném xxxxxx, potraviny upravené xx xxxxxxxx očištěním, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx jsou potraviny, xxxxx xxxx určeny xx spotřebě až xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, smažení, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx konzumací smíchány x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kontroly
§3
(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mezní xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx surovin,3) xx dodržení stanovené xxxxxxxxxxx4) a x xxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx nepřijatelně xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx lidí, zdravotní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x její xxxxxxxxxxxxxx xxx účely xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxx, že xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnou.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx stanoveny výběrem xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Není-li xxxxxx, xx xxxxxxx druhu, xxxxxxx či podskupině xxxxxxxx posuzovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, xxxxxxx xx xxx, kam x xxxxxxxx mikrobiologického xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx růstu xx doby xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx nejsou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, které xx považují za xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx výběrem. V xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxx alimentárního onemocnění, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vybraných vzorků xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z potravin xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxx jejich toxiny, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx poznatků mohly xxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx.
(2) Xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx v množství, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jiná xxxxx, xx jejíž xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx analýzy xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx v rozsahu xxxxx xxxxxxx. Příslušný xxxxx dozoru xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Zapečetěný vzorek xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx neobdrží výsledky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, aby xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Analýzy xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx použijí jiné xxxxxx, než xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx citlivosti, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Hodnocení xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx závadné, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x. 1 a 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx změny xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, xxxxxx xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx růstu xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx za zdravotně xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx není xxxxxxxx (jsou xxxxxx xxxxxxxxxx),
b) xxxxx xx ztrátě vakua,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx (bombáž), xxxx
d) xxxxx xx změněné xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, chuť, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovené x příloze č. 1, hodnotí xx xxxx potraviny xxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jakost, tj. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx nevhodné x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 30. dubna 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Součková x. x.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx mikroorganismů
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx metodami technikou xxxxxxxx kolonií; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx množství 1.105 mikroorganismů x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pomnožením, vyočkováním xx plotnové půdy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo x 25 ml xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na x(xx)

Bacillus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Clostridium perfringens

xxxxxxxxx neurčené k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 x další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx E.coli (XXXX)

xxxxxxx druhy xxxxxxxx

negat/25

Listeria xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

negat/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (kromě xxxx xxxxxxxxx)

negat/25

masné xxxxxxx x aw xxxxx než 0,92

102

xxxxxxx krémy, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu

xxxxx/50


potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

negat/25

Xxxxxxxx spp.

potraviny xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé spotřebě

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


- neurčené x xxxxx xxxxxxxx

103

- xxxxxx k přímé xxxxxxxx

102

Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

ryby, xxxxxxx, xxxxxx a hlavonožci x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx spotřebě

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (suspektní xxxxxxxxx kmeny)

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx aktivita - xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Tabulka x. 2 Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx produkty mikroorganismů

Xxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx)

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (B.cereus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

termostabilní xxxxxxxxxxx toxin (V.parahaemolyticus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.

xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, podmínky xxxxxxx xxxxx přídatných, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 233/2002 Xx.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx metodou xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 2 k vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
Xxxxxx vyjádření přípustné xxxxxxx (PH):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje se xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx metody MPN, xxxxx xxx stanovovaný xxxxxxxxxxxxxxx existuje (xxx příloha č. 5).
b) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx celého xxxxxx vzorku do xxxxxxxxx tekuté xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismu x 25 g nebo x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ VÝROBKY, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, ZVĚŘINA X XXXXX DRUHY XXXX X XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx určené xx spotřebě xxx xxxxxxx úpravy (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx enterocolitica xxxxx/25
1.2. Masné xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, párky, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Bakterie mléčného xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX Z XXXX
2.1. Xxxxx x xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxx, určené x xxxxx spotřebě (xxxx. měkkýši)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella spp. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Mořští xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (vaření x xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (v xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx (xxxxxx, očka, sardelová xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. VAJEČNÉ XXXXXXX
3.1. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx ochucených)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx x směsi x xxxxxxxx xxxxxxx x mléčných pudinků
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Salmonella spp. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x tvarohové xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, krémy, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, kysaná xxxxxxx xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
Salmonella xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx xxxx*)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx plísňových sýrů)
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx emulgované xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp.
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky s xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hodnota 103.
6. ZPRACOVANÉ XXXXX X ZELENINA
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce, xxxxxx x zeleninové xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina nebo xxxxx balené
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx konzervačních látek)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, proslazené xxxxx, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, studené xxxxxx, xxxxxxx směsi a xxx.
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x náplní
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx nesušené x xxxxxx
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Sójové xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx výrobky xxxx xxxx, pasterované xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Koliformní bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Zakysané xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Semena xxxxxxx
7.3.1. Drobná semena xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, lněná xxxx.), xxxxx suchých skořápkových xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Plísně 105
7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx a cukrářské xxxxxxx s náplní (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Salmonella spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx plněné a/nebo xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Salmonella xxx. negat/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. LIHOVINY (Xxxxxxx likéry x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx složkou x obsahem etylalkoholu xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci po xxxxxxxx x po xxxxxxx úpravě xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Potraviny xxxxxx xx konzumaci xx smíchání x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX, BYLINNÉ ČAJE
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Pří xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, viz vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx nomius.
13. POTRAVINY SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, POTRAVINY XXXXXX XXX XXXXXXXX XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Doplňky stravy xxxxxxxxxx rostlinné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx formě xxxxxx, dražé, kapslí, x prášku, xxxxxx xxxx.)
XX
Escherichia xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x uspokojení xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, např. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx a zálivky xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, krémy x x.)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
**) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx upravené xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x prodejnách potravin)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Salmonella spp. xxxxx/25
*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX ÚPRAVĚ
15.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx upravené výrobky x xxxx, xxxxxxx xxxx, mělněného xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx negat/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) potravin
Xxxxx XX pro takové xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx x hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným reálně xxxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx bezpečnost musí xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx technologických xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), správné hygienické xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických kontrolních xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Počáteční x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx též Aspergillus xxxxxxxxxxx a Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) a jiná xxx xxxxxx xxxxxx xxx kojence x xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Koliformní xxxxxxxx 102
Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně
Aspergillus xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx (v xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx kojence a xxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxx coli 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Nevztahuje xx xx druhy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
b) xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx cereus 103
Potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 103
Xxxxxxxx cereus 104
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx potraviny xx specifické xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, neboť pro xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k jejich xxxxxx, své vlastnosti (xx, pH, obsah xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxx* x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx etanolu xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) potravinářská xxxxxxx a xxxxxxx
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx kuchyňská a xxxxxxxxx na xxxx xxxx
x) jedlé xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx směsných xxxxxxxxxxxx tuků)
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) trvanlivé xxxxxx
j) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, polofermentovaný, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x smetany xx xxxxxxx nápojů
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x nich (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx sójové xxxxxxx
x) xxxxx, výrobky xx škrobu x xxxxxxx x xxxxxxx (x suchém stavu)
x) xxxx, xxxx
x) nealkoholické xxxxxx (xxxxxx výrobků x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) sterilizované xxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx pomazánky
v) xxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx rostlinného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Příloha č. 6 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému zkoušení
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a způsob xxxxxxxxxx výsledků při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
ČSN XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx ISO 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Stanovení celkového, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx půdách
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (idt XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxx rodu Salmonella (xxx EN XXX 6579:2002)
XXX EN XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Staphylococcus xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 1: Xxxxxxxx s xxxxxxxx agarové xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (idt XXX 6888-1:1999; xxx XX ISO 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx počtu koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Staphylococcus xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Část 2: Xxxxxxxx x použitím xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx EN XXX 6888-2:1999)
XXX XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX ISO 6888-3:2003)
XXX 56 0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda průkazu (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Metoda xxxxxxxxx xxxxx (idt XXX 11290 2:1998; idt XX XXX 11290 2:1998)
XXX ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x předpomnožením (xxx XXX 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx membránách (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Technika xxxxxxx pravděpodobného xxxxx x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
XXX X ENV XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx půd x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56 0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání a xxxxxxxxx potravinářských provozoven (xxx zrušených xxxxxx)
XXX XX ISO 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxx analytických xxxxxx, příprava výchozí xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx - Část 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx XXX 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro mikrobiologické xxxxxxxx (idt XXX 7218:1996)
ČSN XXX 3100-1:1995 (56 0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia coli. Xxxxxxxx nejvýše pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56 0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56 0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kmenů Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX ISO 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxx analytických vzorků x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxx 1: Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx tvořících kolonie. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
ČSN ISO 15214:2000 (56&xxxx;0117) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální metoda xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
ČSN XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Escherichia xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; idt XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx a xxxxxx výrobky. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
ČSN XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení -Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x masné výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx ISO 13720:1995)
XXX ISO 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (idt XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x xxxxxxxx xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Sb. s xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx jejich xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Vyhláška č. 54/2004 Sb., o potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů.
4) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona č. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Sb., x ochraně xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.