Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - MASO §1
Členění xx xxxxx x xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Xxxxxxx xx xxxxx §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ XXXXXXX §10
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx §11
Označování §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Požadavky xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §14
Xxxxx technologické požadavky §14a
Xxxxxxx xx xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
ODDÍL 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Požadavky xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Zrušovací xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. a zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
b) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
x) xxxx - xxxx získaná xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným technologickým xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx samčího pohlaví xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců,
x) volkem - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx starší xxx 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - maso xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - maso koz,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx u xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), k) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, maso balené, xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, datem použitelnosti,
d) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, xxxxx, muflon, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x dělené xxxxxxx x částí jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx údajů xxxxxxxxx x odstavci 1 a x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (BSE)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx provedla, x xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí viditelně x xxxxxxx x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx požadavky xxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Evropských xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
b) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené tělo xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele stažené xxxxxx xxx hlavy x xxxxxx xxxxx xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Nebalené maso xxxx xxx xxxxxxxxx x takové podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx těla jatečného xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých živočišných xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, která xxxxxx prohlášena xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx působení teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) fermentovaným xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx k přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, přídatných x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx určených x aromatizaci,8c) určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx a bílkovin xxxxxxxxxxx původu,
m) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx metodami založenými xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx uvedeno v příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových nebo xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "maso strojně xxxxxxxx" xxxx "drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Na masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle živočišného xxxxx zvířat v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Tento požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x kterých xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx podobě, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 x,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní svaloviny xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití této xxxxxxxx se vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx a nevztahuje xx xx označování xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u nich xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní části, xxxxxx koření xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, pokud xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxx vybraných masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx masné xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx nejsou určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Šunka x xxxxxxxxx masa musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, u třídy xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx zrněnou.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx dobu nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Pro xxxxxxxxxxxx musí xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx po dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx prodeje a xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX RYBOLOVU A XXXXXXX VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x žáby,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní názvy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) x x souladu x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx normě12).
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hermeticky xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx uveden xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; u xxxxxx xx xxxx xxxxxxx číselnými hodnotami.
(3) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Požadavky xx jakost
(1) X případech, kdy xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství11), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x výrobky z xxxx se vyrábějí xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených produktů xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx x xxxx xx více než 14 %, ve xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, obsah xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx živočichové x výrobky x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z produktů xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx číselnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx třídy xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx vhodná x xxxxxx spotřebě xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují v xxxxx, xxxx přímý xxxxx xxxxxx, při xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx žloutky a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx nad 300 x nebo 300 xx informace pro xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Vejce se xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A xx xx xxxxx xxxxx x datum třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, na xxxxx xx vytištěno xxxxx "Extra A",
x) balených II. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), c) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx skupina písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo ovál x xxxxxxx 12 xx a v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x straně xxxxxxx 10 mm,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx x vajec xxxx být xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd jakosti x hmotnostních skupin, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x vejce XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, která xx xxxxx xxx xxxx 5 xX a xxxxxxxx pod minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí být xxxxx xxx xx xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále uvádí xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx data xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx pouze výrobky x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx do 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx maso

králík, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Příloha x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx složka xxx výrobě xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx pojivových tkání (% hmot.)
maso savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a směsi xxxxx xxx s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx xxxxxxxx tkáně xx xxxxxxx z xxxxxx obsahu kolagenu x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx kolagenu xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx překročeny, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx masa", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x ve xxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx pojivové xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly patrny x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx ložiska xxxx xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
c) xxxx a xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně opracované xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
x) chuť a xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx o velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx řezu xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx růžově červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jemné kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx xxxxxxxx kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – jemná xxxx xx koření a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí
selský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, měkké xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx nejsou xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; mírně xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx křehký
dunajská xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, xxx xxxxxxx pod obalem,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx slaná, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x velikosti xx 5 mm, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší, xxxxxx xxxx světlejší,
c) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle až xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx tuk
d) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
připouští se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x masa o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx na skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží párek xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx nebo tukem xx připouští,
c) vůně x chuť – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru xx 8 mm, smí xxx patrny částice xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně xxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx kořeněná a xxxxx; chuť aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; vepřové xxxx v hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
b) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx bůček
b) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice použité xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí
Tabulka 9
Požadavky xx složení a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x velikosti xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí maso,
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% hmot
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Příloha č. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Charakteristika x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x mletého xxxx x přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx směsi mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
do 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
nad 350 g
-5 %
do 2000 x
-4 %
xxx 350 g
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 9 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (v g xxxx xx)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx xxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx č. 326/2001 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx vstoupila x platnost xxxxxxx x přistoupení ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), x), x), x), i) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou se xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx veterinárních xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu x xxxx xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Xx. x zákona x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6a) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 1760/2000, xxxxx jde x označování hovězího xxxx x výrobků x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8a) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx konzervované sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované pravé x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.