Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Vyhláška, kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx §2
Označování §3
Xxxxxxxxx xx jakost §4 §5
Xxxxxxx xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
ODDÍL 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Členění xx xxxxx x xxxxxxx §11
Označování §12
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Uvádění do xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx na xxxxxx §20
Uvádění xx oběhu §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Požadavky xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx do xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Účinnost §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx upravených těl xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
x) krví - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx při xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
f) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
l) skopovým xxxxx - xxxx xxxx,
m) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx masem - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx masem - maso kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
§2
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx u masa, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx q); maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx maso6a), výsekové xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx maso a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x balené xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x dělené zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx; dále se xxxxx, zda se xxxxx x xxxx xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 a v xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx slovy "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X případě, že xx hovězí maso xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx provedla, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx dotčeny požadavky xxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxx7) a xxxxxx čerstvé drůbeží xxxx
x) 10 % x balení do 300 x,
x) 6 % u xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x laktaci xxxx být odstraněny.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené droby xx uvádí xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Nebalené xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x mleté xxxx krájené xxxxxxx xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxx savců x xxxxx určených x xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení teploty xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
c) tepelně xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, přídatných x xxxxxxxxx látek, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xx složení xxxxxxx se uvede xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Xx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat v xxxxx masného výrobku xxx použít, obsahuje-li xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx masa, musí xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze kterého xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "xxxxx" musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 a musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx názvem druhu x xxxxxxx podle přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx znaky, nelze xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % u xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
x) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se vztahuje xxxxx na označování xxxx jako složky xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx označování xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx masných výrobků xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx cizí xxxxx, xxxxx netvoří xxxxxxx xxxxxxx masného xxxxxxx, x otisky xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx technologického xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx ze základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Šunka z xxxxxxxxx masa xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, x xxxxx nejvyšší jakosti x třídy xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx použít xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx xxxx nejméně 10 minut.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 hodin od xxxxxx nakrájení. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, živí xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx mořští xxxx, xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) a x souladu s xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx12).
(2) U polokonzerv x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; u xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx daný xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx a druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx z nich xx více xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx produkty rybolovu, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx způsobem, xxxxxx xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

ODDÍL 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, které xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx skládá x
x) xxxxxx chovu, xxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx ve xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx číselnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, skladují x přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 oC.
§23
§23 zrušen právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx fázi obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx obalu xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx teplotě prostředí x rozmezí xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) I. xxxxx jakosti xx xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X se xx obalu uvede x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx obal xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti B xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v něm xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo ovál x průměru 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx nejméně 10 mm,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Xxx označování xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u balení xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx tříd jakosti x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně plus 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než xxxx 5 oC x xxxxxxxx pod minus 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx dále xxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx je 28 xxx xx data xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Do xxxxx xx mohou xxxxxx pouze xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. f), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx republiky do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové sádlo, xxxxxx lůj

krev

mleté maso

králík, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx farmovém chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Příloha č. 3 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx jako složka xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx pojivových tkání (% hmot.)
maso savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx mas s převahou xxxx savců
25
25
maso xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx vypočte x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx xxxxxx rozumí xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx xxxx a xxxxxxxx tkáně překročeny, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", musí xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx a ve xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx šunky
Skupina
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx barvy odpovídající xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx ložiska tuku xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – nejméně 10,0 % hmotnostních
c) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně opracované xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) chuť x xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, připouští xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x velikosti xx 6 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxxxx xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, nedodržení podílu xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx xxxxxxxx kostek; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx maso
a) Konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – jemná xxxx xx koření a xxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx jsou přípustné; xxxx surovin x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; zrna převážně xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x výrobku s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, přísadách x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx surovinách, přísadách x kouři; xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) konzistence – tužší, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná,
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) chuť x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, po ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx skusu xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) konzistence – pevná, soudržná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru xx 8 xx, smí xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x chuť – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa spojeny xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, xxxxx xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx a xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx v hrubších xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx tuhý
c) vůně x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx z uzeného xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá hmota,
uzený xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x velikosti xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx maso
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových jater xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy - hotová jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% hmot. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C po xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx spotřebě, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx soli vyšším xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, popřípadě dalších xxxxxxx a látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 k vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
do 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 g
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové odchylky xxxxxxx

Obsah spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx a masné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx EU (1.5.2004).
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
264/2003 Xx., kterým xx mění vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), h), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x příloha č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx používaných x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx, xxxx zvěře xx farmovém xxxxx x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Sb. x zákona x. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. května 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x porcovaná, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich kontroly x xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 ze xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.