Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,
2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, xxxx
4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
xxxxx |
|
xxxxx |
|
xxxxxx sádlo, xxxxxx lůj |
|
krev |
|
mleté xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx výrobek
|
tepelně opracovaný
|
tepelně xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
|
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx vepřové
|
30
|
25
|
maso xxxxxxx x králičí
|
15
|
10
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx barvy odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
|
c) xxxx x chuť - typická xxx xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
špekáček
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
|
nepřipouští xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx ohřátí xx xxxxx výrobek šťavnatý
|
||
kabanos
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x velikosti 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x drobná xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 mm
|
|
c) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x chuť- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx na xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx přípustné,
|
|
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx xx nákroji – na řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, bez xxxxxxxxxxx dutin a xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
|
||
šunkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx do 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – aromatická po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
|
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx do 3 mm
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; zrna převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou na xxxxxx; drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx plísni; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
|
||
dunajská klobása
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x xxxxxxxxx xx 6 mm, bez xxxxxxx pod obalem,
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x velikosti xx 5 mm, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxx, pevná,
|
použití vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx debrecínský párek
|
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – na řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx do 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek vídeňský
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po drůbežím xxxx, přiměřeně slaná, xxxx na xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – pevná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx koření,
|
|
c) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx junior
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, typická pro xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx křehký
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
|
hovězí xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
|
||
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
|
||
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě růžové, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx xx připouští
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled a xxxxx – oranžová xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
x) xxxx x vůně – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí
|
||
Bůčková xxxxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) vzhled x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx řezu mírně xxxxx, roztíratelná,
|
|
c) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
|
||
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x částice xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné řezy xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x rajčatech xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se připouští, xxx xxxxxx pachů x příchutí
|
||
Hovězí na xxxxxx
|
xxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx loje v hnědé xxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) vůně x chuť – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
|
||
Maďarský xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
|
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxx a xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx jemný
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Spišský xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Junior salám
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Český xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
|
Drůbeží xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx jemný
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Drůbeží debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx vídeňský xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Xxxxxx salám
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Výrobek
|
obsah xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx na divoko
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxxxx xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, u kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 a x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C |
|
fermentovaný xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x přímé xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx snížení aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx byly přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx masný xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x konzerv
|
sardelová xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x tubě
|
-10 %
|
do 350 x
|
-10 %
|
|
do 1000 g
|
-6 %
|
do 350 g
|
-10 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
do 2000 x
|
-4 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x barva |
v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty |
vůně |
typická pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí |
Xxxxxxxx |
Hmotnostní % |
obsah xxxx |
xxxxx tržních xxxxx 10,0 až 85,0 |
obsah xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
hodnota xX |
xxxxxxx 4,5 |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx) |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (v %) |
xx 100 |
- 6 |
nad 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |