Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" pro xxxxx xxxxxx ve xxxxxx výběhu,
2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo
4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
| Xxxx | Xxxxxxx | 
| xxxx | xxxxxxxx maso | 
| kosti | |
| droby | |
| syrové sádlo, xxxxxx lůj | |
| krev | |
| mleté maso | |
| králík, xxxxxxx xxxx | |
| xxxx zvěře xx farmovém chovu | |
| zvěřina | |
| drůbeží xxxx | 
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
| Xxxx | Xxxxxxx | 
| xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxxxxxxxx | |
| xxxxxxxxx tepelně opracovaný | |
| trvanlivý xxxxxxxxxxxx | |
| xxxxx polotovar | |
| kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx | |
| xxxxxxxx | |
| xxxxxxxxxxxx | 
| Xxxx | Xxxxx xxxx (% xxxx.) | Xxxxx pojivových tkání (% hmot.) | 
| maso savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx mas s převahou xxxx savců | 25 | 25 | 
| maso xxxxxxx | 30 | 25 | 
| xxxx xxxxxxx x xxxxxxx | 15 | 10 | 
| Skupina  | Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx | x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx | 
| xxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx barvy odpovídající xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx ložiska tuku xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx | ||
| xxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – nejméně 10,0 % hmotnostních | c) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx | 
| Výrobek | Základní xxxxxxxx  | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxxxxx | Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx | x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx | x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx | |
| x) chuť x xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxx | Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, | |
| x) vůně x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxx párek | Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, připouští xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, | |
| x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx | x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x velikosti xx 6 mm | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx | ||
| xxxxx xxxxx | Xxxxxx maso, vepřové xxxx | x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx | |
| x) xxxx x chuť – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxx párek | Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa | b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxxxx xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx | |
| x) xxxx x xxxx- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý | ||
| spišský xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa | b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx x chuť – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká, | 
| nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, nedodržení podílu xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx, | |
| x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné | ||
| šunkový xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa | b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx xxxxxxxx kostek; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – po čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxx salám | Hovězí maso, xxxxxxx maso | a) Konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | |
| x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | ||
| xxxxxx xxxxx | Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa | b) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx | |
| x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | ||
| xxxxx xxxxx | Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx a xxxx – jemná xxxx xx koření a xxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | ||
| xxxxxx xxxxx | Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx jsou přípustné; xxxx surovin x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx | |
| x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx | ||
| xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx, | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; zrna převážně xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx | |
| x) xxxx a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x výrobku s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso | a) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx, | 
| xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, | |
| x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, přísadách x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx | ||
| xxxxxxxx | Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx, | 
| xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek, | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx surovinách, přísadách x kouři; xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx | ||
| xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští | b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, | ||
| xxxxxxx xxxxx | Xxxxxx maso, xxxxxxx maso | a) konzistence – tužší, pružná, | 
| použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá, | |
| c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná a xxxxx | ||
| xxxxxxxx | Xxxxxx maso, vepřové xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná, | 
| použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští | b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší, | |
| c) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po paprice | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx vepřové xxxxx | x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx v přírodním xxxxxx | 
| xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx | x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná | |
| c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk | ||
| d) chuť x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, po ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxx debrecínský xxxxx | xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx | x) konzistence – xxxxx, pružná | 
| připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx | x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx skusu xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx | ||
| xxxxxxx párek vídeňský | drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, | 
| připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná, | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx | ||
| xxxxxxx xxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, | 
| xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže | b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx | ||
| xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené | a) konzistence – pevná, soudržná, | 
| připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx | x) xxxxxx na xxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští, | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté | ||
| drůbeží xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxx xxxxxxx xxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná | 
| připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru xx 8 xx, smí xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, | |
| x) vůně x chuť – xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx | ||
| xxxxxxx salám xxxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx | x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, | |
| c) xxxx x chuť – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx xxxxxx | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx | xxxxxx xxxx | x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa spojeny xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé, | 
| b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, xxxxx xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý, | ||
| c) xxxx a xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická | ||
| Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx | x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx v hrubších xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx, | 
| x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx tuhý | ||
| c) vůně x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx | ||
| Xxxxxxxx xxxx | xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští | 
| hovězí xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx | |
| x) xxxx a xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx | ||
| Xxxxx z uzeného xxxx | xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, | 
| xxxxx | x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí | ||
| Bůčková xxxxxxxxx | xxxxxxx xxxx | x) vzhled x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá hmota, | 
| uzený xxxxxxx bůček | b) xxxxxxxxxxx – xxxxx kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | ||
| Xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx xxxx | x) vzhled x barva – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, | 
| xxxxxxx xxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | x) xxxxxx a xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx | 
| x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | ||
| x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | ||
| Xxxxxx xx xxxxxx | xxxxxx maso | a) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx | 
| x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná | ||
| c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| Xxxxxxxx xxxxx | xxxxxx xxxx, | x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x velikosti xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx | 
| xxxxxxx maso | b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx | |
| x) vůně x xxxx – po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | ||
| Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxx xxxx, | x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | 
| xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx a xxxx – xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | 
| Xxxxxxx | xxxxx xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxxxxx bílkovina  (% hmot. nejméně) | obsah xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | 
| Xxxxxxxx | 40,0 | - | 45,0 | 
| Xxxxxxx | 50,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxx xxxxxxxx | 55,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxx xxxxxxxxx | 50,0 | - | 35,0 | 
| Xxxxxxxxxxx xxxxx | 60,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxx xxxxx | 50,0 | - | 35,0 | 
| Xxxxxxx xxxxx | 45,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxxxx xxxxx | 55,0 | - | 20,0 | 
| Xxxxxxxxx xxxxx | 40,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxxx xxxxx | 40,0 | - | 35,0 | 
| Xxxxx xxxxx | 40,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxxxxx | - | 13,0 | 50,0 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx | - | 14,0 | 40,0 | 
| Xxxxxx xxxxx | - | 13,0 | 50,0 | 
| Xxxxxxx | - | 16 | 50,0 | 
| Xxxxxxx xxxxx | - | 15 | 50,0 | 
| Xxxxxxxxx klobása | 60,0 | - | 35,0 | 
| Dunajská xxxxxxx | - | 14 | 55,0 | 
| Xxxxxxxx | - | 14 | 50,0 | 
| Xxxxxxxx | - | 14 | 50,0 | 
| Xxxxxxx | xxxxx masa  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | 
| Xxxxxxx xxxxxxxx | - | 45,0 | 45,0 | 
| Xxxxxx xxxxx jemný | - | 50,0 | 30,0 | 
| Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx | 7,0 | 30,0 | 35,0 | 
| Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | 15,0 | 35,0 | 25,0 | 
| Xxxxxxx xxxxxxx salám | 28,0 | 12,0 | 20,0 | 
| Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx | - | 40,0 | 40,0 | 
| Xxxxxxx Junior salám | - | 50,0 | 25,0 | 
| Xxxxxxx | xxxxx masa  (% hmot. xxxxxxx) | xxxxx xxxx  (% hmot. xxxxxxx) | xxxxx xxxx  (% xxxx. nejvýše) | další xxxxxxxxx | 
| Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx | 70,0 | 80,0 | 20,0 | - | 
| Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx | 70,0 | 70,0 | 40,0 | - | 
| Xxxxxxxx xxxx xxxx | 70,0 | 70,0 | 40,0 | xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx. | 
| Xxxxx z uzeného xxxx | 57,0 | 70,0 | 40,0 | - | 
| Xxxxxxx xxxxxxxxx | 35,0 | 70,0 | 40,0 | xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx. | 
| Xxxxxxx xxxxxxx | 25,0 | 70,0 | 40,0 | xxxxx vepřových jater xxxxxxx 26,0% hmot. | 
| Výrobek | obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxxxxxxx | 
| Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx | 24,0% hmot. xxxxxxx | &xxxx; | 
| Xxxxxx xx divoko | 30,0% xxxx. xxxxxxxx masa | |
| Maďarský xxxxx | 30,0 x&xxxx;xxxx: xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních | 
| Chalupářský xxxxx | 10,0 | xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx. | 
| Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C po xxxx 10 minut. | 
| tepelně xxxxxxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. | |
| xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °X | |
| xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx spotřebě, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X | |
| xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxxxx §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx soli vyšším xxx 1% xxxx. | |
| xxxxxxxxx xxxxx polotovar | částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, popřípadě dalších xxxxxxx a látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | |
| xxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) | |
| xxxxxxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) | 
&xxxx;
| &xxxx; | Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx | |||
| Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx: | xxxxxx: | xxxxxx: | |||
| xx 300 x | -10 % | x tubě | -10 % | do 350 x | -10 % | |
| xx 1000 x | -6 % | xx 350 x | -10 % | xxx 350 x | -5 % | |
| xx 2000 x | -4 % | xxx 350 g | -5 % |  | ||
| xxx 2000 x | -2 % |  |  | |||
| Xxxx | |
| xxxxxxxxxxx a xxxxx | x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx | 
| xxxx | xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx a koření | 
| chuť | nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx | 
| Xxxxxxxx | Xxxxxxxxxx % | 
| xxxxx xxxx | xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 xx 85,0 | 
| obsah xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 | 
| hodnota xX | xxxxxxx 4,5 | 
| Obsah spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x x xxxx xx) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) | 
| xx 100 | - 6 | 
| xxx 100 xx 250 | - 5 | 
| xxx 250 do 500 | - 4 | 
| xxx 500 | - 2 | 
 
                    