Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Vyhláška, kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx §2
Označování §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Xxxxxxx xx xxxxx §6 §7 §8
Prodej §9
XXXXX 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx na xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx do xxxxx §29
Xxxxxxxxx ustanovení §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Xxxxxxxx §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), g), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
Ministerstvo zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, určené x xxxxxxx do xxxxx,
x) kostmi - kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx,
x) xxxx - krev získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx masa,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx masem - maso koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx masem - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Sb.
§2
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx drůbežího xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), k) xx x); maso xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx v příslušných xxxxxxxxxxx normách6),
c) balené xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, koroptev xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x dělené zvěřiny x částí jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, zda xx xxxxx x maso xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 a x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx slovy "mladý xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx provedla, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx viditelně x xxxxxxx x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx dotčeny požadavky xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso7) x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx do 300 g,
b) 6 % u xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % u xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx nad 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Otisky razítek x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené xxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§9
Prodej
(1) Nebalené xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x takové podobě, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) masem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x lidské xxxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným výrobkem - výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
f) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx tepelně opracované xxxxxxxx maso nebo xxxxx xxx, přídatných x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x který xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx díla,
i) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx bílkoviny pojivové xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx metodami založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) se x xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx syrového xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx masné xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx masného xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Tento xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx masa, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x musí xxx označen xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12a
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
a) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
x) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx považují xxxxxx xxxxxxx a žvýkací xxxxx. Použití xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xx označování xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x masném xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx označování xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V nákroji xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masného xxxxxxx, x otisky xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx kůže x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx technologického obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx zrněnou.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.
§14x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx x čas xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx prodeje x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) a x xxxxxxx x xxxxx stanovenými x xxxxxxxxx technické normě12).
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx11), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 xX xx xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx z xxxx se xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Obsah soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx více xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, obsah vody x nich xxxx xxx nižší xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx mohlo xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx číslo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, která xx uvede příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx čísla hospodářství.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to nejvýše xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx křepelky xxxxxxxx xx skořápce xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx obalu xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x xxxx 300 xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se smí xxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nejméně 0 xX a xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx etiketou, xx xxxxx xx vytištěno xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx II. xxxxx jakosti X xx označí x xx skořápce podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 mm x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
b) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx písmeno B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx nejméně 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) doba použitelnosti,
x) skladovací teplota,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně xxxx 5 oC x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx než xxxx 5 oC a xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx prodeje xxxxxxxxx vajec je xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx do xxxxx musí odpovídat xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx prostředí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx pouze výrobky x vajec uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí uvádět xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx označování xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx lůj

krev

mleté xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx a pojivové xxxxx v xxxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx vepřové
30
25
maso xxxxxxx x králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kolagenu x obsahu xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx obsah druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x ve xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxxx tuku x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x smyslové požadavky xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx barvy odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
c) xxxx x chuť - typická xxx xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
nepřipouští xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx ohřátí xx xxxxx výrobek šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x velikosti 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x drobná xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 mm
c) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx na xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx přípustné,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx nákroji – na řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, bez xxxxxxxxxxx dutin a xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx do 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx některé xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – aromatická po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx do 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; zrna převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou na xxxxxx; drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx plísni; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
dunajská klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x xxxxxxxxx xx 6 mm, bez xxxxxxx pod obalem,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x velikosti xx 5 mm, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, pevná,
použití vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský párek
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – na řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx do 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx párek vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po drůbežím xxxx, přiměřeně slaná, xxxx na xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – pevná, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx koření,
c) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx junior
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, typická pro xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx křehký
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
hovězí xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě růžové, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled a xxxxx – oranžová xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x vůně – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) vzhled x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx řezu mírně xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x částice xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné řezy xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x rajčatech xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se připouští, xxx xxxxxx pachů x příchutí
Hovězí na xxxxxx
xxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx loje v hnědé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x chuť – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx a xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx vídeňský xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy - hotová jídla
Výrobek
obsah xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 a x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x přímé xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx snížení aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx byly přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx masný xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
do 350 x
-10 %
do 1000 g
-6 %
do 350 g
-10 %
xxx 350 x
-5 %
do 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

obsah xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x uvedené do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx č. 326/2001 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), g), h), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004); x příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x příloha x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), x) a x) zákona č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx vodní živočichy x xxxxxxx z xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x výrobky z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x zákona č. 59/2003 Sb.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní normy xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx na xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 o stanovení xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8a) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci úředních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované pravé x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.