Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Vyhláška, kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Sb.
ODDÍL 1 - XXXX §1
Členění na xxxxx x xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx na xxxxxx §4 §5
Uvádění xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Xxxxxxxxx na xxxxxx §20
Xxxxxxx xx oběhu §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx při xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - maso xxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx kůzlat xx stáří nejvýše 12 měsíců,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx u masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx v příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x) xx x); maso xxxxxxxxx zvířat názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx xxxx6a), výsekové xxxx, maso balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x balené xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, koroptev nebo xxxxxx divoká podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, zda se xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx výsekové xxxx balené, zabalené x nebalené se xxx xxxxxxx do xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství6b), dále xxxxxx slovy "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx hovězí xxxx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení xx 300 g,
b) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx nad 2&xxxx;000 g.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx bradavky x xxxxxxx v laktaci xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx hlavy x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Prodej
(1) Nebalené xxxx xxxx xxx prodáváno x takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - kosterní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxx, která xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování surovin xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx za definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, přídatných x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxx určených x aromatizaci,8c) xxxxxx x tepelné kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx použitelnosti, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx,
x) použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx podle živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx masného xxxxxxx xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx požadavek xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené z xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx masa, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí xxxxxxxxx xxxx, ze kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" musí xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 tabulce 3 a xxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx v xxxxxxxx xxxxxxxx podobě, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx uvést spotřebitele x omyl.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % u xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tkání, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx považují rovněž xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx na označování xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Evropských xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx kůže x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx pro daný xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx použije xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Šunka x xxxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům teploty 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx od xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxxx xxxxxxx xxxxx a čas xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu balené xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX
§18
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx vodní živočichové, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních živočichů xx uvádějí xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) a x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx12).
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx xx údaj xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx11), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
a) musí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný živočišný xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx rybolovu, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC xx xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Obsah xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx z xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 až 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mohou xxx solené x xxxxxxxx, obsah vody x xxxx xxxx xxx nižší xxx 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx x výrobky z xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Kód xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, která xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx nosnic xx xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx třídy xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skořápce xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx teplotě nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky a xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx majonézy xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx nad 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se smí xxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 mm x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx ovál x průměru 12 xx a v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 g xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx jakosti X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně plus 5 oC x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která je xxxxx xxx xxxx 5 xX x xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) musí xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále uvádí xx oběhu xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí odpovídat xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina nebyla xxxxxxx ošetřena v xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx nejpozději do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného jatečně xxxxxxxxxx těla drůbeže x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx maso

králík, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxx x. 2 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.
Příloha x. 3 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx v xxxx xxxxxxx jako složka xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx mas s převahou xxxx savců
25
25
maso vepřové
30
25
maso xxxxxxx a králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx rozumí xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx tkáně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "xxxxxxxx xxxxxxxx masa", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx být xxxxx složky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tuku x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx šunky
Skupina
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) konzistence - x uceleném xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx odpovídající xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx ložiska xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx tmavě růžová, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx x chuť – xxxxx, xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx, po ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx x chuť- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx růžově xxxxxxx xx použité xxxxxxx; xxxxxx pórovitost a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – na řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 cm, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, mozaika růžové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce přípustné,
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika nepravidelně xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí
selský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx velikosti 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, výrazněji kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx křehký
herkules
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek vláčný xx křehký
dunajská klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – výrobek v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a mírně xxxxxxxx xxx
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx po čerstvé xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, pružná,
připouští xx použití vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží párek xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx vzduchové dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 až 50 xx ve xxxxxx xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo
a) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx použití vepřové x drůbeží kůže
b) xxxxxx na nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx kořeněná a xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí maso xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx kořeněná a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx tuhý
c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx a chuť – příjemná, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx drsná,
c) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – tužší kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném výrobku, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx asi 15 až 30 xx x xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx maso,
a) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx a látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxx výrobky
 
Čerstvé produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
do 350 x
-10 %
do 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 g
-5 %
xx 2000 g
-4 %
xxx 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Příloha č. 9 k vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx a výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x příloha č. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), d), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx používaných x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx výrobky.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx výsek.
6a) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx drůbeží xxxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx a o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx jde x označování xxxxxxxx xxxx a výrobků x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na trh.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x porcovaná, xxxxxxx x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx obsahu xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx produktů živočišného xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní normy xxx konzervované pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné organizaci xxxx s produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní xxxxx pro xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.