Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,
2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,
3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, nebo
4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
|
xxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx |
|
|
xxxx |
|
|
xxxxx maso |
|
|
králík, xxxxxxx xxxx |
|
|
xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu |
|
|
zvěřina |
|
|
drůbeží xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Xxxxxxx 1
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
|
|
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových tkání (% hmot.)
|
|
maso savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a směsi xxxxx xxx s převahou xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
|
xxxx xxxxxxx a králičí
|
15
|
10
|
|
Xxxxxxx
|
Výrobek
|
Třída xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
|
tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly patrny x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx ložiska xxxx xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
|
c) xxxx a xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
|
|
|
x) chuť a xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx o velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
|
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx řezu xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
|
|
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
|
||
|
jemný xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
|
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx růžově červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jemné kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
|
|
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) vůně a xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx xxxxxxxx kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
|
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – jemná xxxx xx koření a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí
|
||
|
selský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
|
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, měkké xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx nejsou xx xxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
|
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; mírně xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx křehký
|
||
|
dunajská xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, xxx xxxxxxx pod obalem,
|
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx slaná, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x velikosti xx 5 mm, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší, xxxxxx xxxx světlejší,
|
|
|
c) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
|
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle až xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx tuk
|
||
|
d) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná
|
|
připouští se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x masa o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx na skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
|
||
|
drůbeží párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx nebo tukem xx připouští,
|
|
|
c) vůně x chuť – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
|
||
|
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, soudržná
|
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru xx 8 mm, smí xxx patrny částice xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
|
x) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
|
xxxxxxx salám xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
|
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně xxxx,
|
||
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx kořeněná a xxxxx; chuť aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; vepřové xxxx v hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
|
|
b) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx meat
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
|
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
|
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
|
||
|
Bůčková xxxxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
|
|
xxxxx xxxxxxx bůček
|
b) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice použité xxxxxx patrny,
|
|
vepřová xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
|
||
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
|
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
|
x) xxxx x chuť – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x velikosti xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxxxxx guláš
|
hovězí maso,
|
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx vídeňský
|
55,0
|
-
|
40,0
|
|
Párek lahůdkový
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Debrecínský xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
|
Xxxxxxx salám
|
-
|
15
|
50,0
|
|
Ostravská xxxxxxx
|
60,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
|
|
Drůbeží xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
|
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx salám
|
-
|
50,0
|
25,0
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx xxxx ve vlastní xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
|
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx šťávě
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Luncheon xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
|
Xxxxx z uzeného xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
|
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
|
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% hmot
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
|
Xxxx |
Skupina |
Charakteristika x technologické xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx. |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X |
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C |
|
|
masný xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x mletého xxxx x přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot. |
|
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx směsi mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
| &xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
|
sardelová xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
|
xx 300 x
|
-10 %
|
x tubě
|
-10 %
|
do 350 x
|
-10 %
|
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
nad 350 g
|
-5 %
|
|
|
do 2000 x
|
-4 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
||
|
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
|||
|
Xxxx |
|
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty |
|
vůně |
typická xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx pachutí |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
|
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0 |
|
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
|
hodnota xX |
xxxxxxx 4,5 |
|
Xxxxx spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (v g xxxx xx) |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
|
xx 100 |
- 6 |
|
xxx 100 xx 250 |
- 5 |
|
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
|
xxx 500 |
- 2 |