Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" pro xxxxx nosnic xx xxxxxx výběhu,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, xxxx
4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
xxxxx |
|
xxxxx |
|
xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx maso |
|
králík, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx zvěře xx xxxxxxxx chovu |
|
zvěřina |
|
drůbeží xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx tuku (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx mas s převahou xxxx savců
|
25
|
25
|
maso vepřové
|
30
|
25
|
maso xxxxxxx a králičí
|
15
|
10
|
Skupina
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx jakosti
|
obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) konzistence - x uceleném xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx odpovídající xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx ložiska xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx tmavě růžová, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxx, xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx, po ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
|
||
lahůdkový párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
|
|
c) xxxx x chuť- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx růžově xxxxxxx xx použité xxxxxxx; xxxxxx pórovitost a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – na řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 cm, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
|
||
šunkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, mozaika růžové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce přípustné,
|
|
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika nepravidelně xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí
|
||
selský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx velikosti 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
poličan
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, výrazněji kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx křehký
|
||
herkules
|
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek vláčný xx křehký
|
||
dunajská klobása
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
|
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna xxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
drůbeží xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx vzhled – výrobek v přírodním xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
|
|
c) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a mírně xxxxxxxx xxx
|
||
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx po čerstvé xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx vídeňský
|
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, pružná,
|
připouští xx použití vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
|
||
drůbeží párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx vzduchové dutinky,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 až 50 xx ve xxxxxx xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo
|
a) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx použití vepřové x drůbeží kůže
|
b) xxxxxx na nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx kořeněná a xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
Hovězí maso xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
|
||
x) xxxx a xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx kořeněná a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx tuhý
|
||
c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxxx meat
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
|
|
x) xxxx a chuť – příjemná, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx drsná,
|
|
c) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,
|
uzený xxxxxxx bůček
|
b) xxxxxxxxxxx – tužší kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
||
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx zahuštěná
|
||
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném výrobku, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
|
||
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx asi 15 až 30 xx x xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx maso,
|
a) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx lahůdkový
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Debrecínský xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Selský xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx salám
|
-
|
15
|
50,0
|
Ostravská klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
|
Drůbeží xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Junior xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx šťávě
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Luncheon meat xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx xx divoko
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
|
Chalupářský xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný |
Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při teplotě xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx a látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
|
Čerstvé produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
|
sardelová xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
do 350 x
|
-10 %
|
|
do 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
xx 2000 g
|
-4 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx a xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
obsah xxxx |
xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
hodnota xX |
xxxxxxx 4,5 |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x x xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka (x %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 xx 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |