Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx
4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Druh |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
xxxxx |
|
xxxxx |
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu |
|
zvěřina |
|
drůbeží xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný
|
tepelně xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx polotovar
|
|
kuchyňský masný xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových tkání (% hmot.)
|
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx mas s převahou xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
|
15
|
10
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx jakosti
|
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx ložiska xxxx xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v menším rozsahu x xxxxx vytavený xxx
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná xx čerstvé uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx křehký, po xxxxxx šťavnatý
|
||
vídeňský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx částic,
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx po xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx o velikosti xx 6 mm
|
|
c) xxxx x chuť – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx je xx xxxx růžově červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jemné kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx klobása
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx libové suroviny x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, výskyt nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx kostek; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce přípustné,
|
|
c) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – pružná, soudržná
|
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx růžové barvy, xxxxxx jemně vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice použitého xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a chuť – jemná xxxx xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu křehký
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx xx řezu x vypracování – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx lesklý, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx řezu x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké kolagenní xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem xx 3 mm
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice, vzduchové xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu výrobek xxxxxx až křehký
|
||
herkules
|
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
|
||
dunajská klobása
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,
|
|
c) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
|
||
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
|
a) konzistence – tužší, pružná,
|
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna xxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – příjemná, xxxxxxx xx uzení, typická xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx shluku xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
drůbeží xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
|
|
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle až xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
|
||
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx debrecínský párek
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx mase x xxxxxxx paprice; drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké kolagenní xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x masa x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek vídeňský
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – přiměřeně slaná, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže
|
b) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx připouští,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na nákroji – na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx do 8 xx, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxx salám junior
|
drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu křehký
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně xxxx,
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
|
||
Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé až xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, měkké, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
|
||
x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx slaná
|
||
Luncheon xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,
|
|
c) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) vzhled x barva – xxxxxxxxx, okrová nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx bůček
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x částice xxxxxxx xxxxxx patrny,
|
vepřová xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
a) xxxxxx x xxxxx – masný výrobek (xxxxxxx) v hnědočervené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx papriky a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí
|
||
Hovězí na xxxxxx
|
xxxxxx maso
|
a) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) vůně x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx omáčce
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx guláš
|
hovězí maso,
|
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxx a klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx vídeňský
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Párek xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx párek
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Šunkový xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx masa
(% hmot. nejméně)
|
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx jemný
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Drůbeží debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx požadavky
|
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx tuk a xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
|
Xxxxx z uzeného masa
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Bůčková xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0% hmot.
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx nebo masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx xx xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxxxx xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové maso xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% hmotnostních
|
Chalupářský guláš
|
10,0
|
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Skupina |
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx. |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx úpravy, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení minimální xxxx trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx trvanlivý |
Výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, zrání, sušení x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C |
|
masný xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx látky,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x tepelné xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot. |
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
do 2000 x
|
-4 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 g
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty |
vůně |
typická xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx xX |
xxxxxxx 4,5 |
Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx (x x xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (v %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |