Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem nebo xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný xxx xxxx druh
ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - celé, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx vody xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx nebo ryby xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx strojně
- xxxx xxxx nasolují x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
výstelky b) xxxxx horkým
dutiny xxxxxx xxxxxx -
x krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí xxx xxxxx
xxxxxx než plus 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx před
zbavené xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - ryby dokonale xxxxxxx xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx deklarované- rozmezí xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 kg - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx a xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX až
(nebo xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 g xxxx
xx teplotu, xxx - xx smažení xx xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx balení: obsah xxxx: skladují xx xxx x
xxxxxxx ze zmrazených do 0,3 kg - 10 % v xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx a do 1,0 kg - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx xxxxxxxx 10 xx 1 xX až plus chlazených
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % při xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx sardele v xxxx - 10 %
xxx hlav x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx s
nesolené xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx studena částečně marinády
2) do 0,3 kg - 10 % cizích chutí x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
- xx tepla kuchané (x - základní xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx a xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- filety (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx plus xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx plus chlazených
v xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 xx - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 oC až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % kosti xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx vlastní šťávě 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) v xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v xxxxxx x ostatní xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pro
výrobky xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx při xxxxxxx xxxx 37 °X po dobu 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských balení xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________