Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných xxx xxxxx xxx tělní
dutina xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx nebo xxxxx) a
mechanické xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný rod xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
- xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat
parazity xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - celé, xxxxxxxxxx balení: obsah xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx 80 %, ryby xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx strojně
- xxxx celé xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x studeným
výstelky b) xxxxx xxxxxx
xxxxxx břišní kouřem -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby základní po xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx tukové xxxxx při při teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx zabalení mg KOH x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně plus 170 °X
x skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x silně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx xxxxxxxx 10 xx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 g - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx ryby 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx se xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- xx tepla kuchané (x - základní xx 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx připravena xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx a
krevních hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpoví- do 0,3 xx - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo strojně
ošetřením xxxxxxx plus xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 oC působící nad 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx nej- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a
zených ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx výrobků obvykle podílu xx xxxxxxxxx z xxx
xxxxxxx xxx teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně:
částí, x xx- x) s xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) ve xxxxxxx xxxxx a x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě xxxx 35 °X xx dobu 10 xxx nebo xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx dobu 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________