Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 30.04.2004.


Vyhláška, xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx na jakost §4 §5
Uvádění xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
ODDÍL 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Členění xx xxxxx a xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Požadavky xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - PRODUKTY XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx do xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. srpna 2001,
kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
b) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
c) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl jatečných xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso kůzlat xx stáří nejvýše 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
(1) Členění xx druhy x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze x. 1 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 tabulky 1 a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x), q), y) xx ii); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx,6)
x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, maso balené, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx mleté xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, ze kterého xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx,
x) nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže xxxxx "třída xxxxxxx X" xxxx "xxxxx xxxxxxx B" a xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
f) xxxxxx xxxxxxx opracované tělo xxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 x xxxx xxxxx
1. "xxx xxxx", je-li xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxx, nebo
2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx, xxxx
3. "bez kosti x kůže", xx-xx xxxxxx drůbeží maso xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxx,
x) zvěřina xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; x dělené xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxx xx uvede, xxx xx jedná x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx balené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, hmotnostními xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x nebalené xx při uvádění xx oběhu, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx
x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "jalovice" xxxx "kráva",
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, v xxxxx xxxx zvíře xxxxxxxx, xxxx skupina xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx země, kde xx tato jatka xxxxxxxxx; údaje xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (název xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxxxxxxx bourárny, xxx bylo jatečně xxxxxxxxxx xxxx bouráno, x xxxxx xxxx, xxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx ve xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx xxxx) (číslo xxxxxxxxx)",
x) názvem země, xxx se xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx, že xxxxx xxxx je xx xxxxx xxxxxxxxx totožný, xxxxx se xxxxx xxxxx slovy "Xxxxx:" x xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vazba xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx skotu.7)
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx maso xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (BSE),2) xxxx xxx součástí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx vyšetření na xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v písemné xxxxxx umístí na xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x musí splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx zářezů, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx s xxxxxxxx xxxxxxx, zvěřiny xx dobu zrání xxxx a xxxxxxx xxxxxxx kůže,
c) musí xxx bez xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a žluknutí xxxx,
x) xxxxxxx může xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx x xxxxx drůbež xxxx xxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxx těla x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pírka a xxxxxx xxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné žlázy x mléčné bradavky x prasnic x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx před prodejem xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělené jatečně xxxxxxxxxx xxxx králíka xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx do xxxxx kuchané xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx A nebo xxxxx xxxxxxx X. Xxxxxxxxx xx třídy xxxxxxx X x X jsou uvedeny x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxx stanovenými xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xx některé xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxx vody x xxxxxxxxxx jatečně opracovaných xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx množství vody xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx příslušné xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xx nutno xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx osm xxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxx, vystavených x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx majících xx xxxxxxxx xxxxxxxx absorpci xxxx, xxxxx provést xxxxxxxx množství vody xxxxxxxx rozmrazováním, ale xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx množství vody xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx normě.8) Xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x záznam xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx (X) k obsahu xxxxxxxx (RP) u xxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx drůbeže xx xxxxxxx způsobem xxxxxxxx x příslušných technických xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx za 3 xxxxxx. X xxxxxxx, xx výsledky xxxxxxx xx xxxx 1 xxxx nepřekračují xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3 xxxxxxx 2, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xx 6 xxxxxx. Xxxxxxxx kontrol xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx uchová xx xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Úprava xxxx x manipulace x masem xxxx xxxxxxxx po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nutnou x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx droby xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx x xx podmínek stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.8b)
(4) Xxxxxxxxxx odstavce 3 xx xxxxxxxxxx na xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx x telecí půlky xxx hlavy.
(5) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxx xx xxxxx x xxxx x xxx xxxxx xxxx x xxxxx, které xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx xxxxx do xxxxx x xxxx xxxx bez xxxx x x kostmi xxxx bez xxxxx.
(7) Xxxx nebo kachní xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx, musí xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 x x xxxx játra xxxxxxxxx 400 g xxxxx xxxxxxxxx x xxxx mít jednotnou xxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy2),3),7a) x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx skupiny nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené masné xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso podle §1 xxxx. x) xxxx xxx přepravováno xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.7a)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx masné xxxxxxx,
x) xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx maso, nebalené xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx prostředku xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxx uloženy xxxxxxxx v samostatných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx maso, čerstvé xxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxx uloženo x xxxxxxxxxxxx pevném xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování xxxxx §7 a xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Nebalené xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu,2)
b) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx svalovina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x výživě lidí, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx,2),3) x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx celkový obsah xxxx a xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, přičemž za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx; xxxxxxx této xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx v masném xxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a definovaných xxxx maso xxxxx §1 xxxx. x),
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - maso xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení teploty xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx,
x) trvanlivým tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx k xxxxxxx kuchyňské xxxxxx xxxx spotřebou, a xxxxxxx xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) za xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x výrobek x mletého masa x přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 tabulce 1.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
c) xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx drůbežích xxxx, xxxxxxxx sádla xxxx xxxxxxxx loje; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx se pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení masa xxxxx živočišného druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, než xx xxxxxxxxx vepřové xxxx, xxxx xxx x xxxxx označeny xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jatečného těla, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxx masa, xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) X případě, xx xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 3 a musí xxx xxxxxxx rovněž xxxxxx jakosti.
(7) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx v xxxxxxx x. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12a
Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x balení do 1&xxxx;000 x,
c) 4 % u xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 g,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx jiných xxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Požadavky na xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován celý xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx být xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx x za xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(4) Masné xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx výrobky xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x technologických požadavcích xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5.
(7) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vyrobena x vepřové kýty, x třídy nejvyšší xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(8) Další xxxxxxxx x požadavky xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx k jejich xxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.3)
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, působící xx dobu nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 oC, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx uvádění xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxx nakrájení.
(3) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(4) Masné výrobky x xxxxxxxx koření xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx,10) x výjimkou xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxxxxx xxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné výrobky xx skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx čerstvého vzduchu x xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustným xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX Z NICH
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx prošli xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované maso xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek x látek xxxxxxxx x aromatizaci, určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) uvede vedle xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xx obalu uveden xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se údaj xxxxxxx xxxxxxxxx hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7.
(4) Na xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx nekuchané.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx ryby xx xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx od xxxxx 1 xX do xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 2 oC.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx společně x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx ryby se xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx ptáků xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx plynů, jejichž xxxxxxx je xxxxxxx xx složení xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx obalu xxxxxxxx xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx oběhu xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx obal xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx xxxxxxxx, na xxxxx je vytištěno xxxxx "Extra X",
x) balených II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx i xx skořápce podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) II. xxxxx jakosti B xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti B xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy jakosti X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x balení xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx zpracování musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxx 5 xX x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx den xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx prostředí nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx se mohou xxxxxx pouze výrobky x xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných obalech.
(8) Do oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. x.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx podle §1 xxxx. a), x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxx xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx drůbeže na xxxxx x skupiny x jejich xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx 1. xxx drobů, xxxx Xxxxxx xxxxxx hosti ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. s xxxxx, xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, zkostnatělý.
kapoun 3. s xxxxx a xxx*) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, poražený ve xxxx nejméně 140 xxx. Xx
xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 77 xxx.
xxxxx xxxxx - xxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxx -xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxx - xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx tuku, xxxxx xxxxxxx celé tělo, xxxx xxx
xxxxxxx tenká xx tenká, xxx xxxx xxxxxxxxx odchylky
v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, zkostnatělý. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx tělo, xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx až xxxxx.
xxxxx perlička Hřeben hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx tuhý, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx xx xxxxx název xxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného těla xxxxxxx na druhy x xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Charakteristika
_____________________________________________________________________________________________
půlka Půlka xxxxxx půlícím xxxxxxxx xxxxx jatečně upraveného xxxx.
Xxx je xxxxx xxxxxxx hrudní xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, zadní xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx příčným řezem xxxxx.
xxxxxxxxxx zadní čtvrtky Obě xxxxx xxxxxxx vcelku.
stehno Pánevní xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kosti xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx provedeny x xxxxxx.
xxxxxx stehno Holenní x xxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx provedeny x xxxxxx.
xxxxxxxx řízek Celá, xxxxx xxxx dolní xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx pažní, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x články xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx svaloviny. U xxxxxx xx přípustné xxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx
xxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxx souvislosti xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx x xxxxxx kuse, xxxxxxx částí xxxxxx, xxxxx může xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x částí žeber x kostmi xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx kost x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
xxxxx xxxxx Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx prsní xxxx. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx být xxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
xxxxxx x xxxxx Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx prsní xxxxx xxxxxx svaloviny x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, přičemž xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
3% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx z xxxxx xxxxxx x xxx x xxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, bez hlubokého xxxxx xxxxxxx.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx zmrazená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže, chlazená xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže
___________________________________________________________________________________________
Metoda xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxxxxx přípustné Nejvyšší xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxxxxx absorbované
vody
jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx rozmrazování xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx % se vypočítá xxxxx xxxxxx drůbeže (x % x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxxx jatečně
zmrazeného xxxxxxx opracovaného těla
drůbeže)
opracovaného xxxx drůbeže xx
xxxx xxxxxxxxxxx během
zpracování
___________________________________________________________________________________________
vzduchem 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
vychlazený xxxx-
xxxx x postřikem 3,3 3,79 x XX2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -průměrný xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
2) XX - obsah bílkovin xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx přípustný xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) k xxxxxxxxx xxxxxxxx (RP)
x xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx xxxxxxx (v xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx chlazení x případě xxxxxxxx xxxx- x xxxxxxx chlazení
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx xxxxx x klíční xxxxx
xxxx xxx ní, xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, x kůží 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
horní xxxxxx, spodní xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
xxxxx řízek x xxxxx xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx z xxxxx x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx stehna,
krůtí xxxxxx x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx xxx kostí
a xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx. >>>

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x prodloužení minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný trvanlivý

Výrobek xxxxxxx neopracovaný určený x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx podmínek došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx byly přidány xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před spotřebou, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x mletého xxxx x přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x požadavky na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) a
mechanické poškození, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo
poškozující vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí xxxxxxx:
- xxxxx ryby - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx nebo ryby nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 kg - 5 % dokonale xxxxxxxx, při xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, kouřem2)
výstelky b) xxxxx horkým
dutiny břišní kouřem -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, při
výjimkou které xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx vzhledem teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx před do 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 oC až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx na - x výměně xxxxxx xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx budou xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °X
x skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx se xxx v
výrobky ze zmrazených do 0,3 kg - 10 % v xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,2) xxxxx x xx 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 až 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 xX až
plus 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx sardele sardelová xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je nižší xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx s
nesolené xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx vyzrálé, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo strojně
hlavou xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 oC xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx výrobků obvykle podílu xx xxxxxxxxx z xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) s xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
xxxxxxxxx x) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx vyrobené x celých
ryb xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při teplotě xxxx 35 °C xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx plus 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx průměrná hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx hmotnosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (v g xxxx xx)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x uvedené do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x příloha č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x maso volně xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o myslivosti, xx znění zákona x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
6a) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxx zemědělské produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxxxx maso.
6b) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx trh.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx a eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 xx dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx o xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx zákona č. 368/1992 Sb., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.