Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 30.04.2004.


Vyhláška, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x výrobky x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx jakost §4 §5
Xxxxxxx xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Požadavky xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Účinnost §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), g), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, získané úpravou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
c) krví - xxxx xxxxxxx xxx porážce jatečných xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, volka, jalovice, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - maso xxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 12 měsíců,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
(1) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx č. 1 tabulce 1.
(2) Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) x xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 tabulce 2,
x) x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xxxxxxxxx drůbežího xxxx je uvedeno x xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 tabulky 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x), x) xx xx); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,6)
x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, maso balené, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx mleté xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxxxx, a xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxx X" xxxx "xxxxx xxxxxxx B" a xxxx názvem druhu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
f) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny podle xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 x xxxx slovy
1. "bez xxxx", xx-xx dělené xxxxxxx maso uváděno xx xxxxx xxx xxxx, xxxx
2. "xxx xxxxx", je-li dělené xxxxxxx maso xxxxxxx xx oběhu vykostěné, xxxx
3. "xxx kosti x xxxx", je-li xxxxxx drůbeží xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, bažant, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx těla. Xxxx xx uvede, xxx xx jedná x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx chovu,
h) mleté xxxx balené maximálním xxxxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx.
(2) Hovězí xxxxxxxx maso balené, xxxxxxxx x nebalené xx xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, dále xxxxxx
x) slovy "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "jalovice" xxxx "kráva",
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxx zvířete xxxx xxxxxxx zvířat,
c) xxxxxx xxxxxxxxx jatek, v xxxxx xxxx zvíře xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx poražena, a xxxxxx xxxx, kde xx tato xxxxx xxxxxxxxx; xxxxx se xxxxxx ve xxxxx "Xxxxx porážky: (xxxxx xxxx) (číslo schválení)",
d) xxxxxx xxxxxxxxx bourárny, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx, xxx se tato xxxxxxxx nachází; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx země) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx země, xxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x kde xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx, xx xxxxx xxxx je ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxx:" x xxxx se xxxxxx název xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx listem skotu.7)
(3) X případě, že xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxx být znečištěna xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx zrání xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx, chlupů, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) drůbeže xxxx xxx xxxxxx plic, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Slepice a xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx per.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx králíka xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx do xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxxx xxxxxxx X. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx A x X xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx podle §1 xxxx. a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxx právních předpisech.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx chlazení xxxx xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx normy.8) Kontrolu xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pravidelně xxxxxx za xxx xxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx účinkům xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, nelze xxxxxxx xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xx nutno xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.8) Výsledky xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx po dobu xxxxxxx xxxx.
(4) Kontrola xxxxxx xxxxxx xxxx (X) k xxxxxx xxxxxxxx (XX) x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxxxx technických xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx xx 3 xxxxxx. X xxxxxxx, xx výsledky xxxxxxx xx dobu 1 xxxx nepřekračují xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxx 2, může xx četnost xxxxxxx xxxxxx xx jedenkrát xx 6 xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xx uchová xx xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx x masem xxxx xxxxxxxx xx dobu x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nutnou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso a xxxxxxxx xxxxx se xxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxx a xx podmínek stanovených xxxxxxxxx právním předpisem.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx půlky xxx hlavy.
(5) Nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx s xxxx x bez xxxxx xxxx x xxxxx, které jsou xxxxxxx xx tělní xxxxxx x samostatném xxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo drůbeže xx xxxxx do xxxxx x xxxx xxxx xxx xxxx x s xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
(7) Xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx jater, musí xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 g x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 400 g xxxxx hmotnosti x xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx xxxxxxxx2),3),7a) x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxx skladovacím prostoru xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené masné xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso xxxxx §1 písm. x) xxxx být přepravováno xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.7a)
(2) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx maso x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v samostatných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxx, nebalené xxxxxxx xxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx uloženo x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx §7 x xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx části těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx o xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx balené.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2)
x) xxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx druhů xxxxx x ptáků xxxxxxxx x výživě lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3) x xxxxxxxxx obsaženou xxxx přilehlou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, přičemž xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x žvýkací xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xx označování xxxx xxxx složky xxxxxxxx v masném xxxxxxx, a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x definovaných xxxx xxxx podle §1 písm. a),
c) xxxxx strojně xxxxxxxxx - xxxx xxxxxxx xxxxxxxx určené x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx bylo ve xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx určený k xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným výrobkem - výrobek, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx působení teploty xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx k poklesu xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x kterého x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) masným xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx §1 písm. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxxx buněčná struktura xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx potraviny, kořenící xxxxxxxxx nebo přídatné xxxxx,8c) a xxxxx xxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) xx xxxxx polotovar se xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným polotovarem - částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi mas, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx rostlinného xxxxxx.
§11
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx sádla nebo xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx výrobku se xxxxx slovy "xxxx xxxxxxx oddělené" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Na masné xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx masa xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více než 50 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx být x názvu označeny xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) Xx obalu xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, vyjádřený x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx množství v xxxxxxxx xxxxxx zpracování.
(6) X xxxxxxx, xx xx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 4 tabulce 3 a xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jakosti.
(7) Masné xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu a xxxxxxx podle xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x kterých xxxx v příloze x. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx uvést spotřebitele x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
d) 2 % u balení xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx výrobku, a xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Povrch xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx oslizlý, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných výrobků xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Nebalené xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xx xxxxxxxx, xxxxx odpovídají xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx teploty stanovenými xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Šunka x xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxx x vepřové kýty, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x třídy xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx výrobky x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.3)
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masný výrobek xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(4) Masné výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx stanovené zvláštními xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxxxxx volně xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx před xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
RYBY, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx pro lidskou xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx nedošlo ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx zmrazování,8)
d) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx vodních živočichů xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušení,
e) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx částečně xxxxxxx opracované xxxx xxxx směsi xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x pomocných látek x látek xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx vedle xxxxx druhu, skupiny xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xx xxxxx uveden xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; u xxxxxx se údaj xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(4) Na xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, že při xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx v odstavci 1 xxxxx, xxx xx jedná x xxxx xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx nekuchané.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx použít xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Další xxxxxxxxxxxxx požadavky jsou xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx od xxxxx 1 xX do xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx od xxxxx 1 xX xx xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx x nich xx nesmí uvádět xx xxxxx společně x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
(5) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx nekuchané xxxxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X NICH
§24
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx X. xxxxx xxxxxxx x skladovaná xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce slepičí xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost byla xxxxxxxxxxx skladováním za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx plynů, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky a xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx nad 300 x nebo 300 xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X xx obal xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx i xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí u xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo xxxx x průměru 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U balených xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx než xxxx 5 xX x xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost čerstvých xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx uzavřené x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Xx oběhu xx xxxxx uvádět xxxxxxx z vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx nejpozději xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa xxxxx §1 písm. x), x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxxxxx xxx
xxxx
xxxxx maso
králičí xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu
zvěřina
_______________________________________________________________________
Tabulka 2
Xxxxxxx xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx a skupiny x xxxxxx charakteristika
__________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Charakteristika
__________________________________________________________________________________________
kuře 1. xxx xxxxx, nebo Hřeben xxxxxx hosti xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. x xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxxx 3. x xxxxx x xxx*) Xxxx xxxxxxxx dospělostí chirurgicky xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 140 xxx. Po
kastraci musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 77 xxx.
xxxxx xxxxx - srdce Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxx -xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx kachna - xxxxx Xxxxxx hrudní kosti xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxx - xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx tuhý, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, která xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx být
středně xxxxx xx tenká, xxx xxxx xxxxxxxxx odchylky
v xxxxx podle xxxxxxx xxxxxx.
xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, zkostnatělý. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxxx, musí xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx.
xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Na xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx, xxx kterého xx xxxxxxxx drůbež xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx charakteristika
_____________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx půlícím xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx.
Xxx xx xxxxx xxxxxxx hrudní kosti x xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, zadní xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx xxxxx čtvrtky xxxxxx.
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx zahrnující xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxxxx xxxxx Xxxx, xxxxx xxxx xxxxx stehna xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, záprstní x články xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxx je přípustné xxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx
xxxxx x xxxxxxxxx souvislosti xxxx vřetenní x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx křídla Obě xxxxxx x jednom xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx může xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx a hrudní x xxxxx xxxxx x xxxxxx pánve xxxxxx
xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx kost a xxxxx po xxxx xxxxxxxx, nebo jejich xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx.
xxxxx xxxxx Xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx prsní xxxx. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx xxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
xxxxxx x prsou Klíční kost x xxxxxxxxxx prsní xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxxxx mohou dosáhnout xxxxxxx
3% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
magret, xxxxxxx Xxxxxx z xxxxx xxxxxx a xxx x xxxx a xxxxxxxxx xxxxx pokrývajícím
prsní xxxx, bez xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx ČR k XX.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Technologické xxxxxxxxx xx zmrazená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx chlazení Množství xxxx uvolněné xx Xxxxxxxx celkové xxxxxxxxx Xxxxxxxx přípustné
zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazeného množství absorbované
vody
jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx % xx vypočítá xxxxx xxxxxx xxxxxxx (x % x xxxxxxxxx
x počáteční xxxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx)
xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx je
voda xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx s postřikem 3,3 3,79 x RP2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
ve xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
2) XX - obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Technologické požadavky xx xxxxxxx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže
___________________________________________________________________________________________
Nejvyšší xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vody (X) k hmotnosti xxxxxxxx (XX)
x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx (x xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x případě chlazení xxxx- x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx s postřikem ve xxxxx lázni
ponořením
___________________________________________________________________________________________
filety x xxxxx kuřat x xxxxxx kostí
nebo xxx ní, bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, s xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x xxxxxx čtvrtky kuřete x xxxx 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x krůty xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx x krůty x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxx xxxxxx x kůží 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
stehna x xxxxx bez kostí
a xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx. >>>

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (zráním, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x prodloužení minimální xxxx trvanlivosti na 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx struktura xxxx x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné kuchyňské xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují požadavky xxxxxxxxxx právního předpisu2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jednotlivých xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx nebo druhů zmrazené
__________________________________________________________________________________________
výroby x ryb nebo xxxxxxxxx xxxxx jednotlivých zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé ryby x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) a
mechanické xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný xxx xxxx druh
ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
- xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat
parazity xxxxxxxx xxxxxx nebo
poškozující xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx svalovině uzené xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, ryby xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 oC
hlav x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx na
ploutví x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx a xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, při - xx xxxxxxx se xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx olej x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx se xxx v
výrobky xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % v xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,2) jiker x xx 1,0 kg - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x středně solených 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 až 10 % xxx teplotě
plus 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx sardele v xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
vnitřností nad 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx vyzrálé, vláčné, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 kg - 10 % cizích chutí x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx a xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- filety (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
výjimkou základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo strojně
ošetřením xxxxxxx plus xx 2,0 kg - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x sterilace x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích z xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) s xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx vyrábějí xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost se xxxxxxxx xxxxx veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 9 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
264/2003 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004); a příloha x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx volně xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Sb.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
6x) Nařízení Rady (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x porcovaná, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení obsahu xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších předpisů.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx s produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx pro xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.