Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x požadavky na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) a
mechanické poškození, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo
poškozující vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí xxxxxxx:
- xxxxx ryby - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx nebo ryby nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 kg - 5 % dokonale xxxxxxxx, při xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
výstelky b) xxxxx horkým
dutiny břišní kouřem -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, při
výjimkou které xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx vzhledem teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx před do 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 oC až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx na - x výměně xxxxxx xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx budou xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °X
x skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx se xxx v
výrobky ze zmrazených do 0,3 kg - 10 % v xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx x xx 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 až 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 xX až
plus 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx sardele sardelová xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je nižší xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx s
nesolené xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx vyzrálé, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo strojně
hlavou xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 oC xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx výrobků obvykle podílu xx xxxxxxxxx z xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) s xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
xxxxxxxxx x) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx vyrobené x celých
ryb xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při teplotě xxxx 35 °C xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx plus 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx průměrná hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________