Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 30.04.2004.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Sb.
ODDÍL 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
ODDÍL 2 - MASNÉ XXXXXXX §10
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Požadavky xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Přechodné ustanovení §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Účinnost §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. srpna 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, určené x xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
c) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého býka, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x do 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx samičího pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - maso xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
m) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx masem - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx na druhy x skupiny
(1) Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x xxxxxxx x. 1 tabulce 1.
(2) Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx a jejich xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) u xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
b) x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx x čerstvého drůbežího xxxx xx uvedeno x xxxxxxx x. 1 tabulce 3.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 a dále xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x), x) xx xx); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx normách,6)
c) xxxxxxxx xxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže xxxxx "xxxxx xxxxxxx X" xxxx "třída xxxxxxx B" x xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) xxxxxx xxxxxxx opracované tělo xxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 3 a xxxx xxxxx
1. "xxx xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx oběhu bez xxxx, xxxx
2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso uváděno xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx
3. "bez kosti x xxxx", xx-xx xxxxxx drůbeží maso xxxxxxx do oběhu xxxxxxxxx a xxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx. Dále xx uvede, zda xx jedná o xxxxxxx pocházející z xxxxxxxxx chovu,
h) xxxxx xxxx balené xxxxxxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx oběhu, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx
x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "kráva",
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxx zvířete xxxx xxxxxxx zvířat,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, v xxxxx bylo xxxxx xxxxxxxx, xxxx skupina xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx xxxx, xxx xx tato xxxxx xxxxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx xxxx) (číslo xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx, x název země, xxx xx tato xxxxxxxx nachází; údaje xx uvedou xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxx, xxx xx zvíře xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x kde xxxx xxxxxxxx; v xxxxxxx, xx název xxxx je xx xxxxx případech xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx "Původ:" x xxxx se xxxxxx xxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, aby byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx označení s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.7)
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx protokolu o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí na xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx smyslově xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) musí xxx xxx zářezů, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin, xxxxxxxxxxx x zbytečných xxxxxx,
x) xxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx xxxx zrání xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, částí xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx plstní xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx může xxxxx mít xx xxxxx, stehnech, xxxx, xxxxx xxxxx těla x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx xxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxx opracovaných těl xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx bradavky x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx xx xxxxx do xxxxx stažené x xxxxxxx.
(7) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx bez xxxxx a xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx jatečně opracovaná xxxx xxxxxxx se xxxxxx do třídy xxxxxxx A nebo xxxxx jakosti B. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x X xxxx uvedeny x příloze x. 2 xxxxxxx 1.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxx stanovenými ve xxxxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x na některé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx množství vody xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx příslušné xxxxxxxxx xxxxx.8) Kontrolu xx xxxxx provádět xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxx. U xxxxxxxxxx xxxxx, vystavených x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx rozmrazováním, ale xx nutno stanovit xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxxx uvedeným v xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx (X) x xxxxxx xxxxxxxx (RP) x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsobem uvedeným x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx xx 3 xxxxxx. V xxxxxxx, xx výsledky xxxxxxx po dobu 1 xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxx 2, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xx 6 xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x záznam xx uchová po xxxx 1 roku.
(5) X xxxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxx a manipulace x masem xxxx xxxxxxxx po xxxx x technologického xxxxxxxx xxxxxxxx nutnou x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxx xxxxx balené x xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele stažené xxxxxx xxx xxxxx x telecí xxxxx xxx xxxxx.
(5) Nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx se uvádí xx xxxxx x xxxx a bez xxxxx nebo s xxxxx, které xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí do xxxxx x kůží xxxx xxx xxxx x s xxxxxx xxxx xxx kostí.
(7) Xxxx nebo kachní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx, x kterých xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx, musí xxxxxx játra xxxxx xxxxxxxxx 300 x x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 400 g xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy2),3),7a) x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso podle §1 xxxx. x) xxxx xxx přepravováno xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.7a)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx prostředku xxxxx xx předpokladu, xx jsou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx přepravních xxxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx přitom xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx obalu.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx podle §7 x přepravu xxxxx §8.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx části těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x mleté xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx surovinu maso, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu,2)
b) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx svalovina jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx savců x ptáků určených x xxxxxx lidí, x jejichž xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx,2),3) x přirozeně xxxxxxxxx xxxx přilehlou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, přičemž xx xxxxxxx kosterní svaloviny xx považují xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xx označování xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x),
x) xxxxx strojně xxxxxxxxx - maso strojně xxxxxxxx určené k xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 oC xx dobu 10 xxxxx,
x) tepelně neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx bylo ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx a navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx aktivity vody x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) masným polotovarem - xxxx podle §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx zůstala zachována xxxxxxx xxxxxxx struktura xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, a xx kterému xxxx xxxxxxx potraviny, kořenící xxxxxxxxx nebo přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx jedlé xxxx xxxxxx xxx 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
k) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, sterilovaný xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem7a) xxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x balených xxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx svalem nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
b) datum xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx sádla xxxx xxxxxxxx loje; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx oddělené" nebo "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx v příloze x. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxx, než xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem a xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx masných xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, nebo xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxxxxxx x případě xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) X případě, xx xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x příloze x. 4 tabulce 3 x xxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxxxx xxxxxxx.
(7) Masné xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x kterých xxxx x příloze x. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, jež by xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
d) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx nesmí x xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Vložka masného xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, shluky koření xxxx jiných xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx výrobku.
(2) Povrch xxxxxxx výrobků nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx nejedná o xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, ani jinak xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Požadavky xx xxxxxx x složení xxxxxxxxx masných výrobků xxxx xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx x xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x obnovení xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Xxxxx x xxxxxxxxx masa xxxx xxx vyrobena x vepřové kýty, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x jejich xxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx xxxxxxxx.3)
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 oC, xxxxxxxx xx dobu nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 xX, působící xx dobu nejméně 10 minut.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx uvádění xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x den xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx označen xxxxx zabalení x xxxx být prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po dni xxxxxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx balené nebo xxxxxxxx,10) s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné výrobky xx xxxxxxxx x xxxxxxx, chladných, suchých xxxxxxxxxx, při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxxxxx volně xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustným dnem, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx x ryb nebo xxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxx, přídatných x pomocných xxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx a výrobků x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx x výrobků hermeticky xxxxxxxx musí xxx xx obalu uveden xxxx o konkrétních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx údaj xxxxxxx xxxxxxxxx hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx x xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jiná svalovina xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) Xx obalu výrobků xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na jakost
Požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx uvádějí do xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx minus 1 xX do xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxx se xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
VEJCE X XXXXXXX Z XXXX
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,2)
x) čerstvými xxxxx slepičími vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. třídu xxxxxxx a skladovaná xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. třídu jakosti, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na II. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx trvanlivost byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx okyselující přísady.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X balené majonézy xxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec balených xx dále x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx X xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx obal xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx II. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) II. xxxxx jakosti B xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při označování xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u balení xxx 300 g xxxx ml informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx vždy xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. třídy xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně plus 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx než plus 5 oC x xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) musí být xxxxx xxx po xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena v xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování xxxxx §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 odst. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx republiky xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. r.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx xxxxx §1 písm. x), x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj
krev
mleté xxxx
xxxxxxx xxxx
xxxx zvěře ve xxxxxxxx chovu
zvěřina
_______________________________________________________________________
Tabulka 2
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx 1. xxx xxxxx, nebo Hřeben xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. s droby, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxxx 3. x xxxxx x xxx*) Xxxx xxxxxxxx dospělostí chirurgicky xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, poražený ve xxxx xxxxxxx 140 xxx. Po
kastraci xxxx xxx xxxxxx vykrmován xxxxxxx 77 dnů.
mladá xxxxx - xxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxx -xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, zkostnatělý.
mladá xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
kachna - krku Hřeben xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx husa Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx tělo, xxxx být
středně tenká xx tenká, tuk xxxx xxxxxxxxx odchylky
v xxxxx podle xxxxxxx xxxxxx.
xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, zkostnatělý. Vrstva
podkožního xxxx, která xxxxxxx xxxx tělo, xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx.
xxxxx perlička Hřeben hrudní xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
perlička Hřeben xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx, xxx kterého xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxx x skupiny x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx půlícím xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx.
Xxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxx kosti x xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, zadní čtvrtka Přední x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx řezem xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx čtvrtky Obě xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kosti xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx včetně
svaloviny v xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx v kloubu.
horní xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxx stehno Holenní a xxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxxxx xxxxx Xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, vřetenní, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vřetenní x xxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx od xxxxx xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx křídla x jednom xxxx, xxxxxxx částí xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxx Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x částí žeber x kostmi xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
xxxxx xxxxx Xxxx xxxx půlená xxxxxxxxx xxxxx část. Xxxxx xxxxx krůty xxxx xxx xxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx svalu.
filety x xxxxx Xxxxxx kost x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx svaloviny x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxxxx
3% z celkové xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxx a hus x kůží x xxxxxxxxx xxxxx pokrývajícím
prsní xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx prsního.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Technologické xxxxxxxxx xx zmrazená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, chlazená xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx x xx některé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx chlazení Množství xxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx přípustné
zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazeného množství xxxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx
x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx % xx xxxxxxxx xxxxx vzorce drůbeže (x % x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx hmotnosti (x gramech) hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla
drůbeže)
opracovaného xxxx drůbeže je
voda xxxxxxxxxxx během
zpracování
___________________________________________________________________________________________
vzduchem 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx x xxxxxxxxx 3,3 3,79 x RP2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx8a)
2) XX - xxxxx bílkovin xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx některé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx přípustný xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) k xxxxxxxxx xxxxxxxx (RP)
x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxxxxx (x xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx chlazení xxxx- x případě chlazení
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx x prsou xxxxx x xxxxxx xxxxx
xxxx xxx xx, xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx z xxxxxx, x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx zadní xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x krůty bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx x krůty x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx stehna, xxxxxx xxxxxx,
xxxxx xxxxxx x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx bez xxxxx
x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb. >>>

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený k xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x kterého bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X po dobu 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody na xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní při xxxxxxx skladování xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x ke xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x tepelné xxxx jiné kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx považuje x xxxxxxx z mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx čerstvé
živočišných xxxx nebo druhů zmrazené
__________________________________________________________________________________________
výroby x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí xxxxxxxxx xxxx pachy,
ostatní xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) a
mechanické poškození, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx rod xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- svalovina xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - ryby
a ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx vody xx svalovině uzené xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx teplotě x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým vzhledem rozmezí xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a 8 oC při xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) uzení xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, kouřem2)
výstelky b) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx a zabalení xx
xxxxxxx x xxxxxxx, při
výjimkou které xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx skladují se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % odpovídajícím xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 kg - 3 % xx xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 xX až xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx a xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx na - x xxxxxx tukové xxxxx při při teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX až
(nebo xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: skladují xx xxx x
xxxxxxx ze zmrazených do 0,3 kg - 10 % x silně xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,2) xxxxx a do 1,0 kg - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 až 10 % při xxxxxxx
xxxx 1 xX až
plus 8 oC
___________________________________________________________________________________________
sardelová solené sardele sardelová xxxxx: xxxxx xxxx nejvýše 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx hlav a xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx vyzrálé, xxxxxx, xxx xxxxxxxx se xxx x
- za studena částečně marinády2) do 0,3 kg - 10 % xxxxxx chutí x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx strojně
hlavou xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx připravena xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx teplotě
zbavené cestou xxxx 1 oC xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx a xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- pasterované provedená účinky xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % teplotě v izotermických
tepelným dající xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx plus xx 2,0 xx - 3 % 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx výrobcích x xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) ve xxxxxxx šťávě x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) s xxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pro
výrobky vyrobené x celých
ryb xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx zpracování2)
převážně:
- xx svalových
partií ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx dobu 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Sb.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné hmotnosti x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (v x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 roku xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), které nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), i) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
s účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx veterinárních léčiv x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx výrobě x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
6a) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx z hovězího xxxx a x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x stanovení xxxxxxxx pro prevenci, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní pravidla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., o mikrobiologických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxxx vyhlášky č. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem pro xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.