Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé ryby x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) a
mechanické xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný xxx xxxx druh
ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
- xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat
parazity xxxxxxxx xxxxxx nebo
poškozující xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx svalovině uzené xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, ryby xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 oC
hlav x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx na
ploutví x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx a xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, při - xx xxxxxxx se xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx olej x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx se xxx v
výrobky xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % v xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) jiker x xx 1,0 kg - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x středně solených 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 až 10 % xxx teplotě
plus 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx sardele v xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
vnitřností nad 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx vyzrálé, vláčné, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % cizích chutí x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx a xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- filety (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
výjimkou základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo strojně
ošetřením xxxxxxx plus xx 2,0 kg - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x sterilace x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích z xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) s xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost se xxxxxxxx xxxxx veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________