Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 13.12.2014.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové části xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, získané úpravou xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx získaná xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným technologickým xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx při xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx včetně,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - xxxx koz,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx masem - xxxx koní,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), k) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx xxxx6a), výsekové xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená x xxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, muflon, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx zvěřiny x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx se xxxxx o xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 a x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx hovězí maso xxxxxxxx jako maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (BSE)6c), xxxx xxx součástí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx provedla, x xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí viditelně x čitelně x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Aniž xxxx dotčeny požadavky xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, stanovují xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx balené xxxxxxx maso7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx do 300 g,
b) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být odstraněny.
(2) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx označeno jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx výsekové maso x zmrazené droby xx uvádí do xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx hlavy x xxxxxx půlky xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx savců a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisu Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
b) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - výrobek, x xxxxxxx bylo ve xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 minut x navazujícím technologickým xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) došlo x xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, přídatných x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x který xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) vložkou - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
i) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava masa xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx syrového xxxx; označení masa xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx složení xxxxxxx se uvede xxxxx "xxxx strojně xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně oddělené".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Tento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, než xxxxxxxxx xxxx, musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" musí xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 x musí xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny podle přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, smyslové požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % u xxxxxx xxx 2 000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x balení xx 350 g,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx pro výrobu xxxxxxx výrobků vymezených x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13 xx maso x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití xxxx xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx v masném xxxxxxx x nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat z xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx nezpracované xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx části, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým znakem xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx příchutě nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován celý xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx masné xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před vložením xx přepravních xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 se použije xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx z xxxxxxxxx xxxx musí xxx vyrobena x xxxxxxx xxxx, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx použít xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí být xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx nejpozději do 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx obalu xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx v den xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, živí xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx mořští plži, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx chlazení.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx názvy xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx použitelných xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) názvem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 11 k této xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxx údaj x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx použitelné xxxxxxxx Evropské unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx vůni xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Obsah xxxx x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx nižší xxx 18 % a xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx mohlo xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx vejcích xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx chovaných x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx křepelky japonské xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, skladují x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo přímý xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené majonézy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx do oběhu xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství vajec xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X se xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Extra A",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x nebalených xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx písmeno X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x straně nejméně 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a vejce XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx nejméně plus 5 oC x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než xxxx 5 oC a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) musí být xxxxx xxx po xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx dále xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx I. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost čerstvých xxxxx xx 28 xxx xx data xxxxxx. Xxxxx prodeje xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx oběhu xx nesmí uvádět xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové sádlo, xxxxxx lůj

krev

mleté xxxx

xxxxxx, xxxxxxx maso

maso zvěře xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Příloha č. 2 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX k XX.
Xxxxxxx x. 3 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx v xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx pojivových xxxxx (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx obsahu xxxxxxxx x obsahu svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx kolagenu xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx masa", xxxx xxx obsah druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x ve xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx ložiska tuku xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - typická pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně opracované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny a xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx skusu křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx po xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 6 mm
c) xxxx a chuť – xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx skusu je xxxxxxx šťavnatý, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité xxxxxxx; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti asi 2 xx, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx částice použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou na xxxxxx
x) vůně a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně znatelná xx xxxxxxxx plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx fermentované masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx výskyt malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,
c) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – tužší, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xxxxxxx zrn převážně x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, pevná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a mírně xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, po ohřátí xx skusu výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx mase a xxxxxxx paprice; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x masa x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx paprice; po xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx oddělené
a) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx připouští,
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx po drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx masové růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; barva masa xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx hovězí maso, xxxxx xxxxx nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15°X přiměřeně xxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx hovězím mase, xxxxx kořeněná a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
c) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,
c) chuť x vůně – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx bůček
b) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá až xxxxxxxxxx xxxxx, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové dutinky x částice xxxxxxx xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, jemně kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx složení a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné konzervy - xxxxxx jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
c) xxxx x chuť – xx pečeném hovězím xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, mírně slaná, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx vídeňský xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy - hotová xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
10,0
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx spotřebě, x kterého v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný polotovar xx považuje i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Příloha x. 6 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma sardelové xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 g
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
nad 350 x
-5 %
xx 2000 g
-4 %
xxx 350 g
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

Příloha č. 10 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (v x xxxx ml)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 x druhové jméno xx xxxxxxx č. 1 písm. x) xxxx b), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx rodové x xxxxxxx jméno, xxxxx xx ve xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx jako xxxxxxx název xxxxxx xxxx synonymum xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx označení

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Black code

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx stříbřitý, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx modrý witling

Micromesistius

australis

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Mahi-mahi

Kranas

východní

Seriola

quinqueradiata

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx štika

evropská

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx nebo Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská štika

kapská

Merluccius

capensis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Limanda obecná

Platýs

malohlavý

červený

Microstomus

kitt

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Bubeník xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Ryba xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx obecný

Zubatice

jadranská

Boops

boops

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx spp., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Echinorhinus

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Isistius xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp.,

Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp., Maja xxx., Mithrax xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x čeledí Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Caridea spp., xxxxx

x xxxxxx Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Astacidae,

Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Loliolus,

Nototodarus,

Ommastrephes,

Onychoteuthis,

Rossia, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení použít xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Plážovka

vejcorodá

Littorina

littorea

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx spp., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx druhy

Příloha č. 11 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu ČR xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
264/2003 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x nich
s účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou se xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, maso zvěře xx xxxxxxxx chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x zákona č. 59/2003 Sb.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Rady (XX) č. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 o stanovení xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx vody.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených k xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. a vyhlášky x. 160/2002 Sb.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx a akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx dne 23. června 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx znění nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem pro xxxxxxx produkty rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x zrušení xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.