Právní předpis byl sestaven k datu 13.12.2014.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve xxxxxx výběhu,
2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,
3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, nebo
4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
xxxxx |
|
xxxxx |
|
xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx maso |
|
maso zvěře xx farmovém xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx tepelně opracovaný
|
|
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx tuku (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových tkání (% xxxx.)
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx vepřové
|
30
|
25
|
maso xxxxxxx x xxxxxxx
|
15
|
10
|
Skupina
|
Výrobek
|
Třída xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
tepelně opracovaný xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, vyplněné např. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx a xxxx - typická xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x mírně vytavený xxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý
|
||
kabanos
|
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu je xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští xx xxxxxx dutiny a xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx šťavnatý
|
||
vídeňský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x velikosti xx 6 xx
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
|
||
lahůdkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
|
|
c) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, šťavnatý
|
||
spišský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xx čerstvé uzenině x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx měkká,
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat vytavený xxx, výskyt nezpracovatelných xxxxx, nedodržení podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – příjemná, xx čerstvé uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
|
||
šunkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx kostek; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx vůně xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové dutinky,
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých částí
|
||
selský xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx surovin x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx převážně xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové požadavky
|
poličan
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
|
použití vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt malých xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx xxx obalem,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx tento výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
||
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx debrecínský párek
|
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxx růžové xxxxx xx mase a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx ve spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x masa o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx vídeňský
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná,
|
připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná,
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
|
připouští xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx kůže
|
b) vzhled xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx uzenině x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx připouští,
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx sádlo
|
a) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxx salám junior
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
Hovězí maso xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa spojeny xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, aspik xxx 15°X přiměřeně xxxx,
|
||
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx typická
|
||
Vepřové maso xx xxxxxxx šťávě
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
x) xxxx x chuť - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxxx meat
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části v malém xxxxxxxx xx připouští
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx a xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
x) xxxx x vůně – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx bůček
|
b) konzistence – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku a xxxxxxxxxx tuku; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, mírná xxxxxxxx v důsledku použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
|
||
Hovězí xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
|
||
Maďarský xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x velikosti xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx a zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx lahůdkový
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Debrecínský xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Selský xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Výrobek
|
obsah masa
(% hmot. nejméně)
|
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx jemný
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Drůbeží debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Bůčková xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. nejméně)
|
další xxxxxxxxx
|
Xxxx s klobásou
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx xx xxxxxx
|
30,0% xxxx. hovězího xxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxxxx xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% hmotnostních
|
Chalupářský xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky |
masný výrobek |
tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx. |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx určený k xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °C |
|
masný xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné látky,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxx polotovar |
částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx sardelové xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
|
xx 1000 g
|
-6 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
xx 2000 g
|
-4 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
||
nad 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x barva |
v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx pro xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx xX |
xxxxxxx 4,5 |
Obsah spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx ml) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (x %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 xx 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
nad 500 |
- 2 |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx xxxxxxx č. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx jméno, xxxxx xx ve xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
1. Xxxxxxxx xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx xxxxx |
3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
|
XXXX |
||||||
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca |
||
Cejn |
velký |
Abramis |
brama |
|||
Cípal |
Mugil xxx. |
xxxxxxx druhy |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mugil |
|||
Cípal |
evropský |
Liza |
ramada |
|||
Cípal |
zlatý |
Liza |
aurata |
|||
Cípal |
pyskatý |
Chelon |
labrosus |
|||
Ďas |
mořský |
Lophius |
piscatorius |
|||
Ďas |
americký |
Lophius |
americanus |
|||
Gavún |
štíhlý |
Atherina |
boyeri |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
XXxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Black xxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: red xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Fish |
||
Kranas |
dumerilův |
Seriola |
dumerili |
|||
Kranasovec |
štíhlý |
Rachycentron |
canadum |
|||
Ledovka |
Gobionotothen |
gibberifrons |
||||
Limanda |
drsná |
Limanda |
aspera |
|||
Lín |
sliznatý |
obecný |
Tinca |
tinca |
||
Lipan |
obecný |
Thymallus |
thymallus |
|||
Losos |
atlantický |
obecný |
Salmo |
salar |
||
Losos |
keta |
pacifický |
Oncorhynchus |
keta |
Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Sockeye |
|
Losos |
čavyča |
Oncorhynchus |
tshawytcha |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: modravá |
|
Makrela |
španělská |
Scomberomorus |
maculatus |
|||
Makrela |
máslová |
Lepidocybium |
flavobrunneum |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Pamakrela xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Manta |
Mobula xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Síh |
||
Maréna |
peleď |
Coregonus |
peled |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||
Modrák |
vysoký |
ostronosý |
Spicara |
smaris |
Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
|
Mořský úhoř |
Conger |
conger |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pangas |
|||
Parma |
obecná |
Barbus |
barbus |
|||
Parmice |
indická |
Parupeneus |
indicus |
|||
Pelamida |
chilská |
tichomořská |
Sarda |
chiliensis |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec |
|
Pelamida |
východní |
Sarda |
orientalis |
Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec |
||
Pelamida |
atlantická |
obecná |
Sarda |
sarda |
Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec |
|
Perletník |
nádherný |
Lampris |
guttatus |
|||
Plachetník |
širokoploutvý |
Instiophorus |
platypterus |
|||
Platýs |
malý |
říční |
Platichthys |
flesus |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx obecná |
|
Platýs |
malohlavý |
červený |
Microstomus |
kitt |
||
Ploskozubec |
modropruhý |
Scarus |
ghobban |
|||
Ploskozubec |
rudomořský |
Scarus |
gibbus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jihoamerický |
|||
Pražma |
tmavá |
Spondyliosoma |
cantharus |
|||
Pražma |
královská |
zlatá |
Sparus |
aurata |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Doráda |
|
Pražman |
obecný |
Pagrus |
pagrus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Medúzovec |
|||
Sebastes |
červený |
Sebastes |
marinus |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Okouník xxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Bubeník xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký název xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Parmice |
|
Sumec |
velký |
Silurus |
glanis |
|||
Šprot |
severní |
obecný |
Sprattus |
sprattus |
||
Štika |
obecná |
Esox |
lucius |
|||
Tlamoun |
nilský |
Oreochromis |
niloticus |
Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod |
|
Treska |
pacifická |
bílá |
Gadus |
macrocephalus |
||
Treska |
jednoskvrnná |
skvrnitá |
Melanogrammus |
aeglefinus |
||
Treska |
tmavá |
šedá |
Pollachius |
virens |
||
Treska |
evropská |
pollak |
Pollachius |
pollachius |
||
Treska |
merlan |
bezvousá |
Merlangius |
merlangus |
||
Treska |
polární |
severní |
Boreogadus |
saida |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) tento xxxxx: xxxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Beluga |
||
Zeus |
ostnatý |
Zeus |
faber |
Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
XXXXXX |
||||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Sclerocrangon xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Lithodidae |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx spp., xxxxx x čeledi Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Listorožec |
Scyllaridae |
všechny xxxxx |
||||
Xxx |
Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
XXXXXXX |
||||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten spp., Patinopecten spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, XXxxx, Lolliguncula, Loligo, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx |
|||||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Cardiidae |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx ve sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx decussata |
|
Tapeska |
Ruditapes spp., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
Xxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae |
všechny druhy |
||||
Ušeň |
Haliotis xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx x. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.