Právní předpis byl sestaven k datu 13.12.2014.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,
3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx
4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Druh |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx maso |
kosti |
|
droby |
|
syrové xxxxx, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx maso |
|
maso xxxxx xx farmovém xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx výrobek
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
|
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx s převahou xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
|
15
|
10
|
Skupina
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx ložiska xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné např. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
špekáček
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští se xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně vytavený xxx
|
|
x) chuť a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx výrobek šťavnatý
|
||
kabanos
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx x velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny a xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx na xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a chuť- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
|
||
spišský xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
|
|
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx klobása
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx xx nákroji – na řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx vykazovat vytavený xxx, výskyt nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, neodpovídající xxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a chuť – xx čerstvé xxxxxxx, chuť přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně rozložená,
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx surovin x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 mm
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, přiměřená po xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; zrna převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové požadavky
|
poličan
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx klobása
|
Hovězí xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná po xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná,
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti do 5 xx, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxx, pevná,
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx shluku xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx v přírodním xxxxxx
|
xxxxxxxxx se použití xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
|
||
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx řezu xx vychlazený výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx paprice; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x masa x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
|
|
c) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná mozaika xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – pevná, soudržná
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xx vychlazený výrobek xxxxxx masové růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 xx, smí xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx junior
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx se použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx maso; salám xx skusu křehký
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx tuhý,
|
||
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx slaná
|
||
Luncheon xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné póry, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání xxxxxxxx
|
|
x) xxxx x chuť – příjemná, přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled a xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a příchutí
|
||
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, případně x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
a) xxxxxx a xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
|
||
Maďarský guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x velikosti xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx maso,
|
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně a xxxx – po xxxx a klobáse, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx vídeňský
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Párek lahůdkový
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Debrecínský xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx párek
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Šunkový xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Junior xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Junior xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx s klobásou
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. hovězího xxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxxxx xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx guláš
|
10,0
|
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty plus 70 °C po xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °C |
|
fermentovaný xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot. |
|
kuchyňský xxxxx polotovar |
částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné kuchyňské xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
|
xx 1000 g
|
-6 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
do 2000 x
|
-4 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
xxxxx xxxx |
xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx xX |
xxxxxxx 4,5 |
Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x g xxxx ml) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka (x %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
nad 500 |
- 2 |
Příloha x. 11 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Seznam obchodních xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno ze xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx xx sloupce x. 1 písm. a) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx x. 1 uvedeno, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký název xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx synonymum xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
1. Xxxxxxxx xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx xxxxx |
3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
x) druhové jméno |
b) xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
|
XXXX |
||||||
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle |
||
Halibut |
tmavý |
grónský |
Reinhardtius |
hippoglossoides |
||
Halibut |
bílý |
atlantický |
Hippoglossus |
hippoglossus |
||
Hlavatka |
podunajská |
Hucho |
hucho |
|||
HIavoun |
tuponosý |
Coryphaenoides |
rupestris |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Black xxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: red xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Treska xxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx severní |
||
Kapr |
obecný |
Cyprinus |
carpio |
|||
Karas |
stříbřitý |
Carassius |
auratus |
|||
Kladivoun |
Sphyrna spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx africký |
|||
Koryféna |
velká |
Coryphaena |
hippurus |
Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mahi-mahi |
||
Kranas |
východní |
Seriola |
quinqueradiata |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui |
|
Losos |
kisuč |
stříbrný |
Oncorhynchus |
kisutch |
||
Losos |
gorbuša |
divoký |
Oncorhynchus |
gorbuscha |
||
Losos |
nerka |
červený |
Oncorhynchus |
nerka |
Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: máslová xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Manta |
Mobula xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh |
||
Maréna |
peleď |
Coregonus |
peled |
Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Síh |
||
Marlín |
indopacifický |
Makaira |
mazara |
|||
Mečoun |
obecný |
Xiphias |
gladius |
|||
Mník |
mořský |
molva |
Molva xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara |
|
Modrák |
skvrnitý |
Spicara |
maena |
Alternativně je xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara |
||
Modrý xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodními xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx nebo Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx štika |
kapská |
Merluccius |
capensis |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
|
Xxxxxx xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pangas |
|||
Parma |
obecná |
Barbus |
barbus |
|||
Parmice |
indická |
Parupeneus |
indicus |
|||
Pelamida |
chilská |
tichomořská |
Sarda |
chiliensis |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Tunec |
|
Pelamida |
východní |
Sarda |
orientalis |
Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec |
||
Pelamida |
atlantická |
obecná |
Sarda |
sarda |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec |
|
Perletník |
nádherný |
Lampris |
guttatus |
|||
Plachetník |
širokoploutvý |
Instiophorus |
platypterus |
|||
Platýs |
malý |
říční |
Platichthys |
flesus |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Flounder |
|
Platýs |
obecný |
velký |
Pleuronectes |
platessa |
||
Platýs |
limanda |
drsnotělý |
Limanda |
limanda |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Doráda |
|
Pražman |
obecný |
Pagrus |
pagrus |
Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx název: Sparus xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Medúzovec |
|||
Sebastes |
červený |
Sebastes |
marinus |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice |
|
Sumec |
velký |
Silurus |
glanis |
|||
Šprot |
severní |
obecný |
Sprattus |
sprattus |
||
Štika |
obecná |
Esox |
lucius |
|||
Tlamoun |
nilský |
Oreochromis |
niloticus |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná |
||
Vyza |
velká |
Huso |
huso |
Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx název: Xxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxx |
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx štíhlý |
||
Zubatka |
pruhovaná |
Anarhichas |
lupus |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx spp., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx., Xxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
XXXXXX |
||||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Sclerocrangon xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxx |
Xxxxxx spp., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Caridea xxx., xxxxx x čeledí Penaeidae, Palaemonidae, Pandalidae, Crangonidae, Aristeidae, Sicyonidae, Sergestidae |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxx |
Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
XXXXXXX |
||||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten spp., Patinopecten spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Protothaca xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxx Alloteuthis, Berryteuthis, Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice |
|||
Mandlovka |
evropská |
Glycymeris |
glicymeris |
|||
Mušle |
Veneridae, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx officinalis, Rossia xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae |
|||||
Slávka |
jedlá |
Mytilus |
edulis |
|||
Slávka |
novozélandská |
Perna |
canaliculus |
|||
Srdcovka |
všechny xxxxx x čeledě Cardiidae |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
Xxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx x. 11 vložena právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x produkty rybolovu x akvakultury x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 a (XX) x. 1224/2009 x x zrušení xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000.