Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 13.12.2014.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
x) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - krev xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl jatečných xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx masem - xxxx mladého býka, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x do 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx samičího pohlaví xxxxxx 12 měsíců,
x) krávou - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 měsíců,
x) kozím xxxxx - xxxx xxx,
x) kůzlečím xxxxx - maso kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.
§2
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx drůbežího xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx v příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx názvem jelen, xxxxx, srnec, muflon, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x nebalené se xxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 a x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx součástí xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx protokolu o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) U předem xxxxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx se požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí viditelně x čitelně x xxxxx, kde xx xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx do 300 g,
b) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) masem xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých živočišných xxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
c) tepelně xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
f) kuchyňským xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, přídatných x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který obvykle xxxxxxx xxxx součástí,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava masa xxxx použití chladu,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny pojivové xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx uvedeno v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve složení xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného masa x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" musí xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 a xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, xxx by xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx výrobky se xxxxxxxxx
a) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
x) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
d) 2 % u xxxxxx xxx 2 000 g.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx považují rovněž xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se vztahuje xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V nákroji xxxxx xxx xxxx xxxxx, které netvoří xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x otisky xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx nezpracované xxxxx, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxx vybraných masných xxxxxxx jsou specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotlivě xxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx základních surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Šunka z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vyrobena x xxxxxxx kýty, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům teploty 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx musí být xxxxxxx nejpozději xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo s xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) ostatními xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx a xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx názvy xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx uvádějí podle xxxxx použitelných předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15) xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xx xxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx údaj x xxxxxxxxxxx podmínkách xxxxxxxxxx; x teplot xx xxxx vyjádří xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15), xxxxx požadavky xxxxxxx x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx vůni charakteristickou xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) musí vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 oC xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému živočišnému xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Obsah soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx z xxxx xx více než 14 %, xx xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, obsah xxxx x xxxx xxxx xxx nižší xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx produkty rybolovu, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx zabalené.

ODDÍL 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, která xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx číselnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx křepelky xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, skladují x xxxxxxxxxx v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 oC.
§23
§23 zrušen právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx nad 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx do xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx vytištěno xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx II. xxxxx jakosti X xx xxxxxx i xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 písm. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx než xxxx 5 oC a xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí být xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a vejce xx xxxx uvádí xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost čerstvých xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx uzavřené x neprodyšných obalech.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 xxxx. f), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx maso

maso xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX.
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx xxxxxxx x xxxxxx obsahu xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kolagenu xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx tuku a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jsou splněna xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx masa", musí xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost xxxx x/xxxx pojivové tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx šunky
Skupina
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx ložiska xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští se xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně vytavený xxx
x) chuť a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx výrobek šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx x velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny a xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx na xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx a chuť- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx nákroji – na řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx vykazovat vytavený xxx, výskyt nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, neodpovídající xxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xx čerstvé xxxxxxx, chuť přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně rozložená,
c) xxxx a xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx surovin x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, přiměřená po xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; zrna převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx klobása
Hovězí xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná po xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti do 5 xx, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, pevná,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx shluku xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx se použití xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx řezu xx vychlazený výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx paprice; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x masa x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná mozaika xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xx vychlazený výrobek xxxxxx masové růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 xx, smí xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxx xxxxx junior
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx maso; salám xx skusu křehký
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx složení a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx slaná
Luncheon xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné póry, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx x chuť – příjemná, přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) vzhled a xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, případně x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
a) xxxxxx a xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský guláš
hovězí xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x velikosti xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx maso,
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – po xxxx a klobáse, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na xxxxxx
30,0% xxxx. hovězího xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
10,0
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty plus 70 °C po xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx polotovar

částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 g
-10 %
xx 1000 g
-6 %
xx 350 g
-10 %
xxx 350 x
-5 %
do 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné hmotnosti x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x g xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Seznam obchodních xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno ze xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx xx sloupce x. 1 písm. a) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx x. 1 uvedeno, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký název xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx synonymum xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové

jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

HIavoun

tuponosý

Coryphaenoides

rupestris

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Treska xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx severní

Kapr

obecný

Cyprinus

carpio

Karas

stříbřitý

Carassius

auratus

Kladivoun

Sphyrna spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mahi-mahi

Kranas

východní

Seriola

quinqueradiata

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: máslová xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh

Maréna

peleď

Coregonus

peled

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně je xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodními xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kapská

Merluccius

capensis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Tunec

Pelamida

východní

Sarda

orientalis

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec

Perletník

nádherný

Lampris

guttatus

Plachetník

širokoploutvý

Instiophorus

platypterus

Platýs

malý

říční

Platichthys

flesus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Flounder

Platýs

obecný

velký

Pleuronectes

platessa

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx název: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Medúzovec

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx název: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Sclerocrangon xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Caridea xxx., xxxxx

x čeledí Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Placopecten

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Patinopecten

spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis,

Rossia xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny xxxxx x čeledě Cardiidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x masné xxxxxxx vyrobené, označené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které nabyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým se xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, kterým xx xxxxxxx společná organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx nařízení o xxxxxxxx organizaci trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx maso.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x výrobků x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x porcovaná, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx produktů živočišného xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, ve xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 o stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx poplatcích, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé tuňáky.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x produkty rybolovu x akvakultury x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 a (XX) x. 1224/2009 x x zrušení xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000.