Právní předpis byl sestaven k datu 13.12.2014.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,
2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx
4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx maso |
kosti |
|
droby |
|
syrové xxxxx, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx zvěře xx farmovém xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
|
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx polotovar
|
|
kuchyňský masný xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% hmot.)
|
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího a xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
|
25
|
25
|
maso vepřové
|
30
|
25
|
maso xxxxxxx a králičí
|
15
|
10
|
Skupina
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) konzistence - v xxxxxxxx xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x xxxx - typická pro xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
|
|
x) xxxx a xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx šťavnatý
|
||
vídeňský párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx je vychlazený xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx koření patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na skusu xxxxxx, šťavnatý
|
||
lahůdkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – barva xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x chuť- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý
|
||
spišský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx měkká,
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx částí; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – příjemná, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – po čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – pružná, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx dutinky a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx koření x xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx částice a xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých částí
|
||
selský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
|
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem xx 3 mm
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, směrem k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní plísni
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
poličan
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
|
použití vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx křehká x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxx vzhled – výrobek v přírodním xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
|
|
c) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
|
||
d) chuť x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxx růžové xxxxx xx mase x xxxxxxx paprice; drobné xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxxxx měkké kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek vídeňský
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – pevná, pružná,
|
připouští xx použití xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná,
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx růžově-červené xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,
|
|
c) vůně x chuť – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
|
připouští xx použití vepřové x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru do 8 mm, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxx salám xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx maso; salám xx xxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy nahnědlé,
|
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
|
||
c) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
|
||
Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx při 15°C xxxxxxxxx tuhý
|
||
c) xxxx x chuť - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxxx meat
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx xx připouští
|
hovězí xxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
|
|
c) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
|
||
Xxxxx z uzeného xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
|
xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx drsná,
|
|
c) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
||
Bůčková xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
|
||
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku a xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx játra
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx s klobásou
|
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxx výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx masném výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx se připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, dobře očištěné, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxx guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Český xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxx xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx jemný
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
|
další požadavky
|
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Bůčková xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx vepřových jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% hmot. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx xx divoko
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
|
Chalupářský xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx. |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx definovaných podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C |
|
masný xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx považuje i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxx polotovar |
částečně tepelně xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné kuchyňské xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma sardelové xxxxx x konzerv
|
sardelová xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x tubě
|
-10 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
do 350 g
|
-10 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
do 2000 x
|
-4 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a koření |
chuť |
nakyslá, xx použitých přísadách, xxx cizích xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx pH |
nejvýše 4,5 |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x g xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (x %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 xx 250 |
- 5 |
xxx 250 do 500 |
- 4 |
nad 500 |
- 2 |
Příloha č. 11 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx označení obsahuje xxxxxx jméno xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx jméno, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
1. Xxxxxxxx xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx název |
3. Synonyma xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx jméno |
b) xxxxxxx xxxxx |
|
XXXX |
||||||
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca |
||
Cejn |
velký |
Abramis |
brama |
|||
Cípal |
Mugil xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle |
||
Halibut |
tmavý |
grónský |
Reinhardtius |
hippoglossoides |
||
Halibut |
bílý |
atlantický |
Hippoglossus |
hippoglossus |
||
Hlavatka |
podunajská |
Hucho |
hucho |
|||
HIavoun |
tuponosý |
Coryphaenoides |
rupestris |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grenadiér |
||
Hoki |
novozélandský |
Macruronus |
novaezelandiae |
|||
Hoki |
patagonský |
Macruronus |
magellanicus |
|||
Chmurnatka |
tmavá |
Anoplopoma |
fimbria |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Black xxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxx witling |
Micromesistius |
australis |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský |
||
Kambala |
Lepidorhombus xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký |
|||
Koryféna |
velká |
Coryphaena |
hippurus |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Pamakrela xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Manta |
Mobula xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Maréna |
severní |
Coregonus |
lavaretus |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Síh |
||
Marlín |
indopacifický |
Makaira |
mazara |
|||
Mečoun |
obecný |
Xiphias |
gladius |
|||
Mník |
mořský |
molva |
Molva xxx. |
xxxxxxx druhy |
||
Modrák |
vysoký |
ostronosý |
Spicara |
smaris |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara |
||
Modrý xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Štikozubec |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
Mořská štika |
kapská |
Merluccius |
capensis |
Alternativně xx možné x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx štika |
stříbrná |
americká |
Merluccius |
bilinearis |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
|
Xxxxxx xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec |
|
Perletník |
nádherný |
Lampris |
guttatus |
|||
Plachetník |
širokoploutvý |
Instiophorus |
platypterus |
|||
Platýs |
malý |
říční |
Platichthys |
flesus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná, Alternativně xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Ropušnice |
obecná |
Scorpaena |
srofa |
|||
Sardel |
obecná |
evropská |
Engraulis |
encrasicholus |
Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx obecný |
|||
Stříbrnice |
atlantská |
Argentina |
silus |
|||
Sultánka |
pruhovaná |
Mullus |
surmuletus |
Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod |
|
Treska |
pacifická |
bílá |
Gadus |
macrocephalus |
||
Treska |
jednoskvrnná |
skvrnitá |
Melanogrammus |
aeglefinus |
||
Treska |
tmavá |
šedá |
Pollachius |
virens |
||
Treska |
evropská |
pollak |
Pollachius |
pollachius |
||
Treska |
merlan |
bezvousá |
Merlangius |
merlangus |
||
Treska |
polární |
severní |
Boreogadus |
saida |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá |
||
Úhoř |
evropský |
říční |
Anguilla |
anguilla |
||
Vlasochvost |
stužkový |
Lepidopus |
caudatus |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxx |
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý |
||
Zubatka |
pruhovaná |
Anarhichas |
lupus |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, xxxxxx severní |
||
Žralok |
ostnatý |
Squalus |
acanthias |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Echinorhinus spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
XXXXXX |
||||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Humr |
Homarus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxx |
Xxxxxx spp., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax spp., Erimacrus xxx., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Panaeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Penaeidae, Palaemonidae, Pandalidae, Crangonidae, Aristeidae, Sicyonidae, Sergestidae |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Listorožec |
Scyllaridae |
všechny xxxxx |
||||
Xxx |
Xxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Strašek |
kudlankovitý |
Squila |
mantis |
|||
MĚKKÝŠI |
||||||
Hřebenatkv |
Pecten xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten spp., Patinopecten spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx spp., Eledone xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Ježovka |
obecná |
Spaerechinus |
granularis |
|||
Ježovka |
dlouhoostná |
Paracentrotus |
lividus |
|||
Kalamáry |
rody Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, XXxxx, Lolliguncula, Loligo, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx a Todarodes |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx názvy: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae |
|||||
Slávka |
jedlá |
Mytilus |
edulis |
|||
Slávka |
novozélandská |
Perna |
canaliculus |
|||
Srdcovka |
všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento název: Xxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx spp., xxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
Xxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
Příloha x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1184/2006 a (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000.