Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 13.12.2014.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx do xxxxx,
b) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx,
x) krví - xxxx xxxxxxx xxx porážce jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx starší xxx 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.
§2
Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx živočišným druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), x) xx x); maso xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx xxxx6a), výsekové xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x xxxxxx zvěřiny x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx se xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxx z farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 x x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), dále xxxxxx slovy "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx viditelně x čitelně v xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1 000 x,
x) 4 % u xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(2) Xxxxxx razítek x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze balené.
(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x telecí půlky xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) masem xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx určených k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx k lidské xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) tepelně xxxxxxxxxxxxx masným výrobkem - výrobek určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování surovin xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx s hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) fermentovaným xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x kterého x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx určených x aromatizaci,8c) určené x tepelné kuchyňské xxxxxx,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx kterém probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx obvykle xxxxxxx jeho součástí,
x) xxxxxxx - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,
m) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x masných výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve složení xxxxxxx se uvede xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "šunka" musí xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x kterých xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx pro jiné xxxxxxx, které těmto xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx v jakékoli xxxxxxxx podobě, xxxxxx xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, jež by xxxxx uvést spotřebitele x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % u balení xx 300 x,
x) 6 % x balení do 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
d) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 g,
x) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12a vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou nebo xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx této xxxxxxxx se vztahuje xxxxx xx označování xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx x masném xxxxxxx x nevztahuje xx na xxxxxxxxxx xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx u xxxx xxxxxxxx k uvolňování xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat z xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být cizí xxxxx, které netvoří xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, pokud xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro daný xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx jakost a xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx jednotlivě xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 xx použije xxxxx ze základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Podrobnosti x technologických požadavcích xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx z xxxxxxxxx masa xxxx xxx vyrobena x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx jakosti x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx kýtu xxxxxxx.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 oC, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x účinností od 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx nejpozději xx 24 xxxxx od xxxxxx nakrájení. Pro xxxxxxxxxxxx musí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx mořští xxxx, xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Označování
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) názvem xxxxxxxxxx x seznamu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxx údaj x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx xx xxxx vyjádří číselnými xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx požadavky uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) musí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních živočichů,
x) musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxxx zpracovaných produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx chutí x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených produktů xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x silně solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx z nich xx více xxx 14 %, xx xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx se při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 až 70 %.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Evropských společenství13), xx skládá x
x) xxxxxx chovu, která xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx číselnou složku xxxxxxxxxxxxx čísla hospodářství.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to nejvýše xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx spotřebě xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, skladují x přepravují v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, při xxxxxxxxxx teplotě nejvýše xxxx 18 oC.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx majonézy xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx do xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X xx obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx vytištěno xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) I. xxxxx jakosti xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx skupina písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) x balení xxx 300 g xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx jakosti X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než plus 5 xX a xxxxxxxx pod minus 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx prodeje xxxxxxxxx vajec je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Do xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Do oběhu xx nesmí xxxxxx xxxxxxx z vajec, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx ošetřena v xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx č. 2 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx x pojivové xxxxx v mase xxxxxxx xxxx složka xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% hmot.)
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího a xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
25
25
maso vepřové
30
25
maso xxxxxxx a králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kolagenu x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx masa", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx a xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tuku x/xxxx pojivové xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx šunky
Skupina
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) konzistence - v xxxxxxxx xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - typická pro xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
x) xxxx a xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx šťavnatý
vídeňský párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx je vychlazený xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx koření patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na skusu xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – barva xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx částí; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – příjemná, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – pružná, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx dutinky a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx koření x xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx částice a xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých částí
selský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem xx 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, směrem k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx
x) xxxx a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – výrobek v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) chuť x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxx růžové xxxxx xx mase x xxxxxxx paprice; drobné xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxxxx měkké kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx párek vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – pevná, pružná,
připouští xx použití xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx růžově-červené xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,
c) vůně x chuť – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
připouští xx použití vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru do 8 mm, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx maso; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx při 15°C xxxxxxxxx tuhý
c) xxxx x chuť - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
c) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx z uzeného xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx drsná,
c) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku a xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxx výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx masném výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx se připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, dobře očištěné, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické a xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
další požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% hmot. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx definovaných podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx považuje i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma sardelové xxxxx x konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
do 350 g
-10 %
nad 350 x
-5 %
do 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Sb.

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx použitých přísadách, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

nad 500

- 2

Příloha č. 11 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení obsahuje xxxxxx jméno xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx jméno, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Synonyma xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca

Cejn

velký

Abramis

brama

Cípal

Mugil xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

HIavoun

tuponosý

Coryphaenoides

rupestris

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grenadiér

Hoki

novozélandský

Macruronus

novaezelandiae

Hoki

patagonský

Macruronus

magellanicus

Chmurnatka

tmavá

Anoplopoma

fimbria

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx witling

Micromesistius

australis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská štika

kapská

Merluccius

capensis

Alternativně xx možné x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

stříbrná

americká

Merluccius

bilinearis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Perletník

nádherný

Lampris

guttatus

Plachetník

širokoploutvý

Instiophorus

platypterus

Platýs

malý

říční

Platichthys

flesus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná,

Alternativně xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx obecný

Stříbrnice

atlantská

Argentina

silus

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, xxxxxx severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Echinorhinus

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Humr

Homarus xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x xxxxxx Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Hřebenatkv

Pecten xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Patinopecten

spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Lolliguncula,

Loligo, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx názvy: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Příloha x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. III vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), h), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x výrobky z xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx na xxx.
6c) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx obsahu xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx chemické požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx použití látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé tuňáky.
Nařízení Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem pro xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1184/2006 a (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000.