Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé xxxx x - nesmí xxxxxxxxx xxxx pachy,
ostatní xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx nebo xxxxx) a
mechanické xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx rod xxxx druh
ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, při xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx teplotě
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
výstelky b) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxx v
surovina musí xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 kg - 3 % xx xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx a xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny na - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX až
(nebo xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 kg - 10 % v xxxxx xxxxxxxx xxxx než xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,
2) xxxxx a do 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 xx 1 xX xx plus chlazených
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 oC xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx sardele sardelová xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
vnitřností nad 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx nižší xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx se xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- za tepla kuchané (x - xxxxxxxx xx 1,0 kg - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x marinovacích
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx a
krevních hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx a - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx při x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx plus chlazených
v xxxxxxx 100 oC xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x sterilace x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx vlastní xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) ve xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx xxxxxxx nebo xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx svalových
partií ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °C xx xxxx 10 xxx nebo xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________