Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný xxx xxxx druh
ryb a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo xxxxxxx
- xxxx celé xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx nad 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 oC při xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x studeným
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx břišní kouřem -
x xxxxxxxx rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx před
zbavené xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx skladují xx xxx v
surovina musí xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx deklarované- rozmezí xxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, xxx 1 xX xx xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí a xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx tukové xxxxx při při teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 plus 8 xX
xx zabalení mg XXX x 1 x xxxx
xx teplotu, při - xx smažení xx xxxxxxx xxx
xxxxx budou xxxx olej x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 170 °X
x skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: skladují se xxx v
výrobky ze zmrazených do 0,3 kg - 10 % v xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx x xx 1,0 kg - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 xx 1 xX až plus chlazených
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx teplotě
plus 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx hlav x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx v xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- za studena částečně marinády
2) do 0,3 xx - 10 % xxxxxx chutí x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- za tepla kuchané (x - xxxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí a
výstelky xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- filety (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx obaly skladují xx xxx x
- pasterované provedená účinky odpoví- do 0,3 xx - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 kg - 3 % 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 kg - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx nej- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 x - 10 % kosti měkké, xxxxx v konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx odkapaného
a xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx výrobcích x xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) s xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx vlastní šťávě 60 %
xxxxxxxxxx x) ve xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) v xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v xxxxxx x ostatní méně xxx
50 %
g) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X po dobu 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________