Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx pachy,
ostatní xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx nebo xxxxx) x
xxxxxxxxxx poškození, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx rod xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat
parazity škodlivé xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx výrobky:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx balení: obsah vody xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, při teplotě x nebo xxxxxxx
- xxxx celé nasolují x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 oC
hlav x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx horkým
dutiny xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí být xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx na
ploutví x xxxxxxx, při
výjimkou které budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby základní po xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx deklarované- rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 plus 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx
xxxxx budou xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °X
x skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx více než xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx a do 1,0 xx - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx xxxxxxxx 10 xx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx teplotě
plus 1 xX xx
xxxx 8 oC
___________________________________________________________________________________________
sardelová solené sardele sardelová xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx hlav x xx 350 x - 10 %
vnitřností nad 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx nižší xxx xxxxxxxx se xxx v xxxxxxx s
nesolené xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- za studena částečně marinády
2) do 0,3 xx - 10 % cizích chutí x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx do 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx a xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx při x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx plus chlazených
v xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % xxxxx měkké, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) s xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx šťávě x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx x jinými
předepsaným xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pro
výrobky xxxxxxxx x celých
ryb xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě xxxx 35 °X xx dobu 10 xxx xxxx při xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________