Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2003 do 29.04.2004.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x výrobky x xxxx
326/2001 Xx.
ODDÍL 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx jakost §4 §5
Uvádění xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
ODDÍL 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické požadavky §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Požadavky xx xxxxxx §20
Uvádění xx oběhu §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx do xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Zrušovací xxxxxxxxxx §31
Účinnost §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. a zákona x. 119/2000 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa, určené x xxxxxxx do xxxxx,
b) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx získaná xxx porážce jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná při xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx nebo při xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x do 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší než 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx masem - xxxx koz,
x) xxxxxxxx masem - maso kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
(1) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx je x xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 tabulce 1.
(2) Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 1 xxxxxxx 2,
x) x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drůbežího xxxx xx uvedeno x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 3.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy x. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x), x), y) xx ii); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,6)
x) výsekové xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, maso balené, xxxxxxx maso a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, droby, kosti, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xx kterého xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx xxxx části xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxx X" xxxx "xxxxx xxxxxxx B" x xxxx xxxxxx xxxxx x skupiny podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) dělené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx názvem druhu x skupiny podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 3 x xxxx xxxxx
1. "xxx xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxx, xxxx
2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso uváděno xx xxxxx vykostěné, xxxx
3. "xxx kosti x kůže", je-li xxxxxx drůbeží maso xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx x bez xxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx i částí xxxxxxxxx xxxx. Dále xx uvede, xxx xx jedná x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx chovu,
h) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, hmotnostními xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mas.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx při xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx
x) slovy "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "jalovice" xxxx "xxxxx",
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx zvířat,
c) číslem xxxxxxxxx jatek, v xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxx jatka xxxxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (název xxxx) (xxxxx schválení)",
d) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx bylo jatečně xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx, x název xxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx bourání: (xxxxx xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxx, xxx xx zvíře xxxxxxxx, xxx bylo xxxxxxxx a xxx xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx, xx název xxxx xx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx údaje xxxxx slovy "Xxxxx:" x xxxx xx xxxxxx název země,
takovým xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx skotu.7)
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx xxx součástí xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx provedla, x xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí xx xxxxxxxxxx místě v xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x musí splňovat xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx být xxx zářezů, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a zbytečných xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxxxx, úlomky xxxxx x zlomené xxxxx, zbytky rohovinové xxxxxxxx, kůži s xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu zrání xxxx x opařené xxxxxxx kůže,
c) musí xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx, koz, kůzlat, xxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx známky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx plic, xxxxxxx plstní xxxxx, xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx. Slepice x xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx mít xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx, xxxxx části xxxx x křídlech přítomna xxxx xxxxx x xxxxxx per.
(3) U xxxxxx a půlek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Otisky razítek x masa, které xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělené jatečně xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx xx xxxxx do xxxxx stažené x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx kuchané bez xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx A nebo xxxxx xxxxxxx X. Xxxxxxxxx xx třídy xxxxxxx A x X xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 1.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxx stanovenými xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nedělená jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xx některé xxxxxxx dělených xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 3 xxxxxxxxx 1 a 2.
(3) Xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx chlazení nebo xxxxxxxx množství vody xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx rozmrazováním xx xxxxxxx xxxxx příslušné xxxxxxxxx normy.8) Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, nelze xxxxxxx xxxxxxxx množství vody xxxxxxxx rozmrazováním, xxx xx nutno stanovit xxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx.8) Výsledky xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x záznam xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx (X) x xxxxxx xxxxxxxx (XX) u xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx technických xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx za 3 xxxxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx po dobu 1 xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 3 xxxxxxx 2, může xx xxxxxxx kontrol xxxxxx xx xxxxxxxxx xx 6 měsíců. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx po xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx x masem xxxx xxxxxxxx xx dobu x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx bez hlavy x xxxxxx xxxxx xxx hlavy.
(5) Nedělená xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx se xxxxx xx xxxxx x xxxx x bez xxxxx nebo s xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xx tělní xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx uvádí xx xxxxx x xxxx xxxx xxx kůže x s xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
(7) Xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx, u xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx krmení k xxxxxxxxxx x zvětšení xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 x x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 400 x xxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxx xxxxx §1 xxxx. x) platí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3),7a) x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) V xxxxxx skladovacím xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxx §1 písm. x) xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.7a)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže, čerstvé xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x masné xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx, nebalené xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx xxxxx za předpokladu, xx xxxx uloženy xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx obalech; xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx přitom uloženo x nepropustném xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Při xxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx §7 x xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Nebalené xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v takové xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx balené.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2)
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx savců x ptáků určených x výživě lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx,2),3) x přirozeně obsaženou xxxx přilehlou tkání, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, přičemž xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx považují xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx; použití této xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx x masném xxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx na označování xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx dalšího xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx §1 písm. x),
x) xxxxx strojně xxxxxxxxx - xxxx xxxxxxx xxxxxxxx určené x xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx předpisů,2),3)
d) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 a k xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) masným polotovarem - xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) a které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx i výrobek x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx jedlé xxxx vyšším než 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho součástí,
k) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem,7a)
o) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
§11
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) se x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx výrobků tvořených xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx výrobků,
c) xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxx drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx slovy "maso xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx označeny xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx masa, nebo xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x případě xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, vyjádřený v xxxxxxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx jejich zpracování.
(6) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 tabulce 3 a musí xxx označen xxxxxx xxxxxx jakosti.
(7) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy x. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze x. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx a xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx neodpovídají, a xx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
a) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
d) 2 % x xxxxxx xxx 2 000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 g,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet k xxxxxxxxxx vody nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx příchutě nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx specifikovány x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro spotřebitele.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovenými xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(4) Masné xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony vedoucí x xxxxxxxx zdání xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 5.
(7) Xxxxx x vepřového masa xxxx xxx vyrobena x vepřové xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx standardní xxx xxxxxx xxxxxxxx kýtu xxxxxxx.
(8) Další podmínky x požadavky na xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx k jejich xxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx předpisy.3)
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxx uvádění masných xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx zabalení označen xxxxx zabalení x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxx výrobky x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxxxxx xxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx čerstvého vzduchu x xxxxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx přepravují při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx obalech x nepropustným xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
RYBY, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx prošli xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) výrobky x ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx procesu, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx x xxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze x. 6.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, skupiny xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xx xxxxx xxxxxx xxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx o xxx, že xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx mělněná.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 uvede, xxx xx xxxxx o xxxx kuchané, částečně xxxxxxx nebo nekuchané.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx lze xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Další xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx 1 oC do xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z nich xx xxxxx xxxxxx xx oběhu společně x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx ryby se xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) vejci xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ani xxxxx čištěná,2)
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na II. xxxxx jakosti, x xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx okyselující přísady.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x xxxxxxx č. 8.
§26
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x výrobky ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx obalu xxxxx x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) II. xxxxx jakosti B xxxx xxxx ovál x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx z vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x hmotnostních skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxx xxxx 5 oC x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx den xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z vajec, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze používat xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem vstupu Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. r.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx masa xxxxx §1 xxxx. x), x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaného těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxxxxx xxx
xxxx
xxxxx maso
králičí xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxx xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx charakteristika
__________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Charakteristika
__________________________________________________________________________________________
kuře 1. xxx xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. x droby, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, zkostnatělý.
kapoun 3. x xxxxx x bez*) Před xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxx xxxxxxx 140 xxx. Po
kastraci xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 77 dnů.
mladá xxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxx -xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx kachna - xxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxx - krku Hřeben xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx tělo, xxxx xxx
xxxxxxx tenká xx xxxxx, tuk xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxx způsobu xxxxxx.
xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx. Vrstva
podkožního xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx tělo, xxxx xxx
xxxxxxx silná xx xxxxx.
xxxxx perlička Hřeben xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Na xxxxx xx xxxxx název xxxxx, xxx kterého xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Členění děleného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xx xxxxx x skupiny x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx.
Xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx páteře.
přední xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx čtvrtka xxxxxx xxxxxxx řezem xxxxx.
xxxxxxxxxx zadní čtvrtky Obě xxxxx čtvrtky xxxxxx.
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx zahrnující xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx x kloubu.
horní xxxxxx Xxxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxx stehno Holenní x xxxxxxx kost včetně xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxxxx řízek Celá, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. U xxxxxx je přípustné xxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx
xxxxx x xxxxxxxxx souvislosti xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx x jednom xxxx, xxxxxxx xxxxx hřbetu, xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxx Xxxxxxx ocasní, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx žeber x kostmi xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx v přirozené xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx xxxx x xxxxx po obou xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx x kloubech.
prsní xxxxx Xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx jen
z xxxxxxxxx prsního svalu.
filety x prsou Klíční xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx včetně svaloviny x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kost x xxxxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxx
3% x celkové xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx z xxxxx xxxxxx x xxx x kůží x xxxxxxxxx xxxxx pokrývajícím
prsní xxxx, bez xxxxxxxxx xxxxx prsního.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Požadavky xx xxxxx jakosti X x X xxx nedělená jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže
_____________________________________________________________________________________________
Požadavky xx xxxxx jakosti X Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx B
_____________________________________________________________________________________________
Čistá, neporušená, xxx xxxxxx látek x xxxxxxx. Xxx Xxxxx, xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx.
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx krví, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxx cizí xxxxx x vůně. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Bez xxxx xxxxx x xxxx.
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx pohmožděnin. Drůbež xxxx Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxx plně xxxxxxxx svalstvo, xxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxx.
xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx prsa. X xxxxx, mladých xxxxxx
x krůt musí xxx xx prsou, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx
xxxxxx podkožního xxxx. X xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxx
xx xxxxxxxx silnější xxxxxxxx vrstva tuku. X xxx xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx vrstva xxxxxxxxxx xxxx. Xxxx
xxxx xxx xxxxx x nepoškozená, xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx křídel xx xxxxxxx nebo
jejich odstranění. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže
nesmí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx mrazem xxxx xxxx,
xxx xxxx malé x nenápadné a xxxxxx na xxxxx x xxxxxxxx.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx x zmrazených xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxxxx
____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx
(x xxxxxxx) (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(x gramech)
____________________________________________________________________________________________
nedělené xxxxxxx xx 1100 xx 50 (1050,1000,950 xxx.) 25
xxxxxxxxxx xxxx xx 1100 xx 2400 xx 100 (1100,1200,1300 xxx.) 50
xxxxxxx (1 xxx) xx 2400 po 200 (2400,2600,2800 atd.) 100
____________________________________________________________________________________________
dělené jatečně xx 1100 xx 50 (1050,1000,950 atd.) 25
opracované tělo xx 1100 xx 100 (1100,1200,1300 atd.) 50
drůbeže (1 xxxxxx)
____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, chlazená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xx některé skupiny xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx chlazení Množství xxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxx x zmrazeného množství xxxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx neděleného xxxxxxx x chlazených xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx rozmrazování xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxx opracovaných těl
a xxxxxxxxxxxx níže xxxxxxx % xx vypočítá xxxxx xxxxxx xxxxxxx (x % x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx)
xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx je
voda xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx x xxxxxxxxx 3,3 3,79 x RP2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx stanovený podle xxxxxxxxx normy8a)
2) XX - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx některé skupiny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže
___________________________________________________________________________________________
Nejvyšší xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) k hmotnosti xxxxxxxx (XX)
x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže (x xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx- x xxxxxxx chlazení
xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
ponořením
___________________________________________________________________________________________
filety x xxxxx xxxxx x klíční xxxxx
xxxx xxx xx, bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, s xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, spodní xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx čtvrtky
a xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x kůží 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
prsní řízek x xxxxx xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx z xxxxx x kůží 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
horní xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxx stehna x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx z xxxxx xxx xxxxx
x xxx kůže 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 326/2001 Xx. >>>

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx podmínek došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx struktura xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx zachována obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, pasterovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx čerstvé
živočišných xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx vodní povrchové xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných ryb xxxxx xxx tělní
dutina xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx nebo xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat
parazity škodlivé xxxxxx nebo
poškozující xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - celé, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx vody xx svalovině uzené výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx nasolují x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou a solné xxxxx nad 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx horkým
dutiny xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, při
výjimkou které xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - ryby dokonale xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx před do 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx deklarované- rozmezí xxxx nebo strojně
smažením balením xx 2,0 kg - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x výměně xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx smažení xx xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx olej s xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx se xxx v
výrobky xx xxxxxxxxxx xx 0,3 kg - 10 % x silně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,2) jiker x xx 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % při xxxxxxx
xxxx 1 xX až
plus 8 oC
___________________________________________________________________________________________
sardelová solené sardele sardelová xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 g - 10 %
vnitřností nad 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx xx nižší xxx skladují se xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx ryby 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx vyzrálé, vláčné, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx chutí x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 kg - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx a
krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené obaly skladují xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 kg - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x sterilace x balení: maso xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích x xxx
xxxxxxx xxx teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) a
živočichů 115 - 121 xX v makrelovitých (Scombridae)
nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně:
částí, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx vlastní šťávě 60 %
uzavřených c) ve xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx v vodě 60 %
autoklávu e) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) v tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx vyrobené x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx 35 °X xx dobu 10 xxx xxxx při xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 dnů
*** = x 20 náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx průměrná hodnota xxxxxxxxx nejméně deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxx EXTRA X
__________________________________________________________________
xxxxxxx X
_________________________________________
XX. xxxxx X
___________________
X xxxxxxxxxxxx
___________________
X xxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx pro jednotlivé xxxxx jakosti
___________________________________________________________________________________________
I. třída xxxxxxx XX. třída jakosti
___________________________________________________________________________________________
čerstvá xxxxx xxxxxxx vejce X xxxxx X
XXXXX X
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx, nepoškozená, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx bublina méně xxx 4 xx xxxxxx xxxx než 6 xx xxxxxx xxxxxxx 9 xx xxxxxx xxxxxxxxx
__________________________________________ xxxxxxx xx poloviny xxxxx xxxxx
x době jakostní xxxxxxxx xxx balení xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx se xx xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný vývoj xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavků xxx tuto 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx nejvýše: požadavkům xxx xxxx xxxxx
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % prasklých vajec
___________________________________________________________________________________________
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
______________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx 1 xxxxx Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x xxxxxxx) xxxx (x xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX velmi xxxxx 73 a xxxx 7,3
X xxxxx od 63 xx 73 6,4
M xxxxxxx xx 53 do 63 5,4
X xxxx xxxx xxx 53 4,5
xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx nižší xxxxxxxxx
xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
______________________________________________________________________________________

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx ml)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 xxxx. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní normy xxx drůbeží xxxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z hovězího xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x porcovaná, xxxxxxx x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx obsahu xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených k xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových surovin, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx norem pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx o informování xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Ryby x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 xx dne 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.