Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2003 do 29.04.2004.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
ODDÍL 1 - XXXX §1
Členění xx xxxxx x xxxxxxx §2
Označování §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx na xxxxxx §20
Uvádění xx oběhu §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Přechodné xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Účinnost §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
b) xxxxxx - kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
c) xxxx - krev získaná xxx porážce jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx masem - xxxx mladého býka, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx ve věku xx 24 měsíců,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší než 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - maso xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím masem - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx ve xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
(1) Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.
(2) Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxxxxxxx je
a) x xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx drůbeže xxxxxxx x příloze x. 1 xxxxxxx 2,
b) x děleného jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx uvedeno x xxxxxxx x. 1 tabulce 3.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x), y) xx xx); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v příslušných xxxxxxxxxxx normách,6)
c) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx,
x) nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx "xxxxx jakosti X" xxxx "xxxxx xxxxxxx X" x xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
f) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 a xxxx xxxxx
1. "xxx xxxx", xx-xx dělené xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxx, xxxx
2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx, xxxx
3. "xxx xxxxx x kůže", xx-xx xxxxxx drůbeží xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxx,
x) zvěřina xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx, koroptev, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxx xx uvede, xxx xx xxxxx x xxxxxxx pocházející x xxxxxxxxx chovu,
h) xxxxx xxxx xxxxxx maximálním xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mas.
(2) Hovězí xxxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx
x) slovy "xxxxx xxxx", "mladý býk", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx",
x) registračním xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx zvířat,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, v xxxxx bylo xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx xxxx, kde xx tato jatka xxxxxxxxx; údaje xx xxxxxx ve xxxxx "Xxxxx porážky: (název xxxx) (xxxxx schválení)",
d) xxxxxx schválení xxxxxxxx, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx bouráno, x xxxxx xxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx ve xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) názvem xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx; v xxxxxxx, xx xxxxx xxxx xx xx xxxxx xxxxxxxxx totožný, xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxx:" x dále xx xxxxxx název xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.7)
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx vyšetření na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxx xxx znečištěna xxxx smyslově xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3)
(2) Jatečně opracované xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx x zlomené xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx zrání xxxx a opařené xxxxxxx kůže,
c) xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx s výjimkou xxxxxx u drůbeže, xxxxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x telat,
d) xxxxx vykazovat známky xxxxxxxxxxx a žluknutí xxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx plstní xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx x xxxxx drůbež xxxx xxxxx xxx na xxxxx, stehnech, krku, xxxxx části těla x xxxxxxxx přítomna xxxx pírka x xxxxxx per.
(3) U xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těl xxxx být odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky razítek x xxxx, které xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělené jatečně xxxxxxxxxx xxxx králíka xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Nedělené jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxxxx kuchané xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx jatečně opracovaná xxxx drůbeže se xxxxxx do xxxxx xxxxxxx X nebo xxxxx jakosti X. Xxxxxxxxx na třídy xxxxxxx X x X xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxx stanovenými ve xxxxxxxxxx právních předpisech.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže, xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x na některé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vody x xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže v xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx xx zmrazené xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xx nutno xxxxxxxx xx jatkách xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, nelze provést xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, ale xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx uvedeným v xxxxxxxxx xxxxx.8) Výsledky xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x záznam se xxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx (X) k xxxxxx xxxxxxxx (XX) x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx xx 3 xxxxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 1 xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxx 2, může xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx 6 měsíců. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xx xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx se xxxxx provádět jakékoli xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Úprava xxxx x xxxxxxxxxx x masem xxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do oběhu xxxxx balené x xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx bez xxxxx x telecí půlky xxx hlavy.
(5) Nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu x xxxx x xxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx uvádí do xxxxx x xxxx xxxx xxx xxxx x x xxxxxx xxxx xxx kostí.
(7) Xxxx nebo xxxxxx xxxxx pocházející x xxxx, x kterých xxxxxxx v xxxxxxxxxx xx krmení x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 g x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 400 x xxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3),7a) a xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxx skladovacím prostoru xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež a xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso xxxxx §1 písm. a) xxxx být xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.7a)
(2) X jednom přepravním xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) nebalené xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx masné xxxxxxx,
x) xxxxxxx opracovaná xxxx drůbeže, čerstvé xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso x xxxxx výrobky.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx maso, čerstvé xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx jsou uloženy xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx maso, čerstvé xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx uloženo x nepropustném pevném xxxxxxxxxx xxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxx xxxxx §1 xxxx. x) platí xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx §7 x přepravu xxxxx §8.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí být xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx části xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx musí být xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx,2)
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx druhů xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx lidí, x jejichž použitelnosti xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů,2),3) x přirozeně obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx celkový xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, xxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx považují xxxxxx xxxxxxx a žvýkací xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x definovaných xxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. a),
c) xxxxx strojně odděleným - maso xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení teploty xxxx 70 oC xx dobu 10 xxxxx,
x) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, u xxxxxxx bylo ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx opracováním (zráním, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxx polotovarem - xxxx xxxxx §1 písm. x) xxxxxxx neopracované, u xxxxxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx nebo přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i výrobek x mletého xxxx x xxxxxxxxx jedlé xxxx vyšším xxx 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - krájená xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx7a) xxx, xxx byla xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
§11
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx drůbežích kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx slovy "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx být x xxxxx označeny xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx masa, xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxxxxxx x případě masných xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, vyjádřený v xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx zpracování.
(6) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 4 tabulky 1. Názvy xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, smyslové požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x jakékoli xxxxxxxx podobě, včetně xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx uvést spotřebitele x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
a) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 g,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx docházet x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx části, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx výrobku, a xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření xxxx jiných xxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, nesmí vykazovat xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx na xxxxxx x složení xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx specifikovány x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo uzená xxxx, xxxx být xxxx xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, který není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xx xxxxxxxx, xxxxx odpovídají xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(4) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony vedoucí x obnovení xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 5.
(7) Xxxxx x vepřového xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x vepřové xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx z vepřové xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxx podmínky x požadavky na xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx předpisy.3)
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x účinností od 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx uvádění xxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí být xxxxxxx v xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s jinou xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné výrobky xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx volně xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX Z XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) výrobky x xxx a xxxxxxxxx vodních živočichů xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo částečně xxxxxxx opracované xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x látek určených x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním právním xxxxxxxx5) uvede xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X polokonzerv x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se údaj xxxxxxx číselnými hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx při xxxxxxxxxx výrobku z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx z xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx uvádějí do xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx xxxxx 1 oC xx xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a nabízejí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx dojít k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Polotovary z xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx ptáků xx xxxxxxxx xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx,2)
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx jakosti, u xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je vytištěno xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích vajec xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v něm xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx nebo ovál x xxxxxxx 12 xx a v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
c) II. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. xxxxx jakosti X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx uvedena
x) doba použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) X balených xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než plus 5 oC x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx být xxxxx xxx xx xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost čerstvých xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx se mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 a 4, které nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx republiky xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx masa xxxxx §1 xxxx. a), x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxxxxx xxx
xxxx
xxxxx maso
králičí xxxx
xxxx zvěře ve xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Členění xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny x xxxxxx charakteristika
__________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Charakteristika
__________________________________________________________________________________________
kuře 1. xxx xxxxx, nebo Hřeben xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. x xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxxx 3. x xxxxx x bez*) Před xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 140 xxx. Po
kastraci xxxx xxx xxxxxx vykrmován xxxxxxx 77 xxx.
xxxxx xxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx ohebný, nezkostnatělý.
krůta -svalnatého xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxx - xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti tuhý, xxxxxxxxxxx.
xxxxx husa Hřeben hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx tuku, xxxxx xxxxxxx celé xxxx, xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx odchylky
v xxxxx podle xxxxxxx xxxxxx.
xxxx Xxxxxx hrudní kosti xxxx, xxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx.
xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Na xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xx nedělená xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx.
Xxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxx kosti x xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, zadní čtvrtka Přední x zadní xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kosti xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx x kloubu.
horní xxxxxx Xxxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
Xxxx provedeny x xxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx.
xxxxxxxx xxxxx Xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, zápěstní, xxxxxxxx x články xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx
xxxxxx x přirozené souvislosti xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx x xxxxxx kuse, xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx a hrudní x částí žeber x kostmi pánve xxxxxx
xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx jejich xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx v kloubech.
prsní xxxxx Xxxx xxxx půlená xxxxxxxxx prsní xxxx. Xxxxx řízek xxxxx xxxx být xxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx svalu.
filety x prsou Klíční kost x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxxxx
3% x xxxxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxx a xxx x xxxx x xxxxxxxxx tukem pokrývajícím
prsní xxxx, xxx hlubokého xxxxx prsního.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.4.2004 (do xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x B xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X Xxxxxxxxx na třídu xxxxxxx X
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxx, neporušená, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. Xxx Xxxxx, xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx látek x xxxxxxx.
xxxxxxxxxx xxxx, vnitřnostmi xxxx xxxxxx obsahem. Xxx znečištění xxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx.
Xxx xxxx chutě x xxxx. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxx xxxx xxxxx x xxxx.
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx Xxx viditelných xxxxxxxxx kostí, otlaků, xxxxxxx nebo
mít xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx.
xxxxxxx, xxxxxx x zaoblená prsa. X xxxxx, mladých xxxxxx
x xxxx xxxx xxx na xxxxx, xxxxxxx stehnech x xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. U xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxx
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx. X xxx xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx až xxxxx vrstva xxxxxxxxxx xxxx. Xxxx
xxxx xxx xxxxx a nepoškozená, xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx stehnech. Přípustné xx
xxxxxx xxxxx zabarvení xxxxx xxxxxx do xxxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx mrazem mimo xxxx,
xxx jsou xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx na xxxxx x xxxxxxxx.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx podle hmotnostní xxxxxxxxx
____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx Hmotnostní xxxxxxxxx Xxxxxxxxx záporná
(v xxxxxxx) (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx odchylka
(v gramech)
____________________________________________________________________________________________
nedělené xxxxxxx xx 1100 po 50 (1050,1000,950 atd.) 25
opracované xxxx xx 1100 xx 2400 po 100 (1100,1200,1300 atd.) 50
drůbeže (1 xxx) xx 2400 po 200 (2400,2600,2800 atd.) 100
____________________________________________________________________________________________
dělené xxxxxxx xx 1100 po 50 (1050,1000,950 xxx.) 25
xxxxxxxxxx xxxx xx 1100 xx 100 (1100,1200,1300 xxx.) 50
xxxxxxx (1 xxxxxx)
____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx chlazení Množství xxxx xxxxxxxx ze Xxxxxxxx xxxxxxx přípustné Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazeného množství xxxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla neděleného xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx během rozmrazování xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
x xxxxxxxxxxxx xxxx uvedené % xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx (x % z xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxx (x gramech) hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx
xxxxxxx)
xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže je
voda xxxxxxxxxxx během
zpracování
___________________________________________________________________________________________
vzduchem 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx x xxxxxxxxx 3,3 3,79 x XX2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx obsah xxxxxxxx stanovený podle xxxxxxxxx xxxxx8a)
2) XX - obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Technologické xxxxxxxxx xx některé skupiny xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) k xxxxxxxxx xxxxxxxx (XX)
x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx (x xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x případě xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx- x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx s postřikem ve xxxxx lázni
ponořením
___________________________________________________________________________________________
filety x prsou xxxxx x xxxxxx kostí
nebo xxx ní, xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx řízek z xxxxxx, x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, spodní stehna,
stehna, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x xxxxxx čtvrtky xxxxxx x xxxx 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxx xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x kůží 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
horní xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxx xxxxxx x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx z xxxxx bez xxxxx
x xxx kůže 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx. >>>

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně opracovaný

Výrobek, x kterého bylo xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx snížení aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura xxxx x vlastnosti čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x xxxxx jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný polotovar xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jednotlivých xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxx jednotlivých xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby x - nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx vodní povrchové xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx nebo xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- svalovina xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx balení: obsah xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx nebo ryby nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, ryby xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo strojně
- xxxx xxxx nasolují x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx nad 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x 8 xX xxx teplotě
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 oC
hlav x studeným
vnitřností, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí xxx xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, při
výjimkou které xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx skladují se xxx v
surovina musí xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 xx - 5 % odpovídajícím xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx na - x xxxxxx tukové xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí dojít, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx zabalení mg KOH x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, při - xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx xxxx s xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx xxxx než xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,2) xxxxx a do 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 g - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx skladují xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxxxx xx při x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x pachů teplotě v xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - základní xx 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí a
výstelky xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx při x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z sterilace x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích x xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) x xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx šťávě 60 %
xxxxxxxxxx x) ve xxxxxxx xxxxx a x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx a jinými
předepsaným xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x celých
ryb rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx vyrábějí xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxx XXXXX X
__________________________________________________________________
xxxxxxx A
_________________________________________
II. xxxxx X
___________________
X chladírenská
___________________
B konzervovaná
__________________________________________________________________
výrobky x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
X. třída xxxxxxx XX. xxxxx jakosti
___________________________________________________________________________________________
čerstvá xxxxx xxxxxxx xxxxx X xxxxx X
XXXXX X
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx, nepoškozená, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx bublina méně xxx 4 xx xxxxxx xxxx než 6 xx xxxxxx xxxxxxx 9 xx xxxxxx pohyblivá
__________________________________________ nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
x době jakostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx středové poloze, xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pohyblivý x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pachu bez cizího xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx odchylky 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx nejvýše: požadavkům pro xxxx xxxxx
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % prasklých xxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce
______________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx 1 xxxxx Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x xxxxxxx) xxxx (v xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX velmi velká 73 a xxxx 7,3
X xxxxx od 63 xx 73 6,4
X xxxxxxx xx 53 xx 63 5,4
X xxxx xxxx xxx 53 4,5
xxxxxxxxx se nejvíce 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna
______________________________________________________________________________________

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (v x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. III vložen xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx č. 326/2001 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), které xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., kterým xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx a xxxxxxx x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 tabulky 2 a 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx farmovém chovu x xxxx volně xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud jde x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx maso.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a o xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1760/2000, pokud xxx x označování xxxxxxxx xxxx x výrobků x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx xx trh.
6x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Nařízení (ES) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x xxxxxxxxx, čerstvá x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8c) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších předpisů.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Rady (ES) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 ze dne 23. června 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx o xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x o xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.