Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby x - nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných xxx xxxxx být tělní
dutina xxxxxxxxxx střevním
obsahem nebo xxxxx) a
mechanické xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- svalovina xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx nebo
poškozující xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx strojně
- xxxx xxxx xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a 8 xX xxx teplotě
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí být xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx skladují xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým vzhledem teplotě x izotermických
opracována výrobky xxxx xx 1,0 xx - 5 % odpovídajícím xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx nebo strojně
smažením balením xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx 1 oC xx xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 plus 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: skladují xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % v silně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,
2) xxxxx a do 1,0 kg - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x středně solených 10 xx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 oC přepravnících
v xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 oC až
plus 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx hlav a xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx skladují se xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx se xxx x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx plus chlazených
zbavené připravena xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x marinovacích
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx a
krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx a - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 x - 10 % kosti měkké, xxxxx v xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx výrobcích x xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx vlastní šťávě 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx šťávě x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) x xxxxxx xxxxxxx nebo xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
autoklávu e) s xxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x ostatní xxxx xxx
50 %
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx vyrobené x celých
ryb rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) převážně:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při teplotě xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx při xxxxxxx xxxx 37 °X po xxxx 7 dnů
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________