Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé xxxx x - nesmí vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx vodní povrchové xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) a
mechanické xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx živočišný xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů,
- xxxxxxxxxxx musí vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo
poškozující vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx balení: obsah vody xx svalovině uzené výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx celé xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým vzhledem rozmezí xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a 8 oC při teplotě
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 oC
hlav x xxxxxxxx
výstelky b) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí xxx xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby základní po xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 xX až xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x výměně tukové xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX až
(nebo nižší), číslo xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 plus 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx teplotu, xxx - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx budou xxxx xxxx s xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °C
a skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxx ze zmrazených do 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,
2) jiker a do 1,0 xx - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 až 1 xX xx plus chlazených
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 až 10 % xxx teplotě
plus 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx sardele sardelová xxxxx: xxxxx xxxx nejvýše 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx hlav x xx 350 g - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx v xxxxxxx s
nesolené xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx strojně
hlavou xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při teplotě
zbavené cestou xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx a - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
výjimkou základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- pasterované provedená účinky xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z sterilace x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx xxx teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX v makrelovitých (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx být nejméně:
částí, x xx- x) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx vlastní xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) v xxxxxx xxxxxxx nebo xx
xxxxxxxxxxx v vodě 60 %
autoklávu e) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °C xx xxxx 10 xxx xxxx při xxxxxxx plus 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________