Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby x - xxxxx vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem nebo xxxxx) a
mechanické poškození, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný rod xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx vody xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX až plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx břišní kouřem -
x krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx před
zbavené xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx na
ploutví x xxxxxxx, při
výjimkou které budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby základní po xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx skladují se xxx v
surovina musí xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx vzhledem teplotě x izotermických
opracována výrobky xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx druhu, xxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx tukové xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx zabalení mg KOH x 1 x xxxx
xx teplotu, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx
xxxxx budou xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 170 °X
x skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx xxxx než xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) jiker a do 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX xx plus chlazených
14 % 8 oC přepravnících
v xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % při teplotě
plus 1 oC xx
xxxx 8 oC
___________________________________________________________________________________________
sardelová solené sardele sardelová xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx hlav x xx 350 g - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx je nižší xxx xxxxxxxx se xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxxxx se při x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za tepla kuchané (x - základní xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx teplotě
zbavené cestou xxxx 1 xX xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx a xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené obaly skladují xx xxx x
- pasterované provedená účinky xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 kg - 3 % 1 xX xx plus chlazených
v xxxxxxx 100 oC xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx x konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích x xxx
xxxxxxx při teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně:
částí, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx šťávě x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx a jinými
předepsaným xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) v xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) převážně:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při teplotě xxxx 35 °C xx dobu 10 xxx xxxx při xxxxxxx xxxx 37 °X po xxxx 7 dnů
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________