Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, nebo
4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
| Druh | Xxxxxxx | 
| xxxx | xxxxxxxx maso | 
| kosti | |
| droby | |
| syrové xxxxx, xxxxxx xxx | |
| xxxx | |
| xxxxx xxxx | |
| xxxxxx, xxxxxxx xxxx | |
| xxxx zvěře xx xxxxxxxx chovu | |
| zvěřina | |
| drůbeží xxxx | 
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
| Xxxx | Xxxxxxx | 
| xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx opracovaný | 
| tepelně xxxxxxxxxxxx | |
| xxxxxxxxx tepelně opracovaný | |
| trvanlivý xxxxxxxxxxxx | |
| xxxxx polotovar | |
| kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx | |
| xxxxxxxx | |
| xxxxxxxxxxxx | 
| Xxxx | Xxxxx xxxx (% xxxx.) | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.) | 
| xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců | 25 | 25 | 
| maso xxxxxxx | 30 | 25 | 
| xxxx xxxxxxx x xxxxxxx | 15 | 10 | 
| Skupina  | Xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| xxxxxxx opracovaný xxxxxxx | xxxxx | xxxxxxxx xxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští | a) konzistence - v uceleném xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx | 
| xxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx | x) vzhled v nákroji - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx přípustná, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx | ||
| xxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx | x) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 
| Výrobek | Základní xxxxxxxx  | Xxxxxxxx požadavky | 
| špekáček | Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx | x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx v menším xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx | |
| x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x koření, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý | ||
| kabanos | Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso | a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, po xxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxx párek | Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso | a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx | x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na řezu xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná | 
| nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 mm | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký | ||
| jemný xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx | |
| x) xxxx a chuť – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxx párek | Hovězí xxxx, xxxxxxx maso | a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa | b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – barva xx xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx | |
| x) xxxx a chuť- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý | ||
| spišský xxxxx | Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx | x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx růžově červený xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx | x) xxxxxx na xxxxxxx – na řezu xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx asi 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, | |
| x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx uzení, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxx xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso | a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx se použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné, | |
| c) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx | x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná | 
| nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | |
| x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx | ||
| xxxxxx salám | Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx | x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice použitého xxxxxx | |
| x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | ||
| xxxxx xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso | a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx | x) vzhled v nákroji x vypracování – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx do 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx suroviny | Smyslové xxxxxxxxx | 
| xxxxxxxx | Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx | x) konzistence – xxxxx, soudržná, | 
| použití xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští | b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná mozaika, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně o xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, | |
| c) xxxx a chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí | ||
| selský xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští | b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xx řezu nepravidelná xxxxxxx libových x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk v okolí xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, zaschlý kroužek xxx obalem xx 3 xx | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | ||
| xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám | Hovězí xxxx, vepřové maso | a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx až xxxx, | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx | x) vzhled na xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx | |
| x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých částí; x xxxxxxx s plísní xxxx jemně znatelná xx xxxxxxxx plísni | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx suroviny | Smyslové požadavky | 
| poličan | Hovězí xxxx, vepřové xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx, | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští | b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx | ||
| xxxxxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá, | 
| použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; průměrně xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx | ||
| xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x velikosti do 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx, | |
| x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, | ||
| xxxxxxx xxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, | 
| xxxxxxx xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx | x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá, | |
| c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx | ||
| xxxxxxxx | Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx | x) konzistence – xxxx, xxxxx, | 
| xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští | b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx, | |
| x) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx | 
| Xxxxxxx | Xxxxxxxx suroviny | Smyslové požadavky | 
| drůbeží xxxxxxxx | xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx | x) xxxxxxxxx vzhled – xxxxxxx v přírodním xxxxxx | 
| xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx | |
| x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx | ||
| x) chuť x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | ||
| xxxxxxx debrecínský xxxxx | xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná | 
| připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx | x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx růžové barvy xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx ve spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx | |
| x) vůně a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx | ||
| xxxxxxx xxxxx vídeňský | drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx | x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, | 
| xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx na xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký | ||
| drůbeží xxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, | 
| připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | ||
| xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx na xxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté | ||
| drůbeží xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná | 
| připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže | b) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření, | |
| c) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx | ||
| xxxxxxx xxxxx junior | drůbeží xxxx strojně oddělené | a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx, | 
| xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký | 
| Výrobek | Základní xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxxx | 
| Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx | xxxxxx xxxx | x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé, | 
| b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx, | ||
| x) xxxx x chuť – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx typická | ||
| Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx, | 
| x) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx | ||
| x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx | ||
| Xxxxxxxx xxxx | xxxxxxx xxxx | x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx | 
| xxxxxx xxxx | x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx | |
| x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx | ||
| Xxxxx z uzeného masa | vepřové xxxx | x) vzhled x xxxxx – oranžová xx oranžovošedá kompaktní xxxxx, | 
| xxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná, | |
| c) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx | ||
| Xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx maso | a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová nebo xxxxxx hnědá xxxxx, | 
| xxxxx xxxxxxx bůček | b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná, | |
| c) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | ||
| Xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx maso | a) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice xxxxxxx xxxxxx patrny, | 
| vepřová xxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx, | |
| x) vůně a xxxx – po xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx | 
| Výrobek | Základní xxxxxxxx | Xxxxxxxx požadavky | 
| Lečo x&xxxx;xxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx | x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené xxxxx xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | 
| x) konzistence – xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | ||
| x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx | ||
| Xxxxxx xx xxxxxx | xxxxxx xxxx | x) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx | 
| x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx | ||
| x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx a použité xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| Xxxxxxxx xxxxx | xxxxxx xxxx, | x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx | 
| xxxxxxx maso | b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx | |
| x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx | ||
| Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxx xxxx, | x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx | 
| xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx | x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, | |
| x) vůně x xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx | 
| Xxxxxxx | xxxxx xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx  (% xxxx. nejméně) | obsah xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | 
| Xxxxxxxx | 40,0 | - | 45,0 | 
| Xxxxxxx | 50,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxx xxxxxxxx | 55,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxx lahůdkový | 50,0 | - | 35,0 | 
| Debrecínský xxxxx | 60,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxx jemný | 50,0 | - | 35,0 | 
| Spišský xxxxx | 45,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxxxx xxxxx | 55,0 | - | 20,0 | 
| Xxxxxxxxx xxxxx | 40,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxxx xxxxx | 40,0 | - | 35,0 | 
| Xxxxx xxxxx | 40,0 | - | 40,0 | 
| Xxxxxxxx | - | 13,0 | 50,0 | 
| Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx | - | 14,0 | 40,0 | 
| Xxxxxx xxxxx | - | 13,0 | 50,0 | 
| Xxxxxxx | - | 16 | 50,0 | 
| Xxxxxxx xxxxx | - | 15 | 50,0 | 
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | 60,0 | - | 35,0 | 
| Xxxxxxxx xxxxxxx | - | 14 | 55,0 | 
| Xxxxxxxx | - | 14 | 50,0 | 
| Xxxxxxxx | - | 14 | 50,0 | 
| Xxxxxxx | xxxxx xxxx  (% xxxx. nejméně) | obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx  (% hmot. xxxxxxx) | xxxxx xxxx  (% xxxx. nejvýše) | 
| Drůbeží špekáček | - | 45,0 | 45,0 | 
| Kuřecí xxxxx xxxxx | - | 50,0 | 30,0 | 
| Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx | 7,0 | 30,0 | 35,0 | 
| Xxxxxxx xxxxxxxx párek | 15,0 | 35,0 | 25,0 | 
| Drůbeží xxxxxxx xxxxx | 28,0 | 12,0 | 20,0 | 
| Xxxxxxx Gothajský xxxxx | - | 40,0 | 40,0 | 
| Xxxxxxx Junior salám | - | 50,0 | 25,0 | 
| Výrobek | obsah xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxxxxxxx | 
| Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx | 70,0 | 80,0 | 20,0 | - | 
| Xxxxxxx maso ve xxxxxx xxxxx | 70,0 | 70,0 | 40,0 | - | 
| Xxxxxxxx xxxx xxxx | 70,0 | 70,0 | 40,0 | xxxxxxxx tuk a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx. | 
| Xxxxx z uzeného masa | 57,0 | 70,0 | 40,0 | - | 
| Bůčková xxxxxxxxx | 35,0 | 70,0 | 40,0 | xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot. | 
| Játrová xxxxxxx | 25,0 | 70,0 | 40,0 | xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% hmot. | 
| Xxxxxxx | xxxxx xxxx xxxx masného xxxxxxx opracovaného xxxxxxx  (% xxxx. xxxxxxx) | xxxxx xxxxxxxxx | 
| Xxxx s klobásou | 24,0% xxxx. xxxxxxx | &xxxx; | 
| Xxxxxx xx divoko | 30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx | &xxxx; | 
| Xxxxxxxx xxxxx | 30,0 x&xxxx;xxxx: xxxxxx xxxx nejméně 16,0% hmot vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% hmot | obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních | 
| Chalupářský xxxxx | 10,0 | xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx. | 
| Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické požadavky | 
| masný výrobek | tepelně xxxxxxxxxx | Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut. | 
| tepelně xxxxxxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. | |
| xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx | Xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C | |
| fermentovaný xxxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx při teplotě xxxx 20 °X | |
| xxxxx xxxxxxxxx | xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x mletého xxxx s xxxxxxxxx xxxxx soli vyšším xxx 1% hmot. | |
| kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | |
| xxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) | |
| xxxxxxxxxxxx | Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) | 
&xxxx;
|  | Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx | |||
| Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxx: | xxxxxx: | xxxxxx: | |||
| xx 300 g | -10 % | x xxxx | -10 % | xx 350 x | -10 % | |
| do 1000 x | -6 % | xx 350 x | -10 % | xxx 350 x | -5 % | |
| do 2000 x | -4 % | nad 350 x | -5 % |  | ||
| xxx 2000 x | -2 % |  |  | |||
| Xxxx | |
| xxxxxxxxxxx x xxxxx | x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty | 
| vůně | typická xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx | 
| xxxx | xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí | 
| Xxxxxxxx | Xxxxxxxxxx % | 
| xxxxx xxxx | xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0 | 
| xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 | 
| xxxxxxx xX | xxxxxxx 4,5 | 
| Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) | 
| xx 100 | - 6 | 
| nad 100 xx 250 | - 5 | 
| xxx 250 do 500 | - 4 | 
| xxx 500 | - 2 | 
 
                    