Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, xxxx
4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
xxxxx |
|
xxxxx |
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx maso |
|
králík, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Tabulka 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx tuku (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% hmot.)
|
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx s převahou xxxx savců
|
25
|
25
|
maso vepřové
|
30
|
25
|
maso xxxxxxx x králičí
|
15
|
10
|
Skupina
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx jakosti
|
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - v uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu modifikovaného xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx řezu přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx skusu vychladlý xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý
|
||
vídeňský párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx párek
|
Hovězí maso, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice ve xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx o velikosti xx 6 xx
|
|
x) xxxx x chuť – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná, xx xxxxxx křehká
|
nepřipouští se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a chuť- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx na xxxx růžově xxxxxxx xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jemné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx suroviny x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce přípustné,
|
|
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké kolagenní xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně rozložená,
|
|
c) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou přípustné; xxxx surovin x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 mm
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx tuhá,
|
použití xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – aromatická xx intenzivní po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx jemně xxxxxxxx xx kulturní xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové požadavky
|
poličan
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; mírně xxxxx, výrazněji kořeněná; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx křehký
|
||
herkules
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, xxx xxxxxxx pod xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
c) xxxx x chuť – příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn o xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku tukových x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
|
|
c) xxxx x chuť- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx vzhled – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
|
|
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx tuk
|
||
d) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové xxxxx xx mase a xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – pevná, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží kůže
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx je výrobek xxxxxxxx, křehký
|
||
drůbeží párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé drobné xxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo tukem xx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – pevná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx patrny částice xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx vlastní šťávě
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx,
|
||
x) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
|
x) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
|
||
x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se připouští
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
x) xxxx x chuť – příjemná, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
|
||
Xxxxx z uzeného masa
|
vepřové xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
|
xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx hnědá xxxxx,
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,
|
|
c) vůně x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx játra
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené xxxxx xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx papriky a xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a rajčatech xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x barva – xxxx nařezané na xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
|
x) konzistence – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) vůně x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx kořeněná
|
||
Maďarský guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx jemný
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Spišský párek
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Šunkový xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Český xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxx xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Junior salám
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx požadavky
|
Hovězí xxxx xx vlastní xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx maso ve xxxxxx šťávě
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Luncheon meat xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% hmot. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx guláš
|
10,0
|
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Skupina |
Charakteristika x technologické xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °C xx xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x prodloužení minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování plus 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které xxxx xxxxxx x tepelné xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx považuje i xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx soli xxxxxx xxx 1% hmot. |
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
|
do 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
nad 350 g
|
-5 %
|
|
do 2000 x
|
-4 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty |
vůně |
typická pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx cizích xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
xxxxx xxxx |
xxxxx tržních druhů 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx pH |
nejvýše 4,5 |
Obsah spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x x xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka (x %) |
xx 100 |
- 6 |
nad 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |