Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Xxxxxxx xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Uvádění do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx oběhu §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, vejce x xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
x) kostmi - xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - krev získaná xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx získaná při xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx masem - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
k) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx koz,
x) kůzlečím masem - maso kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x masa, x xxxxxxxx drůbežího xxxx, uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným xxxxxx, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx dělená a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), dále xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx maso xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (BSE)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx v písemné xxxxxx xxxxxx viditelně x xxxxxxx v xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx požadavky xxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení do 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení nad 2&xxxx;000 x.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) se odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se uvádí xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx droby xx uvádí xx xxxxx xxxxx balené.
(2) Ustanovení odstavce 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx být prodáváno x takové podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla jatečného xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x mleté xxxx krájené čerstvé xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx savců x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - výrobek určený x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx s hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) fermentovaným trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx maso nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx použitelnosti, s xxxxxxxx konzerv a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx syrového xxxx; xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx se uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx použít, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Tento xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx masa, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 x xxxx xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem druhu x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx by xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % u xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
d) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
b) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků vymezených x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový xxxxx xxxx x pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx kosterní svaloviny xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx x žvýkací xxxxx. Xxxxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx na označování xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x nich xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx vypadávat z xxxxxxx. X nákroji xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx kůže x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření nebo xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx nejsou určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx jednotlivě nebo xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx základních surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Podrobnosti x technologických xxxxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx výběrové x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx použít xxxxxxxx kýtu xxxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 minut.
§14x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx od xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu uvedeno xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx označen xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu balené xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx a žáby,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství11) x x souladu x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx normě12).
(2) X polokonzerv x výrobků hermeticky xxxxxxxx xxxx být xx xxxxx uveden xxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; u xxxxxx se údaj xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti jsou xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X případech, kdy xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11), xxxxx požadavky uvedené x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx živočišný xxx nebo druh xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx vyrábějí xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x silně solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx se nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které se xxxxx na vejcích xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro xxxxx xxxxxx chovaných v xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx vhodná x lidské spotřebě xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx a případně xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x xxxx 300 xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx do xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A se xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx jakosti B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x balení xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxx 5 oC a xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx xxx xxxxx den xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx xxxx xxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Do xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx nejpozději xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti dnem, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX.
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx a pojivové xxxxx v xxxx xxxxxxx xxxx složka xxx výrobě xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% hmot.)
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx a směsi xxxxx mas s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx vepřové
30
25
maso xxxxxxx a králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx xxxxxxxx tkáně xx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obsahu xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kolagenu xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx vynásobený xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "kritéria xxxxxxxx xxxx", musí xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxxx tuku x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
a) konzistence - x xxxxxxxx xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně vytavený xxx
x) xxxx x xxxx – příjemná xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx šťavnatý
vídeňský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x velikosti xx 6 xx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx je xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx libové suroviny x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx částí; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné,
c) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
c) xxxx x chuť – xxxxx xxxx xx koření x xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx některé xxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx na xxxx x vypracování – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x vypracování – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx xxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý xxxxxxx xxx obalem do 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx a vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až křehký
herkules
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x velikosti do 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům tmavší; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx a chuť – příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
c) xxxx x chuť- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v menším xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika zrn x xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xx drůbežím mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
a) konzistence – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx masa, zrnění 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx na skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a drůbeží xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx maso; salám xx skusu křehký
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
x) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx slaná
Luncheon xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx,
x) chuť x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx tuku; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x částice použité xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx papriky a xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx nařezané na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% hmot. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °C po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx snížení xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný polotovar xx xxxxxxxx i xxxxxxx z mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Příloha x. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
do 350 x
-10 %
nad 350 x
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Xx.
Příloha č. 9 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), g), x), x) a j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x příloha x. 2 pozbyly platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), d), g), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx veterinárních xxxxx x biologicky aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx farmovém chovu x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x obchodní normy xxx xxxxxxx maso.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud jde x xxxxxxxxxx hovězího xxxx a výrobků x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx trh.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x stanovení xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x xxxxxxxxx, čerstvá x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení obsahu xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxxx úředních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Rady (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o produktech xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.