Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §2
Označování §3
Xxxxxxxxx na xxxxxx §4 §5
Uvádění xx xxxxx §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ XXXXXXX §10
Členění na xxxxx x xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Požadavky xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx xx xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx na xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Xxxxxxxxx ustanovení §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Účinnost §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
c) krví - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx a do 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího pohlaví xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - maso xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
m) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) kůzlečím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely č. 169/2009 Xx.
§2
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx x masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), k) xx q); maso xxxxxxxxx zvířat názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx normách6),
c) balené xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, maso balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx tuk x balené xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx viditelně x xxxxxxx x xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Aniž xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx čerstvé drůbeží xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy a xxxxxx bradavky u xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx upravené tělo xxxxxxx se xxxxx xx oběhu xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx do xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx bez xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxxxxx x takové podobě, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x lidské xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx opracování surovin xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 oC xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx s xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo ke xxxxxxx aktivity vody x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
f) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
g) technologickým xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
i) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx chladu,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, sterilovaný,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný,
x) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
m) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx strojně xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v technologických xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného masa x celkového obsahu xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx masa, než xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, že xx xxxxx výrobek označen xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 x xxxx xxx označen rovněž xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x kterých xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx v xxxxxxxx xxxxxxxx podobě, včetně xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti pro xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x balení do 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
d) 2 % u xxxxxx xxx 2 000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 g,
b) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tkání, x xxxxxxx celkový obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx x xxxx xxxxxxxx x uvolňování xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx složení masného xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx nezpracované xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní části, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx plísní, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx vybraných masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx masné xxxxxxx xxx technologického obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, musí xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se použije xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx masa musí xxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx zrněnou.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, působící xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 oC, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx od xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx uvedeno xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být prodán xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx prodeje a xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní názvy xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství11) a x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx technické normě12).
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti jsou xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství11), xxxxx požadavky uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) musí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo druh xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX po xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx x xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty rybolovu x xxxxxxx x xxxx se vyrábějí xxxxx x čerstvých xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Obsah xxxx x silně solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx x nich xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx chovu, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx státu,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx číselnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, skladují x xxxxxxxxxx v xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X balené majonézy xxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nejméně 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X xx obal xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx označí x xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) a x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx nebo ovál x průměru 12 xx a x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 mm.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) doba použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 g xxxx xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně plus 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx plus 5 xX a xxxxxxxx xxx minus 1,5 oC, x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx oběhu jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 odst. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá účinnosti xxxx 1. ledna 2002, a §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX.
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx vepřové
30
25
maso xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obsahu xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx odpovídajícím způsobem xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost xxxx x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx na složení x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - v uceleném xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, škrobu (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx ložiska xxxx xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, připouští se xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v menším rozsahu x mírně vytavený xxx
x) xxxx x xxxx – příjemná xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu je xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, po xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx ohřátí výrobek xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx mase x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxx, po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, po ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
c) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx je xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx suroviny x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, výrazněji xx uzení, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx vzduchové dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn špeku xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx koření x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxx výrobky
Výrobek
Základní suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx mozaika, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx asi 1 xx; připouští se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – aromatická po xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na řezu x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; zrna převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx
x) xxxx a xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx tuhých částí; x výrobku s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, výrazněji kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx křehký
dunajská xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx tukových a xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, typická xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší, xxxxxx xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x masa o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná,
připouští xx použití xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx až růžově xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx dutiny přípustné, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx se druh xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx složení x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx maso xx vlastní xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, mírně xxxxxxxx, aspik při 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx slaná
Luncheon xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx masa xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx se xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx z uzeného masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,
c) chuť x xxxx – xx uzeném mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx hnědá xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá až xxxxxxxxxx hmota, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
a) xxxxxx a xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a rajčatech xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Hovězí xx xxxxxx
xxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x velikosti asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx a xxxxxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické a xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský guláš
10,0
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi mas, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x látek xxxxxxxx k aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 g
-10 %
xxx 350 g
-5 %
xx 2000 g
-4 %
xxx 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v g xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 odst. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x výrobky x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, králičí xxxx, xxxx zvěře xx farmovém xxxxx x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná organizace xxxxxxxxxxxx trhů a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6b) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x výrobků x hovězího masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx trh.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 o stanovení xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Drůbež celá x xxxxxxxxx, čerstvá x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx určených x xxxxxx spotřebě, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx jejich kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxx (ES) č. 104/2000 x společné organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.