Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Vyhláška, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx
326/2001 Xx.
ODDÍL 1 - MASO §1
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx na xxxxxx §4 §5
Xxxxxxx xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - MASNÉ XXXXXXX §10
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Požadavky xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - PRODUKTY RYBOLOVU X OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx oběhu §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx jakost §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx do oběhu §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Účinnost §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx získané xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
c) krví - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx xxxx při xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
x) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 měsíců včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců,
x) volkem - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) kozím masem - maso koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Sb.
§2
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x masa, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), k) xx q); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx normách6),
c) balené xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, koroptev xxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x xxxxxx zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx; xxxx se xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 x v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "býk", "volek", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx být součástí xxxxxx označení název xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v písemné xxxxxx umístí viditelně x xxxxxxx x xxxxx, xxx xx xxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, stanovují se xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení do 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1 000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x laktaci xxxx být odstraněny.
(2) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené x kuchané.
§5
§5 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx musí být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx prohlášena xx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) fermentovaným trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
f) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a bílkovin xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, včetně xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; označení masa xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx ve složení xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx strojně xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx masného xxxxxxx xxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového obsahu xxxx. Tento požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx podle přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx v jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx výrobky se xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení do 1&xxxx;000 g,
c) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
b) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a vložen xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx maso s xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový obsah xxxx a pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x žvýkací xxxxx. Použití této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx jako složky xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx cizí xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí vykazovat xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx jakost a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotlivě xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx musí xxx vyrobena x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze použít xxxxxxxx xxxx zrněnou.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx nejpozději xx 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx x čas xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx mořští xxxx, xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx neprošli xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Označování
(1) Xxxxxxxx názvy xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx podle xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) x x souladu x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx12).
(2) U xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X případech, xxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx11), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
a) musí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo druh xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx uzených studeným xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených produktů xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx x nich xx více xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx do oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, kterým xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx skládá z
a) xxxxxx chovu, xxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, nebo

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx číselnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.
(2) Xxxxx třídy xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx nejvýše xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx křepelky xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx spotřebě xxxx ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, xxxx přímý xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se majonézou xxxxxx studené ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx uzavřená v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je vytištěno xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx i xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) a x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí u xxxxx
a) X. xxxxx jakosti kruh xxxx ovál o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x xxxxxx nejméně 10 mm,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x úhlopříčkami 16 x 7 mm.
(6) Xxx označování xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) u balení xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U balených xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx jakosti x hmotnostních xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která je xxxxx xxx xxxx 5 oC x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx xxx po xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Označení xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování podle §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x nich.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. f), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa, s xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x děleného jatečně xxxxxxxxxx těla drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx x. 2 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší obsah xxxx a xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
25
25
maso xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obsahu svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx tkáně překročeny, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx a xx xxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxxx tuku x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na složení x xxxxxxxx požadavky xx šunky
Skupina
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
a) konzistence - v uceleném xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx přípustná, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx v menším xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x koření, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, po xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na řezu xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx a chuť – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – barva xx xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx a chuť- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx růžově červený xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – na řezu xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx asi 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx uzení, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné,
c) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice použitého xxxxxx
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx do 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná mozaika, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně o xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx a chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí
selský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xx řezu nepravidelná xxxxxxx libových x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk v okolí xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, zaschlý kroužek xxx obalem xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) vzhled na xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých částí; x xxxxxxx s plísní xxxx jemně znatelná xx xxxxxxxx plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx fermentované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
poličan
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; průměrně xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x velikosti do 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepelně opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – xxxxxxx v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx růžové barvy xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx ve spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx na xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže
b) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx junior
drůbeží xxxx strojně oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx podle použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x chuť – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx z uzeného masa
vepřové xxxx
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,
c) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová nebo xxxxxx hnědá xxxxx,
xxxxx xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice xxxxxxx xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – po xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené xxxxx xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx a použité xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx maso
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso ve xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx masného xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% hmot
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx při teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x mletého xxxx s xxxxxxxxx xxxxx soli vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výrobky
 
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 g
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
do 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 x
-5 %
do 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx č. 8 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné hmotnosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx vyrobené, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX vložen právním xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx EU (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004); x příloha x. 1 tabulky 2 x 3 x příloha č. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx používaných x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx, xxxx xxxxx xx farmovém chovu x xxxx volně xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Sb. x zákona č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trhů a xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x obchodní normy xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx pro prevenci, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx přenosných spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o stanovení xxxxxxxxxx obchodních norem xxx konzervované sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx zákona č. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.