Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx pachy,
ostatní vodní povrchové xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx a xxxxxxxxx vodních živočichů,
- xxxxxxxxxxx musí vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx ryby - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx vody xx svalovině uzené xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, ryby xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx teplotě x xxxx xxxxxxx
- xxxx celé xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx horkým
dutiny xxxxxx xxxxxx -
x krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx před
zbavené xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx a zabalení na
ploutví x xxxxxxx, při
výjimkou které budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým vzhledem teplotě x izotermických
opracována výrobky xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx deklarované- rozmezí xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 oC xx xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx tukové xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx zabalení mg KOH x 1 x xxxx
xx teplotu, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx xxxx s xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °C
a skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx balení: obsah xxxx: xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 kg - 10 % x silně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx sardele sardelová xxxxx: xxxxx xxxx nejvýše 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx a xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx v xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxxxx xx při x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % cizích xxxxx x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- za tepla kuchané (x - xxxxxxxx xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx plus chlazených
zbavené xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní a xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- filety (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx nej- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z sterilace x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % kosti xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, hmotnost odkapaného
a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx z xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX v makrelovitých (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx vlastní xxxxx 60 %
uzavřených c) ve xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx roztoku nebo xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx x jinými
předepsaným xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v xxxxxx x ostatní méně xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pro
výrobky xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx při xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________