Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných xxx xxxxx xxx tělní
dutina xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx živočišný rod xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx nebo
poškozující xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx výrobky:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx svalovině uzené xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 kg - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo strojně
- xxxx xxxx xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým vzhledem rozmezí xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx a solné xxxxx nad 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX až plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a 8 oC při teplotě
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx horkým
dutiny xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky před
zbavené xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- ryby
porcované
___________________________________________________________________________________________
smažené ryby základní po xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx skladují xx xxx v
surovina musí xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 kg - 3 % xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx 1 xX až xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx tukové xxxxx xxx xxx teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx musí dojít, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx je vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx smažení se xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: skladují xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x silně xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,
2) jiker x xx 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % při teplotě
plus 1 oC xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx a xx 350 x - 10 %
vnitřností nad 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx se xxx v xxxxxxx s
nesolené xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx studena částečně marinády
2) do 0,3 xx - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za tepla kuchané (x - xxxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo strojně
hlavou xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx plus chlazených
zbavené xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x marinovacích
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx a
krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
výjimkou xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx při x
- pasterované provedená účinky xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: maso xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx výrobků obvykle podílu xx výrobcích x xxx
xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx xxxxx x x oleji 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v xxxxxx x ostatní méně xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx vyrobené x celých
ryb xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx nebo xxx xxxxxxx xxxx 37 °X po dobu 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________