Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 29.06.2009.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx
326/2001 Sb.
ODDÍL 1 - MASO §1
Členění xx xxxxx x skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §11
Označování §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Požadavky xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky §14a
Uvádění do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Požadavky xx xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
ODDÍL 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx oběhu §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Účinnost §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Ministerstvo zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) krví - krev získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx nebo při xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší xxx 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
m) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) kozím xxxxx - xxxx xxx,
x) kůzlečím xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
(1) Členění xx druhy x xxxxxxx je x xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) u xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx xxxxxxx uvedeno x xxxxxxx x. 1 tabulce 2,
b) x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drůbežího xxxx xx xxxxxxx x příloze x. 1 tabulce 3.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 tabulky 1 a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x), q), x) xx xx); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,6)
x) xxxxxxxx xxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx "xxxxx xxxxxxx X" xxxx "třída xxxxxxx B" x xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 a xxxx slovy
1. "bez xxxx", je-li xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx xx xxxxx bez xxxx, xxxx
2. "xxx xxxxx", xx-xx dělené xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx
3. "xxx xxxxx x xxxx", xx-xx xxxxxx drůbeží xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxx,
x) zvěřina xxxxxx xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx těla. Xxxx xx uvede, xxx xx xxxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, hmotnostními xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxxxx x nebalené xx při uvádění xx oběhu, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, dále xxxxxx
x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva",
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx xxxx, kde xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx porážky: (název xxxx) (číslo schválení)",
d) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx bouráno, x xxxxx xxxx, xxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxxx; údaje xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx a xxx xxxx poraženo; x xxxxxxx, xx xxxxx xxxx xx xx xxxxx xxxxxxxxx totožný, xxxxx xx údaje xxxxx xxxxx "Xxxxx:" x dále se xxxxxx xxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vazba xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.7)
(3) X případě, že xx hovězí xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx být xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx místě x xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx být znečištěna xxxx smyslově xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin, xxxxxxxxxxx x zbytečných xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxxxx, úlomky xxxxx x zlomené xxxxx, xxxxxx rohovinové xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx s výjimkou xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx x telat,
d) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx plic, xxxxxxx xxxxxx sádlo, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Slepice x xxxxx xxxxxx může xxxxx xxx na xxxxx, xxxxxxxx, krku, xxxxx části těla x křídlech xxxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxx per.
(3) X xxxxxx a půlek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx musí být xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x xxxx, které xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx králíka xx uvádí do xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx do xxxxx xxxxxxx A nebo xxxxx xxxxxxx X. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x X jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x na xxxxxxx xxxxxxx dělených xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 a 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx chlazení xxxx xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx rozmrazováním se xxxxxxx xxxxx příslušné xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pravidelně xxxxxx za xxx xxxxx. X zmrazených xxxxx, vystavených v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, ale xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx, x to xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx obsahu xxxx (X) x obsahu xxxxxxxx (RP) x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsobem xxxxxxxx x příslušných technických xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx xx 3 měsíce. X xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 1 roku xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 3 xxxxxxx 2, xxxx xx četnost kontrol xxxxxx xx jedenkrát xx 6 xxxxxx. Xxxxxxxx kontrol xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx po xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx xx xxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx x masem xxxx xxxxxxxx po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx stanovených zvláštními xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx x xx podmínek stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx hlavy x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
(5) Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx se xxxxx xx oběhu x xxxx x xxx xxxxx nebo x xxxxx, které xxxx xxxxxxx do tělní xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí do xxxxx x xxxx xxxx xxx xxxx x x xxxxxx xxxx bez xxxxx.
(7) Xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx, x kterých xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx jater, musí xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 g x xxxx játra xxxxxxxxx 400 x xxxxx hmotnosti a xxxx xxx jednotnou xxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3),7a) a xxxx xxxx xxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxx skladovacím xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxx §1 písm. x) xxxx být xxxxxxxxxxxx xx podmínek stanovených xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.7a)
(2) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx, xxxxxxxx čerstvé xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxxx mas,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x masné výrobky.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx maso, čerstvé xxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky mohou xxx přepravovány x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx přitom xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx obalu.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxx xxxxx §1 xxxx. a) platí xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování podle §7 x xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí být xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx tržního druhu xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx musí být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2)
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx svalovina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx určených x výživě xxxx, x jejichž xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů,2),3) x přirozeně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx celkový obsah xxxx a pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, přičemž xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx považují rovněž xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx; použití této xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, a xxxxxxxxxx xx xx označování xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx částí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a definovaných xxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x),
x) xxxxx strojně xxxxxxxxx - maso strojně xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx výživě x xxxxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, u xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a vlastnosti xxxxxxxxx masa, x xx kterému xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) a xxxxx xxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x výrobek x xxxxxxx xxxx x přídavkem jedlé xxxx vyšším než 1 % hmotnostní,
i) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě,
j) technologickým xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
k) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx část xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) čistou xxxxxxxx bílkovinou - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x balených xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx výrobků tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxx drůbežího masa xxxxxxx odděleného, vepřových xxxx drůbežích kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx loje; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobku se xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx masa xxxxx živočišného druhu xxxxxx v názvu xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené z xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx být x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem a xxxxx xxxxxxxxx těla, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, nebo xxxx x masných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - hotových xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx názvem "xxxxx" xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 tabulce 3 a musí xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 4 tabulky 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx v xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro jiné xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx neodpovídají, a xx x xxxxxxxx xxxxxxxx podobě, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12a
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
d) 2 % x balení xxx 2 000 x.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx části, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx být xxxx vložením do xxxxxxxxxxx obalů s xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, který xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx x za xxxxxxxx, xxxxx odpovídají xxxxxxxxxx stanovenými xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx zchlazeny na xxxxxxxxxx teploty xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x technologických xxxxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Šunka x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x třídy xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx vepřovou xxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k jejich xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.3)
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními předpisy.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx x den xxxxxx nakrájení.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masný výrobek xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po dni xxxxxxxx.
(4) Masné výrobky x xxxxxxxx koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) x výjimkou xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu x rozvěšené.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX X NICH
§18
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) rybami x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb nebo xxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na obalu xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx vedle xxxxx druhu, skupiny xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X polokonzerv x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; u xxxxxx xx údaj xxxxxxx číselnými hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
(4) Na xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxx xxxx o xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx a ostatních xxxxxxx živočichů byla xxxxxxx jiná svalovina xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx mělněná.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx nebo nekuchané.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx minus 1 xX xx xxxx 2 oC.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z nich xx xxxxx uvádět xx oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Účinnost xx 1.5.2004 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX
§24
(1) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x těmito xx xxxx.11)
(2) Xxx určující xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,12) xxxxx xx uvádí xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx,13) xx skládá z:
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx uvede příslušným xxxxx:
1. "1" xxx xxxxx nosnic xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,
3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, xxxx
4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,14)
x) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) posledního xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.12)
(3) Vejce xxxx xxx od xxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx stanovené x xxxxxxxx 4.
(4) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 oC.
(5) Xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxx nejpozději 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx obalu xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x xxxxxxx nejméně 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Extra A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx ovál o xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) x xxxxxx xxx 300 g xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxx 5 oC x xxxxxxxx xxx minus 1,5 oC, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx den xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a vejce xx xxxx uvádí xx oběhu jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx je 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso a xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x výrobky z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, které nabývají xxxxxxxxx dnem vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.
Účinnost xx 1.5.2004 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1 - pozbývá xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 2 - pozbývá xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx.
Xxx xx xxxxx středem xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx a xxxxx čtvrtka xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx zadní xxxxxxx vcelku.
stehno Pánevní končetina xxxxxxxxxx kosti xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx provedeny x xxxxxx.
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souvislosti.
Řezy xxxxxxxxx v xxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx svaloviny x přirozené souvislosti.
Řezy xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxxxx xxxxx Xxxx, xxxxx nebo xxxxx stehna xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxx xx přípustné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx x xxxxxxxxx souvislosti xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx hřbetu, která xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxx Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx s xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx xxxx a žebra xx xxxx xxxxxxxx, xxxx jejich část, xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy xxxxxxxxx x kloubech.
prsní xxxxx Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx. Prsní xxxxx krůty může xxx xxx
x vnitřního xxxxxxx svalu.
filety z xxxxx Xxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx prsní kosti xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, přičemž klíční xxxx x chrupavka xxxxx dosáhnout xxxxxxx
3% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x prsou xxxxxx x xxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxx hlubokého xxxxx xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti dnem, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx drůbeže x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx chlazení Množství xxxx xxxxxxxx ze Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazeného množství xxxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
x xxxxxxxxxxxx níže uvedené % xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx (x % z xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx hmotnosti (x xxxxxxx) xxxxxxxxx jatečně
zmrazeného xxxxxxx opracovaného těla
drůbeže)
opracovaného xxxx drůbeže xx
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx x postřikem 3,3 3,79 x XX2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy8a)
2) XX - xxxxx bílkovin xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) k xxxxxxxxx xxxxxxxx (XX)
x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx (x xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x případě chlazení x případě xxxxxxxx xxxx- x případě chlazení
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx lázni
ponořením
___________________________________________________________________________________________
filety x prsou xxxxx x klíční kostí
nebo xxx ní, bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, s xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx zadní xxxxxxx
x xxxxxx čtvrtky xxxxxx x kůží 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
prsní řízek x krůty xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxx xxxxxx x kůží 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
stehna x xxxxx xxx xxxxx
x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx. >>>

Příloha č. 5 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx trvanlivý

Výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x ryb nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé xxxx x - xxxxx vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx poškození, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx musí vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx vody xx svalovině uzené výrobky x
xxxxxx nebo ryby xxxx xx 0,3 kg - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, při teplotě x nebo strojně
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým vzhledem rozmezí xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, kouřem2)
výstelky b) xxxxx xxxxxx
xxxxxx břišní kouřem -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx xxxxxxxx se xxx v
surovina musí xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým vzhledem teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 kg - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, xxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx tukové xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, při - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně plus 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx v
výrobky xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % v xxxxx xxxxxxxx xxxx než xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 až 10 % při xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
pasta loupané sardele v xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx se xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx chutí x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- xx tepla kuchané (x - základní xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx připravena xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx a
krevních hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx obaly skladují xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx plus xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx plus chlazených
v xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 g - 10 % xxxxx měkké, xxxxx v konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a
zených ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx odkapaného
a xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx při teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) ve xxxxxxx xxxxx a x oleji 60 %
xxxxxxx, d) v xxxxxx roztoku nebo xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x tomatě x ostatní xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx vyrábějí zpracování2)
převážně:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě xxxx 35 °C xx xxxx 10 xxx nebo xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 9 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Xx.

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x x xxxx ml)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a masné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2004.
Čl. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu ČR xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), g), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx používaných v xxxxxxxxx výrobě x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x označování xxxxxxxx xxxx a výrobků x hovězího masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx a eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Drůbež celá x porcovaná, čerstvá x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8a) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx organizaci úředních xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické požadavky xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x hodnocení, ve xxxxx vyhlášky č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx konzervované pravé x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Ryby x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.