Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 29.06.2009.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Členění na xxxxx a skupiny §2
Označování §3
Xxxxxxxxx na xxxxxx §4 §5
Xxxxxxx xx xxxxx §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky §14a
Xxxxxxx xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Zrušovací ustanovení §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. a), d), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, určené x xxxxxxx do xxxxx,
b) xxxxxx - kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) krví - krev xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 měsíců xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - xxxx xxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - maso xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
(1) Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze x. 1 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže uvedeno x příloze x. 1 tabulce 2,
x) x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 3.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy x. 1 xxxxxxx 1 a dále xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x), x) xx xx); maso xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx tržním druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,6)
x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx x vnitřnosti xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxx "třída xxxxxxx X" xxxx "xxxxx xxxxxxx X" a xxxx názvem xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
f) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 3 a xxxx xxxxx
1. "bez xxxx", xx-xx dělené xxxxxxx xxxx uváděno xx xxxxx xxx xxxx, xxxx
2. "bez xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx
3. "xxx xxxxx x kůže", je-li xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxx,
x) zvěřina názvem xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, koroptev, xxxx kachna xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx; x dělené xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx. Dále xx uvede, xxx xx xxxxx x xxxxxxx pocházející x xxxxxxxxx chovu,
h) xxxxx xxxx balené maximálním xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, hmotnostními xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx i xxxxxxxx xx při uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx
x) xxxxx "xxxxx xxxx", "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx",
x) registračním xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx zvířat,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, v xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, nebo xxxxxxx xxxxxx poražena, x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (název xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x název xxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx; údaje xx xxxxxx xx xxxxx "Místo xxxxxxx: (xxxxx xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) názvem xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx a kde xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx, xx xxxxx xxxx je xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx slovy "Xxxxx:" x dále se xxxxxx xxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx prokazatelná xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.7)
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx být xxxxxxxx xxxxxx označení název xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx narušena x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx zářezů, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin, xxxxxxxxxxx a zbytečných xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx rohovinové xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxx, kůzlat, xxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx. Slepice a xxxxx xxxxxx může xxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxxx, krku, xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx přítomna xxxx pírka a xxxxxx xxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxxx jakosti B. Xxxxxxxxx na třídy xxxxxxx X x X xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těla drůbeže, xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x na některé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Kontrola xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxx. U xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxxx zvýšenou xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xx nutno stanovit xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.8) Výsledky xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x záznam se xxxxxx xx dobu xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vody (X) k xxxxxx xxxxxxxx (XX) u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx za 3 xxxxxx. X xxxxxxx, xx výsledky xxxxxxx xx xxxx 1 xxxx nepřekračují xxxxxxx uvedené v xxxxxxx č. 3 xxxxxxx 2, může xx četnost xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xx 6 xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx po xxxx 1 roku.
(5) X masem se xxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Úprava xxxx x xxxxxxxxxx x masem musí xxxxxxxx po dobu x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx x xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx bez hlavy x telecí xxxxx xxx hlavy.
(5) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx se xxxxx xx oběhu s xxxx x xxx xxxxx nebo x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx xxxxx xx xxxxx x xxxx xxxx bez kůže x x xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
(7) Xxxx xxxx kachní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx, x kterých xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx vážit xxxxxxxxx 300 g x husí xxxxx xxxxxxxxx 400 g xxxxx xxxxxxxxx x xxxx mít xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3),7a) x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso xxxxx §1 písm. x) xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.7a)
(2) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x nebalené masné xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxxx mas,
c) xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky.
(3) Xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx xxxx uloženy xxxxxxxx x samostatných xxxxxxx přepravních obalech; xxxxxxxx maso, nebalené xxxxxxx maso, čerstvé xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx uloženo x xxxxxxxxxxxx pevném xxxxxxxxxx obalu.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxx podle §1 xxxx. x) platí xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování podle §7 a xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Nebalené xxxx musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx opracovaný výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2)
x) xxxxx pro výrobu xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx,2),3) x přirozeně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tkání, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 tabulce 2, přičemž xx xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx xx označování xxxx xxxx složky xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x),
x) xxxxx strojně xxxxxxxxx - maso xxxxxxx xxxxxxxx určené k xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx bylo xx xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx působení teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx neopracované, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, a xxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x mletého xxxx x xxxxxxxxx jedlé xxxx vyšším xxx 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x látek xxxxxxxx k aromatizaci,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě,
j) technologickým xxxxxx - obal, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx obvykle xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná část xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx7a) xxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxx sterilita,9)
n) xxxxxxxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x balených masných xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx strojně odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa. Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx označeny xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx těla, xx xxxxxxx pochází.
(5) Xx obalu masných xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x masných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, vyjádřený x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx zpracování.
(6) X xxxxxxx, xx xx masný xxxxxxx xxxxxxx názvem "šunka" xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x kterých xxxx v příloze x. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx by xxxxx uvést spotřebitele x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
a) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení do 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
d) 2 % x balení xxx 2 000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x balení do 350 g,
b) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx specifikovány x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx nebo uzená xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx a za xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovenými xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony vedoucí x obnovení zdání xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxx x technologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x vepřové xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x vepřové xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx vepřovou kýtu xxxxxxx.
(8) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx na xxxxx výrobky x xxxxxxxx x jejich xxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxx předpisy.3)
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 oC, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí být xxxxxxx v den xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxxxxx xxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xx skladují x xxxxxxx, chladných, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx volně xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustným dnem, xxxxxxxx před xxxxxxxxx x znečištěním.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx zmrazování,8)
d) výrobky x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem tepelně xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas x xxx xxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxx, přídatných x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze x. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) U polokonzerv x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xx obalu xxxxxx xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se údaj xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 7.
(4) Na xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx živočichů xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx celistvá, zejména xxxxxx nebo mělněná.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx kuchané, xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Další xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx v příloze x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX do xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x nabízejí x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx 1 xX do xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx xx nesmí xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx nekuchané vakuově xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX
§24
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x těmito xx xxxx.11)
(2) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,12) xxxxx xx uvádí xx xxxxxxx podle xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx,13) xx xxxxxx z:
a) xxxxxx chovu, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
1. "1" xxx xxxxx nosnic xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx vejce nosnic x xxxxxxx, xxxx
4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství,14)
b) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx registračního čísla xxxxxxxxxxxx.12)
(3) Xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli xxxxxxxxxx x suchu, xxxxxxxx xxxx sluncem a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx x odstavci 4.
(4) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 oC.
(5) Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální trvanlivosti.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx a případně xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
c) x xxxxxx nad 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech a xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx A se xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx nejméně 10 xx,
d) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u balení xxx 300 g xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx vždy zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně plus 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxx xxxx 5 xX a xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx dále xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx prodeje xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx oběhu xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které nabývají xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. x.
Účinnost od 1.5.2004 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX.
Xxxxxxx 2 - pozbývá xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x platnost xxxxxxx o přistoupení XX x XX.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla drůbeže xx xxxxx a xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx podélným xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx.
Xxx xx veden středem xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx vzniká xxxxxxx xxxxx xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx xxxxx xxxxxxx vcelku.
stehno Pánevní xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kosti xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxx svaloviny x xxxxxxxxx souvislosti.
Řezy xxxxxxxxx v kloubu.
spodní xxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx svaloviny x xxxxxxxxx souvislosti.
Řezy xxxxxxxxx x kloubu.
stehenní xxxxx Xxxx, horní xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, vřetenní, xxxxxxx, xxxxxxxx, záprstní x xxxxxx prstů, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. U xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx včetně svaloviny
krůtí v xxxxxxxxx souvislosti nebo xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx v xxxxxx xxxx, spojená xxxxx hřbetu, která xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxx Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x hrudní x xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxx stranách, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x přirozené xxxxxxxxxxx. Řezy xxxxxxxxx x kloubech.
prsní xxxxx Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxx xxxxx xxxxx může xxx jen
z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
xxxxxx z xxxxx Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx prsní kosti xxxxxx svaloviny x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, přičemž klíční xxxx x chrupavka xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
3% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxx xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x prsou kachen x hus x xxxx x podkožním xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže a xx některé xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže
___________________________________________________________________________________________
Metoda chlazení Množství xxxx xxxxxxxx ze Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx přípustné
zmrazeného xxxxxxxxxx množství xxxx x zmrazeného množství xxxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx neděleného xxxxxxx x chlazených xxxxxxxxxx
xxxxxxx během xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těl
a xxxxxxxxxxxx níže xxxxxxx % xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx drůbeže (x % z xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxxx jatečně
zmrazeného xxxxxxx opracovaného xxxx
xxxxxxx)
xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx s xxxxxxxxx 3,3 3,79 x XX2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -průměrný obsah xxxxxxxx stanovený xxxxx xxxxxxxxx normy8a)
2) XX - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx přípustný xxxxx hmotnosti xxxx (X) x xxxxxxxxx xxxxxxxx (XX)
x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxxxxx (v xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx- x případě chlazení
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
ponořením
___________________________________________________________________________________________
filety x xxxxx kuřat x xxxxxx xxxxx
xxxx xxx xx, bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx stehna,
stehna, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxxx kuřete x kůží 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
prsní xxxxx x xxxxx xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx z krůty x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx stehna,
krůtí xxxxxx x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx bez xxxxx
x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb. >>>

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Charakteristika x technologické požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po dobu 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný trvanlivý

Výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx před spotřebou, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx čerstvé
mořské zmrazené
__________________________________________________________________________________________
ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx čerstvé
živočišných xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x požadavky xx xxxxxx, balení a xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných ryb xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx nebo ryby nebo xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo xxxxxxx
- xxxx celé xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a 8 oC při xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx horkým
dutiny xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí xxx xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx před
zbavené xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - ryby xxxxxxxx xxxxxxx skladují xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým vzhledem teplotě x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx a xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx na - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí dojít, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: skladují se xxx v
výrobky ze zmrazených do 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,2) jiker x xx 1,0 kg - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx xxxxxxxx 10 až 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 až 10 % při teplotě
plus 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx sardele sardelová xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx nižší xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxxxx se při x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx chutí x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- xx tepla kuchané (x - základní xx 1,0 xx - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo strojně
hlavou xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx připravena xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
výjimkou základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx při x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 x - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a
zených xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx odkapaného
a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích x xxx
xxxxxxx xxx teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně:
částí, x ne- a) x xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) ve xxxxxxx šťávě x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx x jinými
předepsaným xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x celých
ryb xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx při xxxxxxx xxxx 37 °X po dobu 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních druhů 10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této vyhlášky xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx xxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004); x příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté maso, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, maso zvěře xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1760/2000, pokud jde x označování xxxxxxxx xxxx x výrobků x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro zmrazené xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx obchodní normy xxx konzervované pravé x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx a akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Ryby x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a o xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.