Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé xxxx x - xxxxx vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx poškození, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx musí vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx vody xx svalovině uzené výrobky x
xxxxxx nebo ryby xxxx xx 0,3 kg - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, při teplotě x nebo strojně
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým vzhledem rozmezí xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
výstelky b) xxxxx xxxxxx
xxxxxx břišní kouřem -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx xxxxxxxx se xxx v
surovina musí xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým vzhledem teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 kg - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, xxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx tukové xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, při - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně plus 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx v
výrobky xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % v xxxxx xxxxxxxx xxxx než xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 až 10 % při xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
pasta loupané sardele v xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx se xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx chutí x pachů teplotě x xxxxxxxxxxxxx
- xx tepla kuchané (x - základní xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx připravena xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx a
krevních hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx obaly skladují xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx plus xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx plus chlazených
v xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 g - 10 % xxxxx měkké, xxxxx v konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a
zených ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx odkapaného
a xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx při teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) ve xxxxxxx xxxxx a x oleji 60 %
xxxxxxx, d) v xxxxxx roztoku nebo xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x tomatě x ostatní xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) převážně:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě xxxx 35 °C xx xxxx 10 xxx nebo xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________