Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016 do 31.12.2025.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

VYHLÁŠKA

ze dne 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x akvakultury x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x členěním xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx a přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx režimy xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. způsoby xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

ČÁST PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx výrobu potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx maso volně xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx nebo přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Členění xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Evropské xxxx3), x zákoně a xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx označí

a) maso, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx x farmové xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxxxxx xxxx maso x xxxxxxx xxxxx,

x) výsekové xxxx xxxxxx technologického xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, xx kterému xxxx být připojen xxxxxxxxxxx popis jeho xxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxx xxxxx označit xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku, xx xxxxxx jeho xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx starších xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "xxx" xx možné označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Jako "kráva" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxx odstraněny, x prasnic včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx jatečně upraveného xxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx uvádí xx xxx stažené x xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, přívěsků x třásní xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx xx xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, tele stažené xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx půlky xxx xxxxx, stažené xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x spotřebiteli xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, xxx xx xxxx xxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí v xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "rozmrazeno".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o mleté xxxx xxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX XXXXXXX X MASNÉ POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x kterého xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek došlo x poklesu xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx obalem xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a který xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,

x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx svalové xxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) paštikou tepelně xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x mělněného masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x technologickém obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) masným xxxxxxxxxxx v technologickém xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a masných xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 x této vyhlášce.

Označování

§10

(1) Xx masné xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx v technologických xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx uvedených v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 lze x názvu masného xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx obsahu masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx vyjádřena x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 a 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx jsou x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x chemické x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx vyrobené x xxxxxx xxx xxxxxxxxx masa musí xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx organizaci xxxx6) x částí jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x musí být xxxxxx označen třídou xxxxxxx.

§12

Požadavky xx jakost

(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx části, které xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx být xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx chráněny xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 se xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx surovin nebo xxxxxxxxx kombinace základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Šunky xxxxx xxxxxxxx jakosti x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při výrobě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxx zpracován xxxx surovina xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx pokud xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx opracování xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx tepelně ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx odpovídají xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 °X působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx nejpozději v xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx nakrájení x xxxxx prodeje. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx rozbalení x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nakrájení x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx účelem prodeje xxxx zabalené potraviny, xxxx být v xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx rozbalení.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx použitelnosti.

(5) U xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x místě xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx prodeje.

(6) Xxxxx výrobky s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx xx trh xxxxxx nebo zabalené x výjimkou prodeje x nabízení k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, živí ostnokožci, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx uveden x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených studeným xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx je xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 až 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % soli.

(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, ostatní xxxxx živočichové a xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx dojít k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x ostatních xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.

XXXX XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód určující xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx vejce xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce nosnic xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku registračního xxxxx hospodářství.

(2) Vejce xxxxx jakosti A xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx jiných xxxxx xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x suchu, xxxx xxxxx dosah xxxxxx, xxx nekolísavé teplotě x xxxxxxx xx xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Majonézy

(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vaječné xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx vodné xxxx xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx hmotnostních nebo xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx se xxx uvádět na xxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., ve xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů x xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), g), x), x) a j) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, vejce a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Xxxxxxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx čerstvé xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx maso

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx balení

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx maso

maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, ze xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, krávy

telecí xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

hovězí xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx VII xxxxx 1 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx maso

maso xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x výkrmu, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx stáří nejvýše 18 měsíců

králičí xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x krokodýlů

Tabulka 3

Označení xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx x farmového chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna divoká

husa xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx xxxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx xxxxx, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x kostí / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx celky telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx maso (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní technologické xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Masný výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu

trvanlivý xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx dutinky v xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx převážně o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx ohřátí xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx jemně xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx kolagenních xxxxxx,

x) vůně x xxxx - čerstvé xxxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx výraznější xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - barva na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,

b) vzhled x xxxxxxx - xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx částí, xxxxxxxxxx podílu libové xxxxxx, změny barvy, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx a chuť - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a ojedinělé xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masově růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena; xxxxxxxxx, xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx patrné; xxxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x xxxx - xxxxx xxxx xx xxxxxx a uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx některé trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx, tmavěji xxxxxx xxxxx, řez lesklý, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, soudržná,

b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x xxxxx tučných xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobek, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx řezu a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 mm, ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x mozaice xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx

x) xxxx x xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxx, bez patrných xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx jiných živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez lesklý, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; mírně slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx tuhá

b) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po použitých xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx nakyslá xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx kroužku xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx paprice, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) konzistence - tužší, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x slaná; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna surovin xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxxx xx sytěji xxxxxx až červená xx použité paprice x x okrajům xxxxxxx může xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx paprice; xxxxxxxx nakyslá chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepelně opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží strojně xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) povrchový xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený tuk

d) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 6 mm

c) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx,

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx jemný

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - jemně vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx čerstvé uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná

drůbeží*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x tmavšího masa, xxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,

c) xxxx a chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, maso xx xxxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,

c) xxxx x xxxx - xxxxx, typická xxx čerstvou xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx růžově šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; kusy

zrněného hovězího xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx masa hnědošedá, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně xxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx vývar tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x hrubších xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx částí,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý

c) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx vepřovém xxxx, xxxxxxx, jemně kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx barvy světlé xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - kompaktní šedá xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15 °X pastovitá,

c) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité koření xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx drsná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - tužší xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxx masném xxxxxxx, paprice x xxxxxxxxx mírně slaná, xxxxxxxx kořeněná, xxxxxxxxxxxx, xxxxx pálivost x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, povrchově xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx masa o xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx červené x xxxxxx zeleninové xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, příjemně xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% hmot. nejméně)

čistá xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% hmot. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx vepřových xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa nebo xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x klobásou

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % hmot. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx nejméně 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx nejméně 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xx výrobku, xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx xx řezu xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx menší xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, rovněž xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. aspikem

c) xxxx x chuť - typická xxx xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x tenkých xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobek

použití xxxxxx, xxxxxxxx (s výjimkou xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx živočišných bílkovin x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx nepřipouští

standardní

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx z xxxx, upravené produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Surimi, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 a xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx je xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x druhové xxxxx, pokud xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx součást xxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx sloupce x. 3, xxxxx je xx sloupci x. 3 xxxxxxx.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx obecný, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Trigla xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Okoun xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Kanic

západoafrický

Epinephelus

aeneus

Kanic

zlatavý

Epinephelus

costae

Kanic

malabarský

Epinephelus

malabaricus

Kanic

temný

gauza

Epinephelus

marginatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Trigly

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Clarias xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto názvy: Xxxxx stříbrný, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx název použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Parmice

Kanic

ostrorypý

Mycteroperca

acutirostris

Špičatník

zlatopruhý

japonský

Nemipterus

japonicus

Oblada

obecná

Oblada

melanura

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1a) tento xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Mustelus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Galeocerdo xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Echinorhinus xxx., Somniosus spp., Xxxxxxx xxx., Centroscymnus xxx., Etmopterus xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx mořský.

Mořan

zlatý

Sparus

aurata

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx královská

Pražman

obecný

Sparus

pagrus

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Ryba xxxxxxx Petra, Zeus xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x čeledí Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon spp., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Palinuridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Sicyonidae, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Mercenaria xxx., Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Lolliguncula, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Sepioteuthis, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx tuku

podle xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

376/2025 Xx.,&xxxx;xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 69/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2026

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x nařízení Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/ES x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1308/2013, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, pokud jde x označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx masa, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx, x xxxxxxx znění.

4) Čl. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx xxxxx.

5) Příloha I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 o stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé a xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 a x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Nařízení Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x platném xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x změně xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.