Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016 do 31.12.2025.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, produkty xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), g) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx v návaznosti xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy potravin x xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace x xxxxxxxxxxx během xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x uvádění xx xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx bouráním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) krví xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx,

x) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxxxx xxxxx tuková xxxx určená xxx xxxxxxx spotřebu xxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx zvířat xxxx xxx bourání masa,

e) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) masem x farmové xxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Členění na druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx u xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě údajů xxxxxxxxx x přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x zákoně x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx, x výjimkou neděleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxx skupiny xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným v příloze č. 2 x této xxxxxxxx tabulce 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, maso ostatních xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,

x) zvěřina x xxxx z farmové xxxxx xxxxxx příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx technologického xxxxx uvedeným x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, zabalené x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 měsíců a xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx možné označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx označit pouze xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx označit xxxxx maso z xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Jako "xxxxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxx žlázy xxxxxxxxxx, x prasnic včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxxxx částí x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené droby xx xxxxx na xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx hlavy, xxxxxx půlky bez xxxxx, stažené xxxxxx x xxxxxxx vcelku x bez xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x spotřebiteli xx nabízeno v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde xx xxxx přímo xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "rozmrazeno".

(4) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX VÝROBKY X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx úpravy, u xxxxx xx xxxxx xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxx tepelnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx všech xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

d) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C po xxxx 10 minut x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní při xxxxxxx xxxx 20 °X a xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx a který xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) paštikou tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx opracovaný xxxxx výrobek x xxxxxxxxx xxxx, převážně xxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx naražený v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) masným xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x homogenizovaného xxxx, xxxxx je xxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Členění xxxxxxx xxxxxxx a masných xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx vyhlášce.

Označování

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x technologických xxxxxxx xx pohlíží xxxx na potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx podle xxxxxx uvedených v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 lze x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Tento xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx skutečnost vyjádřena x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (název živočišného xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx druhu a xxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Šunky xxxxxxxx x jiného xxx xxxxxxxxx masa musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx vyhlášce tabulkách 2 a 3 xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx organizaci xxxx6) x částí xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx xx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x musí xxx xxxxxx označen třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx na xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 se xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxx kombinace základních xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x vepřové xxxx xx x masa xxxxxxx xxxx.

(5) Šunky xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx xxxxxxxx xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobek dodaný xx xxxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx k xxxxxxx v chlazeném xxxxx xx zakázáno xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx dále xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx typu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx opracování xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °C působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.

§15

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx nakrájeny a xxxxxx xxxx dodáním xx místa prodeje xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx potraviny, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx prodlení xx rozbalení.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx označeny xxxxx xxxxxxxx a xxxxx použitelnosti.

(5) X xxxxxxx výrobků podle xxxxxxxx 1 až 3 xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx datum jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobky s xxxxxxxx xxxxxx nebo x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx na xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.

ČÁST TŘETÍ

PRODUKTY XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) ostatními xxxxxxx živočichy živí xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo neprošli xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx stanovenými v xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x vědeckých názvů, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, xxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxxxxx pouze z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx soli x xxxxx solených xxxxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx xxxx než 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 až 14 %, ve xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mohou být xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí xxxxxx xx trh společně x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST ČTVRTÁ

VEJCE X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx unie8), se xxxxxx x

x) metody xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic v xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.

(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhů xxx Xxxxxx gallus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx dosah xxxxxx, xxx nekolísavé xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x polotuhých nebo xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx zásob.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx technických norem x xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x výrobky x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Jurečka x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x balené xxxxxxx xxxxxxx maso

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx živočišného druhu, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, xx xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII části 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 měsíců

králičí xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx maso

maso xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti bylo xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna divoká

husa xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Základní xxxxxxxxxxxxx celky hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx čtvrt’

Hovězí xxxx xxxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výsekového xxxx lze nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní technologické xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, panenka

krkovice

bok

lalok

paždík

hlava

koleno xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx výrobek, xxxxx polotovar

do 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

masný xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx a složení xxxxxxxxx masných xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - na xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) vůně x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna kolagenních xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x vypracování - xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx měkká,

b) xxxxxx x nákroji - xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx barvy, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji po xxxxx, lahodná

šunkový xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxxxx xxxxxx barvy xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masově růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena; xxxxxxxxx, xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx; xxxxxxxx jednotlivých zrn xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx koření

c) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; výrobek na xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx některé trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - velmi xxxxx xxxxxxx, tmavěji xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 mm; xxxxxxxxx xx ojedinělé xxxxxx, xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - aromatická xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx xxx v xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xxx trvanlivý výrobek, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; výrobek xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxx, pružná xx xxxx

x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x velikosti xx 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, měkké x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x vytavený xxx nejsou xx xxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx patrných xxxxxx částí

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - řez lesklý, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx - červená, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; mírně slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx křehký; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx tuhá

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx zrnění, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - barva xxxxxx - červená, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) konzistence - tužší, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx zrn xxxxxxxx x velikosti xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx surovin xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx do 5 xx, mozaika xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx na xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx sádlo

připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x přírodním střevě

b) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx světle až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, nepravidelná xxxxxxx tučných zrn x xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, výraznější xx použité xxxxxxx; xx ohřátí na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx jemný

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx vypracovaný, xxxxx růžová až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x po drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, případně x tmavšího xxxx, xxxxx 10 xx 50 mm xx xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx aspikem xxxx xxxxx se xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxxx mase, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) konzistence - pevná, soudržná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých zrn xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,

c) xxxx x xxxx - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x slaná

drůbeží xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, typická pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx šťávě

hovězí xxxx

x) xxxxxx - kompaktní xxxxx, x xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy

zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx aspikem; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x chuť - příjemná, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx částí,

b) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně tuhý

c) xxxx x chuť - příjemná po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání soudržné

c) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně slaná, xxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx sýr

vepřové maso

a) xxxxxx a xxxxx - kompaktní šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx lichoběžníkovitého xxxxx

xxxxxxxxxxx - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,

x) chuť x vůně - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený vepřový xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx nebo okrově xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

Tabulka 7

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxx xxxxxxx (klobása) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy zeleninové xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) konzistence - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský guláš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 mm x řezy červené x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí maso, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx výrobku (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná,

c) xxxx x xxxx - xx mase x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx tuku

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Játrový xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxx x uzeného masa

57,0

70,0

40,0

-

Bůčková xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % hmot. xxxxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

30,0 % hmot. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % hmotnostních

Chalupářský xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx nejméně 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky na xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, vlákniny, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx živočišných bílkovin x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx xx řezu xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx menší xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx karagenanu x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx zvyšují obsah xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx z xxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx produktů rybolovu x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 písm. x) nebo x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx odpovídající vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx xx xx sloupci x. 2 uveden. Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení, některou xxxx součást nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také synonymum xxxxx sloupce č. 3, xxxxx xx xx sloupci x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx obchodních označení / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx jméno

a) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice tmavá

Chňapal

velký

Aprion

virescens

Stříbrnice

atlantská

Argentina

silus

Smuha

královská

šedá

Argyrosomus

regius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pražma xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Xxxxx mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chilský xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kingclip

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx barramundi

Okoun

nilský

Lates

niloticus

Pamakrela

temná

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx zlatý

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Myliobastis xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento název: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít tento xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx jména ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mustelus xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Galeocerdo xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Isurus xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx královská

Pražman

obecný

Sparus

pagrus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx vědecký xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Portunus xxx., Scylla spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x čeledí Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx druhy

Rak

Euastacus xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp., Metanephrops xxx., Nephrops spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krevety

Pandalus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx z čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Aristeidae, Sicyonidae, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Mercenaria xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha č. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 do 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

376/2025 Xx.,&xxxx;xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 69/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2026

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x platném xxxxx.

2) Nařízení Komise (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x označování xxxxxxxx xxxx x výrobků x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxx, x platném xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx znění.

5) Příloha X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

6) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Rady (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a o xxxxx nařízení Rady (XX) x. 1184/2006 x (ES) č. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxx, v platném xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x ekologickém zemědělství x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.