Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, masné xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich

Ministerstvo zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie1)

a) xxxxxx označování potravin, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, a složení xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx, technologické požadavky, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx režimy xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace x potravinami během xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní požadavky xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

ČÁST XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí

a) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx na xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx bouráním jatečně xxxxxxxxxx xxx,

x) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,

x) xxxxxxxx maso xxxxx xxxxxx zvěře,

f) masem x xxxxxxx zvěře xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx u xxxx, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Evropské xxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx označování potravin xx xxxxxx

x) xxxx, x výjimkou neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx, názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 1 x dále xxxxxxxxx xxxxx živočišného xxxxx zvířete xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,

x) xxxxxxx a xxxx x farmové xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxx přílohy č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx se xxxxx, xxx xx xxxxx o zvěřinu xxxx maso x xxxxxxx zvěře,

c) výsekové xxxx názvem xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx popis xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx technologického xxxxx, xx xxxxxx jeho xxxxxx nebo popisným xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené x nebalené xx xxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "býk", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".

(2) Xxxx "mladý xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx než 12 měsíců a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Jako "býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" je xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx možné označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Jako "kráva" xx možné označit xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené tělo xxxxxxx se uvádí xx xxx stažené x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx xxxxxxx krevních xxxxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx částí x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx tříště, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, přívěsků x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx či tvrdých xxxxx.

§7

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené droby xx uvádí na xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele stažené xxxxxx bez hlavy, xxxxxx půlky xxx xxxxx, stažené xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx nabízeno x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxx.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ VÝROBKY X MASNÉ POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí

a) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut x navazujícím technologickým xxxxxxxxxxx, zráním, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 dní xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X a xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze svalové xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x bílkovin rostlinného xxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mělněného xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx polotovar5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je uváděn xx trh v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx masné xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx uvedených x příloze č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Tento xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 a 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x této vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické a xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx než xxxxxxxxx masa musí xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhu6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce x xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobku, a xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx a kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx jiných složek, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Povrch xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná o xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx být xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kombinace základních xxxxxxx uvedených v příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx z xxxx xxxxxxx kýty.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při xxxxxx xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený k xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xx zakázáno xxxxxxx x opakovaně xxxxxxx opracovávat, pokud xxxx xxxx zpracován xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx nakrájení x místě prodeje. Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, které xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx zabalené potraviny, xxxx xxx x xxxxx prodeje xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x místě xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx na trh xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

ČÁST TŘETÍ

PRODUKTY XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx živí xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, plazi x žáby,

b) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo neprošli xxxxx způsobem zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 9 k této xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx7) xxxxx stanovenými x xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx vyhlášce.

§18

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx přímo použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, platí xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x výrobcích x nich xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, ve xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx musí xxx xxxxx než 18 % x skladují xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx uvádět xx xxx společně x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx dojít k xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx určující xxxxxxxxxxx číslo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx8), xx xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve volném xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx k lidské xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx teplotě x xxxxxxx xx xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Majonézy

(1) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx omáčky xxxxxxxxxx xxxxxxx vaječné xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11 k této xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx uvádět na xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 326/2001 Sb., ve znění xxxxxxx přede dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx znění účinném xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Zrušuje se:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), h), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), h), i) x j) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Účinnost

Tato vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx maso,

Balené čerstvé xxxxxxx maso

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx lůj

mleté maso

maso xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx masa xxxxxxxxxx druhem nebo xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, ze xxxxx maso musí xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx Y xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx prasnic x xxxx xxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců

kozí xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x krokodýlů

Tabulka 3

Označení xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx dělení xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní čtvrt’

Hovězí xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx žebro, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x kostí / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx telecího xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx půlka

půlka

předek

Vepřové xxxx (s kostí / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, panenka

krkovice

bok

lalok

paždík

hlava

koleno xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx tepelnou úpravu

trvanlivý xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx x složení xxxxxxxxx masných výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a xxxxx vytavený tuk

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 mm, připouští xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) vůně x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx ohřátí šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - výrobek xx xxxx masově xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští se xxxxxx pórovitost a xxxxxx zrna kolagenních xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je vychlazený xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - přiměřeně xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx skusu křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý

ostravská xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx měkká,

b) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx xxxxx xxxxxx růžových kostek xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx o velikosti xxx 2 cm, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x kolagenních xxxxx; výrobek nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx barvy, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx šťavnatý

gothajský salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx v nákroji - na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; výrobek na xxxxx křehký

český xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji a xxxxxxxxxxx - na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx xxxxxx patrné; xxxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x xxxx - xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně odděleného xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx a xxxx - specifická xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná xx xxxx

x) xxxxxx xx řezu a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxxx x okraji tmavší; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x velikosti xx 6 xx, ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx xx závadu; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx až xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez lesklý, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek vláčný, xx křehký; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

použití vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx zrnění, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - barva xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x vláčná

lovecký xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxxx je xxxxxx xxxxxx až xxxxxxx xx použité xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxx, xxxxxx zrna xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po paprice; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx tepelně opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) povrchový xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x vůně - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek tmavé xxxxxx xxxxx po xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx použité xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx použití vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx párek xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx na nákroji - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, xxxxxxxx x tmavšího masa, xxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,

c) xxxx a chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxxx mase, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx křehké, mírně xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx na xxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové růžové xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx průměru xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,

c) xxxx a chuť - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x slaná

drůbeží xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Požadavky xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

hovězí xxxx

x) xxxxxx - kompaktní xxxxx, x jedné xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx vařené xxxxxx maso, xxxxx xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, chuť xxxx typická

Vepřové xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x hrubších kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x tučného masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství xx xxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °C pastovitá,

c) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx růžovošedá hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx částice, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx z xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx drsná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx vepřový xxxxx

x) vzhled a xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, roztíratelná,

c) xxxx x vůně - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x paprik se xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 mm x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx pálivá, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Tabulka 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

obsah xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx salám

-

13,0

50,0

Poličan

-

16,0

50,0

Lovecký xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x drůbežího masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x uzeného masa

57,0

70,0

40,0

-

Bůčková xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % hmot. xxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

30,0 % hmot. hovězího xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 z xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % hmotnostních

celosvalový xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx na řezu xxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku na xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x tenkých xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx zahušťovadel karagenanu x xxxx euchemy), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx nepřipouští

standardní

obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x polotovary z xxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx se xxxxx odpovídající xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, pokud xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také synonymum xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx je xx sloupci x. 3 xxxxxxx.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Vědecký xxxxx

3. Xxxxxxxx obchodních xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: white xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Saida

Brama

Brama

brama

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx-xxxx, Zlak xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx bass

Kranas

duhový

Elagatis

bipinnulata

Břitka

atlantská

Ensis

directus

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx použít toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx longifilis x Clarias garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Aristichtys xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx skvrnitá nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx stříbrný, Robalo xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Aspius xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Jižní modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx spp.

všechny druhy

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx lososovitý nebo Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pangasianodon hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kranas xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: potoční

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus spp., Xxxxxxxxxxx spp., Isurus xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx mořský.

Mořan

zlatý

Sparus

aurata

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx, Alternativně je xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx druhy

Rak

Euastacus xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krevety

Pandalus xxx., Crangon spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx z čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Lolliguncula, Xxxxxx, Loliolus, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tyto názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Arcidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx balení

Informace

Právní xxxxxxx č. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

2) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 o poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (ES) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z hovězího xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x výrobků x xxxxxxxx masa, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx xx trh, x platném xxxxx.

4) Čl. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 o hygieně xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X bod 7.1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x platném znění.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx společné xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé a xxxxxxx tuňáky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Rady (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 1184/2006 x (XX) č. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx prováděcí pravidla x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx normy xxx xxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.