Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2022.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx., zákona x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., xxxxxx č. 139/2014 Xx. a xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "zákon"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušný předpis Xxxxxxxx unie1), zároveň xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervované zelenině, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx a výrobcích x nich a xxxxxxxx,

x) druhy konzervovaného xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, skořápkových xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) pro xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx režimy x relativní vlhkost xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx trh,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Vymezení xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx celé, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující všechny xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx bez xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx je xx xxxxxxxx obsahem cukru x xxxxxxx podmínky xxx relevantní výživové xxxxxxx4); xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) speciálním xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x zároveň xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx nebo xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx x citrusových xxxxx se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, šťávy, xxxxx xxxxxxxx a xxxx,

x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x meruněk nebo x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xx xxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x jemnými xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx ovoce,

k) klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; vodu xxxx ovocnou xxxxx5) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) sušeným xxxxxx xxxxx konzervované xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx sušeného ovoce xx nejméně 60 % hmotnostních,

o) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x lihu xxxx xxxxxxx bowlí xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, lihem xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) nebo xxxxxxxxx, xxxxx může obsahovat xxxxxxx xxxxxxxx sladidla x látky xxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) upraveným xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) kaštanovým xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních sladidel x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx z plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) zázvorem xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx jedlá xxxx ovoce, podle xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, slupek, xxxxx x pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem x je určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh z xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,

x) banány xxxxx xxxxx odrůd nebo xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, fíkových xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) zeleninou xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,

c) pasterovanou xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX xx nižší xxxx rovno 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xx 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, kdy xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; přidání xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx částí xxxxxxxx bez xxxxxx x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx zeleninovou xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx zeleniny xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě x xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxx,

x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,

j) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninou x octu xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou sušinou,

n) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx sušinou,

o) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x rajčatového xxxxxxxx, xxxx x jedlé xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

p) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx koření x xxxxxxx xxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx xx zeleniny upravený xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxx ořešáku xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxx X. x jeho xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Xxxxxxx maxima (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx - Batsch xxxxxx Prunus xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (X.),

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Cocos xxxxxxxx (X.),

x) piniovými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Xxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Pinus wallichiana, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx pumila,

i) xxxxxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Macadamia xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) K. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx sušená xxxxxx plodů pistácie xxxxx Pistacia vera (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx kaštanovníku xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx nebo xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx x., Arachis xxxxxxxx L. x Xxxxxxx hypogaea h.,

n) xxxxxx xxxx krémem xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx arašídy v xxxxxx, čokoládě, těstíčku, xxxxx, koření xxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo arašídů xxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx.

(4) Xxx účely této xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx,

x) xxxxxxx volně xxxxxxxxxx houby získané xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu,

c) xxxxxxx pěstovanými xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených,

d) xxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx sušením, u xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx hub xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x to xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jiným xxxxxxx způsobem,

f) xxxxxxx xxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx -18 xX xxxx xxxxx, u xxxxx xxxx jednotlivé xxxxx xxx makroskopicky xxxxxxxxx,

x) ostatními xxxxxxx x hub houby xxxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx extrakcí.

(5) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,

b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx úplné zralosti xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,

x) xxxxxxx z brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x to xxxxxxxx, konzervací, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením nebo xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx úpravu.

 (6) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx cizími příměsmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které jsou x xxxxxxxxx obsaženy, xxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx konzervovaného a xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx x skupiny je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx x ve xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x upraveného chlazeného xxxxxxxxx xxxxx uvede

a) x xxxxx použitý xxxx xxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx x lihu xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx objemových,

c) xxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, xxxxxx, ovocných xxxxxxxx a ovocného xxxx množství xxxxx x gramech, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx se xxxxx xx stejném zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx celkový xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,

f) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, xxxxxxxx xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx druhů xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxxx o obsahu xxxxxxxxxx sladidel xxxxx xx stejném xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx nemusí být xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx označeny xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. g) vyrobených xx 3 nebo xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce", xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxx názvem "Rozinky" xxxx "Hrozinky".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx neobsahuje žádnou xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, s výjimkou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx kůry xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x jeho xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x džemem", "s xxxxxxxxxx", "s rosolem", "x kaštanovým xxxxxx" xxxx obdobu xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx i) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx než citrusových xxxxx může xxx xxxxxxx i xxxxx x kůra z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo nekoncentrovaný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x džem z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru a xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, jahod, malin, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.

(6) Při xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Xxxxx ovoce xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx extraktů z xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx pro výrobu xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx cukru, xxxxxx x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) z kdoulí xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx vonné Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx i) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx víno, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x tekutý xxxxxx.

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) x t) až x) se zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,

x) sublimačním sušením, xxxxxxx xx mrazeného xxxxx nebo

c) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx mohou být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx sublimační xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, je xxxxx xxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené nebalené xx skladuje při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 x této vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx zahrnut x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxx použitelnosti x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) údaj, xxx xx xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx.

(4) Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx 1 přílohy č. 9 x xxxx vyhlášce.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX a relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.

(3) Sušená x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx sušené x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx plody x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx uvede xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x mouky xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx v názvu xxxxxx xxxxxxx použité xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů xxxx xxxxxxx x příloze č. 13 k této xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Členění hub xx skupiny x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 14 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve vyhlášce x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) u skupiny xxxxx xxxxx xxxxx xxx a doba xxxxxxxxxxxxx,

x) u skupiny xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx x český xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, zapařené xxxx nadměrně vlhké. Xxxxx xxx rozděleny xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

(4) X xxx xxxxxxxxx x odstavci 3 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx může xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx více xxx čtvrtina xxxxxxxx xxxx v xxxxx xx vyskytují xxxxxx.

(5) X sušených xxx xx dovoluje 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx typickou pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí a xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX; xxx xxxxxxx na xxx se nevystavují xxxxxxxxxx záření.

(2) Sušené xxxxx se xxxxxxx xx trh balené, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) Z xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx výlučně x xxxxxxx průmyslovému xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxx uvádět xxxxx xxxxx uvedené x xxxxxxxxx 1 a 2 přílohy č. 15 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx a výrobky x xxxx

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx x příloze č. 16 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxx původu,

b) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x brambor konzumních xxxxxx barva xxxxxxx, xxxxxxxxx označení "xxxxxx",

x) x výrobků x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx zeleného xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x prosté cizích xxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx dále vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x nesmí vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx příměsi x xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx vyhlášce. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou uvedeny x tabulce 3 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 18 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxxx jako "xxxxxx", xxxx xxx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx xxxxx podlouhlých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx brambory, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky z xxxxxxx xx xxxxxxx xx trh pouze xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány xx xxxxxxx xx xxx xxxx, zdravé, xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxx xx zelenožluté xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, bez otlaků, xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxxx teplotami, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx známkou xxxxxx vyzrání xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) U xxxxxx se dovoluje xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesplňujících minimální xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxxx 1; x xxxxx této odchylky xxx celkem nejvýše 2 % sestávat x produktů xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx.

§18

Technický předpis

Tato vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx xx xxx podle vyhlášky č. 157/2003 Sb., ve znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

§20

Zrušovací xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx vyhlášky č. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, ve xxxxx pozdějších předpisů.

§21

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg potraviny

Druh

Skupina

Potravina

Minimální xxxxxxxxxx podíl ovoce (x x na 1 kg xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru

všeobecně

450

z červeného xxxxxx, jeřabin, rakytníku, xxxxxxx rybízu, kdoulí x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x kešu - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx výběrové (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (maracuja)

80

Rosoly

všeobecně

350

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, malin

250

ze zázvoru

150

z xxxx - jablka

160

z xxxxx mučenky (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek

2200

podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

slazená x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx x jablek

3200

podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem

Ovocný xxxxxxx (pyré)

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx ovoce)

Ovoce x lihu (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220

xx xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Poznámka: jsou-li xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx minimální xxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx stanovený xxx džemy, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džemy xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, marmelády x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx použitému xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx a xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx byl x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti xxxxxxxx sladidlem.

Džem xxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx názvy výrobků x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx X směrnice Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx příměsi v xxxxxx x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x ploše xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce

Tabulka 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

kompot

ovoce bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, konzistence xxxxx polotuhá xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného ovoce xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx z brusinek x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:

x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx zaschlých, se xxxxxx střapin x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx révy xxxxx,

x) xxxxxxxx popraskání xxxxxx x mírné povrchové xxxxxxxxxx dužniny x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (švestky, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx,

x) xxxxx svraštělá xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot u xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx ovoce,

l) vegetační xxxx, otlaky x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx,

x) přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx a stopky x xxxxxxx x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx z malin

5

7

10

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo neloupané, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx ovoce

dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxx výskytem cizích xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx druh xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx x soli

rajčatový xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx pyré

kečup

Prima, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x oleji

chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny

A) Xxxxxxxxxxxx zeleninové výrobky xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenině, xx nejvýše 2 %.

2. Sterilovaný a xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

1. xX xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

3. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.

D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.

3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.

2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u česnekového xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí obsahovat xxxx jak 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

X) Kečupy x xxxxxxxxx xxxx

1. Xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx rajčatovou surovinou xxxxxxx 7 %.

3. X kečupů označených Xxxxx, Extra, Xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Prima", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje se

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 2,2

Nejvýše 2,2

xxxxx xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 10,0*)

Nejvýše 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

*) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

sterilovaná zelenina xxxx všeobecně xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá všeobecně

zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x jejich částí, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x směsi všeobecně
pasterovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx xx deklarovanou xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, křehká, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření

rajčatová xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx částicemi přísad (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu xxxxxxxxx

*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx nejméně 3 mm.

Tabulka 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx zelenina

dostatečně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx rostlin, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx danému druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická xxx xxxx druh xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x chutí

Tabulka 3

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxx celé

Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx množství xxxxxx povolených odchylek

7

Tabulka 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterovaný xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (světlá) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx než 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Přípustné xxxx příměsi u xxxxxxxxxxxxx x pasterovaných xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx podílů

Tabulka 1

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny

Hmotnostní xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 do 5,0

xx - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 do 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx pražené solené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx ve xxxxxxxx

xxxxx lupínky

kokos xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) xx skořápkových xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx/ arašídů

odtučněná

neodtučněná

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 100

- 5

101 až 250

- 3

251 až 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx nejvýše (% xxxx.)

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx ořechy

jádra

5,0

0,1

jádra xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

2

jádra

4,5

1

kokosové xxxxxx

xxxxxxx xx skořápce

47

nedovoluje xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx oříšky

jádra (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxx

7,0

0,1

xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx odchylky (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá

vady xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Lískové xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené

světle hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xx lomu xxxxxx

xxxxxxxx, xxx cizího xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, pražená xxxxx xxxx a xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, vady xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx suchá, xxxxxxxx, xxxxx špičaté, xxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx xxxx xx krémová, xxxxxxx xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a chuti, xxxxx xxxxxxx xxxx x vůně po xxxxxxx

xxxx skořápky 8, xxxx xxxxx 15, x toho 3 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x vůně xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, pražená xxxxx xx lomu xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxxx, žluté xx světle xxxxx, xx xxxx krémové, xxxxxxx jádra xxxxxx xxxxx

xxxxx aromatická xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, z xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx ve skořápce

skořápka xxxxxxxx vláknitá, velmi xxxxx, s xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx měkké xxxxxxx (endosperm), xx xxxxxxx x sklizení xxxxxxx tvrdé, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, pletivo xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx změn

typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, vady xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx piniových xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx bílé až xxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

vady xxxxx 7, z xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové ořechy

skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 15, x toho 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ořechy

skořápka xxxxx, jádro xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx světle hnědá

jemná xxxxxxxx chuť, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, x xxxx 2 žluklých xx poškozených xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

světle xxxxx až nahnědlá

ořechová, xxxxxxxx olejnatá, přirozeně xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

bílá xx xxxxxxx, pražená, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová, xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxx xx pražení

Mandle xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro bez xxxxxxx, matné až xxxxxx na xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, tuková, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých

Pasta xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx rozmělněná, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku

typická podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody a xxxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových plodů x arašídů

typická dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám

Mouka xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx, nepoškozená xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx použitého druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x xxx

xxxxxxxxx z hub

pasty x xxxxxx x xxx

xxxxxxx extrakty

houbové koncentráty

Příloha č. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hub

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3.    Čirůvka xxxxxxx - Lepista nuda

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx portentosum

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6.    Destice xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Boletus xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12.    Hřib xxxxxxx - Xxxxxxxxxx luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx sametový - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx edulis

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Suillus xxxxxxx - jen xxxxx plodnice

19.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx sličný - Xxxxxxx xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

23.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx kadeřavý - Xxxxxxxxx crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx habrový - Xxxxxxxx pseudoscabrum - xxx xxxxx xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31.    Křemenáč xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx ryšavý - Xxxxxx xxxxxxxxx

33. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34.    Liška bledá - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36.    Liška xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx pravý/borový - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39.    Slizák xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40.    Sluka xxxxxxxxx - Cortinarius xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Morchella - všechny xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Marasmius xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx hlíznatá - Xxxxxxxxxx gallica - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx hub xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx mandlová - Xxxxxxx vesca

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx namodralá - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7.    Holubinka xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx olivacea

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

Příloha č. 16 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx x výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx skupiny

Druh

Skupina

brambory xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x brambor

brambory xxxxxxxx syrové loupané

brambory xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

*) připouští se xxxxx xxx dalších xxxxx

Příloha x. 17 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxx podle xxxxxxx typů, xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx hlíz u xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx typů

Varný typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, polomoučná, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pro přípravu xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx do 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, fyziologické xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, otlaky, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a postihující xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 mm

čerstvé xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx slupkou

-

nad 5 mm

deformace

těžké

těžké

zavadlé hlízy

jakékoliv

jakékoliv

rzivost, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

-

xxxxxx xxxxx xxx 3 xx

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 povrchu nebo 5 mm xxx xxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

plíseň xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (z toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx odrůda xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx choroby

nepovoluje se

nepovoluje xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx živý nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx stadiu vývoje xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

xxxx "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky

Smyslové požadavky

brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané

hlízy xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 mm, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % a xxxxxxx 1,4%,
xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, nerozvařená, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx chuť xxxxx slaná, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina nejméně 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx po žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx nelepkavá, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku nejvýše 42 %

xxxxxx brambor xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku s xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx nejvýše 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx nejméně 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké granule xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou konzistencí xxx xxxxxxx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx se xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x výživových x zdravotních xxxxxxxxx xxx označování xxxxxxxx.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 xxxx. c) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Xx., x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin.