Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2022.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx konzervované xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 písm. x), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Sb., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. a xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x konzervovaném xxxxx x xxxxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxxx plodech, houbách, xxxxxxxxxx a výrobcích x nich x xxxxxxxx,

x) druhy konzervovaného xxxxx a konzervované xxxxxxxx, skořápkových xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx z nich x banánů x xxxxxxxx xx skupiny x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx x nich x banánů požadavky xx xxxxxx vztahující xx x názvu x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pro xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx a xxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx ovoce, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) džemem výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že tento xxxxxxx je xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x splňuje xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx tvrzení xx uvedeno x xxxxx xxxxxxx,

x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výběrový (Xxxxx) x tím, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx xxx xxxx výběrový (Xxxxx) a xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx xxxx xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody a xxxxx, xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx a jedné xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx považují xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxx,

x) rosolem a xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x meruněk xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx xxxx švestek, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx ovoce,

k) xxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel; xxxx xxxx xxxxxxx šťávu5) xx xxxxxxxx druhu xxxxx lze xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě a xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,

o) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, lihem kvasným xxxxxxxxxxx6) nebo xxxxxxxxx, xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxx x aromatizaci,

q) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, uzavřená xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx jedlého Castanea xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xxxx být xxxxx xxxx uchováván v xxxxxx,

x) ovocnou dužninou xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, hrubě nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,

u) xxxxxxx xxxxx surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., x výjimkou xxxxxx plantejnů, xxxxxxxx xxxxxx x banánů xxxxxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx.

(2) Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) zeleninou xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, zbavená xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx zmrazené,

c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, jehož xX xx nižší xxxx rovno 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xx 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx pH je xxxxx xxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC nebo xxx zvolen takový xxxxxxxxxx xxxxxx, kdy xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x jejich xxxx,

x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninovým xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx; xxxxxxx vody xxxx zeleninové xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ze stejného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) zeleninou proslazenou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx celé nebo xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,

k) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx kvasným octem7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx rajčatovým xxxxxxxxx rajčatový protlak xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx x rajčatového xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx koření x xxxxxxx přísad xxxxx x technologicky nezbytném xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx xx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx olejem,

s) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx regia X. x xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx avellana (X.) x Corylus maxima (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx druhu Xxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Prunus xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxx xxxxxx plodů ledvinovníku xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx occidentale (X.),

x) xxxx xxxxxx xxxxxx juvie ztepilé Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (L.),

g) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx borovice xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Pinus xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx gerardiana x Xxxxx xxxxxx,

x) makadamovými xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx druhů Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx tetraphylla, Xxxxxxxxx ternifolia x xxxxxx hybridů,

j) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového Carya xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) X. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx Pistacia xxxx (X.),

x) jedlými kaštany xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Castanea xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo arašídů xxxxx xxxxxxx výrobek xx suchých skořápkových xxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídy xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) moukou xx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx.

(4) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) houbami xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx,

x) houbami xxxxx xxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxx pěstovanými xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených,

d) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx sušením, u xxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x to sterilací, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx -18 xX xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx jednotlivé xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobky x hub houby xxxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx nebo extrakcí.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) bramborami konzumními xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,

d) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,

x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, pro přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx příměsmi xxxxxx xxxxxxx nežádoucí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx x konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx

x) x xxxxx xxxxxxx xxxx nebo druhy xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx suroviny,

b) x xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových,

c) xxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; tento xxxx xx uvede xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, rosolů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx protlaků a xxxxxxxx xxxx celkový xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x gramech obsažených xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,

f) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x xxxxxxxxxxx xxxx v xxxxx xxxxxxx jméno xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. e) xx xxxx o xxxxxx xxxxxxxxxx sladidel uvede xx stejném zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx výživovými xxxxx.

(4) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 nebo xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx údaj x druzích xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx počtem xxxxxxxxx druhů xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxx použít spojení "x xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x kaštanovým xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pouze za xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 xxxx. x) až i) x r) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxx uvedeny v příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx v xxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx potraviny xx xxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx může být xxxxxxx i xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x džem xxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx, džem xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx jen x xxxxxx plodů citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx výrobě džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx mísit jablka, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata x xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při použití xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnosti vody xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) K džemu, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) z xxxxxx xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx vonné Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx.

(3) K xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x r) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Ovocné suroviny xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) x x) xx x) xx xxxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx sušení.

§8

(1) Citrusová kůra xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx nejvýše 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, je xxxxx xxxxxxxxx ještě konzervovat xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x výraznými xxxxx x vůněmi.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx se uvádí xx trh xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx u konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) použitý xxxx nálevu,

c) název xxxxxxx a podskupiny,

d) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxx, xxx xx xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx.

(3) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx balení konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě nejvýše 20 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.

(3) Sušená x xxxxxxxxxx zelenina xx skladuje a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a vůněmi, x výjimkou xxxxxx x proslazené xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrazným xxxxxx a xxxxx.

(4) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx plody a xxxxxxx

(1) Xxxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx pouze xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů a xxxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx x názvu xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

(3) Průměrným xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 11 k xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost skořápkových xxxxx x arašídů xxxx uvedeny v příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost skořápkových xxxxx x arašídů xxxx uvedeny x příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Houby

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx xxxxx název xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x skupiny xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx x houby xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a nečistot. Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx s xxxxxx. Loupání klobouků xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

(4) X hub xxxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx plodnic xxxxxx xxxx požerky xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx chybí více xxx xxxxxxxx klobouku xxxx v xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx hub xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, jsou xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX; xxx xxxxxxx na xxx se nevystavují xxxxxxxxxx záření.

(2) Sušené xxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx slunci.

(3) Xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxx baleny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) Z xxxxx xxxxxxxxxx hub, xxxxxx xxxxx rostoucích xxx určených xxxxxxx x xxxxxxx průmyslovému xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx na xxx uvádět xxxxx xxxxx uvedené x xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx x výrobky x xxxx

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x nařízení x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxx,

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx varných typů, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxxxxxxx označení "xxxxxx",

x) x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, dutosti x xxxxxxxx hlíz, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny pod xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x této vyhlášce. Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, xxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx jakost výrobků x xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 18 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx raných, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx", xxxx xxx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx musí být xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx xxxxx podlouhlých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx nebo kartáčováním.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky z xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxxx nebo hluboce xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány se xxxxxxx na xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, typické xxxx x xxxxx, xxxxx xx zelenožluté xxxxx, dužnina je xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx být přezrálé, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx prasklin slupky, xxx poškození xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx hmotnostních xxxxxx nesplňujících xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 1; x xxxxx této xxxxxxxx xxx celkem nejvýše 2 % sestávat x xxxxxxxx postižených xxxxxxxx xxxx plísní.

§18

Technický xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět xx xxx podle xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

§20

Zrušovací xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

§21

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
 

Ministr:

Ing. Xxxxx, XXx., x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x skupiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce (x g na 1 xx potraviny

Poznámka

Konzervované xxxxx

Xxxxx výběrové (Extra) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx výběrové (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x plodů mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80

Rosoly

všeobecně

350

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx švestek

1700

k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx a jablek

3200

podíl xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (kandované xxxxx)

Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220

ve xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: jsou-li xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxxx xxx xxxxx, džemy xxxxxxxx (Xxxxx), džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, marmelády x kaštanový xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx množství.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervovaného a xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

džemy výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

rosoly x xxxxxx výběrové (Extra)

nejméně 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

kaštanový xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxx dodržen x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx cukr xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX přílohy X xxxxxxxx Rady 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustný výskyt xxxxxx příměsí x xxxxxx a xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze části xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

zlomky pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx zachovávají zrnitost, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného ovoce xxxxx zakalený, u xxxxxxx x brusinek x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený

Přípustný xxxxxx odchylek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:

x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx střapin x xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového xxxxx (švestky, slívy, xxxxxx, mirabelky, xxxxx),

x) xxxxxxxx slupky z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxx svraštělá xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx a nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z plodů xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx nálevu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,

x) vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx po mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx plodů x xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx kuželovité xxxxxx plodů u xxxxxxx x malin

5

7

10

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx ovoce

dostatečně xxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem

odpovídající xxxxxx druhu xxxxx xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx druh xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) zelenina

zelenina x xxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx nekoncentrovaný

rajčatové pyré

kečup

Prima, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x oleji

chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx konzervované xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah kyseliny xxxxxx xx sterilované x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx

1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.

X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina

1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx zelenina

1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.

3. Ostatní xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. Zeleninové xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx konzervované obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.

2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

X) Kečupy x xxxxxxxxx pyré

1. Rajčatová xxxx obsahují nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx xxxx nejméně 10 % refraktometrické sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál"

refraktometrická sušina

nejméně 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

nejméně 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

*) Xxxxx xxxx musí xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně pasterovaná xxxxxxxx xxxx všeobecně

zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx zdřevnatělých a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx řezů košťálů x vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx rovnobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,  odpovídající &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx pasterované

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % okurek x xxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx stejné xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx nejvýše x 5 % kusů xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx v mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx xxxx menší, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx mírně zakalený x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x koncentrované xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, homogenní, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.

Tabulka 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx zelenina

dostatečně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Tabulka 3

Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxx celé

Popis odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx barva

1

dutiny

1

celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx x pasterovaný xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, svraštělá, silně xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x pasterovaných xxxxxxxxxx lusků

Druh cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky

10

15

25

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx od stanovených xxxxxxxxxxxx podílů

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

od 3,0 xx 5,0

xx - 2,0 xx + 2,0

od 5,0 xx 10,0

od - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx skořápce

ve skořápce xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx strouhaný

kokos xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pražené

loupané xxxxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx (xxxx) xx xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ arašídů

odtučněná

neodtučněná

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů

Hmotnostní rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 až 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx plody

jádra

vlašské ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx ořechy

jádra

5,0

0,1

jádra xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

2

jádra

4,5

1

kokosové xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx se

piniové xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

10

2

jádra

2,0

0,25

pistácie xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx odchylky (% xxxx.)

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx vlašských xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku, xxxxxxxxxxx škůdci, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx nahořklá

vady skořápky 15, xxxx xxxxx 15, x toho 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx, celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem; xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, z xxxx 6 žluklých xx xxxxxxxxxxx škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx špičaté, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx pražená xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx či poškozených xxxxxx, 4 hořkých

Pistáciové xxxxxx a jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, ve xxx xxxxx, jádro xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x toho xxxxxxx xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, pražená xxxxx na lomu xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx poškozených škůdci

Para xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na lomu xxxx až mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx tuková, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, velmi xxxxx, x třemi xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx zralosti xx xx xxxxxxx straně xxxxx tvoří měkké xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx x sklizení xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx hnědá, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx kokosová, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích pachů x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, xxxx xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý

bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx dobře vyvinutá, xxxxxxxxxxx

xxxxx bílé xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx jader 7, x xxxx 3 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, světle až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

vady xxxxxxxx 7, vady jader 15, x xxxx 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, z xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, přirozeně xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx olejnatá

Mandle xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx až xxxxxxx, pražená, světle xxxxx

xxxxxxx mandlová, xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxx xx pražení

Mandle xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx cizího pachu x chuti

Arašídy

skořápka čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné až xxxxxx na xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx suchých skořápkových xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx skořápkových plodů x arašídů, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx, nepoškozená xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Poznámka: škůdcem xx xxxxxx živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx z xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx hluboce xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky z xxx

xxxxxxxxx z xxx

xxxxx x xxxxxx x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx koncentráty

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3.    Čirůvka xxxxxxx - Lepista xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6.    Destice xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9.    Hřib xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dutonohý - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11.    Hřib xxxxx - Imleria xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx koloděj - Xxxxxxxxxx luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx luridiformis

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

18.    Klouzek xxxxxxx - Suillus xxxxxxx - jen xxxxx plodnice

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx habrový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx mladé plodnice

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxx plodnice

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx rufescens

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Gomphidius xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - všechny druhy

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx cornucopioides

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Marasmius xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx hlíznatá - Xxxxxxxxxx xxxxxxx - pouze kloboučky xxx xxxxx

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Seznam volně xxxxxxxxxx xxx určených xxxxx pro další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx černající - Xxxxxxx nigricans

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx namodralá - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7.    Holubinka xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula olivacea

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané

brambory xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

bramborová xxxxx

xxxxxxxxxx kaše sušená

bramborové xxxxxxx smažené

bramborové hranolky xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*)

bramborové xxxxxxx předsmažené*)

bramborová xxxx xxxxxx

*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, přípustný xxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxx

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, polomoučná, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx přípravu jídel xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a kaší

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x konzumních xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, omrzliny, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx zapříčiněné xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 mm

čerstvé praskliny

nad 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx hlízy

-

klíčky xxxxx xxx 3 xx

xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx hlízy

více než 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx x 1 % hlíz x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx slupkou

suchá xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: škůdcem se xxxxxx živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx než 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

rané "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky

Smyslové požadavky

brambory xxxxxxxx syrové loupané

hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx nejméně 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %
sušina xxxxxxx 87 %

hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx hotový výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, nerozvařená, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx slupek x xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xx žlutou, xxxx x vůně xx sušených xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx pachu a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %

plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami a 5 % hmotnosti xxxxxx do 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, příčný xxx x hranách xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, s hladkým xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx bez přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %

xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx nejméně 3 %

výrobky xxxxxxxxxx xxxx oválného tvaru, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx po bramborovém xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx nejméně 25 %

xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2022.

Ke xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx bezpečnosti xxxxxxxx, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 o xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tvrzeních xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx č. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 písm. x) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Sb., x lihu, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.