Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2022.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 21. xxxxx 2021

x požadavcích xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Sb., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx unie1), zároveň xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, brambor a xxxxxxx x xxxx x banánů s xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx z xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx k názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) pro xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx a xxxxxx

1. xxxxxxxx režimy x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx celé, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx všechny xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), vody x xxxxxxxxxxx pulpy jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že tento xxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,

x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxx cukru xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx xxxxx než xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx nebo xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx druhů ovoce, xxxxxxxxx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence,

h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a jedné xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité konzistence, xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x to xxxxxx, xxxxxx xxxx švestek, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

k) klevelou xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce,

l) ovocným xxxxxxxxx xxxx ovocným xxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx; vodu xxxx xxxxxxx xxxxx5) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx lze xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx použití přírodních xxxxxxxx,

x) směsí sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x čerstvého ovoce xxxx xxxxxxx, zalitého xxxxx, lihem xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx lihovinou, xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxx x aromatizaci,

q) upraveným xxxxxxxxx čerstvým ovocem xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx krémem xxxx xxxx potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx z plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) zázvorem xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvém nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx sušen xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,

x) xxxxxxx dužninou xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxx surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, slupek, xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxx rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x dalšímu xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) banány zralé xxxxx odrůd nebo xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, jehož xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně xx 121,1 xX xxxx xxx zvolen takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x jejich xxxx,

x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx vody xxxx xxxxxxxxxx šťávy xxxx xxxxxxxxx,

x) zeleninovým xxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité konzistence x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx zeleninovou xxxxx ze stejného xxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

h) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel nebo xxxxxxxx,

x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx chlazenou čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx xxxx pasterované xxxx ochucujících přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) koncentrovaným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx rajčatovým xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny vnesené xxxxxxxxxx sušinou,

o) rajčatovým xxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx cukru, xxxxxx x dalších xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x množství,

p) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, vody, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx koření a xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx upravený xxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy jádra xxxxx ořešáku xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxx X. x jeho xxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx Xxxxxxx avellana (X.) x Corylus maxima (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) kešu ořechy xxxxxx plodů ledvinovníku xxxxxxxxx Anacardium xxxxxxxxxxx (X.),

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx ztepilé Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (L.),

g) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) piniovými xxxxxx xxxxxx borovice xxxxx Pinus xxxxx (X.), Xxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx xxxxxx,

x) makadamovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Macadamia xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx ternifolia x xxxxxx hybridů,

j) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx pekanového Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) K. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) jedlými xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Castanea xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx nebo xxxxxx plody odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx mělněný výrobek xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx, čokoládě, xxxxxxxx, xxxxx, koření xxxx xx použití dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxx výrobek xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů.

(4) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx,

x) houbami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx získané xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxx pěstovanými houby xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jiným xxxxxxx způsobem,

f) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx -18 oC xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ostatními xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx drcením, mletím, xxxxxxxxx nebo extrakcí.

(5) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx zralosti xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,

f) xxxxxxx x brambor xxxxxxx z brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, a to xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx úpravu.

 (6) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx x potravině obsaženy, xxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx xx druhy x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům8), x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x upraveného chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x xxxxx použitý xxxx nebo druhy xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx suroviny,

b) x xxxxx v lihu xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx množství xxxxx x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxxx xxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxx protlaků x xxxxxxxx xxxx celkový xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,

f) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxxx přítomnost xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,

x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxx marmelády a xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx druhů xxxxx x sestupném pořadí xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého ovoce xx obalu určeném xxx spotřebitele xxxxx xxxxxxxxxxxxx x teplota xxxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. e) xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny; xxxxx xxxxx nemusí být xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) vyrobených xx 3 xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx být xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx nahrazen slovy "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo počtem xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".

§4

(1) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze použít xxx marmelády, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx citrusů.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "x rosolem", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdobu xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x x) x xxxxxxxxxx x chemickým xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx vyhlášce.

§5

(1) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx je uveden x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxx uvedeny x příloze č. 5 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxx v xxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných druhů xxxxx než citrusových xxxxx xxxx být xxxxxxx i xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx nekoncentrovaný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx proužky xxxx xx plátky.

(4) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx mísit xxxxxx, xxxxxx, slívy s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, dýně, okurky x rajčata x xxxxx ovocem.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu výběrového (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx x rebarbory xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.

(6) Při xxxxxx xxxxx a xxxxxx x jahod, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx x xxxx xxx přidávat xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Podíl xxxxx xxx výrobu rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) z kdoulí xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné Pelargonium xxxxxxxxxxxxx. Ovocnou šťávu xxx přidat xxxxx xx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) xx i) x r) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, xxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, vanilkové xxxxxxxx a xxx xxxx částečnou nebo xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, jedlé tuky x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx suroviny xxxxx §2 odst. 1 písm. a) x x) až x) xx xxxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx mrazeného xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, než xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Citrusová kůra xxxx xxx přechovávána x nálevu.

(2) U xxxxxxx dosahuje xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 70 %, u sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Je-li refraktometrická xxxxxx ovoce proslazeného xxxxx xxx 70 %, je nutno xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx xx xxxxx xx trh při xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx u konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny uvede

a) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) použitý xxxx nálevu,

c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxx, xxx se jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tabulky 1 přílohy č. 9 k xxxx vyhlášce.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Proslazená xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx teplotě nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx nebalená xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX a relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.

(3) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a vůním.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx se xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx vyhlášce x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin se x skořápkových plodů x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx xxxxx název xxxxxxxxxx, u xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů a xxxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxx všechny xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce.

(4) Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 14 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx český název xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x nečistot. Xxxxx nesmějí být xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vlhké. Xxxxx xxx rozděleny xxxxxxx jedním řezem, xxxxxxx xxxx musí xxx spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

(4) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx chybí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx vyskytují xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby mají xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX; xxx uvádění xx xxx se nevystavují xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Sušené xxxxx xx uvádějí xx trh xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 oC x xxxxxxxxx vlhkosti nejvýše 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx slunci.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo jiné xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx rostoucích xxx, xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx určených xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx na xxx xxxxxx pouze xxxxx uvedené v xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx xxxxxxxx.

Brambory x xxxxxxx x nich

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z brambor xx uvedeno x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxx původu,

b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx uvedeného x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx; jednotlivým xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů, xxxxxxxxxx xxx pouze xxxxxxxxx varné xxxx,

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",

x) x výrobků z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx teplem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, dutosti x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxx poškození xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx odchylky na xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, xxxxxxxx x smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x brambor xxxx xxxxxxx v příloze č. 18 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx", xxxx xxx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxx x hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx xxxx xxx xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány se xxxxxxx xx xxx xxxx, zdravé, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, typické xxxx x xxxxx, xxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx, dužnina xx xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plísní nebo xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 1; x xxxxx této odchylky xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x produktů xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Vyhláška č. 650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Vyhláška č. 291/2010 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx a skupiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 kg xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x x na 1 xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx výběrové (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x červeného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, kdoulí x xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80

Džemy

všeobecně

350

z xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x šípků

250

ze xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

1700

x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek

1700

k xxxxxx xx možno xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

slazená x xxxxxx

3000

xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x xxxxx

640

Xxxxxxxxx xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx ovoce)

Ovoce x lihu (xxxxxx xxxxx)

x plechovém obalu

220

ve xxxxxxxxx xxxxx

450

Xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx xxxxx smíchány, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx, xxxxx výběrové (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosoly, marmelády x xxxxxxxxx krém xxxxxx úměrně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

džemy výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

džemy výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx krém

nejméně 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: nejnižší xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosolů x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx a kaštanových xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx cukr xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx XX xxxxxxx X směrnice Xxxx 2001/113/ES x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx u xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (pouze části xxxxxxx zpracovávaného ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, stopky xxxxxx nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, x kompotů x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx xxxxxxxxxxx zrnitost, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z loupaného x děleného ovoce xxxxx zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, nezabarvený

Přípustný xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,

d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dužniny u xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (švestky, xxxxx, xxxxxx, mirabelky, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx x xxxxxx,

x) nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx z použitých xxxxx ovoce,

l) xxxxxxxxx xxxx, otlaky x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx v xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x kompotu x lesních xxxxx x malin

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x stopky x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx z malin

5

7

10

Tabulka 3

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

ovoce bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Tabulka 4

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a vzhled

Barva

Chuť x vůně

sušené ovoce

dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx cizích xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx zelenina

proslazená (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx x soli

rajčatový xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x oleji

chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.

B) Xxxxxxxxxxx x pasterovaná zelenina

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Sterilovaný a xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

3. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.

D) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.

3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x teplé 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).

F) Zeleninové xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u česnekového xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené rajčatovou xxxxxxxxx.

X) Kečupy x xxxxxxxxx xxxx

1. Rajčatová xxxx obsahují xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou xxxxxxx 7 %.

3. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Rajčatové xxxxxxxx koncentrované

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Prima", "Xxxxx", "Speciál"

refraktometrická xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

xxxxx xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

*) Xxxxx soli musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx pasterovaná xxxxxxxx xxxx všeobecně

zelenina xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx černých a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx slupek, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx všeobecně

zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, velikostně xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx příměsí, x směsí jednotlivé xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xx deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky nejmenší x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % hmotnostních deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop červivosti x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, v xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
pasterované xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx a xxxxxx xxxxx rajčat, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření

rajčatová xxxx a koncentrované xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx danému xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxx celé

Popis odchylky (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek

7

Tabulka 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx x pasterovaný xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně skvrnitá xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, červivá xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx než 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx odchylka (%)

xx 3,0 xx 5,0

od - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

nad 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx mletá

jádra xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx skořápce

ve xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

para ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx lupínky

kokos strouhaný

kokos xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) xx xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx/xxxxxxx

xxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 až 250

- 3

251 až 500

- 2

501 a xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx skořápce

47

nedovoluje se

kokos xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx oříšky

jádra (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx ořechy

ve skořápce

10

2

jádra

2,0

0,25

pistácie xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx pražené

4,0

0,2

ve skořápce xxxxxxx solené

4,0

0,2

jádra xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Příloha č. 13 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxx ořechy x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx skořápky, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá

vady skořápky 15, xxxx xxxxx 15, z xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx lískových xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx; pražená xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx suchá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x toho 3 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá, xxxxxxx jádra xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx čistá, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxx

xxxxx na povrchu xxxx, xxxxxx, xxxxx xx světle hnědé, xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá xxxxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na lomu xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx škůdci

Kokosový xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "oky" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx straně xxxxx xxxxx měkké xxxxxxx (endosperm), xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx tvrdé, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx hnědá, xxxxxxx xxxx barvy, xxx xxxxxxxxx změn

typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxx skořápky 10, vady xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx

xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx xxxxxx pachutí

vady xxxxxxx 15

Jádra piniových xxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx až xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx jader 7, z xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové ořechy

skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, světle až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx skořápky 7, vady xxxxx 15, z toho 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ořechy

skořápka xxxxx, jádro xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx krémové, xxxxxxx xxxxx xx xxxx světle hnědá

jemná xxxxxxxx xxxx, pražená xxxxx xxxx a xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, z xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, pražená, světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, xxxxxx, xxx hořké chuti

vady xxxxxxxx 11, vady xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxxxxxxx rozmělněná, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu skořápkových xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx, nepoškozená škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

typická xxxxx použitého druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx rozumí xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx volně rostoucí

houby xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x xxx

xxxxxxxxx z xxx

xxxxx x xxxxxx x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1.    Bedla xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx nuda

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx havelka - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6.    Destice chřapáčová - Gyromitra xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx plicní - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Imleria xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx koloděj - Suillellus xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx kovář - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14.    Hřib xxxxxxxx - Xerocomus xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx smrkový - Xxxxxxx edulis

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

18.    Klouzek xxxxxxx - Suillus xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus xxxxxx

20.    Klouzek sličný - Suillus xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus xxxxxxxxxx

24.    Kotrč kadeřavý - Xxxxxxxxx xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx březový - Xxxxxxxx scabrum - xxx mladé plodnice

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx ryšavý - Xxxxxx rufescens

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37.    Ryzec xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx deliciosus

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx smrkový - Xxxxxxxxx deterrimus

39.    Slizák xxxxxxx - Gomphidius xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx svraskalá - Cortinarius caperatus

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Morchella - všechny xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Marasmius xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Armillaria xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - pouze xxxxxxxxx bez xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.    Holubinka xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx cyanoxantha

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8.    Holubinka olivová - Xxxxxxx xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx šupinatý - Xxxxxxxxxx squamosus - xxx mladé plodnice

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, přípustný xxxxxx xxx a xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Užití xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxx typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do salátů, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x kaší

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx brambor

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx do 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, omrzliny, xxxxxx, xxxxxxx, poškození zapříčiněné xxxxxx x postihující xxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 5 mm

čerstvé praskliny

nad 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx praskliny

-

nad 5 xx

xxxxxx pod xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx hlízy

jakékoliv

jakékoliv

rzivost, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

-

xxxxxx xxxxx než 3 xx

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx povrchová

nad 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx než 1/8 xxxxxxx nebo 5 xx xxx xxxxxxx x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx než 1/8 xxxxxxx nebo 5 xx pod slupkou

suchá xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx živočich nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx nejvýše

rané

menší xxx 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

xxxx "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxx nejvýše 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
sušina xxxxxxx 87 %

hlízy čisté, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx nelepkavá, sypká, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pachu a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku nejvýše 42 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, bez xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, chuť příjemně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % hmotnosti xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx mastných (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, příčný xxx x hranách xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx tuku nejméně 3 %

xxxxxxx kulovitého xxxx oválného tvaru, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx povrchu xxxxxxx, xxxxxx měkká, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně slaná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx nejméně 25 %

xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx kašovitá hmota x jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2022.

Ke xxx uzávěrky právní xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx označování potravin.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx č. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 písm. x) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Sb., x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Sb.

8) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.