Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2022.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 21. xxxxx 2021

o požadavcích xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. a xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, skořápkových plodů, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx x banánů x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) pro xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx z xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx jakost vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) xxx xxxxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Vymezení některých pojmů

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx celé, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, ve xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovaným xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxx x která byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného ovoce,

c) xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xx se xxxxxxxx obsahem cukru x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx4); výživové xxxxxxx xx uvedeno v xxxxx výrobku,

f) džemem xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx cukru xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x zároveň xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxx x přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx a xxxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x šťávy nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité konzistence,

j) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x meruněk xxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xx xxxxxx, xxxxxx nebo švestek, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx přírodních sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx ovoce,

l) xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx5) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % hmotnostních,

o) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,

p) xxxxxx x xxxx nebo xxxxxxx bowlí xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx kompotu, zalitého xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx kompotu xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,

x) kaštanovým krémem xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,

x) ovocnou xxxxxxxx xxxx xxxxxx jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je xxxxxx x xxxxxxx zpracování,

v) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,

x) banány xxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx rodu Xxxx xxx., s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) pasterovanou xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, jehož xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx zeleninou výrobek x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0 x při tepelném xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx postup, xxx xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité konzistence x případnými jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých částí xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; přidání vody xxxx zeleninové xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) zeleninovým xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, určená x xxxxxxx použití,

k) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % hmotnostní,

l) zeleninou x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) rajčatovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x rajčatového xxxxxxxx, xxxx x jedlé xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxx, xxxxxx x dalších xxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx nezbytném případě x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx přísad pouze x technologicky nezbytném xxxxxxx a množství,

q) xxxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx xx zeleniny upravený xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx zelenina zalitá xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x surovém xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx regia L. x jeho xxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Corylus maxima (Xxxx.) x jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx - Batsch xxxxxx Prunus dulcis (Xxxx.) včetně xxxxxxxxx xxxxxx,

x) kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (X.),

x) para xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx excelsa (L.),

g) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Xxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Pinus xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx gerardiana x Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx tetraphylla, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Wangenh.) K. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx sušená xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx v., Xxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx xxxx krémem xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx mělněný xxxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xx použití dalších xxxxxxxxxxxx přísad,

p) xxxxxx xx suchých skořápkových xxxxx nebo arašídů xxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) houbami xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx nejvýše 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, x xx sterilací, xxxxxxxxx xxxx jiným xxxxxxx způsobem,

f) xxxxxxx xxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx -18 xX xxxx nižší, u xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ostatními xxxxxxx x hub houby xxxxxxxx drcením, mletím, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se snadno xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,

x) bramborami konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x to xxxxxxxx, konzervací, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx příměsmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx anorganické xxxxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx obsaženy, xxxx xxxx být xxxx součástí.

Konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x této vyhlášce.

(2) Xxxxx údajů uvedených x nařízení o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování potravin9) xx u xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x xxxxx xxxxxxx xxxx nebo druhy xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx v xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx, ovocných xxxxxxxx a ovocného xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, které xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxxx xxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx a jasně xxxxxxxxxxx písmeny,

e) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,

f) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx ve xxxxxxx je xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré v xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele datum xxxxxxxxxxxxx x teplota xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. e) se xxxx o obsahu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx stejném zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; obsah xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx označeny xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx být xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx nahrazen xxxxx "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce.

(5) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze použít xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x jeho xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx krémem" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Průměrným množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 3 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx obsahuje nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu a xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x jiných druhů xxxxx než citrusových xxxxx xxxx být xxxxxxx x šťáva x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx výběrový (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx obsahem cukru x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.

(4) Xxx výrobě džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx cukru x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxx, jahod, malin, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx šťávy.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a slív xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Podíl ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.

(2) X džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx vonné Pelargonium xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pouze xx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x r) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx výrobě marmelády xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) x t) xx x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Meruňky a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), džemu výběrového (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Citrusová xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x nálevu.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.

(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx než 70 %, je xxxxx xxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním procesem.

(5) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x výraznými xxxxx x vůněmi.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx xx xxxxx xx trh při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

Konzervovaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx u konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxx název xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx zahrnut x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx nálevu,

c) název xxxxxxx a podskupiny,

d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx skladování,

e) xxxx, xxx xx jedná x zeleninový xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce.

(5) Xxxxxxxxx množstvím spotřebitelského xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 k xxxx vyhlášce.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx a xxxxx xxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.

(3) Xxxxxx x proslazená xxxxxxxx xx skladuje a xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi, x výjimkou sušené x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x vůním.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx plody a xxxxxxx

(1) Členění skořápkových xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx název xxxxxxxxxx, u xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx požadavky xx jakost skořápkových xxxxx x arašídů xxxx xxxxxxx v příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 14 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) u skupiny xxxxx český název xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x skupiny xxxxxxx z xxx x xxxxxxx výrobky x hub xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx použitých xxxxx xxx.

(3) Xxxxx volně xxxxxxxx x houby xxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a nečistot. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx řezem, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx s xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.

(4) X xxx uvedených x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx místech. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) X sušených hub xx dovoluje 10 % hmotnosti perforovaných. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 10 xX; xxx xxxxxxx xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx nejvýše 24 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx přímému xxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx být baleny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jiné xxxxxx fólii.

(4) Z xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potravinářské xxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx uvedené x xxxxxxxxx 1 a 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxx a výrobky x xxxx

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx z xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v nařízení x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx skupiny, xxxxxx x země xxxxxx,

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce 1 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit i xxxxxxxxx varných typů, xxxxxxxxxx xxx pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxxxxxxx označení "drobné",

d) x výrobků x xxxxxxx název skupiny.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x postihujících xxxxxxx.

(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x nesmí xxxxxxxxx xxxx, modré nebo xxxxx skvrny xxx xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx dužniny nad 5 mm.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x vadné xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx vyhlášce. Xxxxxxxx odchylky na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, chemické x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x brambor xxxx xxxxxxx x příloze č. 18 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx označeny xxxx "xxxxxx", xxxx být 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx pouze xxxxxxxxx nebo hluboce xxxxxxxx.

§17

Banány

(1) Banány se xxxxxxx na xxx xxxx, xxxxxx, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x chuti, xxxxx xx zelenožluté xxxxx, dužnina xx xxxxx, ale xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plísní nebo xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové vlhkosti, xxx prasklin xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x nečistot. Kropenatost, xxxxx xx známkou xxxxxx vyzrání xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx hmotnostních xxxxxx nesplňujících xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxxx 1; v xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx plísní.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (EU) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 o xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, do 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., kterou se xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Účinnost

Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Toman, XXx., x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce (x x xx 1 xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Extra) Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru

všeobecně

450

z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x šípků

350

ze xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, malin

350

ze xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

250

xx zázvoru

150

z xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx švestek

1700

k xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx lektvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx švestek x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x meruněk

730

z jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (pyré)

Sušené ovoce

Přeslazené xxxxx (kandované xxxxx)

Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x plechovém xxxxx

220

xx xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: jsou-li xxxxx xxxxx smíchány, xxxx být xxxxxxxxx xxxxx xxx různé xxxxx xxxxx stanovený xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, rosoly, xxxxxxxxx x kaštanový xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 2 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

rosoly a xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx xxxx byl x xxxxxx výrobků xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx II xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek nebo xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx pecek (xxxxx než polovina xxxxx)

2

3

4

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce

Tabulka 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, x kompotů x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx zrnitost, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy přirozeně xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu,

b) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx soli kyseliny xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,

e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x mírné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (švestky, slívy, xxxxxx, mirabelky, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) mírně xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x jeřabin x xxxxxx,

x) nejvýše 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu,

k) x xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx nálevu přítomným xxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx,

x) přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt cizích xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx kuželovité xxxxxx plodů x xxxxxxx z xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

ovoce bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, velikost jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx xxxx ovoce, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

zeleninový xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx nekoncentrovaný

rajčatové pyré

kečup

Prima, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxx nejvýše 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

B) Sterilovaná x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenině, xx nejvýše 2 %.

2. Sterilovaný x xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

1. pH xxxxxx kysané zeleniny xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.

2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx použit xxxx xxx xxxxxxx nálev.

3. Xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx povrchový povlak (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Sterilované x xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.

X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).

F) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené refraktometricky, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných minerálních xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx a xxxxxxxxx xxxx

1. Xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

2. X kečupů xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Speciál"

refraktometrická xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

xxxxx xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje se

*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Smyslové požadavky xx xxxxxx konzervované x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx pasterovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, očištěná, xxx černých a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu loupanou, xxxxx čirý, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
pasterovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 xx, bílé xxxx mírně narůžovělé, xxx xxxx košťálů x vrcholových xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x směsí rovnobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx řezů zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým protlakem

okurky xxxxxxxxxxx
xxxxxx pasterované

viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx nesmí překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, u řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx obalu

sterilovaný hrášek
pasterovaný xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % hmotnostních deklarované xxxxxxxxx nebo menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx škrobů a xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků vláknitých, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

kečupy xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částic x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná

*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x nejširším xxxxx průměr nejméně 3 xx.

Xxxxxxx 2

Sušená xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx zeminou či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Popis odchylky (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx barva

1

dutiny

1

celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, červivá xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx materiál

0,5
(ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx příměsi x xxxxxxxxxxxxx x pasterovaných xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

nad 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 xx 5,0

xx - 2,0 do + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

nad 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx mletá

mandle

ve xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx mletá

jádra xxxxxx

xxxxx pražená solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

makadamové ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx skořápce

ve xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx oříšky

jádra

jedlé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pražené

loupané xxxxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) ze xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx odchylka (%)

do 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 až 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx xxxxxx nejvýše (% xxxx.)

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx oříšky

jádra (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

10

2

jádra

2,0

0,25

pistácie xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené

6,5

0,2

ve xxxxxxxx pražené

4,0

0,2

ve skořápce xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané nepražené

10,0

9

0,5

neloupané xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx pražené

5,0

0,5

loupané pražené xxxxxx

5,0

0,5

Příloha č. 13 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé až xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá

vady xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx škůdci

Lískové xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené

světle hnědá xx xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem; pražená xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx po pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x toho 3 xxxxxxxx

Xxxxxx neloupané x xxxxx mandlí

skořápka xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxx, na xxxx xxxx xx krémová, xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx jader 15, x toho 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx rovnoměrně vybarvená xxx xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx řezu xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x toho nepuklá xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, pražená xxxxx xx lomu xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, šedavé, xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx xxxxxxx chuť x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Para xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Kokosový xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, x třemi xxxxx patrnými "xxx" - klíčními xxxx, xx zralosti xx xx xxxxxxx straně xxxxx tvoří měkké xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx x sklizení xxxxxxx xxxxx, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx barvy, bez xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx kokosová, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, xxxx xxxxxxx 10

Xxxxx strouhaný

strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx

xxxxx bílé xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx až xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 15, x xxxx 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxx hnědá

jemná xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx po pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, z xxxx 2 žluklých xx poškozených škůdci

Vlašské xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá

oříšková, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx pachu, jádra xxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné až xxxxxx xx povrchu

jádro xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, vady xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx plody x xxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

typická dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám

Mouka xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

jemně xxxxx, xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

typická xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx dle použitého xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx: škůdcem xx rozumí živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx rostoucí

houby xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby hluboce xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x xxx

xxxxxxxxx x xxx

xxxxx x prášek x xxx

xxxxxxx extrakty

houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx chřapáčová - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx pulmonarius

8.    Hlíva xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dubový - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11.    Hřib xxxxx - Imleria xxxxx

12.    Hřib koloděj - Suillellus xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx pruinatus

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx sličný - Suillus xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx viscidus - xxx xxxxx plodnice

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24.    Kotrč xxxxxxxx - Xxxxxxxxx crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28.    Krásnopórka xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - xxx xxxxx plodnice

29.    Krásnopórka xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - jen xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx - Hydnum xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx bledá - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36.    Liška xxxxxx - Cantharellus xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Lactarius xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx smrkový - Xxxxxxxxx deterrimus

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40.    Sluka svraskalá - Cortinarius xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Morchella - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx mlženka - Xxxxxxxxx nebularis - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45.    Václavka xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5.    Holubinka xxxxxxxx - Xxxxxxx vesca

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7.    Holubinka xxxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx olivacea

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění konzumních xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na skupiny

Druh

Skupina

brambory xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*)

bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

*) připouští xx xxxxx dle xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vad x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Užití xxxxxxxxxx brambor xxxxx xxxxxxx typů

Varný typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx salátů, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x konzumních xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx celkem xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, fyziologické xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx zapříčiněné xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx praskliny

-

nad 5 xx

xxxxxx xxx slupkou

-

nad 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx vady

jakékoliv

jakékoliv

naklíčené xxxxx

-

xxxxxx xxxxx než 3 xx

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx hlízy

více xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 mm pod xxxxxxx u 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance

max. 1 % v rámci 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance

max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x toho xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)

xxxx odrůda xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx živočich xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx než 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

xxxx "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

pozdní

menší xxx 28

3

Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx syrové loupané

hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 xx 80 mm, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx vad nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli x xxxxxx nejméně 0,8 % x nejvýše 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, popř. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, nerozvařená, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx chuť xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, barva žlutá, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx sušených xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x pachu

bramborová kaše xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

sušina xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx nejvýše 42 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, chuť příjemně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku s xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % hmotnosti xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx mastných (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, s hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x jednom obalu xx stejným příčným xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, příčný xxx x hranách xxxxxxx 5 mm

plátky xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy bez xxxxxxxxxx vzhledových vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx tuku nejméně 3 %

výrobky xxxxxxxxxx xxxx oválného tvaru, xxxxxxx xxxxxx šedobílá, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx měkká, xxxxxxxxx, xxxx a xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně slaná, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxxx hmota x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx

Informace

Právní předpis č. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x výživových x xxxxxxxxxxx tvrzeních xxx xxxxxxxxxx potravin.

5) §2 písm. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Xx., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxx.

6) §11 odst. 1 xxxx. x) xxx 2 zákona x. 61/1997 Sb., x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 vyhlášky x. 248/2018 Sb.

8) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.

9) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.