Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2022.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x požadavcích xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervovanou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx č. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušný xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich x xxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, skořápkových plodů, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx skupiny x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx z xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) pro xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx a xxxxxx

1. xxxxxxxx režimy x xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx uchovávání,

2. xxxxxxx uchovávání a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, ve xxxxxx technologické zralosti, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce x která byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx3), xxxx a xxxxxxxxxxx pulpy jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx je se xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx tvrzení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx džem výběrový (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx výrobek xxxxxxxx méně cukru xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx výběrový (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx nebo dřeně, xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x jedné xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, šťávy, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x šťávy nebo xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x to jablek, xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x jemnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx ovoce,

l) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x případným přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx; vodu xxxx ovocnou šťávu5) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx sladidel,

p) xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, lihem xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxx přírodní sladidla x látky xxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,

x) kaštanovým krémem xxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx jedlého Xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, který xxxx xxx sušen xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,

x) ovocnou xxxxxxxx xxxx pulpou jedlá xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,

u) xxxxxxx xxxxx surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx odrůd xxxx xxxxxxxxx rodu Xxxx xxx., x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx x banánů xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená cizích xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, jehož xX xx nižší xxxx rovno 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xx 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx x nálevem v xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxx pH xx xxxxx než 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx nejméně na 121,1 xX xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, kdy xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx vody xxxx xxxxxxxxxx šťávy xxxx přípustné,

g) zeleninovým xxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx xxx slupek x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

h) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních sladidel,

j) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená k xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx7) xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % hmotnostní,

l) zeleninou x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rajčatový protlak xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické sušiny xxxxxxx rajčatovou sušinou,

n) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx sušinou,

o) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x rajčatového xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx a dalších xxxxxx pouze v xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x množství,

p) xxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxx xxxx, jedlé soli, xxxxxxxxx koření x xxxxxxx xxxxxx pouze x technologicky nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxxx zelenina zalitá xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x surovém xxxxx, xxxxxxxx nebo solené,

b) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx regia L. x xxxx odrůd,

c) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (L.) x Corylus maxima (Xxxx.) x jejich xxxxxxx,

x) mandlemi xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx druhu Prunus xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Prunus xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) kešu xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx occidentale (X.),

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx ztepilé Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx borovice xxxxx Xxxxx pinea (X.), Xxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Pinus xxxxxxxxxxx, Xxxxx gerardiana a Xxxxx xxxxxx,

x) makadamovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Macadamia xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx ternifolia x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) X. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) jedlými xxxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx sativa Xxxx.,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxx hypogaea x.,

x) xxxxxx nebo krémem xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx, těstíčku, xxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx arašídů xxxxx mletý xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx získané xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených,

d) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby upravené, x xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo jiným xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx -18 xX xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx extrakcí.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx šířka xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,

f) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x to xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx cizími příměsmi xxxxxx všechny nežádoucí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou x potravině obsaženy, xxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx.

Konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx x skupiny je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům8), x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx u konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx

x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx druhy xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx suroviny,

b) x xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů výběrových (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, ovocných xxxxxxxx a ovocného xxxx množství ovoce x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 g xxxxxxxx výrobku; xxxxx xxxx xx uvede xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), kaštanového xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x gramech obsažených xx 100 g xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx výrobku s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,

f) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem cukru, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele xxxxx xxxxxxxxxxxxx x teplota xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. e) xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx zorném xxxx jako xxxxx xxxxxxx x jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx; obsah xxxxx nemusí být xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx označeny výživovými xxxxx.

(4) X výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx použitého xxxxx nahrazen xxxxx "xxxx xxxxx", podobnou xxxxxxxxx nebo počtem xxxxxxxxx xxxxx ovoce.

(5) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".

§4

(1) Označení "rosolová xxxxxxxxx" lze použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx kůry citrusů.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x jeho xxxxx xxxxxx spojení "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce.

§5

(1) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 3 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx vyhlášce.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Ovoce x xxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) vyrobených x xxxxxx xxxxx xxxxx než citrusových xxxxx xxxx být xxxxxxx i xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů.

(2) Džem xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Extra) speciální x džem xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx nekoncentrovaný xxxxxxx xxxx tvořit xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x džem z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na proužky xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx mísit xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, melouny xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata x xxxxx ovocem.

(5) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx x xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a slív xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.

§7

(1) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při použití xxxxxxx extraktů x xxxxx se vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) z xxxxxx xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Ovocnou xxxxx xxx xxxxxx pouze xx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé tuky x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx marmelády xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 odst. 1 xxxx. a) x x) až x) xx xxxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx sušením, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx pro xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, než xx sublimační xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x nálevu.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce proslazeného xxxxx než 70 %, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx se xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

Konzervovaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx nálevu,

c) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) údaj, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx.

(3) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 65 %.

(3) Sušená x xxxxxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx pronikání xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx xx uvádí xx trh xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx plody x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 k xxxx vyhlášce.

(2) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x skořápkových xxxxx x arašídů uvede xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx xxxxx název xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xx v názvu xxxxxx xxxxxxx použité xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Houby

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) u skupiny xxxxx xxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub název xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a nečistot. Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx rozděleny xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

(4) X hub xxxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx požerky xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx chybí xxxx xxx čtvrtina klobouku xxxx x xxxxx xx vyskytují škůdci.

(5) X sušených xxx xx dovoluje 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby xxxx xxxx typickou xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 10 xX; xxx xxxxxxx xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záření.

(2) Sušené xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx, xxx teplotě xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx přímému xxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxx baleny xxxx zabaleny v xxxxxxxx nebo jiné xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx průmyslovému xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, lze xx xxx uvádět pouze xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx

§14

(1) Členění xxxxxxxxxx brambor a xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx se xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx skupiny, odrůda x xxxx xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx uvedeného x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx typy,

c) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",

x) x výrobků x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx musí odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, mechanických xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, dutosti a xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x xxxxxx cizích xxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 mm x nesmí xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hlízy xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 18 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx", musí být 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx brambor konzumních xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx xxxx být xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx se uvádějí xx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Banány

(1) Banány se xxxxxxx xx trh xxxx, xxxxxx, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxx křehká. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, jsou xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx poškození způsobeného xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x nečistot. Kropenatost, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vyzrání xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx vadu.

(2) X xxxxxx se dovoluje xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx minimální xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 1; x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx se směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (EU) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, označovat x xxxxxx xx xxx xxxxx vyhlášky č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

§20

Xxxxxxxxx ustanovení

Zrušují se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., kterou xx stanoví požadavky xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Vyhláška č. 291/2010 Sb., kterou se xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 650/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., kterou xx xxxx vyhláška č. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

§21

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce na xxxxx x skupiny x minimální hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce (x x xx 1 xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Extra) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Džemy xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80

Džemy

všeobecně

350

z xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx výběrové (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, malin

250

ze xxxxxxx

150

x xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx lektvar a xxxx ze sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

slazená x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x plechovém xxxxx

220

xx xxxxxxxxx xxxxx

450

Xxxxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx ovoce xxxxxxxx, xxxx xxx minimální xxxxx pro xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx úměrně použitému xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx výběrové (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx x xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

kaštanový krém

nejméně 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

proslazené ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Poznámka: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x těchto výrobků xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx X směrnice Rady 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx příměsí u xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet kusů xxxx příměsi v xxxxxx x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů x ploše nad 5 mm2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

zlomky pecek (xxxxx než polovina xxxxx)

2

3

4

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů z xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx polotuhá až xxxxx, v obalu xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, kompoty x klikvy x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x loupaného x děleného ovoce xxxxx zakalený, x xxxxxxx x brusinek x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx kompotu:

a) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu,

d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx u broskvového xxxxxxx,

x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % hmotnostních plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x jeřabin x xxxxxx,

x) nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,

x) nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot u xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxxxxx vůně xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z lesních xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné kuželovité xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek xxxxx a dalších xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx výskytem cizích xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem

odpovídající xxxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxx bez známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx druh ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

sterilovaná xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená zelenina

proslazená (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx x soli

rajčatový xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx nekoncentrovaný

rajčatové xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Speciál

zeleninové xxxxxxx

xxxxxxxx x oleji

chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované zeleniny

A) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x xxxx u xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.

2. Obsah xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % etanolu. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.

3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx kysané zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.

X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. pH xxxxxxxx konzervované zeleniny xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Zeleninové xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.

2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Rajčatový xxxxxxx rozředěný vodou xx roztok o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx

1. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. U xxxxxx xxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Prima", "Xxxxx", "Speciál"

refraktometrická xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Nejvýše 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Nejvýše 3,5

xxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx pasterovaná xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x zeleninu loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně

zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx jednotlivé xxxxxx buď promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx vyrovnaná,  odpovídající &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x více xxx 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx hrášek
pasterovaný xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení chorobami, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence měkká xx xxxxxx, v xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx*), nezakřivené, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx jedna polovina xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z koření

rajčatová xxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx černých částic x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.

Xxxxxxx 2

Sušená xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxx xxxxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx rostlin, xxx xxxxxxxxxx zeminou či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, bez cizích xxxxx a chutí

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Popis xxxxxxxx (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytky xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální počet xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně skvrnitá xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, silně xxxxxxxx, xxxxxxxxx, červivá xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx

12

xxxx rostlinný xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Přípustné xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx a přípustné xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx odchylka (%)

xx 50

9,0

51 až 500

6,0

501 xx 1000

5,0

nad 1000

3,0

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx odchylka (%)

od 3,0 do 5,0

xx - 2,0 do + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx pražené solené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx neloupaná

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx sekaná

jádra xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé ve xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx strouhaný

kokos xxxxxxxxx pražený

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

Skořápkové xxxxx a xxxxxxx

xxxxx (xxxx) xx xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ arašídů

odtučněná

neodtučněná

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů

Hmotnostní xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 až 500

- 2

501 a xxxx

- 1

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů

Skupina

Podskupina

Obsah xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx pražená

3,0

0,1

para xxxxxx

xx skořápce

12,0

2

jádra

4,5

1

kokosové xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx ořechy

ve skořápce

10

2

jádra

2,0

0,25

pistácie xxxxxx

xx skořápce xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx pražené

4,0

0,2

ve xxxxxxxx xxxxxxx solené

4,0

0,2

jádra nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx pražené

5,0

0,5

loupané pražené xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx odchylky (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x jádra vlašských xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx škůdci, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé až xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx; pražená xxxxx na xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 žluklých xx poškozených škůdci, x toho 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx mandlí

skořápka suchá, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx až krémová, xxxxxxx světle hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x chuti, xxxxx pražená chuť x vůně xx xxxxxxx

xxxx skořápky 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x toho nepuklá xxxxxxxx 5, vady xxxxx 12, z xxxx 3 žluklých, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx oříšků

jádra xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Para xxxxxx

xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "oky" - xxxxxxxx xxxx, xx zralosti xx xx vnitřní xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx x sklizení xxxxxxx xxxxx, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, vady dužniny 10

Xxxxx strouhaný

strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx pachutí

vady xxxxxxx 15

Jádra piniových xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x xxxx 3 žluklých či xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá

vady skořápky 7, xxxx xxxxx 15, x toho 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx krémové, xxxxxxx xxxxx na xxxx světle xxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxx, pražená xxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

světle xxxxx xx nahnědlá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá

oříšková, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

bílá až xxxxxxx, xxxxxxx, světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx, jádra xxxxxxx, chuť a xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx

xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx cizího xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx povrchu

jádro xxxxxxxxx, xx lomu xxxx až mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, vady xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých

Pasta xx suchých skořápkových xxxxx

xxxxxxxxxx rozmělněná, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody x xxxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx použitého xxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

typická xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám

Mouka xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx, nepoškozená xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

typická xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

Poznámka: xxxxxxx xx rozumí xxxx xxxx mrtvý živočich xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv stadiu xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky x xxx

xxxxxxxxx x xxx

xxxxx x prášek x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Seznam xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx chřapáčová - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx plicní - Xxxxxxxxx pulmonarius

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Pleurotus xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Boletus xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dutonohý - Xxxxxxxxx cavipes

11.    Hřib xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12.    Hřib koloděj - Xxxxxxxxxx luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx luridiformis

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xerocomus xxxxxxxxxxxxx

15.    Hřib xxxxxxxx - Xerocomellus xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx edulis

17.    Klouzek xxxx - Suillus xxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Suillus xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx viscidus - xxx mladé xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx strakoš - Xxxxxxx variegatus

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Sparassis crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx březový - Xxxxxxxx scabrum - xxx mladé xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx bledá - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx tubaeformis

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Lactarius deliciosus

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx - Cortinarius xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx mlženka - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44.    Špička xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Armillaria xxxxxxx - xxxxx kloboučky xxx třeňů

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx určených xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

1.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.    Holubinka černající - Russula nigricans

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx vesca

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx cyanoxantha

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx squamosus - xxx xxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x brambor

brambory xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*)

bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx typů, přípustný xxxxxx xxx x xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx u xxxxxxxxxx brambor

Tabulka 1

Užití xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů

Varný xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do salátů, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, jako xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, středně xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x kaší

Tabulka 2

Xxxxxxxxx výskyt xxx x konzumních brambor

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx rané celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, poškození zapříčiněné xxxxxx a postihující xxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 5 mm

čerstvé xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx a xxxx xxxxxxx vady

jakékoliv

jakékoliv

naklíčené hlízy

-

klíčky xxxxx než 3 xx

xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx hlízy

více xxx 1/8 povrchu nebo 5 xx xxx xxxxxxx x 1 % hlíz x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx slupkou

suchá xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

plíseň xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)

xxxx odrůda xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx se xxxxxx živý xxxx xxxxx živočich nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz

Brambory xxxxxxxx

Xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx nejvýše

rané

menší xxx 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

rané "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 nebo xxxxx než 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Příloha č. 18 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

brambory xxxxxxxx syrové loupané

hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx vad nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % a xxxxxxx 1,4%,
xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx hmotnosti nejméně 62 %
sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, popř. xxxxxxxxx, nejvýše však 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx chuť xxxxx slaná, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

sušené xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx, xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku nejvýše 42 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, chuť příjemně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx a 5 % hmotnosti xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx olejová) x xxxx nejvýše 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, x xxxxxxx xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx obalu xx stejným xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx bez přílišných xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx plátky předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx mastných (xxxx kyselina xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 mm

plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx vzhledových vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx tuku xxxxxxx 3 %

výrobky kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně a xxxx xx bramborovém xxxxx, mírně xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx č. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx uzávěrky právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x požadavky potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x platném znění.

3) §1 xxxx. x) vyhlášky x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx na nápoje, xxxxxx ocet a xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 písm. x) xxx 2 zákona x. 61/1997 Sb., x xxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.