Právní předpis byl sestaven k datu 03.11.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2017.
Vyhláška o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
398/2016 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Koření §3
Jedlá sůl §4
Dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky a dresinky §5
Hořčice §6
Technický předpis §7
Přechodné ustanovení §8
Zrušovací ustanovení §9
Účinnost §10
Příloha č. 1 - Smyslové požadavky na jakost jednotlivých druhů koření
Příloha č. 2 - Členění koření na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky na koření
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost jednotlivých druhů koření
Příloha č. 5 - Členění jedlé soli na druhy a skupiny
Příloha č. 6 - Smyslové a chemické požadavky na jakost jedlé soli
Příloha č. 7 - Členění dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček a dresinků na druhy a skupiny
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky pro dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky a dresinky
Příloha č. 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček a dresinků
Příloha č. 10 - Členění hořčice na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pro hořčice
Příloha č. 12 - Smyslové a chemické požadavky na jakost hořčice
398
XXXXXXXX
xx xxx 2. xxxxxxxx 2016
x požadavcích xx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x hořčici
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), b) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx č. 274/2003 Sb., zákona x. 316/2004 Sb., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. a xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx přímo použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx označování xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, studených xxxxxx, dresinků a xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx výrobků, ochucovadel, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny x
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x hořčice požadavky xx jakost, požadavky xx xxxxxx vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§2
Xxxxxxxx některých pojmů
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) kořením xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, nať, xxxxx, xxxxx, semena xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx potravin,
b) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x),
x) xxxxxxxxx přípravkem xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx písmenem x), xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx x xxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pocházející x xxxxxxx rostliny xxxxxx, xxxxxxx zlomky stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, plody a xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx,
x) anorganickými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxx solí krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx obohacující xxxxx2),
x) xxxxxx xxxx x xxxxx směs xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx draselným xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) jedlou xxxx x jódem x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx sodného x xxxxx xxxxx xxxxxxx x) a fluoridu xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx,
x) jedlou kamennou xxxx jedlá xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ložisek x xxxxx podílem xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx s xx xxxxxxxxx přirozeně x xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx účelově xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx solí xxxxx xxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx stopových xxxxx x sloučenin, xxxxx xx x xx xxxxxxxxx přirozeně v xxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxxx přidávaných xxxxx,
x) jedlou xxxxxxxx xxxx xxxxx sůl xxxxxxx xxxxxxxx odpařováním xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx (solanky) x xxxxxxxxxx ložisek x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem vlhkosti, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tekutinou,
n) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx bílkovin xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx x xxxxx zvýrazňujících xxxx, určený x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx omáčkou xxxx xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx chuťová xxxxxxx x xxxxxxx x salátům, xxxxxxxx xxxxxxx x jedlých xxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) hořčicí potravina xxxxxxxx z mletých xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx a cukru,
q) xxxxxxx xxxxxxxxxx hořčice xxxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxx hořčice z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx písmene x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx nebo jiné).
§3
Koření
(1) Xxxxxxx koření xx druhy, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx se kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx uvedeným x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(3) Průměrným xxxxxxxxx koření xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx koření xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 k xxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx vyhlášce.
§4
Jedlá xxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x přímo xxxxxxxxxxxx předpisech Evropské xxxx4), v xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx dále xxxxxx
x) x obohacené xxxxx xxxx názvem skupiny,
b) xxxxxx x xxxxx xxxxx, kterou xxxx xxxxx xxx obohacena,
c) x jedlé soli x jódem x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx, x
x) údajem x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadla, xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx3), x zákoně x ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 3 x 4.
(3) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx na xxxxx xxxx označí
a) x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx "xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxx x %" x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(5) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobků, ochucovadel, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemové xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 x této vyhlášce.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
§6
Hořčice
(1) Xxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 10 x této vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx a ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx skladování.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hořčice xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx, xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 331/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, x xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
Zrušovací ustanovení
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 331/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx koření, xxxxxx xxx, dehydratované výrobky x ochucovadla x xxxxxxx.
2. Xxxxxxxx č. 419/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 331/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx.
§10
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxxxx x. x.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 398/2016 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxxx koření |
Název xxxxxxxx |
Xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx |
Xxxx |
|
Xxxx |
Xxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky |
hnědá xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx, palčivě kořenitá |
|
Badyán xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx xxxxx Hooker.) |
zralé xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx stopkou, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi |
červenohnědá xx xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, nasládlá |
||
|
Bazalka |
bazalka (Xxxxxx xxxxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx x části xxxxx |
xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx |
xxxxxx nebo kořenitě xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxx |
|
Xxxxxxx list |
vavřín xxxxx (Xxxxxx xxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx |
xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx |
xxxxx kořenitá, xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxxxx celá, xxxxxx xxxx mletá |
citrónová xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx Staph/C. xxxxxx (L.) Xxxxxx |
xxxxxx xxxxx |
xxxxxx sušených xxxxx, xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxx xx xxxxxx xxxx zelenožlutá |
výrazná, xxxxx, po xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, jemně xxxxxxx, xx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx xxxxxx celé xxxx xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx / xxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxxxx X.) |
xxxx |
xxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxx L.) |
semena |
celá semena |
černá xx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx |
xxxx xxxx xxxxxx listy, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx |
xxxxx bledě xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx xxxxx |
|
Xxxxxx xxxx nebo mletý |
Fenykl (Xxxxxxxxxx xxxxxxx Mill.conv. xxxxxxx) |
xxxxxx xxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx, svěží |
kořenitá, xxxxxxxx |
|
Xxxxxx (xxxxxx, siamský xxxxxx) xxxx xxxx xxxxx |
Xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx Xxxxx, Alpinia xxxxxxxxxxx Xxxxx) |
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxx |
xxxxxxx, xx eukalyptu |
kořenitá, xxxxxxx, xxxxxxxxx směs zázvoru x pepře |
|
Hořčice bílá xxxx |
xxxxxxx bílá (Sinapis xxxx X.) |
xxxxxx |
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxx brukve xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxx až xxxxxx |
xxxxxxxxx, neutrální |
palčivá, ostrá |
|
Hřebíček xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Eugenia xxxxxxxxxxx Xxxxx.) Syzygium xxxxxxxxxx (L.) Xxxx. |
xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 25 % hm. xxxxxxxx xxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx žlutohnědá |
výrazná, xxxxx, charakteristická xx xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx kořenitá, xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
prášek xx xxxxxxxxxx částicemi |
kořenitá |
||||
|
Chilli/ xxxxxxxx xxxx xxxx/xxxx, |
Xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx L.) |
Sušené xxxxx |
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxx, oranžová, xxxxxxx, hnědá, xxxxxx, xxxxx purpurová xx xxxxxxxxx xxxxxxx) |
xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx pálivou |
|
mleté/mletý xxxx xxxxxx/xxxxxx |
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxx, s dráždivým xxxxxxxx podtónem |
od xxxxxx xx xxxxxxx ostře xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx xxxx, |
xxxxxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.) |
xxxxx xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx zvrásněné xxxxxx, xx xxxxxx xxxx třípaprsčitý šev |
červenohnědá xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
drť xxxx xxxxx xxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxx celá xxxxxx, xxxxxxx, |
xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx) |
xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx semena |
celé xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx vyloupaná xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx zelené, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy; semena xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx, svěží, xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
drť nebo xxxxx xxxxxx x xxxxxx sušených plodů, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, slabě xxxxxxx |
||
|
Xxxx (xxxxx) xxxx, |
xxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx (Xxxxx xxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxx nebo xxxxx xxxxxx |
xxxxxx xx xxxxx hnědá, hnědošedá |
charakteristická xx xxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx) celý, |
kmín kořenný-jednoletá xxxxx (Xxxxx xxxxx X.) |
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx kmínu, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
|
|
xxxxxx xxxx mletý |
drť xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx zrněním |
šedozelená, xxxxxxxxxxx xx hnědá |
charakteristická po xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx formy |
kořenitá |
||
|
Kmín římský xxxx, |
xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, na xxxxxxx žebernaté, u xxxxx zúžené |
žlutohnědá xx xxxxx |
xxxxx xxxxx |
xxxxx xx xxxxxxx |
|
xxxxxx nebo mletý |
drť xxxx xxxxxx |
|||||
|
Xxxx xxxxxxx xxxxxx, |
xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx L.) |
sušené xxxxx |
xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx se xxxxxxxx žebry a xxxxxxxxx x okraji |
charakteristická xx kopru |
kořenitá, xxxxxxxxx |
|
xxx |
xxxxxx xxx |
xxxx xxxx sekaná xxx |
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
|
|
xxxxxxxx xxxxx, |
xxxxxxxx (Coriandrum xxxxxxx L.) |
sušené xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxx listy x vrcholky stonků |
kousky xxxxx x vrcholků xxxxxx |
xxxxxx x nádechem xx xxxxx, xxxx xxxx hnědé xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx xxxx, |
Xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx L.) |
Sušené xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, tvrdého xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz x zlomků (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15% oddenků scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx kurkumě xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletá |
drť xxxx xxxxx xxxxxx |
xxxx xxxxx, oranžově žlutá xx načervenalá |
charakteristická xx xxxxxxx, xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx (Xxxxxxxx majorana L.) |
suchá xxxx listů, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxx |
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx lodyh, xxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx hnědozelená |
charakteristická xx xxxxxxxxx, xxxxxxx |
xxxxxxxx, mírně xxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxx (Xxxxxx x. xxxxxxx X.) |
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
xxxx xxxx sekané xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx stonků |
zelená s xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx mátu, po xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx mátová, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxx papeda (Xxxxxx xxxxxxx XX.) |
xxxxx |
xxxx xxxxxx xxxxx charakteristického xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx x xxxxxxxx xx žluté xx xxxxx |
xxxxx, xxxxxx, po xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxx xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx fragrans Xxxxx.) |
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx míšek) |
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, křehké |
žlutá, xxxxxxxx žlutá, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx |
|
xxxxx |
xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx xx červenohnědá |
charakteristická xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx |
xxxxxxxx až ostrá |
||
|
Muškátový xxxxx xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx fragrans Xxxxx.) |
xxxxxx xxxxx jádra |
semena xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx síťově žilnatě xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xx řezu xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx ořechu, xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx, ostrá xx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx, charakteristická xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
||
|
Xxxx xxxxxx xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxx X. Xxxx.) |
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx |
xxxxxxxxx, xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mleté |
jemně zrnitý xxxxxx |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx (Xxxxxxxxx) |
xxxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx X.) |
xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx květů |
bez stonků x xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx, Xxxx xx xxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx xxxxx, |
xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxx |
xxxxx xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx, |
xxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxx, charakteristická xx paprice |
sladká |
|||
|
sladká, |
sytě xxxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx |
|||
|
xxxxxx, |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx, slabě xxxxxxxx, |
|||
|
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx |
xxxxxx až xxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx L.) |
sušená nať |
sekaná xxx |
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, slabě xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx |
|
Xxxx xxxx xxxx, |
xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxx L) |
sušené xxxxx xxxxx |
xxxxxxx, sušené, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 10% xxxxxxx bobulí |
šedobílá, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxx nebo xxxxx |
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx |
xxxxxxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxx xxxxx celý, |
pepřovník xxxxx (Piper xxxxxx X) |
Xxxxxx nezralé plody |
sušené xxxxx xxxxxx, neloupané, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15% lehkých bobulí |
hnědočerná xx šedočerná xx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxx nebo xxxxx |
xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, případně se xxxxxxxxx zrněním nebo xxx |
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx odstínem |
ostře xxxxxxxx |
xxxxxxx ostrá |
||
|
Pepř červený/růžový xxxx, |
xxxxxxxx (Schinus xxxxx X.) |
Xxxxxx nezralé plody |
hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx) |
xxxxxxx až xxxxx xxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx |
|||||
|
Xxxx xxxxxxxxx xxxx, |
xxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxx, X.xxxxxxxxxxxxx XX., X.xxxxxxxxx XX.) |
xxxxx |
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zbytkem xxxxxx x xxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x semena uvolněná |
tobolky xxxx xx povrchu xxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxxx (po puknutí) xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxxx, nahořklá, xxxxxxx, xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx prášek |
|||||
|
Pepř xxxxxx xxxx, |
xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxx L) |
Sušené xxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx slupičkou |
šedozelená, xxxxxx xx hnědozelená |
kořenitá, xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxx xxxx xxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxx L.) |
sušená xxx |
xxxxxx xxx |
xxxxxx až xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx, charakteristická xx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxx seno |
pískavice xxxxx xxxx (Xxxxxxxxxx foenum- xxxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx bocích |
okrová xx hnědá |
výrazně kořenitá |
mírně xxxxxxxx, kořenitá |
|
Rozmarýn celý, |
Rozmarýn (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx |
xxxxx čárkovité, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx barvy |
svrchní xxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx na spodní xxxxxx světleji xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
sekané, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx X) xxxxxxxxx horská (Xxxxxxxx xxxxxxx L) |
sušené xxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxx s xxxxx |
xxxx xxxx řezané, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx), xxxxxx na xxxxxxx x okrajích, xxx xxxxxx, nebo xxxxxx 15-30 xx xxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxx zelená xx xxxxx červená, xxxxxxxxx horská xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx |
x. xxxxxxxx - výrazně xxxxxxxx |
|
|
xxxxx xx xxxxxxxx |
||||||
|
x. xxxxxx - kořenitá |
ostrá |
|||||
|
Skořice xxxx, |
Xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx(Xxxx), X.xxxxxxxxx (Xxxx), C.burmanii (Xxxx), C. xxxxxx (Xxxx)) |
xxxx |
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx xxxxx oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, štiplavá |
|
drcená xxxx xxxxx |
xxxxx xxxxxx xxx znatelných xxxxxx xxxx xxx |
xxxxxx x xxxxxxxx do hnědá xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxx |
xxxxxx xxxxx (Crocus xxxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxxx |
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx, charakteristická xx šafránu |
kořenitá, hořká |
|
mletý |
jemný xxxxxx |
|||||
|
Xxxxxx |
xxxxxx (Xxxxxx officinalis X.) |
xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx |
xxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x hnědých xxxxx |
xxxxxxx xxxxxx listů xx šedopýřitá, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, nahořklá |
|
Tymián |
tymián obecný (Xxxxxx xxxxxxxx X.) |
xxxxx xxxx xxxx, listů, xxxxxxxxxx x xxxxx |
xxxxx xxxx (1 - 5 mm) |
šedozelená, šedohnědá xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx až xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxxx tahitiensis) |
sušené xxxxxxxxx, xxxx xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx svraštělé, xxxxxx |
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx, sladce xxxxxxxx |
|
Xxxxxx xxxx, |
xxxxxx (Xxxxxxxx officinale Xxxxxx.) |
Xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 2 xx), xxxxxxxxxx, zakulacené x zploštělé |
světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx |
xxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx zázvoru, slabě xxxxxxxx |
xxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 |
- |
|
xxxxx xxxxxx |
- |
|
|
xxxxxxxx přípravek |
sypký |
|
|
pasta |
||
|
tekutý |
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx balení |
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xx 10 x |
&xxxx;- 8,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 2,0 % u 20 xx balení |
||
|
11 - 50 g |
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení |
||
|
51 - 200 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
xxx 200 x |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxxx koření |
Vlhkost v % xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny nejvýše |
Silice x % (xx/100 x) v sušině xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx vlasti |
Organické xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
|||||||
|
Xxxx |
12,0 |
10,0 |
2,0 |
2,5 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
10,0 |
4,0 |
8,0 |
20,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxx |
12,0 |
5,0 |
3,0 |
1,0 |
|||||
|
Xxxxxxx |
12,0 |
16,0 |
0,3 |
2,0 |
18,0* |
2,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxxx xxxx |
xxxx |
8,0 |
7,0 |
1,0 |
2,0 |
10,0 |
1,0 |
0,5 |
|
|
xxxxx |
8,0 |
7,0 |
1,0 |
2,0 |
|||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx/Xxxxxxxxx |
xxxx |
12,0 |
8,0 |
2,5 |
|||||
|
xxxxxx, xxxxx |
12,0 |
8,0 |
2,5 |
||||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxx |
10,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
||||
|
xxxxx |
10,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
|||||
|
Xxxxxxxx |
xxxx |
8,0 |
5,5 |
1,0 |
3,0 |
2,0 |
|||
|
Xxxxxxxx |
14,0 |
12,0 |
0,6 |
1,5 |
16,0*) |
4,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
10,0 |
1,0 |
2,0 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
xxxxx |
12,0 |
10,0 |
1,0 |
2,0 |
|||||
|
Xxxxxx/Xxxxxx/ Xxxxxxx xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
9,0 |
4,0 |
|||||
|
xxxxx |
12,0 |
9,0 |
4,0 |
||||||
|
Xxxxxxx xxxx |
xxxx |
10,0 |
3,0 |
1,0 |
0,5 |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxx |
12,0 |
15,0 |
5,0 |
0,3 |
0,3 |
|||
|
xxxxx, xxxxxx |
10,0 |
7,0 |
14,0 |
0,5 |
|||||
|
Xxxxxx/Xxxxxxxx pepř |
celé/celý |
11,0 |
10,0 |
1,6 |
10,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
mleté/mletý |
11,0 |
10,0 |
1,6 |
||||||
|
Jalovec |
celý |
16,0 |
4,0 |
0,7 |
1,0 |
5,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
mletý, xxxxxx |
13,0 |
4,0 |
0,5 |
1,0 |
|||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
13,0 |
9,5 |
3,5 |
1,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxxxx |
13,0 |
9,5 |
3,5 |
5,0 |
3,0 |
2,0 |
|||
|
xxxxx, xxxxxx |
13,0 |
9,5 |
3,5 |
||||||
|
Xxxx (xxxxx) |
Xxxx |
13,0 |
8,0 |
2,0 |
1,5 |
1,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
Xxxxxx |
13,0 |
8,0 |
1,0 |
||||||
|
xxxxx |
13,0 |
8,0 |
1,0 |
1,5 |
|||||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx) |
Xxxx |
12,0 |
9,0 |
1,5 |
2,0 |
1,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
Xxxxxx |
12,0 |
9,0 |
1,5 |
||||||
|
Xxxxx |
12,0 |
9,0 |
1,5 |
||||||
|
Xxxx xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
5,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
xxxxx, xxxxxx |
12,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
5,0 |
2,0 |
2,0 |
||
|
Xxxx/xxxxxxx |
xxxxxx |
10,0 |
2,5 |
3,0 |
2,0 |
0,5 |
|||
|
xxx |
10,0 |
1,0 |
|||||||
|
Xxxxxxxx xxxxx |
xxxx |
9,0 |
7,0 |
0,4 |
1,5 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
xxxxx |
9,0 |
7,0 |
0,4 |
1,5 |
|||||
|
Xxxxxxxx lístky |
12,0 |
15,0 |
1,0 |
||||||
|
Kurkuma |
celá |
12,0 |
2,0 |
0,2 |
0,2 |
barvivost x % xxxx. xxxxxxx 2,0 |
|||
|
xxxxx, drcená |
10,0 |
9,0 |
1,5 |
||||||
|
Majoránka |
12,0 |
16,0 |
0,5 |
4,5 |
3,0 |
1,0 |
2,0 |
||
|
Máta |
13,0 |
14,0 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
||||
|
Mauricijská xxxxxx/Xxxxxxxx xxxxxx |
12,0 |
||||||||
|
Xxxxxxxxx květ |
celý |
10,0 |
4,0 |
0,5 |
16,0 |
0,3 |
0,5 |
||
|
mletý, xxxxxx |
12,0 |
4,0 |
|||||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx |
xxxx |
10,0 |
3,0 |
6,5 |
0,5 |
10,0 |
0,5 |
0,5 |
xxxx vápenatý x % xx. xxxxxxx 0,35 |
|
xxxxx |
10,0 |
3,0 |
5,0 |
||||||
|
Xxxx xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
4,5 |
1,5 |
0,4 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
xxxxx, xxxxxx |
12,0 |
4,5 |
1,0 |
0,4 |
|||||
|
Xxxxxxx (Xxxxxxxxx) |
12,0 |
10,0 |
1,0 |
2,0 |
16,0*) |
3,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
11,0 |
7,0 |
x)80,0 |
0,5 |
x)xxx. xxxxx xxxxxxxxxx barviva vyjádřený x XXXX xxxxxxxxxx |
|||
|
xxxxxx |
11,0 |
7,5 |
60,0 |
0,7 |
|||||
|
xxxxxx |
11,0 |
8,0 |
40,0 |
1,0 |
|||||
|
xxxxxxxx |
11,0 |
9,0 |
40,0 |
1,3 |
|||||
|
Xxxxxxx |
8,0 |
13,0 |
|||||||
|
Xxxx xxxx |
xxxx |
15,0 |
3,5 |
1,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0 |
|
|
mletý, xxxxxx |
15,0 |
3,5 |
0,6 |
0,3 |
|||||
|
Xxxx černý |
celý |
14,0 |
6,0 |
2,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
piperin v % xx. nejméně 4,0 |
|
|
xxxxx, drcený |
14,0 |
6,0 |
0,8 |
1,2 |
|||||
|
Pepř xxxxxxx/xxxxxx |
xxxx |
15,0 |
1,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
|||
|
xxxxx, xxxxxx |
|||||||||
|
Xxxx xxxxxxxxx |
xxxx |
14,0 |
6,0 |
3,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxx, drcený |
|||||||||
|
Pepř xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
5,0 |
0,3 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxx, drcený |
|||||||||
|
Petržel |
7,5 |
14,0 |
|||||||
|
Pískavice, řecké xxxx |
11,0 |
5,0 |
1,5 |
5,0 |
5,0 |
2,0 |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxx |
11,0 |
8,0 |
0,8 |
1,0 |
6,0 |
1,0 |
1,0 |
|
|
xxxxxx mletý |
11,0 |
8,0 |
0,8 |
0,8 |
|||||
|
Saturejka |
13,0 |
11,0 |
0,4 |
1,0 |
4,0 |
1,0 |
2,0 |
||
|
Skořice |
celá |
14,0 |
7,0 |
1,0 |
2,0 |
2,0 |
1,0 |
0,5 |
|
|
mletá, xxxxxx |
12,0 |
7,0 |
0,5 |
2,0 |
|||||
|
Xxxxxx |
xxxxxx x xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
8,0 |
1,5 |
|||||
|
xxxxx |
10,0 |
8,0 |
1,5 |
||||||
|
Xxxxxx |
12,0 |
11,0 |
0,7 |
2,0 |
8,0*) |
0,5 |
0,5 |
||
|
Xxxxxx |
12,0 |
14,0 |
1,0 |
3,5 |
5,0 |
1,0 |
1,0 |
||
|
Xxxxxxx |
35,0 |
7,0 |
xxxxxxxxxxxx 2 % |
||||||
|
Xxxxxx nebělený |
celý |
12,0 |
8,0 |
1,5 |
1,1 |
2,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
bělený |
celý |
12,0 |
11,0 |
1,5 |
2,5 |
2,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
mletý, xxxxxx |
12,0 |
8,0 |
1,0 |
2,5 |
|||||
*) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 398/2016 Sb.
Členění xxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxx sůl |
s xxxxx |
|
x jodem a xxxxxxx |
|
|
x xxxxx x „xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx“* |
|
|
x „xxxxx xxxxx, xxxxxx byla xxxxxxxxx“* |
* obohacení podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 jiné než xxxxx x fluorem
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxx xxxx
|
Xxxxxxx |
Xxxx |
Xxxx |
Xxxxx XxXX v xxxxxx % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx * v xxxxxx % xxxxxxx |
Xxxxx obohacujících xxxxx/ kg xxxx |
|
xxxxx xxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx |
98,0 |
2,0 |
- |
|
xxxxx sůl x xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx |
98,0 |
2,0 |
27 ± 7 xx jodu |
|
jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx |
98,0 |
2,0 |
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx |
|
xxxxx xxx s xxxxx x „xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx“** |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx |
97,0 |
- |
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výrobce |
|
jedlá xxx x „xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx obohacena“** |
slaná |
neutrální, xxx xxxxxx pachů |
97,0 |
- |
obohacení xxxxx údajů výrobce |
* x xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, hořčíku)
** xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 jiné xxx xxxxx x xxxxxxx.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 398/2016 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxxx pokrmu |
|
|
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
|
xxxx pro přípravu xxxxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
|
xxxxxxx xx polévky |
|
|
Ochucovadlo |
- |
|
studená xxxxxx xxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x dresinky
|
Výrobek |
Hmotnost xxxx objem xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka |
|
dehydratované xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, studené omáčky x dresinky |
do 50 x |
&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 2,0 % u 20 ks balení |
||
|
51 - 120x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
121 - 250 x |
&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
251 - 1000x |
&xxxx;- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
1001 - 2500 x |
&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx balení |
||
|
nad 2500 x |
&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
xx 170 ml |
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
171 - 1000 ml |
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
|
xxx 1000 ml |
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení |
|
|
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx hodnotí vždy xx xxxxxxxx dle xxxxxx. Vzhled, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx označený na xxxx obalu. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, konzistenci, xxxx x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx název xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
3. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
4. Xxxxxxx xxxxxxxxx pH x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx 4,5.
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
- |
|
xxxxxxxx |
- |
|
|
xxxxxxxxx |
xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xx 200 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % u 20 ks xxxxxx |
||
|
201 - 500 x |
&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
|
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
501 - 1000 g |
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
|
xxx 1000 x |
&xxxx;- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx hořčice
|
Hořčice |
Vzhled |
Barva |
Vůně x xxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, palčivá |
|
kremžská |
kašovitá xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx drceného xxxxxx hořčice xxxxx |
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce |
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx |
||
|
xxxxxxxxx x speciální |
kremžská |
|
|
sušina x % xxxxxxx |
20 |
32 |
|
xxxx xxxx sacharóza x % nejméně |
5,0 xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx |
16 |
|
xxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x % xxxxxxx |
2,5 |
1,9 |
|
xxx x % xxxxxxx |
3,6 xxxxxxxxx, nestanovuje xx x xxxxxxxxx |
- |
|
xxxxx x % nejvýše |
0,1 |
0,1 |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 398/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.7.2017.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/ES a xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx dne 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 o potravinářských xxxxxxxxxx látkách, x xxxxxxx xxxxx.
2) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006, v xxxxxxx xxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006, x xxxxxxx znění.