Právní předpis byl sestaven k datu 22.12.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2017.
Vyhláška o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
398/2016 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Koření §3
Jedlá sůl §4
Dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky a dresinky §5
Hořčice §6
Technický předpis §7
Přechodné ustanovení §8
Zrušovací ustanovení §9
Účinnost §10
Příloha č. 1 - Smyslové požadavky na jakost jednotlivých druhů koření
Příloha č. 2 - Členění koření na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky na koření
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost jednotlivých druhů koření
Příloha č. 5 - Členění jedlé soli na druhy a skupiny
Příloha č. 6 - Smyslové a chemické požadavky na jakost jedlé soli
Příloha č. 7 - Členění dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček a dresinků na druhy a skupiny
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky pro dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky a dresinky
Příloha č. 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček a dresinků
Příloha č. 10 - Členění hořčice na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pro hořčice
Příloha č. 12 - Smyslové a chemické požadavky na jakost hořčice
398
XXXXXXXX
xx dne 2. xxxxxxxx 2016
o xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví podle §18 odst. 1 xxxx. x), b) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., zákona x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Sb., zákona x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Sb. a xxxxxx č. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Evropské unie1)
a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, dresinků x xxxxxxx x návaznosti xx jejich xxxxxxx xxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, jedlé xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x hořčice s xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx a
c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x hořčice xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost vztahující xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) kořením xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx míře xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x ovlivňování chutě x xxxx potravin,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x),
x) xxxxxxxxx přípravkem xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx rostliny xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx rostliny,
f) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek,
g) xxxxxx solí xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahující nejméně 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx2),
x) jedlou xxxx x xxxxx směs xxxxxxxx sodného s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx draselným,
i) jedlou xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx písmene x) a xxxxxxxx xxxxxxx nebo fluoridu xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx kamennou xxxx jedlá sůl xxxxxxx dobýváním x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ložisek x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, které xx s xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) jedlou xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx stopových xxxxx x sloučenin, xxxxx xx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) jedlou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx roztoku jedlé xxxx (solanky) x xxxxxxxxxx ložisek x xxxxx podílem anorganických xxxx, xxxxx se xxxxxxxxx vyskytují v xxxxxxx xxxx, popřípadě x xxxxxxx účelově xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx, která xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin nebo xxxx výtažků z xxxxxx a dalších xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx omáčkou xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x salátům, vyrobený xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, zeleniny, ovoce, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx a
s) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx písmene x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).
§3
Xxxxxx
(1) Členění koření xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(3) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 3 x xxxx vyhlášce.
(5) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
§4
Xxxxx sůl
(1) Xxxxxxx xxxxx soli xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx4), x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx
x) x obohacené xxxxx xxxx názvem xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx,
x) x jedlé soli x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x nelze xx xxxxxx současně x fluoridovými xxxxxxxxx, x
x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, mořská).
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jedlé xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
§5
Dehydratované xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
(1) Xxxxxxx dehydratovaných xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx označování xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxx xx označování xxxxxxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 3 x 4.
(3) Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx tuku v %" a
b) podmínky xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxx výrobků, ochucovadel, xxxxxxxxx omáček a xxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 8 x této xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x této vyhlášce.
§6
Xxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x ve xxxxxxxx upravující xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Průměrným xxxxxxxxx hořčice je xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx společnosti.
§8
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 331/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, x mohou být xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 331/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx koření, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx výrobky x ochucovadla x xxxxxxx.
2. Vyhláška č. 419/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 331/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxx, jedlou sůl, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx.
§10
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxxxxx 2017.
Xxxxxxx:
Xxx. Jurečka x. r.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx |
Xxxx rostliny |
Vzhled |
Barva |
Vůně |
Chuť |
|
Anýz |
Anýz (Xxxxxxxxxx xxxxxx X.) |
Xxxxxx plody |
rýhované xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky |
hnědá xx hnědožlutá |
příjemná xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxx xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (lllicium xxxxx Hooker.) |
zralé xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx hvězdicovitého xxxxx x krátkou stopkou, xxxxxx xxxxxxx, vrásčitého xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx semen |
hnědá |
výrazná, xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx až xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx |
xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxx |
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx x závislosti xx xxxxxx |
|
Xxxxxxx list |
vavřín xxxxx (Xxxxxx xxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx |
xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx |
xxxxxx zelená xx xxxxxx xxxxx |
xxxxx kořenitá, xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx, xxxxx trpká |
|
Citrónová xxxxx/xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx Staph/C. xxxxxx (L.) Rendle |
sušené xxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx listů, xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxx xx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxx, po xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, jemně xxxxxxx, po xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx |
xxxxx řapíkatý / xxxxxxx (Apium xxxxxxxxxx X.) |
xxxx |
xxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx prášek |
šedohnědá, xxxxxxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxx X.) |
xxxxxx |
xxxx xxxxxx |
xxxxx xx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.) |
xxxxxx xxxxx |
xxxx xxxx sekané xxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů |
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx ostrá |
|
Fenykl xxxx xxxx xxxxx |
Xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxx.xxxx. xxxxxxx) |
xxxxxx plody |
nažky podlouhlé, xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx hřbetní straně xx třemi xxxxx xxxx xxxxx prášek |
žlutozelená xx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx, svěží |
kořenitá, xxxxxxxx |
|
Xxxxxx (xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx) celý nebo xxxxx |
Xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx) |
xxxxxxx |
xxxxxx plátky xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxx, xxxxxx xx xxxxxx hnědá |
výrazná, xx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx zázvoru x xxxxx |
|
Xxxxxxx bílá xxxx |
xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx X.) |
xxxxxx |
xxxxxx, téměř xxxxxxxx semena, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % semen xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxx až xxxxxx |
xxxxxxxxx, neutrální |
palčivá, ostrá |
|
Hřebíček xxxx, |
xxxxxxxxxxx kořenný (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx.) Syzygium xxxxxxxxxx (L.) Xxxx. |
xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx, celistvá poupata, xxx obsahovat xxxxxxx 25 % hm. xxxxxxxx xxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, palčivá, xxxxxxx kořenitá, xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
prášek xx xxxxxxxxxx částicemi |
kořenitá |
||||
|
Chilli/ kayenský xxxx xxxx/xxxx, |
Xxxxxxx (Capsicum xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxx |
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxx x jejich xxxxxxxx (xxxxx, oranžová, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx) |
xxxxxxxx, xxxxxx, x dráždivým palčivým xxxxxxxx |
xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxx/xxxxx xxxx xxxxxx/xxxxxx |
xxx nebo xxxxx mletý xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx podtónem |
od xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx celý, |
jalovec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx L.) |
zralé xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx temeni xxxx xxxxxxxxxxxx šev |
červenohnědá xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx zpravidla xxxxxxxxx až tmavomodře xxxxxxx |
Xxxxxxx pryskyřičná |
kořenitá, xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxx nebo xxxxx xxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, |
xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx) |
xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx, svěží, jemně xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
drť xxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx sušených xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx semen |
černohnědá, xxxxxx až tmavě xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx citrónová, slabě xxxxxxx |
||
|
Xxxx (xxxxx) xxxx, |
xxxx xxxxxxx - dvouletá xxxxx (Xxxxx xxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx kmínu |
kořenitá |
|
drcený xxxx xxxxx |
xxx xxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxx až xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxx, |
xxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx (Carům xxxxx X.) |
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx xxxx větší |
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx žebry, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx u dvouleté xxxxx |
xxxxxxxx |
|
|
xxxxxx nebo mletý |
drť xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx než u xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxx xxxxxx xxxx, |
xxxxxx xxxxxxxxx (Cuminum xxxxxxx X.) |
xxxxxx plody |
nažky xxxxxxxxx, xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx zúžené |
žlutohnědá xx xxxxx |
xxxxx ostrá |
ostrá až xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
drť xxxx xxxxxx |
|||||
|
Xxxx xxxxxxx xxxxxx, |
xxxx vonný (Xxxxxxx xxxxxxxxxx X.) |
xxxxxx plody |
plody xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem |
hnědá xx xxxxxxxx žebry x xxxxxxxxx x okraji |
charakteristická xx kopru |
kořenitá, xxxxxxxxx |
|
xxx |
xxxxxx xxx |
xxxx xxxx xxxxxx xxx |
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxx kopr |
typická xxxxxxx |
|
|
xxxxxxxx xxxxx, |
xxxxxxxx (Coriandrum xxxxxxx X.) |
xxxxxx plody |
kulovité xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxx x vrcholků xxxxxx |
xxxxxx x nádechem xx žluté, šedé xxxx xxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx xxxx, |
Xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxx válcovitého nepravidelného xxxxx, tvrdého xxxx, xxxxxxxxxxx a zjizveného xxxxxxx xxx hlíz x zlomků (xxxxx xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15% xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrazná |
palčivě xxxxxxxx |
|
xxxxxx nebo xxxxx |
xxx xxxx jemný prášek |
sytě xxxxx, xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx X.) |
xxxxx xxxx xxxxx, květenství, xxxxx nebo xxxxxx xxxxx |
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, výrazná |
kořenitá, mírně xxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxx (Xxxxxx x. xxxxxxx L.) |
listy, xxxxxxxx xxxxxx |
xxxx nebo sekané xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxx xx xxxxx podle xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx, po xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx, mírně xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxxxxxx lístky |
mauricijská xxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx XX.) |
xxxxx |
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, často xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx až xxxxx |
xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxxx květ xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx fragrans Xxxxx.) |
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx) |
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, křehké |
žlutá, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx, charakteristická xx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx |
|
xxxxx |
xxxxx xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx |
xxxxxxxx až xxxxx |
||
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx Houtt.) |
sušená xxxxx xxxxx |
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, na xxxxxxx síťově xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
||
|
Xxxx koření xxxx, |
xxxxxxxxxxx xxxxx (Pimenta dioica X. Xxxx.) |
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, bez slupek |
šedohnědé, xxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx hnědé |
charakteristická xx xxxxx xxxxxx |
xxxxx palčivá |
|
drcené xxxx mleté |
jemně xxxxxx xxxxxx |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx (Dobromysl) |
dobromysl (Xxxxxxxx xxxxxxx X.) |
xxxxx xxxx listů x xxxxx květů |
bez xxxxxx x větviček |
světlezelená xx xxxxxxxxxxx, Xxxx až xxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx xxxxx, |
xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx X.) |
Xxxxxx plody |
jemně xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx, |
xxxx červená |
intenzívní, xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
xxxxxx, |
xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx |
|||
|
xxxxxx, |
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, |
|||
|
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx |
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx L.) |
sušená xxx |
xxxxxx xxx |
xxxxxx až tmavě xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, slabě xxxxxxxx, xxxxx xx česneku x cibuli |
|
Pepř xxxx xxxx, |
xxxxxxxxx xxxxx (Piper xxxxxx X) |
xxxxxx xxxxx xxxxx |
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx povrchu xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10% xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxx nebo xxxxx |
xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx |
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxx xxxxx xxxx, |
xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxx nigrům X) |
Xxxxxx xxxxxxx plody |
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez stopek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15% lehkých bobulí |
hnědočerná xx xxxxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxx mletý sypký xxxxxx, případně se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx |
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx odstínem |
ostře xxxxxxxx |
xxxxxxx ostrá |
||
|
Pepř červený/růžový xxxx, |
xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx ne xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx) |
xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxx mletý xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx se xxxxxxxxx zrněním, nebo xxx |
|||||
|
Xxxx xxxxxxxxx xxxx, |
xxxx xxxxxxxxx (Zanthoxylum xxxxxx Xxxxxx, Z.acanthopodium XX., X.xxxxxxxxx XX.) |
xxxxx |
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx povrchem x zbytkem xxxxxx x xxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxxx (xx puknutí) xxxxxxx hnědé, semena xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx mletý prášek |
|||||
|
Pepř xxxxxx xxxx, |
xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxx nigrům L) |
Sušené xxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx povrchovou xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx, xxxxxx až hnědozelená |
kořenitá, xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx |
|
xxxxxx xxxx xxxxx |
xxx xxxx xxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxx X.) |
xxxxxx xxx |
xxxxxx xxx |
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx nasládlá |
|
Pískavice xxxxx xxxx |
xxxxxxxxx xxxxx xxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx- xxxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx xxxxx, nepravidelného hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na bocích |
okrová xx xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx xxxx, |
Xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.) |
sušené xxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx |
xxxxxxx xxxx xxxxx xx šedavé xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx světleji šedoplstnatá |
výrazná, xxxxxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
sekané, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx X) xxxxxxxxx xxxxxx (Satureja xxxxxxx X) |
xxxxxx xxxxx x části květů xxxx xxxx x xxxxx |
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx horská xxxxxxxxx xxxxxxx), hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx stonků, nebo xxxxxx 15-30 cm xxxxxx |
xxxxxxxxx zahradní zelená xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx listy xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx |
x. xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx |
|
|
xxxxx xx xxxxxxxx |
||||||
|
x. xxxxxx - kořenitá |
ostrá |
|||||
|
Skořice xxxx, |
Xxxxxxxxxxx (Cinnamomum xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum(Nees), X.xxxxxxxxx (Nees), X.xxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxx (Xxxx)) |
xxxx |
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a větviček xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx svírává, štiplavá |
|
drcená xxxx mletá |
jemný xxxxxx xxx znatelných částic xxxx xxx |
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx blizny x xxxxxx xxxxxx xxxx |
xxxxxx pravý (Xxxxxx xxxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxxxx |
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xx šafránu |
kořenitá, xxxxx |
|
xxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|||||
|
Xxxxxx |
xxxxxx (Salvia xxxxxxxxxxx X.) |
xxxxxx listy x xxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx |
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx podlouhlé xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a hnědých xxxxx |
xxxxxxx strana listů xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx běloplstnatý |
silná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, nahořklá |
|
Tymián |
tymián xxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxx X.) |
xxxxx xxxx xxxx, listů, xxxxxxxxxx a květů |
listy xxxx (1 - 5 mm) |
šedozelená, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx xx xxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx xxxxxxx, Vanillia tahitiensis) |
sušené xxxxxxxxx, celé xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxx kořenitá |
|
Zázvor xxxx, |
xxxxxx (Xxxxxxxx officinale Xxxxxx.) |
Xxxxxx oddenky |
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a velikosti (xxxxxxx xxxx 2 xx), xxxxxxxxxx, zakulacené x xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x vápněného xxxxxxx šedobílá |
charakteristická po xxxxxxx, xxxxxxx, svěží |
ostrá xx xxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxxx xxxx mletý |
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx vlákny |
žlutá xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx až žlutohnědá |
charakteristická xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx |
xxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 398/2016 Xx.
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
|
Druh |
Skupina |
Podskupina |
|
koření |
koření xxxxx xxxxxxx x. 1 |
- |
|
xxxxx xxxxxx |
- |
|
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx |
|
|
xxxxx |
||
|
xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 398/2016 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky na xxxxxx
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx balení |
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky |
|
koření |
do 10 x |
&xxxx;- 8,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 2,0 % u 20 ks balení |
||
|
11 - 50 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx |
||
|
51 - 200 g |
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
xxx 200 x |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 398/2016 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxx x % (xx/100 x) v sušině nejméně |
Popel xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx v % hmotnosti nejvýše |
Doplňující xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
|||||||
|
Xxxx |
12,0 |
10,0 |
2,0 |
2,5 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
10,0 |
4,0 |
8,0 |
20,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxx |
12,0 |
5,0 |
3,0 |
1,0 |
|||||
|
Xxxxxxx |
12,0 |
16,0 |
0,3 |
2,0 |
18,0* |
2,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxxx xxxx |
xxxx |
8,0 |
7,0 |
1,0 |
2,0 |
10,0 |
1,0 |
0,5 |
|
|
xxxxx |
8,0 |
7,0 |
1,0 |
2,0 |
|||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx/Xxxxxxxxx |
xxxx |
12,0 |
8,0 |
2,5 |
|||||
|
xxxxxx, mletá |
12,0 |
8,0 |
2,5 |
||||||
|
Celerové xxxxxxx |
xxxx |
10,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
||||
|
xxxxx |
10,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
|||||
|
Xxxxxxxx |
xxxx |
8,0 |
5,5 |
1,0 |
3,0 |
2,0 |
|||
|
Xxxxxxxx |
14,0 |
12,0 |
0,6 |
1,5 |
16,0*) |
4,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
10,0 |
1,0 |
2,0 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
xxxxx |
12,0 |
10,0 |
1,0 |
2,0 |
|||||
|
Xxxxxx/Xxxxxx/ Xxxxxxx zázvor |
celý |
12,0 |
9,0 |
4,0 |
|||||
|
mletý |
12,0 |
9,0 |
4,0 |
||||||
|
Hořčice xxxx |
xxxx |
10,0 |
3,0 |
1,0 |
0,5 |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxx |
12,0 |
15,0 |
5,0 |
0,3 |
0,3 |
|||
|
xxxxx, xxxxxx |
10,0 |
7,0 |
14,0 |
0,5 |
|||||
|
Xxxxxx/Xxxxxxxx xxxx |
xxxx/xxxx |
11,0 |
10,0 |
1,6 |
10,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxx/xxxxx |
11,0 |
10,0 |
1,6 |
||||||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
16,0 |
4,0 |
0,7 |
1,0 |
5,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
xxxxx, xxxxxx |
13,0 |
4,0 |
0,5 |
1,0 |
|||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
13,0 |
9,5 |
3,5 |
1,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxxxx |
13,0 |
9,5 |
3,5 |
5,0 |
3,0 |
2,0 |
|||
|
xxxxx, xxxxxx |
13,0 |
9,5 |
3,5 |
||||||
|
Xxxx (xxxxx) |
Xxxx |
13,0 |
8,0 |
2,0 |
1,5 |
1,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
Xxxxxx |
13,0 |
8,0 |
1,0 |
||||||
|
xxxxx |
13,0 |
8,0 |
1,0 |
1,5 |
|||||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx) |
Xxxx |
12,0 |
9,0 |
1,5 |
2,0 |
1,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
Xxxxxx |
12,0 |
9,0 |
1,5 |
||||||
|
Xxxxx |
12,0 |
9,0 |
1,5 |
||||||
|
Xxxx xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
5,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
xxxxx, xxxxxx |
12,0 |
12,0 |
1,5 |
3,0 |
5,0 |
2,0 |
2,0 |
||
|
Xxxx/xxxxxxx |
xxxxxx |
10,0 |
2,5 |
3,0 |
2,0 |
0,5 |
|||
|
xxx |
10,0 |
1,0 |
|||||||
|
Xxxxxxxx plody |
celý |
9,0 |
7,0 |
0,4 |
1,5 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
|
|
mletý |
9,0 |
7,0 |
0,4 |
1,5 |
|||||
|
Koriandr xxxxxx |
12,0 |
15,0 |
1,0 |
||||||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
12,0 |
2,0 |
0,2 |
0,2 |
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0 |
|||
|
xxxxx, drcená |
10,0 |
9,0 |
1,5 |
||||||
|
Majoránka |
12,0 |
16,0 |
0,5 |
4,5 |
3,0 |
1,0 |
2,0 |
||
|
Máta |
13,0 |
14,0 |
3,0 |
2,0 |
2,0 |
||||
|
Mauricijská xxxxxx/Xxxxxxxx xxxxxx |
12,0 |
||||||||
|
Xxxxxxxxx květ |
celý |
10,0 |
4,0 |
0,5 |
16,0 |
0,3 |
0,5 |
||
|
mletý, xxxxxx |
12,0 |
4,0 |
|||||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx |
xxxx |
10,0 |
3,0 |
6,5 |
0,5 |
10,0 |
0,5 |
0,5 |
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35 |
|
xxxxx |
10,0 |
3,0 |
5,0 |
||||||
|
Xxxx koření |
celé |
12,0 |
4,5 |
1,5 |
0,4 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
mleté, xxxxxx |
12,0 |
4,5 |
1,0 |
0,4 |
|||||
|
Xxxxxxx (Xxxxxxxxx) |
12,0 |
10,0 |
1,0 |
2,0 |
16,0*) |
3,0 |
2,0 |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
11,0 |
7,0 |
x)80,0 |
0,5 |
x)xxx. xxxxx xxxxxxxxxx barviva xxxxxxxxx x XXXX xxxxxxxxxx |
|||
|
xxxxxx |
11,0 |
7,5 |
60,0 |
0,7 |
|||||
|
xxxxxx |
11,0 |
8,0 |
40,0 |
1,0 |
|||||
|
xxxxxxxx |
11,0 |
9,0 |
40,0 |
1,3 |
|||||
|
Xxxxxxx |
8,0 |
13,0 |
|||||||
|
Xxxx xxxx |
xxxx |
15,0 |
3,5 |
1,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0 |
|
|
xxxxx, xxxxxx |
15,0 |
3,5 |
0,6 |
0,3 |
|||||
|
Xxxx xxxxx |
xxxx |
14,0 |
6,0 |
2,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0 |
|
|
xxxxx, drcený |
14,0 |
6,0 |
0,8 |
1,2 |
|||||
|
Pepř xxxxxxx/xxxxxx |
xxxx |
15,0 |
1,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
|||
|
xxxxx, xxxxxx |
|||||||||
|
Xxxx sečuánský |
celý |
14,0 |
6,0 |
3,0 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
mletý, drcený |
|||||||||
|
Pepř xxxxxx |
xxxx |
12,0 |
5,0 |
0,3 |
4,0 |
0,5 |
0,5 |
||
|
xxxxx, xxxxxx |
|||||||||
|
Xxxxxxx |
7,5 |
14,0 |
|||||||
|
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx |
11,0 |
5,0 |
1,5 |
5,0 |
5,0 |
2,0 |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxx |
11,0 |
8,0 |
0,8 |
1,0 |
6,0 |
1,0 |
1,0 |
|
|
xxxxxx mletý |
11,0 |
8,0 |
0,8 |
0,8 |
|||||
|
Saturejka |
13,0 |
11,0 |
0,4 |
1,0 |
4,0 |
1,0 |
2,0 |
||
|
Skořice |
celá |
14,0 |
7,0 |
1,0 |
2,0 |
2,0 |
1,0 |
0,5 |
|
|
mletá, xxxxxx |
12,0 |
7,0 |
0,5 |
2,0 |
|||||
|
Xxxxxx |
xxxxxx x xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
8,0 |
1,5 |
|||||
|
xxxxx |
10,0 |
8,0 |
1,5 |
||||||
|
Xxxxxx |
12,0 |
11,0 |
0,7 |
2,0 |
8,0*) |
0,5 |
0,5 |
||
|
Xxxxxx |
12,0 |
14,0 |
1,0 |
3,5 |
5,0 |
1,0 |
1,0 |
||
|
Xxxxxxx |
35,0 |
7,0 |
xxxxxxxxxxxx 2 % |
||||||
|
Xxxxxx nebělený |
celý |
12,0 |
8,0 |
1,5 |
1,1 |
2,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
bělený |
celý |
12,0 |
11,0 |
1,5 |
2,5 |
2,0 |
0,5 |
0,5 |
|
|
mletý, xxxxxx |
12,0 |
8,0 |
1,0 |
2,5 |
|||||
*) včetně barevných xxxx listů
Příloha č. 5 x xxxxxxxx č. 398/2016 Sb.
Členění jedlé xxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxx xxx |
x xxxxx |
|
x xxxxx a xxxxxxx |
|
|
x jodem a „xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx obohacena“* |
|
|
s „xxxxx xxxxx, kterou xxxx xxxxxxxxx“* |
* xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady (XX) č. 1925/2006 xxxx než xxxxx x fluorem
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jedlé soli
|
Výrobek |
Chuť |
Vůně |
Obsah XxXX v xxxxxx % nejméně |
Minerální xxxxxxx * x xxxxxx % xxxxxxx |
Xxxxx obohacujících xxxxx/ xx soli |
|
jedlá xxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx |
98,0 |
2,0 |
- |
|
xxxxx xxx x xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx |
98,0 |
2,0 |
27 ± 7 xx jodu |
|
jedlá sůl x xxxxx a xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx |
98,0 |
2,0 |
27 ± 7 xx xxxx nejvýše 250 mg xxxxxx |
|
xxxxx xxx s xxxxx x „xxxxx xxxxx, xxxxxx byla xxxxxxxxx“** |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx |
97,0 |
- |
27 ± 7 mg xxxx obohacení xxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxx xxx x „xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx“** |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů |
97,0 |
- |
obohacení xxxxx xxxxx výrobce |
* x závislosti xx xxxxxxx získávání soli (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx)
** xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 xxxx xxx jodem x xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 398/2016 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxxx xxxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
|
|
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
|
xxxx xxx přípravu xxxxxxx |
|
|
xxxx xxx přípravu xxxxx |
|
|
xxxx pro přípravu xxxxxx |
|
|
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
|
xxxxxxx do xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxxxxx |
- |
|
xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 398/2016 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadla, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxxxx výrobky, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x dresinky |
do 50 x |
&xxxx;- 10,0 % x jednotlivého balení |
|
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
|
51 - 120g |
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
|
121 - 250 x |
&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
251 - 1000x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
|
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
|
1001 - 2500 x |
&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
xxx 2500 x |
&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
xx 170 xx |
&xxxx;- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení |
|
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
171 - 1000 xx |
&xxxx;- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
xxx 1000 xx |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx balení |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 398/2016 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx hodnotí xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť a xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx označený xx xxxx obalu. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak změněné xxxxx a xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůni xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Chuť x xxxx výrobku musí xxx xxxxxxx, bez xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x vůně.
3. Dehydratované xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
4. Xxxxxxx xxxxxxxxx xX x studené xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx 4,5.
Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxx hořčice xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
- |
|
xxxxxxxx |
- |
|
|
xxxxxxxxx |
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 398/2016 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xx 200 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
201 - 500 g |
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení |
||
|
501 - 1000 g |
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
|
xxx 1000 g |
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 xx balení |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 398/2016 Xx.
Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx a xxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedožlutá x xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxx |
|
xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx částic, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx |
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce |
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce |
Tabulka 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
|
Xxxxxxx |
||
|
xxxxxxxxx a xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|
|
xxxxxx x % nejméně |
20 |
32 |
|
cukr xxxx sacharóza x % xxxxxxx |
5,0 xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx se u xxxxxxxxx |
16 |
|
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx |
2,5 |
1,9 |
|
xxx x % xxxxxxx |
3,6 xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx |
- |
|
xxxxx x % xxxxxxx |
0,1 |
0,1 |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 398/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.7.2017.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o změně xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxxx x zdravotních tvrzeních xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 1925/2006 xx dne 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx vitamínů x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx potravin, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxxxx látkách, v xxxxxxx xxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006, x xxxxxxx xxxxx.
3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006, v xxxxxxx xxxxx.