Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx části xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, u mletých x xxxxxxxx směsí xxxxxx xx připouští xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, případně xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) cizími organickými xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx původu, zejména xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx počtem xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx fyzikálních a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
XXXXX 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxx xxx,
x) jedlá xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx se dělí xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxx sůl xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým je xxxxx sůl xxxxxxxxx,
x) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).
ODDÍL 3
DEHYDRATOVANÉ VÝROBKY X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá smísením xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx sypké konzistence, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx směs hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx a xxxxx zvýrazňujících chuť, xxxxxx k dochucení xxxx zvýraznění xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx chuťová xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx, vyrobený zejména x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, koření x xxxxxxxx výrobků.
§11
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, omáček x xxxxxx se doplní xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x skupiny,
b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x obsahem xxxx x %",
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místnostech xx xxxxxxxxxx, nejméně 5 cm nad xxxx x od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně uměle xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx černé,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).
§16
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx druhem, xxxxxxxx x podskupinou,
b) xxxxxxx xxxxxxxxx podle typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.
§18
§18 zrušen právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx podle xxxxxxx x. 2
|
|
xxxxx koření
|
||
kořenící xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (extrakt)
|
Tabulka 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x x nebo xxxxx x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
nad 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Příloha x. 2 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST
Název xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
rýhované xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx stopky
|
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx plodenství
|
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx kořenná,
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx
|
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx mentolu
|
kořenná s xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxx až zahnědlá
|
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx listů
|
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Miller var. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx rovné xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx žlutá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx mají třípaprsčitý xxx
|
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx tobolky
|
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx světle zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (viz níže)
|
vůně xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx semen aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx semena
|
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jemně až xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými částicemi
|
šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická xxxxxxx, slabě xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx větší
|
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se světlejšími xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědozelená až xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx hnědá xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx a křídlatými xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, pronikavá, palčivá
|
KORIANDR
|
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx než 15 xx), připouští xx nejvýše 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx pórovitých x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
drcená, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx směs xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, květů xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
|
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, křehké
|
žlutá, xxxxxxxx žlutá, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
mletý
|
jemně až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými částicemi
|
jasně xxxxxxxxxx xx červenohnědá
|
pronikavě xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá xxxxx
|
xxxxxx xxxx tupě vejčitý xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx vrásčitá
|
povrch xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře kořenná
|
NOVÉ XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx načervenale hnědé
|
aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
OREGÁNO
|
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo až xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx mletá
|
|||
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx pálivá
|
- pálivá
|
červená xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
|||
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx zralé xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx odstínem
|
kořenná
|
palčivě xxxxx
|
||
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx plody
|
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez stopek, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
|
xxxxxxxx xx žlutým xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, aromatická
|
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx tvrdá semena, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXX SENO
|
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, nepravidelného hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx listy
|
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krátce xxxxxxxx až přisedlé, xxx xxxxxx a xxxxx xx změnou xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx zelená, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nahořklá
|
SATUREJKA
|
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana L.)
|
sušené xxxxxx a části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 cm xxxxxx
|
xxxxxxxx zelená xx xxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, svitky, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, skořicově xxxxx xx červenohnědá
|
charakteristická, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx svíravá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxx znatelných xxxxxx, xxxx drť
|
okrová s xxxxxxxx do xxxxx xx červena
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
kořenně xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx xxxxx vroubkované, x xxxxxxx žilnatinou, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx natě, xxxxxx a xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxx koření
|
vlhkost x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny nejvýše
|
silice x (ml/100 x) x xxxxxx nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
|
příměsi v % hmotnosti nejvýše
|
doplňující xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx cizí
|
anorga-
nické
|
||||||
Anýz
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Badyán
|
||||||||
celý
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Bazalka
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Fenykl
|
||||||||
celý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
mletý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Hřebíček
|
||||||||
celý
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
mletý
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Chilli
|
||||||||
celé
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mleté
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Jalovec
|
||||||||
celý
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Kardamom
|
||||||||
semena
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
tobolky
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Kmín (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx v % xxxx. nejméně 2,0
|
|||||||
celá
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
mletá
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Majoránka
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Muškátový xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid vápenatý x % hm. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx koření
|
||||||||
celé
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mleté
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Oregáno
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
|
|||||||
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
sladká
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
pálivá
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
gulášová
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Pepř xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Pepř xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx zelený
|
||||||||
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
||||||||
Pískavice, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Tymián
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Vanilka
|
35,0
|
7,0
|
ethylvanilin 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx xxx x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx
|
Příloha č. 5 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx druhu xx skupiny
Druh
|
Skupina
|
Dehydratovaný výrobek
|
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dresinku
směs pro xxxxxxxx zálivky
směs xxx xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx pro xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx být charakteristické xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx a xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné chuti x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.
Příloha x. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
|
xx 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Přípustné záporné xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx objem x ml
|
přípustná záporná xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x chuť
|
plnotučná
|
kašovitá xxxxx xxx hrubých xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx šedožlutá x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
kremžská
|
kašovitá xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx částic xxxx x částicemi přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx ovoce
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Hořčice
|
||
plnotučná x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x % xxxxxxx
|
20
|
32
|
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x speciální
|
16
|
Kyselost xxxx xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
Xxx v % nejméně
|
3,6
|
-
|
Písek x % nejvýše
|
0,1
|
0,1
|
Tabulka 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x ochucovadla a xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.