Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
KOŘENÍ
§1
Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) kořením části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x užívané k xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,
x) xxxxx koření směs xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených směsí xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lodyh, xxxxxxxx, xxxxxx, plodů, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 tabulce 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
XXXXX 2
JEDLÁ SŮL
§5
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx skupiny
a) xxxxx xxx,
x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx dělí xx podskupiny
a) jedlá xxx x jodem,
b) xxxxx sůl s xxxxx a fluorem,
c) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Označování
Kromě xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,
c) x xxxxx soli x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat současně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx k dochucení xxxx xxxxxxxxxx chuti, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx z koření x dalších extraktů xxxx past x xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x pokrmům x xxxxxxx, vyrobený zejména x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx výrobků.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x přípravě.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se na xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Uvádění do xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx případně uměle xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx v chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) hořčice xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
|
|
xxxxx koření
|
||
kořenící xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx v x xxxx objem x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
nad 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1 000
|
2
|
nad 1&xxxx;000
|
1
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX JAKOST
Název xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx rostliny
|
Vzhled
|
Barva
|
Vůně
|
Chuť
|
ANÝZ
|
anýz
(Pimpinella anisum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s krátkou xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxxxxx nebo celé xxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené listy
|
listy x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxx xx zahnědlá
|
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx načervenalé
|
||
FENYKL
|
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx rovné xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
|
kořenná
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Bullock xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře kořenná, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek se xxxxxxxxxx částicemi
|
tmavě xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
||
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
|
kořenná, sladká, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx bobule xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a svraštělých xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsažených xxxxx (viz xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx vyloupaná xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx hnědá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxx mají stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx pouze xxxx větší
|
žlutohnědá, světle xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx x dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
drť xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
||
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, x konce xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, aromatická
|
KOPR
|
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx plody
|
oválné, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě načervenalá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (menší xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx směs xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
|
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
mletý
|
jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá jádra
|
semena xxxx xxxx vejčitý xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
|
povrch xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře kořenná
|
NOVÉ XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta dioica Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx slupek xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě hnědé xx načervenale xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostrá, palčivá
|
OREGÁNO
|
dobromysl
(Origanum xxxxxxx L.)
|
suchá xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx a xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
- sladká
|
sytě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, nepatrně xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|||
- pálivá
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, slabě xxxxxxxx
|
|||
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxx bobule
|
loupané, xxxxxx, tvrdé na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, temně xxxx xx světlými xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx drť
|
šedobílá x xxxxxxxxxx odstínem
|
kořenná
|
palčivě ostrá
|
PEPŘ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx se žlutým xx xxxxxxx odstínem
|
ostře xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
PEPŘ XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx uzavírající xx zcela vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
|
xxxxxxx až xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, aromatická, xxxxxxxx
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx nezralé xxxxx
|
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, s tenkou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx tvrdá semena, xxx 5 mm
|
bledě xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx listy
|
listy xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nahořklá
|
SATUREJKA
|
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx nebo celé xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx povrchu x xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx zelená xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
SKOŘICE
celá
|
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
|
charakteristická, xxxxx xxxxxxxxxx až drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx blizny
|
křehké, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
kořenně xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx až podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně vroubkované, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx listů
|
svrchní xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, aromatická
|
kořenná, xxxxx hořká xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx obecný
(Thymus vulgaris X.)
|
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx
|
xxxxxxx podélně svraštělé, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a zploštělé
|
světle xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
|
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 g) x xxxxxx nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx v kyselině x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx vlastní
|
organické xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx xxxxxxxxx (světlý)
|
||||||||
celý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
drcený
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Kmín xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid vápenatý x % xx. xxxxxxx 0,35
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Nové xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx capsaicinu x xx/100 g x xxxxxx
|
|||||||
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
sladká
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
pálivá
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
gulášová
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Pepř xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Pepř xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
||||||||
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
Zázvor
|
||||||||
nebělený xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % nejvýše
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx sůl x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
|
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx polevy
směs pro xxxxxxxx zmrzliny
přísada do xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, barva, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx a xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx změněné xxxxx x xxxx.
2. Ochucovadla x studené omáčky xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Studená omáčka xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
|
xx 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx objem x xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Příloha č. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx složky
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x chuť
|
plnotučná
|
kašovitá xxxxx bez hrubých xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx drceného xxxxxx hořčice xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx hmota bez xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
|
řízná, palčivá, xxxxxxxxx přidáním zeleniny xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx v % nejméně
|
20
|
32
|
Cukr jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
Xxx v % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
Xxxxx v % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
xx 200
|
5
|
201 až 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx uvedené do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Právní předpis č. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx koření, jedlou xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx
x účinností od 1.1.2001
Xxxxxx předpis x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.