Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx části xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,
c) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx složek,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx koření, xxxxxxx xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,
x) anorganickými příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, jako zejména xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem. 2)
XXXXX 2
XXXXX SŮL
§5
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
(1) Xxxxx xxx xx člení xx xxxxxxx
x) jedlá xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx
x) jedlá xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx a fluorem,
c) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx dále xxxxxx
x) jedlá sůl xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx o potravním xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx sůl xxxxxxxxx,
x) x xxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, pastovité xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tekutý nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx chuťová příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se na xxxxx xxxx ještě xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x skupiny,
b) u xxxxxxxxxxxx údaj "emulgováno x xxxxxxx xxxx x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Uvádění xx oběhu
Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx a od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, cukru, která xx případně xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx černé,
d) xxxxxxx speciální hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx a skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 3.
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx soli, dehydratovaných xxxxxxx, ochucovadel x xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxxxxx podle xxxxxxx x. 2
|
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxx (extrakt)
|
Tabulka 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx x x nebo xxxxx x ml
|
hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylky x %
|
|
xx 10
|
8
|
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
|
nad 50 xx 200
|
4
|
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX
|
Xxxxx koření
|
Název xxxxxxxx
|
Xxxx rostliny
|
Vzhled
|
Barva
|
Vůně
|
Chuť
|
|
ANÝZ
|
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s krátkou xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx plodenství
|
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx xxx xxxxxx x volných semen
|
hnědá
|
nasládlá
|
|
|
mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
|
výrazně xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx s xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
|
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené listy
|
listy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček
|
světle zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká
|
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxx nebo sekané xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře kořenná, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx částicemi
|
tmavě xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx L. a Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx stopek
|
oranžově xxxxx xx červenohnědá
|
kořenná, xxxxxx, xxxxx nahořklá
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx, mleté
|
drť xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
||
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nasládlá
|
|
mletý
|
||||||
|
KARDAMOM
celý
|
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x svraštělých xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsažených xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx vyloupaná semena
|
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, pokrytá zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx nahnědlá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
|
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou pouze xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, světle xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx světlejšími xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx forma
|
charakteristická, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědozelená až xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x konce xxxxxx
|
xxxxx xxxxx až xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx plody
|
oválné, ploché, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
|
|
KORIANDR
|
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
|
xxxxxx oddenky
|
vejčitého nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx než 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
|
šedožlutá, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx až načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx klásků, květů xxxx jejich xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx povrchu, křehké
|
žlutá, xxxxxxxx žlutá, xxxxxxxxxx xx červenohnědá
|
pronikavě xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxx mletý xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xx červenohnědá
|
pronikavě xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
|
povrch xxxxxxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx zrnitý prášek
|
tmavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
|
aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxx směs xxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
|
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
|
- sladká
|
sytě xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx xxxxxx
|
|||
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
|
|
- gulášová
|
hnědočervená
|
kořenná, nevýrazná
|
sladká xx xxxxx xxxxxx
|
|||
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx bobule
|
loupané, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelným xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx černý
(Piper nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
|
xxxxxxxx xx žlutým xx xxxxxxx odstínem
|
ostře xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx bobule, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx zcela vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx slupičkou
|
zelená xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, aromatická
|
výrazně xxxxxxx, xxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 mm
|
bledě xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx kořenná
|
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx šedě načervenalá
|
||
|
ROZMARÝN
|
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx se změnou xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx nebo celé xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx listy, xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx zelená xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
|
SKOŘICE
celá
|
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx drť
|
okrová x xxxxxxxx do xxxxx xx červena
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, nasládlá
|
|
ŠAFRÁN
|
šafrán pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
|
oranžová xx xxxxx červená
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x vpadlou žilnatinou, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, aromatická
|
kořenná, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
|
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 mm)
|
šedozelená, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
prášek se xxxxxxxxxx jemnými částicemi x xxxxxxxx vlákénky
|
žlutá xx světle xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
|
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx
|
xxxxxx x (ml/100 g) x xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v kyselině x % hmotnosti xxxxxx nejvýše
|
příměsi x % hmotnosti nejvýše
|
doplňující xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
|
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
|
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
|
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
|
Xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
|
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
|
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
|
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
|
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
|
Nové xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
|
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx capsaicinu x mg/100 x x xxxxxx
|
|||||||
|
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
|
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
|
Xxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
|
Xxxx xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
|
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
|
xxxxx
|
||||||||
|
Xxxx zelený
|
||||||||
|
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
mletý
|
||||||||
|
Pískavice, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
|
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxxxxxx xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
|
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg xxxx
|
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
|
xxxxx sůl x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu 6)
|
|
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
|
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích pachů
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk dle xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx druhu xx skupiny
|
Druh
|
Skupina
|
|
Dehydratovaný výrobek
|
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx dresinku
směs pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx polevy
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Smyslové xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx x vůně xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx x studené omáčky xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť a xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
|
do 50
|
10
|
|
51 - 120
|
5
|
|
121 - 250
|
4
|
|
251 - 1000
|
3
|
|
1001 - 2500
|
2
|
|
xxx 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
|
do 170
|
4
|
|
171 - 1000
|
2
|
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
|
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx hmota xxx xxxxxxx částic xxxx x částicemi přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
|
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx ovoce
|
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxx ovoce
|
Tabulka 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
|
Hořčice
|
||
|
plnotučná x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
|
Xxxxxx x % xxxxxxx
|
20
|
32
|
|
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x speciální
|
16
|
|
Kyselost jako xxxxxxxx xxxxxx x % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
|
Tuk x % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
|
xx 200
|
5
|
|
201 xx 500
|
4
|
|
501 xx 1000
|
3
|
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. II
Přechodná ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.