Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXX
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), přídatných xxxxx, zeleniny, soli xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,
x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
XXXXX 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu sodného x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Členění xx skupiny x podskupiny
(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxx xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx x fluorem,
c) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx
x) jedlá sůl xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,
c) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx past a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, ovoce, koření x xxxxxxxx výrobků.
§11
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, omáček a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx x přípravě.
(2) X xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále xxxxx xxxxxx
x) xxxxx druhu x skupiny,
b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
x) podmínky xxxxxxxxxx.
§12
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x objemové odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Xxxxxxx xx oběhu
Dehydratované xxxxxxx xx skladují x suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx nad xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
ODDÍL 4
HOŘČICE
§14
Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) hořčicí potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, kvasného xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčice xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).
§16
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx označí
a) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx druhem, skupinou x podskupinou,
b) hořčice xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx složky,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
|
|
xxxxx koření
|
||
kořenící xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx x x nebo objem x ml
|
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
nad 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST
Název xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
|
výrazně kořenná,
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum L.)
|
sušené xxxxxx x části xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx mentolu
|
kořenná x xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
|
XXXXXXX LIST
|
vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček
|
světle xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx rovné xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx poupata
|
nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx částicemi
|
tmavě xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Capsicum xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx L. a Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
|
kořenná, xxxxxx, xxxxx nahořklá
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, mleté
|
drť xxxx xxxxx mletý xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
||
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx třípaprsčitý xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum X. Xxxxx var. minuscula Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
aromatická, xxxxxxx
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx xx světlejšími xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
drť xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
||
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx plody
|
oválné, ploché, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým okrajem, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x zjizveného xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx než 15 mm), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
drcená, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx směs xxxxx, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx částí
|
bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x horní části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xx červenohnědá
|
pronikavě xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx vejčitý xxxx kulovitý tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
|
povrch xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx zrnitý xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx plody
|
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě hnědé xx načervenale xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx a částí xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
- pálivá
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, slabě xxxxxxxx
|
|||
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx zralé bobule
|
loupané, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
|
šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
PEPŘ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx nezralé plody
|
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx až šedočerná xx černá
|
kořenná
|
palčivě xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx až xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx semeno
|
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, zploštělého xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx bocích
|
okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krátce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxx se změnou xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx nebo sekané, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx pruty oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
jemný xxxxxx xxx znatelných xxxxxx, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
|
||
XXXXXX
|
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
|
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
kořenně xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx hořká až xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědočerná
|
silně aromatická
|
aromatická
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx oddenky
|
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (nejméně však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, xxxxx, kořenná
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx v % xxxxxxxxx nejvýše
|
doplňující xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Fenykl
|
||||||||
celý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
mletý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Hřebíček
|
||||||||
celý
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
mletý
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Chilli
|
||||||||
celé
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mleté
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Jalovec
|
||||||||
celý
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Kardamom
|
||||||||
semena
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
tobolky
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Kmín (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx jednoletý (světlý)
|
||||||||
celý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
drcený
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Kmín xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx koření
|
||||||||
celé
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mleté
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Oregáno
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) obsah capsaicinu x mg/100 x x sušině
|
|||||||
lahůdková
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Xxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx zelený
|
||||||||
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
||||||||
Pískavice, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx vláknech
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Šalvěj
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Tymián
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Vanilka
|
35,0
|
7,0
|
ethylvanilin 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx NaCl v xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
|
xxxxx xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx sůl x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
|
slaná
|
neutrální, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx dle xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Členění xxxxx xx skupiny
Druh
|
Skupina
|
Dehydratovaný xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť a xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Studená xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
|
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
xx 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
nad 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx odchylky
Deklarovaný objem x xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx od deklarovaného xxxxxx x %
|
do 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, xxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxxxxx drceného xxxxxx hořčice xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx částic xxxx x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x % xxxxxxx
|
20
|
32
|
Xxxx jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
Xxx x % nejméně
|
3,6
|
-
|
Písek x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
xx 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx koření, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx
x účinností xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s účinností xx 1.7.2017.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.