Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako kořeny, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx potravin; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), přídatných xxxxx, zeleniny, soli xxxx hub, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a plody xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu sodného x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění xx skupiny x podskupiny

(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx xxx s xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx xxxx xxxxxx

x) jedlá sůl xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx obohacena,

c) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x nelze xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na jakost

Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

ODDÍL 3

XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) dehydratovaným xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx smísením xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx past a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, ovoce, koření x xxxxxxxx výrobků.

§10

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5.

§11

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, omáček a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x přípravě.

(2) X xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále xxxxx xxxxxx

x) xxxxx druhu x skupiny,

b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x objemové odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx oběhu

Dehydratované xxxxxxx xx skladují x suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 5 xx nad xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

ODDÍL 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) hořčicí potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, kvasného xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx plnotučnou xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx semen xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx druhem, skupinou x podskupinou,

b) hořčice xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx přidané xxxxxxxxxx složky,

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, ochucovadel a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x rozsahu §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
xxxxx koření
kořenící xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx x x nebo objem x ml
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
nad 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum L.)
sušené xxxxxx x části xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná x xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček
světle xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, trpká
ESTRAGON
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, bledězelené, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx rovné xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx poupata
nerozvinutá, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx částicemi
tmavě xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Capsicum xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx L. a Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx zralé xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
kořenná, xxxxxx, xxxxx nahořklá
zvlášť xxxxx xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť xxxx xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxx třípaprsčitý xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum X. Xxxxx var. minuscula Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx xx světlejšími xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx dvouletá xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x dvouleté xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
drť xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx plody
oválné, ploché, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým okrajem, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x zjizveného xxxxxxx xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx než 15 mm), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx směs xxxxx, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx částí
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x horní části xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, matně xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx vejčitý xxxx kulovitý tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
povrch xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx prášek
tmavě hnědé xx načervenale xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx a částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- pálivá
 
 
 
červená xx hnědočervená
kořenná
pálivá, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx zralé bobule
loupané, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé plody
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx až šedočerná xx černá
kořenná
palčivě xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (vnitřní xxxx xxxxxx)
xxxxxxx až xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx svraštělé tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, zploštělého xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx bocích
okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krátce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxx se změnou xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx nebo sekané, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx pruty oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx kousků xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný xxxxxx xxx znatelných xxxxxx, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx je xxxxxxxxxx, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx podélně xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědočerná
silně aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (nejméně však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx světle xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, kořenná

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx nejvýše
doplňující xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah capsaicinu x mg/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx dle xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Členění xxxxx xx skupiny

Druh
Skupina
Dehydratovaný xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť a xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Studená xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný objem x xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxx od deklarovaného xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
xxxxx žlutohnědá x xxxxxxxxxx, částic xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxxxxx drceného xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx částic xxxx x částicemi xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % xxxxxxx
20
32
Xxxx jako xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % nejméně
3,6
-
Písek x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnostní xxxxxx x g
hmotnostní xxxxxxxx x %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 331/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx koření, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x účinností xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. s účinností xx 1.7.2017.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) ČSN XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx olejů.
ČSN XXX 928 Koření - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX ISO 930 Koření - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx barevné xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, draslíku, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx vždy obohacující xxxxx minerálem.
6) Jedlá xxx s jodem xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x fluorem dále xxxxxxxx fluor xx xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx obalu.