Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) kořením xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, uvedené v příloze č. 2, x nezbytné xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx potravin; x xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x drcených směsí xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx hmotnosti,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z vlastní xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podle přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx xxxx označit xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Požadavky na jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx se stanoví xxxxx technických norem. 2)

ODDÍL 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx sodného x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

(1) Jedlá xxx se člení xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Jedlá xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s xxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx x fluorem,

c) xxxxx xxx s xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) jedlá xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx sůl obohacena,

c) x jedlé soli x xxxxx a xxxxxxx upozorněním, že xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x fluoridovými xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Požadavky xx jakost

Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx sypké xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x dalších xxxxxxxx xxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění chuti,

c) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx používaný xxxx xxxxxxx xxxxxxx x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, koření x xxxxxxxx výrobků.

§10

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x přípravě.

(2) U xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále xxxxx xxxxxx

x) název druhu x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "emulgováno x obsahem tuku x %",

x) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx oběhu

Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, která xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx černé,

d) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx typově xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx podle přidané xxxxxxxxxx složky,

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 3.

§17

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 zrušen právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
směsi xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost v x nebo xxxxx x ml
hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylky x %
xx 10
8
nad 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx s krátkou xxxxx stopky
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
xxxxx sušené plodenství
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, s xxxxxxxx plochými xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x volných xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo celé xxxxxx lístky, bez xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx mentolu
kořenná s xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx pravý
(Laurus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými stopkami, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx až zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: xxxxxx úbory xxxxxx, xxxxxxxxxxx, někdy xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx vulgare X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx plody
nažky xxxxx xxxx xxxxx zakřivené, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Bullock xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx stopek
oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, sladká, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť xxxx xxxxx xxxxx prášek
červená xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus xxxxxxxx X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, na xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá
mletý
 
 
 
 
 
 
KARDAMOM
celý
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx světle xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsažených xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, xxxxxxx zbytky xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, červených xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx palčivá
 
 
 
 
šedohnědá xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá až xxxxx hnědá, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, světle xxxxx až xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx dvouletá xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
drť nebo xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX ŘÍMSKÝ
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx hnědá xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx graveoles X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, ploché, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx xx světlými xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz a xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx zelená, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx míšky xxxx ploché, xx xxxxxx části xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx až červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá jádra
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
povrch xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
suchá směs xxxxx x xxxxx xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx až xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx nahořklá xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx zralé xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé plody
sušené xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx stopek, xxx obsahovat nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx bobule, xxxxx mají křehkou xxxxxx xxxxxx uzavírající xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
xxxxxxx xx růžová
jemná, xxxxxxx
xxxxx kořenná, aromatická, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx svraštělé xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené xxxxxx
xxxxxx xxxx tvrdá xxxxxx, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého xxxxx, x xxxxxxxx hlubokou xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx šedě načervenalá
 
 
ROZMARÝN
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků a xxxxx xx změnou xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, bez stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx zelená až xxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx neoškrábané, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
charakteristická, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx svíravá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis X.)
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx listů
svrchní xxxxxx xxxxx xx šedopýřitá, xx spodu xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 mm), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx zázvoru šedobílá
aromatická, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx x krátkými xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, kořenná

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, řecké xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx xxxx
xxxxx xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx s jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
jedlá xxx x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx cizích xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx výrobce

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx změněné chuti x vůně.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Xxxx x vůně xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x chemické požadavky:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx šedožlutá x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx hořčice černé
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx přidané zeleniny xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x speciální
kremžská
Sušina x % xxxxxxx
20
32
Xxxx xxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová v % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) ČSN XXX 939 Koření - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx barevné xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. sírany, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nemusí xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx xxxxxx draselného.
7) Jedlá xxx x xxxxx x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na obnovený xxxxxxx podle na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.