Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené v příloze č. 2, x nezbytné xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x plody xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) anorganickými příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Označování

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Požadavky xx jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx podskupiny

a) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.

§7

Označování

Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) jedlá sůl xxxxxxxxx názvem podskupiny,

b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxxxx sůl obohacena,

c) x xxxxx soli x xxxxx a xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA

§9

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek používaný xxxx chuťová xxxxxxx x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5.

§11

Označování

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále xxxxx xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

c) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx do xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných místnostech xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx x od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Členění na skupiny x podskupiny

Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx druhem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 tabulce 3.

§17

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx podle přílohy x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
nad 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1 000
1

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX POŽADAVKY XX JAKOST

Název xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
xxxxxx plody
rýhované xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Illicium verum Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, s xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez zlomků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká
ESTRAGON
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x hnědých listů
listy xxxxx zelené až xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller var. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
xxxxx červenohnědá, hlavička xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá
mletý
 
 
 
 
 
 
KARDAMOM
celý
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. minuscula Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy s xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsažených xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx semen aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx mletý prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě palčivá
 
 
 
 
šedohnědá xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx větší
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX ŘÍMSKÝ
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené plody
nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x konce xxxxxx
xxxxx hnědá xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx velmi xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
KORIANDR
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx povrchu xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx načernalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
prášek xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené osemení (xxxxxxx míšek)
semenné míšky xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx povrchu xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé bobule, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx a částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- pálivá
 
 
 
červená xx hnědočervená
kořenná
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx mírně xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají křehkou xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní část xxxxxx)
xxxxxxx xx xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s tenkou xxxxxxx xxxxxxxxxx slupičkou
zelená xx xxxxx našedlá
kořenná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx listy
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx změnou xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, bez stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
SKOŘICE
celá
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx červenohnědá
charakteristická, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
silně aromatická
ostře xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx blizny
křehké, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý
silná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx cizí
anorga-
nické
Anýz
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Badyán
celý
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
mletý
12
5,0
3,0
1,0
Bazalka
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx list
celý
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
mletý
8,0
7,0
1,0
2,0
Estragon
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx v % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) obsah capsaicinu x xx/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, řecké xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
xxxxx sůl x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx polevy
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové požadavky

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.

2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x chemické požadavky:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Studená omáčka xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx od hmotnosti xxxxxxxxxxx na obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný objem x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx v % xxxxxxx
20
32
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
2,5
1,9
Tuk v % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX XXX 939 Koření - stanovení xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Koření, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Xxxxxx - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
ČSN ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - stanovení barevné xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx bezprostředně xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx získávání soli (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx obohacené nemusí xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx s jodem xxxxxxxx jod xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx s jodem x fluorem dále xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.