Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v nezbytné xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x drcených xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části rostlin, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx písek.

§2

Xxxxxxx na skupiny x podskupiny

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako zejména xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx označit xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx se stanoví xxxxx technických xxxxx. 2)

XXXXX 2

JEDLÁ XXX

§5

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx sodného x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním doplňkem.

§6

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx se člení xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x jodem,

b) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,

x) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx užívat xxxxxxxx x fluoridovými tabletami,

d) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).

§8

Požadavky na xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx zejména xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx x koření x dalších extraktů xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.

§10

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí

a) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, omáček a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále ještě xxxxxx

x) název xxxxx x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "emulgováno x xxxxxxx tuku x %",

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Uvádění xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

ODDÍL 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, kvasného xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx písmene x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky na xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
xxxxx koření
kořenící xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (extrakt)

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost x x nebo xxxxx x ml
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
nad 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX

Xxxxx koření
Název xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx sušené plodenství
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček
světle zelená, xxxxxx až xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané xxxxxx, xxx xxxxxx x hnědých listů
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní úbory xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx načervenalé
 
 
FENYKL
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx částicemi
tmavě červenohnědá
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
kořenná, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx mletý prášek
červená xx hnědočervená
kořenná
zvlášť xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx sušené xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)
vůně xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
xxxx semen aromatická, xxxxxxx, slabě palčivá
drcený, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx vyloupaná semena
semena xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
šedohnědá, xxxxxx až tmavě xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx nahnědlá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, se xxxxxxx až okrovými xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxx mají stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx u dvouleté xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
drť xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX ŘÍMSKÝ
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx xxxx velmi xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
KORIANDR
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
světle hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx načernalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx míšky xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
mletý
 
 
jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx semena xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx jemně xxxxxx prášek
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostrá, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
xxx stonků x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx mletá
 
 
 
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, nepatrně nahořklá xxxx xxxxxx
- pálivá
 
 
 
červená xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx zralé xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé plody
sušené xxxxx bobule, neloupané, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx xx žlutým xx zeleným odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ ČERVENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx plody
hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx slupku uzavírající xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
xxxxxxx xx xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx nezralé xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx slupičkou
zelená až xxxxx našedlá
kořenná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx tvrdá semena, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx kořenná
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx šedavě zelená, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xxx znatelných částic, xxxx drť
okrová x xxxxxxxx do xxxxx xx červena
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (nejméně však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, kořenná

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
silice x (ml/100 x) x xxxxxx nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx vlastní
organické xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx jednoletý (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
mletý
10
3,0
5,0
Nové koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx capsaicinu x xx/100 x x sušině
lahůdková
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx zelený
celý
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
mletý
Pískavice, řecké xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Zázvor
nebělený xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Smyslové a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx po použitých xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx, xxx cizích příměsí, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx v %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx x podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
kremžská
kašovitá xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
žlutohnědá x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené ovlivněná xxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce

Tabulka 2

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky

Hořčice
plnotučná x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 plnotučná
nestanovuje se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % nejméně
3,6
-
Písek x % nejvýše
0,1
0,1

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnostní xxxxxx v x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

419/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx výrobky x ochucovadla x xxxxxxx

x účinností od 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6571 Xxxxxx, kořenící xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 928 Koření - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
ČSN ISO 930 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
ČVSN XXX 5566 Kurkuma - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx změn listů
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, uhličitany, xxxxxxx xxxxxxx, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxxx nemusí xxx xxxx obohacující xxxxx minerálem.
6) Jedlá xxx x jodem xxxxxxxx jod xx xxxxx jodičnanu draselného xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x jodem x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx fluor xx xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se vždy xxxxxxxx na obnovený xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx obalu.