Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části rostlin, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx původu, zejména xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3

Označování

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, jako zejména xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxx se člení xx skupiny

a) xxxxx xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Označování

Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl obohacena,

c) x xxxxx soli x jodem x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Požadavky na xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x koření x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx k dochucení xxxx xxxxxxxxxx chuti,

c) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x pokrmům a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx xxxxxxx.

§10

Členění xxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx skupiny, x xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx doplní xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x přípravě.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se na xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x skupiny,

b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx x od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem drcených xxxxx hořčice xxxxx,

x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx písmene a) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).

§15

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) hořčice xxxxxx x skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x podskupinou,

b) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx ustanovení

Označení koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
směsi xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (extrakt)

Tabulka 2

Přípustné xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx v x xxxx objem x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky x %
xx 10
8
nad 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1 000
1

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx koření
Název xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, palčivě xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx plochými vejčitými xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká
ESTRAGON
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx sekané xxxxxx, bez stonků x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx načervenalé
 
 
FENYKL
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Bullock and Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
tmavě xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx L., Capsicum xxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxxx annuum L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx zralé xxxxx se zbytky xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx nahořklá
zvlášť xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
zvlášť ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx nebo nepravidelně xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě až xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. minuscula Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě palčivá
 
 
 
 
šedohnědá xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx mají stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx nažky xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx plody
oválné, xxxxxx, xx xxxxx podélnými xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx velmi xxxxx
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz a xxxxxx (xxxxx xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana hortensis Xxxxxx.)
xxxxx směs listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx částí
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx hnědozelená
výrazná
výrazně kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx sušené osemení (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, křehké
žlutá, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx červenohnědá
pronikavě aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická, kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx jádra
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
 
hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostrá, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xxxxx
xxx xxxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
pálivá, slabě xxxxxxxx
- gulášová
 
 
 
hnědočervená
kořenná, nevýrazná
sladká xx xxxxx xxxxxx
XXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx zralé xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
xxxxxxx až xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, aromatická, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené semeno
hladká xxxx xxxxx semena, xxx 5 mm
bledě xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx se xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx xxxxxx zelená, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, xxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 cm xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx svíravá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx až xxxxx červená
silně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, barva xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědočerná
silně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x krátkými xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % hmotnosti nejvýše
celkový xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny nejvýše
silice x (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx cizí
anorga-
nické
Anýz
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Badyán
celý
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
mletý
12
5,0
3,0
1,0
Bazalka
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx list
celý
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
mletý
8,0
7,0
1,0
2,0
Estragon
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Zázvor
nebělený celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x jodem x xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá xxx x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx skupiny

Druh
Skupina
Dehydratovaný xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.

2. Xxxxxxxxxxx x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx změněné xxxxx x vůně.

Fyzikální x chemické xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.

Příloha x. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh
Skupina
Podskupina
Hořčice
plnotučná
kremžská
 
speciální
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x chuť
plnotučná
kašovitá xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx šedožlutá x nepřibarvené
řízná, palčivá
kremžská
kašovitá xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx částic nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % nejvýše
2,5
1,9
Tuk x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % nejvýše
0,1
0,1

Tabulka 3

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x g
hmotnostní xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 až 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) ČSN XXX 939 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Koření - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
XXXX XXX 5566 Kurkuma - stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) obsah xxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, draslíku, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Xxxxx xxx x jodem x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxx sodného xxxx fluoridu xxxxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.