Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

XXXXX 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx v příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx uvedených pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx stonků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx rostlin, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx svitky, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx může označit xxxxx xxxxxx xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)

ODDÍL 2

XXXXX SŮL

§5

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx jedlou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

§6

Členění na xxxxxxx x podskupiny

(1) Xxxxx xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) jedlá xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým je xxxxx xxx obohacena,

c) x jedlé xxxx x xxxxx x xxxxxxx upozorněním, že xx lze konzumovat xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, vakuová, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX

§9

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, pastovité xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tekutý nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx chuťová xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, stabilizátorů, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.

§10

Členění xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále ještě xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx tuku x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx oběhu

Dehydratované xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, nejméně 5 cm xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

ODDÍL 4

XXXXXXX

§14

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x mletých xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hořčice xxxxx,

x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx písmene x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).

§15

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Označování

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a skupinou xxxx druhem, xxxxxxxx x podskupinou,

b) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
směsi koření
kořenící xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost v x xxxx xxxxx x ml
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
nad 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1 000
2
nad 1&xxxx;000
1

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

SMYSLOVÉ XXXXXXXXX XX JAKOST

Název xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
BADYÁN
celý
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru s krátkou xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x volných semen
hnědá
 
nasládlá
mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum L.)
sušené xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx hořkou pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx větviček
světle zelená, xxxxxx xx zahnědlá
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x hnědých xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx načervenalé
 
 
FENYKL
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxx slabě zakřivené, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
tmavě červenohnědá
silně xxxxxxxxxx
xxxxx kořenná, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx zralé xxxxx se xxxxxx xxxxxxxx stopek
oranžově žlutá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx ostře xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx communis X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, na xxxxxx xxxx třípaprsčitý xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx tobolky
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx světle xxxxxx, xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx barvou obsažených xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx semen příjemně xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx palčivá
drcený, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, červených xxxxxxxxxxx jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx palčivá
 
 
 
 
šedohnědá xx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx plody
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, se xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx xxxx pouze xxxx větší
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx až světle xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx a křídlatými xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené plody
kulovité xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx lomu, svraštělého x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x připálených
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx xx načernalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
drcená, mletá
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx směs xxxxx, xxxxxxxx klásků, květů xxxx jejich částí
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, šedozelená xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica fragrans Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx míšek)
semenné xxxxx xxxx xxxxxx, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx povrchu, křehké
žlutá, xxxxxxxx žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, kořenná
mletý
 
 
jemně až xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx částicemi
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx povrchu síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zrnitý xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, tvrdé, xxx slupek jemně xxxxxx prášek
tmavě hnědé xx xxxxxxxxxxx hnědé
aromatická
ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá
OREGÁNO
dobromysl
(Origanum xxxxxxx L.)
suchá směs xxxxx x xxxxx xxxxx
xxx xxxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx mletá
 
 
 
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- sladká
 
 
 
sytě xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx hnědočervená
kořenná
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, xxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx plody
sušené xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
xxxxxxxxxx až šedočerná xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx prášek xx xxxxxxxxx zrněním nebo xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
ostře xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
xxxxxxx xx xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, aromatická, xxxxxxxx
XXXX ZELENÝ
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx našedlá
kořenná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx semeno
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx na bocích
okrová xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, kožovité, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx se změnou xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx nebo sekané, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 cm xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx zelená
výrazná
výrazně xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a větviček xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný prášek xxx znatelných xxxxxx, xxxx xxx
xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx červená
silně aromatická
kořenně xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis L.)
sušené xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx listy xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxx je šedopýřitá, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká až xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, barva xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx pravá
(Vanilla planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, nedozrálé, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými částicemi x xxxxxxxx vlákénky
žlutá xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (ml/100 g) x xxxxxx nejméně
popel xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
doplňující xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
xxxxx
12,0
10,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
xxxx
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
xxxxx
10,0
7,0
14,0
0,5
Xxxxxx
xxxx
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
xxxxx
11,0
10,0
1,6
Xxxxxxx
xxxx
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
xxxxx
13
4,0
0,5
1,0
Xxxxxxxx
xxxxxx
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
xxxxxxx
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Xxxx (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (světlý)
celý
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
drcený
12,0
9,0
1,5
mletý
12,0
9,0
1,5
Kmín xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
celá
12,0
2,0
0,2
0,2
mletá
10,0
9,0
1,5
Majoránka
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Muškátový xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx xxxxxxx 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx xxxxxxxx x % hm. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx capsaicinu x mg/100 x x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
15,0
3,5
0,6
0,3
Xxxx xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
mletý
14,0
6,0
0,8
1,2
Pepř xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, řecké xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Tymián
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Vanilka
35,0
7,0
ethylvanilin 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx celý
12,0
8,0
1,5
1,1

 

bělený
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
mletý
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
jedlá xxx s jodem x fluorem
slaná
neutrální, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
xxxxx xxx x jodem xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx doplněk xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dresinku
směs pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Smyslové požadavky

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx dle xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xxxx být charakteristické xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx změněné chuti x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx hmotnost x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Tabulka 2

Přípustné záporné xxxxxxxx odchylky

Deklarovaný objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od deklarovaného xxxxxx x %
do 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx šedožlutá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx černé
žlutohnědá x přibarvené, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, šedohnědá x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Fyzikální x chemické požadavky

Hořčice
plnotučná x speciální
kremžská
Sušina x % xxxxxxx
20
32
Xxxx jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx v % nejvýše
0,1
0,1

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského balení

hmotnostní xxxxxx x g
hmotnostní xxxxxxxx x %
do 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
nad 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

419/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX č. 331/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx koření, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2001

Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) ČSN XXX 939 Xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6571 Koření, kořenící xxxxx x xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx olejů.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX ISO 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx barevné xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx soli (xxxx. sírany, uhličitany, xxxxxxx xxxxxxx, draslíku, xxxxxx, hořčíku). X xxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx s jodem xxxxxxxx jod ve xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
7) Xxxxx xxx x xxxxx x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx fluoridu draselného.
8) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se vždy xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx podle xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu.