Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, květy, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsmi příměsi xxxxxxxxxxx x vlastní xxxxxxxx koření, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části rostlin, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného než xxxxxxxxxxx původu, zejména xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, jako zejména xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
XXXXX 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxx se člení xx skupiny
a) xxxxx xxx,
x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.
(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx xxxxxxxxx.
§7
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl obohacena,
c) x xxxxx soli x jodem x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 g xxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x koření x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících xxxx, xxxxxx k dochucení xxxx xxxxxxxxxx chuti,
c) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x pokrmům a xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, xxxxx, koření x xxxxxxxx xxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxx skupiny, x xxxxxxx, omáček x xxxxxx xx doplní xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx x přípravě.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx se na xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x skupiny,
b) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x suchých, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx x od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXX
§14
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x mletých xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx případně xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,
x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem drcených xxxxx hořčice xxxxx,
x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx písmene a) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx jiné).
§16
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) hořčice xxxxxx x skupinou xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x podskupinou,
b) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx ustanovení
Označení koření, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2
|
|
směsi xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (extrakt)
|
Tabulka 2
Přípustné xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx v x xxxx objem x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky x %
|
xx 10
|
8
|
nad 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1 000
|
1
|
Příloha č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX
Xxxxx koření
|
Název xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, palčivě xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Illicium xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, x xxxxxxxx plochými vejčitými xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx,
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX LIST
|
vavřín xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx zahnědlá
|
kořenná, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx sekané xxxxxx, bez stonků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx načervenalé
|
||
FENYKL
|
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Miller xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Bullock and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx bez xxxxxxxx"
|
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
tmavě xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, palčivá
|
CHILLI
celé
|
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx L., Capsicum xxxxxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxxx annuum L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxx xxxxxx zralé xxxxx se zbytky xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx nahořklá
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxx mletý xxxxxx
|
xxxxxxx xx hnědočervená
|
kořenná
|
zvlášť ostře xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx nebo nepravidelně xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě až xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. minuscula Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (viz xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx hnědá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě palčivá
|
šedohnědá xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||||
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx okrovými xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
|
xxxxx mají stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx nažky xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxxx xx znatelným xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx plody
|
oválné, xxxxxx, xx xxxxx podélnými xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx okrajem, xxxxx xxxx velmi xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx lomu, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx hlíz a xxxxxx (xxxxx xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % oddénků xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
drcená, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana hortensis Xxxxxx.)
|
xxxxx směs listů, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx částí
|
bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx hnědozelená
|
výrazná
|
výrazně kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx sušené osemení (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, křehké
|
žlutá, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx červenohnědá
|
pronikavě aromatická
|
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická, kořenná
|
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx jádra
|
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx bobule, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx hnědé xx xxxxxxxxxxx hnědé
|
aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, mleté
|
hnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostrá, palčivá
|
|||
OREGÁNO
|
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx a xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxx xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, slabě xxxxxxxx
|
- gulášová
|
hnědočervená
|
kořenná, nevýrazná
|
sladká xx xxxxx xxxxxx
|
|||
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx zralé xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx xxxxxx, kulovité xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
|
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx odstínem
|
ostře xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (xxxxxxx xxxx xxxxxx)
|
xxxxxxx až xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, aromatická, xxxxxxxx
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
|
PÍSKAVICE
|
pískavice
|
sušené semeno
|
hladká xxxx xxxxx semena, xxx 5 mm
|
bledě xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx hranolovitého xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tvaru, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx se xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx listu xx xxxxxx zelená, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, xxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 cm xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), C. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx svíravá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx xx hněda xx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx až xxxxx červená
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x vpadlou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
|
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, barva xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx aromatická
|
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hnědočerná
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxxxx xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x krátkými xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx v % hmotnosti nejvýše
|
celkový xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny nejvýše
|
silice x (ml/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx cizí
|
anorga-
nické
|
||||||
Anýz
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Badyán
|
||||||||
celý
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Bazalka
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx list
|
||||||||
celý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
mletý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Estragon
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx xxxxxxxxx (světlý)
|
||||||||
celý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
drcený
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Kmín xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. nejméně 2,0
|
|||||||
celá
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
mletá
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Majoránka
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Muškátový xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 x x xxxxxx
|
|||||||
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Xxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
|
|
mletý
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Pepř xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
||||||||
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
Zázvor
|
||||||||
nebělený celý
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
|
|||
bělený
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx xxx s xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx x jodem x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
jedlá xxx x xxxxx obohacená
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx skupiny
Druh
|
Skupina
|
Dehydratovaný xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxx xxxxx. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx vlastní, xxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
2. Xxxxxxxxxxx x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, barvu, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx použitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx změněné xxxxx x vůně.
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx x xX xxxxxxx 4,5.
Příloha x. 7 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
|
xx 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx objem x ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
|
do 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
nad 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x chuť
|
plnotučná
|
kašovitá xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx šedožlutá x nepřibarvené
|
řízná, palčivá
|
kremžská
|
kašovitá xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené
|
řízná, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxx částic nebo x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x % nejméně
|
20
|
32
|
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
Tuk x % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
Xxxxx x % nejvýše
|
0,1
|
0,1
|
Tabulka 3
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx v %
|
xx 200
|
5
|
201 až 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. II
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2001
Právní xxxxxxx x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.