Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, u mletých x drcených xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,
x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, bobulí, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx hlíny, kaménky xxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx uvede xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx označit xxxxx počtem xxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických norem. 2)
XXXXX 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu sodného x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx potravním doplňkem.
§6
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Jedlá xxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxx xxx,
x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx podskupiny
a) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx zvláštním předpise 1) xx dále xxxxxx
x) jedlá sůl xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,
x) x xxxxx soli x jodem a xxxxxxx upozorněním, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
DEHYDRATOVANÉ VÝROBKY X OCHUCOVADLA
§9
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,
c) xxxxxxxx omáčkou nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxx skupiny, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx doplní xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx omáčky a xxxxxxxx se na xxxxx dále ještě xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx tuku x %",
x) podmínky xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Uvádění do xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXX
§14
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) hořčicí potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx případně xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,
c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx označí
a) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
|
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx x x xxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
xx 10
|
8
|
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
|
xxx 200 xx 1 000
|
2
|
|
nad 1&xxxx;000
|
1
|
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX
|
Xxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx s krátkou xxxxx stopky
|
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené plodenství
|
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx semen
|
hnědá
|
nasládlá
|
|
|
mletý
|
prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
|
výrazně kořenná,
|
kořenná, xxxxxxxx
|
||
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
|
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx s xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
|
|
XXXXXXX LIST
|
vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
|
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxx nebo sekané xxxxxx, xxx stonků x hnědých xxxxx
|
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
|
xxxxxx plody
|
nažky xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx červenohnědá
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx stopek
|
oranžově žlutá xx červenohnědá
|
kořenná, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx, mleté
|
drť nebo xxxxx mletý prášek
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
||
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx obecný
(Juniperus communis X.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
|
aromatická
|
kořenná, nasládlá
|
|
mletý
|
||||||
|
KARDAMOM
celý
|
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a svraštělých xxxxxxx
|
xxxxxxx světle xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx semena
|
semena xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx nahnědlá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
|
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx nažky xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
|
XXXX ŘÍMSKÝ
|
šabrej kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx hnědá xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, aromatická
|
|
KOPR
|
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx plody
|
oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
|
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
|
světle xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
|
xxxxxx oddenky
|
vejčitého nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
|
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx červenohnědá
|
pronikavě xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
|
mletý
|
jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||
|
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá xxxxx
|
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
|
povrch xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře kořenná
|
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx plody
|
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx prášek
|
tmavě hnědé xx načervenale xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx x částí xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
|
PAPRIKA XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
|
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
- pálivá
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, slabě xxxxxxxx
|
|||
|
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx pálivá
|
|
PEPŘ XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx bobule
|
loupané, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx černá
|
kořenná
|
palčivě xxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním nebo xxx
|
xxxxxxxx se žlutým xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXX XXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (vnitřní část xxxxxx)
|
xxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s tenkou křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
|
|
PÍSKAVICE
|
pískavice
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
|
|
XXXXX SENO
|
řecké seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx se xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana listu xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx nebo xxxx xxxxxx
|
xxxx nebo sekané, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 cm xxxxxx
|
xxxxxxxx zelená xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nasládlá, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletá
|
jemný prášek xxx znatelných částic, xxxx xxx
|
xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx, nasládlá
|
||
|
ŠAFRÁN
|
šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
|
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vroubkované, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx šedopýřitá, xx spodu je xxxx běloplstnatý
|
silná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
|
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 mm)
|
šedozelená, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
|
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
aromatická
|
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx v % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
|
doplňující xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx vlastní
|
organické xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
|
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
|
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx list
|
||||||||
|
celý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
mletý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Estragon
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
|
Fenykl
|
||||||||
|
celý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
mletý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
|
Hřebíček
|
||||||||
|
celý
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
|
mletý
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
|
Chilli
|
||||||||
|
celé
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
mleté
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
|
Jalovec
|
||||||||
|
celý
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
mletý
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
|
Kardamom
|
||||||||
|
semena
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
tobolky
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
|
Kmín (xxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
|
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
|
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
|
Xxxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx v % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
|
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
|
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
|
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx nejvýše 35 %
|
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxx vápenatý x % xx. xxxxxxx 0,35
|
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
|
Xxxx koření
|
||||||||
|
celé
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
mleté
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
|
Oregáno
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx capsaicinu x xx/100 g x xxxxxx
|
|||||||
|
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
|
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
|
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
|
Xxxx xxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
|
|
|
mletý
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
|
Pepř xxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
|
|
|
xxxxx
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
|
Xxxx xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
|
xxxxx
|
||||||||
|
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
|
xxxxx
|
||||||||
|
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
|
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
|
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
|
Xxxxxx
|
||||||||
|
xx vláknech
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
mletý
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
|
Šalvěj
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
|
Zázvor
|
||||||||
|
nebělený xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
|
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
|
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
|
xxxxx sůl s xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu 6)
|
|
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
|
slaná
|
neutrální, bez xxxxxx pachů
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
|
jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
|
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné chuti x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně výrobku xxxx být xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink x xX xxxxxxx 4,5.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx na obalu x %
|
|
xx 50
|
10
|
|
51 - 120
|
5
|
|
121 - 250
|
4
|
|
251 - 1000
|
3
|
|
1001 - 2500
|
2
|
|
nad 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx objem x xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
|
xx 170
|
4
|
|
171 - 1000
|
2
|
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
|
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx a xxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx bez hrubých xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
|
Hořčice
|
||
|
plnotučná x speciální
|
kremžská
|
|
|
Sušina x % nejméně
|
20
|
32
|
|
Cukr jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x speciální
|
16
|
|
Kyselost jako xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
|
Xxx x % nejméně
|
3,6
|
-
|
|
Písek x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
xx 200
|
5
|
|
201 až 500
|
4
|
|
501 xx 1000
|
3
|
|
nad 1000
|
2
|
Xx. II
Přechodná ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Právní předpis x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx
x účinností xx 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.