Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, listy, xxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, v nezbytné xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx koření xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x drcených xxxxx xxxxxx xx připouští xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx příměsi xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části rostlin, xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx x jiné xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiného xxx xxxxxxxxxxx původu, xxxxxxx xxxxxx hlíny, xxxxxxx xxxx písek.
§2
Xxxxxxx na skupiny x podskupiny
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, jako zejména xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx označit xxxxx xxxxxx xxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.
§4
Požadavky na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx se stanoví xxxxx technických xxxxx. 2)
XXXXX 2
JEDLÁ XXX
§5
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx sodného x sušině, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním doplňkem.
§6
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Jedlá xxx se člení xx skupiny
a) xxxxx xxx,
x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx sůl xxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxx x jodem,
b) xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.
§7
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx sůl xxxxxxxxx,
x) x xxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx užívat xxxxxxxx x fluoridovými tabletami,
d) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, vakuová, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXXXX
§9
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx vlhkosti, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx zejména xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění chuti, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx x koření x dalších extraktů xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tekutý xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, omáček a xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále ještě xxxxxx
x) název xxxxx x xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "emulgováno x xxxxxxx tuku x %",
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.
§13
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místnostech xx podlážkách, xxxxxxx 5 cm xxx xxxx a xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ODDÍL 4
HOŘČICE
§14
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, kvasného xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, cukru, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx xxxx chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx kremžskou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx hořčice xxxxx písmene x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce xxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (hořčice francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx označí
a) xxxxxxx xxxxxx x skupinou xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx typu xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§17
Požadavky na xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx ustanovení
Označení xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
|
|
xxxxx koření
|
||
kořenící xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (extrakt)
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnost x x nebo xxxxx x ml
|
hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 10
|
8
|
nad 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
xxx 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1&xxxx;000
|
1
|
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX POŽADAVKY XX XXXXXX
Xxxxx koření
|
Název xxxxxxxx
|
Xxxx rostliny
|
Vzhled
|
Barva
|
Vůně
|
Chuť
|
ANÝZ
|
anýz
(Pimpinella xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx kořenná
|
BADYÁN
celý
|
badyáník xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
|
xxxxx sušené plodenství
|
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
|
výrazně kořenná,
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx lístky, bez xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček
|
světle zelená, xxxxxx až xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
|
XXXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx sekané xxxxxx, xxx xxxxxx x hnědých listů
|
listy xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní úbory xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx načervenalé
|
||
FENYKL
|
Fenykl
(Foeniculum xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx vonný
(Eugenia caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx červenohnědá, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx částicemi
|
tmavě červenohnědá
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
||
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
|
kořenná, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx xxxx xxxxx mletý prášek
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
zvlášť xxxxx xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx nepravidelně xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum X. Xxxxx var. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx níže)
|
vůně xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxx semen aromatická, xxxxxxx, slabě palčivá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx vyloupaná semena
|
semena xxxxx, tvrdá, xxxx xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
šedohnědá, xxxxxx až tmavě xxxxxxx hnědá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxx xx nahnědlá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
|
xxxxxx plody
|
podlouhlé, xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, se xxxxxxx až okrovými xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX JEDNOLETÝ
(světlý)
celý
|
kmín kořenný
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
|
xxxxx mají stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx kmínu, xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zřetelná xxx u dvouleté xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, mletý
|
drť xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
||
XXXX ŘÍMSKÝ
|
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxxx
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx křídlatým xxxxxxx, xxxxx xxxx velmi xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
|
KORIANDR
|
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
|
světle hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx načervenalá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx načernalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx jemnými xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
xxxxxxx míšky xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
mletý
|
jemně xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx částicemi
|
jasně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
|
||
MUŠKÁTOVÝ XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx zralá xxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx síťovitě xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxx xx hnědý, xx xxxx xxxx semena xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx zrnitý xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Pimenta xxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx jemně xxxxxx prášek
|
tmavě xxxxx xx xxxxxxxxxxx hnědé
|
aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostrá, xxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxx stonků x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx mletá
|
|||
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, nepatrně nahořklá xxxx xxxxxx
|
- pálivá
|
červená xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
|||
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx zralé xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx nezralé plody
|
sušené xxxxx bobule, neloupané, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
|
xxxxxxxx xx žlutým xx zeleným odstínem
|
ostře xxxxxxx
|
xxxxxxx ostrá
|
PEPŘ ČERVENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx plody
|
hladké xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx slupku uzavírající xx zcela xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx část xxxxxx)
|
xxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx kořenná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
|
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
|
xxxxxx nezralé xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx tvrdé xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx slupičkou
|
zelená až xxxxx našedlá
|
kořenná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx tvrdá semena, xxx 5 xx
|
xxxxx xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx kořenná
|
mírně xxxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXX SENO
|
řecké xxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx listu xx šedavě zelená, xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx šedoplstnatá
|
aromatická
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis L.)
saturejka xxxxxx
(Xxxxxxxx montana X.)
|
xxxxxx xxxxxx a části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx pruty xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, hladkého xx drsného xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx žlutá, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xxx znatelných částic, xxxx drť
|
okrová x xxxxxxxx do xxxxx xx červena
|
silně xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx pravý
(Crocus xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
kořenně xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x vrcholky xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků a xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx strana xxxxx xx šedopýřitá, xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx obecný
(Thymus xxxxxxxx X.)
|
xxxxx směs xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx hnědozelená, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx pravá
(Vanilla xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
aromatická
|
ZÁZVOR
celý
|
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (nejméně však 20 xx), rozvětvené, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxx hnědá, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, ostrá, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, slabě xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, kořenná
|
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx x % hmotnosti xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
|
silice x (ml/100 x) x xxxxxx nejméně
|
popel xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx vlastní
|
organické xxxx
|
xxxxxx-
xxxxx
|
||||||
Xxxx
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Fenykl
|
||||||||
celý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
mletý
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Hřebíček
|
||||||||
celý
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
mletý
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Chilli
|
||||||||
celé
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mleté
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Jalovec
|
||||||||
celý
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mletý
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Kardamom
|
||||||||
semena
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
tobolky
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Kmín (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx jednoletý (xxxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
mletý
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Nové koření
|
||||||||
celé
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
mleté
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Oregáno
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) xxxxx capsaicinu x xx/100 x x sušině
|
|||||||
lahůdková
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Xxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
mletý
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Pepř xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx zelený
|
||||||||
celý
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
||||||||
Pískavice, řecké xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx xxxxxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
xxxxx
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Xxxxxx
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxx
|
35,0
|
7,0
|
xxxxxxxxxxxx 2 %
|
|||||
Zázvor
|
||||||||
nebělený xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 331/1997 Sb.
Smyslové a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx/xx soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx xxx x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx 6)
|
xxxxx xxx s xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx xxxx xxxxxxx 250 mg xxxxxx 7)
|
jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
|
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na jeho xxxxx. Chuť x xxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, nebo xxxxx xxxxxxx chuti x xxxx.
2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx po použitých xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx xxxxxxx označený xx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx, xxx cizích příměsí, xxxx jinak xxxxxxx xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.
Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
xx 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
xxx 2500
|
1
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx v %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
xxx 1000
|
1
|
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx hrubých xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
kremžská
|
kašovitá xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
|
žlutohnědá x přibarvené, xxxxxxxxx x nepřibarvené ovlivněná xxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce
|
Tabulka 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Hořčice
|
||
plnotučná x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x % nejméně
|
20
|
32
|
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 plnotučná
nestanovuje se x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
|
2,5
|
1,9
|
Xxx x % nejméně
|
3,6
|
-
|
Písek x % nejvýše
|
0,1
|
0,1
|
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxx v x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, jedlou xxx, xxxxxxxxxxxxx výrobky x ochucovadla x xxxxxxx
x účinností od 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.