Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
331/97 Sb.
ODDÍL 1. Koření §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
ODDÍL 2. Jedlá sůl §5
Členění na skupiny a podskupiny §6
Označování §7
Požadavky na jakost §8
ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9
Členění druhu na skupiny §10
Označování §11
Požadavky na jakost §12
Uvádění do oběhu §13
ODDÍL 4. Hořčice §14
Členění na skupiny a podskupiny §15
Označování §16
Přechodné ustanovení §19
Účinnost §20
Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha 5 - Členění druhu na skupiny
Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky
Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
č. 419/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx kořeny, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, uvedené v příloze č. 2, x nezbytné xxxx technologicky xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx procenta xxxxxxxxx,
x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x mletých x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx protispékavých xxxxx xxxxxxx xx jednoho xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x plody xxxxxxx,
x) xxxxxx organickými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
x) anorganickými příměsmi xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.
§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx název xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.
(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, vanilkové lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx průsvitných xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 2.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx fyzikálních x xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. 2)
XXXXX 2
XXXXX XXX
§5
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí xxxxxx xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.
§6
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx skupiny
a) xxxxx xxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx dělí xx podskupiny
a) xxxxx xxx x xxxxx,
x) xxxxx sůl x xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.
§7
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx
x) jedlá sůl xxxxxxxxx názvem podskupiny,
b) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxxxx sůl obohacena,
c) x xxxxx soli x xxxxx a xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx o xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA
§9
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, pastovité xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ochucovadlem xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx směs xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxx zvýrazňujících chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zvýraznění xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobek používaný xxxx chuťová xxxxxxx x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x mléčných xxxxxxx.
§11
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx výrobky xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx omáčky x xxxxxxxx xx xx xxxxx dále xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x %",
c) podmínky xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§13
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x větratelných místnostech xx podlážkách, nejméně 5 xx xxx xxxx x od xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXX
§14
Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) hořčicí xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, kvasného xxxx, xxxxx soli, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo chemicky xxxxxxxxxxxx,
x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx žlutých xxxxx hořčice xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx hořčic x přídavkem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxx).
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxxx
x) hořčice xxxxxx x xxxxxxxx xxxx druhem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnot.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 tabulce 3.
§17
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, tabulkách 1 x 2.
§18
§18 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.
§19
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxx podle přílohy x. 2
|
|
xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxx (xxxxxxx)
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnost x x xxxx xxxxx x xx
|
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 10
|
8
|
xxx 10 xx 50
|
5
|
xxx 50 xx 200
|
4
|
nad 200 xx 1&xxxx;000
|
2
|
xxx 1 000
|
1
|
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
XXXXXXXX POŽADAVKY XX JAKOST
Název xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx
|
Xxxx
|
XXXX
|
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
|
xxxxxx plody
|
rýhované xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxx xxxxx (Illicium verum Xxxx.x.)
|
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, oplodí hrubého, xxxxxxxxxx povrchu, s xxxxxxxx xxxxxxxx vejčitými xxxxxx bez zlomků x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx znatelnými xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx kořenná,
|
kořenná, xxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xx xxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXX
|
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené xxxxx
|
xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx, trpká
|
ESTRAGON
|
pelyněk xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx stonků x hnědých listů
|
listy xxxxx zelené až xxxxxxxxxx: květní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXX
|
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Miller var. xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx caryophyllus)
(C. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
|
xxxxx červenohnědá, hlavička xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, mletý
|
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, palčivá
|
||
CHILLI
celé
|
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx sušené xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxx mletý xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx ostře xxxxxx
|
XXXXXXX
xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx X.)
|
xxxxx sušené xxxxx
|
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx povrchu bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nasládlá
|
mletý
|
||||||
KARDAMOM
celý
|
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L. Xxxxx xxx. minuscula Xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx zeleně, xxxxx xx xxxxxx xxxxx barvy s xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsažených xxxxx (xxx xxxx)
|
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx semen aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxxxx semena
|
semena xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx mletý prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxxx až xxxxx xxxxxxx hnědá
|
příjemně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx, slabě palčivá
|
šedohnědá xx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
||||
XXXX (xxxxx)
xxxx
|
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxx forma
(Carum carvi X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, žebernatého xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
|
xxxx kořenný
- xxxxxxxxx forma
(Carum xxxxx X.)
|
xxxxx xxxx stejné xxxxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx větší
|
žlutohnědá, xxxxxx xxxxx xx světle xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx u xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
XXXX ŘÍMSKÝ
|
šabrej xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
|
sušené plody
|
nažky xxxxxxxxx, xx povrchu xxxxxxxxx, x konce xxxxxx
|
xxxxx hnědá xx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
XXXX
|
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, xx třemi xxxxxxxxx xxxxx x (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx velmi xxxxx
|
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx, palčivá
|
KORIANDR
|
koriandr
(Coriandrum xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxx hnědá, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
|
KURKUMA
celá
|
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx povrchu xxx hlíz x xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx, žlutá, xxxxxxxxxx xx načernalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
prášek xx znatelnými xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxx xxxxx, oranžově xxxxx xx načervenalá
|
charakteristická, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
||
MAJORÁNKA
|
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
|
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxx sušené osemení (xxxxxxx míšek)
|
semenné míšky xxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxx celistvé, x horní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxx mletý xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická, xxxxxxx
|
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx pravý
(Myristica xxxxxxxx Xxxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xx povrchu xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx šedohnědý xx xxxxx, na xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx aromatická
|
ostře kořenná
|
drcený, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx aromatická
|
ostře xxxxxxx
|
XXXX XXXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx dioica Xxxx.)
|
xxxxxx plody
|
nedozrálé bobule, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá
|
OREGÁNO
|
dobromysl
(Origanum xxxxxxx X.)
|
xxxxx xxxx xxxxx a částí xxxxx
|
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx, šedo xx xxxxxxx zelená
|
výrazná
|
výrazně xxxxxxx
|
XXXXXXX XXXXX
|
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
- xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx aromatická
|
sladká
|
- xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
- pálivá
|
červená xx hnědočervená
|
kořenná
|
pálivá, xxxxx xxxxxxxx
|
|||
- xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxx
|
xxxxxx xx mírně xxxxxx
|
XXXX XXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxx, tvrdé xx xxxxxxx hladké, xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
|
šedobílá, temně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním xxxx xxx
|
xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX XXXXX
xxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx xx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxx prášek xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
|
xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXX ČERVENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx, xxxxx mají křehkou xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní část xxxxxx)
|
xxxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
XXXX ZELENÝ
|
pepřovník xxxxx
(Xxxxx xxxxxx L.)
|
sušené xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s tenkou xxxxxxx xxxxxxxxxx slupičkou
|
zelená xx xxxxx našedlá
|
kořenná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
|
XXXXXXXXX
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxx semeno
|
hladká xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 mm
|
bledě xxxxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxx
|
XXXXX XXXX
|
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
|
&xxxx; |
xxxxx, nepravidelného xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, zploštělého xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
XXXXXXXX
|
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx listy
|
listy xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx xx změnou xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nahořklá
|
SATUREJKA
|
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, bez stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx kořenná
|
SKOŘICE
celá
|
skořicovník
(Cinnamomum
zeylanicum (Xxxxx), C. xxxxxxxxxx (Xxxx), C. laureirii (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
|
xxxx
|
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x větviček xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxx žlutá, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx červenohnědá
|
charakteristická, silně xxxxxxxxxx xx drsně xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, nasládlá, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
|
xxxxxx, mletá
|
jemný xxxxxx xxx xxxxxxxxxx částic, xxxx xxx
|
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx červena
|
silně aromatická
|
ostře xxxxxxx, nasládlá
|
||
ŠAFRÁN
|
šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
|
xxxxxx blizny
|
křehké, xxxxx zprohýbané
|
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxx běloplstnatý
|
silná, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
|
XXXXXX
|
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx vulgaris X.)
|
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx (1 - 5 xx)
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx až xxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
XXXXXXX
|
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
|
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
XXXXXX
xxxx
|
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Rosc.)
|
sušené oddenky
|
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx, žlutohnědá až xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxx šedobílá
|
aromatická, xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxxx hnědým xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
|
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx v % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx
|
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x kyselině x % hmotnosti xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxx cizí
|
anorga-
nické
|
||||||
Anýz
|
12,0
|
10,0
|
2,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Badyán
|
||||||||
celý
|
10
|
4,0
|
8,0
|
20,0
|
0,5
|
0,5
|
||
mletý
|
12
|
5,0
|
3,0
|
1,0
|
||||
Bazalka
|
12,0
|
16,0
|
0,3
|
2,0
|
18,0 3)
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx list
|
||||||||
celý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
6,0
|
1,0
|
0,5
|
|
mletý
|
8,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Estragon
|
14,0
|
12,0
|
0,6
|
1,5
|
16,0 3)
|
4,0
|
2,0
|
|
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
12,0
|
10,0
|
1,0
|
2,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
15,0
|
-
|
5,0
|
0,3
|
0,3
|
||
xxxxx
|
10,0
|
7,0
|
14,0
|
0,5
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
11,0
|
10,0
|
1,6
|
|||||
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
16
|
4,0
|
0,7
|
1,0
|
5,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
13
|
4,0
|
0,5
|
1,0
|
||||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
1,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxxxx
|
13
|
9,5
|
3,5
|
5,0
|
3,0
|
2,0
|
||
Xxxx (xxxxx)
|
||||||||
xxxx
|
13,0
|
8,0
|
2,5
|
1,5
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
|||||
xxxxx
|
13,0
|
8,0
|
1,0
|
1,5
|
||||
Xxxx jednoletý (světlý)
|
||||||||
celý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
2,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
|
drcený
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
12,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Kmín xxxxxx
|
12,0
|
12,0
|
1,5
|
3,0
|
5,0
|
2,0
|
2,0
|
|
Xxxx
|
10,0
|
2,5
|
3,0
|
2,0
|
0,5
|
|||
Xxxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
3,0
|
2,0
|
2,0
|
|
xxxxx
|
9,0
|
7,0
|
0,4
|
1,5
|
||||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxx v % xxxx. xxxxxxx 2,0
|
|||||||
xxxx
|
12,0
|
2,0
|
0,2
|
0,2
|
||||
xxxxx
|
10,0
|
9,0
|
1,5
|
|||||
Xxxxxxxxx
|
12,0
|
16,0
|
0,7
|
4,5
|
3,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
10
|
4,0
|
0,5
|
16,0
|
0,3
|
0,5
|
xxxx xxxxxxx 35 %
|
|
xxxxx
|
12
|
4,0
|
||||||
Xxxxxxxxx ořech
|
||||||||
celý
|
10
|
3,0
|
6,5
|
0,5
|
10,0
|
0,5
|
0,5
|
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
|
xxxxx
|
10
|
3,0
|
5,0
|
|||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,5
|
0,4
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
4,5
|
1,0
|
0,4
|
||||
Xxxxxxx
|
12,0
|
10,0
|
0,5
|
2,0
|
16,0 3)
|
3,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
x) obsah capsaicinu x xx/100 x x xxxxxx
|
|||||||
xxxxxxxxx
|
11,0
|
6,5
|
x) 10,0
|
0,5
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
7,0
|
10,0
|
0,7
|
||||
xxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
30,0
|
1,0
|
||||
xxxxxxxx
|
11,0
|
9,0
|
30,0
|
1,3
|
||||
Xxxx xxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
3,5
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
3,5
|
0,6
|
0,3
|
||||
Xxxx xxxxx
|
||||||||
xxxx
|
1,0
|
6,0
|
2,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
xxxxxxx x % xx. nejméně 4,0
|
|
mletý
|
14,0
|
6,0
|
0,8
|
1,2
|
||||
Pepř xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
15,0
|
1,0
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
|||
xxxxx
|
||||||||
Xxxx xxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
12,0
|
5,0
|
0,3
|
4,0
|
0,5
|
0,5
|
||
xxxxx
|
||||||||
Xxxxxxxxx, řecké xxxx
|
11,0
|
5,0
|
1,5
|
5,0
|
5,0
|
2,0
|
||
Xxxxxxxx
|
11,0
|
8,0
|
0,8
|
1,0
|
6,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Xxxxxxxxx
|
13,0
|
11,0
|
0,4
|
1,0
|
4,0
|
1,0
|
2,0
|
|
Xxxxxxx
|
||||||||
xxxx
|
14,0
|
7,0
|
1,0
|
2,0
|
2,0
|
1,0
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
7,0
|
0,5
|
2,0
|
||||
Xxxxxx
|
||||||||
xx vláknech
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
mletý
|
10,0
|
8,0
|
1,5
|
|||||
Šalvěj
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,0
|
8,0 3)
|
0,5
|
0,5
|
|
Tymián
|
12,0
|
14,0
|
1,0
|
3,5
|
5,0
|
1,0
|
1,0
|
|
Vanilka
|
35,0
|
7,0
|
ethylvanilin 2 %
|
|||||
Xxxxxx
|
||||||||
xxxxxxxx xxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,5
|
1,1
|
&xxxx; |
|||
xxxxxx
|
12,0
|
11,0
|
1,5
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
|
xxxxx
|
12,0
|
8,0
|
1,0
|
2,5
|
2,0
|
0,5
|
0,5
|
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.
Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
xxxxx XxXx x xxxxxx % nejméně
|
minerální xxxxxxx 5) x xxxxxx % xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
|
jedlá xxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
-
|
xxxxx sůl x xxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu 6)
|
jedlá xxx x xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx
|
98,0
|
2,0
|
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
|
xxxxx sůl x xxxxx obohacená
|
slaná
|
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
|
97,0
|
-
|
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx
|
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx druhu xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx pokrmu
směs xxx xxxxxxxx dresinku
směs xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx polevy
směs pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx do xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové požadavky
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx návodu. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx vlastní, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.
2. Ochucovadla x xxxxxxx xxxxxx xxxx vzhled, xxxxx, xxxxxxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Chuť x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx.
Xxxxxxxxx x chemické požadavky:
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.
2. Studená omáčka xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx od hmotnosti xxxxxxxxxxx na obalu x %
|
xx 50
|
10
|
51 - 120
|
5
|
121 - 250
|
4
|
251 - 1000
|
3
|
1001 - 2500
|
2
|
nad 2500
|
1
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odchylky
Deklarovaný objem x ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
xx 170
|
4
|
171 - 1000
|
2
|
nad 1000
|
1
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Hořčice
|
plnotučná
|
|
kremžská
|
||
speciální
|
podle xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxx x xxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xx zřetelnými xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
|
xxxxx, palčivá, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce
|
žlutohnědá x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovlivněná xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
|
Xxxxxx v % xxxxxxx
|
20
|
32
|
Xxxx xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
|
16
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
|
2,5
|
1,9
|
Tuk v % xxxxxxx
|
3,6
|
-
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
0,1
|
0,1
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx x x
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 200
|
5
|
201 xx 500
|
4
|
501 xx 1000
|
3
|
xxx 1000
|
2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.1.2001
Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
419/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2001
Xxxxxx předpis x. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x účinností xx 1.7.2017.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.