Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

XXXXXX

§1

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, kůra, xxxxx, xxx, xxxxx, plody, xxxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxxx x příloze č. 2, x nezbytné xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x užívané x xxxxxxxxxxx chutě x xxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx koření xx xxxxxxxxx přídavek xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx směs xxxxxxxxxxxx koření uvedených xxx xxxxxxxx a), xxx xxxxxxx přídatných xxxxx, u mletých x drcených xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs jednotlivých xxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, zeleniny, xxxx xxxx hub, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) vlastními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx stonků, lodyh, xxxxxxxx, bobulí, plodů, xxxxx a xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx části xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) anorganickými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx hlíny, kaménky xxxx xxxxx.

§2

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Označování

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx uvede xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx lusky, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xx xxxx označit xxxxx počtem xxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 1 tabulce 2.

§4

Požadavky xx jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických norem. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx jedlou xxxx krystalický xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 97 % chloridu sodného x xxxxxx, obohacený xxxxxxxx potravním doplňkem.

§6

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Jedlá xxx se xxxxx xx xxxxxxx

x) xxxxx xxx,

x) xxxxx sůl xxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxx xx podskupiny

a) xxxxx xxx x xxxxx,

x) xxxxx sůl x xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxx x xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx zvláštním předpise 1) xx dále xxxxxx

x) jedlá sůl xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x xxxxx soli x jodem a xxxxxxx upozorněním, xx xx lze xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx a xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx (kamenná, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

DEHYDRATOVANÉ VÝROBKY X OCHUCOVADLA

§9

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) dehydratovaným výrobkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx xxxx směs xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx extraktů xxxx past x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,

c) xxxxxxxx omáčkou nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx příloha x pokrmům x xxxxxxx, xxxxxxxx zejména x xxxxxxx olejů, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů, xxxxxxxx, ovoce, xxxxxx x xxxxxxxx výrobků.

§10

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx označí

a) xxxxxx skupiny, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx doplní xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx x xxxxxxxx.

(2) U xxxxxxx omáčky a xxxxxxxx se na xxxxx dále ještě xxxxxx

x) xxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx x xxxxxxx tuku x %",

x) podmínky xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x objemové xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Uvádění do xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

XXXXX 4

XXXXXXX

§14

Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) hořčicí potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, která xx případně xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) hořčicí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé,

c) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx speciální xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxxxx nebo ovoce xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Členění na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx balených x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 7, 12 a 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx x x xxxx xxxxx x xx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
xxx 200 xx 1 000
2
nad 1&xxxx;000
1

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXX

Xxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxxx
Xxxx
Xxxx
XXXX
xxxx
(Xxxxxxxxxx anisum X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx nažky, xxxxxxx s krátkou xxxxx stopky
žlutozelená xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx Xxxx.x.)
xxxxx sušené plodenství
plodenství xxxxxxxxxxxxxx xxxxx s krátkou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx zlomků x xxxxxxx semen
hnědá
 
nasládlá
mletý
 
 
prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně kořenná,
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx celé xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxx xxxxxx pachutí, xxxxxxx
XXXXXXX LIST
vavřín pravý
(Laurus xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx dracunculus L.)
sušené xxxxxx
xxxx nebo sekané xxxxxx, xxx stonků x hnědých xxxxx
xxxxx xxxxx zelené xx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx var. xxxxxxx)
xxxxxx plody
nažky xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx xxx Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, celistvá xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "xxxxxxxx xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx červenohnědá
silně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Capsicum xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx stopek
oranžově žlutá xx červenohnědá
kořenná, xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
drť nebo xxxxx mletý prášek
červená xx hnědočervená
kořenná
zvlášť xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus communis X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx modrošedě xx xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, nasládlá
mletý
 
 
 
 
 
 
KARDAMOM
celý
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx cardamomum L. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx tříhranné, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a svraštělých xxxxxxx
xxxxxxx světle xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx příjemně xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx aromatická, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx semena
semena xxxxx, xxxxx, tupě xxxxxxx, pokrytá xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx hnědých, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx prášek xx znatelnými xxxxxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx nahnědlá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXX (xxxxx)
xxxx
xxxx kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx, žebernatého xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx nažky xxxxxxxx formy xxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, celkově světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx méně xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX ŘÍMSKÝ
šabrej kmínovitý
(Cuminum xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, na povrchu xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxx
xxxxx hnědá xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, aromatická
KOPR
kopr xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx plody
oválné, xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a (xxxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, hladké
světle xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx
(Xxxxxxx longa X.)
xxxxxx oddenky
vejčitého nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx a xxxxxx (xxxxx xxx 15 xx), připouští xx xxxxxxx 15 % xxxxxxx scvrklých, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x připálených
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx žlutá, xxxxxxxx xxxxx xx načervenalá
charakteristická, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx hortensis Xxxxxx.)
xxxxx xxxx listů, xxxxxxxx klásků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx)
xxxxx xxxxxx osemení (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxx xxxx ploché, ve xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx rozvětvené, xxxxx xxxxxxxx povrchu, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, žlutohnědá xx červenohnědá
pronikavě xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, kořenná
mletý
 
 
jemně xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx zralá xxxxx
xxxxxx xxxx tupě xxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvar, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vrásčitá
povrch xxxxxxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx plody
nedozrálé xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx prášek
tmavě hnědé xx načervenale xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxxx x částí xxxxx
xxx xxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
PAPRIKA XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx aromatická
sladká
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
- pálivá
 
 
 
červená xx hnědočervená
kořenná
pálivá, slabě xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx bobule
loupané, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx světlými xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx
xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx bobule, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx černá
kořenná
palčivě xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrněním nebo xxx
xxxxxxxx se žlutým xx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx křehkou xxxxxx xxxxxx uzavírající xx xxxxx vyvinuté xxxxxx (vnitřní část xxxxxx)
xxxxxxx xx xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx L.)
sušené xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, s tenkou křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, pálivá
PÍSKAVICE
pískavice
sušené xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX SENO
řecké seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx šedě xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx stonků x xxxxx se xxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana listu xx šedavě xxxxxx, xx xxxxxx straně xxxxxxxx šedoplstnatá
aromatická
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx x části xxxxx nebo xxxx xxxxxx
xxxx nebo sekané, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxx snítky 15 - 30 cm xxxxxx
xxxxxxxx zelená xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. aromaticum (Xxxx), X. xxxxxxxxx (Xxxx), X. xxxxxxxx (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx oškrábané xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx povrchu, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, skořicově xxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nasládlá, natrpklá xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný prášek xxx znatelných částic, xxxx xxx
xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxxxx, xxxxx zprohýbané
oranžová xx xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx podlouhle xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vroubkované, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx strana xxxxx xx šedopýřitá, xx spodu je xxxx běloplstnatý
silná, xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxx hořká xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx xxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxxx xxxx (1 - 5 mm)
šedozelená, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx fialovo-růžová xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx štiplavě xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx planifolia Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, celé xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
aromatická
ZÁZVOR
celý
zázvor
(Zingiber xxxxxxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx (nejméně xxxx 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx zázvoru xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx, ostrá, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi x xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx v % hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 x) x xxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx x xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx x % xxxxxxxxx nejvýše
doplňující xxxxxxx
xxxxxxxxx vlastní
organické xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx list
celý
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
mletý
8,0
7,0
1,0
2,0
Estragon
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx v % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx xxxxx
xxxx
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
xxxx vápenatý x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx koření
celé
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
mleté
12,0
4,5
1,0
0,4
Oregáno
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx capsaicinu x xx/100 g x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx v % xx. nejméně 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx vláknech
12,0
8,0
1,5
mletý
10,0
8,0
1,5
Šalvěj
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Zázvor
nebělený xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % nejméně
minerální xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx sůl s xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu 6)
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, bez xxxxxx pachů
98,0
2,0
27 ± 7 xx jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá xxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 mg xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx výrobek
polévka
omáčka
bujón
vývar
šťáva
základ xxxxxx
xxxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx krému
směs xxx xxxxxxxx polevy
směs xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x vůně xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx druh výrobku xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné chuti x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxx omáčky xxxx vzhled, barvu, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteristických xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx. Xxxx x vůně výrobku xxxx být xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx dresink x xX xxxxxxx 4,5.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx na obalu x %
xx 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
nad 2500
1

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
xxx 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx bez hrubých xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hořčice xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx částic xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, palčivá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x chemické požadavky

Hořčice
plnotučná x speciální
kremžská
Sušina x % nejméně
20
32
Cukr jako xxxxxxxxx v % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x speciální
16
Kyselost jako xxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % nejméně
3,6
-
Písek x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 200
5
201 až 500
4
501 xx 1000
3
nad 1000
2

Xx. II

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2001.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2001


Informace

Právní předpis x. 331/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

419/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 331/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x účinností xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX XXX 939 Xxxxxx - stanovení obsahu xxxxxxxx - xxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6571 Xxxxxx, kořenící xxxxx x byliny - stanovení xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 928 Xxxxxx - stanovení xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX XXX 930 Xxxxxx - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
XXXX XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) xxxxxx xxxxxxxxx xxxx listů
4) xxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx
5) X závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx soli (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx vápníku, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx soli x xxxxx obohacené xxxxxx xxx xxxx obohacující xxxxx xxxxxxxxx.
6) Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx draselného.
7) Jedlá xxx x jodem x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx fluor ve xxxxx fluoridu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.