Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2000 do 30.06.2017.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

331/97 Sb.

ODDÍL 1. Koření §1

Členění na skupiny a podskupiny §2

Označování §3

Požadavky na jakost §4

ODDÍL 2. Jedlá sůl §5

Členění na skupiny a podskupiny §6

Označování §7

Požadavky na jakost §8

ODDÍL 3. Dehydratované výrobky a ochucovadla §9

Členění druhu na skupiny §10

Označování §11

Požadavky na jakost §12

Uvádění do oběhu §13

ODDÍL 4. Hořčice §14

Členění na skupiny a podskupiny §15

Označování §16

Požadavky na jakost §17 §18

Přechodné ustanovení §19

Účinnost §20

Příloha 1 - Členění na skupiny a podskupiny, Přípustné záporné hmotnostní odchylky

Příloha 2 - Smyslové požadavky na jakost

Příloha 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 4 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha 5 - Členění druhu na skupiny

Příloha 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky, Přípustné záporné objemové odchylky

Příloha 8 - Členění na skupiny a podskupiny

Příloha 9 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

č. 419/2000 Sb. - Čl. II

INFORMACE

ODDÍL 1

KOŘENÍ

§1

Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx

x) kořením části xxxxxxx jako xxxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx, xxx, květy, plody, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, uvedené x příloze č. 2, x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracované x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx přídavek protispékavých xxxxx nejvýše xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx koření xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx uvedených xxx písmenem x), xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx směsí xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx hmotnosti,

c) kořenícím xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x), xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, soli xxxx xxx, případně xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, bobulí, xxxxx, xxxxx x plody xxxxxxx,

x) cizími xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx x semena xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx původu, zejména xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx.

§2

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3

Xxxxxxxxxx

(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2.

(2) Xxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, vanilkové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx může xxxxxxx xxxxx xxxxxx kusů.

(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 2.

§4

Xxxxxxxxx na jakost

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx technických xxxxx. 2)

XXXXX 2

XXXXX XXX

§5

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 97 % chloridu xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx potravním xxxxxxxx.

§6

Členění xx xxxxxxx x podskupiny

(1) Xxxxx xxx xx xxxxx xx skupiny

a) jedlá xxx,

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(2) Jedlá sůl xxxxxxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxx

x) xxxxx xxx s xxxxx,

x) xxxxx sůl s xxxxx a fluorem,

c) xxxxx xxx s xxxxx obohacená.

§7

Xxxxxxxxxx

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx dále xxxxxx

x) xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx podskupiny,

b) xxxxxx x potravním xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx,

x) x jedlé soli x xxxxx a xxxxxxx upozorněním, xx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4 x xxxxx x xxxxx xx užívat xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx x způsobu xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx).

§8

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.

XXXXX 3

XXXXXXXXXXXXX VÝROBKY X OCHUCOVADLA

§9

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzniklá xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx obnoví zejména xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x dochucení xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx hydrolyzátů xxxxxxxx nebo směs xxxxxxx x xxxxxx x dalších extraktů xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx chuť, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx chuti,

c) xxxxxxxx omáčkou xxxx xxxxxxxxx tekutý nebo xxxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxx chuťová příloha x xxxxxxx x xxxxxxx, vyrobený zejména x jedlých xxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, ovoce, koření x mléčných xxxxxxx.

§10

Členění xxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx druhu na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.

§11

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

x) návodem x přípravě.

(2) X xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx se xx xxxxx xxxx ještě xxxxxx

x) název druhu x xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxxx údaj "emulgováno x xxxxxxx xxxx x %",

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 x 2.

§13

Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podlážkách, xxxxxxx 5 xx xxx xxxx x xx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx skladují xxxxxxxx xx látek s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.

XXXXX 4

HOŘČICE

§14

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx hořčice, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx uměle xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx semen žlutých xxxxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxx kremžskou hořčice x xxxxxxx semen xxxxxxx druhů xxxxxx x xxxxxxxxx drcených xxxxx hořčice černé,

d) xxxxxxx speciální hořčice xxxxx xxxxxxx x) xxxxxxxx xxxxxxxx zejména xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx x chuťových xxxxxxxxxxxx speciálně typově xxxxxxxx (xxxxxxx francouzské, xxxxxxxx xxxx xxxx).

§15

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§16

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a skupinou xxxx xxxxxx, skupinou x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) podmínky xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.

§17

Požadavky xx jakost

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9, xxxxxxxxx 1 x 2.

§18

§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 419/2000 Sb.

§19

Přechodné xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.

§20

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.

Ministr:
Ing. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx xxxxx přílohy x. 2
směsi xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx (extrakt)

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnost v x xxxx xxxxx x ml
hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 10
8
xxx 10 xx 50
5
xxx 50 xx 200
4
nad 200 xx 1&xxxx;000
2
xxx 1 000
1

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

XXXXXXXX XXXXXXXXX XX JAKOST

Název koření
Název xxxxxxxx
Xxxx rostliny
Vzhled
Barva
Vůně
Chuť
ANÝZ
anýz
(Pimpinella anisum X.)
xxxxxx plody
rýhované xxxxx, xxxxxxx x krátkou xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx verum Xxxx.x.)
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru s krátkou xxxxxxx, xxxxxx hrubého, xxxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx plochými vejčitými xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx semen
hnědá
 
nasládlá
mletý
 
 
prášek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx hnědá
výrazně xxxxxxx,
xxxxxxx, xxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxx basilicum L.)
sušené xxxxxx x xxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx
xx xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx hořkou xxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX XXXX
xxxxxx xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxx x krátkými xxxxxxxx, xxx větviček
světle zelená, xxxxxx až xxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, hořká, xxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxx xxxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxxx
xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx: květní úbory xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
XXXXXX
Xxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X. Xxxxxx xxx. xxxxxxx)
xxxxxx plody
nažky xxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx, xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx až zelenohnědá
kořenná
kořenná, xxxxxxxx
XXXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
(X. Xxxxxxxx Xxxxxxx and Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, smí xxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xx. "hřebíčku xxx xxxxxxxx"
xxxxx xxxxxxxxxxxx, hlavička xxxxxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře kořenná, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, palčivá
CHILLI
celé
paprika
(Capsicum xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxx X. a Xxxxxxxx annuum L.)
sušené xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx zbytky xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx červenohnědá
kořenná, sladká, xxxxx nahořklá
zvlášť xxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxx obecný
(Juniperus communis X.)
xxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bobule, na xxxxxx mají xxxxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxxxxxx x tmavohnědá, xx povrchu bobule xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx ojíněné
aromatická
kořenná, nasládlá
mletý
 
 
 
 
 
 
KARDAMOM
celý
kardamom xxxxxx
(Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X. Xxxxx xxx. xxxxxxxxx Xxxxxxx)
xxxxxx tobolky
tobolky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxxxxx a svraštělých xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxx)
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, slabě xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx obsahovat xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx prášek xx xxxxxxxxxx částicemi
šedohnědá, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx hnědá
příjemně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
aromatická, xxxxxxx
XXXX (tmavý)
celý
kmín kořenný
- xxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx nažky, xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXXXXX
(xxxxxx)
xxxx
xxxx xxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx carvi X.)
xxxxx mají stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx formy kmínu, xxxxx xxxx pouze xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx, světle xxxxx xx světle xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx světlejší xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, hnědozelená xx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxx xxxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x konce xxxxxx
xxxxx xxxxx xx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx
XXXX
xxxx xxxxxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx plody
oválné, xxxxxx, xx xxxxx podélnými xxxxx x (dvojnažky) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxx se xxxxxxxx xxxxx x křídlatými xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, pronikavá, xxxxxxx
XXXXXXXX
xxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, žlutě xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx kořenná
KURKUMA
celá
kurkuma
(Curcuma xxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx nepravidelného tvaru, xxxxxxx lomu, svraštělého x xxxxxxxxxx povrchu xxx xxxx x xxxxxx (menší xxx 15 mm), xxxxxxxxx xx nejvýše 15 % xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxxx x připálených
šedožlutá, xxxxx, xxxxxxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MAJORÁNKA
majoránka
(Majorana xxxxxxxxx Xxxxxx.)
xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxx zelená, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx kořenná
MUŠKÁTOVÝ XXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxx sušené xxxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx míšky xxxx xxxxxx, ve xxxxxx části celistvé, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXXXXXX XXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxxxx fragrans Xxxxxxxx)
xxxxxx xxxxx jádra
semena xxxx xxxx xxxxxxx xxxx kulovitý xxxx, xx povrchu síťovitě xxxxxxx vrásčitá
povrch xxxxxxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxx semena xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx aromatická
ostře xxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxx Xxxx.)
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx povrchu, xxxxx, xxx slupek xxxxx xxxxxx prášek
tmavě hnědé xx načervenale xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, mleté
 
 
 
hnědá xx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx L.)
suchá směs xxxxx a xxxxx xxxxx
xxx stonků a xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX XXXXX
xxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
- xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pálivá
- xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
- xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx, nevýrazná
sladká xx xxxxx pálivá
PEPŘ XXXX
xxxx
xxxxxxxxx černý
(Piper xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxx bobule
loupané, xxxxxx, tvrdé na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, smí obsahovat xxxxxxx 10 % xxxxxxx bobulí
šedobílá, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx drť
šedobílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
PEPŘ XXXXX
xxxx
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxx, neloupané, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % lehkých xxxxxx
xxxxxxxxxx až šedočerná xx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx ostrá
drcený, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxx
xxxxxxxx xx xxxxxx xx zeleným xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXX XXXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx nigrum L.)
sušené xxxxxxx plody
hladké bobule, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx (vnitřní část xxxxxx)
xxxxxxx xx xxxxxx
xxxxx, xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx, aromatická, xxxxxxxx
XXXX XXXXXX
xxxxxxxxx xxxxx
(Xxxxx xxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxx křehkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx
XXXXXXXXX
xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxx 5 xx
xxxxx xxxxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx
XXXXX XXXX
xxxxx seno
(Trigonella
foenumgraecum X.)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, x typickou xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xx šedě načervenalá
 
 
ROZMARÝN
rozmarýn
(Rosmarinus xxxxxxxxxx L.)
sušené xxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krátce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxx xx změnou xxxxx
xxxxxxx xxxxxx listu xx šedavě xxxxxx, xx spodní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx, nahořklá
SATUREJKA
saturejka xxxxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxx X.)
xxxxxxxxx xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx
xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx listy, hladké xx xxxxxxx a xxxxxxxx, xxx stonků, xxxx xxxxxx 15 - 30 xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
XXXXXXX
xxxx
xxxxxxxxxxx
(Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx (Xxxxx), X. xxxxxxxxxx (Xxxx), X. laureirii (Xxxx), X. burmanii (Xxxx)
xxxx
xxxxxx, xxxxxx, trubky xxxx xxxxx oškrábané xxxx neoškrábané, xxxxxxxx xx drsného xxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, tmavě xxxxx, xxxxxxxxx hnědá xx červenohnědá
charakteristická, xxxxx xxxxxxxxxx až drsně xxxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx, štiplavě xxxxxxxxxx
xxxxxx, mletá
 
 
jemný xxxxxx xxx znatelných xxxxxx, xxxx xxx
xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
xxxxx aromatická
ostře xxxxxxx, nasládlá
ŠAFRÁN
šafrán xxxxx
(Xxxxxx xxxxxxx X.)
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
XXXXXX
xxxxxx
(Xxxxxx officinalis L.)
sušené xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx stonků x xxxxxxx listů
svrchní xxxxxx xxxxx je šedopýřitá, xx spodu je xxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx, aromatická
kořenná, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx
XXXXXX
xxxxxx xxxxxx
(Xxxxxx xxxxxxxx X.)
xxxxx xxxx natě, xxxxxx x květenství
listy xxxx (1 - 5 xx)
xxxxxxxxxx, šedohnědá xx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx-xxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx aromatická
kořenně xxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXX
xxxxxxx xxxxx
(Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx)
xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
XXXXXX
xxxx
xxxxxx
(Xxxxxxxx xxxxxxxxxx Rosc.)
sušené oddenky
kousky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxxx však 20 xx), xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx
xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x krátkými vlákénky
žlutá xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxx nasládlá
palčivá, xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxx koření
vlhkost x % xxxxxxxxx nejvýše
celkový xxxxx v % xxxxxxxxx sušiny xxxxxxx
xxxxxx x (xx/100 g) x sušině xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx-
xx v xxxxxxxx x % xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše
příměsi v % xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxx-
xxxxx
Xxxx
12,0
10,0
2,0
2,5
3,0
2,0
2,0
Xxxxxx
xxxx
10
4,0
8,0
20,0
0,5
0,5
xxxxx
12
5,0
3,0
1,0
Xxxxxxx
12,0
16,0
0,3
2,0
18,0 3)
2,0
2,0
Xxxxxxx xxxx
xxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
6,0
1,0
0,5
xxxxx
8,0
7,0
1,0
2,0
Xxxxxxxx
14,0
12,0
0,6
1,5
16,0 3)
4,0
2,0
Fenykl
celý
12,0
10,0
1,0
2,0
3,0
2,0
2,0
mletý
12,0
10,0
1,0
2,0
Hřebíček
celý
12,0
15,0
-
5,0
0,3
0,3
mletý
10,0
7,0
14,0
0,5
Chilli
celé
11,0
10,0
1,6
10,0
0,5
0,5
mleté
11,0
10,0
1,6
Jalovec
celý
16
4,0
0,7
1,0
5,0
0,5
0,5
mletý
13
4,0
0,5
1,0
Kardamom
semena
13
9,5
3,5
1,0
0,5
0,5
tobolky
13
9,5
3,5
5,0
3,0
2,0
Kmín (xxxxx)
xxxx
13,0
8,0
2,5
1,5
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
13,0
8,0
1,0
xxxxx
13,0
8,0
1,0
1,5
Xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx)
xxxx
12,0
9,0
1,5
2,0
1,0
2,0
2,0
xxxxxx
12,0
9,0
1,5
xxxxx
12,0
9,0
1,5
Xxxx xxxxxx
12,0
12,0
1,5
3,0
5,0
2,0
2,0
Xxxx
10,0
2,5
3,0
2,0
0,5
Xxxxxxxx
xxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
3,0
2,0
2,0
xxxxx
9,0
7,0
0,4
1,5
Xxxxxxx
xxxxxxxxx x % xxxx. xxxxxxx 2,0
xxxx
12,0
2,0
0,2
0,2
xxxxx
10,0
9,0
1,5
Xxxxxxxxx
12,0
16,0
0,7
4,5
3,0
1,0
2,0
Xxxxxxxxx xxxx
xxxx
10
4,0
0,5
16,0
0,3
0,5
xxxx nejvýše 35 %
xxxxx
12
4,0
Xxxxxxxxx ořech
celý
10
3,0
6,5
0,5
10,0
0,5
0,5
oxid xxxxxxxx x % xx. xxxxxxx 0,35
xxxxx
10
3,0
5,0
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
4,5
1,5
0,4
4,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
4,5
1,0
0,4
Xxxxxxx
12,0
10,0
0,5
2,0
16,0 3)
3,0
2,0
Xxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx x xx/100 g x xxxxxx
xxxxxxxxx
11,0
6,5
x) 10,0
0,5
xxxxxx
11,0
7,0
10,0
0,7
xxxxxx
11,0
8,0
30,0
1,0
xxxxxxxx
11,0
9,0
30,0
1,3
Xxxx xxxx
xxxx
15,0
3,5
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
mletý
15,0
3,5
0,6
0,3
Pepř xxxxx
xxxx
1,0
6,0
2,0
4,0
0,5
0,5
xxxxxxx x % xx. xxxxxxx 4,0
xxxxx
14,0
6,0
0,8
1,2
Xxxx xxxxxxx
xxxx
15,0
1,0
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxx
12,0
5,0
0,3
4,0
0,5
0,5
xxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx
11,0
5,0
1,5
5,0
5,0
2,0
Xxxxxxxx
11,0
8,0
0,8
1,0
6,0
1,0
1,0
Xxxxxxxxx
13,0
11,0
0,4
1,0
4,0
1,0
2,0
Xxxxxxx
xxxx
14,0
7,0
1,0
2,0
2,0
1,0
0,5
xxxxx
12,0
7,0
0,5
2,0
Xxxxxx
xx xxxxxxxx
12,0
8,0
1,5
xxxxx
10,0
8,0
1,5
Xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,0
8,0 3)
0,5
0,5
Xxxxxx
12,0
14,0
1,0
3,5
5,0
1,0
1,0
Xxxxxxx
35,0
7,0
xxxxxxxxxxxx 2 %
Xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
12,0
8,0
1,5
1,1

&xxxx;

xxxxxx
12,0
11,0
1,5
2,5
2,0
0,5
0,5
xxxxx
12,0
8,0
1,0
2,5
2,0
0,5
0,5

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxx NaCl x xxxxxx % xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx 5) v xxxxxx % xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx doplňku/kg soli
jedlá xxx
xxxxx
xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx
98,0
2,0
-
xxxxx xxx x xxxxx
xxxxx
xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 xx xxxx 6)
xxxxx xxx x xxxxx x fluorem
slaná
neutrální, bez xxxxxx xxxxx
98,0
2,0
27 ± 7 mg jodu xxxxxxx 250 xx xxxxxx 7)
jedlá xxx x xxxxx obohacená
slaná
neutrální, xxx xxxxxx xxxxx
97,0
-
27 ± 7 xx xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx dezertu
směs xxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
xxxx xxx xxxxxxxx zmrzliny
přísada xx xxxxxxx
Xxxxxxx omáčka xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost

Smyslové xxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx, konzistence, xxxx a vůně xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx. Xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx změněné xxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxxxxx x studené xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx obalu. Xxxx x xxxx výrobku xxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x vůně.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

1. Xxxxxxxxxxxxx výrobky obsahují xxxxxxx 15 % xxxx.

2. Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx s xX xxxxxxx 4,5.

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
do 50
10
51 - 120
5
121 - 250
4
251 - 1000
3
1001 - 2500
2
xxx 2500
1

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx objem x xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarovaného xxxxxx x %
xx 170
4
171 - 1000
2
nad 1000
1

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 331/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 331/1997 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx a xxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx, xxxxxx šedožlutá x nepřibarvené
řízná, xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částicemi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x přibarvené, šedohnědá x xxxxxxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x částicemi přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x nepřibarvené xxxxxxxxx xxxxxx přidané xxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky

Hořčice
plnotučná x xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx x % nejméně
20
32
Cukr xxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
5,0 xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx
16
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x % xxxxxxx
2,5
1,9
Xxx x % xxxxxxx
3,6
-
Xxxxx x % xxxxxxx
0,1
0,1

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení

hmotnostní xxxxxx x x
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 200
5
201 xx 500
4
501 xx 1000
3
xxx 1000
2

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2001.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 419/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.1.2001


Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 331/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 7, 12 x 16, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

419/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 331/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx xxx, dehydratované xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2001

Xxxxxx xxxxxxx x. 331/97 Sb. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 398/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2017.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) ČSN XXX 939 Koření - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - metoda xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6571 Xxxxxx, kořenící xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx olejů.
XXX XXX 928 Koření - xxxxxxxxx celkového xxxxxx.
XXX XXX 930 Koření - xxxxxxxxx popela xxxxxxxxxxxxx x kyselině.
ČVSN XXX 5566 Xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx - spektrofotometrická xxxxxx.
3) včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxx
4) xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxx
5) X xxxxxxxxxx na xxxxxxx získávání xxxx (xxxx. sírany, uhličitany, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx). X xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.
6) Jedlá xxx s jodem xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxxxxxx draselného xxxx jodidu xxxxxxxxxx.
7) Jedlá xxx x xxxxx x fluorem xxxx xxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Výsledek xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.