Věstník MZd ČR, částka 10/2005
ZPRÁVY A SDĚLENÍ
2.
|  
			
			 PŘEHLED PRACOVIŠŤ ZDRAVOTNÍCH ÚSTAVŮ ČR POSKYTUJÍCÍ 
			PORADENSKÉ SLUŽBY 
			V OBORU HYGIENY VÝŽIVY A PŘEDMĚTŮ BĚŽNÉHO UŽÍVÁNÍ 
			
			 | 
		
ZN.: 30255/2005
REF.: Ing. Silvie Slavíková, tel.: 22497 2188
Ministerstvo zdravotnictví zveřejňuje ucelený přehled služeb poskytovaných pracovišti zdravotních ústavů v oblasti týkající se bezpečnosti potravin, a to na základě usnesení vlády ze dne 15. prosince 2004 č. 1277 ke Strategii zajištění bezpečnosti potravin v České republice po přistoupení k Evropské unii. V návaznosti na přistoupení České republiky k Evropské unii je jedním z dílčích úkolů v oblasti rozvoje komunikace a vzdělávání zlepšovat poskytování přesných a spolehlivých informací jak mezi státními institucemi, tak vůči spotřebitelům.
|  
			 OBOR, OBLAST 
			 | 
			 
			 Konzultant 
			 | 
			 
			 Pracoviště 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Jihlavě 
			 | 
		||
|  
			 HACCP (Hazard analysis and critical control points) – systém kritických bodů, potravinářské technologie 
			 | 
			 
			 MVDr. Ivana Filipová 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Jihlavě, 
			ÚP Třebíč, U Obůrky 953 
			674 01 Třebíč 
			Tel: 568 840 380 
			fax: 568 841 383 
			trebic@zujih.cz 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem ve Zlíně 
			 | 
		||
|  
			 Interpretace a konzultace dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění a souvisejících vyhlášek 
			(HACCP, konzultace projektů potravinářských zařízení, výrobky určené pro styk s potravinami, mikrobiologie potravin, chemické látky, problematika PBU-předměty běžného užívání, potravinářské provozy) 
			 | 
			 
			 MUDr. Marečková Eva 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem ve Zlíně, 
			ÚP Zlín, Havlíčkovo nám. 600 760 01 Zlín 
			Tel: 577 553 214 
			fax: 577 012 341 
			eva.mareckova@zuzlin.cz 
			 | 
		
|  
			 MUDr. Jarmila Číhalová 
			 | 
			 
			 ÚP Kroměříž, Havlíčkova 792/13, 767 01 Kroměříž 
			Tel: 573 338 326, 573 339 624 
			jarmila.cihalova@zuzlin.cz 
			 | 
		|
|  
			 MUDr. Jarmila Číhalová 
			 | 
			 
			 ÚP Uherské Hradiště, 
			Stará Tenice 1195 
			686 01 Uherské Hradiště 
			Tel: 572 551 376 
			uh@zuzlin.cz 
			 | 
		|
|  
			 MVDr. Kateřina Janovská 
			 | 
			 
			 ÚP Vsetín , 4. května 287 
			755 01 Vsetín 
			Tel: 571 498 056 
			katerina.janovska@zuzlin.cz 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Olomouci 
			 | 
		||
|  
			 HACCP 
			 | 
			 
			 Ing. Dagmar Stejskalová 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Olomouci, 
			Centrum HRA, Ovesná 3 
			779 11 Olomouc 
			Tel: 731 119 223 
			fax: 585 719 218 
			podatelna@zuol.cz 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Brně 
			 | 
		||
|  
			 HACCP 
			 | 
			 
			 Mgr. Aleš Peřina 
			MUDr. Marie Hrazdilová 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Brně, Stará 25 602 00 Brno 
			Tel: 545 425 367 
			Tel: 545 425 365 
			ales.perina@zubrno.cz 
			marie.hrazdilova@zubrno.cz 
			 | 
		
|  
			 Mikrobiologie – pokrmy, potraviny, PBU 
			 | 
			 
			 RNDr. Libuše Malíková 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Brně, Masná 3 615 00 Brno 
			Tel: 543 423 322 
			libuse.malikova@zubrno.cz 
			 | 
		
|  
			 Hodnocení laboratorních protokolů hraček a výrobků pro děti a PBU – výrobků z keramiky, porcelánu a plastů 
			 | 
			 
			 RNDr. Dagmar Vavřinová 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Brně, Masná 3 615 00 Brno 
			Tel: 543 423 315 
			dagmar.vavrinova@zubrno.cz 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Karlových Varech 
			 | 
		||
|  
			 Správná výrobní a hygienická praxe, HACCP, konzultace k projektové dokumentaci stravovacích zařízení a prodejen potravin 
			 | 
			 
			 MUDr. Kateřina Jáglová 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Karlových Varech, Bezručova 8 
			360 21 Karlovy Vary 
			Tel: 353 301 328 
			katerina.jaglova@zukv.cz 
			 | 
		
|  
			 Interpretace mikrobiologických a chemických požadavků podávaných pokrmů ve stravovacích službách 
			 | 
			 
			 Ing. Ladislava Vermachová 
			Ing. Jana Kotková 
			 | 
			 
			 Centrum laboratoří Karlovy Vary a pobočky Sokolov 
			Tel: 352 323 107 
			Tel: 352 339 335 
			ladislava.vermachova@zukv.cz 
			jana.kotkova@zukv.cz 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Plzni 
			 | 
		||
|  
			 HACCP (včetně zavedení systému, udržování systému), 
			školící akce při zavádění systému, poradenská činnost 
			 | 
			 
			 Ing. Milada Balounová 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Plzni, 
			Tylova 20 
			301 25 Plzeň 
			Tel: 377 324 654 
			fax: 378 037 708 
			milada.balounova@zuplzen.cz 
			 | 
		
|  
			 Poradenská činnost v oblasti správné hygienické a výrobní praxe, shody provozovny s požadavky vyhlášky č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných 
			 | 
		||
|  
			 Poradenství v oblasti potravinové legislativy 
			 | 
		||
|  
			 Školení dle zákona č. 258/2000 Sb., vyhláška č. 490/2000 Sb., o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobilosti v některých oborech ochrany veřejného zdraví, (vyhláška č. 137/2004 Sb.) 
			 | 
		||
|  
			 Vyhodnocení výsledků laboratorních analýz potravin, pokrmů, příp. PBU dle platné legislativy 
			 | 
		||
|  
			 Posouzení správného rozsahu vyšetření potravinářských výrobků, potravin, doplňků stravy, kojenecké a dětské výživy 
			 | 
			 
			 RNDr. S. Krýsl 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Plzni 
			Centrum laboratoří Klatovy 
			Plzeňská 165 
			339 56 Klatovy 
			Tel: 376 370 621 
			Tel: 376 320 911 
			lab.klatovy@zuplzen.cz 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Hradci Králové 
			 | 
		||
|  
			 Posouzení technologií a návrhů norem potravinářských výrobků, potravin, doplňků stravy, kojenecké a dětské výživy 
			 | 
			 
			 Aja Jacurová 
			Jana Beranová 
			Ing. Ivana Jankovská 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Hradci Králové, Habermanova 19 
			501 01 Hradec Králové 
			Centrum veřejného zdraví 
			501 01 Hradec Králové 
			Tel: 495 058 220 
			Tel: 495 058 222 
			Tel: 495 058 224 
			jankovska@zuhk.cz 
			jacurova@zuhk.cz 
			beranova.jana@zuhk.cz 
			 | 
		
|  
			 Školení hygienického minima pracovníků v provozovnách potravinářství, HACCP 
			 | 
			 
			 Ing. Ivana Jankovská 
			 | 
		|
|  
			 Vyhodnocení výsledků laboratorních analýz potravin, pokrmů, příp. PBU a zpracování návrhu opatření 
			 | 
			 
			 Aja Jacurová 
			Jana Beranová 
			Ing. Ivana Jankovská 
			 | 
		|
|  
			 Hodnocení laboratorních protokolů hraček a výrobků pro děti a BBU – výrobků z keramiky, porcelánu a plastů 
			 | 
			 
			 Ing. Ivana Jankovská 
			 | 
		|
|  
			 Hodnocení zařízení a předmětů určených pro přímý styk s potravinami 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace k projektům stravovacích služeb a k výrobě potravinářských výrobků (zejm. dětské kojenecké výživy, PBU), legislativa 
			 | 
			 
			 Aja Jacurová 
			Jana Beranová 
			Ing. Ivana Jankovská 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace - kvalita a požadovaná vyšetření potravin 
			 | 
			 
			 Centrum hygienických laboratoří 
			501 01 Hradec Králové 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace v oblasti mykologie potravin 
			 | 
			 
			 RNDr. Vladimír Kalaban 
			 | 
			 
			 pobočka Jičín 
			Tel: 493 523 558 
			kalaban@zujc.cz 
			 | 
		
|  
			 Komplexní služby-HACCP, konzultace k projektům potravinářských zařízení 
			 | 
			 
			 MVDr. Marcela Mathesová 
			 | 
			 
			 pobočka Náchod 
			tel: 491 487 424 
			mathesova@zuna.cz 
			 | 
		
|  
			 Školení hygienického minima pro stravování 
			 | 
			 
			 Hana Dvořáčková 
			 | 
			 
			 pobočka Trutnov 
			tel: 499 847 424 
			podpora.zdravi@zutu.cz 
			odb.skupina@zutu.cz 
			 | 
		
|  
			 Konzultace projektové dokumentace-stravovací provozy 
			 | 
			 
			 Martina Buršová 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Pardubicích 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace k systému HACCP (při zavádění, udržování, modifikaci) 
			 | 
			 
			 Ing. Jana Štěpánková 
			 | 
			 
			 Západní pobočka 
			pracoviště: 
			Kyjevská 44 
			532 03 Pardubice 
			Tel: 466019501 
			fax: 466019502 podatelna@pu.zupu.cz 
			 | 
		
|  
			 Hodnocení výsledků hygienických vyšetření výrobků určených pro styk s potravinami a pokrmy 
			 | 
			 
			 Ing. Rudolf Stránský 
			 | 
		|
|  
			 Hodnocení výsledků hygienických vyšetření hraček a výrobků pro děti ve věku do 3 let 
			 | 
		||
|  
			 Školení, poradenství, atestační zkoušky v oblasti senzorického posuzování potravin, pokrmů a PBU 
			 | 
			 
			 Ing. Jana Štěpánková 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace projektové dokumentace a interpretace vyhlášek v oboru hygieny výživy 
			 | 
			 
			 Ondřej Fajmon 
			 | 
		|
|  
			 Hodnocení výsledků mikrobiologických vyšetření potravin a pokrmů 
			 | 
			 
			 MVDr. Vladimíra Rozsypalová 
			 | 
			|
|  
			 Hodnocení výsledků mikrobiologických vyšetření potravin a pokrmů 
			 | 
			 
			 Martina Václavková 
			 | 
			 
			 Východní pobočka 
			pracoviště: 
			Smetanova 1390 
			562 01 Ústí nad Orlicí 
			Tel: 465 524 318,19 
			Tel: 606 786 082 
			fax: 465 524 328 martina.vaclavkova@uo.zupu.cz 
			 | 
		
|  
			 Konzultace k systému HACCP (při zavádění, udržování, modifikaci) 
			 | 
			 
			 MVDr. Dana Křížová 
			 | 
			 
			 Východní pobočka 
			pracoviště: 
			Smetanova 1390 
			562 01 Ústí nad Orlicí 
			Tel: 465 525 375 
			fax. 465 522 176 
			dana.krizova@uo.zupu.cz 
			 | 
		
|  
			 ZÚ se sídlem v Českých Budějovicích 
			 | 
		||
|  
			 HACCP – zákon č. 258/2000 Sb.; vyhláška č. 147/1998 Sb., o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby (tvorba a zavedení systému) 
			 | 
			 
			 Jana Křenková 
			Dagmar Toušková 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Českých Budějovicích, 
			L.B. Schneidera 32 
			370 21 České Budějovice 
			fax: 387 712 359 
			jana.krenkova@zucb.cz 
			tel: 387 712 352 
			dagmar.touskova@zucb 
			tel: 387 712 353 
			sarka.micanova@zucb.cz 
			tel: 387 712 373 
			pavel.danha@zucb.cz 
			tel: 387 712 274 
			radka.bednarova@zucb.cz 
			tel: 387 712 251 
			 | 
		
|  
			 Konzultace k systému HACCP při udržování a změnách 
			 | 
			 
			 Jana Křenková 
			Dagmar Toušková 
			 | 
		|
|  
			 Zařízení provozů veřejného stravování - zákon č. 258/2000 Sb.; vyhláška č. 137/2004 Sb. 
			 | 
			 
			 Jana Křenková 
			 | 
		|
|  
			 Školení hygienického minima pracovníků v potravinářských provozech 
			 | 
			 
			 MUDr. Šárka Mičanová 
			Jana Křenková 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace k projektům stravovacích služeb a k výrobě potravinářských provozovnách 
			 | 
			 
			 Jana Křenková 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace v problematice výrobků určených pro styk s potravinami (vyhláška č. 38/2001 Sb., o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy) 
			 | 
			 
			 Ing. Pavel Daňha 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace v problematice hraček a výrobků pro děti do 3 let věku (vyhláška č. 84/2001 Sb., o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let) 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace v problematice chemického a mikrobiologického vyšetření potravin 
			 | 
			 
			 Ing. Radka Bednářová 
			 | 
		
|  
			 Zdravotní ústav se sídlem v Praze 
			 | 
		||
|  
			 Interpretace a konzultace dle zákona č. 258/2000 Sb., v platném znění a souvisejících vyhlášek (konzultace projektů stravovacích zařízení, výrobků určených pro styk s potravinami a pokrmy, požadavků na kosmetické prostředky a hračky, HACCP). 
			 | 
			 
			 MUDr. Olga Tománková 
			 | 
			 
			 Zdravotní ústav se sídlem v Praze 
			Pracoviště: Rajmonova 1199/4 180 00 Praha 8 
			Tel: 286 889 562 
			olga.tomankova@zupraha.cz 
			 | 
		
|  
			 Dále konzultace projektů potravinářských prodejen a výroben potravin. 
			Školení zaměstnanců stravovacích služeb ve znalostech nutných k ochraně veřejného zdraví (dříve hygienické minimum) 
			 | 
			 
			 Libuše Hanžlová 
			 | 
			 
			 Pracoviště: Jasmínová 2905/37 
			100 00 Praha 10 
			Tel: 272 653 831 
			libuse.hanzlová@zupraha.cz 
			 | 
		
|  
			 Interpretace a konzultace dle zákona č. 258/2000 Sb., v platném znění a souvisejících vyhlášek (konzultace projektů zdravotnických zařízení a občanské vybavenosti, sportovních zařízení). 
			Školení zaměstnanců ve znalostech nutných k ochraně veřejného zdraví (dříve hygienické minimum). 
			 | 
			 
			 MUDr. Alena Lindovská 
			 | 
			 
			 Pracoviště: Rajmonova 1199/4 180 00 Praha 8 
			Tel: 286 889 562 
			alena.lindovska@zupraha.cz 
			 | 
		
|  
			 Interpretace a konzultace dle zákona č. 258/2000 Sb., v platném znění a souvisejících vyhlášek (konzultace projektů školských zařízení, dětských hřišť a zotavovacích akcí pro děti). 
			Školení zaměstnanců ve znalostech nutných k ochraně veřejného zdraví (dříve hygienické minimum) 
			 | 
			 
			 MUDr. Alena Lindovská 
			 | 
			 
			 Pracoviště: Rajmonova 1199/4 180 00 Praha 8 
			Tel: 286 889 562 
			alena.lindovska@zupraha.cz 
			
			 | 
		
|  
			 Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem 
			 | 
		||
|  
			 Hodnocení laboratorních výsledků a konzultace v problematice výrobků určených ve styk s potravinami (vyhláška č. 38/2001 Sb.) a hraček a výrobků pro děti do 3 let (vyhláška č. 84/2001 Sb.) 
			 | 
			 
			 Ing. Pavel Šubrt 
			Ing. Jan Leníček 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Ústí n.L. 
			Moskevská 15 
			400 01 Ústí nad Labem 
			Centrum faktorů prostředí 
			Tel: 477 751 211 
			pavel.subrt@zuusti.cz 
			jan.lenicek@zuusti.cz 
			ludmila.dedkova@zuusti.cz 
			jaromir.dedek@zuusti.cz 
			 | 
		
|  
			 Hodnocení laboratorních výsledků a konzultace v problematice mikrobiologického vyšetření potravin, pokrmů a kosmetiky 
			 | 
			 
			 Ing. Ludmila Dědková 
			 | 
		|
|  
			 HACCP 
			 | 
			 
			 Ing. Jaromír Dědek, CSc. 
			 | 
		|
|  
			 Správná výrobní a hygienická praxe ve společném stravování (školení, konzultace aj.) 
			 | 
			 
			 MUDr. Stanislava Richterová 
			Ing. Regina Makovská 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Ústí n.L. 
			Moskevská 15 
			400 01 Ústí nad Labem 
			Centrum veřejného zdraví 
			Tel: 477 751 840 
			stanislava.richterova@zuusti.cz 
			regina.makovska@zuusti.cz 
			 | 
		
|  
			 Konzultace k systému HACCP (zavádění, udržování, modifikace) 
			 | 
			 
			 Ing. Regina Makovská 
			 | 
		|
|  
			 Problematika společného stravování, problematika doporučených dávek živin (školení, přednášky aj.) 
			 | 
			 
			 MUDr. Jan Ševčík 
			 | 
			 
			 ZÚ se sídlem v Ústí n.L. 
			Moskevská 15 
			400 01 Ústí nad Labem 
			Tel: 477 751 120 
			jan.sevcik@zuusti.cz 
			 | 
		
|  
			 Zdravotní ústav se sídlem v Liberci 
			 | 
		||
|  
			 HACCP (včetně zavedení systému, vypracování systému...) 
			 | 
			 
			 Ing. Blažena Holánková 
			Ing. Ivana Šulcová 
			Ing. Blažena Holánková 
			 | 
			 
			 Zdravotní ústav se sídlem v Liberci, U Sila 1139 
			463 11 Liberec 
			Tel: +420 482 751 578 
			fax: +420 482 751 569 
			holankova@zulib.cz 
			gracias@zulib.cz 
			stillerova@zulib.cz 
			pacakova@zulib.cz 
			zemanova@zulib.cz 
			preussler@zulib.cz 
			 | 
		
|  
			 Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby... (vyhláška č.137/2004 Sb.) 
			 | 
		||
|  
			 Školení hygienického minima pro stravování 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace a hodnocení laboratorních protokolů - požadavky na předměty pro styk s potravinami (vyhláška č. 38/2001 Sb., ve znění vyhlášky č. 186/2003 Sb.) 
			 | 
			 
			 RNDr. Jiří Gracias 
			Ing. Ludmila Štillerová 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace a hodnocení laboratorních protokolů - požadavky na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let (vyhláška č. 84/2001 Sb.) 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace a hodnocení laboratorních protokolů - požadavky na předměty pro styk s vodou (vyhláška č. 37/2001 Sb., o hygienických požadavcích na výrobky přicházející do přímého styku s vodou a na úpravu vody) 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace a hodnocení laboratorních protokolů - požadavky na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let (vyhláška č. 84/2001 Sb.) 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace a hodnocení laboratorních protokolů - vyhlášky v oblasti požadavků na potraviny (vyhláška č. 132/2004 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení; vyhláška č. 54/2004 Sb., o potravinách určených pro zvláštní výživu a o způsobu jejich použití; vyhláška č. 318/2003 Sb., kterou se mění vyhláška č. 54/2002 Sb., kterou se stanoví zdravotní požadavky na identitu a čistotu přídatných látek) 
			 | 
			 
			 Ing. Lenka Pacáková 
			prom.biol.Jarmila Zemanová 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace a hodnocení laboratorních protokolů - vyhlášky v oblasti vod (vyhláška č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody) 
			 | 
			 
			 Ing. Jiří Preussler 
			RNDr. Jiří Gracias 
			 | 
		|
|  
			 Konzultace a hodnocení laboratorních protokolů - vyhláška o kosmetických prostředcích [vyhláška č. 26/2001 Sb., o hygienických požadavcích na kosmetické prostředky, o náležitostech žádosti o neuvedení ingredience na obalu kosmetického prostředku a o požadavcích na vzdělání a praxi fyzické osoby odpovědné za výrobu kosmetického prostředku (vyhláška o kosmetických prostředcích)] 
			 | 
			 
			 Ing. Ludmila Štillerová 
			 | 
		
|  
			 Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace projektové dokumentace a interpretace vyhlášek v oboru hygieny výživy, problematika činností epidemiologicky významných 
			 | 
			 
			 MUDr.Magdalena Wantochová 
			 | 
			 
			 Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně, U nemocnice 
			280 21 Kolín 
			pobočka Kladno 
			Fr. Kloze 2316, 
			272 01 Kladno 
			Tel: 312 921 131 
			Tel: 312 292 111 
			magda.wantochova@zukolin.cz 
			 | 
		
|  
			 Posuzování výsledků laboratorních rozborů pokrmů ve společném stravování 
			 | 
		||
|  
			 Konzultace projektové dokumentace a interpretace vyhlášek v oboru hygieny výživy, PBU (hračky, kosmetika), problematika zásobování pitnou vodou, materiálů pro styk s potravinami a pitnou vodou, školení povinných znalostí osob vykonávající činnosti epidemiologicky závažné 
			 | 
			 
			 MUDr. Helena Bálková 
			 | 
			 
			 pobočka Kladno, detašované pracoviště Mělník, Pražská 391 
			276 01 Mělník 
			Tel: 312 622 441 
			helena.balkova@zukolin.cz 
			 | 
		
|  
			 Posuzování výsledků laboratorních rozborů pokrmů ve společném stravování, chemického a mikrobiologického vyšetřování potravin 
			 | 
		||
|  
			 HACCP 
			 | 
		||
|  
			 Problematika provozování činností epidemiologicky závažných, konzultace v oboru hygieny výživy a PBU (hračky, kosmetika), problematika zásobování pitnou vodou, materiálů pro styk s potravinami a pitnou vodou, školení povinných znalostí osob vykonávající činnosti epidemiologicky závažné 
			 | 
			 
			 MUDr. Ludmila Vlková 
			 | 
			 
			 pobočka Kolín, U nemocnice 280 21 Kolín 3 
			tel: 321 739 012 
			ludmila.vlkova@zukolin.cz 
			 | 
		
|  
			 HACCP 
			 | 
			 
			 Naděžda Vilímová 
			 | 
			 
			 pobočka Kolín, detašované pracoviště Mladá Boleslav, 
			U masokombinátu 699 
			293 01 Mladá Boleslav 
			Tel: 326 717 518 
			 | 
		
|  
			 HACCP 
			 | 
			 
			 Ing. Ivana Havlíčková 
			 | 
			 
			 pobočka Praha, Šafaříkova 14 120 00 Praha 2 
			Ttel: 222 517 960 
			ivana.havlickova@zukolin.cz 
			 | 
		
|  
			 Konzultace projektové dokumentace a interpretace vyhlášek v oboru hygieny výživy a PBU (hračky, kosmetika), problematika zásobování pitnou vodou, materiálů pro styk s potravinami a pitnou vodou 
			 | 
			 
			 MUDr. Viera Šedivá 
			
			 | 
			 
			 pobočka Příbram 
			U nemocnice 85 
			261 01 Příbram 
			Tel: 318 624 992 
			viera.sediva@zukolin.cz 
			ida.budilova@zukolin.cz 
			 | 
		
|  
			 Problematika provozování činností epidemiologicky závažných 
			 | 
		||
|  
			 HACCP 
			 | 
			 
			 MUDr. Ida Budilová 
			 | 
		
|  
			 Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě 
			 | 
		||
|  
			 Interpretace výsledků a poradenství dle požadavků zákona č. 258/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcích vyhlášek v oblasti potravin a pokrmů, doplňků stravy, posouzení správného rozsahu vyšetření těchto výrobků, dále předmětů ve styku s potravinami, výrobků pro děti do 3 let, kosmetiky. Senzorické posuzování, včetně testů NCONZO 
			 | 
			 
			 RNDr. Šárka Doškářová 
			Ing. Vladimíra Němcová 
			 | 
			 
			 Centrum hygienických 
			Laboratoří 
			Tel: 596 397 213 
			sarka.doskarova@zuova.cz 
			tel: 596 200 126 
			vladimira.nemcova@zuova.cz 
			 | 
		
|  
			 Konzultace k systému HACCP (při zavádění, udržování, modifikaci) 
			 | 
			 
			 MUDr. Lydie Ryšavá, Ph.D. 
			Mgr. Michaela Remešová 
			 | 
			 
			 Centrum veřejného zdraví 
			Tel: 596 200 450 
			lydie.rysava@zvova.cz 
			tel: 596 200 457 
			michaela.remesova@zuova.cz 
			 | 
		
|  
			 Konzultace k projektové dokumentaci ke zřízení zařízení společného stravování 
			 | 
		||
|  
			 Školení ve smyslu požadavků zákona č. 258/2000 Sb., vyhláška č. 490/2000 Sb., o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobilosti v některých oborech ochrany veřejného zdraví, vyhláška č. 137/2004 Sb. 
			 | 
		
|  
			 Státní zdravotní ústav Praha 
			 | 
		||
|  
			 Vyhláška č. 21/2001 Sb., kterou se stanoví požadavky na průtokoměry pro kapaliny jiné než voda označované značkou EHS a na přídavná zařízení k těmto průtokoměrům; vyhláška č. 444/2004 Sb., kterou se mění vyhláška č. 26/2001 Sb. 
			 | 
			 
			 MUDr. D. Jírová 
			RNDr. H. Bendová 
			 | 
			 
			 SZÚ, Šrobárova 48 
			100 42 Praha 10 
			Tel: 267 082 439 
			jirova@szu.cz 
			tel:267 082 321 
			hbendova@szu.cz 
			 | 
		
|  
			 Vyhláška č. 84/2001 Sb. 
			 | 
			 
			 MUDr. D. Jírová 
			Ing. M. Mezulániková 
			 | 
			 
			 Tel: 267 082 439 
			jirova@szu.cz 
			tel: 267 082 376 
			mezulanikova@szu.cz 
			 | 
		
|  
			 Vyhláška č. 446/2004 Sb., kterou se stanoví požadavky na doplňky stravy a na obohacování potravin potravními doplňky; vyhláška č. 54/2004 Sb., vyhláška č. 305/2004 Sb., kterou se stanoví druhy kontaminujících a toxikologicky významných látek a jejich přípustné množství v potravinách 
			 | 
			 
			 MUDr. B. Turek 
			 | 
			 
			 Tel: 267 082 317 
			b.turek@szu.cz 
			 | 
		
|  
			 Vyhláška č. 132/2004 Sb.; vyhláška č. 6/2003 Sb., kterou se stanoví hygienické limity chemických, fyzikálních a biologických ukazatelů pro vnitřní prostředí pobytových místností některých staveb 
			 | 
			 
			 RNDr. V. Špelina 
			RNDr. K. Klánová 
			 | 
			 
			 Tel: 267 082 763 
			v.spelina@szu.cz 
			tel: 267 082 345 
			klank@szu.cz 
			 | 
		
|  
			 Vyhláška č. 38/2001 Sb., ve znění vyhlášky č. 186/2003 Sb. 
			Vyhláška č. 84/2001 Sb. 
			 | 
			 
			 Ing. J. Sosnovcová 
			 | 
			 
			 Tel: 267 082 432 
			sosnovcova@szu.cz 
			 | 
		
MUDr. Michael Vít, Ph. D., v. r.
hlavní hygienik ČR