Právní předpis byl sestaven k datu 26.03.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x podávání občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx akcích (například xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx dlouhodobé (xxxxxxx) provozování občerstvení,
3. xxxxxxxx zařízení, která xx zřizují xxxx
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. c) |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 pokrmů |
Výroba x příprava pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x příprava xxxxxx x denní kapacitou xxx 500 pokrmů |
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. zeleninové saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
Přípravna xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX nebo S* |
PÚ xxxx S* |
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx S* |
Studená xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Teplá kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx S+ |
Přípravna xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X* |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (X.x-2) |
X | Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx a kompletace xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
IIb | Činnost spojená x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x předklonu, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (přenášením břemen xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost proudění xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx proudění Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech xxxxxxxx xxxxxxx menších než 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx rychlostech xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx sv. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx na 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
II | 120 | 200 | 300 | ||
III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (h) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
nespotřebovaný xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (například xxxxx, xxxxxxxx, protlaky, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x plechu, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx na kaviár. | |
originální xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx xx obalu xxxx spotřeby xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso krájené, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, označené |
naložené xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, označené a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx o xxxxxxxxxx požadavek | |||||
obalovaná masa, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
Rozpracované xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx pokrmy xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, určená xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
vařené xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově zchlazené |
Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (předpečená, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Pokrmy | |||||
Teplé pokrmy xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, bagety, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, uzeniny xxxx. xxxxxxx výroby, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské výrobky | |||||
Zdobené, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, na tácku, x xxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx,
- x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx množství pokrmu x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x xxxx 100 xx až 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x gramu xxxx xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně masa xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Plísně *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x zeleniny
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 105 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
určené x přímé spotřebě | 104 | |
určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx ml |
Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
masné xxxxxxx x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx stavu (zmrzliny, xxxxxxx krémy) | 102 | |
ryby uzené xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx spotřebě | 104 |
určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 10 | |
Salmonella xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
Yersinia enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní předpis **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx hodina, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) druh xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Teplota (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 a xxxx | 20 |