Právní předpis byl sestaven k datu 26.03.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx jako
aa) xxxxx xxxx xxxxxxx, určené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x podávání občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx xxxxxxx jako
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. c) |
Výroba x příprava xxxxxx x denní xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava pokrmů x xxxxx kapacitou xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx S* |
Studená xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx S+ |
Přípravna cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx S |
S |
S |
Umývárna xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX nebo X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx při chůzi xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - např. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením středně xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení obou xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota xx (°X)* | Xxxxxxxx proudění xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx proudění Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 m.s-1 lze xxxxxxxx operativní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kulového xxxxxxxxx tg (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx tr (°X) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxxxxxxx ze vztahu:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. hloubka místnosti xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, šproty, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
originální xxxxx xxxxxxx, stud. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx spotřeby xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (zák.č. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso krájené, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, označené x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx masa, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 x | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | TZ | 6h | 3 h | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx s řízenou xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, označená |
Litá těsta xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
knedlíky xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, určená xx saláty, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Tepelně xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (předpečená, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Krémy, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx pokrmy xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Polévky, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, sekaná) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
Studené pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, chleby |
Saláty - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, ovocné, xxxx x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx apod. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
Xxxxxxxxx výrobky | |||||
Zdobené, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxx, x kelímku, xx xxxxxx či xxxxx,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
Koliformní bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožců)
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v gramu xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Plísně *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 105 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 1000 |
E.coli | 0/100 |
Enterokoky | 0/100 |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
E.coli | < 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 |
Kvasinky | < 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota x gramu nebo xx vzorku |
Bacillus cereus | neurčené x přímé spotřebě | 105 |
určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx ml |
Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
xxxxx výrobky x xx nižší xxxx rovné 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
ryby xxxxx xxxxxxxx kouřem | 102 | |
Pseudomonas aeruginosa | určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 g xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota |
stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x obilovin, luštěnin, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |