Právní předpis byl sestaven k datu 26.03.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, určené x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x podávání občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, určené pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
| Xxxxxxxx xxxx | Xxxx zařízení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) | Xxxxxx x příprava pokrmů x xxxxx kapacitou xx 100 xxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 500 xxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xxx 500 xxxxxx | 
| Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx | X | X | X | X | 
| Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) | P | PÚ | PÚ | S | 
| Přípravna xxxxx * | P | PÚ | PÚ | PÚ | 
| Přípravna xxxx | XX | XX | X | X | 
| Xxxxxxxxx xxx | X | XX | XX xxxx X* | XX xxxx S* | 
| Přípravna xxxxxxx ** | X | X | X | X | 
| Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx | X | XX | XX xxxx S* | PÚ xxxx X* | 
| Xxxxxxx xxxxxxx | XX | XX | XX | XX xxxx X+ | 
| Xxxxx xxxxxxx | XX | X | X | X | 
| Xxxxxx xxxxxxx | X | XX | XX xxxx X+ | XX xxxx S+ | 
| Přípravna xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, zdobení) | PÚ | PÚ | S | S | 
| Přípravna xxxx, moučných xxxxxx | XX | XX | XX | XX xxxx X+ | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx | X | X xxxx S | S | S | 
| Umývárna xxxxxxxxxx nádobí | PÚ | PÚ | PÚ xxxx X* | XX xxxx X+ | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | X | X | X | X | 
| Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) | 
| X | Xxxxxx x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx) | ≤ 80 | 
| IIa | Činnost vstoje xxxx při xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx malých xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - např. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 | 
| IIb | Činnost xxxxxxx x xxxxxxxxxx středně xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 xx 130 | 
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx v předklonu, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (přenášením břemen xx 15 xx, xxxxxxx, pekaři, skladníci, xxxxxxx, běžný úklid) | 131 xx 160 | 
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) | 
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 | 
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 | 
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota x0 (°C)* | Rychlost proudění Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) | 
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 | 
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 | 
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 | 
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 | 
Xxx rychlostech proudění xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tg (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx xx (°X) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx sv. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 | 
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °C | do +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
| nespotřebovaný xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (například xxxxx, zelenina, protlaky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx obal (xxxx, xxxxx, plast) | 
| SK | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, stud. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx obalu xxxx spotřeby xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) | 
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx krájené, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 hod | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná xxxx, xxxxxx, ryby, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | TZ | 6h | 3 h | 72 x* | * xxxxxx, vakuovaná xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 h | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| Xxxx těsta xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, případně xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx | 
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx pokrmy xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, určená xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, brambory, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově zchlazené | 
| Teplé xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx než 50 % (předpečená, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx | 
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx pokrmy xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené | 
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Teplé a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené | 
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
| Studené xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx | 
| Xxxxxx - zeleninové, luštěninové, xxxxxxxxxxx, ovocné, xxxx x xxx. | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxx, pomazánky, drezinky (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 
| XX | 12 h | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu množství x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu x hmotnosti 100 x xx 150 x xxxx 100 xx až 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 | 
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 105 | 106 | 
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x hlavonožců)
| Mikroorganismus | Tolerované hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 | 
| Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 | 
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 104 | 106 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 | 
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 tabulka č. 1 | 
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 | 
| Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 | 
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 | 
| Xxxxxx * | 102 | ** | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 | 
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 | 
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Kvasinky | 5.104 | 106 | 
| Plísně ** | 102 | *** | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 | 
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 | 
| Salmonella | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxx *) | 102 | ** | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 | 
| Xxxxxxxx | 102 | 105 | 
2.2. Míchané nápoje xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x čerstvého xxxxx a xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 105 | 107 | 
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 | 
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 103 | 105 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x ml xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 | 
| X.xxxx | 0/100 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/100 | 
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx vzorku | 
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 | 
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 | 
| E.coli | < 50 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | 
| Kvasinky | < 50 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx | 
| Xxxxxxxx cereus | neurčené x přímé spotřebě | 105 | 
| určené x přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx | 
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 | 
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
| Escherichia xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | 
| xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx konzumované x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x přímé spotřebě | 104 | 
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx ml | 
| všechny xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml | |
| Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 | 
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml | 
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) | 
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) | 
| enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) | 
| xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) | 
| termostabilní hemolytický xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. | 
| botulotoxin | negat. | 
| mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 | 
| z masa, xxxxxxx, ryb, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 | 
| x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 | 
| xxxxxxx xxxxxx (včetně xxxxxx) | 0,001 | 
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) druh xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min | 
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 | 
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 | 
| Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) | 
| 160 | 60 | 
| 170 | 30 | 
| 180 x xxxx | 20 | 
 
                    