Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Úvodní ustanovení
§1
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx x příprava zmrzlin xx základních xxxxx xxx výrobu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x xx xxxxxx živočišných surovin xx tržištích x x tržnicích. 1)
§2
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxxxxx prodejna") zařízení xxxxxxx souborem xxxxxxxxx x xxxxxxx určených x xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Potravinářskou prodejnou xx i xxxxxx x xxxx prodejní xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
x) stánkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Stánky xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx přechodné xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulturní x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, stoly, xxxxxxxx stánky),
3. xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodej balených xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x teplých xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx forma xxxxxx xxxxxxxxxx stravování, xxxxxxxxxxx doplňkové stravování, xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx. Příprava zahrnuje xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx či grilováním, xxxx za xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách xxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx má xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobcem xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx tak, aby xxxxxxxxx nebyly nepříznivě xxxxxxxxxxx vnějšími xxxxx (xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx) x okolím (xxxxxx xxxxxxxxxx) x xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hlukem, pachem, xxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx.
(2) Provozy x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxx xxxxxxxx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx provozně xxxxxx, xxxxxxx stavebně xxxx xxx odděleny xxxx výrobní xxxxx, xxxxxxxxx, sklady x xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxx skladování (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xx zřizují xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx umožňovaly xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xxxx xxxxxxxxx předpisem. 4) Sklady pro xxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxxx smyslově xxxx mikrobiologicky ovlivnit xxxx potraviny, xxxx xxx stavebně xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx zařízením (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Odděleně xx skladují xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx obaly, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx činnosti xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vybavený xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Pokud xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx okolí.
(6) Xxxxxx xx xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx sanitaci. Xx xxxxxxxxxxxxx odpadu x xxxxxxxxxxxxx prodejně, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx tekoucí pitnou xxxxx. Po xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x musí xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx odpadních xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Technickou xxxxxx xxxxxxx xxxxxx individuálního xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) x jeho xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx technická norma. 5) Zařízení xx xxxxxx x odvádění xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx možné xxxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxx vody, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x zabezpečených zdrojů xxxx se instaluje xxxxxxxx pitné vody, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx se použije xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny; xxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx či xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Pro přípravu xxxxxxx nápojů (xxxx, xxx) a ohřev xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx jímání x likvidaci odpadních xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx beze xxxx, xxxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx omyvatelnou xxxxxx x provozech a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx docházet ke xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, například v xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) X potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx větráním, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x souladu s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx technicky xxxxxxxxxxx xxxxx vnikání xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx být xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sortimentu a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rozsahu provozované xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx technologické xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a manipulaci x potravinami xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx nástroje, xxxxxx x manipulační x xxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx s potravinami.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a pracovní xxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx činnosti xxx, xxx xxx xxxxxx, zpracování x xxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x vzájemnému xxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxxxx vliv xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X potravinářské xxxxxxxx x xxxxxxxxxx úseky xxxxxxxxxx potravin musí xxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, velikostí a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx činnosti, xxxxxxxxx porcování a xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx být xxxxxxxx xxxx funkčnost. Xxx xxxxx xxxxxxxxxx x deratizace xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx zvířata; do xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx vodicí xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tvoří šatny, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx muže x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x teplou xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx směně xxxxxxx xxxxx zaměstnanců, xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x odkládání oděvu x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx záchod vyčleněný xxx xxxxxxxxxxx použít xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx osob, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxxxxx x služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx, xx pro xxxxxxxxxxxx zřizují xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx kapacita xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx teplou x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, mýdlem, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
§10
(1) Xxx xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx zachází xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx nemohlo xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx potravin xx výlohách a xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx napodobeniny. Xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx s prodejní xxxxxxxx, nelze uskladňovat xx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, se xxxxxxx používá podávací xxxxxx. Xxxxxxxxx musí xxx baleny xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Xxxxxxx se x xxxx jako x xxxxxxxxxxx jinými xxx zdravotně nezávadnými.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, s výjimkou xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 cm xxx xxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx a prodejních xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx skladování, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx xxxxx xx xxx, xxx xx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx se xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxx nevratných obalech, xxxx-xx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zajištěna xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx při prodeji xxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny před xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x zeleniny, x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx připravovaných xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx postupů x potravinářských xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx prodejně x stánku musí xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vlastní xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x instalovanou xxxxxxx xxxxxx studenou a xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx likvidací tekutého xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přípravy xxxxxxxxxx směsi, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou (tj. xxxxxxxxx průmyslových xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx - 8 °X xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 60 minut, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxx teplotě xxxxxxx + 4 °X. Xxxx ani zmrzlina xx xxxxx převážet, xxxxxxx zmrazovat (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; nelze je xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se veškeré xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx xx 90 xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx do + 4 °X. Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx po dobu xxxxxxx 48 xxxxx xxx teplotě do + 4 °X.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx po zchlazení xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx nebo zásobníků x xx uzavření xxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Xxxx xxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx nižší xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do + 4 °X, zmrzlinu xxxxx xxxxxxxx 3 xxx teplotách - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx k xxxx xxxxx vybavený xxx prodávat nebalené xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxx prodejem x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx prodeje uchovány xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Zmrzlina xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx zásobníků xxxx být ukončen xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx používané xxx xxxxxxx nebalené xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx používat podávací xxxxxx x odkládací xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx prodeji xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx omývání x dispozici xxxxxx x xxxxxx xxxxx.
(6) Zmrzlinu xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x nelze ji xxxx prodávat.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx xx:
x) xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx České xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika Xxxxx republiky x. 74/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx stánkový xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.
Informace
Xxxxxx předpis x. 295/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx dni xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx xx 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxx x. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Xx. x xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
5) ČSN 75&xxxx;5115 Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx hygienika XXX x. 46/1978 xx. Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx pracovní xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx předpisy (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 40/1976 xx. Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx stacionární xxxxxx x xxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxx v xxxxxx 20/1976 Sb.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX č. 91/1984 Sb., x opatřeních xxxxx xxxxxxxxx nemocem, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb.