Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.


Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

295/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1 §2
Hygienické požadavky na vybavení potravinářské prodejny §3 §4 §5 §6 §7 §8 §9
Hygienické požadavky na prodej potravin §10 §11
Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlin připravovaných podle vlastních receptur a technologických postupů v potravinářských prodejnách a stáncích §12 §13 §14
Závěrečná ustanovení §15 §16
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx potravin je x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx směsí xxx xxxxxx zmrzlin x potravinářské xxxxxxxx.
(2) Vyhláška xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x xx xxxxxx živočišných surovin xx tržištích x x tržnicích. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x prostor určených x vybavených xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Potravinářskou xxxxxxxxx xx i stánek x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, určeným a xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednorázových xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x sportovní xxxx),
x) jiným xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx potravin,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodléhají xxxxxx xxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, případně xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodej balených xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx doplňkové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx úpravu xxxxxxxx opracováním, xxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx chlebíčky, bagety, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx smí xxx prodávány xxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin, xxx které xx xxxxxxxxxxxxx prodejna xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, touto xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx déšť, xxxxxx) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) x xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, pachem, xxxxxxx xx jiným xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x pracovní xxxxx, xxxxx na sebe xxxxxxxx xxxxx nepříznivě xxxxxxx a negativně xxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, ovoce x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx potravinářské xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, xxx svou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle jejich xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx stanovených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx předpisem. 4) Sklady xxx xxxxxxxxx, které by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx oddělené. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx měřicím zařízením (xxxxxxxxx teploměry a xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx skladují xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx potravin xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx zboží, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx charakter činnosti xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx sklad xxxxxxxxxxx xxxxxx, vybavený xxxxxxxxxx x tekoucí teplou x studenou xxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx sklad není xxxxxxxx, musí být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx obtěžování okolí.
(6) Nádoby na xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x vyrobené x materiálů umožňujících xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx odpadu x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx vytvořit xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxxx dobu x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x musí xxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx odpadních xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zdroje individuálního xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x odvádění xxxxxxxxx vod xxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx nepříznivě na xxxxxxx x vnější xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx krátkodobý xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě občerstvení, xxxxx není xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dřezem; xx xxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxx hygienicky vyhovujících xxxxxxxx xxx xx xxxx pitnou xxxx xxxxxxx x kontrolovaných x zabezpečených xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx svou konstrukcí xxxxxx sanitaci. Xxxx xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx provozního xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny; xxxxx xx xxxx xxxxxx xxx výrobu xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) a ohřev xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x stánek pro xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěno xxxxxx x likvidaci xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být beze xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx kluzké x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny musí xxx omyvatelnou úpravu x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx docházet xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx, například x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x hygienických zařízeních.
(3) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výměna xxxxxxx přirozeným xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx činnosti a xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx proti vnikání xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupům.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro výrobu, xxxxxxxxxx x manipulaci x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obaly xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx vyhovující, z xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx s xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx pracovních xxxxx musí xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx vyhovujících xxxxxxxxx technologii xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a pracovní xxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x vzájemnému křížení xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx vliv xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x obslužnými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxx xxxxx xxxxxxxx úsek vytvořena xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, velikostí a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx činnosti, xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx a zeleniny, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx v xxxxxx xxxxxxxxxx stavu x xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx platí zvláštní xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxxxx části xxxx xxxxxxxx jen vodicí xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx hygienické xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx s tekoucí xxxxxxxx pitnou xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, ručníky xxx xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx rukou. Potravinářská xxxxxxxx, xxxxx xx x jedné xxxxx xxxxxxx deset zaměstnanců, xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx společná xxx xxxx x ženy. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx prostor x xxxxxxxxx oděvu x xxxxxxxx záchod, xxxxx xx vyčleněn xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxx záchod xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx užívaný známým xxxxxxx osob, které x xxxxxxxxxxxxxx nepracují.
(2) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s konzumací xxxxx, se xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samostatné xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, pokud kapacita xxxx x sezení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, mýdlem, xxxxxxx xxx jednorázové xxxxxxx xxxx osoušeči rukou.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
§10
(1) Při xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potraviny xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx být xxxxxxxxxx odděleně tak, xxx xxxxxxx dojít x záměně x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx prodeji x xxx vystavování xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx výlohách x vitrínách xx xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, nelze xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x výjimkou xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxx používá xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obalu.
(3) Xxxxxxxxx, které xxxx po zakoupení xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx xxxx do xxxxxxx. Xxxxxxx xx x xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx jinými xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx umístěny xxxxxxxxx 70 xx xxx xxxx. Ostatní xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce x zeleniny x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx při skladování, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx přímo xx xxx, ale na xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x pokrmy se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx zajištěna tekoucí xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx potraviny xxxx xxx při xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxx chráněny xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx vlivy, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx prodej xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vlastních xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx prodejně x xxxxxx xxxx xxx pro přípravu xxxxxxxx podle vlastní xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tekutého xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx zařízením x technologickým zařízením xxxxx xxxxxxxxxx přípravy xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx teplou xxxx studenou xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou (xx. xxxxxxxxx průmyslových xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxx xxxxx návodu xxxxxxx) se xxxxxxxx xx minimální teplotu - 8 °X xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 60 minut, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx tuto xxxx xxx xxxxxxx nejvýše + 4 °X. Xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx převážet, xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx je xxxxxxxx z mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, x výjimkou ovocné xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost směsi x xxxx musí xxx nejdéle xx 90 xxxxx zchlazena xx teplotu xx + 4 °C. Xxxxx xxxx bezprostředně xxxxxxxx xx xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 48 hodin xxx teplotě xx + 4 °C.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti xxx xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 60 minut xxx minimální teplotě - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx zmrzlina). Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx + 4 °X, xxxxxxxx xxxxx odstavce 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx potravinářskou xxxxxxxx x stánek k xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx zařízení, xxxxx xxxx předsunutým xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx prodeje xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx do 48 xxxxx xx zmrazení. Xxxxxx hlubokozmrazené zmrzliny x načatých xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Kornouty xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx x při xxxxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxx xxxxxx omývání x xxxxxxxxx nádoba x xxxxxx xxxxx.
(6) Zmrzlinu xxxxxxxxxx xx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nelze pokládat xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x nelze xx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§15
Zrušují xx:
x) xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx České republiky - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx republiky x. 74/1990 sb. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potravinářské xxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx České socialistické xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx stánkový xxxxxx xxxxxxxxx, oznámené x xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx xx 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Xx. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx zřizování x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, oznámená v xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Xxxxxx individuálního xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx pracovní xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 77/1990 xx. Hygienické předpisy (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 40/1976 xx. Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x technická xxxxxxxx, xxxxxxxx x částce 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX č. 91/1984 Sb., o xxxxxxxxxx xxxxx přenosným xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx.