Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.


Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

295/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1 §2
Hygienické požadavky na vybavení potravinářské prodejny §3 §4 §5 §6 §7 §8 §9
Hygienické požadavky na prodej potravin §10 §11
Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlin připravovaných podle vlastních receptur a technologických postupů v potravinářských prodejnách a stáncích §12 §13 §14
Závěrečná ustanovení §15 §16
Úvodní ustanovení
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Vyhláška xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx včetně xxx a xx xxxxxx živočišných xxxxxxx xx xxxxxxxxx a x xxxxxxxxx. 1)
§2
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxxxxx prodejna") xxxxxxxx xxxxxxx souborem místností x prostor určených x vybavených xxx xxxxxx potravin, xxxx. x xxxxxx souvisejícím xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx i xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx prodej potravin,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Stánky xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx stálé xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx slavnosti, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx roznáškové xxxx, podnosy, xxxxx, xxxxxxxx stánky),
3. xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x teplých xxxxxx x nápojů,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx přípravu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx xx studena, xxxxxxxxx chlebíčky, bagety, xxxxxxxxxx saláty, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoví zvláštní xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
V xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách xxxxxx xxxxxx a jiných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx prodávány jen xx xxxxx, skupiny x podskupiny xxxxxxxx, xxx které má xxxxxxxxxxxxx prodejna xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna se xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxx, aby xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vlivy (xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) a xxx xxxx nepříznivě xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(2) Provozy x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxxx nepříznivě xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx být odděleny xxxx výrobní xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, byliny, ovoce x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx umožňovaly skladování xxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx xxx xxxxxxxxx, které xx xxxxx nepříznivě xxxxxxxx xxxx mikrobiologicky xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Odděleně xx skladují také xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx obaly, xxxxxxx x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx charakter xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vybavený xxxxxxxxxx x tekoucí teplou x xxxxxxxx pitnou xxxxx pro sanitaci xxxxxxxxx nádob. Pokud xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx obtěžování okolí.
(6) Nádoby xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx prodejně, ve xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx sanitaci xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx pro dlouhodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxx. Xx celou xxxxxxxx xxxx x xxxx musí být xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxx nebo xxxx xxx vybaveny zařízením xx xxxxxx a xxxxxxxx odpadních xxx x pravidelným vyvážením xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pitnou vodou (xxxxxx) a xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx technická xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx vod xxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx potravinářské prodejny.
(2) Mobilní prodejní xxxxxxxx a stánek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx, xx vybavuje xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dřezem; xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx hygienicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se instaluje xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx svou xxxxxxxxxx xxxxxx sanitaci. Tato xxxx xx použije xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; nelze xx však použít xxx výrobu či xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (káva, xxx) a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx zařízení x xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx občerstvení xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x likvidaci xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxx xxxx, omyvatelné, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx nepříznivě ovlivňovat xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny musí xxx omyvatelnou úpravu x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx úsecích, xxx xxxx docházet xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx odpovídající výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x vytápění x souladu s xxxxxxxxxxx činnosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx vybaveny xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx nástroje, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x přepravní xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx vyhovující, z xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx pracovních xxxxx musí xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx vyhovujících xxxxxxxxx technologii nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx, aby xxx xxxxxx, zpracování x xxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx křížení xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx vliv xx xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X potravinářské xxxxxxxx x obslužnými úseky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxx úsek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, velikostí a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx provozované xxxxxxxx, xxxxxxxxx porcování x xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx jeho xxxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; do xxxxxxxx části xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx a xxxx. Xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx pitnou xxxxx x teplou vodou, xxxxxx, ručníky pro xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx má x xxxxx směně xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxx hygienická xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být x dispozici xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x zajištěn xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxx potravináře. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxx záchod xxxxxxxxx xxx potravináře xxxxxx xxxxxx užívaný xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx x potravinářství xxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx kapacita xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx musí mít xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx x xxxxxxx teplou x xxxxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxx potravin
§10
(1) Xxx xxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx zachází xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potraviny xxxxxxxx xxxxx zákona x dalšího xxxxx 10) musí xxx xxxxxxxxxx odděleně xxx, xxx xxxxxxx dojít x záměně x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx potravin xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx musí být xxxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Při xxxxxxxxxxx xx výlohách x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx bezprostředně xxxxxxxxx x prodejní xxxxxxxx, xxxxx uskladňovat xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx baleny do xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx zakoupení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Nakládá xx x xxxx xxxx x potravinami xxxxxx xxx zdravotně xxxxxxxxxxx.
(4) Nebalené potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx zemí. Xxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x prodejních xxxxxx xxxx podnosech, xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx nebo vystavování xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (například rohože).
(5) Potraviny, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx x původních xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx při prodeji xxxxxxxx xxx, aby xxxx chráněny xxxx xxxxxxxxxxx, klimatickými xxxxx, x nejde-li o xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, x před xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x potravinářských prodejnách x stáncích
§12
X potravinářské prodejně x xxxxxx xxxx xxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxx vlastní xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vodou x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tekutého xxxxxx, xxxxxxxx umyvadlem, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx zařízením xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx cestou.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x pitnou xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx - 8 °X xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 60 xxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx tuto xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx + 4 °C. Xxxx ani xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (odstavec 3) x spotřebitelsky xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxxx ovocné xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx smíchání xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zajistit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxx xxx nejdéle xx 90 xxxxx zchlazena xx teplotu do + 4 °X. Xxxxx není xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx na teplotu - 8 °C xx - 12 °X, lze ji xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 48 xxxxx xxx teplotě do + 4 °C.
(3) X prodloužení xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx určených pro xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x po uzavření xxxxxx zmrazit nejdéle xx 60 xxxxx xxx minimální teplotě - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx zmrzlina). Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nižší xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx + 4 °X, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 3 xxx teplotách - 18 °X a xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánek x xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx předsunutým xxxxxxxx x přímou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx prodejnu.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Zmrzlina xxxxxxxx xxxxxxxx cestou xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx vyrobená xxxxxx xxxxxx musí být xxxxxxx xx 48 xxxxx od zmrazení. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x načatých xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 hodin xx zahájení xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx používané xxx prodeji nebalené xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxx musí xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx předání xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx prodeji porcovacími xxxxxxxx xxxx xxx xxx jejich omývání x dispozici xxxxxx x xxxxxx vodou.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx době xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxx nelze xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnou x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx xx:
x) xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx č. 74/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx č. 55/1980 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, oznámené x xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx měněn či xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx xx 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních předpisů x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., zákona č. 79/1997 Xx. x xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - xxxxxxxx hygienika XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických požadavcích xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vodou.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx úpravy.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx směrnic x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 77/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx (xxxxxxxx v xxxxxxxx 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. a 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - hlavního xxxxxxxxx XXX x. 40/1976 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxx x xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx přenosným xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb.