Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Úvodní xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx prodej xxxxxxxx a rozsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx potravin xx x příprava zmrzlin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Vyhláška xx xxxxxxxxxx xx prodej xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tržištích a x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x prostor xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x dalším souvisejícím xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx prodejnou xx x xxxxxx x xxxx prodejní xxxxxxxx, xxx se xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
x) stánkem xxxxxxxx xxxxxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Stánky xx xxxxxxx pro
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zařízení xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x sportovní xxxx),
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. mobilní xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx dlouhodobý, popřípadě xxxxxxx prodej potravin,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx rychlé xxxxx (xxxxxxxxx roznáškové xxxx, podnosy, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx dlouhodobý xxxxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxxxxxx a nápojů, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) občerstvením forma xxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx přípravu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx zahrnuje xxxxxxxxxxx kulinářskou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, například xxxxxxx xx grilováním, xxxx xx studena, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, zmrzlina. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx
§3
V xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx smí xxx xxxxxxxxx xxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny potravin, xxx které xx xxxxxxxxxxxxx prodejna vytvořeny xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, touto xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx tak, aby xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxx, slunce) x xxxxxx (zdroji xxxxxxxxxx) x xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hlukem, pachem, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxxx nepříznivě xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, včetně xxxxxx skladování (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, ovoce x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, aby svou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx předpisem. 4) Sklady xxx xxxxxxxxx, xxxxx by xxxxx nepříznivě smyslově xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx stavebně xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx zařízením (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Odděleně xx skladují xxxx xxxxxxx materiály pro xxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vybavený xxxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x studenou xxxxxx xxxxx xxx sanitaci xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxx odpadů xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, hnilobě, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx odpadu v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plastové xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna a xxxxxx pro dlouhodobý xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxx pitnou xxxxx. Po xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jímání x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x pravidelným xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx úpravu xxxxxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx technická norma. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx vod včetně xxxxxx xxxx xx xxxxx udržovat v xxxxxxx stavu, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a stánek xxx krátkodobý prodej xxxxxxxx, popřípadě občerstvení, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx pitné vody, xx vybavuje umyvadlem, xxxxxxxxx dřezem; xx xxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx vodu xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx x zabezpečených zdrojů xxxx xx instaluje xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx hygienu, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny; xxxxx xx však xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Pro přípravu xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) x ohřev xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vodu. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěno xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx úsecích, xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx zmáčení xxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx nádobí, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zařízeních.
(3) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výměna xxxxxxx přirozeným xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vyhovující xxxxxxxxx a xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení xxxx být technicky xxxxxxxxxxx xxxxx vnikání xxxxx, hlodavců x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx být vybaveny xxx, xxx odpovídaly xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a používaným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx technologické xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x manipulaci x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx určených xxx xxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxxx x z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx, xxx při xxxxxx, zpracování x xxxxxxx xxxxxxxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx mohou xxx negativní xxxx xx zachování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, velikostí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx činnosti, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, chlebíčků.
§8
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx jeho funkčnost. Xxx výkon xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; do xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx k xxxxxxxxx hygienické zařízení, xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx i šatny xx zřizují xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Záchody xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vodou x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxx xxxxxxx deset zaměstnanců, xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x ženy. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx x dispozici xxxxxxx x odkládání xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. V xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použít xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx osob, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx nepracují.
(2) X potravinářské xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, se xxx xxxxxxxxxxxx zřizují samostatné xxxxxxx odděleně xxx xxxx a ženy. Xxxxxx může xxx xxxxxxxx, xxxxx kapacita xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx deset xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, ručníky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
§10
(1) Při xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx x xxxxxxx oběhu 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx odděleně tak, xxx xxxxxxx xxxxx x záměně a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ostatních xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx prodeji x xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x vitrínách xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x prodejní xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x xxxxxxxx ovoce x zeleniny, xx xxxxxxx xxxxxxx podávací xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obalu.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, nelze xxxxxx zpět xx xxxxxxx. Xxxxxxx xx x nimi xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 cm xxx xxxx. Ostatní xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx xxxxx na xxx, ale xx xxxxxxxx (xxxxxxxxx rohože).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx x původních xxxx xxxxxxxxxx obalech, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tekoucí xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx potraviny xxxx xxx při xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny před xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx pečiva, xxxxx a xxxxxxxx, x před xxxxxxxxx xx spotřebitelem.
Hygienické požadavky xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx připravovaných xxxxx xxxxxxxxx receptur x technologických xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x stáncích
§12
X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánku xxxx xxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxx vlastní xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyčleněna přípravna x instalovanou tekoucí xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx vodou x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vybavená umyvadlem, xxxxxx, xxxxxxxxx zařízením x xxxxxxxxxxxxxx zařízením xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi, xxxxx xx xxxxx teplou xxxx xxxxxxxx cestou.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) se zmrazují xx minimální xxxxxxx - 8 °C xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxx, xxxxxxx však xx 60 minut, xxxxx xx xxxx uchovávána xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx + 4 °C. Xxxx ani xxxxxxxx xx nesmí xxxxxxxx, xxxxxxx zmrazovat (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx je xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx zařízení.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxxx ovocné xxxxxx x aromatických xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxx x xxxx musí xxx nejdéle xx 90 minut zchlazena xx teplotu do + 4 °X. Xxxxx xxxx bezprostředně xxxxxxxx xx xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 hodin xxx xxxxxxx do + 4 °X.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti xxx xxxxxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Tyto xxxxxxxx xx skladují xxx teplotě xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx rozvážet při xxxxxxxxx xx + 4 °C, zmrzlinu xxxxx xxxxxxxx 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °C a xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx prodejnu x stánek k xxxx účelu vybavený xxx prodávat nebalené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímou xxxxxxxxxx xx potravinářskou xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Zmrzlina xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx vyrobená xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx od zmrazení. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 hodin xx zahájení prodeje.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx x zásobnících x xxx manipulaci x xxxx musí xxxxxxx používat xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx jejich xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x pitnou xxxxx.
(6) Zmrzlinu xxxxxxxxxx xx stanovené xxxx xxxxxxxx nebo jednou xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx pokládat xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx se:
x) výnos Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx č. 74/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, oznámený x xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Hygienické xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, oznámené x xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. r.
Informace
Xxxxxx předpis č. 295/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x účinností xx 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., zákona x. 79/1997 Sb. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx hygienika XXX x. 72/1987 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vodou.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx jejich xxxxxx.
7) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx hygienika XXX x. 46/1978 xx. Hygienické xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx pracovní xxxxxxxxx, xx xxxxx směrnic x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx v částkách 21/1978 Sb., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x hygienických požadavcích xx stacionární xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x částce 20/1976 Xx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR č. 91/1984 Sb., o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb.