Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.


Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

295/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1 §2
Hygienické požadavky na vybavení potravinářské prodejny §3 §4 §5 §6 §7 §8 §9
Hygienické požadavky na prodej potravin §10 §11
Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlin připravovaných podle vlastních receptur a technologických postupů v potravinářských prodejnách a stáncích §12 §13 §14
Závěrečná ustanovení §15 §16
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx a rozsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx. Xxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx směsí xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx včetně xxx a na xxxxxx xxxxxxxxxxx surovin xx xxxxxxxxx a x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx souborem xxxxxxxxx x xxxxxxx určených x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, popř. x dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx, popřípadě poskytování xxxxxxxxxxx. Stánky xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx přechodné xxxxxxxx xxx jednorázových akcích (xxxxxxxxx slavnosti, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. mobilní xxxxxxxx, xxxxxxx upravené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx potravin, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (například roznáškové xxxx, podnosy, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, případně xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zajišťujícím dlouhodobý xxxxxxxxxxxx prodej balených xxxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x nápojů,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx společného stravování, xxxxxxxxxxx doplňkové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx přípravu x podávání xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx opracováním, xxxxxxxxx xxxxxxx xx grilováním, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx služeb společného xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx včetně xxxxxx x jiných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx prodejna xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, touto xxxxxxxxx a zvláštními xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnějšími xxxxx (xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx) x xxxxxx (zdroji xxxxxxxxxx) x xxx xxxx nepříznivě xxxxxxxxxxxxx xxxxx hlukem, xxxxxx, xxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx úseky, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x negativně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxx xxx odděleny xxxx výrobní úseky, xxxxxxxxx, sklady a xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx skladování (xxxxxxxxx xxx, byliny, xxxxx x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx zřizují podle xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, xxx svou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování xxxxxxxx podle jejich xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx stanovených výrobcem xxxx zvláštním předpisem. 4) Xxxxxx pro xxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxxx smyslově xxxx xxxxxxxxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx stavebně xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx teploměry x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx sklad xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx předsíňkou x xxxxxxx xxxxxx x studenou xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nádob. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, musí být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx, hnilobě, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Nádoby xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x vyrobené x materiálů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx prodejně, xx xxxxx xxxxx vytvořit xxxxxxxx xxx sanitaci xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna x xxxxxx xxx dlouhodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxx pitnou xxxxx. Xx celou xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxx nebo xxxx xxx vybaveny zařízením xx xxxxxx a xxxxxxxx odpadních xxx x pravidelným xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vodou (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx stanoví závazná xxxxx technická norma. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx nepříznivě xx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx občerstvení, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx, xx vybavuje xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; xx xxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se instaluje xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx svou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xx xxxxxxx xxx osobní xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx náčiní, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx xxxx xxxxxx xxx výrobu xx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx. Pro přípravu xxxxxxx nápojů (xxxx, xxx) x ohřev xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx občerstvení musí xxx xxxxxxxxx jímání x xxxxxxxxx odpadních xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx zmáčení xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zařízeních.
(3) X potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx činnosti a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být technicky xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, hlodavců x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx vybaveny xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sortimentu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx technologické xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x potravinami musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx a manipulační x přepravní obaly xxxx xxx nepoškozené, xxxxxxx vyhovující, z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxx pracovních xxxxx musí být xxxxxx, nepoškozené, xxxxx xxxxxxxxxx a z xxxxxxxxx funkčně vyhovujících xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x pracovní xxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo činnosti xxx, xxx při xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x vzájemnému xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X xxxxxxxxxxxxx prodejně x obslužnými úseky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx úsek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, velikostí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, masa, xxxxx a zeleniny, xxxxxx xxxxxxx, chlebíčků.
§8
(1) Xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx výkon xxxxxxxxxx x deratizace xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení potravinářské xxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx zvířata; do xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx doprovázející nevidomou xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx hygienické xxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx zřizují xxxxxxxx xxx xxxx a xxxx. Záchody xxxx xxx předsíň vybavenou xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx pitnou xxxxx x xxxxxx vodou, xxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou. Potravinářská xxxxxxxx, která má x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxx hygienická xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx a xxxx. Xxx obsluhu stánku x jiného xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx prostor x odkládání xxxxx x zajištěn záchod, xxxxx je xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. V xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx potravináře xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx nepracují.
(2) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx zřizují samostatné xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x ženy. Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx deset xxxx. Xxxxxxx musí xxx xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x studenou xxxxxx xxxxx, mýdlem, ručníky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Hygienické požadavky xx xxxxxx potravin
§10
(1) Při xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx nedošlo x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx potravin xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx bezprostředně xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx uskladňovat xx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Potraviny xxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx nezávadného obalu.
(3) Xxxxxxxxx, které xxxx po zakoupení xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Xxxxxxx se x nimi jako x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, xxxx xxx umístěny xxxxxxxxx 70 cm xxx xxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a prodejních xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx při xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx xxxxx xx xxx, xxx xx xxxxxxxx (například rohože).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx x původních xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zajištěna xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx potraviny xxxx xxx při xxxxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxx chráněny před xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx pečiva, xxxxx x zeleniny, x xxxx kontaktem xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx připravovaných xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x potravinářských prodejnách x stáncích
§12
X potravinářské prodejně x xxxxxx musí xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x instalovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vodou x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx možná teplou xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou (tj. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx minimální xxxxxxx - 8 °C xxxxxxxxxxxxx xx přípravě, xxxxxxx xxxx xx 60 minut, pokud xx xxxx xxxxxxxxxx xx tuto xxxx xxx teplotě nejvýše + 4 °X. Xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx převážet, xxxxxxx xxxxxxxxx (odstavec 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a aromatických xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxx opracují. Technologický xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost směsi x xxxx xxxx xxx nejdéle xx 90 xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx do + 4 °X. Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 8 °X xx - 12 °X, lze xx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 48 hodin xxx teplotě do + 4 °X.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx lze xxxxxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x po uzavření xxxxxx zmrazit nejdéle xx 60 minut xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx zmrzlina). Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nižší xxx - 18 °X po xxxxx xxxx použitelnosti.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx rozvážet při xxxxxxxxx do + 4 °X, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánek x xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx prodávat xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx předsunutým prodejem x xxxxxx návazností xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Zásobníky se xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx prodeje xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx studenou xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx vyrobená teplou xxxxxx musí xxx xxxxxxx do 48 xxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx prodeje.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx v zásobnících x xxx manipulaci x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x odkládací xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxx jejich omývání x dispozici nádoba x xxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx zdravotně xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx xx:
x) xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx č. 74/1990 sb. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potravinářské xxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x hygienických xxxxxxxxxxx xx stánkový xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. r.

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ke dni xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Xx. a xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx zřizování x xxxxxx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx, oznámená x xxxxxx 9/1987 Sb.
4) §18 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Studny xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vodou.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x požadavcích na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx prostředí, xx znění xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Sb., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx hygienika XXX č. 40/1976 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx stacionární xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX č. 91/1984 Sb., x opatřeních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.