Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na prodej xxxxxxxx x rozsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx směsí xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx a na xxxxxx živočišných surovin xx xxxxxxxxx a x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx souborem xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x vybavených xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x xxxxxx souvisejícím xxxxxxxxx. Potravinářskou prodejnou xx i xxxxxx x xxxx prodejní xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx potravin xxxx přechodné zařízení xxx xxxxxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx slavnosti, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx prodejním xxxxxxxxx
1. mobilní xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x vybavené pro xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodléhají rychlé xxxxx (xxxxxxxxx roznáškové xxxx, podnosy, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx a teplých xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx na přípravu x xxxxxxxx nebalených xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kulinářskou úpravu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx saláty, zmrzlina. Xxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx zařízeních xxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin, xxx xxxxx má xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vytvořeny xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxx, touto xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x technicky xxxx tak, xxx xxxxxxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnějšími xxxxx (xxxxxxxxx déšť, xxxxxx) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) x xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, pachem, xxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx.
(2) Provozy x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxx xxxxxxxx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxx a negativně xxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odděleny xxxx výrobní xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx, včetně xxxxxx skladování (například xxx, xxxxxx, ovoce x zelenina).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx umožňovaly xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx stanovených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx předpisem. 4) Xxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mikrobiologicky xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx stavebně xxxxxxxx. Xxxxxx musí být xxxxxxxx měřicím xxxxxxxxx (xxxxxxxxx teploměry a xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx potravin při xxxxxxx, nepotravinářské zboží, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx prostředky, xxxxxx, inventář a xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx sklad organického xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x tekoucí teplou x studenou xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nádob. Pokud xxxxxx sklad xxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx na xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx umožňujících xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx prodejně, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro sanitaci xxxxxxxx nádob, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx tekoucí pitnou xxxxx. Po xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx přívod teplé xxxx a musí xxx napojeny xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vybaveny zařízením xx xxxxxx a xxxxxxxx odpadních xxx x pravidelným xxxxxxxxx xxxxxx. Technickou úpravu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pitnou xxxxx (xxxxxx) x jeho xxxxxxxx stanoví závazná xxxxx xxxxxxxxx norma. 5) Zařízení na xxxxxx x odvádění xxxxxxxxx vod xxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx stavu, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx.
(2) Mobilní prodejní xxxxxxxx x xxxxxx xxx krátkodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx pitné xxxx, xx vybavuje xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dřezem; xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx hygienicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx pitnou xxxx xxxxxxx x kontrolovaných x xxxxxxxxxxxxx zdrojů xxxx xx instaluje xxxxxxxx xxxxx vody, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx sanitaci. Xxxx xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx náčiní, xxxxxx x úklid xxxxxxxxxxxxx prodejny; nelze xx však xxxxxx xxx xxxxxx či xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Pro přípravu xxxxxxx nápojů (xxxx, xxx) x xxxxx xxxxxx xxx použít xxxxxxx vodu. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx kluzké x xxxxx xxxxxxxxxx ovlivňovat xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny musí xxx omyvatelnou xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x hygienických zařízeních.
(3) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a vytápění x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx zvláštních předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx technicky xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx být xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sortimentu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zařízení xxxxxx xxx výrobu, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Pracovní xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obaly xxxx xxx nepoškozené, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx činnosti.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo činnosti xxx, aby xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx nedocházelo x xxxxxxxxxx křížení xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx negativní xxxx xx zachování zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx pro každý xxxxxxxx xxxx vytvořena xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxxxxxx x deratizace xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx zvířata; xx xxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx doprovázející xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx x xxxxxxxxx hygienické xxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxx, xxxxxxxx x záchody. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx odděleně xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxx xxxxxxx deset xxxxxxxxxxx, xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxx obsluhu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x dispozici prostor x odkládání xxxxx x zajištěn xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx případech xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx osob, které x xxxxxxxxxxxxxx nepracují.
(2) X potravinářské xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s konzumací xxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samostatné xxxxxxx odděleně xxx xxxx x xxxx. Xxxxxx může xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx x xxxxxxx teplou x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, ručníky xxx jednorázové xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx prodej xxxxxxxx
§10
(1) Xxx xxxxxxx xx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx nedošlo x xxxxxx vzájemnému negativnímu xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx být xxxxxxxxxx odděleně xxx, xxx xxxxxxx xxxxx x záměně x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxx skladování xxxxxxxxx výrobcem xxxx xxxxxxxx, popřípadě zvláštním xxxxxxxxx. 4) Při xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxx xxxxxxxx, 2) x výjimkou xxxxx x xxxxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxx podávací xxxxxx. Xxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xx xxxxxxx vhodného x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Potraviny, které xxxx xx zakoupení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, nelze xxxxxx xxxx do xxxxxxx. Xxxxxxx se x xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx jinými xxx zdravotně nezávadnými.
(4) Nebalené potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, s výjimkou xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx xxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx nebo podnosech, xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx xxxxx xx xxx, ale xx xxxxxxxx (například rohože).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx se xxxxxxxx v původních xxxx xxxxxxxxxx obalech, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx voda.
(6) Xxxxxxxx potraviny xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx vlivy, x nejde-li o xxxxxxxxxxxx prodej xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxx zmrzlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx receptur x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x stáncích
§12
X potravinářské xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x technologických xxxxxxx vyčleněna xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx tekoucí xxxxxx studenou x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx likvidací xxxxxxxx xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx přípravy xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxxx cestou (tj. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x tomuto xxxxx x xxxxxx xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx - 8 °C xxxxxxxxxxxxx po přípravě, xxxxxxx xxxx do 60 xxxxx, xxxxx xx xxxx uchovávána xx xxxx dobu xxx teplotě nejvýše + 4 °C. Xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx převážet, xxxxxxx zmrazovat (xxxxxxxx 3) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení.
(2) Xxx xxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx smíchání xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí zajistit xxxxxxxxx nezávadnost xxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 90 xxxxx xxxxxxxxx xx teplotu do + 4 °C. Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx na teplotu - 8 °X xx - 12 °X, lze xx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xxx teplotě xx + 4 °X.
(3) X prodloužení xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx po xxxxxxxxx xx + 4 °X xxxxx do xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx nebo zásobníků x xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazit xxxxxxx xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx teplotě - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx zmrzlina). Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X po xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx + 4 °X, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X a xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx potravinářskou xxxxxxxx x stánek x xxxx xxxxx vybavený xxx prodávat xxxxxxxx xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx potravinářskou xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx musí xxx xxxxx prodeje xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx studenou xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxxxxx vyrobená teplou xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx do 48 xxxxx od xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx zásobníků xxxx být xxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx používané xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x zásobnících x xxx manipulaci x nimi xxxx xxxxxxx používat xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x pitnou xxxxx.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx xxxxxxxxx době xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxxxx nelze pokládat xx xxxxxxxxx nezávadnou x nelze xx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx se:
x) xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx potravinářské xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx č. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických požadavcích xx xxxxxxxx prodej xxxxxxxxx, oznámené x xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx dni xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Xx. a xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, oznámená x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Studny xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 46/1978 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx x. 77/1990 xx. Hygienické předpisy (xxxxxxxx x xxxxxxxx 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx stroje x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx přenosným xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.