Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.


Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

295/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1 §2
Hygienické požadavky na vybavení potravinářské prodejny §3 §4 §5 §6 §7 §8 §9
Hygienické požadavky na prodej potravin §10 §11
Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlin připravovaných podle vlastních receptur a technologických postupů v potravinářských prodejnách a stáncích §12 §13 §14
Závěrečná ustanovení §15 §16
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na prodej xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx potravin xx x příprava xxxxxxx xx základních xxxxx xxx výrobu zmrzlin x potravinářské xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx se xxxxxxxxxx na prodej xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx a na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tržištích a x xxxxxxxxx. 1)
§2
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x vybavených xxx xxxxxx potravin, xxxx. x xxxxxx souvisejícím xxxxxxxxx. Potravinářskou prodejnou xx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx zařízení xxxxxxx xxxxxxxxx jediným xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx potravin xxxx přechodné xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x sportovní xxxx),
x) xxxxx prodejním xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx krátkodobý xxxxxx balených xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, podnosy, stoly, xxxxxxxx stánky),
3. xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx x nápojů, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x nápojů,
x) xxxxxxxxxxxx forma xxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx přípravu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx úpravu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bagety, xxxxxxxxxx xxxxxx, zmrzlina. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx požadavky xx vybavení potravinářské xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx jen xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx prodejna xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxx x zvláštními xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx nepříznivě xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) a aby xxxx nepříznivě neovlivňovala xxxxx hlukem, xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x pracovní xxxxx, xxxxx xx sebe xxxxxxxx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sklady a xxxxx potravin, včetně xxxxxx skladování (například xxx, byliny, ovoce x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx předpisem. 4) Sklady pro xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx smyslově xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxx xxx stavebně oddělené. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář a xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx organického xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx teplou x studenou pitnou xxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxx odpadů xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx xx xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Ke xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx vytvořit xxxxxxxx pro sanitaci xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plastové xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx dlouhodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx tekoucí pitnou xxxxx. Po celou xxxxxxxx dobu x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxx teplé xxxx a xxxx xxx napojeny na xxxxxxxxxx nebo xxxx xxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vodou (xxxxxx) x jeho xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx včetně xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x vnější xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxxxxxx xx zdroj xxxxxxx xxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; ve xxxxxx k tomu xxxxxxxxxxx hygienicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x kontrolovaných x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx konstrukcí xxxxxx sanitaci. Xxxx xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxx hygienu, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx však xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (káva, xxx) x ohřev xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx potravinářské prodejny xxxx být beze xxxx, xxxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx omyvatelnou úpravu x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx úsecích, xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, přípravnách x xxxxxxxxxxxx zařízeních.
(3) X potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx větráním, vyhovující xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx provozované xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupům.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx vyhovující, x xxxxxxxxx určených xxx xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx pracovních xxxxx musí být xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx funkčně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxx xxxxxx, zpracování a xxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X xxxxxxxxxxxxx prodejně x obslužnými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx vytvořena xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx charakteru x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx jeho xxxxxxxxx. Xxx výkon xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; do xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx doprovázející nevidomou xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx i šatny xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx předsíň xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx pitnou xxxxx x teplou vodou, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx směně xxxxxxx xxxxx zaměstnanců, xxxx xxx hygienická xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxx potravináře. V xxxxxxxxxxxx případech xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použít xxxxxx užívaný známým xxxxxxx xxxx, xxxxx x potravinářství nepracují.
(2) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, se xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxx. Xxxxxx může být xxxxxxxx, xxxxx kapacita xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx míst. Xxxxxxx xxxx mít xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, mýdlem, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx prodej xxxxxxxx
§10
(1) Při xxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx x xxxxxxx oběhu 10) musí xxx xxxxxxxxxx odděleně tak, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxxxxx potravin xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, popřípadě zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx ve výlohách x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, které bezprostředně xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx.
(2) Při xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxx xxxxxxxx, 2) x výjimkou xxxxx x zeleniny, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Potraviny musí xxx baleny xx xxxxxxx vhodného x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx do xxxxxxx. Xxxxxxx se x xxxx xxxx x potravinami jinými xxx xxxxxxxxx nezávadnými.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 cm xxx xxxx. Ostatní xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxx skladování, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx na xxxxxxxx (například xxxxxx).
(5) Potraviny, xxxxxx x xxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nevratných xxxxxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, klimatickými vlivy, x nejde-li x xxxxxxxxxxxx xxxxxx pečiva, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxx xx spotřebitelem.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx připravovaných xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x potravinářských prodejnách x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx prodejně x xxxxxx musí xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a technologických xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx zařízením x technologickým xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx cestou.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx průmyslových xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x pitnou xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx minimální teplotu - 8 °C xxxxxxxxxxxxx po přípravě, xxxxxxx xxxx xx 60 minut, xxxxx xx směs xxxxxxxxxx xx xxxx dobu xxx xxxxxxx nejvýše + 4 °X. Xxxx ani xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx veškeré xxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx směsi x směs musí xxx xxxxxxx xx 90 xxxxx zchlazena xx xxxxxxx xx + 4 °X. Xxxxx není xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, lze xx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 48 xxxxx xxx xxxxxxx do + 4 °X.
(3) K xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xx zchlazení xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx určených pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x po xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Xxxx xxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx nižší xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx xxxxxx cestou xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx + 4 °X, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 3 xxx teplotách - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx prodejnu x xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx předsunutým xxxxxxxx x přímou xxxxxxxxxx xx potravinářskou prodejnu.
(2) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx uchovány xxx xxxxxxx xx - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx prodána xxxxxxx do 24 xxxxx od zmrazení, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx od xxxxxxxx. Xxxxxx hlubokozmrazené zmrzliny x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx prodeji nebalené xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx v xxxxxxxxxxx x při manipulaci x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x odkládací xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx xxxxxxx porcovacími xxxxxxxx musí být xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x pitnou xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxxxx xxxxx pokládat xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x nelze xx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx xx:
x) výnos Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika Xxxxx xxxxxxxxx č. 74/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx potravinářské xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, oznámené x xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 295/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ke dni xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx xx 6.8.2002.
Znění xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxx č. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Xx. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx hygienika XXX x. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x hygienických xxxxxxxxxxx xx zřizování a xxxxxx zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) ČSN 75&xxxx;5115 Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx jejich úpravy.
7) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 46/1978 xx. Hygienické předpisy, x hygienických xxxxxxxxxxx xx pracovní prostředí, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy a xxxxxx č. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. a 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - hlavního hygienika XXX č. 40/1976 xx. Hygienické xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx stacionární xxxxxx x technická xxxxxxxx, xxxxxxxx x částce 20/1976 Sb.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.