Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které xx xxxxxxx jako
aa) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, časově xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx zřizují xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx zařízení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 písm. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 500 pokrmů |
Výroba x příprava pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
|
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx přípravna zeleniny (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
|
Přípravna masa |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
|
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo X+ |
XX xxxx S+ |
|
Přípravna cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Umývárna stolního xxxxxx |
X |
X nebo S |
S |
S |
|
Umývárna xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ nebo X* |
XX xxxx S+ |
|
Umývárna xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| IIa | Činnost vstoje xxxx xxx chůzi xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx obou xxxx - např. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxxx břemen (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 kg, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
| XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx proudění xxxxxxx menších xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx vztahu:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (cm2/m2) | ||
| A | B | C | |||
| I | < 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
| II | 120 | 200 | 300 | ||
| III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °C | do +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * neskladovat x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (sklo, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
| originální xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na obalu xxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
| Polotovary | |||||
| maso xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 h | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 x | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx s řízenou xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Litá xxxxx xx xxxxxxxxxx, palačinky , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané sýry, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
| vařené xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. masa x xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + šokově xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné korpusy, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, polevy, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé pokrmy xxxx xxxxxx, vařené, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Polévky, omáčky (xxxx. ovocné), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, sekaná) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, chleby |
| Saláty - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx výroby, po xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
| XX | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx v originální xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, na xxxxxx xx jinak,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x xxxx 100 xx až 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx pokrmy x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, korýšů x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x zeleniny
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | 107 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
| X.xxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
| Bacillus cereus | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
| určené xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu | 102 | |
| Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu | 102 | |
| Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 g xxxx xx |
| xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxx rovné 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx konzumované x xxxxxxxxxx xxxxx (zmrzliny, xxxxxxx krémy) | 102 | |
| ryby uzené xxxxxxxx kouřem | 102 | |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu x xxxxx spotřebě | 10 | |
| Salmonella spp. | určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx spotřebě | 105 |
| určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 102 | |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota |
| stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
| botulotoxin | negat. |
| mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
| x xxxx, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (včetně nápojů) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) druh xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx provedl.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Teplota (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 a xxxx | 20 |