Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxxxxxxx prostředků, xxxxxx xxx dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx zařízení, která xx xxxxxxx jako
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx zařízení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 písm. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x denní xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x příprava xxxxxx x denní xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
|
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
|
Přípravna xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo X+ |
XX xxxx S+ |
|
Přípravna xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx S |
S |
S |
|
Umývárna xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
| Xxxxx práce | Činnost | M (W.m-2) |
| I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| IIa | Činnost xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, xxxxx vsedě x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického zařízení) | 81 xx 105 |
| IIb | Činnost xxxxxxx x xxxxxxxxxx středně xxxxxxx břemen (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx především xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx obou xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 kg, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost proudění Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
| XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°C). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (x.x-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet operativní xxxxxxx to (°X) xxxxxxxx ze xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. hloubka místnosti xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
| II | 120 | 200 | 300 | ||
| III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °C | do +8 °C | do +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv po xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * neskladovat x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (sklo, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty se xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| naložené xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, maso xx xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 hod |
0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * balené, označené |
| očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, vakuovaná xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 h | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , lívance apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx těsta, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, xxxxxx xx xxxxxx, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. masa x xxxx xxx 50 % (předpečená, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
| + šokově xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné korpusy, xxxxxxxxxx polevou, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x celku, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
| Studené xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - zeleninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, rybí x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x náplněmi xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx tácku, x kelímku, xx xxxxxx xx xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu xxxxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x xxxx 100 xx až 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Listeria monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin a xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
| Escherichia xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Escherichia xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Plísně ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 102 |
| Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Kvasinky | < 50 |
| Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny druhy xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx monocytogenes | určené k xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
| xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxxx rovné 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 10 | |
| Salmonella xxx. | xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx ml |
| všechny ostatní | negat/25 x nebo ml | |
| Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 g xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
| verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní předpis **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
| x xxxx, xxxxxxx, ryb, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a ovoce | 0,002 |
| ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx hodina, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx provedl.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Teplota (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |