Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx jako
aa) xxxxx xxxx sezonní, určené x vybavené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) zařízení, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx dopravních xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb xxxxx §2 písm. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x denní kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava pokrmů x xxxxx kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
|
Přípravna xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx S* |
|
Studená xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxx kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
|
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx S+ |
|
Přípravna cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
| I | Sezení x mírnou xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx při chůzi xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx malých odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x pohybem xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zařízení) | 81 xx 105 |
| IIb | Činnost xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pokrmů, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 kg, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost proudění xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
| XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech proudění xxxxxxx menších xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx tg (°X). Xxx jiných rychlostech xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx to (°C) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx sv. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
| II | 120 | 200 | 300 | ||
| III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx užití | Max. xxxxxxx (°C) - Xxxxx uchování (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
| nespotřebovaný xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x plechu, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na obalu xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (zák.č. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * balené, označené |
| naložené xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, maso ke xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx to technologie xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná masa, xxxxxx, ryby, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * xxxxxx, vakuovaná xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx xxxxx xx bramboráky, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx a masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| Rozpracované xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 h |
0 | 0 | |
| zelenina očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
| vařené těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Tepelně xxxxx. xxxx z xxxx xxx 50 % (předpečená, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Krémy, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
| Studené xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, chleby |
| Saláty - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, xxxx x xxx. | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx výroby, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - krémy x náplněmi šlehačkou | CV | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx,
- x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Escherichia xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Koliformní bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Plísně ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 1000 |
| E.coli | 0/100 |
| Enterokoky | 0/100 |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 102 |
| Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Kvasinky | < 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
| určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
| Xxxxxxxx monocytogenes | určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
| masné výrobky x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| zmrazené xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
| ryby uzené xxxxxxxx kouřem | 102 | |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo ml | |
| Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 102 | |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
| enterotoxin (B.cereus) | negat.*) |
| verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
| x masa, xxxxxxx, ryb, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
| ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) druh xxxxxx,
x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |