Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) zařízení, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx jako
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 písm. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x denní kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x denní xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava pokrmů x denní kapacitou xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx přípravna zeleniny (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
|
Přípravna xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
|
Přípravna xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX nebo S* |
PÚ xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx S* |
|
Studená kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x mírnou xxxxxxxxx, xxxxxxxx stání (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx vstoje xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vsedě x pohybem xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pokrmů, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx především xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, běžný xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx menších xxx 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx operativní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (x.x-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. hloubka místnosti xxxxxxxxx sv. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů xx 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (h) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
| nespotřebovaný xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové xxxxxxxx xx otevření xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 h | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 h* | * xxxxxx, označené x xxx xx technologie xxxxxxxx |
| + jde-li o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx s řízenou xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx těsta, případně xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané sýry, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx s řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Tepelně xxxxx. xxxx x xxxx než 50 % (předpečená, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Krémy, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Teplé x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Polévky, omáčky (xxxx. ovocné), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
| XX | 12 h | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x originální xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
| Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x xxxxxxxx a xxxxxxx převážně živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx pokrmy x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx masa xxx, xxxxxxx, korýšů x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Plísně ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, xxxxxx z čerstvého xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Bacillus cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Kvasinky | < 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota x gramu nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx cereus | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxxx rovné 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx konzumované v xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
| ryby xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx spp. | určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx ml |
| všechny xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené k xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
| stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
| enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
| termostabilní hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
| x masa, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
| ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) datum odběru (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx v různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx provedl.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |