Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx jako
aa) stálé xxxx xxxxxxx, xxxxxx x vybavené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx zřizují xxxx
|
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x denní kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx S+ |
|
Teplá kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
|
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo X+ |
XX xxxx S+ |
|
Přípravna cukrářských xxxxxxx - studená xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X xxxx S |
S |
S |
|
Umývárna xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ nebo X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s přenášením xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx malých xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx obou xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx spojená x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx silné xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx v předklonu, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 kg, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx menších xxx 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx operativní teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx kulového xxxxxxxxx xx (°C). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx střední radiační xxxxxxx tr (°C) xxx xxxxxxx operativní xxxxxxx to (°C) xxxxxxxx xx vztahu:
| Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx sv. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů xx 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °C | do +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * neskladovat x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx krájené, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx to xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx masa, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx těsta, případně xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * balené, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, určená xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx s řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx těstoviny, xxxx, brambory, xxxxxxxxx, xxxxx xxx další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx z xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * balená, xxxxxxxx |
| + šokově xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx v celku, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Polévky, omáčky (xxxx. ovocné), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
| Studené xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 h* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, rybí x xxx. | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxx, pomazánky, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, uzeniny apod. xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 h | 48 h* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
| XX | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx xx jinak,
- x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxx množství x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin a xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
| Escherichia xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx x čerstvého xxxxx a xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 105 | 107 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 1000 |
| E.coli | 0/100 |
| Enterokoky | 0/100 |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx cereus | neurčené x přímé spotřebě | 105 |
| určené x přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny druhy xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx ml |
| masné xxxxxxx x aw nižší xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | negat/50 g xxxx xx |
| xxxxxxx ostatní | negat/25 x nebo xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
| verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
| botulotoxin | negat. |
| mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní předpis **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
| x masa, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx nápojů) | 0,001 |
x) datum odběru (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx provedl.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |