Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx jako
aa) xxxxx xxxx sezonní, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx zřizují xxxx
|
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 písm. c) |
Výroba x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
|
Přípravna xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx masa |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx S* |
|
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxxx, xxxxxxxx pokrmů |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX nebo X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
| I | Sezení x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| IIa | Činnost xxxxxx xxxx při xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vsedě x pohybem xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x předklonu, xxxxx, zapojení obou xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 kg, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, běžný xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx proudění Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
| va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx menších než 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx kulového xxxxxxxxx tg (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx to (°X) xxxxxxxx xx vztahu:
| Druh xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů xx 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°C) - Xxxxx uchování (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °C | do +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (například xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obal (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx otevření xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
| originální xxxxx xxxxxxx, stud. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na xxxxx xxxx spotřeby po xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx lhůta (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, maso xx xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , lívance apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx těsta, případně xxxxxxx (xxxxx, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 72 x* | * balená, označená |
| Tepelně xxxxx. xxxx z xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx x celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, omáčky (xxxx. xxxxxx), zeleninové x obilné xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - zeleninové, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, rybí x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx šlehačkou | CV | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, na xxxxxx xx xxxxx,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu x xxxxxxxxx 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
| Koliformní bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx neopracovaných xxx xxxxxx masa xxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožců)
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Plísně ** | 102 | *** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx z čerstvého xxxxx a xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
| Salmonella | 0/50 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 102 |
| Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 g xxxx xx |
| xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx kouřem | 102 | |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě | 10 | |
| Salmonella spp. | určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx ml |
| všechny xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu k xxxxx spotřebě | 102 | |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx xxxxxxxx předpis **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z xxxx, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
| x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) druh xxxxxx,
x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |