Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x vybavené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx (xxxxxxx) provozování občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx xxxxxxx jako
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 písm. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 100 pokrmů |
Výroba x příprava xxxxxx x denní kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx S* |
|
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx S* |
|
Studená xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo S+ |
PÚ xxxx S+ |
|
Přípravna xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Umývárna stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx stání (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| IIa | Činnost xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx malých xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, práce xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - např. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zařízení) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx spojená x přenášením středně xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx silné frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 až 130 |
| XXX | Xxxxx především xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 xx, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost xxxxxxxx xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
| XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech proudění xxxxxxx xxxxxxx než 0,2 x.x-1 lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (x.x-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx xx (°C) xxx výpočet operativní xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx ze vztahu:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx sv. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů xx 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
| II | 120 | 200 | 300 | ||
| III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (h) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, protlaky, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x plechu, náhradní xxxxxxxxxxxx obal (sklo, xxxxx, plast) |
| SK | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové xxxxxxxx xx otevření xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx na xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx xxxxx (zák.č. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (např. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + až 48 xxx |
0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx to xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx masa, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, případně xxxxxxx (pizza, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * balené, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, v xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
| vařené xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxx pro další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx zchlazené |
| Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, označená |
| Tepelně xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), zeleninové x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 h* | * xxxxxx bagety, chleby |
| Saláty - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, rybí x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, uzeniny xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - xxxxx x náplněmi xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 h | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxx, x xxxxxxx, na xxxxxx xx jinak,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx množství x xxxxxxxxx 100 x až 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin x xxxxxxx převážně živočišného xxxxxx (například pokrmy x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Escherichia xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x čerstvého xxxxx a xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší mezní xxxxxxx x ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 102 |
| Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Kvasinky | < 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota x xxxxx nebo xx vzorku |
| Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x přímé spotřebě | 105 |
| určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo ml |
| Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
| masné výrobky x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx kouřem | 102 | |
| Pseudomonas aeruginosa | určené x přímé xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx spp. | určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 g xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml | |
| Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
| Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx provedl.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 a xxxx | 20 |