Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx jako
aa) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx občerstvení xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx S* |
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx S+ |
Přípravna xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX nebo S+ |
Umývárna xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x mírnou xxxxxxxxx, xxxxxxxx stání (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx vstoje xxxx xxx chůzi xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx malých odporů (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, xxxxx vsedě x xxxxxxx obou xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zařízení) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx spojená x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx především xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx obou xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost proudění Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx proudění xxxxxxx xxxxxxx než 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kulového xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tr (°X) xxx xxxxxxx operativní xxxxxxx xx (°C) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx výška H (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx na 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (h) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově zchlazené | |||
nespotřebovaný xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obal (xxxx, xxxxx, plast) |
SK | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx konzervy xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
originální xxxxx xxxxxxx, stud. xxxxxx, dresinky - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 h + až 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx technologie xxxxxxxx |
+ jde-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označená |
„cukrářská“ těsta | TZ | 24 x | 12 h | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxx těsta xx xxxxxxxxxx, palačinky , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 h až 72 h |
0 | 0 | |
zelenina xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx pro další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Tepelně xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (předpečená, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Krémy, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx pokrmy xxxx xxxxxx, vařené, xxxxxx x celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Teplé x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, omáčky (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
Xxxxxx - zeleninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, xxxx x xxx. | XX | 12 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxx, pomazánky, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, uzeniny apod. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx tácku, x xxxxxxx, xx xxxxxx či jinak,
- x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxx množství x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x xxxx 100 xx až 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin a xxxxxxx převážně živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx masa xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
Escherichia xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Plísně ** | 102 | *** |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Plísně *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 1000 |
E.coli | 0/100 |
Enterokoky | 0/100 |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxx cereus | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
masné výrobky x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx xx |
xxxxxxx ostatní | negat/25 x xxxx ml | |
Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx spotřebě | 105 |
určené k xxxxx spotřebě | 104 | |
pokrmy určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši a xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 g xxxx ml |
Xxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
enterotoxin (B.cereus) | negat.*) |
verocytotoxin 1 a 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x obilovin, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační expozice | ||
°C | kPa | bar | kPa | bar | min |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |