Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, časově xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (pojízdná) zařízení, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx dopravních prostředků, xxxxxx xxx dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 písm. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x denní xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x příprava pokrmů x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx masa |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx S+ |
|
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Umývárna xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
| Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx vstoje xxxx při xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, práce xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx vstoje, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx va (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx menších xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx operativní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx tr (°C) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů xx 1 x2 podlahové xxxxxx (cm2/m2) | ||
| A | B | C | |||
| I | < 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°C) - Xxxxx uchování (h) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °C | do +8 °C | do +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
| nespotřebovaný xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (například xxxxx, xxxxxxxx, protlaky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx spotřeby po xxxxxxxx, xxx platí xxxx lhůta (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx krájené, xxxxxx, mleté | TZ | 3 h | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, maso xx xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx to technologie xxxxxxxx |
| + jde-li x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná masa, xxxxxx, ryby, sýry, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Litá těsta xx xxxxxxxxxx, palačinky , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx těsta, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, označené |
| Rozpracované xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 h |
0 | 0 | |
| zelenina očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, určená xx saláty, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxx korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Teplé x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x obilné xxxxxx (xxxxxxxxxx, sekaná) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
| Studené pokrmy xxxxxx (chlebíčky, xxxxxx, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
| Xxxxxx - zeleninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
| XX | 12 h | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx v originální xxxxx, xx tácku, x xxxxxxx, na xxxxxx xx jinak,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x nebo 100 xx až 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin a xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx pokrmy x tepelně neopracovaných xxx včetně xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x hlavonožců)
| Mikroorganismus | Tolerované hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx v gramu xxxx xx vzorku |
| Escherichia xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Plísně ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Plísně *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší mezní xxxxxxx x ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 1000 |
| E.coli | 0/100 |
| Enterokoky | 0/100 |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
| X.xxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
| určené x přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
| Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx konzumované x xxxxxxxxxx xxxxx (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 |
| určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 10 | |
| Salmonella xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx ml |
| všechny xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
| Yersinia enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
| verocytotoxin 1 a 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
| termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
| botulotoxin | negat. |
| mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (včetně xxxxxx) | 0,001 |
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx provedl.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Teplota (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 a xxxx | 20 |