Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx sezonní, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, časově xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxx kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
|
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo S |
S |
S |
|
Umývárna xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vsedě x pohybem xxxx xxxx - např. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx středně xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx především xxxxxx, xxxxx x předklonu, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
| XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx proudění xxxxxxx menších než 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx operativní teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx kulového xxxxxxxxx tg (°C). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (x.x-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx tr (°X) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx vztahu:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů na 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (h) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, protlaky, xxxxx, xxxxxxxx, šproty, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * neskladovat x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx obal (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x masové konzervy xx otevření se xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
| originální xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx xx obalu xxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx lhůta (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx krájené, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (např. zvěřina) xxxxx, maso ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + až 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + jde-li o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, vakuovaná xxxx x řízenou xxxxxxxxxx označená |
| „cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx těsta xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , lívance xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 h |
0 | 0 | |
| zelenina xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, vakuová xxxx s řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově zchlazené |
| Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. masa x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, sekaná) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - zeleninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, uzeniny xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx šlehačkou | CV | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 h | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, na xxxxxx xx xxxxx,
- x kusových výrobků xxxxxxxxxx pokrmu xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxx x xxxxxxx neopracovaných xxx včetně masa xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Escherichia xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz část 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | 107 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 1000 |
| E.coli | 0/100 |
| Enterokoky | 0/100 |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
| Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
| X.xxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Kvasinky | < 50 |
| Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
| určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu | 102 | |
| Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
| masné xxxxxxx x xx nižší xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx uzené xxxxxxxx kouřem | 102 | |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x přímé spotřebě | 104 |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu k xxxxx spotřebě | 10 | |
| Salmonella spp. | určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 g xxxx ml |
| všechny xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
| Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
| enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
| termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní předpis **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z xxxx, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
| x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (včetně xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx xxxxxxx.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |