Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, určené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, určené pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) zařízení, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx dopravních xxxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx zřizují xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx zařízení xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
|
Hrubá xxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx přípravna zeleniny (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxx kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
|
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx S+ |
|
Přípravna cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX nebo X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
| I | Sezení x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x pohybem xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxxx břemen (xxxxx xxx silné xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx vstoje, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 kg, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost proudění xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*to stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 lze xxxxxxxx operativní xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx tg (°X). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx vztahu:
| Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx sv. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx otvorů xx 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
| II | 120 | 200 | 300 | ||
| III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°C) - Xxxxx uchování (h) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °C | do +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv po xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, šproty, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x plechu, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (sklo, xxxxx, plast) |
| SK | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, stud. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx platí xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
| Polotovary | |||||
| maso xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| naložené xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + až 48 xxx |
0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx to xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx o xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná masa, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | TZ | 6h | 3 x | 72 x* | * balená, vakuovaná xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označená |
| „cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * balené, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx a masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| Rozpracované xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 h |
0 | 0 | |
| zelenina očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx saláty, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, brambory, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, TZ | 12h + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
| + šokově xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé pokrmy xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx v celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Teplé x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Polévky, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), zeleninové x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
| Studené xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x xxx. | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx výroby, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 h | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x originální xxxxx, xx tácku, x xxxxxxx, na xxxxxx či jinak,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx masa xxx, měkkýšů, korýšů x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku |
| Escherichia xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Plísně *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x čerstvého xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 102 |
| Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Kvasinky | < 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
| Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
| xxxxx výrobky x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| zmrazené xxxxxxx konzumované v xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
| ryby uzené xxxxxxxx kouřem | 102 | |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 |
| určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě | 102 | |
| Vibrio parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
| verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
| termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
| botulotoxin | negat. |
| mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z masa, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
| ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx provedl.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |