Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) zařízení, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx dopravních prostředků, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx jako
|
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x denní xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x denní xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
|
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx S* |
|
Přípravna zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx S* |
|
Studená xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, moučných pokrmů |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx S |
S |
S |
|
Umývárna xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
| I | Sezení x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx při xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx obou xxxx - např. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| IIb | Činnost xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx proudění xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx menších xxx 0,2 m.s-1 lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx tg (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tr (°C) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx to (°X) xxxxxxxx xx vztahu:
| Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx otvorů na 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (cm2/m2) | ||
| A | B | C | |||
| I | < 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (například xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx konzervy xx otevření se xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx se xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
| originální xxxxx majonéz, stud. xxxxxx, dresinky - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx platí xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * balené, označené |
| naložené xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx to technologie xxxxxxxx |
| + jde-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 h | 72 h* | * xxxxxx, označená |
| Litá těsta xx bramboráky, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx těsta, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx pokrmy xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 h |
0 | 0 | |
| zelenina xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, brambory, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (předpečená, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * balená, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné korpusy, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx pokrmy xxxx xxxxxx, vařené, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. ovocné), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, sekaná) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - zeleninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx šlehačkou | CV | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxx, x kelímku, xx xxxxxx či xxxxx,
- x kusových výrobků xxxxxxxxxx xxxxxx množství x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
| Koliformní bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin x xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx neopracovaných xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, korýšů x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
| Escherichia xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Plísně ** | 102 | *** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší mezní xxxxxxx v ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 1000 |
| E.coli | 0/100 |
| Enterokoky | 0/100 |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
| X.xxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx cereus | neurčené x přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx monocytogenes | určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx spp. | určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | negat/50 g xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
| Yersinia enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 g xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
| enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
| termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z masa, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a ovoce | 0,002 |
| ostatní xxxxxx (včetně nápojů) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx xxxxxxx.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |