Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx sezonní, určené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx provozování občerstvení xxx xxxxxxxxxxxxx, časově xxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx zřizují xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x denní xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x denní kapacitou xxx 500 pokrmů |
|
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
|
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx vstoje xxxx při chůzi xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, xxxxx vsedě x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx především xxxxxx, xxxxx x předklonu, xxxxx, xxxxxxxx obou xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, běžný úklid) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota xx (°X)* | Xxxxxxxx proudění xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech xxxxxxxx xxxxxxx menších než 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx tg (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx xx (°X) xxx xxxxxxx operativní xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově zchlazené | |||
| nespotřebovaný xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, stud. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx obalu xxxx spotřeby po xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (zák.č. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| naložené xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx technologie xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx masa, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| očištěná xxxxxxx zelenina | TZ | 6h | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx x řízenou xxxxxxxxxx označená |
| „cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Litá těsta xx xxxxxxxxxx, palačinky , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx saláty, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé xxxxxx xxxx pečené, vařené, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Teplé a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, omáčky (xxxx. ovocné), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, uzeniny xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - krémy x náplněmi šlehačkou | CV | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
| XX | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- porce xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, xx xxxxxx xx xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Listeria monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (například pokrmy x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x hlavonožců)
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx a ostatní, xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší mezní xxxxxxx v xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
| Salmonella | 0/50 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x přímé spotřebě | 105 |
| určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
| určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | 102 | |
| Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu | 102 | |
| Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
| xxxxx výrobky x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 |
| určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml | |
| Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
| Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
| stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
| enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
| termostabilní hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
| x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x obilovin, luštěnin, xxxxxxxx a ovoce | 0,002 |
| ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx zaměstnance, který xxxxx xxxxxxx.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 a xxxx | 20 |