Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x vybavené pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx občerstvení xxx xxxxxxxxxxxxx, časově xxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx jsou různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx zřizují jako
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x denní kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x příprava xxxxxx x xxxxx kapacitou xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
|
Přípravna xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo S+ |
PÚ xxxx S+ |
|
Přípravna cukrářských xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X* |
XX xxxx S+ |
|
Umývárna xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
| Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x mírnou aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| IIa | Činnost xxxxxx xxxx xxx chůzi xxxxxxx x přenášením xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, práce xxxxx x xxxxxxx obou xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| IIb | Činnost xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx silné frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
| XXX | Xxxxx především vstoje, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 kg, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx proudění xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
| Xxxxx práce | Operativní teplota x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
| XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*to stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (m.s-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx tr (°X) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°C) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °C | do +8 °C | do +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x xxxxxx konzervy xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
| originální xxxxx xxxxxxx, stud. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx, pak platí xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, maso ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx to technologie xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označená |
| „cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 h | 72 h* | * xxxxxx, označená |
| Litá xxxxx xx bramboráky, xxxxxxxxx , lívance apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * balené, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx x masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx pokrmy xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
| vařené těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx pro další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx zchlazené |
| Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. masa x xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxx korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx x celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx a xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. ovocné), zeleninové x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 h* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - zeleninové, luštěninové, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - krémy x náplněmi šlehačkou | CV | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, na tácku, x xxxxxxx, na xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx množství x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x xxxxxxxx x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxx x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, korýšů x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Plísně *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané nápoje xxxxxx x ostatní, xxxxxx z čerstvého xxxxx x zeleniny
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | 107 |
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx část 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus cereus | < 50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
| X.xxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
| Xxxxxxxx monocytogenes | určené x xxxxx spotřebě | negat/25 g xxxx ml |
| masné xxxxxxx x xx nižší xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx spotřebě | 104 |
| určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 g xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml | |
| Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 102 | |
| Vibrio parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
| Yersinia enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
| stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
| enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx hemolytický xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
| botulotoxin | negat. |
| mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z masa, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx nápojů) | 0,001 |
x) datum odběru (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |