Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které xx xxxxxxx jako
aa) xxxxx xxxx sezonní, určené x vybavené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x podávání občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx dopravních prostředků, xxxxxx xxx dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb podle §2 xxxx. c) |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x denní xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xxx 500 pokrmů |
Hrubá xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Umývárna xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx S+ |
Umývárna xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
IIa | Činnost vstoje xxxx při chůzi xxxxxxx s přenášením xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, práce vsedě x xxxxxxx xxxx xxxx - např. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx břemen (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx v předklonu, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % relativní xxxxxxxx
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost proudění Xxxxxxx va (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (m.s-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet operativní xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (cm2/m2) | ||
A | B | C | |||
I | < 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°C) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, protlaky, xxxxx, xxxxxxxx, šproty, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty se xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
originální xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na obalu xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx krájené, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx technologie xxxxxxxx |
+ jde-li o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 h | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Litá xxxxx xx bramboráky, xxxxxxxxx , lívance apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, případně xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx | XX, TZ | 12h + | 0 | 24 x | + šokově xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. masa x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx výrobky | |||||
Plněné korpusy, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx pokrmy xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, omáčky (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x obilné pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
Studené xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxx, pomazánky, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, uzeniny xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x náplněmi xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx speciality |
CV | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, xx xxxxxx xx xxxxx,
- x kusových výrobků xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Listeria monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin x xxxxxxx převážně živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx pokrmy x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x hlavonožců)
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší mezní xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a zeleniny
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 102 |
Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota x xxxxx nebo xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx ml |
Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny druhy xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
xxxxx xxxxxxx x aw nižší xxxx rovné 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
ryby xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x přímé spotřebě | 104 |
určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml | |
Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
botulotoxin | negat. |
mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (min.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |