Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x vybavené pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x podávání občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx občerstvení xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) zařízení, xxxxxxx jsou různé xxxx dopravních prostředků, xxxxxx pro xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 písm. c) |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x denní xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xxx 500 pokrmů |
|
Hrubá xxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx S* |
|
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
|
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, moučných pokrmů |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx S+ |
|
Umývárna xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx práce | Činnost | M (W.m-2) |
| I | Sezení x mírnou aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx chůzi xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx malých xxxxxx (xxxxxx,xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, práce xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| IIb | Činnost xxxxxxx x xxxxxxxxxx středně xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pokrmů, xxxx nádobí) | 106 až 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx vstoje, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení obou xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 kg, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx práce | Operativní teplota xx (°C)* | Rychlost xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech xxxxxxxx xxxxxxx menších než 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°C). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tr (°C) xxx xxxxxxx operativní xxxxxxx to (°C) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx xxxxxx na 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °C | do +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x plechu, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, plast) |
| SK | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx se xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
| originální xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx xx obalu xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx platí xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx krájené, xxxxxx, mleté | TZ | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, maso xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx o xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná masa, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * balené, označené |
| očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, vakuovaná xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Litá těsta xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx saláty, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx pro další xxxxxxxxxx | XX, TZ | 12h + | 0 | 24 x | + šokově xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, vařené, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Teplé x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, omáčky (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
| Studené xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
| Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 h | 0 | 0 | |
| nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - krémy x náplněmi šlehačkou | CV | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
| XX | 12 h | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx tácku, x xxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x xxxxxxxx x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx masa xxx, měkkýšů, korýšů x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
| X.xxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Bacillus cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
| Bacillus cereus | neurčené x xxxxx spotřebě | 105 |
| určené x přímé spotřebě | 104 | |
| určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxx monocytogenes | určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
| masné xxxxxxx x aw nižší xxxx rovné 0,92 | 102 | |
| zmrazené xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 g xxxx xx |
| xxxxxxx ostatní | negat/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
| určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy určené xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
| Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
| termostabilní hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z xxxx, xxxxxxx, xxx, masných xxxxxxx | 0,003 |
| x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
| ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx provedl.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |