Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které se xxxxxxx xxxx
xx) stálé xxxx sezonní, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, časově xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) zařízení, xxxxxxx xxxx různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx kapacitou xxx 500 xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx masa |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
|
Přípravna xxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
|
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
| X | Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx stání (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| IIa | Činnost xxxxxx xxxx xxx chůzi xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx malých xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - např. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| IIb | Činnost xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx v předklonu, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx vzduchu rh (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
| XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
| va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx než 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou kulového xxxxxxxxx xx (°X). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxxxxxxx ze xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. hloubka místnosti xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 m2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °C | do +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx * (například xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (sklo, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx otevření xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx na xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx lhůta (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
| Polotovary | |||||
| maso xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, maso ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + až 48 hod |
0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná xxxx, xxxxxx, ryby, sýry, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, označené |
| očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * balená, vakuovaná xxxx s řízenou xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Litá těsta xx bramboráky, palačinky , lívance xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| Rozpracované xxxxxx | |||||
| xxxxxxx kuchyně pokrmy xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| nakládané sýry, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, určená xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx pro další xxxxxxxxxx | XX, TZ | 12h + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, označená |
| Tepelně xxxxx. masa x xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxx | |||||
| Xxxxx pokrmy xxxx xxxxxx, vařené, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, omáčky (xxxx. ovocné), zeleninové x obilné xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 h* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
| Xxxxxx - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, uzeniny apod. xxxxxxx výroby, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 h | 48 h* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- xxxxx xxxxxxxx x originální xxxxx, na xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx či jinak,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x xxxx 100 xx až 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
| Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x tepelně neopracovaných xxx xxxxxx xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
| Escherichia xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Plísně ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
| Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx z čerstvého xxxxx x zeleniny
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
| Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
| X.xxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 102 |
| Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní stafylokoky | < 50 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
| určené x přímé spotřebě | 104 | |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
| Campy lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
| Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
| masné xxxxxxx x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| zmrazené xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x přímé spotřebě | 104 |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu k xxxxx spotřebě | 10 | |
| Salmonella xxx. | xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | negat/50 g xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k xxxxx spotřebě | 104 | |
| pokrmy xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
| Xxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
| botulotoxin | negat. |
| mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx zvláštní předpis **) | |
| Pokrmy | PM mg.kg-1 |
| z xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
| x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx zaměstnance, který xxxxx provedl.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 a xxxx | 20 |