Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které xx xxxxxxx jako
aa) stálé xxxx sezonní, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxx úsek |
Jiná zařízení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. c) |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x denní kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
|
Hrubá xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
|
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
|
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxx kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
|
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo S+ |
PÚ xxxx X+ |
|
Xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx - studená xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
|
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ nebo X* |
XX xxxx X+ |
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
| I | Sezení x mírnou xxxxxxxxx, xxxxxxxx stání (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
| XXx | Xxxxxxx vstoje xxxx při xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - např. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
| XXX | Xxxxx především vstoje, xxxxx x předklonu, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
| Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech proudění xxxxxxx xxxxxxx než 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°C). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (m.s-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 m2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, protlaky, xxxxx, xxxxxxxx, šproty, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * neskladovat x plechu, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx obalu xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx xxxxx (zák.č. 306/2000 Xx.) |
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxx (např. xxxxxxx) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx technologie xxxxxxxx |
| + jde-li x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
| obalovaná masa, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, označená |
| Litá těsta xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , lívance apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, případně xxxxxxx (xxxxx, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
| vařené xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově zchlazené |
| Teplé xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označená |
| Tepelně xxxxx. xxxx x xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Rozpracované xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Krémy, polevy, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé xxxxxx xxxx pečené, vařené, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, sekaná) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
| Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxx, pomazánky, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
| Cukrářské výrobky | |||||
| Zdobené, xxxxxx - xxxxx x náplněmi šlehačkou | CV | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx speciality |
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- porce xxxxxxxx v originální xxxxx, xx tácku, x kelímku, xx xxxxxx xx xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
| Koliformní bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx (například pokrmy x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožců)
| Mikroorganismus | Tolerované hodnoty x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
| Escherichia xxxx | 103 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Kvasinky | 5.104 | 106 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx * | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
| Xxxxxx ** | 102 | *** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxx *) | 102 | ** |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
| Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx a xxxxxxx, xxxxxx x čerstvého xxxxx x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
| Xxxxxxxx | 103 | 105 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
| X.xxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
| Bacillus cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
| Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
| Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
| E.coli | < 50 |
| Salmonella | 0/50 |
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxx | 0/50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxx cereus | < 50 |
| Xxxxxxxx | &xx; 50 |
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
| Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x přímé spotřebě | 105 |
| určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
| xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
| xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
| xxxx xxxxx xxxxxxxx kouřem | 102 | |
| Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 |
| určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
| Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
| určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 102 | |
| Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
| verocytotoxin 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
| botulotoxin | negat. |
| mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
| x xxxx, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
| x obilovin, luštěnin, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
| xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx nápojů) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) druh xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
| Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx expozice | ||
| °C | kPa | bar | kPa | bar | min |
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
| Teplota (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
| 160 | 60 |
| 170 | 30 |
| 180 x xxxx | 20 |