Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) stálé xxxx xxxxxxx, určené x vybavené pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx provozování občerstvení xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx jsou různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx jako
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x příprava xxxxxx x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. zeleninové saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
Přípravna xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx S* |
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo S+ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX nebo S+ |
Umývárna xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx stání (kancelářské xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx při chůzi xxxxxxx s přenášením xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, xxxxx vsedě x pohybem obou xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického zařízení) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx břemen (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení obou xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 kg, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx menších xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx operativní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kulového xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx xxxxxx na 1 x2 podlahové xxxxxx (cm2/m2) | ||
A | B | C | |||
I | < 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
II | 120 | 200 | 300 | ||
III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (například xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx se xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
originální xxxxx xxxxxxx, stud. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx spotřeby xx xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso krájené, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx ke xxxxxxxxx | XX | 24 h + až 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx technologie xxxxxxxx |
+ jde-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx s řízenou xxxxxxxxxx označená |
„cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxx xxxxx xx bramboráky, xxxxxxxxx , lívance xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx těsta, případně xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx saláty, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
vařené xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově zchlazené |
Teplé xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Krémy, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx pokrmy xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx v celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Teplé x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Polévky, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x ost. | SK | 12 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx výroby, po xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, na xxxxxx xx xxxxx,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožců)
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku |
Escherichia xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Plísně *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Mikroorganismus | Nejvyšší mezní xxxxxxx v ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Salmonella | 0/50 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Bacillus cereus | < 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 102 |
Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo ml |
Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
Xxxxxxxx monocytogenes | určené k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
xxxxx výrobky x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
zmrazené xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx stavu (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx ml |
všechny xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
určené k xxxxx spotřebě | 104 | |
pokrmy určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu k xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
botulotoxin | negat. |
mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx nápojů) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx expozice | ||
°C | kPa | bar | kPa | bar | min |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Teplota (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |