Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx sezonní, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx dopravních prostředků, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx zřizují xxxx
| Xxxxxxxx xxxx | Xxxx zařízení xxxxxxxxxxxx služeb xxxxx §2 písm. c) | Výroba x xxxxxxxx pokrmů x denní xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx | Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx | Xxxxxx x příprava pokrmů x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx | 
| Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx | X | X | X | X | 
| Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) | P | PÚ | PÚ | S | 
| Přípravna xxxxx * | X | XX | XX | XX | 
| Xxxxxxxxx masa | PÚ | PÚ | S | S | 
| Přípravna xxx | X | XX | XX xxxx X* | XX xxxx S* | 
| Přípravna zvěřiny ** | X | X | X | X | 
| Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx | X | XX | XX xxxx X* | XX xxxx X* | 
| Xxxxxxx xxxxxxx | XX | XX | XX | XX xxxx X+ | 
| Xxxxx kuchyně | PÚ | S | S | S | 
| Dietní xxxxxxx | X | XX | XX xxxx X+ | XX xxxx S+ | 
| Přípravna xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) | XX | XX | X | X | 
| Xxxxxxxxx xxxx, moučných pokrmů | PÚ | PÚ | PÚ | PÚ xxxx S+ | 
| Umývárna xxxxxxxx xxxxxx | X | X xxxx S | S | S | 
| Umývárna xxxxxxxxxx xxxxxx | XX | XX | XX xxxx X* | XX xxxx X+ | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | X | X | X | X | 
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) | 
| I | Sezení x mírnou xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 | 
| XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s přenášením xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x pohybem xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 | 
| XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 | 
| XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx obou xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 kg, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 | 
| Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx va (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx rh (%) | 
| X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 | 
| XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
| XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 | 
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
| Xxxxx práce | Operativní teplota x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) | 
| X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 | 
| IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
| XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
| XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 | 
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
| va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 | 
| X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 | 
Xxx xxxxxxxxxxx proudění xxxxxxx xxxxxxx než 0,2 m.s-1 lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx xx (°C) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxxxxxxx xx xxxxxx:
| Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx otvorů xx 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
| X | X | X | |||
| X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 | 
| XX | 120 | 200 | 300 | ||
| XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
| XX | 80 | 140 | 200 | ||
&xxxx;
| Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
| xx +4 °C | do +8 °C | do +2 °X šokově xxxxxxxxx | |||
| xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx obal (xxxx, xxxxx, xxxxx) | 
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové konzervy xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
| XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
| xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx xx xxxxx xxxx spotřeby po xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) | 
| Xxxxxxxxxx | |||||
| xxxx xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + až 48 xxx | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené x xxx xx technologie xxxxxxxx | 
| + xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| xxxxxxxxx masa, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx s řízenou xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 
| „xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| Xxxx těsta xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * balené, označené | 
| knedlíky xxxxxx(xxxxxx x masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
| xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx | 
| xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx zchlazené | 
| Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
| Plněné korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
| Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
| Pokrmy | |||||
| Teplé xxxxxx xxxx xxxxxx, vařené, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| + xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
| Xxxxx a xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx | 
| + xxxxxx zchlazené | |||||
| Polévky, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
| Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, xxxxxx, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, chleby | 
| Saláty - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x ost. | SK | 12 h | 0 | 0 | |
| Krémy, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
| xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
| Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
| Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx šlehačkou | CV | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx speciality | 
| CV | 12 x | 0 | 48 x* | ||
- porce xxxxxxxx x originální xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx či xxxxx,
- x kusových výrobků xxxxxxxxxx pokrmu množství x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | 
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 | 
| Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 | 
| Koliformní bakterie | 103 | 105 | 
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 105 | 106 | 
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožců)
| Mikroorganismus | Tolerované hodnoty x gramu nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 | 
| Xxxxxxxx | 104 | 106 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 | 
| Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Kvasinky | 5.104 | 106 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | 
| Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz část 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 | 
| Xxxxxx * | 102 | ** | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 | 
| Koliformní bakterie | 103 | 105 | 
| Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 5.104 | 106 | 
| Xxxxxx ** | 102 | *** | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 | 
| Xxxxxx *) | 102 | ** | 
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 | 
| Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 | 
| Xxxxxxxx | 102 | 105 | 
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx z čerstvého xxxxx x zeleniny
| Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | 107 | 
| Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 | 
| Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 | 
| Xxxxxxxx | 103 | 105 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx v xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 | 
| X.xxxx | 0/100 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/100 | 
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Bacillus cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 | 
| Kvasinky *) | 5.102 | 104 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 | 
| X.xxxx | &xx; 50 | 
| Salmonella | 0/50 | 
| Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxx cereus | < 50 | 
| Xxxxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | 
| Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 | 
| Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxxxx | 0/50 | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | 
| Xxxxxxxx | &xx; 50 | 
| Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota x xxxxx nebo xx xxxxxx | 
| Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 | 
| xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
| Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo ml | 
| Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 | 
| xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx | 
| xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
| xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
| ryby xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
| Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | 
| xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
| Xxxxxxxxxx spp. | určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 g xxxx xx | 
| xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo ml | |
| Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx | 
| Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 | 
| xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
| xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
| Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 g xxxx xx | 
| Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx | 
| Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | 
| xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) | 
| xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) | 
| enterotoxin (B.cereus) | negat.*) | 
| verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) | 
| termostabilní hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. | 
| xxxxxxxxxxx | xxxxx. | 
| xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) | |
| Xxxxxx | XX xx.xx-1 | 
| x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 | 
| x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 | 
| xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx nápojů) | 0,001 | 
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v různou xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx xxxxxxx.
| Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
| °X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx | 
| 121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 | 
| 134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 | 
| Teplota (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) | 
| 160 | 60 | 
| 170 | 30 | 
| 180 x xxxx | 20 | 
 
                    