Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx sezonní, určené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx dopravních xxxxxxxxxx, xxxxxx pro dlouhodobé (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx xxxxxxx jako
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 písm. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
Přípravna xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
Přípravna xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxx kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX nebo S+ |
Umývárna xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx stání (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
IIa | Činnost vstoje xxxx při xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zařízení) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxxx břemen (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pokrmů, xxxx nádobí) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx v xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (přenášením břemen xx 15 xx, xxxxxxx, pekaři, skladníci, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx proudění xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx proudění xxxxxxx xxxxxxx než 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx operativní teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tg (°X). Xxx xxxxxx rychlostech xxxxxxxx va (x.x-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx xx (°X) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx to (°C) xxxxxxxx ze xxxxxx:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx na 1 x2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
II | 120 | 200 | 300 | ||
III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově zchlazené | |||
nespotřebovaný xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x xxxxxx xxxxxxxx xx otevření se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na xxxxx xxxx spotřeby po xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx lhůta (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, maso ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * balené, označené |
očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx označená |
„cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, označená |
Litá xxxxx xx xxxxxxxxxx, palačinky , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 h |
0 | 0 | |
zelenina očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx těstoviny, xxxx, brambory, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. masa x xxxx xxx 50 % (předpečená, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx výrobky | |||||
Plněné xxxxxxx, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Pokrmy | |||||
Teplé xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Teplé x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
Studené xxxxxx xxxxxx (chlebíčky, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 h* | * xxxxxx xxxxxx, chleby |
Saláty - zeleninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, xxxx x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx apod. xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx speciality |
CV | 12 h | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x originální xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu množství x xxxxxxxxx 100 x až 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu x xxxxxxxxx 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin x xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx neopracovaných xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Escherichia xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Plísně *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
E.coli | < 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 102 |
Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Kvasinky | < 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x přímé spotřebě | 104 | |
určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
masné xxxxxxx x aw xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
zmrazené xxxxxxx konzumované x xxxxxxxxxx xxxxx (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx uzené xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo ml | |
Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx ml |
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx hodina, jsou-li xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx provedl.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |