Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) stálé xxxx xxxxxxx, xxxxxx x vybavené xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx občerstvení xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx zřizují jako
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb podle §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x denní xxxxxxxxx xx 100 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x denní kapacitou xxx 500 pokrmů |
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx pro vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX nebo S* |
PÚ xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X* |
XX nebo X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx vstoje xxxx xxx chůzi xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x pohybem obou xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx spojená x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx silné frekvenci xxxxxxxxx, rozvozci pokrmů, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu rh (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % relativní xxxxxxxx
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu rh (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx proudění xxxxxxx menších než 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (m.s-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°C) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
II | 120 | 200 | 300 | ||
III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °C | do +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
nespotřebovaný xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, protlaky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, plast) |
SK | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, stud. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx obalu xxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx krájené, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx technologie xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, vakuovaná xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 h | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Litá xxxxx xx bramboráky, palačinky , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
Rozpracované xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx pokrmy xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, určená xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx zchlazené |
Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Tepelně xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx x xxxxxxx pokrmy | SK | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx výroby, po xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
Xxxxxxxxx výrobky | |||||
Zdobené, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxx, x xxxxxxx, na xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Listeria monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx neopracovaných xxx xxxxxx xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Plísně ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Bacillus xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Plísně *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx x ostatní, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 1000 |
E.coli | 0/100 |
Enterokoky | 0/100 |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
E.coli | < 50 |
Salmonella | 0/50 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Salmonella | 0/50 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxx cereus | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
Escherichia xxxx 0 157 | všechny druhy xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx monocytogenes | určené k xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
ryby xxxxx xxxxxxxx kouřem | 102 | |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx spp. | určené xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
xxxxxxx ostatní | negat/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
verocytotoxin 1 a 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
termostabilní xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Pokrmy | PM mg.kg-1 |
z xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |