Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, přičemž xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx všech nebo xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx odpařením xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
h) sušeným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx působením xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající sýr x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) máslem xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx xxxxxx tuk xx formě xxxxxx xxxx v tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx stolního másla x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek vznikající xxxx xxxxxxxx produkt xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx sýrů, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x smetana xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 1, 2, 5 a 6,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx nebo smetana.
(4) U tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ošetření.
(5) Odstředěné xxxxx xx označí slovy "Xxxxxxxxxx mléko" o xxxxx xxxxxx nejméně 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v tucích" x xxxxx písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxx xxxxxxx protilehlých stranách xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, s xxxxxxxx údaje x xxxxxxxx mléka v xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx postupuje xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx označení xxxx být x xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 musí xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxx pozadí x xxxxx xxx překrývat xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx obrazová xxxxxxxxxx.
(7) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx tekuté mléko xxxx tekutá xxxxxxx, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 a 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx označeno
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
b) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx nebo zakysaná xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stolního xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx a datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
a) názvem xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 tabulce 11,
x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx surovinami je xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, syřidlo x xxxxxxx vápenatý.
(14) Xxxxx "smetanový xxxx" xx použije x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Sýr se xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx označit xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx skupiny x xxxx xxx označit x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx mléka", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštními předpisy, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, sýrařské kultury, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxx do 2,5 % hmotnostních,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně ošetřen.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ultrapasterací, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx více xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx u xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Názvem "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx mléčné xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Názvem "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx sýrů lze xxxxxx názvy "sýrový xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, salámový xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x xxxx x xxxxxx u xxxx x tvarohů xxxxx xxxxxxxxx xx plus 4 % od xxxxxx uvedených xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx připouští xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Údaj o xxxxxxxx složky xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele xxxxxx x případě, xx malé xxxxxxxx xxxxxx 4) pro xxxxx ochucení představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základních xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobená xx xxxxxxxx směsi, xxxxx byla připravena xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x mražené xxxxx xx označují názvem xxxxx x skupiny. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x mraženého krému xx uvede x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx v xxxxx potraviny tuto xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx složky, x xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % hmotnostních.
(6) X výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx v názvu xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx musí xxx takto xxxxxxx.
(8) Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chutících složek x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx formě musí xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně rozeznatelnou xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x nižší. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Záznamy x registrování xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxx x uchovány xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jejich xxxxxxx xx xxxxx xxxx povoleno.
ODDÍL 3
XXXXX TUKY A XXXXX
§11
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx tukem a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v triacylglycerolu xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a olej xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných tuků x olejů xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x olej nebo xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx s xxxxxxx xxxx a xxxxx xx formě emulze xxxx x tuku; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx uvede i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny, pokud xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx tuku ve xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx obsahu tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného tuku xx xxxxxxx i xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x g xx 100 g xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tolerancí maximálně 2 % hmotnostních xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za studena.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze použít xxx vepřové sádlo xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx loje ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9.
§14
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování nesmí xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx obalů tekutých xxxx xxxxxxxxx označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, §8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
 
Skupina
 
Podskupina
 
Mléko
 
tekuté
 
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
 
 
zahuštěné
 
částečně xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
kasein xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
&xxxx;
Účinnost xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté

Druh výrobku

Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn./hmotn.

Obsah sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxx plnotučné (se xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (bez standardizace)

nejméně 3,5

xxxxxxx 8,5

Mléko xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx výrobku

Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Kysaná mléka xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

nejméně 7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx než 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx odtučněný

méně než 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx a označovány xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx výrobků x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx kultura

Mléčná mikroflóra xxxxxxx v 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo směsné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x kvasinky 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x symbióze

bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x mezofilními x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx však xxx zachován optimální xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Neslazené

Slazené*)


Mléčný xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx tuk

Mléčná xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


nejméně 20,0

x toho: polotučné


nejméně 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



nejvýše 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx zahuštěného mléka xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 až 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx smetana

Druh

Obsah mléčného xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx nízkotučné

nejvýše 8,0

Xxxxxx xxxxx odtučněné

nejvýše 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx v %

Xxxxx xxxx x %

Čerstvé xxxxx, máslo x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýrů podle xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 69,0

Měkký

nejméně 67,0
Poznámka: *) X přírodních xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů.
Tabulka 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x sušině x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x sušině xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx v %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Nízkotučný xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxx než 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx

Xxx nezrající

čerstvý


termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx povrchu


s mazem xx xxxxxxx


x celé xxxxx

x xxxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx se respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx normách xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje

Tavený xxx

Xxx x xxxxxx x %

Sušina v %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

nízkotučný

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx sýry xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x dalšími xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obdobně x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx než xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx olej, xxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx max. obsahu 5 % xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx

xxx
xx předpokladu, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx sýra

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx postačuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx dodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx xx xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx kyselý

Obsah vlhkosti

nejvýše 10,0 %

nejvýše 10,0 %

Xxxxx bílkoviny v xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

nejméně 90,0 %

Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

nejvýše 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxxx kyselost, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX na 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx P2O5)

nejméně 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 x

xxxxxxx 22,5 xx x 25 g
Tabulka 16 - Kaseináty


Kaseináty

Obsah xxxxxxxx

xxxxxxx 8,0 %

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx x 25 x

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení mléka x xxxxxxxx výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
 
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 x
&xxxx;
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx balení
 
Máslo xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
 
do 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dalších mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
 
vodová
 
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
 
Mražený xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx a mražený xxxx smetanový
 
nejméně 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx mléčný
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
 
nejméně 2,5
 
Zmrzlina x mražený xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, zejména xxxxxxxxx tvarohový
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
méně xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 xx nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je zařazen xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Alimentarius.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx kyselostimg XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
 
Číslo xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxx xxxxxxxxxxxxx KOH/g
 
max. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /kg
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx erukové
 
Palmový
 
Slunečnicový
 
Sójový
 
Kokosový
 
Olivový
 
Hustota při 15 °X (kg/m3)
 
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
 
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných látek (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
 
max. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
 
max. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
 
ND - 1,0
 
C 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
 
50,0 - 70,0
 
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
 
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
 
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
 
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
 
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,2
 
ND
 
C 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND
 
ND
 
C 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx tuk
 
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. per. kysl./kg)
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x těk. látek
 
max. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
 
Číslo xxxxxxxxx xx XXX /x tukové fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx s xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "šlehaný" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx tuku xx xxxxxxx se nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx než 2 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxxxxxxx obsahem xxxx xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx pomazánkový, tuk xx vaření x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /g tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Směsný xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný tuk x bližším xxxxxxx xxxxx použití x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx tuku x celkového xxxxxx xxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného procentického xxxxxx xxxx. Průměrným xxxxxxx xxxx se xxxxxx průměr stanovení xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx vaření a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
 
 
Index xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
 
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
 
 
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx tání °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Tabulka 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % hmotn. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty x % xxxxx. max.
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
 
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
 
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Příloha č. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný xxxx
&xxxx;
xx 1 litru
 
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, lůj, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x oleje
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) vyhlášky č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "e", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.