Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený výlučně x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou být xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx mléka,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka nebo xxxxxxx,
h) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) zrajícím xxxxx sýr, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) máslem xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný xxx xx formě xxxxxx xxxx x xxxx,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x nižších,
x) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx výrobek vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx působením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx procesu x xxxx balením k xxxxxxxxx nebo zastavení xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x smetana xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x skupinou,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx pro jednotlivé xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx jako xxxxx xxxx smetana.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x tekuté xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx.
(5) Odstředěné xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx nejméně 30 xx. V xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se uvedou xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tucích" x výšce písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení xx xxxxx xx obou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx kterých xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx postupuje xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být o xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx tištěno xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jej xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Jako xxxxxxxxx xxxxx nebo trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx tekuté mléko xxxx tekutá xxxxxxx, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx slazený, xxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný výrobek, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx skupiny, pokud xxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem xxxx mimo skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo zakysaná xxxxxxx a mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx data xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx označuje xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, datum vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) názvem xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetany x xxxxxxx nejméně 30 % tuku x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(15) Sýr xx xxxxxxxx
a) názvem xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx dále xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx označit x názvem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
e) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx mléka", pokud xxx xxxxx výrobek xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) jako xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx a přísadou xxxxx sůl do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako tavený xxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx než 5 % laktózy..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "čerstvé" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx výroby x nezrající xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně ošetřen.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x tekutá xxxxxxx, xxxxx byly tepelně xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx máslo,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx a mléčné xxxxxxx se dále xxxxxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U mléka x mléčných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx druhy mléka xx výrobku se xxxxxx u názvu "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx xxxx xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "mléčný nápoj" xxx xxxxxx u xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "mléčný" xxx označit xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří nejméně 51 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx sýrů xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x xxxx v xxxxxx x sýrů x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % xx xxxxxx uvedených xx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Údaj o xxxxxxxx složky xx xxxxxx na obalu xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) pro xxxxx xxxxxxxx představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx xx xxxxxxxx směsi, xxxxx byla xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx a xxxxxxx. X zmrzlin vodových xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x mraženého xxxxx xx uvede i xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) U zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx tuto xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a mražený xxxx xxx označit xxxxxx
a) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxx,
x) podle použitého xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx vysoký, xxx xxxxxxxx charakteristickou x zřetelně rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xx skladují a xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxx 15 oC. Záznamy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x závislosti xx xxxxxxxx zastoupení mastných xxxxxxx v triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx živočichů a xxxxxxx živočišných produktů,
x) ztuženým xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel procesem xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx směsi ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) emulgovaným xxxxx jedlý tuk x xxxx xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx x xxxxxxx xxxx a oleji xx xxxxx emulze xxxx x tuku; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x xxxxx se xxxx xxxxx x xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx xxxx ve xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx celkový xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného tuku xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx v g xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxx x margarínů, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x tuků x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx obsah tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx xxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx lůj tavený, xxxxx xxx vyroben xxxxx ze syrového xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování nesmí xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a emulgovaných xxxx 15 °C,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx dosavadní označení.
Příloha č. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
|
|
|
acidofilní xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
|
|
Sýr
|
přírodní
|
nezrající
termizovaný
|
|
|
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx a xx xxxxx mikroorganismů mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx polotučné | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx mléko | nejvýše 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % hmotn. |
Smetana | nejméně 10,0 |
Smetana xx šlehání | nejméně 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Kysaná xxxxx xx. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Jogurt xxxx xx sníženým obsahem xxxx | xxxx než 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx mléko | Lactobacillus acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 106 Lactobacillus xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Candida xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze | bakterie mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Kysaný mléčný xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků mohou xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx tuk | Mléčná sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx smetana | nejméně 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx mléko | nejméně 7,5 | nejméně 25,0 | xxxxxxx 8,0 | nejméně 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx částečně odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x toho: xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,0 |
Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx smetana
Druh | Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x toho xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx v % | Obsah xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Máslo x xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx v % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx máslo | nejméně 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x obsahu vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% VVTPH = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Polotvrdý | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x rozmezím xxxxxxxxxxxx xxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (x procentech)*)
Sýr | Tuk x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Polotučný | nejméně 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx charakteristiku
% xxxx x xxxxxx = | g xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzistence x obsahu xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx nebo měkký xxxx xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního sýra xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx povrchu |
s xxxxx xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x toho | s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx sýr | s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - informativní údaje
Tavený xxx | Xxx v sušině x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
nízkotučný | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx sýry dělí xx xxxxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx být xx vztahu x xxxxxx tuku x xxxxxx (v %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro výrobu xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx sýr | Tavený xxx a tavený xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx pojmenovaný | druhově xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana | pouze xxx standardizaci xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx složky | ne | ano do xxxx xxx. obsahu 5 % laktózy xx finálním xxxxxxx xxxx | xxx xx předpokladu, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x xx xx xxxxxxx x cukry | ano |
Poznámka: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | nejvýše 10,0 % |
Xxxxx bílkoviny v xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | nejméně 90,0 % |
Xxxxx kaseinu x bílkovině | nejméně 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx N xxxxxxx NaOH xx 1 g | - | nejvýše 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 mg x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Obsah xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Obsah xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
nad 500 g
|
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx balení
|
Máslo xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dalších mléčných xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tukem
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základní směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx výrobku
|
Celková sušina
|
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina a xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Poznámka:
*) rostlinný xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém balený
|
do 100 xx nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx olej podle xxxxx živočicha
|
ztužený tuk
|
||
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Alimentarius.
Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx KOH/g
|
max. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx a takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
Látky xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
Číslo xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
max. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
0,5 - 5,0
|
C 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
C 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
C 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (obsah xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)
|
max. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx. /kg
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx nebo zdravotně xxxxxxxxxx vzduchem. Xxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx se xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx deklarovaného procentického xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx lišit o xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x bližším xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x obsah xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 2 % xx deklarovaného procentického xxxxxx xxxx. Průměrným xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X v % xxxxx. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
Č. xxxxxxxxx v mg XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
|
|
0,05
|
0,05
|
Obsah xxxxx x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
|
Index xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx kyselin
|
|
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. zmýdelnění mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
|
|
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Tabulka 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx lůj xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx max.
|
10,00
|
16,00
|
Nečistoty x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. jodové podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx max.
|
10
|
12
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
|
do 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
|
nad 15 litrů
|
- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Sb., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.