Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, přičemž xxxxx, že xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx tepelně neošetřený xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx sýr, x xxxxxxx xx prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný tuk xx formě xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx máslo dlouhodobě xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin z xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx balením x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 tabulkách 1, 2, 5 a 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx smetana.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx ošetření.
(5) Odstředěné xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx písmen xxxxxxx 30 xx. V xxxxx blízkosti xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx "x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tucích" x výšce písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxx na xxxx xxxxxxx protilehlých xxxxxxxx xxxxx, xx kterých xxxxx xxx uvedeny xxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx v xxxxx. X případě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxx být o xxxxx třetinu xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 musí xxx tištěno xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jej xxxxxxxxx xxxxxxxx obalu. Xx xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx obrazová xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx výrobek musí xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 a 4,
x) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx slazený, xxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx skupiny, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
c) obsahem xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, syřidlo a xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx z tvarohu xxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) u xxxxxxx tavených xxxx xx označuje x xxxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx tavený sýr xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) obsahem tuku xxxx tuku v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento výrobek xxxxxxx v xxxxxxx xx zvláštními xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, sýrařské kultury, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx sůl do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx data xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx xxxxxxxx
x) tekuté mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx máslo,
x) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx výrobků x kravského xxxxx xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, označí xx xxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx, od xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % mléka. Xxxxxxx druhy xxxxx xx xxxxxxx se xxxxxx x názvu "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, x němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx tvoří xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(23) Xxx vícesložkové výrobky xx xxxx xxx xxxxxx názvy "xxxxxx xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka a xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx x tuku v xxxxxx u xxxx x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx až plus 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx x xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx na xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx malé xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx ochucení xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx se skladují, xxxxxxxxxx a uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx xx smetany, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx určených x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx jen "základní xxxx"),
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx i xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx krému, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, je xxxxx uvést x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
a) čokoládový, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx v názvu xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuk musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx chutících xxxxxx x nerozmělněné formě.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °C x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx se přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC nebo xxxxx x jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx teploty vzduchu. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xx xxxxx 15 oC. Záznamy x registrování xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x uchovány xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x mrazicích xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx na viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx povoleno.
ODDÍL 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx ze xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) živočišným xxxxx x olejem jedlý xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx jatečných zvířat, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx živočišných produktů,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx jedlý tuk, xxxxx prošel procesem xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx a olejů xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx s xxxxxxx xxxx a xxxxx xx formě emulze xxxx x tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx a jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového tuku x xxxxx xx xxxx uvede i xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) U xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx vyznačí x xxxxx xxxxxxxx tuku x tukové složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx v x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx použít x xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo vyrobeno xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx hřbetního x plstního, a xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Do 1. ledna 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
 
jogurt
 
nízkotučný nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
 
 
 
kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx na strouhání xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s plísní xx povrchu
s plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
 
 
 
koprecipitát xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x na xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxx plnotučné (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (bez xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx mléko

nejvýše 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Smetana xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Kysaný mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetany

nejméně 10,0


Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt xxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx složky smí xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Název kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx kultura

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx mléko

Lactobacillus acidophilus x další xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx mléko

zákys skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný xxxxxxx x bifido-kulturou

Bifidobacterium xx. v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, produkující kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx tuk

Mléčná xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

nejméně 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

více než 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx mléko xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Poznámka:*) Xxxxxxxx sacharózy u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 až 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx smetana

Druh

Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxx plnotučné

nejméně 26,0

Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Sušené xxxxx odtučněné

nejvýše 1,5
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah tuku x % hmotn.

Obsah xxxxxx x %

Xxxxx xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Máslo xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

nejméně 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) U přírodních xxxx x rozmezím xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx tuku v xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x sušině v %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - g xxxx
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle konzistence x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx x %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního sýra xxxxx xxxxx

Xxx nezrající

čerstvý


termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx


x xxxxx xx povrchu


v xxxx xxxxx

x toho

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X sýra, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - informativní xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx sýry xxxx xx polotuhé xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx xxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxx (v %) x xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x dalšími technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx obdobně x pro xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx než xxx

Xxxxxx xxx a tavený xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx finálním taveném xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (sacharidy xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x sezónní zelenina

podle xxxxx výrobku v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu šestinu xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx xx nejedná x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

nejméně 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx X xxxxxxx XxXX na 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

nejvýše 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 xx x 25 x

xxxxxxx 22,5 xx v 25 g
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, přepočtený xx xxxxx extrakt

nejvýše 2,0 %

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Hodnota xX

6,0 - 8,0

Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx částice)

nejvýše 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
do 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého balení
- 0,5 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
&xxxx;
xx 125 g
 
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
 
Máslo xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx balení
 
do 250 g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména jogurtová xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx krém
 
smetanový
 
mléčný
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tukem

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx a mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
 
Mléčný xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx smetanový
 
nejméně 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx mléčný
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Poznámka:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
 
do 100 xx nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
 
 
nad 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx olej
 
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné xxxx x oleje x xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
 
Číslo kyselosti xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx x xxxxx deklarovanémg XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /kg
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx lisované za xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °C (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
 
924 - 928
&xxxx;
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
 
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
 
ND - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
 
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
 
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
0,3 - 3,5
 
C 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
 
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
 
50,0 - 70,0
 
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
 
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
 
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Ztužený a xxxxxxxx tuk
 
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH /x xxxxxx fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx se xxxxx xxxxx o xxxx xxx 1 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx o xxxx než 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xx XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrný xxxxx xxxx ve výrobku xx nesmí lišit x xxxx xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického obsahu xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx vaření a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. max.
 
 
0,25
 
0,30
 
Č. xxxxxxxxx v xx XXX/x max.
 
1,20
 
1,30
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
 
 
0,05
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Hovězí lůj
 
 
Hovězí xxx výběrový
 
Hovězí lůj xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty v % hmotn. max.
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
 
42 - 48

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x olejů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
 
nad 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
do 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x mražené xxxxx x jedlé tuky x oleje
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.