Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, splňující požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) mléčným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, přičemž xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx ošetřený podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku nejméně 10 % hmotnostních,
x) kysaným mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx smetany x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx syrovátky,
j) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) zrajícím xxxxx sýr, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx sýr, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx formě xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx máslo dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Mléko x xxxxxxx musí xxx označena
a) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) obsahem xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ošetření.
(5) Xxxxxxxxxx mléko xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx nejméně 30 xx. X xxxxx blízkosti tohoto xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx "x xxxxx xxxxxx xxxxxxx vitaminů xxxxxxxxxxx v tucích" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxx xxxxxxx protilehlých xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx údaje, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx obalu válcovitého xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx o xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx překrývat xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx žádná grafická xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx tekutá xxxxxxx, xxx bylo zvýšení xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx výrobek musí xxx označen
a) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) obsahem xxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx slazený, pokud xx přidáno pouze xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Mléčný xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xx skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejce.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx jednosložkový výrobek, xxxxx surovinami xx xxxxx mléko, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx v xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx označit xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 tabulkách 9, 10 a 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx lze označit x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx tavený sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", pokud xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a chlorid xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % hmotnostních,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný výrobek xxxx být xxxxxxx xxxxxx druhu nebo xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "čerstvé" lze xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx data výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx označeny
x) xxxxxx mléko x xxxxxx smetana, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, vysokou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x mléčných výrobků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx být druh xxxxxxxxxxxxx zvířete xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % mléka. Xxxxxxx druhy mléka xx xxxxxxx xx xxxxxx x názvu "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(21) Názvem "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u sušiny x xxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xx xxxx 4 % xx xxxxxx uvedených xx xxxxx, x zrajících xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx u sušiny xxxxx 1 %.
(26) Údaj o xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x případě, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) pro xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx ochucujících přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a skupiny. X zmrzlin vodových xxxxxx být název xxxxxxx uveden.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xx uvede x xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, je xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx označit xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % hmotnostních kakaa,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % hmotnostních.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx v xxxxx xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chutících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx při teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx x vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx tukem a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x olejem jedlý xxx x olej xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, který xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a přeesterifikace, xxxx směsi ztužených xxxx a jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x olej nebo xxxx ztužených nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xx formě xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) U xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxx složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx v x xx 100 g xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx maximálně 2 % hmotnostních xxx obsah xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx obsahu tuku.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx studena" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx studena.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx syrového xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °X,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. ledna 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx potraviny v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx počátku účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Mléko
|
tekuté
|
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
|
|
zahuštěné
|
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
|
|
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx selského
|
|
|
Smetana
|
tekutá
|
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx mlékařské kultury
|
||
|
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
|
Máslo x xxxxxx obsahem tuku
|
|
|
|
Máslo xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
|
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx povrchu
s xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, bílý
|
|
|
|
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
|
|
|
|
koprecipitát xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx plnotučné (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Selské xxxxx (bez xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Smetana xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Kysaná mléka xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Jogurt xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Jogurt xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxx než 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx a označovány xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků s xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx kysaného xxxxxxx | Xxxxxxx kultura | Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x |
Xxxxxxxxxx mléko | Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. thermophilus x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. smetanového zákysu, xxxxxxxx x kysané xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený z xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx a mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx tuk | Mléčná xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | % xxxxx. | % hmotn. | |
Zahuštěná xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | nejméně 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx než 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x toho: xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 | ||||
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx poměr = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetana | nejméně 42,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
z xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah xxxxxx x % | Xxxxx xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | nejvýše 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | nejméně 42,0 |
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx ve vztahu x obsahu xxxx x tukuprosté xxxxx xxxx
% XXXXX = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Polotvrdý | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Poznámka: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (v procentech)*)
Sýr | Tuk x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx než 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx výše xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% xxxx x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle konzistence x xxxxxx xxxx x sušině
Tvaroh | Tuk x xxxxxx x % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x mazem xx povrchu | |
v celé xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně na xxxxxxx |
Xxxxxxxx sýr | s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx rozmezí jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x sušině x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 a 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx sýry dělí xx xxxxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) musí být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx jiných xxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx xxx | Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx olej, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx finálním taveném xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx kultury | ano | ano | ano |
Enzymy*) | ano | ano | ano |
Cukry (sacharidy xx sladícím xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x xx xx xxxxxxx x xxxxx | xxx | |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx X xxxxxxx NaOH xx 1 g | - | nejvýše 0,27 |
Obsah xxxxxx (xxxxxx P2O5) | nejméně 7,5 % | nejvýše 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 mg x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx vlhkosti | nejvýše 8,0 % |
Xxxxx bílkoviny x sušině | nejméně 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx suchý xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Hodnota xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx částice) | nejvýše 22,5 xx x 25 g |
Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 1000 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 g
|
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
|
vodová
|
||
|
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
|
Mražený xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxx výrobku
|
Celková xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
|
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
nejméně 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx vodová x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) netýká xx xxxxxx tuku a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx složek.
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx krémů
|
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
Příloha č. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx zařazen xx této xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Alimentarius.
Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x oleje
|
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
||||||
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxx deklarovanémg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
|
Látky xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a oleje
|
||||||
|
Řepkový x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx erukové
|
Palmový
|
Slunečnicový
|
Sójový
|
Kokosový
|
Olivový
|
|
|
Hustota xxx 15 °X (kg/m3)
|
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg KOH/g xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
188 - 196
|
| &xxxx;
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 18
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxx jednotlivé jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
| &xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 10:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
| &xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
| &xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
| &xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
| &xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
| &xxxx;
X 18:0
|
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
| &xxxx;
X 18:1
|
50,0 - 70,0
|
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
|
C 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
| &xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
| &xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
| &xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
ND
|
|
C 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
| &xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
| &xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = nedetekovatelný (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený a xxxxxxxx xxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
|
Obsah xxxx x xxx. látek
|
max. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
|
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
| &xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx tuku ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx lišit x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku x pěti náhodně xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx vaření x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x tukové xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
|
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Směsný xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx než 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx a obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného procentického xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Vepřové xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek při 105 °X v % xxxxx. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
|
Č. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
| &xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
|
|
Index xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
X. zmýdelnění mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
|
|
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
|
10,0
|
|
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
| &xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
| &xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx v % hmotn. max.
|
0,05
|
|
|
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
|
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
| &xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
190 - 202
|
| &xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
|
Rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
| &xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx mléka vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. s účinností xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.