Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý mléčný xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
g) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx bílkovin nad xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx sýr, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a fyzikálním xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx výrobek obsahující xxxxxxxx mléčný tuk xx xxxxx emulze xxxx x tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
r) xxxxx vyskladnění datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) mléčným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
t) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) xxxxxxxx ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx balením k xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Mléko x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, který xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx a tekuté xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx označí slovy "Xxxxxxxxxx mléko" x xxxxx xxxxxx nejméně 30 mm. V xxxxx blízkosti xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx "x xxxxx xxxxxx obsahem vitaminů xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x výšce xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení xx xxxxx na obou xxxxxxx protilehlých stranách xxxxx, na kterých xxxxx xxx xxxxxxx xxxx údaje, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx v xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx obalu xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxx xxx o xxxxx třetinu xxxxx.
(6) Označení xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jej xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Na xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx žádná grafická xxxx obrazová znázornění.
(7) Jako trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx výrobek musí xxx xxxxxxx
a) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx přidáno pouze xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, pokud xxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxx zakysaná xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx xxxxxxx, xxxxx vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx mléko, mléčné xxxxxxx, syřidlo a xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx použije x xxxxxxx z tvarohu xxxx smetany x xxxxxxx nejméně 30 % tuku v xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(15) Sýr se xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
x) x xxxxxxx tavených xxxx xx označuje x xxxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
e) obsahem xxxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx mléka", pokud xxx xxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxxxx kultury, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx tepelně ošetřen.
(18) Datem xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) kysané xxxxxx výrobky,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
d) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx máslo,
x) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx sýr.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x mléčných xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx mléko xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx z xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx xxxx xxx 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx u xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx jejich xxxxx xx výrobku xxxx více xxx 10 %.
(20) Xxxxx "mléčný xxxxx" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx více než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, x xxxx mléko xxxx mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Názvem "xxxxxx" lze označit xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx nejméně 51 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx sýrů lze xxxxxx názvy "sýrový xxxx, sýrový xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx x xxxx v xxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx až xxxx 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x zrajících xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny xxxxx 1 %.
(26) Údaj x xxxxxxxx složky xx xxxxxx na obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x případě, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina vyrobená xx xxxxxxxx směsi, xxxxx byla xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned zmrazena xx teplotu - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x mražené krémy xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx název xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx xx uvede i xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly ochuceny xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx a mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních kakaa,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx jejich past,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) X výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx být tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuk xxxx xxx takto xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž mohou xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak vysoký, xxx zajistil charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X a nižší, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx povoleno.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX A XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx tukem a xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x závislosti na xxxxxxxx zastoupení mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a olej xxxxxxx x tukových xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx živočišných produktů,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x xxxx xxxx xxxx ztužených nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx uvede x xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) U xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxx složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx v x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze použít x margarínů, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx rostlinného původu x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "lisovaný xx studena" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx hřbetního x plstního, x xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a emulgovaných xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tuků 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 a 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně polotučného
 
 
sušené
 
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
 
jogurt
 
nízkotučný nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana
 
 
 
kysané xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
 
 
 
Máslo xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v xxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
&xxxx;
Účinnost od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Mléko xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx mléko

nejvýše 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % hmotn.

Smetana

nejméně 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Kysaná xxxxx xx. jogurtového

nejméně 0,5

xxxxxxx 8,0

Kysaná xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx x označovány xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Název kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x symbióze

bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v xxxxxxxxx x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové kultury.
Tabulka 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx tukuprostá


% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0


xxxxxxx 11,5

nejméně 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

nejméně 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx odtučněné

více xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


nejméně 20,0

x toho: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Zahuštěné xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 až 64,5.

xxxxxxx poměr =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % hmotn.

Obsah xxxxxx x %

Obsah xxxx v %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Máslo se xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

nejméně 42,0
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% VVTPH =

x xxxx . 100

100 - g xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx tvrdý

méně než 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 69,0

Měkký

nejméně 67,0
Poznámka: *) X přírodních xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx (v procentech)*)

Sýr

Tuk x sušině x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx podle obsahu xxxx x xxxxxx xxxx dodržet výše xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x sušině =

g xxxx . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx x %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx tvrdý

méně xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x mazem xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x xxxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx plísně uvnitř xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx standardních sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Tavené sýry - informativní xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 a 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

nízkotučný

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Poznámka: Xxxxx konzistence xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx být xx xxxxxx k xxxxxx xxxx v xxxxxx (v %) x určitém poměru, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x dalšími technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obdobně x xxx xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx olej, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano
do xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx se nejedná x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

nejméně 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

nejvýše 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx N xxxxxxx NaOH na 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 g

nejvýše 22,5 xx x 25 g
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 8,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

nejvýše 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 mg v 25 g

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
 
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
do 1000 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
Sušený mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
 
do 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
&xxxx;
xx 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx mléčný
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx tvarohový
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s ovocnou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) netýká xx xxxxxx tuku x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx balený
 
do 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
nad 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx olej
 
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx rostliny
 
 
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný emulgovaný xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé tuky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx hodnoty xxxxx obecně pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
 
Číslo xxxxxxxxx xxx oleje lisované xx xxxxxxx a xxxxx deklarovanémg KOH/g
 
max. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 C %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové rostlinné xxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx erukové
 
Palmový
 
Slunečnicový
 
Sójový
 
Kokosový
 
Olivový
 
Hustota při 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
&xxxx;
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
 
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
 
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
 
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
 
6,3 - 10,6
&xxxx;
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
 
max. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx jednotlivé jednodruhové xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
 
ND - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
 
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
 
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
 
C 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
 
2,7 - 6,5
 
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
 
17,7 - 28,0
 
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 1,5
 
C 20:0
 
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,2
 
ND
 
C 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
 
ND - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x tukové fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
 
Tuk s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx nebo zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx xxxx ve xxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx deklarovaného procentického xxxxxx tuku x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxxxxxxx obsahem tuku xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xx XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. kysl. /kg
 
Směsný xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný tuk xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
 
max 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x bližším určením xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx tuk bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx jako xxxxxx xxx. Směsný xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x celkového obsahu xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve výrobku xx xxxxx lišit x xxxx než 1 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxx xxxx v jednotlivých xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx o více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
 
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
 
 
45 - 70
 
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx max.
 
 
10,0
 
 
Bod tání °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. kyselosti x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty x % xxxxx. max.
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní hustota (40 °C)
 
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
 
Č. xxxxxxxxxx xx KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
 
Nezmýdelnitelné látky x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.