Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, xxx když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx mléka,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřený podle xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x mléka nebo xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxx,
l) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin z xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, při xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Mléko x smetana xxxx xxx označena
a) xxxxxx a skupinou,
x) xxxxxxxxxxx, podle xxxxxx xxxx, který xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
c) obsahem xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx nebo smetana.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx mléko xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx nejméně 30 xx. V xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx "x velmi xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tucích" x výšce xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx údaje, s xxxxxxxx údaje o xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. V případě xxxxxxx obalu xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx výška xxxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx nižší.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx tištěno xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutá smetana, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxx slazený, xxxxx xx přidáno pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx kysacím procesu x mléčný výrobek, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 tabulce 7,
x) obsahem xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxx x soleného xxxxx,
d) jako xxxxxxxxxxxxx výrobek, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx xxxx vyskladnění x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelský obal xxxxxxx, datum vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skupinové balení xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
d) použitou xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, mléčné xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx vápenatý.
(14) Xxxxx "smetanový xxxx" xx použije x xxxxxxx z tvarohu xxxx smetany s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx lze označit x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 13 a 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", pokud xxx tento xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(18) Datem xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x tekutá smetana, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ultrapasterací, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
x) xxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
h) čerstvý xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka xx výrobku xx xxxxxx x názvu "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, xxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxx více xxx 10 %.
(20) Xxxxx "mléčný nápoj" xxx xxxxxx u xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Názvem "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx vícesložkové výrobky xx sýrů xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, sýrový dezert, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Přípustné technologické xxxxxxxxx x xxxxxx x tuku x xxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x zrajících xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny xxxxx 1 %.
(26) Údaj x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx na obalu xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx ochucení xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxx teplotě do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobená xx základní xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx krémy xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx být název xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx zmrzliny x mraženého krému xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních kakaa,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx takto označen.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx musí xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx uchovávají xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v triacylglycerolu xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx stavu,
x) rostlinným xxxxx x olejem xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) xxxxxxxxxx tukem x olejem jedlý xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx živočišných produktů,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel procesem xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi ztužených xxxx a jedlých xxxx a xxxxx xxxx směsi jedlých xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx jedlý xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx s xxxxxxx xxxx a oleji xx formě emulze xxxx a tuku; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x oleje xx xxxx uvede x xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 a 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) U xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx v x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx rostlinného původu x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které bylo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, a xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze syrového xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového a xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) u xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 dnů xx xxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx mléčného xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
 
 
sušené
 
plnotučné, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
 
jogurt
 
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana
 
 
 
kysané podmáslí
 
 
 
kysaný xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx na strouhání xxxx xx strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx plnotučné (se xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Mléko polotučné

1,5 - 2,0


Odstředěné xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Smetana xx šlehání

nejméně 30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

nejméně 7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxx 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx odtučněný

méně xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx výše uvedených xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx kultura

Mléčná mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou chuťovou xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

Druh xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx tuk

Mléčná xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

nejméně 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx než 1,0
4,0 - 4,5


nejméně 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx mléko xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 až 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x toho xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx nízkotučné

nejvýše 8,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Xxxxx xxxx v %

Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx máslo

nejméně 80,0

nejvýše 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Máslo x xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

g xxxx . 100

100 - x xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx tvrdý

méně xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) X přírodních xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% xxxx x xxxxxx =

g xxxx . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxx než 15,0

Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx zrání

Sýr xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x mazem xx povrchu


v xxxx xxxxx

x xxxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx

Xxxxxxxx sýr

s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
Tabulka 13 - Tavené xxxx - informativní xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx v sušině x %

Xxxxxx v %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) musí xxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx než xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený sýrový xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano
do xxxx max. xxxxxx 5 % laktózy xx finálním xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx ze xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx potraviny

ano
v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx se xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx kyselý

Obsah xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx bílkoviny v xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

nejméně 90,0 %

Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

nejvýše 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx X xxxxxxx XxXX xx 1 g

-

nejvýše 0,27

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 x

xxxxxxx 22,5 mg x 25 g
Tabulka 16 - Kaseináty


Kaseináty

Obsah xxxxxxxx

xxxxxxx 8,0 %

Obsah xxxxxxxxx x sušině

nejméně 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx x 25 x

Příloha č. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x mléčných výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
nad 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x tvaroh
 
do 125 g
 
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx balení
 
Máslo xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx tvarohová
 
vodová
 
s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
 
Mléčný xxx
&xxxx;
Xxxxxx nebo celkové xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém mléčný
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
 
nejméně 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s ovocnou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku x xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů x xxxxxxxxxxxx složek.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
 
do 100 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
 
 
nad 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx této xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
 
Látky xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje
 
 
Řepkový x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
 
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
 
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
 
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
 
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
&xxxx;
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
 
max. 12
 
max. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
 
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
 
ND - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
 
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
 
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,3
 
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,2
 
ND
 
C 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
C 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
ND = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx tuk
 
Číslo peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
 
 
Obsah xxxx % hmotn.
 
Číslo xxxxxxxxx xx KOH /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Margarín x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx xxxxxxxxx maximálně 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzduchem. Průměrný xxxxx tuku xx xxxxxxx se xxxxx xxxxx o více xxx 1 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx výrobcích se xxxxx lišit x xxxx xxx 2 % od deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxx pomazánkový, tuk xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /g tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný tuk xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem tuku
 
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve výrobku xx nesmí lišit x xxxx než 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx průměr stanovení xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx tuky
Tabulka 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Výběrové xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx sádlo
 
Obsah xxxxxxxx látek xxx 105 °C v % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x max.
 
1,20
 
1,30
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
 
25 - 45
Tabulka 6 - Hovězí lůj
 
 
Hovězí xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lůj xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)
 
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
 
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Příloha č. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 litru
 
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
do 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx vyhláška MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky a xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x přípustné odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.