Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem kysaný xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx výrobek vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx působením xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx sýr, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně upraven xx přídavku tavicích xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobek obsahující xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx data xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx teplotách xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x mrazírenského skladu,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X tekutého xxxxx a tekuté xxxxxxx xx označí xxxxxx tepelného xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxx" o xxxxx písmen xxxxxxx 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "x xxxxx xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx obou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxx mléka x xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx postupuje xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxx třetinu nižší.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jej xxxxxxxxx xxxxxxxx obalu. Na xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Jako trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx slazený, pokud xx přidáno xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx.
(9) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného stolního xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx označuje xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 8,
b) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 11,
x) obsahem tuku xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx použije x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxx nejméně 30 % tuku x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) x xxxxxxx přírodních xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxxxx x xxxx lze xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 2 tabulkách 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx mléka", xxxxx xxx xxxxx výrobek xxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
h) jako xxxxxxxxxxxxx výrobek, pokud xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, sýrařské xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, máslo xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(18) Datem použitelnosti xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, vysokou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) kysané xxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx zvířete xxxxxx. Xxxxx xx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, od kterého xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx druhy mléka xx výrobku xx xxxxxx u xxxxx "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx více xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit výrobek, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx nejméně 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x tuku x xxxxxx x xxxx x tvarohů xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Údaj x xxxxxxxx složky xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx malé xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx ochucení představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základních xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu při xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx směsi připravené xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a aromatizaci (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a homogenizované xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina vyrobená xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x xx naplnění xx xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou určenou x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
a) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx tuk musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx viditelné částice xxxxxxxxx chutících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx do xxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx zařízením na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx minus 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X a xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx povoleno.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za normálních xxxxxxxx v tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx ze semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx jatečných zvířat, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
g) emulgovaným xxxxx jedlý xxx x olej xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx x jedlými xxxx x xxxxx xx formě emulze xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx uvede x xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx složce x % hmotnostních xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx výhradně x tuků a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx studena" lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" lze použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx vyroben xxxxx xx syrového xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky balení xxx jednotlivé výrobky xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se skladují x přepravují xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) x živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
|
|
|
acidofilní xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s plísní xx xxxxxxx
x plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, bílý
|
|
|
extratvrdý (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Mléko polotučné | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx mléko | nejvýše 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Jogurt xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Jogurt xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený z xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx tukuprostá | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | nejméně 28,0 | ||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | více než 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 |
Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx plnotučné | nejméně 26,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxx odtučněné | méně xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx x % | Obsah xxxx v % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx máslo | nejméně 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx
% XXXXX = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Měkký | nejméně 67,0 |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x sušině x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% xxxx x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku x sušině
Tvaroh | Tuk x xxxxxx v % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx jemný | méně než 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx | xxxx než 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx xxxxx
Xxx nezrající | čerstvý |
termizovaný | |
Sýr xxxxxxx | xx povrchu |
s xxxxx xx xxxxxxx | |
x celé xxxxx | |
x xxxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X sýra, xxxxx xxxxxxxxx rozmezí jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx normách xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
Tabulka 13 - Tavené xxxx - informativní údaje
Tavený xxx | Xxx x sušině x % | Xxxxxx v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 a 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
nízkotučný | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx sýry xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx a roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (x %) musí xxx xx xxxxxx x xxxxxx tuku x xxxxxx (v %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx tuhost xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obdobně x pro tavené xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů a xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx než sýr | Tavený xxx a tavený xxxxxxxxxxxx sýr | Tavený xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx olej, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx složky | ne | ano do xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, že 51 % sušiny xxxxxxx xx sýra |
Jedlá xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx | xxxxx xxxxx výrobku x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx dodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x xx xx xxxxxxx x cukry | ano |
Poznámka: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx potravinářské
Kasein xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | nejvýše 10,0 % |
Xxxxx bílkoviny x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx N xxxxxxx XxXX na 1 g | - | nejvýše 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (včetně P2O5) | nejméně 7,5 % | nejvýše 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 mg x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx v 25 g |
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Xxxxx bílkoviny x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
|
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 g
|
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tukem
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx mléčný
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx bázi ostatních xxxxxxxx výrobků, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vodová x příchutí **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) netýká se xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x mražených krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx rostliny
|
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
|
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx této xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx x mléčné xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Alimentarius.
Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx oleje xxxxxxxx xx studena x xxxxx deklarovanémg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg KOH/g xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných látek (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx tuky x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
50,0 - 70,0
|
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
C 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
C 20:0
|
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
0,1 - 0,6
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
C 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = nedetekovatelný (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. látek
|
max. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
Obsah xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx xx XXX /x tukové fáze
|
Číslo xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku nebo xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat maximálně 3 % hmotnostní xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx nebo zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahu tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x tukové xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx peroxidové mekv. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx emulgátoru lze xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx výrobku xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického obsahu xxxx a obsah xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx průměr stanovení xxxxxx tuku u xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Výběrové xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sádlo
|
Obsah xxxxxxxx xxxxx při 105 °X v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
|
|
0,05
|
0,05
|
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
|
Index xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
Index xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx KOH/g
|
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. jodové podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
|
Rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x tabákových výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.