Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou být xxxxxxx, jen xxxx xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený na xxxxx tuku xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka nebo xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx výrobek v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka působením xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx sýr, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx xxx, který xxx tepelně upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při teplotách xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
r) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) mléčným bílkovinným xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx sýrů, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx označena
x) xxxxxx x skupinou,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze jako xxxxx nebo smetana.
(4) X tekutého xxxxx x tekuté xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx mléko xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx písmen nejméně 30 xx. X xxxxx blízkosti xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx "x velmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x výšce xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení xx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx kterých xxxxx být uvedeny xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx obalu xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx o xxxxx xxxxxxx nižší.
(6) Xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx xxx tištěno xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jej překrývat xxxxxxxx obalu. Xx xxxxx nesmí být xxxxxxx žádná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx označen
x) xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx přidáno xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx.
(9) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx označeno
x) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
b) xxxxxxx xxxx mimo skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx zakysaná xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stolního xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx obal xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xx skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku v xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx x tvarohu xxxx smetany x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 tabulkách 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx tavených xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx skupiny a xxxx xxx označit x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx tavený sýr xxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kultury, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný výrobek xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "čerstvé" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Datem xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ultrapasterací, 3)
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X mléka x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx se xxxxxx x xxxxx "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, pokud jejich xxxxx xx výrobku xxxx více než 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x němž xxx tvoří nejméně 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx mléka a xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x xxxx v xxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x zrajících xxxx xx připouští xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx množství xxxxxx 4) pro xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, mléčného nebo xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
b) xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
x) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx zmrzlina vyrobená xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x mražené xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx název xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx i xxxxxxx chutící složka.
(4) U zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x aromatizaci, je xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
a) čokoládový, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % hmotnostních.
(6) U výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx být tato xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chutících složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x mražené krémy xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx na xxxxx 15 oC. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x uchovány xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx samovolně roztátých xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x olej xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x jedlými xxxx a xxxxx xx formě emulze xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x jedlý xxxx se označí xxxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového xxxx x xxxxx se xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny, pokud xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx mléčného tuku x xxxxxx složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx x g xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x tuků x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu z xxxxxxxxx obsahu xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx za studena.
(9) Označení "domácí" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx bylo vyrobeno xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
|
Skupina
|
Podskupina
|
Mléko
|
tekuté
|
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
|
zahuštěné
|
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo x xxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx strouhání xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx mazem
zrající v xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
|
|
|
koprecipitát xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Účinnost xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku v % hmotn. |
Smetana | nejméně 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % hmotn. | Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Kysaná mléka xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Xxxxxx xxxx smetanový | nejméně 10,0 | |
Jogurt xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx výše uvedených xxxxxxxx výrobků x xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx složky smí xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx kysaného xxxxxxx | Xxxxxxx kultura | Mléčná mikroflóra xxxxxxx v 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x další mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného kvašení 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v kombinaci x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou chuťovou xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové kultury.
Tabulka 5 - Zahuštěný xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | |
Zahuštěná xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | nejméně 16,0 | nejméně 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x toho: xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx sacharózy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx smetana
Druh | Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetana | nejméně 42,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | méně xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx nízkotučné | nejvýše 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Máslo xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % hmotn. | Obsah xxxxxx x % | Obsah xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | nejvýše 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Máslo xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx ve vztahu x obsahu vody x tukuprosté xxxxx xxxx
% VVTPH = | g xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Polotučný | nejméně 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x sušině xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% tuku x sušině = | g xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx v xxxxxx v % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx | xxxx než 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního sýra xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx | |
x celé xxxxx | |
x toho | s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx sýr | s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X sýra, xxxxx xxxxxxxxx rozmezí jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx výrobkových normách xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx až xxxx a roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (x %) musí xxx xx vztahu x xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx technologickými xxxxxxx tuhost xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx tavené xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Obecný přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:
Složka xxxx xxx xxx | Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx sýr | Tavený xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx xxxx, smetana | pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx ze xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx kultury | ano | ano | ano |
Enzymy*) | ano | ano | ano |
Cukry (xxxxxxxxx xx sladícím účinkem) | ne | ne | ano |
Koření x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které postačuje xxxxx finálnímu výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx se xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx potravinářské
Kasein xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah vlhkosti | nejvýše 10,0 % | nejvýše 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Obsah kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx X xxxxxxx NaOH xx 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 mg x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx x 25 g |
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 g |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a tvaroh
|
do 125 g
|
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
nad 500 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx balení
|
Máslo xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
|
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo celkové xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx tukem *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, pocházejících ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 ml nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuk nebo xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx olej podle xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx zařazen xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Alimentarius.
Příloha č. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx kyselostimg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx oleje lisované xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx KOH/g
|
max. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /kg
|
max. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °C (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg KOH/g xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
C 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
C 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
C 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
C 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
C 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
ND
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxx tuk
Číslo peroxidové (xxxx. per. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
Obsah xxxx x těk. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx deklarovaného procentického xxxxxx tuku x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx výrobcích se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x tukové xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx tuku x celkového obsahu xxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického obsahu xxxx x xxxxx xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. směsný xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sádlo
|
Obsah xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti v xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx KOH/g
|
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
10
|
12
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým se xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) a x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x mražené krémy x xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", ve xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.