Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxx když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx všech nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající sýr x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx sýr, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx mléko xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx mléko" o xxxxx písmen xxxxxxx 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx se uvedou xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxx xxxxxxx protilehlých xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxx xxx o xxxxx xxxxxxx nižší.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 musí xxx tištěno xx xxxxxxxxxxx pozadí x xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obalu. Xx xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelným xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 a 4,
x) xxxxxxx xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx přidáno xxxxx xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx označeno
x) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 tabulce 7,
b) xxxxxxx xxxx xxxx skupiny xxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) U xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx je datum xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx prodejce.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 8,
x) xxxxxxx xxxx,
c) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, syřidlo a xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
b) x xxxxxxx přírodních xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx označuje x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx označit x xxxxxx podskupiny, xxxxx tavený xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", pokud xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
h) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je pouze xxxxx, xxxxxxxx kultury, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx x přísadou xxxxx xxx do 2,5 % hmotnostních,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx tekuté mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
d) mléčný xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx máslo,
f) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X mléka x xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx druhy xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Názvem "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % hmotnostních xxxxxx výrobku.
(23) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx sýrů lze xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, sýrový dezert, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx x xxxxxx x tuku x xxxxxx u sýrů x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx až xxxx 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x zrajících xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny xxxxx 1 %.
(26) Xxxx o xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xx obalu xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx malé xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana a xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxx teplotě xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx xxxxxxx do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených k xxxxxxxx a aromatizaci (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X zmrzlin vodových xxxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx uvést x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) podle použitého xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx složky, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx složek v xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil charakteristickou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a mražené xxxxx se přepravují xxxxxxxxxx prostředky, které xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením na xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Záznamy x registrování xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx boxech x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx povoleno.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx tukem x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx v triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx tuhém stavu,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx olejnatých rostlin,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx x tukových xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo jejich xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk x olej xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x jedlými xxxx x oleji xx xxxxx emulze xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx a xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) U xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx x xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx rostlinného xxxxxx x xxxxxxxxx maximálně 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "lisovaný xx studena" lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx sádlo výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, a xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx počátku xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx obalů tekutých xxxx dosavadní xxxxxxxx.
Příloha č. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
|
Skupina
|
Podskupina
|
Mléko
|
tekuté
|
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
|
zahuštěné
|
částečně xxxxxxxxx, včetně polotučného
|
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx strouhání xxxx xx strouhání
|
|
Sýr
|
přírodní
|
nezrající
termizovaný
|
|
|
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx v xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Účinnost xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Odstředěné xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Kysaná xxxxx xx. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Jogurt xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Jogurt xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx xxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx odtučněný | méně než 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků s xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx kultura | Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x další xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x kvasinek zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx tukuprostá | |
% hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | nejméně 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | nejméně 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x toho: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x toho xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % hmotn. | Obsah xxxxxx x % | Obsah xxxx x % |
Čerstvé xxxxx, máslo a xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxx v % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx máslo | nejméně 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx a tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x tukuprosté xxxxx xxxx
% VVTPH = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx tvrdý | méně xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Měkký | nejméně 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx s rozmezím xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se respektuje xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx výše xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% xxxx x sušině = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx konzistence x xxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx v xxxxxx x % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx tvrdý | méně xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx zrání
Sýr xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx povrchu |
s xxxxx xx povrchu | |
v xxxx xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx |
Xxxxxxxx sýr | s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx konzistence se xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx xxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x dalšími xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x xxx tavené xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx jiných xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx sýrových výrobků:
Složka xxxx než xxx | Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx sýr | Tavený sýrový xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx olej, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx max. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx | xxx xx předpokladu, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx zelenina | podle xxxxx výrobku x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny | ano v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť a xx xx xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah vlhkosti | nejvýše 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx bílkoviny x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | nejméně 90,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x ml N xxxxxxx XxXX xx 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (xxxxxx P2O5) | nejméně 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 g | nejvýše 22,5 mg v 25 g |
Tabulka 16 - Kaseináty
Kaseináty | |
Obsah xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx suchý xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Hodnota xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 mg v 25 g |
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx g
|
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a tvaroh
|
do 125 g
|
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx balení
|
Máslo xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
|
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx mléčný
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
nejméně 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Zmrzlina xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vodová x příchutí **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x mražených krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha
|
ztužený xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx hodnoty xxxxx obecně pro xxxxxxx rostlinné xxxx x oleje x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx kyselostimg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
Číslo xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx deklarovanémg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /kg
|
max. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (kg/m3)
|
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
Číslo xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
max. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
max. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,1
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
C 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)
|
max. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx vody x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx vzduchem. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx xxxxx o xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku x pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx xxxxxxx tuku
|
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
max 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x více xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrným xxxxxxx xxxx se xxxxxx průměr stanovení xxxxxx xxxx u xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx vaření a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx tuky
Tabulka 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X x % hmotn. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
Č. xxxxxxxxx x mg XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max.
|
|
0,05
|
0,05
|
Obsah xxxxx x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Tabulka 6 - Hovězí lůj
Hovězí xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx těkavých látek xxx 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x max.
|
1,50
|
2,50
|
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Rostlinný olej
|
do 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
|
nad 15 litrů
|
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx předpis č. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx vyhláška MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x mražené krémy x xxxxx tuky x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.