Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen když xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) kysaným mléčným xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx kysacím procesu,
x) jogurtem kysaný xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx do 20 xxx od xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x mrazírenského skladu,
x) mléčným bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, při xxxxxx se působením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx balením x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx označena
x) xxxxxx x skupinou,
x) xxxxxxxxxxx, podle xxxxxx tuku, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven v příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
c) xxxxxxx xxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko nebo xxxxxx smetana xx xxxxxxxx xxxxx jako xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x tekuté xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Odstředěné xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx mléko" x xxxxx písmen nejméně 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "x velmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tucích" x xxxxx písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení xx xxxxx na obou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx kterých xxxxx xxx xxxxxxx xxxx údaje, x xxxxxxxx údaje x xxxxxxxx mléka v xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx válcovitého xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx o xxxxx třetinu xxxxx.
(6) Označení podle xxxxxxxx 5 xxxx xxx tištěno xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jej xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxxxx druhu nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxx slazený, xxxxx xx přidáno pouze xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zakysaná xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx surovinami je xxxxx mléko, mléčné xxxxxxx, syřidlo x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku x xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Xxx se xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx přírodních xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx skupiny a xxxx xxx označit x názvem xxxxxxxxxx, xxxxx tavený xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 13 a 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
e) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "čerstvé" xxx xxxxxxx tekuté mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Datem xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ultrapasterací, 3)
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx máslo,
g) xxxxxx,
x) čerstvý xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka xx výrobku xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, x němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx sýrů xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové odchylky xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u sušiny x tuku v xxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx připouští xxxxxxxxx x sušiny xxxxx 1 %.
(26) Údaj x xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) pro xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základních xxxxx výrobků, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX A MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx cestou a xx naplnění xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx teplotu - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx krémy xx označují názvem xxxxx x skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) U xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx uvést x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx xxx označit xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx takto označen.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, větších xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx formě xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx se přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx a jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xx minus 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x uchovány xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx tukem x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx ze semen, xxxxx nebo jader xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x olejem jedlý xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx jatečných zvířat, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx živočišných xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x olejů xxxx xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
f) pokrmovým xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx formě emulze xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx vyrobeny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení vyjadřující xxxxx tuku ve xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxx složce x % hmotnostních xxxx x x xx 100 g xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx rostlinného xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx obsah xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx obsahu tuku.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx xxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx, xxxxx byly získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx sádlo výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx syrového xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé výrobky xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °X,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx obalů tekutých xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s plísní xx povrchu
s plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
|
|
|
koprecipitát xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx polotučné | 1,5 - 2,0 | |
Odstředěné xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Smetana xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Kysaná xxxxx vč. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Podmáslí | méně xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Xxxxxx xxxx smetanový | nejméně 10,0 | |
Jogurt xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx bílý xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. thermophilus x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx mléko, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Sacharomyces exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx smetana | nejméně 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Zahuštěné xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | více než 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx zahuštěného mléka xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx plnotučné | nejméně 26,0 |
Sušené xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x toho xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah xxxxxx x % | Xxxxx xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx s xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | nejméně 42,0 |
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% VVTPH = | g xxxx . 100 |
100 - g tuku |
Sýr | % XXXXX*) |
Xxxxx tvrdý | méně než 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx než 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% xxxx x xxxxxx = | g xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx v % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx | xxxx než 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx tvrdý | méně xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx zrání
Sýr xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx povrchu | |
v celé xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx |
Xxxxxxxx sýr | s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X sýra, xxxxx xxxxxxxxx rozmezí jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x xxxxxx x % | Sušina x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx konzistence se xxxxxx xxxx xxxx xx polotuhé xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx sušiny (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx zajišťuje spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx xxx | Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx sýr | Tavený sýrový xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx složky | ne | ano do xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx finálním taveném xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx kultury | ano | ano | ano |
Enzymy*) | ano | ano | ano |
Cukry (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx postačuje xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x xx xx xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné se xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx potravinářské
Kasein xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah vlhkosti | nejvýše 10,0 % | nejvýše 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | nejméně 90,0 % |
Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý extrakt | nejvýše 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx N xxxxxxx XxXX xx 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (včetně P2O5) | nejméně 7,5 % | nejvýše 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 mg x 25 x | xxxxxxx 22,5 mg v 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x sušině | nejméně 88,0 % |
Xxxxx kaseinu v xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Hodnota xX | 6,0 - 8,0 |
Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx g
|
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 g
|
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dalších mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
|
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina a xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
nejméně 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s ovocnou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vodová x příchutí **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 ml nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 ml nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo olej xxxxx rostliny
|
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je xxxxxxx xx této vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx x mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených v Xxxxxx Alimentarius.
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x oleje
Uvedené hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje x xxxxxx směsi
|
||||||
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx deklarovanémg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
924 - 928
|
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
max. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
C 17:0
|
ND - 0,3
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
C 20:0
|
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)
|
max. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx vody x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
Obsah xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx mg KOH /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx xxxxxxxxx maximálně 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxx být "šlehaný" xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzduchem. Xxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx pomazánkový, xxx xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /g xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx xxxxxxx tuku
|
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Směsný xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 10 - 80 % mléčného tuku x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve výrobku xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického obsahu xxxx x obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Průměrným xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx emulgovaný tuk xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx tuky
Tabulka 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Výběrové xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sádlo
|
Obsah xxxxxxxx látek při 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x max.
|
1,20
|
1,30
|
2,50
|
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
|
Index xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
|
|
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
|
10,0
|
|
Bod tání °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj
Hovězí xxx výběrový
|
Hovězí xxx xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °C x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti v xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
190 - 202
|
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx tání °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
|
do 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, lůj, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat mražené xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx mléko x xxxxxx výrobky, zmrzliny x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.