Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx odvozený výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, jen když xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku nejméně 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx data xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx sýrů, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo zastavení xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx x skupinou,
x) xxxxxxxxxxx, podle xxxxxx tuku, xxxxx xx pro jednotlivé xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 tabulkách 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
d) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx x tekuté xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx ošetření.
(5) Odstředěné xxxxx xx xxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx písmen xxxxxxx 30 xx. V xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xx uvedou xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx vitaminů xxxxxxxxxxx v xxxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 mm. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx obou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxx v xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx válcovitého xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx výška xxxxxx xxxxxxxxx označení xxxx být o xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jej překrývat xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelným xxxxxxxx nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxxxx druhu nebo xxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(9) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobek, xxxxxxxxx přídavkem mlékařské xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
x) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxx x stolní xxxxx,
c) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je pouze xxxxxx nebo zakysaná xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v příloze č. 2 tabulce 11,
x) obsahem tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
e) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, syřidlo x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx smetany x xxxxxxx nejméně 30 % tuku x xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Xxx se xxxxxxxx
x) názvem xxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 tabulkách 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx tavených sýrů xx xxxxxxxx x xxxxx skupiny a xxxx lze xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
e) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx výrobek, pokud xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx označen xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx tekuté mléko xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx být označeny
x) xxxxxx mléko x tekutá smetana, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x mléčných xxxxxxx x kravského mléka xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, označí se xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx více než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, pokud jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxx více xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx sýrů lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u sušiny x xxxx x xxxxxx x sýrů x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xx xxxx 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx x xxxxxxxx složky se xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx týkají základních xxxxx xxxxxxx, tj. xxx ochucujících přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx ze smetany, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx. X xxxxxxx vodových xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx uveden.
(3) X názvu xxxxxxxx x mraženého xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx chutící složka.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich past,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx složky, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek obsahující xxxxxxxxx xxx musí xxx takto xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, hlubokozmrazené zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx skladují x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x uchovány xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a hlubokozmrazené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx uchovávají xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx a xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů,
x) ztuženým xxxxx xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx jedlý xxx x olej xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx formě xxxxxx xxxx x tuku; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxxx tuku x celkového obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx a xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x xxxxx xx xxxx xxxxx i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení vyjadřující xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx tuku se xxxxxxx celkový xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí i xxxxx mléčného xxxx x tukové složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx x g xx 100 g xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" lze použít x margarínů, xxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně x tuků x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Označení "xxxxxxxx xx studena" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které bylo xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx selského
|
Smetana
|
tekutá
|
ke šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výrobek obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx mazem
zrající x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, bílý
|
|
|
extratvrdý (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx tuku v % hmotn./hmotn. | Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Mléko xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Jogurt xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx směs Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. thermophilus x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x kvasinky 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s bifido-kulturou | Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx tuk | Mléčná xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | |
Zahuštěná xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx než 1,0 4,0 - 4,5 | nejméně 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx poměr = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně odtučněné | méně xxx 26,0 |
x toho xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx odtučněné | nejvýše 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % hmotn. | Obsah xxxxxx v % | Obsah xxxx x % |
Čerstvé xxxxx, xxxxx a xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Máslo s xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx máslo | nejméně 31,0 | nejméně 42,0 |
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% VVTPH = | g xxxx . 100 |
100 - g tuku |
Sýr | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx v % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Plnotučný | nejméně 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Odtučněný | méně xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx výše xxxxxxxx charakteristiku
% tuku x sušině = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx konzistence x obsahu xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx tvrdý | méně než 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x mazem xx povrchu | |
v xxxx xxxxx | |
x xxxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 a 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
nízkotučný | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx být xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx platí obdobně x pro xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx jiných než xxxx pro výrobu xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx než xxx | Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx pojmenovaný | druhově xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana | pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx max. xxxxxx 5 % laktózy xx finálním xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx | xxxxx xxxxx výrobku x xxxxxxxx, které postačuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x množství xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, že xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť a xx se xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Kaseiny potravinářské
Kasein xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx X xxxxxxx XxXX xx 1 g | - | nejvýše 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | nejvýše 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 g | nejvýše 22,5 xx v 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Obsah bílkoviny x sušině | nejméně 88,0 % |
Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý extrakt | nejvýše 2,0 % |
Obsah bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Hodnota xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 g |
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a tvaroh
|
do 125 g
|
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s rostlinným xxxxx citrónová
|
||
Mražený krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx tukem
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx mléčný
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
nejméně 1,5
|
Zmrzlina xxxxxx s ovocnou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x příchutí **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně než 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) netýká xx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 ml nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha
|
ztužený tuk
|
||
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
|
máslo*)
margarín
směsný emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je zařazen xx xxxx xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx x mléčné xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé tuky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné tuky x xxxxx x xxxxxx směsi
|
||||||
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. per. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
Látky těkavé xxx 105 C %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (kg/m3)
|
913 - 918
|
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx jednotlivé jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
C 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. látek
|
max. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
Obsah xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Margarín x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx xx nesmí xxxxx o xxxx xxx 1 % xx deklarovaného procentického xxxxxx xxxx x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx xxxxx o xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx pomazánkový, tuk xx vaření x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx sníženým obsahem xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx tuku
|
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x bližším xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x více než 1 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx stanovení xxxxxx tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Výběrové xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek při 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x max.
|
1,20
|
1,30
|
2,50
|
Č. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
|
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx max.
|
|
10,0
|
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Tabulka 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx výběrový
|
Hovězí xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx těkavých látek xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
Index xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
Nezmýdelnitelné látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
|
Rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy a xxxxx tuky a xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových výrobků, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", ve xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.