Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, splňující požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv ze xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x upravený xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
k) xxxxxxxx nezrající sýr x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k dalším xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx upraven xx přídavku tavicích xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx v tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) stolním xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx vedlejší produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt při xxxxxx sýrů, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx označena
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx x tekuté xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx mléko xx označí xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xx uvedou xxxxx "x velmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx xxxxx válcovitého xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxx být o xxxxx třetinu xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx pozadí x xxxxx xxx překrývat xxxxxxxx xxxxx. Na xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx obrazová xxxxxxxxxx.
(7) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx trvanlivá xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx tekuté mléko xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelným xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen
x) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx x podskupiny, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx.
(9) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x stolní xxxxx,
c) obsahem xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby označuje xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx označeno
x) xxxxxx druhu, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 8,
x) obsahem xxxx,
c) obsahem xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) obsahem tuku xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx x tvarohu xxxx smetany x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
x) x xxxxxxx tavených xxxx xx označuje i xxxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x souladu xx zvláštními předpisy, 1)
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxx xxx obsahuje xxxx xxx 5 % laktózy..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 dnů xx data xxxxxx x nezrající sýr, xxxxx nebyl po xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx označeny
x) xxxxxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) kysané xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x kravského xxxxx xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx mléko xxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, označí se xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx více než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "mléčný xxxxx" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v němž xxx tvoří xxxxxxx 51 % hmotnostních xxxxxx výrobku.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx sýrů lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u sušiny x xxxx x xxxxxx u xxxx x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx až plus 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx x xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx na xxxxx xxxxxxx pro spotřebitele xxxxxx v případě, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX A MRAŽENÉ XXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx xx smetany, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx a aromatizaci (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
b) xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi pod xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx xx základní směsi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx do xxxxx xxxxx zmrazena xx teplotu - 18 °C a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx uvede x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) U zmrzliny x mraženého krému, xxxxx byly ochuceny xxxxx látkou určenou x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx past,
x) podle použitého xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx takto xxxxxxx.
(8) Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení pro xxxxxxxxxx výrobky jsou xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx chutících xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx formě xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °C x xxxxx. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x mražené xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx musí být xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně roztátých xxxxxxx x jejich xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx ze semen, xxxxx xxxx jader xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x olej xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel procesem xxxxxxxxx nebo/a přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x olej nebo xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Jedlý xxx a xxxxx xxxx xx označí xxxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x oleje xx xxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx x g xx 100 g xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny xxxxxxxx x tuků a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx použít xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, a xxxxxx xxx tavený, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze syrového xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé výrobky xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °C.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
|
zahuštěná
|
|
|
|
sušená
|
|
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
|
kefír
|
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana
|
|
|
|
kysané xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
|
Máslo x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn. |
Smetana | nejméně 10,0 |
Xxxxxxx xx šlehání | nejméně 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x další xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 106 Lactobacillus xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. smetanového zákysu, xxxxxxxx a kysané xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený z xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx rodu Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze | bakterie mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifido-kulturou | Bifidobacterium xx. v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí však xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx tukuprostá | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | nejméně 16,0 | nejméně 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,0 | ||||
Poznámka:*) Xxxxxxxx sacharózy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx poměr = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx plnotučné | nejméně 26,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Sušené xxxxx odtučněné | nejvýše 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx x % | Obsah xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Máslo xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx s xxxxxx obsahem tuku | nejvýše 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | nejméně 42,0 |
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% XXXXX = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx než 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Polotvrdý | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (x procentech)*)
Sýr | Tuk x xxxxxx v % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Polotučný | nejméně 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x sušině xxxx dodržet výše xxxxxxxx charakteristiku
% xxxx x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x obsahu tuku x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx v % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx | xxxx než 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx povrchu |
s xxxxx xx povrchu | |
v celé xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx v xxxxxx x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx dělí xx polotuhé xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx sušiny (x %) xxxx xxx xx vztahu x xxxxxx tuku x xxxxxx (v %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x dalšími technologickými xxxxxxx tuhost xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx jiných xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx sýrových výrobků:
Složka xxxx xxx sýr | Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr | Tavený xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx xxx standardizaci xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx max. obsahu 5 % xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, že 51 % sušiny xxxxxxx xx sýra |
Jedlá xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx účinkem) | ne | ne | ano |
Koření x xxxxxxx zelenina | podle xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť | ||
Ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny | ano v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx se xxxxxxx x cukry | ano | |
Poznámka: *) xxxxxxxxx nezávadné se xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | nejvýše 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | nejméně 90,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx kyselost, vyjádřená x xx N xxxxxxx XxXX xx 1 g | - | nejvýše 0,27 |
Obsah xxxxxx (xxxxxx X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxx 16 - Kaseináty
Kaseináty | |
Obsah xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x sušině | nejméně 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Hodnota xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx částice) | nejvýše 22,5 mg v 25 x |
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
|
|
Zahuštěný mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 1000 ml xxxx g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
|
Sušený mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 1000 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxx a tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
| &xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxx
|
||
| &xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxx nízkotučný s xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
| &xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
0
|
0
|
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Poznámka:
*) rostlinný xxx
**) netýká xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 ml nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx rostliny
|
|
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha
|
|
|
ztužený xxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx zařazen xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx podle členění xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x oleje
|
Uvedené hodnoty xxxxx obecně pro xxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
||||||
| &xxxx;
Xxxxx kyselostimg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxx peroxidové xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
|
Látky xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
| &xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx a xxxxx
|
||||||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
80 - 88
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
max. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
|
Hodnoty xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
| &xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 10:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 12:0
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
| &xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
|
C 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
|
C 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
| &xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
ND
|
ND - 0,6
|
| &xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
| &xxxx;
X 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
|
C 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
| &xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
| &xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
| &xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 20:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 22:0
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
|
C 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
| &xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
| &xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
| &xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
| &xxxx;
Xxxxx vody x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Tabulka 3 - Margarín*)
|
Obsah xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x tukové xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
| &xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx se xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 2 % od deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahu tuku x pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx pomazánkový, xxx xx vaření x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx xxxxxxx tuku
|
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx. Směsný emulgovaný xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx než 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx tuku u xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx tuky
Tabulka 5 - Xxxxxxx xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek při 105 °X x % xxxxx. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
|
Č. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
| &xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Hovězí xxx
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
| &xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
| &xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max.
|
10,00
|
16,00
|
|
Nečistoty x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
|
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
|
Č. xxxxxxxxxx xx KOH/g
|
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
| &xxxx;
X. jodové podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx max.
|
10
|
12
|
|
Bod tání °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
42 - 48
|
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení jedlých xxxx a xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
| &xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
|
| &xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
s xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis č. 328/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x přípustné odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.