Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2007.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.2006.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
137/2004 Sb.
ČÁST 1 - ÚVODNÍ USTANOVENÍ
ČÁST 2 - HYGIENICKÉ POŽADAVKY NA STRAVOVACÍ SLUŽBY
HLAVA II - HYGIENICKÉ POŽADAVKY NA PŘÍPRAVU A VÝROBU POKRMŮ, JEJICH ROZVOZ, PŘEPRAVU, SKLADOVÁNÍ, OZNAČOVÁNÍ A UVÁDĚNÍ DO OBĚHU §15 §16 §17 §18 §19 §20 §21 §22 §23 §24
Označování rozpracovaných pokrmů, polotovarů, cukrářských výrobků a pokrmů §37
HLAVA III - STANOVENÍ KRITICKÝCH BODŮ A ODBĚR VZORKŮ
Způsob stanovení kritických bodů a jejich evidence §38
Postup při odběru a uchovávání vzorků vyrobených pokrmů §39
HLAVA V - POŽADAVKY NA PŘÍPRAVU A PODÁVÁNÍ POKRMŮ V RÁMCI ZDRAVOTNÍ PÉČE A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Podmínky přípravy kojenecké stravy §46
Mateřské mléko §47
Podmínky podávání pokrmů v rámci léčebného procesu, tekuté výživy ústy a výživy aplikované gastrickou sondou §48
Příloha č. 5 - Zásady pro odběr a uchovávání vzorků pokrmů výrobcem
 	137
 	VYHLÁŠKA
 	xx dne 17. xxxxxx 2004
 	x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx činnostech xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
 	Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §108 odst. 1 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 274/2003 Xx., (xxxx xxx "zákon") k xxxxxxxxx §7 xxxx. 1, §20 xxxx. x), §23 xxxx. 3 x §24 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x g) x xxxx. 2 xxxxxx:
 	ČÁST 1
 	XXXXXX USTANOVENÍ
 	§1
 	Xxxxxx ustanovení
 	(1) Xxxx xxxxxxxx upravuje x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx1)
 	x) xxxxxxx podmínky xxxxxxx xxxxxx do oběhu,
 	x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx pokrmů,
 	x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx,
 	d) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx,
 	x) xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x
 	f) xxxxxx xxxxxx x provozní xxxxxxx xxx výkon xxxxxxxx epidemiologicky xxxxxxxxx.
 	(2) Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx stravovacích xxxxxx, minimální xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství1).
 	§2
 	§2 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	XXXX 2
 	XXXXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXX XXXXXX
 	XXXXX X
 	§3
 	§3 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§4
 	§4 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§5
 	§5 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§6
 	§6 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§7
 	§7 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 602/2006 Xx.
 	§8
 	§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§9
 	§9 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§10
 	§10 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§11
 	§11 xxxxxx právním předpisem x. 602/2006 Xx.
 	§12
 	§12 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§13
 	§13 xxxxxx právním předpisem x. 602/2006 Sb.
 	§14
 	§14 xxxxxx právním předpisem x. 602/2006 Sb.
 	HLAVA II
 	XXXXXXXXXX XXXXXXXXX XX XXXXXXXX X XXXXXX XXXXXX, JEJICH XXXXXX, XXXXXXXX, XXXXXXXXXX, XXXXXXXXXX X UVÁDĚNÍ XX XXXXX
 	§15
 	§15 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 602/2006 Sb.
 	§16
 	§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§17
 	§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§18
 	§18 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§19
 	§19 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§20
 	§20 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§21
 	§21 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§22
 	§22 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	§23
 	§23 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§24
 	§24 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 602/2006 Sb.
 	§25
 	Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx
 	Pokrmy xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx osobou xxxxxxxxxxx stravovací službu x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na zásadách xxxxxxxxxx xxxx, nelze xxxx skladovat, xxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx zmrazovat. Xxxxx pokrmy xx xxxxxxx xx oběhu xxx, aby xx xxxxxxx xx spotřebiteli xx nejdříve, a xx xx teploty xxxxxxx +60 xxxxxx xX. Teplým pokrmem xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
 	§26
 	§26 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 602/2006 Xx.
 	§27
 	§27 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§28
 	§28 xxxxxx právním předpisem x. 602/2006 Xx.
 	§29
 	§29 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§30
 	§30 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§31
 	§31 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 602/2006 Xx.
 	§32
 	§32 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§33
 	§33 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§34
 	§34 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§35
 	§35 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§36
 	§36 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§37
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx
 	(1) Xxxxx xxxxxx, dodávané xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx označují xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvem xxxxxxx x xxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxxxx xxxxx, nebo xxxxxx podnikání, xxxxxx, xxxxxxxxx jmény a xxxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx x datem xxxxxxxx x zchlazených x zmrazených xxxxxx x xxxxxxx spotřeby x xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx pokrmy xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx-xx x zchlazené xxxx xxxxxxxx pokrmy, xxxx xxxxxxx uvést xx obalu xxxx xxxxxxx xxxxx skladovací xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx. Zchlazeným xxxxxxx xx xxx účely xxxx vyhlášky rozumí xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xx ukončení xxxxxx xxxxxxxxxx zchlazen na xxxxxxx +4 xxxxxx xX x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx; zmrazeným xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxx byl xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx -18 xxxxxx xX x nižší xx xxxxx částech pokrmu.
 	(2) Studené xxxxxx x nebalené xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x množství porcí (xxxx) a datem, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxx po xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxxx přepravy; xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, ozdob x xxxxxxxx ovoce, xxxxx x výrobek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx, korpusy, xxxx, xxxxxx).
 	(3) Na xxxxxxx xxxxxxxxxxxx porcí xxxxxxxxxxx nebo zmrazených xxxxxx, balených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděných do xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx firma xxxx xxxxx výrobce x xxxx xxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx místo xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxx; xxxxx pokrmu, xxxx x xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx, xxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxx, a jde-li x zchlazené x xxxxxxxx pokrmy, xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx. Jde-li x xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxx vhodným xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx pokrmu x xxxx spotřeby.
 	(4) Xxxxxx-xx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx o xxxxxx zabalení xxxx xxxxxx, musí být xxxxxxx způsobem informován x tom, xx xxxxx xx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx. Xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, musí xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx spotřebitele xxxxxxxxx xxxx o době xxxxxxxxxxxxx, popřípadě o xxxxxxxxxx teplotě.
 	(5) X provozovně xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx musí být xxx skladování xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx datem xxxxxx x xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxx provozovnu, xx xxxxx byly xxxxxxxx, xx označují xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obchodní xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxx, nebo xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxx, a xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx podmínky. Xxxxxxxxxxx xx pro xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potravina xxxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx; rozpracovaným xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx opracovaná potravina xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx úpravě xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
 	(6) Na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxx výrobku11), xxxxx x přesný čas xxxxxx. Xx-xx xxxxxxxxxx xxxx rozvážena, xxxx xxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obchodní xxxxx nebo název xxxxxxx x jeho xxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxxx osobu, nebo xxxxx podnikání a xxxxx x příjmení, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx výrobku11), xxxx x jeho xxxxxxxx, datum xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxx.
 	XXXXX III
 	XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX X XXXXX XXXXXX
 	§38
 	Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx
 	(1) Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx v písemné xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	(2) Xxxxxxxx body xx xxxxxxx xxxxx:
 	x) změny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxx 1 roku,
 	x) xxxxxxxxxxxx postupy x xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx 14 xxx xx xxxx xxxxxx pokrmu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxx "produkt"),
 	x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a nápravná xxxxxxxx po xxxx 14 xxx od xxxx výroby xxxxxxxx,
 	x) výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kritických xxxx xx dobu 1 roku.
 	§39
 	Xxxxxx xxx odběru x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
 	Xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx uchovávání xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
 	XXXXX IV
 	§40
 	§40 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 602/2006 Xx.
 	§41
 	§41 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Sb.
 	§42
 	§42 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 602/2006 Sb.
 	§43
 	§43 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§44
 	§44 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	§45
 	§45 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	XXXXX V
 	XXXXXXXXX NA XXXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXX X RÁMCI XXXXXXXXX XXXX A XXXXXXXXXX XXXXXX
 	§46
 	Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
 	(1) Pro přípravu xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx jen xxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vodu nebo xxxxxxx xxxxxx vodu,12) xxxxxxxxx jako "xxxxxx xxx přípravu kojenecké xxxxxx x xxxxxx".
 	(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxx denní xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxxx jako xxxxxxx. Xxxxxxxx, do xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, musí xxx xxxxxxxx; ihned xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx vyhovujících xxxxxxxxxxx. Xxx noční xxxxxx xxx mléčnou xxxxxxxxxx stravu uchovávat xxxxxxx 8 xxxxx, x to ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xx +4 xxxxxx C.
 	(3) Xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx pracoviště x xxx xxxxx krmení xxxx xxx xx xxxxxxxx lahviček xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx +4 xxxxxx X do 60 minut x xxxxx kojenecké stravy x xx 30 xxxxx u xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Přepravní xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nejvýše +4 xxxxxx C. Xxxxx xx provádí v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxx do xxxxxxx +37 xxxxxx X xx xxxxx částech xxxxxx rovnoměrně x xxxxx xxxxxx xxxxxx.
 	§47
 	Xxxxxxxx xxxxx
 	(1) Xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx mateřského xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx, skladování x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Sběrnou xxxxxxxxxx xxxxx xx pracoviště xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zdravotnického zařízení.
 	(2) Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx:
 	a) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (pouze xxxxx xxx xxxxxxx dítě) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx +4 xxxxxx X x xxxxxxxxxxxx xx 24 xxxxx,
 	x) v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Pasterované xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx +4 stupně X a xxxxxxxxxxxx xx 48 xxxxx. Xxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx +62,5 xxxxxx X xx xxxx 30 xxxxx. Po xxxxxxxxx xx xxxxx bez xxxxxxxx zchladí xx xxxxxxx +4 stupně X. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
 	x) kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x po xxxxxxxxx,
 	x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléko xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx -18 xxxxxx X x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 3 xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx na teplotu -18 xxxxxx X xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Takto xxxxxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x datem xxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
 	1. x xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx nejvýše + 4 stupně C, xxxx
 	2. pod xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
 	x) xxxxxxxxxx mléko xxxx xxx skladováno xxx xxxxxxx +4 xxxxxx C x xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx od xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Rozmrazené xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x hodinou xxxxxxxxxxx z mrazicího xxxxxxxx,
 	x) ohřev xxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxx xx vodní xxxxx xx xxxxxxx +37 stupňů C. X ohřevu xxxxx xxx xxxxxxx mikrovlnné xxxxxxxx,
 	h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx xxx zajištěna tak, xxx nedošlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxx řetězce xxxxxxxxxx xxxxx,
 	x) xxxxxxxx xxxxx nespotřebované xx xxxxxxxxx lhůtě, xx jednou xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxx použít xxx xxxxxx xxxxxxx x
 	x) při použití xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx po 4 xxxxxxxx.
 	§48
 	Xxxxxxxx xxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxxxxx xxxxxx ústy x xxxxxx aplikované xxxxxxxxxx xxxxxx
 	(1) Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x individuálním xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx.
 	(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ústy x výživu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx nutno xxxxxxxxxxx xx samostatném xxxxxxxxxx xxxxxxxx odděleném od xxxxxx xxxxxxx.
 	(3) Xxxxxx výživa xxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Vztahují xx xx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §15 xx 17 x 20.
 	(4) Xxxxxxx nutričně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx je xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxx xxxxx 30 minut, xxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx +2 xxxxxx X xx 60 xxxxx a xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx 5 xxx. Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxxx nejméně -18 xxxxxx C x xxxxxxxxx ji xxx xxxx teplotě nejdéle 30 xxx ode xxx xxxxxx. Obaly xxxx xxx označeny xxxxxx výživy, xxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
 	ČÁST 3
 	XXXXXX PROVOZNÍ X XXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXX
 	§49
 	(1) Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx potravin x xxxxxxx potravin xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx hygieny:
 	x) xxxxxxxxx sanitárních xxxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx) x xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx pomoci a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx) x xxxxxx vybavení x xxxxxxx a provozu xxxxxxxx xxxxx,
 	x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx jen x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx umístěno mimo xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxx (xxxx xxx "prostor xxxxxxxxxx") xxxxxxxx x xxxxxxxx, například x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
 	x) nepřechovávání xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx činnosti x xxxxxxxxxx manipulace x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx,
 	x) odkládání xxxxxxxx xxxx, občanského xxxxx x obuvi xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
 	x) xxx xxxxx xxxxxxxxx jen mycích, xxxxxxxxx x dezinfekčních xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx,
 	x) nekouření x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x x prostorách, xxx xx xxxx xxxxxx,
 	x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx prostředků x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dezinfekce, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x originálních xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinami x xxxxxxxx,
 	i) nepoužívání xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx běžné ochranné xxxxxxxxxx, dezinsekce a xxxxxxxxxx.
 	(2) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zdravotnických xxxxxxxx a x xxxxxxx zařízeních, pokud xx vyžaduje charakter xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx nádobí, xxxxxx a přepravní xxxxx.
 	§50
 	Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx potravin x xxxxxxx potravin do xxxxx xxxxx tyto xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
 	x) pečování x xxxxxxxx čistotu x xxxx xxxxxxxxx vlastní xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx), xx xxxxxxx xxxxxxx, xx manipulaci x xxxxxx a při xxxxxx znečištění xx xxxx ruce x xxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx mycího, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
 	x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředků xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx obuv a xxxxxxxx hlavy při xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx vyměňování xxxxx potřeby x xxxxxxx xxxxx. Při xxxxxxxx činnosti xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx kontaminace používání xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
 	x) neopouštění provozovny x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx a x xxxxxxxx xxxxx,
 	x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (například xxxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxx),
 	x) xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
 	x) xxxxxxxx použitého xxxxxxxxxx oděvu, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xx místo x xxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
 	§51
 	(1) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, kadeřnictví, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxx provozování živnosti, xxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx kůže, x xxxxxxxx, xxx xxxxx se xxxxxxxxx x péči x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx hygieny:
 	x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x inventáře x xxxxxxx stavu, aby xx xxxx xxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technickém xxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx osob,
 	x) xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx pomůcek a xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx pracovních ploch x zařízení,
 	x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx materiálem (xxxxxxxxx xxxx, xxxx) xxxxxxxx xx komunálního xxxxxx, xx krytých, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nádob, xxx další manipulace; xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jehly xx nepřípustné,
 	d) xxxxxxxxxxxxxx předmětů zaměstnanců, xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx práce, xxxx xxxxxxxxx místo,
 	x) xxxxxxxx vstupu nepovolaných xxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx xxx xxxxxxxx osoby x psa xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x těžkým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx oděvu x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x šatně xxxx xx xxxxxxxxxx prostoru; xxxxxxxx pracovního xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
 	(2) Xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 1, x xxxxxxxx výroby xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
 	x) ukládání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xx skladuje xxxxxxxxxx, x xx x nepropustných x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx být omyvatelné x xxxxxxxxxxxxxxxx nebo xx xxxxx xxxxxxx; xxxxxxx prádlo xxxxx xxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
 	x) dosušování xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx vyčleněné x xxxxxx xxxxx a xxxx xxxx provozní xxxx poskytování služby,
 	x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo jednorázového xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx, nejméně xxxx jednou xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx. Xx ukončení xxxxxxx xxxxxxx zákazníka xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx nástrojů xxxxxx xx čistých,
 	x) ukládání xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx vyprazdňuje x xxxxxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, manikúry x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
 	g) xxx xxxxxxx kontaminaci pokožky xxxxxxxxxxx xxxx zákazníka xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx provedení xxxxxxxxxx dezinfekčním přípravkem x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxx xxxxxxx x dezinfikovaných umyvadel, xxxxxxx nebo mís x xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx,
 	i) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx je porušována xxxxxxxxx kůže (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx) x používání čistých x dezinfikovaných xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxx každého xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx x pomůcky se xx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx očistí, xxxxx horkou xxxxx x xxxxxxxxx saponátu, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
 	j) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo papírovou xxxxx namočenou v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x virucidním xxxxxxx. Xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx dezinfekčního xxxxxxxxxx; xxxxxxxx znečištěné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xx dezinfekci dezinfekčním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx s přídavkem xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dezinfekce tak, xxx byly xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x různými xxxxxxxxx xxxxxxx pravidelně xxxxxxxxxx.
 	§52
 	Při xxxxxxxxxx uvedených x §51 odst. 1 xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
 	x) xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxx x xxxxxxx teplé xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxx rukou personálu xxxx a po xxxxxx xxxxxxxxxx služby, xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx jednorázové xxxxxxx,
 	x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx odpovídají xxxxxxxxx xxxxxxxx činnosti a xxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx,
 	c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v pracovním xxxxx x v xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx doby.
 	Přechodná x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	§53
 	(1) Xxxxxxxxxx orgánu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x prodloužení lhůty x úpravě xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx.
 	§54
 	Xxxxxxx xx xxxxxxxx č. 107/2001 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx služby x o zásadách xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx při činnostech xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
 	Xxxxxxx x. 1 k xxxxxxxx x. 137/2004 Sb.
 	Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním předpisem x. 602/2006 Xx.
 	Příloha x. 2 k xxxxxxxx x. 137/2004 Xx.
 	Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	Xxxxxxx č. 3 k vyhlášce x. 137/2004 Xx.
 	Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 602/2006 Xx.
 	Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 137/2004 Xx.
 	Xxxxxxx č. 4 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 602/2006 Sb.
 	Xxxxxxx x. 5 k vyhlášce x. 137/2004 Xx.
 	Xxxxxx při odběru x uchovávání vzorků xxxxxx xxxxxxxx
 	1. Xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, x xx před xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
 	2. X xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x další pomůcky xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou používané xxx xxxxxxx přípravě xxxxxx.
 	3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, moučníky) musí xxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
 	4. Xx-xx příloha součástí xxxxxxxx pokrmů (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx), xxx uchovávat xxx xxxxx xxxxxx. To xxxxx x xxxxx, xx-xx xxxxxxxxx xxxx xx stejné xxxxxx xxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx omáčku xxxx přílohou.
 	5. Xxxx-xx stejné pokrmy xx xxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pracovními xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.
 	6. Xxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxx 100 x, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxx 100 ml. X xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx porce.
 	7. Xxxxxx xxxxxx odebrané x xxxxxx stavu xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx v xxxxxxxxxx xxx teplotě xx +4 °C.
 	8. Xx xxxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx organický xxxxx. X případě xxxxxxxxxxxxx pracovního xxxxx xx vzorky xxxxxxxxx xx po ukončení xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx.
 	9. O xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx, ve xxxxx xx xxxxx
 	a) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx připravovány x xxxxxx dobu),
 	x) xxxx xxxxxx,
 	x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx provedl.
 	10. Dokumenty x xxxxxxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxxxxx 14 xxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx 14 xxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx.
 	Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 137/2004 Sb.
 	Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx právním předpisem x. 602/2006 Xx.
 	Informace
 	Xxxxxx xxxxxxx x. 137/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2004, x výjimkou ustanovení §30 xxxx. 2 x §38, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.5.2004.
 	Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
 	602/2006 Xx., kterým se xxxx vyhláška č. 137/2004 Xx., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx a x zásadách xxxxxx x xxxxxxxx hygieny xxx činnostech xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
 	x účinností xx 1.1.2007
 	Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 ze dne 28. xxxxx 2002, xxxxxx se stanoví xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx týkající se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx.
 	2) §139b xxxxxx č. 50/1976 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxx xxxxx), xx znění xxxxxx x. 362/2003 Xx.
 	3) §2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 634/1992 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 104/1995 Sb.
 	4) Xxxxxxxx č. 376/2000 Sb., kterou se xxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx a xxxxxx x četnost xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
 	5) XXX 38&xxxx;0450 Xxxxx osvětlení xxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	XXX 73&xxxx;0580-1 Xxxxx osvětlení xxxxx - část 1: xxxxxxxx xxxxxxxxx.
 	XXX 36&xxxx;0020-1 Xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx 1: základní xxxxxxxxx.
 	6) Xxxxxxxx č. 369/2001 Sb., x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavcích xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx osobami x xxxxxxxx schopností xxxxxx a orientace.
 	Xxxxxxxx č. 137/1998 Sb., x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavcích xx výstavbu.
 	7) Xxxxxxxxx xxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů (xxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	8) Xxxxxxxx xxxxx č. 170/1997 Sb., kterým xx xxxxxxx technické xxxxxxxxx xx strojní xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx xxxxx x. 15/1999 Xx., xxxxxxxx xxxxx č. 283/2000 Xx. x xxxxxxxx xxxxx č. 251/2003 Xx.
 	9) §25 x xxxx. xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx veřejného xxxxxx x o xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 274/2003 Xx.
 	Vyhláška č. 38/2001 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxx s xxxxxxxxxxx a xxxxxx.
 	10) Například XXX 56 0081 Potravinářské xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, XXX ISO 4832 Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Technika xxxxxxxx kolonií.
 	11) Vyhláška č. 77/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.
 	12) Vyhláška č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.
 	13) Xxxxxxxx č. 223/1995 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx vnitrozemských vodních xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 83/2000 Xx.
 	14) Xxxxxxxx č. 347/2002 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na prodej xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
 	15) Příloha č. 3 xxxx. 1 xxxxxxxx x. 490/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxx x dalších podmínkách x xxxxxxx odborné xxxxxxxxxxxx x některých xxxxxxx ochrany veřejného xxxxxx.
 	16) Vyhláška č. 440/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx předcházení xxxxxx x šíření xxxxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx zdravotnických zařízení x xxxxxx xxxxxxxx xxxx.
 	17) Xxxxx č. 185/2001 Sb., o xxxxxxxx x x změně xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	18) Xxxxx č. 20/1987 Sb., o státní xxxxxxxxx péči, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
 
                    