Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx dne 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) x h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Sb. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (dále xxx "xxxxx"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v návaznosti xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských výrobků x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím obilného xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první fázi xxxxx obilných xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, k nimž xxxx přidány další xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, sušené xxxx xxxxx zpracované xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) otrubami xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx lipnicovité x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx jako x obilovin,
h) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx vrstev xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nasládlé chuti xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x obilovin xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx Xxxxx xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx rýží xxxxxxx xxxx rýže zbavená xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx zrna rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxx než 6 mm,
u) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx celého zrna xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx všechny složky xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx klíčku.
(2) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx dále rozumí
a) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx procent,
d) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx ztvarování mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 xxxxxxxxxxxx procent x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx je nejvýše 14 xxx xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx použijí xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, s přídavkem xxxxx nebo vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx rýže,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladování xxxxxxx přes xxxxxxxx x zpracování xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx, jehož xxxxxx xx x výjimkou xxxxxxxxxxx x jemného xxxxxx ze šlehaných xxxx, proteinových a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx pekařských výrobků x převažujícím podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený kvasem xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx typů xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx složek, který xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo plněný xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx vody nejvýše 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx uvádění xx trh, xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitnopšeničným pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x více xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx obsahuje xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx množství nejméně 5 %, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx
2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
o) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx přerušen zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx polotovar x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx nebo žitný xxxx je schopen xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx vyrábí xxx xxxxxxx přídatných xxxxx nebo enzymů, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx kvašení,
r) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vody x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx xxxxxxxx xxxxx, x xx kyselinu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx formách,
d) perníkem xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxx kypřeného xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx cukerným xxxxxxxx xxxx invertním cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) suchary xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, po xxxxxxx krájené xx xxxxxx x restované,
f) xxxxxxxx nebo trvanlivými xxxxxxxxx trvanlivé pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx nebo biologicky, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx pseudoobilovin x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx celozrnnými xxxxxxx xxxxxxxx výrobek vyrobený x celých xxx xxxxxxxx xxxxxxxx zahrnujícím xxxxxxxx úpravu,
l) xxxxxxxxx xüxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx sladidly x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) cukrářskými xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x dále xxxxx, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx složek, nebo xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx pekařského xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxx x náplní, polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný polotovar x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx, xxxxxxx na xxx v balení xxx konečného xxxxxxxxxxxx x chlazeném nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich kombinace x máslem, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx nejméně 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx nebo tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx máslovou xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku se xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx šlehání xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx hmot na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých vrstev xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxx xx tepelné xxxxxx vykazuje charakteristické xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) se x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx podskupina xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x xxxxxxx xxxxx x obilovin způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx vyhlášce.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(6) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx se xx větratelných xxxxxxxxxx, x suchu x xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx nebělí.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 4 k této xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x podskupina xxxxxxx x
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx vyhlášce.
§6
(1) Sušené xxxxxxxxx xx ukládají xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx mikrobiálně stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx výrobce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x nesušené xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Těstoviny se xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Pekařské výrobky
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x xxxxxx a xxxxxxx pečiva xxxxx xxxxx x skupiny; xxxx běžné xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x jemného xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" nebo "xx xxxxxxx hmot" x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového xxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných hmot, xxxxx se označí xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x polevy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobků,
b) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx byl x hotovém stavu xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx názvu výrobku xxxx "rozmrazeno" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xx zmrazeného polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx použít xxx xxxxxxx xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pekárně.
(5) Xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.
(3) Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx účelům.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx na xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
Cukrářské xxxxxxx a xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx druhy a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx uvede
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx xx zařadit xx xxxxxxx, pak xxxxx xxxxx druhu,
c) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) údaj "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, x
x) u cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "čokoládová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 kg náplně, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx plodů v 1 kg xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx hmotnost cukrářských xxxxxxx a xxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x povrchová xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků mají xxxxxxxxx vůni a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx nakyslost nebo xxxxxxx nejsou charakteristickou xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Pekařský výrobek, xxxxx je xxxxxxxx xxxx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, není připálený, xx xxxxxxxxx vůni x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx dobu xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, které jsou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx vyrobení.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx samostatně, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx xxxx zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x těsta xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx a těsta xx xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxx v důsledku xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 °X, se xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx na xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx ustanovení
Zrušují se:
1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.
4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Účinnost
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., v. x.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Členění mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx mouka celozrnná xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu |
||
směsi x obilovin |
müsli sypká xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx rýže neloupaná xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - hrubá, xxxxxxxxx, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx chlebová |
bílá se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx zelenomodrým odstínem |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx světlá (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (chlebová) |
- |
1,10 |
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (v %) nejvýše |
Granulace (µm/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx dehydratovaná |
0,50 |
12,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx vločky
Druh |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Černé xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) |
1,9 % x sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx v % nejvýše |
Podíl xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Minerální xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Xxxxx xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx kroupy
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / průměr kruhových xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx velké |
- |
30/3500 |
kroupy xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jáhly x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku
Barva |
pohanka xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx lomu jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická pro xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Tabulka 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
zlomky9) |
nejvýše 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx závadu |
barva |
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx použitých složek x ochucovadel |
Tabulka 14
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
Popel x % nejvýše |
na xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx xxxxx xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx přípravu xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx x chuť |
typická xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a bez xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x náplní |
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
vzhled a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, u xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx uvaření |
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 g |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx lupínky zapékané xüxxx |
Příloha x. 9 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Požadavky xx xxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "s xxxxxxx" xxxx "s xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx s xxxxxxx" xxxx "tradiční x xxxxxx" |
xxxxxx a zakyselen xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 2 xx, x obsahem xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem do xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx koncentrátu; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 180 g vajec xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx před upečením |
pekařské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx a xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx typickými xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx na řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u plněných xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, tvar typický xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx výrobků po xxxxxx, x potahovaných xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x cizí xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx řezu |
příjemná, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x cizí xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % nejvýše - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxx xx 50 x 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx tukovou s náplní xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx ostatní |
těsto |
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky cukrářských xxxxxxx x xxxx
xxxxxxx x hmotnosti xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
nad 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, kterým se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x požadavky potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Příloha II, xxxx VII, xxxxxxx XX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin.
5) Xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.
9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx než polovina xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx.
13) Propad sítem x kruhovými otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx.