Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx a těsta
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)
a) xxxxxx poskytování informací x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a těstech,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,
d) pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x cukrářské xxxxxxx x těsta
1. xxxxxxxx xxxxxx a relativní xxxxxxx vzduchu při xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx pojmů
(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx a tříděný xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x druhu použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx xxxxxxxx zrn xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, extrudováním xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx zrna,
g) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x využití xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx zrna zbaveného xxxxxxxxx vrstev xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx kroupy,
k) perličkami xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nasládlé chuti xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak upravená xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x obilovin výrobky xxxxxx pro přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx rýží xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je menší xxx 3,
v) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx xxxxx a xxxxx zrna xx xxxxx než 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, tedy endosperm, xxxxxx a klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx zbaveného klíčku, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx xxxx xx xxxxxxx poměru xxxx xx původní zrno xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx z mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx procent,
d) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx a jsou xx ztvarování mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních xxxxxxx x xxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx je xxxxxxx 14 xxx xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx výrobky,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx krupice x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx výrobků,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx rozumí xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx tepelnou xxxxxx,
x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx typů xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx xxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx mouky xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě plněný xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx džemem, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxx upravený,
f) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 % x u xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx stabilní xx podmínek xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
x) pšeničným chlebem xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitnopšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx více než 50 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx nebo vícezrnným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita další xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny v xxxxxxxx množství nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) speciálním chlebem, xxxx netradičními xxxx xxxxxx jako xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx chleba xxxxxxxx tvaru, nebo xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx plody, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx nejméně 10 %, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx nabízen x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
o) čerstvým xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x které xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx nebo obdobnou xxxxxxxx úpravu x xxxxxxx xx trh xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vody a xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx xx vyrábí xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx, xxxxx kyselin x xxxxx vzniká xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x základu kvasu, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx dokyselení lze xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx přídatné látky, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx v množství xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx přídatné látky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot trvanlivé xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx invertním xxxxxx, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky, xxxxx xx xxx xxxxxx prosušeno v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx složek xxxxxxxx technologií působením xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x expanzní formě xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx, získaný tepelnou xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) zapékaným xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx pečením xxxxx x müsli xxxxxxxxxx x přírodními xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxx.
(5) Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) cukrářskými xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x balení xxx konečného spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,
x) náplní polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, bezvodého xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní lehkou xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve kterých xx xxxxxxxxx přirozeně,
f) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost náplně,
g) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,
h) xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxx xxxx obnovených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným x vodou,
k) xxxxxx xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, připravené bez xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx xx tepelné xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Mlýnské obilné xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin4) se x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx výrobku xxxx xxxxxxx xxxx podskupina xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny x
x) x xxxxxxx xxxxx x obilovin xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) X všech skupin xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a rýže xx ukládají xxxxxxxx xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx pytlů xxx 25 kg, xxxxx xx možné xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x krupice xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx x xxxxxx. Mouky xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Průměrným xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x těstovin uvede
a) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx, skupina x podskupina xxxxxxx x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx je xxxxx potravinu po xxxxxxxx xxxxxx obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.
(4) Průměrným množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx vyhlášce.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx do barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod kterým xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx výrobky
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx xx lze xxxxxxx slovy vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x piškotů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x nebalených pekařských xxxxxxx uvede
a) u xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, kde xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "rozmrazeno" x
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tam, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému spotřebiteli, xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" nebo xxxxx, která mají xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k této xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Přepravní obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvádějí xx xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx nižší.
Xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx vyhlášce.
(2) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx je xxxxxxx xx skupiny, xxx xxxxx název druhu,
c) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) údaj "rozmrazeno" x nebaleného cukrářského xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx podobě xxxx xx ozdobení; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "kakaová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 xx xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Náplně x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslost xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx základem xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, xxxx připálený, xx xxxxxxxxx xxxx x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx, které x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx náplně lze xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx teplotách nad 8 °X, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ji xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Cukrářské xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx v odstavci 6 x xxxxx xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx balené, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx surovin trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 °X, se xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, označovat x xxxxxx na xxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Ministerstva zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků na xxxxxxx x podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
mlýnské xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx mouka polohrubá xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx mouka grahamová xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx směs |
|
dlouhozrnná xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Příloha x. 2 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx jakost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx s nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo našedlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µm/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% xxxx. x xxxxxx) nejvýše |
Mouky xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (chlebová) |
- |
1,10 |
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
mouky hrubé |
485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15 |
0,50 |
xxxxx celozrnné |
1129/nejméně 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (v %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx kukuřičná |
0,90 |
- |
- |
Tabulka 4
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Fyzikální xxxxxxxxx na otruby
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx trhanku
Ukazatel |
Hodnota nejvýše |
vlhkost |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na kroupy
Druh |
Podíl xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx x xxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Další xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx velikosti |
% propadu / průměr xxxxxxxxx xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx loupaná |
světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu
Ukazatel |
Hodnota |
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Tabulka 13
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, menší snadno xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách |
vůně x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx výrobky |
15,0 |
4,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx jemné |
15,0 |
2,5 |
na šlehané xxxx třené xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx trvanlivého pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx strouhanky
Ukazatel |
Hodnota xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx a xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxx xxxx příchuti |
Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx balení |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 g |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx těstovin
vzhled x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x x těstovin, xxx většina xxxxxxx xx tvořena řezem (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé a xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx i po xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx. |
xxxx a xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 g |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha č. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky obilné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx pekařských výrobků
Tabulka 1
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "s kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % mléčné sušiny, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx koncentrátu; xxxxxxxxxx jiného tuku xx xxxxxxxxx pouze x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x názvem xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx plodů v 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x prasklinami xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných výrobků |
dobře xxxxxxxxx, xxxxx pórovitá, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x plněných xxxxxxx xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx s otiskem xxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x laminovaných výrobků xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx v xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxx příchuti |
perník |
celistvý, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxx xxx výrobku, nepřipálená, x potahovaných xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xxxxx na xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky pekařských xxxxxxx
Xxxxx nebalený |
nejvýše - 6 % |
Chléb balený |
nejvýše - 5 % |
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x hmotnosti xx 50 x 51 - 100 g 101 - 250 x 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Příloha x. 11 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx druhy x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxx máslovou s náplní xxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx šlehačkovou s náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst
výrobky x hmotnosti xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Ke xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Příloha II, xxxx XXX, dodatek XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx o stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % povrchu.
8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek.
9) Části zrna xxxxxxxxx obiloviny, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Zrna xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx jakostí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Zlomky, xxxxx xxxx, neloupaná xxxx.
13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.