Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
x požadavcích xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona č. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona č. 180/2016 Xx., (dále xxx "xxxxx"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, pekařských xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků x těst požadavky xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,
d) xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x cukrářské výrobky x těsta
1. xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx během xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Vymezení xxxxxxxxx pojmů
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo více xxxxxxxxxxx druhů obilovin, xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x tříděný xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu použitých xxxxxxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx obilných xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci,
f) xxxxxxxx xxxxxxx vrstvy xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx xxxx,
x) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx drcením,
i) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
k) perličkami xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, popřípadě xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna,
o) xxxxxx x obilovin výrobky xxxxxx pro přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx sativa X. x xxxxxx xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 6 mm,
u) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx a poměr xxxxx a šířky xxxx je menší xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx stejném xxxxxx xxxx má xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx xxxxxxxx celozrnná xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xx xxxxxxx xxxxxx jako xx původní xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších složek,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx a xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx vlhkosti nejméně 24 xxxxxxxxxxxx procent x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx nejvýše 14 xxx xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx vaječné xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze ze xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných výrobků,
g) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx nebo více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, xxxxx se pro xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx výrobu pekařského xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těst xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx kombinací, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formy, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx plněný xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na xxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x obsahem xxxx nejvýše 10 % x u xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx jsou xxxxxxxx xx podmínek xxxxxxx xx xxx, nebo xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným chlebem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % žitných mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) žitnopšeničným chlebem xxxx žitnopšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx než 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx výrobků,
j) pšeničnožitným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo celozrnným xxxxxxx pekařský výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx pšenice x xxxx další xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx jiných botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním chlebem, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx chléb anebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx tvaru, xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx složku jako xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) čerstvým chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a které xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení,
p) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xxxx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x žitné xxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx mikroorganismy se xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx a v xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx vzniká xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx kvasný xxxx xxxx přídatné látky, x to kyselinu xxxxxxx xxxx kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx přídatné látky xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou vaječný xxxxx x cukr,
c) xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx invertním xxxxxx, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky, xxxxx xx xxx xxxxxx prosušeno x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřené xxxxxxxx xxxx biologicky,
h) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů obilovin, xxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx pekařský výrobek xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x müsli xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, popřípadě xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx úpravě případně xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) cukrářskými xxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx xxxx pekařské xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx x dále xxxxx, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x přípravě pekařských xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x balení xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, bezvodého xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, vztaženo na xxxxxxxx hmotnost xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx máslovou náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % másla xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,
h) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx xxxxxx kombinace xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx vysokotučná ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx náplně,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem svařeným x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vykazuje charakteristické xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x sypkých směsí x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x přípravě.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx obilné xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx xxxxxxxxxxxx prostorách, x xxxxx x xx podlážkách xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 kg, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx na podlaze.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x této xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x těstovin uvede
a) x xxxxx výrobku xxxx druh, xxxxxxx x podskupina výrobku x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx o době, xx které xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Sušené xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx xxx, xx uvádějí na xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx výrobce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Pekařské xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v nařízení x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx způsobech označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx pečiva název xxxxx a xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx označit názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "xx šlehaných xxxx" nebo "ze xxxxxxx xxxx" x
x) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x piškotů xx xxxxxxx trvanlivé pečivo xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx označí xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "piškoty".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx uvede
a) u xxxxxxx pečiva a xxxxxxxxxxx pečiva xxxx xxxxxx x polevy x případě plněných xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, kde xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" nebo xxxxx, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, pokud xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx jim odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Průměrným množstvím xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 k této xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx nižší.
Xxxxxxxxx výrobky a xxxxx
§9
(1) Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy a xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x cukrářských výrobků x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx je zařadit xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x těsta xxxxx xxxxx,
x) údaj "xxxxxxxxxx" x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a konečnému xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu v xxxxxxxxx podobě nebo xx ozdobení; tento xxxx se xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku tam, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx náplně,
b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Náplně x povrchová zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx součástí cukrářského xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou xxxx x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Náplně cukrářských xxxxxxx, které z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx náplně lze xx xxxx dobu xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 °X, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň xx xxxxxxxxxx samostatně, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ji xx nově zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 6 x těsta xx xxxxxxx xx xxx xxx teplotách xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx uvádějí xx xxx při teplotě xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, xx xxxxxxx na xxx xxx teplotách deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xx 1. února 2021.
(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
mlýnské xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx směs |
|
dlouhozrnná xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx rýže neloupaná rýže parboiled xxxx |
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx pšeničné - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% hmot. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx hladké, x toho: | ||
pšeničná xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (chlebová) |
- |
1,10 |
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
mouky xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx kukuřičná |
0,90 |
- |
- |
Tabulka 4
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx nejvýše |
vlhkost |
15,0 % |
xxxxxxxxx látky (popel) |
1,9 % x sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx kroupy
Druh |
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx pluch x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx kroupy
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% propadu / xxxxxx kruhových xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx loupaná |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
jáhly |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Tabulka 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x pohanku
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx stabilizované |
klíčky xxxxxxx neupravené |
vlhkost |
nejvýše 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx obiloviny xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky nejsou xx závadu |
barva |
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých složek x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx výrobky |
15,0 |
4,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx pšeničné xxxxxx jemné |
15,0 |
2,5 |
na xxxxxxx xxxx třené xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. perníků |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu smažených xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx přípravu obilné xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx vyjádření |
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx balení |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka |
do 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
nad 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x náplní |
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, x semolinových xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Příloha č. 7 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx |
xx 250 g |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 g |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx lupínky zapékané müsli |
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "kváskového xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "s kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "tradiční x xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků |
"máslové" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem do xxxxx je výhradně xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx množství x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské výrobky |
obsahují xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx upečením |
pekařské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx těsta xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, struktura |
Vůně x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx pro xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x viditelnou náplní x plněných xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx řezu, xxxxxx nad xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx na xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx s otiskem xxxxx, nepřipálená, u xxxxxxxxxxxx druhů výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxx x jedné xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle formy |
celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx výrobku, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx výrobků xxxxx na řezu |
příjemná, xxxxxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky pekařských xxxxxxx
Xxxxx nebalený |
nejvýše - 6 % |
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx do 150 x: 10 kusů 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % xxxxxxx - 10 % nejvýše - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxx xx 50 g 51 - 100 g 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx výrobek |
s xxxxxx xxxxxx tukovou s náplní xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx |
xxxxx |
Příloha x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky cukrářských xxxxxxx a xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
nad 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.2.2020.
Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx se xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX a 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Příloha II, xxxx XXX, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x případě xxxx x xxxxxx.
9) Části xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx xxx polovina xxxxxx.
10) Zrna xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx jakostí snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna.
13) Propad xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.