Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze dne 20. xxxxx 2020
x požadavcích xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a těsta
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Sb. x zákona x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, pekařských xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx x těstech,
b) xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx a xxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských výrobků x cukrářských výrobků x xxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x názvu x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané zpracováním xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx škrob x xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného xxxx nebo zrna xxxxxxxxxxx nebo zbaveného xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak zpracované xxxxx a látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných xxxxxx xxx lipnicovité s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x obilovin,
h) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a leštěním,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx jinak upravená xxxxxx zrna,
o) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, jejichž převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx jsou přidány xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky,
s) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x osemení x částečně x xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž xxxx xx xxxxx xxx 6 mm,
u) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx menší xxx 3,
v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna je xxxxx než 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo pseudoobilovin xxxx rozemíláním jeho xxxxxxxxxxxx složek a xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, tedy endosperm, xxxxxx x klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx pšeničná celozrnná xxxx mouka pšeničná xxxxxxx mletím xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx zrna xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx zrno xxxxxxx xxxxxx.
(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx surovin rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx nesušenými těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx použijí xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, kterou se xxxxxx krupice x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx vajec x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, s přídavkem xxxxx xxxx vaječných xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny vyrobené xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pekařským výrobkem xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, jehož xxxxxx xx s výjimkou xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, bochníku xxxx formy, o xxxxxxxxx nejméně 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxx nebo jiných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx než 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x pšeničné xxxxx xxxx jiných mlýnských xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, popřípadě plněný xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx džemem, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx upravený,
f) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, s obsahem xxxx xxxxxxx 10 % x u xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxx xxxx stabilní xx podmínek uvádění xx trh, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x více xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x více xxx 10 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx složky zrna, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx jako mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx jako pita, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typy chleba xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, olejniny, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx plody, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx xxxx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xxxx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxx a xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného kvasu xxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx mikroorganismy se xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x v xxxxxxxx potřebném x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx nebo žitný xxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx výlučně x xxxxxxxx kvašení,
r) xxxxxxxxx kvasem xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vody x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, x to xxxxxxxx xxxxxxx nebo kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx vyhlášky se xxxx xxxxxx
x) sušenkami xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx kypřené,
b) xxxxxxxxxx pečivem ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx trvanlivé pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
d) perníkem xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx invertním xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) suchary xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx obilovin, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxxxxx složek,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx úpravě případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x dále xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek,
b) těstem xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x chlazeném xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx zdobení cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, bezvodého tuku xxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx připouští xxxxx x malém množství x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx tukovou xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu odpovídající xxxxxxxx směsných tuků, xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx kombinaci s xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; přítomnost xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx přenosu z xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmot na xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx náplně,
j) náplní xxxxxxxx náplň x xxxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých vrstev xxxxxxxx xxxxx a xxxx, připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx obilné xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) se x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x sypkých směsí x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x návod x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X všech skupin xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx aromatických x skladují se xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x suchu x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx možné xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx x krupice xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx nebělí.
(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin se x těstovin xxxxx
x) x názvu výrobku xxxx druh, skupina x podskupina xxxxxxx x
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx uvedeny x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.
(4) Průměrným množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Sušené těstoviny xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na trh, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx trh při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod kterým xx byla vizuálně xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Pekařské xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x nařízení x poskytování informací x potravinách spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx výrobků uvede
a) x xxxxxx x xxxxxxx pečiva xxxxx xxxxx a xxxxxxx; xxxx xxxxx xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) u jemného xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je xxx xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx jako "z xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx listového těsta", "xxxxxxx", "xx šlehaných xxxx" xxxx "ze xxxxxxx hmot" a
c) x trvanlivého pečiva xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "sněhové pečivo" xxxx "xxxxxxx".
(3) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx pečiva druh xxxxxx x xxxxxx x případě plněných xxxx potahovaných výrobků,
b) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, který byl x hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému spotřebiteli, xxxxxxxxx v blízkosti xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx pekařského výrobku xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny x příloze č. 9 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx nepoužívají x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, pak xxxxx název xxxxx,
x) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "kakaová", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx náplně,
b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 xx xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.
(5) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x náplni xxxxxxxxxx rozptýleny.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx charakteristickou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, není xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x chuť odpovídající xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx použitých surovin xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx od vyrobení.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 a xxxxx xx xxxxxxx na xxx při teplotách xx 8 °C. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx balené, xxxxx xxxx v důsledku xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxx na xxx xxx teplotách deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xx 1. února 2021.
(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, které xxxx x souladu x xxxxxxxxx Ministerstva zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx ustanovení
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), b), g) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Ministr:
Ing. Toman, XXx., v. x.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx krupice |
|
|
vločky |
||
|
trhanka |
||
|
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
|
xxxxx |
||
|
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
|
xxxxx x obilovin |
müsli sypká směs |
|
|
dlouhozrnná xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
Xxxxx mouky |
Barva |
|
mouky pšeničné - xxxxx, polohrubá, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
|
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx zelenomodrým odstínem |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxx
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µm/ %) |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% hmot. x xxxxxx) nejvýše |
| Mouky xxxxxx, x xxxx: | ||
|
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
|
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75 |
0,75 |
|
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
|
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
|
xxxxx xxxxx (chlebová) |
- |
1,10 |
|
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
|
mouky xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
|
xxxxx celozrnné |
1129/nejméně 96 |
1,90 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (v %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
|
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
|
krupice jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
Podíl nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
|
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
|
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
|
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
|
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
|
xxxxxxxxx látky (popel) |
1,9 % x sušině |
|
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx kroupy
|
Druh |
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl pluch x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
|
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (µx) |
|
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxx velké |
- |
30/3500 |
|
kroupy xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
|
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
|
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
|
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty x % nejvýše |
Obsah xxxxxx xxxxx a slupek x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
|
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly x pohanku
|
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx |
|
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
|
jáhly |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
|
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x obilovin
|
Ukazatel |
Vyjádření |
|
konzistence |
sypká xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx závadu |
|
barva |
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
Popel x % nejvýše |
|
na xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx obilné xxxx |
15,0 |
- |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx vyjádření |
|
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
|
xxxx a xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky mlýnských xxxxxxxx výrobků
|
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx |
|
xx 50 x |
- 10 % |
|
51 - 120 x |
- 5 % |
|
121 - 250 x |
- 4 % |
|
251 - 1 000 g |
- 3 % |
|
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
|
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x těstovin, xxx většina povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx i xx xxxxxxx. |
|
xxxxx |
Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
|
xxxx a xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny
|
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xx 250 g |
- 6 % |
|
251 - 500 x |
- 4 % |
|
501 - 2 000 x |
- 2 % |
|
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny
|
Druh |
Skupina |
|
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
|
běžné pečivo |
pšeničné žitné žitnopšeničné pšeničnožitné celozrnné grahamové vícezrnné speciální |
|
jemné xxxxxx |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx müsli |
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
|
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "kváskového xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "s xxxxxxx" xxxx "x kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
|
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx do kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků |
|
"trvanlivý xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx |
|
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem do xxxxx je výhradně xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx kterých xx vyskytuje xxxxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx nejméně 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 kg xxxxx xxxx těsta před xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
|
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
|
xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x prasklinami xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx příchuti |
|
jemné pečivo/čerstvé xxxxx pečivo |
pravidelně formované, xxxx xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pórovitá, xxxxxx, popř. x xxxxxx na xxxx, xxxxxx nad náplní x plněných xxxxxxx xxxx xx závadu |
typická xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx použité xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx x otiskem xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxx x polevou |
křehká, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, typická pro xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x potahovaných xxxxxxx x polevou |
vláčná, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
|
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
|
Xxxxx xxxxxx o hmotnosti xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 x 51 - 100 g 101 - 250 x 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Členění cukrářských xxxxxxx x těst xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx ostatní |
|
těsto |
Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx
|
xxxxxxx x hmotnosti do 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
|
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/ES x nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Příloha II, xxxx XXX, dodatek XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.
5) Velikost podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Nespalitelné látky, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % povrchu.
8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx rýže x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx.
13) Propad xxxxx x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.