Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) x h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx úpravy
Tato vyhláška xxxxxxxx v návaznosti xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx uchovávání x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Vymezení xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxx škrob a xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x tříděný xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx částic xxxxxxxxx slupky,
d) vločkami xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,
g) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných čeledí xxx lipnicovité x xxxxxxxx způsobem zpracování x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx drcením,
i) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx vyčištěná, popřípadě xxxx jinak upravená xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx jsou přidány xxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxx získaná z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx sativa X. a xxxxxx xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 6 mm,
u) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx xx menší xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna xx xxxxx než 2,
w) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx má původní xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka pšeničná xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující ostatní xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx jako xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nebo xxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek,
b) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx čerstvými těstoviny, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx a jsou xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx procent x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní od xxxx výroby,
e) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx vaječné výrobky,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx krupice x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných výrobků,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, s přídavkem xxxxx xxxx vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
i) těstovinami xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx finální tepelnou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx x výjimkou xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx droždím, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx než 5 % cukru, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě plněný xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx trh, xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a dalších xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx podmínek uvádění xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx nejméně 90 % pšeničných mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx nejméně 90 % žitných mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx složky zrna, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x žita xxxxx xxxxxx jako mlýnské xxxxxx výrobky z xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx typy xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx x obilovin jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. samostatné xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx a uvedení xx trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx mikroorganismy se xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx je schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx se vyrábí xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx x důsledku xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx kvasem prokvašený xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vody x základu kvasu, xxxxxxxx zejména sušením xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx přídatné xxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx vyhlášky se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx získané xxxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož základními xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx a cukr,
c) xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx kypřeného těsta xxxxxxxxx xxxxx, neutralizovaným xxxxxxxxx cukerným xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx trvanlivé pečivo x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst kypřené xxxxxxxx xxxx biologicky,
h) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx pseudoobilovin x expanzní xxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx křehké konzistence xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx celozrnnými xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x celých zrn xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením směsi x xüxxx smíchaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tuky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx nebo nepečené xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx pekařského xxxxxxx nebo nepečené xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx polotovar x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx na xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, bezvodého xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x máslem, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx připouští xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku xxxxxxx x použitých ochucujících xxxxxx, ve xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx směsných tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx kombinaci x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
g) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného tuku, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; přítomnost xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx přirozeně,
h) náplní xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx méně xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx xxxxxx kombinace xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx náplně,
i) náplní xxxxxxxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxx náplň z xxxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílků x cukrem svařeným x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx obilné xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) se x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo podskupina xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x přípravě.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X xxxxx skupin xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx a xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny x xxxxxxxx xxxxxxx pytlů xxx 25 xx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx xx nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % tuku x xxxxxx. Mouky xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Členění xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x ve vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx druh, skupina x podskupina xxxxxxx x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx tohoto obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx vyhlášce.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Těstoviny se xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Pekařské xxxxxxx
§7
(1) Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x skupiny; xxxx běžné pečivo xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx; xxxx xx xxx xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x trvanlivého xxxxxx xxxxx skupiny, x xxxxxxxx sněhového pečiva x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) u xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobků,
b) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx názvu výrobku xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" xxxx xxxxx, která xxxx xxx spotřebitele stejný xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pekárně.
(5) Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x jiným xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvádějí xx xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Cukrářské xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx a xxxx xx druhy x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x cukrářských výrobků x xxxx uvede
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx x skupiny; xxxxx-xx je xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx název xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tam, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahujících alkohol xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "kakaová", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxxx,
x) "čokoládová", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x čokolády x 1 kg xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Náplně x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxx xxxx x xxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx a xxxxxxxx x xxxx není xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx nakyslost xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Pekařský výrobek, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx součástí cukrářského xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxx x xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx.
(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx náplně xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, které jsou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx nejvýše 48 xxxxx od xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx samostatně, xx xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx balené, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Technický xxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, označovat x uvádět xx xxx podle vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx ustanovení
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), b), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Toman, XXx., v. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx mouka polohrubá xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx kroupy |
|
jáhly |
||
pseudoobiloviny |
pohanka |
|
klíčky |
||
otruby |
||
obiloviny xxx přímou xxxxxxxx |
||
xxxxx x obilovin |
müsli sypká xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Příloha č. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx chlebová |
bílá xx xxxxxxxxxx nebo našedlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx tmavá (chlebová) |
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% hmot. x xxxxxx) nejvýše |
Mouky xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx hrubé |
485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (x %) nejvýše |
Granulace (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otruby
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx látky (xxxxx) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx x slupek v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx loupaná |
světle xxxxx xx xxxxx, xx lomu jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx obiloviny xxx přímou spotřebu
Ukazatel |
Hodnota |
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x obilovin
Ukazatel |
Vyjádření |
konzistence |
sypká xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách |
vůně x xxxx |
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxx pro užití |
Vlhkost x % nejvýše |
Popel x % nejvýše |
na xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné |
15,0 |
3,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx třené xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx obilné xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx vyjádření |
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
xxxx a xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Hmotnost balení |
Přípustná xxxxxxx hmotnostní odchylka |
do 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
nad 2 500 g |
- 1 % |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x náplní |
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Podíl xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se při xxxxxxxx podmínek uvedených x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x po xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx uvaření |
Příjemná, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 g |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 g |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha x. 8 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "tradiční xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem xxxxxxx 45 % žitné xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx nejméně 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx v množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x malém xxxxxxxx x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 g xxxxx xxxx 64 g xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x názvem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx těsta xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx chléb, běžné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x prasklinami xxxxxxxxx xxx daný výrobek |
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx pečivo/čerstvé xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx na řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx v xxxxx xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx polevě, xxx xxxxxx pachů x cizí xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx výrobku, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 150 g: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 g |
nejvýše - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x hmotnosti do 50 g 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x náplní xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx
xxxxxxx x hmotnosti xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Xxxxxxx XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku za xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx rýže x mastek.
9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx technologicky neodstranitelná xxxx x semena xxxxxx než příslušných xxxxx xxxxxxxx.
11) Cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna.
13) Propad sítem x kruhovými xxxxxx x velikosti 1,4 xx.