Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
Ministerstvo xxxxxxxxxxx stanoví podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst x xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny,
c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx x relativní xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů obilovin, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxx použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, sušené xxxx xxxxx zpracované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,
g) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x využití xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,
x) jáhlami xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,
m) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x obilovin výrobky xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx přidány xxxxx složky,
p) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky rýže x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx a osemení x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž xxxx xx xxxxx xxx 6 mm,
u) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a šířky xxxx je menší xxx 3,
v) rýží xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxx než 2,
w) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx složky xxxx, tedy endosperm, xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) grahamovou xxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx mletím xxxx xxxxxxx zbaveného klíčku, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxx jako xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx klíčku.
(2) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx ztvarování mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno podléhají xxxxx x jsou xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx výroby,
e) těstovinami xxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx vaječné xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx krupice x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují rehydratací xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx proběhly xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx finální xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož sušina xx x výjimkou xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx kombinací, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx nejméně 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx nižší,
d) běžným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx než 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx složek, který xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněný xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou pomazánkou xxxx náplněmi, které xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x u xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xx podmínek uvádění xx trh, xxxx xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) pšeničným chlebem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků xxx, xxx byly zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx výrobky z xxxxxxxx jiných botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx plody, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. samostatné obiloviny xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu a xxxxxxx na trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kvasu xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx těsta; xxxxxxx xxxx nebo žitný xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx kvašení,
r) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx kvasný xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxx nebo kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx vyhlášky se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx xxxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx kypřené,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr,
c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx upečením tenké xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx medem, neutralizovaným xxxxxxxxx cukerným roztokem xxxx invertním xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) suchary xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx biologicky, po xxxxxxx krájené na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx x těsta xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky,
h) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů obilovin, xxxx xxxx pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem pekařský xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx celozrnnými lupínky xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) xxxxxxxxx xüxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tuky, xxxxxxxxx xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx přidáním dalších xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx x dále xxxxx, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx vyrobené xxxxx x náplní, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v balení xxx konečného xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k plnění xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx nejméně 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, bezvodého xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, vztaženo na xxxxxxxx hmotnost xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx pouze x malém xxxxxxxx x důsledku xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve kterých xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, vztaženo na xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % másla xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, které xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx náplně,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo obnovených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těsta a xxxx, xxxxxxxxxx bez xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Mlýnské xxxxxx výrobky
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx x vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin4) se x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx povoluje xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x rýže xx ukládají odděleně xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx možné xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx nebělí.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k této xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x podskupina xxxxxxx x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost těstovin xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek aromatických, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx vlhkostí vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Těstoviny xx xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Členění xxxxxxxxxx výrobků na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x skupiny; xxxx xxxxx xxxxxx xxx označit názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je xxx xxxxxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" nebo "ze xxxxxxx xxxx" x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x xxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé pečivo xx šlehaných xxxx, xxxxx xx označí xxxxx "xxxxxxx pečivo" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x polevy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, který byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele xxxxxx xxxxxx, lze použít xxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx pekařských výrobků xxxx uvedeny v příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx na xxx při teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Cukrářské xxxxxxx a xxxxx
§9
(1) Členění cukrářských xxxxxxx a xxxx xx druhy a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x cukrářských xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, pak xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného cukrářského xxxxxxx, který byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx nabízen x prodeji x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx nebo xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se uvede xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx náplně,
b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx množstvím cukrářských xxxxxxx x těst xx hmotnost cukrářských xxxxxxx x těst xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Náplně x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx výrobek, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx připálený, xx příjemnou vůni x xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx jejich vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxx vlivem technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx nejvýše 48 xxxxx od xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ji xx nově zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
(6) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx ustanovení
Zrušují se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Účinnost
Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxx |
||
|
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
|
xxxxx |
||
|
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
|
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
|
xxxxx pšeničné - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
|
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
|
xxxxx tmavá (chlebová) |
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx odstínem |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
| Xxxxx hladké, x xxxx: | ||
|
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
|
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
|
žitná světlá (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
|
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
|
mouky hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
|
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% hmotnosti x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
|
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15 |
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx kukuřičná |
0,90 |
- |
- |
Tabulka 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky
|
Druh |
Vlhkost v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
|
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
|
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
|
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
|
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Fyzikální x chemické požadavky xx trhanku
|
Ukazatel |
Hodnota nejvýše |
|
vlhkost |
15,0 % |
|
xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) |
1,9 % x xxxxxx |
|
xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na kroupy
|
Druh |
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
|
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Další xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx kroupy
|
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% propadu / průměr xxxxxxxxx xx (µm) |
|
|
nejméně |
nejvýše |
|
|
kroupy velké |
- |
30/3500 |
|
kroupy xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
|
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
|
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
|
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jáhly x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v % nejvýše |
Obsah cizích xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v % xxxxxxx |
|
xxxxxxx loupaná |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
|
jáhly |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Tabulka 10
Smyslové xxxxxxxxx na xxxxx x pohanku
|
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx xx hnědá, xx xxxx jasně xxxx |
|
xxxxx |
xxxxx, žlutooranžová až xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Tabulka 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
|
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Tabulka 13
Xxxxxxxx požadavky na xxxxx z xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x ochucovadel |
Tabulka 14
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx z xxxxxxxx
|
Xxxxx xxx užití |
Vlhkost x % nejvýše |
Popel x % nejvýše |
|
na xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
|
xx šlehané xxxx xxxxx xxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
|
xx přípravu obilné xxxx |
15,0 |
- |
|
xx přípravu moučníků xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Fyzikální x smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
|
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx příchuti |
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx balení |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xx 50 x |
- 10 % |
|
51 - 120 x |
- 5 % |
|
121 - 250 g |
- 4 % |
|
251 - 1 000 x |
- 3 % |
|
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
|
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
|
vzhled x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx může být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx. |
|
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx. |
|
xxxx x chuť xx uvaření |
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx |
|
xx 250 x |
- 6 % |
|
251 - 500 x |
- 4 % |
|
501 - 2 000 x |
- 2 % |
|
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx lupínky zapékané xüxxx |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "kváskového typu" |
zakyselen xxxxxxxxx kvasem |
|
chléb "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx žitným kvasem |
|
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
|
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx nejméně 21 xxx |
|
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx do xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx výrobků vztaženo xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů v 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
|
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx a xxxx |
|
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx běžné pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx pečivo/čerstvé xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x viditelnou náplní x xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx řezu, xxxxxx nad náplní x xxxxxxxx výrobků xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx x otiskem xxxxx, nepřipálená, u xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx na řezu xxxxx v jedné xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, typická pro xxxx výrobek, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x potahovaných xxxxxxx xx polevě, xxx xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle formy |
celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
|
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
|
Běžné xxxxxx o xxxxxxxxx xx 150 g: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 g 51 - 100 g 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx druhy x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxxxx výrobek |
s xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx máslovou s náplní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx šlehačkovou s náplní xxxxxxxx x xxxxxx ostatní |
|
těsto |
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky cukrářských xxxxxxx x xxxx
|
xxxxxxx x hmotnosti xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
|
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní předpis x. 18/2020 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Příloha XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Velikost podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok.
6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x mastek.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx obiloviny, zůstalo-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotu xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Xxxx semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx.
13) Propad xxxxx x kruhovými xxxxxx x velikosti 1,4 xx.