Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v návaznosti xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x mlýnských obilných xxxxxxxxx, těstovinách, pekařských xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx a xxxx x členěním xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta
1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu při xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na trh,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Vymezení xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx pseudoobilovin v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) otrubami xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx získané při xxxxx xxxx,
x) pseudoobilovinami xxxxxxxx jiných xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx získaný xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
k) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,
x) jáhlami xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a leštěním,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna,
o) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx xxxx přidány xxxxx složky,
p) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně i xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx delší xxx 6 mm,
u) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx menší xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx zrna xx xxxxx xxx 2,
w) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx celého zrna xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) grahamovou moukou xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx mletím zrna xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx zrna xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx zrno xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx a jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 hmotnostních xxxxxxx x xxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx xx nejvýše 14 dní xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx tekutině.
(3) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těst xx finální xxxxxxxx xxxxxx,
x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x jemného xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx kvasem xxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx kombinací, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx formy, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx hmotnost xxxx xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx než 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) jemným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % cukru, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx plněný xx xxxxxxx džemem, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx podmínek xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) žitnopšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x více xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
l) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx ze pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pseudoobiloviny, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx tvaru, xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx
1. kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx jako xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx plody, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xxxx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx polotovar x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx kvásku prokvašený xxxxxxxxx z xxxxx xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxx vzniká xxxxxxx x důsledku kvašení,
r) xxxxxxxxx kvasem xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vody x základu kvasu, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx zahuštěním, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx přídatné xxxxx, x xx kyselinu xxxxxxx xxxx kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx trvanlivé pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx kypřeného xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx invertním xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx při xxxxxx prosušeno v xxxxx objemu,
g) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx těst kypřené xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pseudoobilovin x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst x xxxxxxxxx obilných výrobků x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxx zrn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxx xxxxxx
x) cukrářskými xxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx jsou pekařské xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x dále xxxxx, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx obdobného charakteru xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx vyrobené pouze x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) těstem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x přípravě pekařských xxxxxxx, xxxxxxx na xxx x balení xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x chlazeném xxxx x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx připouští xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku přenosu x použitých ochucujících xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx přirozeně,
f) xxxxxx tukovou náplň x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
g) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; přítomnost xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx méně xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx tomu odpovídající xxxxxxxx bezvodého xxxx xxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx náplně,
j) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx výrobky
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin4) xx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny a
b) x xxxxxxx směsí x xxxxxxxx způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a rýže xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx xx xx větratelných xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx podlážkách xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx s xxxxxxxx volných xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxx mouk xx všech druhů xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xx nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Mouky se xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 4 x této xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx, skupina x xxxxxxxxxx výrobku x
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx tohoto obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a nesušené xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Těstoviny xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx byla vizuálně xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx výrobky
§7
(1) Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx výrobků uvede
a) x chleba x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) u jemného xxxxxx název druhu; xxxx je xxx xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako "x xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "xx šlehaných xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x trvanlivého pečiva xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového xxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "sněhové pečivo" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) u xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných výrobků,
b) x nebaleného pekařského xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, viditelně v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, xxx použít xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x případě, xxxxx xxx xxxxxxx x pekárně.
(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx všechny xxxxxx zrna, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky xx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x jiným xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx uvádějí na xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx a skupiny; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx název xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx ozdobení; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je výrobek xxxxx nabízen k xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, x
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxxx,
x) "čokoládová", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x čokolády x 1 xx náplně, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxx vůni x xxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx základem xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, je dobře xxxxxxxxx, není xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x chuť odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx technologické xxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx samostatně, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 a těsta xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta xx xxxxxxx na xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Technický předpis
Tato vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx předpisů a xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Potraviny xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx na xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, které xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., ve znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Zrušovací ustanovení
Zrušují se:
1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2020.
Ministr:
Ing. Toman, XXx., x. r.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx výrobky |
mouka |
hladká mouka polohrubá xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx kroupy malé kroupy |
|
jáhly |
||
pseudoobiloviny |
pohanka |
|
klíčky |
||
otruby |
||
obiloviny xxx přímou xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx pšeničné - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% hmot. v xxxxxx) nejvýše |
Mouky xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx celozrnné |
1129/nejméně 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (popel) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx části xxxxxx, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Fyzikální xxxxxxxxx xx otruby
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx trhanku
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v % nejvýše |
Podíl xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx kroupy
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx na jáhly x pohanku
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx xx xxxxx, xx lomu jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, charakteristická pro xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
zlomky9) |
nejvýše 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Tabulka 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z obilovin
Ukazatel |
Vyjádření |
konzistence |
sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel |
Tabulka 14
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx směsi x xxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % nejvýše |
na xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx xxxxxxx xxxx třené hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu smažených xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx obilné xxxx |
15,0 |
- |
xx přípravu xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost strouhanky
Ukazatel |
Hodnota xxxx vyjádření |
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
xxxx x chuť |
typická xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 g |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx těstovin
vzhled a xxxx |
Xxxxxxxxxx tržnímu druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx tvořena řezem (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx i xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Fyzikální x chemické požadavky xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 g |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx pečivo |
sušenky trvanlivé xxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované výrobky obilné xxxxxxxxx lupínky zapékané xüxxx |
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Požadavky xx xxxxxx pekařských výrobků
Tabulka 1
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "kvasového xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "tradiční xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "tradiční s xxxxxx" |
xxxxxx x zakyselen xxxxxxxx žitným kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vztaženo xx 1 kg xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxxxxxxx plodů v 1 xx hmoty xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx a xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx běžné xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx výrobku, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x prasklinami xxxxxxxxx xxx xxxx výrobek |
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, příjemná, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx pečivo/čerstvé xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, odpovídající xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x viditelnou náplní x xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx závadu |
typická xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxx x polevou |
křehká, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx řezu xxxxx v xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, typická pro xxxx výrobek, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x potahovaných xxxxxxx po xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx formy |
celistvá, xxxxx, odpovídající barvy xxx xxxxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x polevou |
vláčná, xxxxxxxx, x plněných výrobků xxxxx xx řezu |
příjemná, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % nejvýše - 10 % nejvýše - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxx xx 50 x 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Příloha č. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Členění cukrářských xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx výrobek |
s náplní xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x náplní máslovou s xxxxxx šlehačkovou s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Xxxxxxx XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Velikost podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx o stanovené xxxxxxxxx ok.
6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou po xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu.
8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx rýže x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx než polovina xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx jakostí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx.
11) Cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, neloupaná zrna.
13) Xxxxxx sítem x xxxxxxxxx otvory x velikosti 1,4 xx.