Právní předpis byl sestaven k datu 03.11.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
o xxxxxxxxxxx xx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx přímo použitelné xxxxxxxx Evropské unie1)
a) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x cukrářských xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x cukrářských výrobků x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
1. teplotní xxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx během xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx některých xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx nebo rýže xxxxxxxxxxxxx mlýnským postupem; xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx mletím obilného xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx a tříděný xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx xxxx pseudoobilovin v xxxxxx hrubších částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami xxxxxxx x vyčištěného x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, extrudováním xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxxxxxxx plodů, sušené xxxx jinak zpracované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) otrubami xxxxxxx vrstvy zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných xxxxxx xxx lipnicovité x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx vrstev broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx kroupy,
k) xxxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky,
p) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. a xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží pololoupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky,
s) rýží xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx je menší xxx 3,
v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx délky a xxxxx xxxx xx xxxxx než 2,
x) xxxxxxxxxx moukou mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx a klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx má xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx zrna ve xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 hmotnostních procent,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx je nejvýše 14 xxx xx xxxx výroby,
e) těstovinami xxxxxxxxx těstoviny, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx krupice z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x pšenice Triticum xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx nebo více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těst xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst xxxx xxxx, xxxxx sušina xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, bochníku xxxx formy, x xxxxxxxxx nejméně 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx typů xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %, popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více než 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxx xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxxxxx složky xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx těsto obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx jako xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, pseudoobiloviny, luštěniny xxxx olejniny x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx tvaru, xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx
1. kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx jako xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové plody, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory v xxxxxxxx nejméně 10 %, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx na trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx polotovar x jednoho nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx a xxxxxxx kvasu, v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx kvásku xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxx a xxxxxxx kvasu, jehož xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx kvašení,
r) xxxxxxxxx kvasem prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x základu kvasu, xxxxxxxx zejména xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx xxxxxxxx xxxxx, x xx kyselinu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx stabilního kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxxxxx pečivo z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx medem, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx objemu,
g) krekry xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřené xxxxxxxx nebo biologicky,
h) xxxxxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
i) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx, získaný tepelnou xxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x celých zrn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) zapékaným xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x müsli xxxxxxxxxx x přírodními xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) cukrářskými xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxx x xxxxxx, polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx na xxx x balení xxx konečného spotřebitele x xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx zdobení cukrářských xxxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxx náplň s xxxxxxx nejméně 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost náplně,
g) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) náplní xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx tomu odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých vrstev xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxx po tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin4) xx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) v xxxxx výrobku vždy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodu obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x sypkých xxxxx x obilovin způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx obilné xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx a xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx na podlaze.
§4
(1) Xxxxxxx mouk xx všech xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xx nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % tuku x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx druh, skupina x xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx je xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xx xxxxxxx xx xxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °C, xxxxx výrobce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx trh při xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Těstoviny xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod kterým xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Pekařské výrobky
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx se u xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x skupiny; xxxx běžné pečivo xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x jemného xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" xxxx "xx xxxxxxx xxxx" a
c) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového xxxxxx x piškotů xx xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x nebalených pekařských xxxxxxx uvede
a) x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xxx, kde je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "rozmrazeno" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx použít xxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx výrobku xxxxx v xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky xx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Průměrným množstvím xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx uvádějí xx xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx nižší.
Cukrářské xxxxxxx a xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x ve xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, pak xxxxx xxxxx druhu,
c) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx podobě nebo xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, x
x) x cukrářských xxxxxxx obsahujících xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx náplně,
b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx a xxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x povrchová xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslost nebo xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxx x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx.
(2) Náplně cukrářských xxxxxxx, které x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx náplně xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx použitých surovin xxxx xxxxxx technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ji xx nově zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v odstavci 6 a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx uvádějí xx xxx při teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx balené, které xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxx na trh xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx oznámena v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xx 1. února 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., ve znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské výrobky x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Sb.
4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění mlýnských xxxxxxxx výrobků na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx mouka celozrnná xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxx |
||
|
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
|
xxxxx |
||
|
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
|
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx směs |
|
|
dlouhozrnná xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx rýže neloupaná xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxx
|
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
|
xxxxx xxxxxxxx - hrubá, xxxxxxxxx, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
|
žitná světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxx
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) nejvýše |
| Mouky xxxxxx, x xxxx: | ||
|
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
|
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
|
xxxxx světlá (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
|
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
|
mouky hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) nejvýše |
Granulace (µx/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) |
|
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxx dehydratovaná |
0,50 |
12,0 |
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15 |
|
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky
|
Druh |
Vlhkost v % nejvýše |
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
|
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
|
xxxxxx drcené |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
|
pšeničné |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
|
žitné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
ječné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
ostatní |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx trhanku
|
Ukazatel |
Hodnota nejvýše |
|
vlhkost |
15,0 % |
|
xxxxxxxxx látky (xxxxx) |
1,9 % x sušině |
|
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx pluch x xxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
|
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (µx) |
|
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
|
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
|
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
|
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
|
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v % xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
|
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx xx jáhly x xxxxxxx
|
Xxxxx |
xxxxxxx loupaná |
světle xxxxx až xxxxx, xx lomu xxxxx xxxx |
|
xxxxx |
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická pro xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx přímou spotřebu
|
Ukazatel |
Hodnota |
|
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
|
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x obilovin
|
Ukazatel |
Vyjádření |
|
konzistence |
sypká xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxx a xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x ochucovadel |
Tabulka 14
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx strouhanky
|
Ukazatel |
Hodnota xxxx vyjádření |
|
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
|
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
|
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xx 50 x |
- 10 % |
|
51 - 120 x |
- 5 % |
|
121 - 250 x |
- 4 % |
|
251 - 1 000 x |
- 3 % |
|
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
|
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
|
vzhled a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx mírně drsný x xxxxxx. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x návodu nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
|
xxxxx |
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx jantarová xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx. |
|
xxxx x xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny
|
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xx 250 x |
- 6 % |
|
251 - 500 x |
- 4 % |
|
501 - 2 000 x |
- 2 % |
|
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky obilné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
|
Xxxxx pekařského výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
|
xxxxx "kvasového xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx kvasem |
|
chléb "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "x kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "tradiční kváskový", "xxxxxxxx s xxxxxxx" xxxx "tradiční s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
|
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem xxxxxxx 45 % žitné xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx |
|
"xxxxxx běžné pečivo" |
obsahuje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků |
|
"máslové" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného koncentrátu; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx hmoty xxxx xxxxx před xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx hmoty xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
|
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
|
xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx běžné xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx náplní x plněných xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx na řezu, xxxxxx nad xxxxxx x plněných výrobků xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx x jedné xxxx xxxx vrstvách, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, typická pro xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x potahovaných xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí příchuti |
|
perník |
celistvý, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x potahovaných xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na řezu |
příjemná, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha č. 10 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxx nebalený |
nejvýše - 6 % |
|
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 g |
nejvýše - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 50 g 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxxxx výrobek |
s xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx šlehačkovou s náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxx |
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx
|
xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
|
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní předpis č. 18/2020 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obecné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx potravin, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x platném znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Příloha XX, xxxx XXX, dodatek XX nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu.
8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x případě rýže x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx než xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx příslušného xxxxx obilovin x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx technologicky neodstranitelná xxxx x semena xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx.
13) Xxxxxx xxxxx x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.