Právní předpis byl sestaven k datu 17.06.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
x požadavcích xx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)
a) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst x xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx, pekařských výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,
d) xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx uchovávání x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x první xxxx xxxxx obilných xxx xxxx pseudoobilovin v xxxxxx xxxxxxxx částic xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx nebo zrna xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) müsli směs xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx zpracované xxxxx x látky xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci,
f) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx získané xxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx drcením,
i) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx vrstev xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx drobné obilné xxxxxx,
x) jáhlami vyčištěná xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna,
o) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx sativa X. x xxxxxx xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně i xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž zrno xx xxxxx xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx a šířky xxxx je xxxxx xxx 3,
v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 mm x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx pšeničná celozrnná xxxx mouka pšeničná xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx jako xx původní xxxx xxxxxxx klíčku.
(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na celkový xxxxx vlhkosti nejméně 20 hmotnostních procent,
d) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx procent x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx výrobků,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx vyrobené pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx rozumí xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx nebo vaječných xxxxxxx,
x) těstovinami celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx obilovin, pohanky xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx vodě nebo xxxx tekutině.
(3) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes přípravu x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst nebo xxxx, xxxxx sušina xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx droždím, popřípadě xxxxxx kombinací, xx xxxxx veky, bochníku xxxx formy, x xxxxxxxxx nejméně 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx nižší,
d) běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek vyrobený x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě plněný xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo plněný xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx pomazánkou xxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx běžných podmínek xxxxxxx na xxx, xxxx povrchově upravený,
f) xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xx podmínek xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx více než 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx nebo vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx jiných botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny v xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. kromě mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx obilné výrobky x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxx
2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednoho xxxx více botanických xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
p) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx prokvašený polotovar x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx těsta; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx enzymů, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx kvašení,
r) xxxxxxxxx kvasem prokvašený xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody x základu kvasu, xxxxxxxx zejména xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx látky, x xx kyselinu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
(4) Pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx kypřené,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxx kypřeného těsta xxxxxxxxx medem, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x restované,
f) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx objemu,
g) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pseudoobilovin x expanzní formě xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx křehké xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx celozrnnými xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx zahrnujícím xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx xxxxxxx pekařského xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx vyrobené xxxxx x náplní, polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx na xxx x balení xxx konečného xxxxxxxxxxxx x chlazeném xxxx x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx nejméně 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx připouští pouze x malém množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx tukovou xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx tomu odpovídající xxxxxxxx směsných xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
g) xxxxxx máslovou xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx množství x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx náplň s xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx xxxxxx kombinace xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého xxxx xxxx xxxxxxxxx tuku, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx hmot xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx náplně,
j) náplní xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxx xxxx obnovených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx vytvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx obilné xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) se x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx výrobku vždy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x xxxxxxx směsí x obilovin způsob xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x této vyhlášce.
(5) X xxxxx skupin xxxx se povoluje xxxxxxxxxx nejvýše 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x suchu x xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx možné xxxxxxxxx xx podlaze.
§4
(1) Xxxxxxx mouk xx všech xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % tuku x xxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 4 x této xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx uvedených v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x těstovin xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx druh, xxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobku x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Sušené těstoviny xx ukládají odděleně xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx se uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Pekařské výrobky
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx a xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxx xxxxxx název druhu; xxxx je xxx xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x trvanlivého pečiva xxxxx skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx potahovaných výrobků,
b) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl x hotovém xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx je nabízen x xxxxxxxxxxx stavu, xxx, kde xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lze použít xxx xxxxxxx xx xxx pekařského výrobku xxxxx v případě, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Jemné xxxxxx x trvanlivé xxxxxx lze xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty všechny xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx určené x přepravě pekařských xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
§9
(1) Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx je xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx název druhu,
c) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx "rozmrazeno" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x hotovém stavu xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx v xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxx podobě nebo xx ozdobení; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx tam, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x přítomnosti xxxxxxxx.
(3) Náplně cukrářských xxxxxxx lze označit xxxxxx
x) "kakaová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 kg xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýleny.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslost nebo xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Pekařský výrobek, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, není xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxx x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx použitých surovin xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx teplotách xxx 8 °X, se xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx samostatně, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Cukrářské xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 6 a xxxxx xx uvádějí na xxx při xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx na xxx při teplotě xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxx na xxx xxx teplotách deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xx 1. února 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Ministerstva zemědělství č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky a xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Ministr:
Ing. Xxxxx, XXx., v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx krupice jemná krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx rýže neloupaná xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx pšeničné - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx s nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx zelenomodrým odstínem |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx hladké, x toho: | ||
pšeničná xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx tmavá (chlebová) |
- |
1,10 |
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) nejvýše |
Granulace (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky
Druh |
Vlhkost v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx části stébel, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otruby
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx trhanku
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx látky (xxxxx) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx x slupek v % nejvýše |
Minerální xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx kroupy
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (µm) |
|
nejméně |
nejvýše |
|
kroupy xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxx xxxxx x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxxx loupaná |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
jáhly |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Tabulka 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx až hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx neupravené |
vlhkost |
nejvýše 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky na xxxxx x obilovin
Ukazatel |
Vyjádření |
konzistence |
sypká xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách |
vůně x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x ochucovadel |
Tabulka 14
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx směsi z xxxxxxxx
Xxxxx xxx užití |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx x % nejvýše |
na xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx třené hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. perníků |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx moučníků xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxx xxxx příchuti |
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylka |
do 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x těstovin, xxx většina povrchu xx xxxxxxx řezem (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx druhů odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x chuť xx uvaření |
Příjemná, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 g |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné pečivo |
pšeničné žitné žitnopšeničné pšeničnožitné celozrnné grahamové vícezrnné speciální |
jemné xxxxxx |
|
xxxxxxxxx pečivo |
sušenky trvanlivé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "tradiční xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx" |
xxxxxx x zakyselen xxxxxxxx žitným xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx nejméně 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx v množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem xx xxxxx xx výhradně xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx xxxx xxxxxxxxx koncentrátu; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x použitých ochucujících xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx přirozeně |
"vaječné" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství sušených xxxxxxxxx výrobků vztaženo xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, struktura |
Vůně x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx typickými xxx daný xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx pečivo/čerstvé xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x viditelnou náplní x plněných výrobků |
dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, popř. x xxxxxx na řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx závadu |
typická xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, tvar typický xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom, xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx x jedné xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxx výrobek, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx cizích pachů x cizí xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, nepřipálená, x potahovaných xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 50 x 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx a těst
výrobky x hmotnosti xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní xxxxxxx č. 18/2020 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje se Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx postupy týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se zemědělskými xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x platném xxxxx.
2) Příloha XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Velikost podílu xxxxxx, které propadají xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx zůstanou po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek.
7) Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek.
9) Části xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx než xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotu xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, neloupaná xxxx.
13) Xxxxxx xxxxx x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.