Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx dne 20. xxxxx 2020
o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx č. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
Předmět úpravy
Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, pekařských xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k názvu x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské výrobky x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx uchovávání x xxxxxxxxxx během xxxxxxx na xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Vymezení xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxxxx a xxxxxxx lepek,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, pseudoobilovin nebo xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, pseudoobilovin nebo xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek získaný x xxxxx xxxx xxxxx obilných zrn xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx hrubších částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo zrna xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) otrubami xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx získané při xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x xxxxxxx xxxx x obilovin,
h) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna získaný xxxxxxx drcením,
i) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) perličkami xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx nasládlé chuti xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, popřípadě xxxx xxxxx upravená xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná z xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx Xxxxx xxxxxx X. a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) rýží pololoupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx xxxxx xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx menší xxx 5,2 mm a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx moukou mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) grahamovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx mletím xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx z mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a jsou xx ztvarování mírně xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 hmotnostních procent,
d) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 hmotnostních xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou se xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx rozumí xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx se pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx tekutině.
(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx proběhly xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zpracování těst xx finální tepelnou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) chlebem pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx formy, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx typů xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek xxxxxxxx x pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších složek, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx než 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % bezvodého tuku xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx nebo plněný xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou pomazánkou xxxx xxxxxxxx, které xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx běžných podmínek xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, s obsahem xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, preclíků a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx nejméně 90 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) žitnopšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více než 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx množství mlýnských xxxxxxxx výrobků tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx chleba xxxxxxxx xxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x žita xxxxx složku jako xxxxxxx xxxxxx výrobky x obilovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, skořápkové plody, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx,
x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň nabízen x xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na xxx xxxxx přerušen zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, v xxxxxxx xxxxxxx kvasu xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x žitné xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx potřebném x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx žitný xxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx se vyrábí xxx xxxxxxx přídatných xxxxx nebo xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx vzniká xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx zahuštěním, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx kvasný xxxx xxxx přídatné xxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx procesem.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) sušenkami xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx chemicky kypřené,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) suchary xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx x restované,
f) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xx při xxxxxx prosušeno x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky,
h) xxxxxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem xxxxxxxx xxxxxxx křehké konzistence xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x celých xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx smíchaného x přírodními xxxxxxxx x xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x dále polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx xxxxxxx pekařského xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x přípravě pekařských xxxxxxx, uváděný xx xxx x balení xxx konečného xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, bezvodého tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x máslem, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň s xxxxxxx xxxxxxx 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx náplň x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx kombinaci x xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x obsahem nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého tuku xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx obnovených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem xxxxxxxx x vodou,
k) těstem xxxxxxxx těsto vytvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx obilné xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), v xxxxxx x vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodu obiloviny xxxx pseudoobiloviny a
b) x xxxxxxx xxxxx x obilovin xxxxxx xxxxx x xxxxx x přípravě.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) X xxxxx skupin xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx ukládají xxxxxxxx xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxxxx prostorách, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx je možné xxxxxxxxx na xxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxx mouk xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx obalu se xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x xxxxxxxx uvede
a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, skupina x xxxxxxxxxx výrobku x
x) x těstovin xxxxxxxx vakuově nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx o xxxx, xx které xx xxxxx potravinu po xxxxxxxx tohoto xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 k této xxxxxxxx.
(4) Průměrným množstvím xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Sušené xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Těstoviny xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x chleba x xxxxxxx pečiva xxxxx xxxxx a skupiny; xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x jemného xxxxxx název xxxxx; xxxx xx lze xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" nebo "xx xxxxxxx hmot" x
x) x trvanlivého xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé pečivo xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "sněhové xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x případě plněných xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxxxxxx stavu, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx názvu výrobku xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx účelům.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Cukrářské výrobky x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x skupiny; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx skupiny, pak xxxxx název xxxxx,
x) x těsta xxxxx xxxxx,
x) údaj "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x prodeji v xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tam, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx označit xxxxxx
x) "kakaová", obsahuje-li xxxxxxx 25 g xxxxx v 1 xx náplně,
b) "čokoládová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx v 1 kg xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Náplně cukrářských xxxxxxx mají xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýleny.
(6) Xxxxxx x povrchová xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků mají xxxxxxxxx vůni x xxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx nakyslost nebo xxxxxxx xxxxxx charakteristickou xxxxxxxxxx náplně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Pekařský výrobek, xxxxx xx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou xxxx x chuť odpovídající xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx.
(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx náplně lze xx tuto xxxx xxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx použitých surovin xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx od vyrobení.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx samostatně, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx xxxx zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x odstavci 6 a xxxxx xx uvádějí na xxx při xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené cukrářské xxxxxxx x xxxxx xx uvádějí na xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(6) Cukrářské xxxxxxx balené, které xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Technický xxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů a xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění účinném xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx se provádí §18 písm. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Účinnost
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Ministr:
Ing. Xxxxx, XXx., v. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx krupice jemná krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx rýže parboiled xxxx |
Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx mouky |
Barva |
mouky xxxxxxxx - hrubá, polohrubá, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (chlebová) |
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx hladké, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µm/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx vločky
Druh |
Vlhkost x % nejvýše |
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) |
1,9 % v xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl xxxxx x xxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % nejvýše |
Vlhkost x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na kroupy
Třídění xxx velikosti |
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx velké |
- |
30/3500 |
kroupy xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % nejvýše |
Obsah cizích xxxxx x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx loupaná |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
jáhly |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Tabulka 10
Smyslové xxxxxxxxx xx jáhly x pohanku
Barva |
pohanka xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, charakteristická pro xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Tabulka 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách |
vůně a xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x ochucovadel |
Tabulka 14
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxx pro užití |
Vlhkost x % nejvýše |
Popel x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx xxxxx hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx obilné xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx vyjádření |
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
xxxx x chuť |
typická xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx příchuti |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka |
do 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené x xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha č. 6 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), může být xxxxxx xxxxx drsný x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným k xxxxxxxxxxx. |
xxxx x chuť xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx lupínky zapékané xüxxx |
Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Požadavky na xxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "kváskového xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "tradiční xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx do kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx obilných výrobků |
"trvanlivý xxxxx" |
xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx xxxxx pečivo" |
obsahuje xxxxx v množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem do xxxxx xx výhradně xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného koncentrátu; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx nejméně 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vztaženo xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx upečením |
pekařské xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, struktura |
Vůně x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx běžné xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. nařezávaná xxxx x prasklinami typickými xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx vrstvách, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx výrobek, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x cizí příchuti |
perník |
celistvý, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxx nebalený |
nejvýše - 6 % |
Chléb balený |
nejvýše - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 g: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % nejvýše - 6 % |
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 x 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx tukovou s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx a xxxx
xxxxxxx x hmotnosti xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
nad 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní předpis č. 18/2020 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Ke xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Příloha XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx o stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou na xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě rýže x xxxxxx.
9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx obiloviny, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx.
10) Xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotu xxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.
12) Zlomky, xxxxx xxxx, neloupaná zrna.
13) Xxxxxx xxxxx x kruhovými xxxxxx x velikosti 1,4 xx.