Právní předpis byl sestaven k datu 18.09.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
Ministerstvo xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (dále xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx úpravy
Tato vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx1)
x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x těstech,
b) xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a cukrářských xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků x těst xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx k názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx
1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x tříděný xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, pseudoobilovin nebo xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx obilných xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) müsli směs xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, k nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx konzistenci,
f) otrubami xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,
g) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných xxxxxx xxx lipnicovité x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x využití xxxx x xxxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx získaný xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx zrna zbaveného xxxxxxxxx vrstev xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx obilné a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) perličkami xxxxx drobné xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice nebo xxxxxxx nasládlé chuti xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky,
p) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxx xxx 6 mm,
u) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x šířky xxxx je xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,
w) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxx endosperm, xxxxxx a klíček, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx má xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx zrna xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx ztvarování mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 24 hmotnostních procent x xxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx xx nejvýše 14 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, s přídavkem xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxx xxxxxxxx.
(3) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxx přes xxxxxxxx x zpracování xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, jehož xxxxxx xx s výjimkou xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx typů xxxxxx, xxxxxxx hmotnost xxxx xxx nižší,
d) běžným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx než 5 % xxxxx, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx plněný xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, s obsahem xxxx nejvýše 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody nejvýše 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlebem xxxx pšeničným pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx množství mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx byly zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
l) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx jako xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem, xxxx xxxxxxxxxxxx typy xxxxxx jako pita, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x obilovin jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a který xx zároveň xxxxxxx x prodeji nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu x xxxxxxx na xxx xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx prokvašený polotovar x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kvasu xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x aktivním xxxxx x x xxxxxxxx potřebném x xxxxxxxxxx těsta; xxxxxxx xxxx xxxx žitný xxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx xx xxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx xxxx enzymů, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x jednoho xxxx více mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx dokyselení xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx látky, x xx kyselinu xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx v množství xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx kypřené,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx základními xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr,
c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
d) perníkem xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx trvanlivé pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) krekry xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pseudoobilovin x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x celých xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx smíchaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx základu pekařského xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx vyrobené pouze x náplní, polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě pekařských xxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx nebo tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, bezvodého xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) náplní lehkou xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští pouze x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x obsahem nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku se xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu z xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx tuku, másla xxxx jejich kombinace xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx šlehání xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx náplň z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem svařeným x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých vrstev xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx po tepelné xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx.
Mlýnské obilné xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) se x mlýnských obilných xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx výrobku xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x xxxxxxx xxxxx x obilovin xxxxxx xxxxx a návod x xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx vyhlášce.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx a xx podlážkách ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx možné xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxx mouk xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xx nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx druh, xxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobku x
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx těstoviny xx ukládají xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x nesušené xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
Xxxxxxxx výrobky
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx uvedeno x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x chleba x xxxxxxx pečiva xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je xxx xxxxxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového těsta", "xxxxxxx", "ze xxxxxxxxx xxxx" xxxx "ze xxxxxxx hmot" a
c) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných hmot, xxxxx xx označí xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx uvede
a) x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných výrobků,
b) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xxx, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx konečnému spotřebiteli, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pekárně.
(5) Jemné xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx všechny xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxx účelům.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx nižší.
Cukrářské výrobky x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx x těst xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x cukrářských xxxxxxx x těst xxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx je zařadit xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx "rozmrazeno" x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, který xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, x
x) u cukrářských xxxxxxx obsahujících alkohol xxxxxxxxx o přítomnosti xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx označit xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx náplně,
b) "čokoládová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x čokolády x 1 kg xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.
(5) Náplně cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Náplně x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků mají xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí x xxxx xxxx xxxxxxx nebo nahořklá, xxxxx nakyslost xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Pekařský výrobek, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou xxxx x xxxx odpovídající xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx tuto xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, které jsou xxxxxx použitých xxxxxxx xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx teplotách nad 8 °X, se xxxxxxxxxx při teplotách xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx vyrobení.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 a xxxxx xx uvádějí xx xxx při xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách nad 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx teplotách xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Technický xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. února 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Ministerstva zemědělství č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x h) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Účinnost
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx výrobky |
mouka |
hladká xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx kroupy malé xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx rýže parboiled xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx pšeničné - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx s nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx chlebová |
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, x toho: | ||
pšeničná xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx hrubé |
485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15 |
0,50 |
xxxxx celozrnné |
1129/nejméně 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (v %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µm/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx xxxxx dehydratovaná |
0,50 |
12,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx kukuřičná |
0,90 |
- |
- |
Tabulka 4
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % v xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx pluch x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% propadu / průměr xxxxxxxxx xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty x % xxxxxxx |
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx xx jáhly x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na obiloviny xxx přímou spotřebu
Ukazatel |
Hodnota |
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
zlomky9) |
nejvýše 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z obilovin
Ukazatel |
Vyjádření |
konzistence |
sypká xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx a xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxx xxx užití |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx výrobky |
15,0 |
4,0 |
na pšeničné xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx třené xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx obilné xxxx |
15,0 |
- |
xx přípravu moučníků xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx a xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x bez xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 g |
- 4 % |
251 - 1 000 g |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
nad 2 500 x |
- 1 % |
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx těstovin xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
vzhled a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx i xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v inertní xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 g |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné pečivo |
pšeničné žitné žitnopšeničné pšeničnožitné celozrnné grahamové vícezrnné speciální |
jemné xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky obilné xxxxxxxxx lupínky zapékané xüxxx |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "kváskového xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx kvasem |
chléb "kvasový", "xxxxxxxx", "s xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "tradiční x xxxxxx" |
xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem nejméně 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo na xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků |
"trvanlivý xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné pečivo" |
obsahuje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx máselného tuku xxxx xxxxxxxxx koncentrátu; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x malém množství x důsledku přenosu x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují nejméně 180 x vajec xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků xxxx xxxxxxxxxxxx množství sušených xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx xxxx xxxxx před xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x prasklinami xxxxxxxxx xxx xxxx výrobek |
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně formované, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x viditelnou náplní x xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx řezu, xxxxxx xxx náplní x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx na xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x polevou |
křehká, pórovitá, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom, xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxx v jedné xxxx xxxx vrstvách, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, x xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle formy |
celistvá, xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha č. 10 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx balený |
nejvýše - 5 % |
Xxxxx xxxxxx o hmotnosti xx 150 g: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % nejvýše - 6 % |
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 g 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx x náplní máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky cukrářských xxxxxxx a těst
výrobky x xxxxxxxxx xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, kterým se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, zřizuje se Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 a o xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Příloha II, xxxx XXX, xxxxxxx XX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx podílu xxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok.
6) Nespalitelné látky, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x mastek.
9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx jakostí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx.
12) Zlomky, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx.
13) Propad sítem x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.