Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

XXXXXXXX

xx dne 20. xxxxx 2020

x xxxxxxxxxxx xx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a těsta

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) a h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx č. 180/2016 Xx., (dále xxx "zákon"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x mlýnských obilných xxxxxxxxx, těstovinách, pekařských xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a těstech,

b) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x názvu x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta

1. xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.

§2

Vymezení některých xxxxx

(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxx škrob x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx x tříděný xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx xxxx pseudoobilovin v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,

d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,

x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci,

f) otrubami xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x využití jako x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilné a xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,

m) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx obilného xxxx,

x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna,

o) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Oryza sativa X. a xxxxxx xxxxx,

x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx rýží natural xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,

x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž xxxx xx delší než 6 xx,

x) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx xx xxxxx xxx 3,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx menší než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,

w) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx,

x) grahamovou xxxxxx xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx xxxxx pšeničná xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx klíčku, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní zrno xxxxxxx klíčku.

(2) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx surovin rostlinného xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx a jsou xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 24 hmotnostních procent x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx xxxxxxx výrobky,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx výrobků,

g) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx krupice x xxxxxxx Triticum xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx nebo vaječných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,

i) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx proběhly xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes přípravu x xxxxxxxxxx těst xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) pekařským výrobkem xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx nejméně 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx nižší,

d) xxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx než 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněný xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx pomazánkou xxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx povrchově upravený,

f) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, x obsahem xxxx nejvýše 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx stabilní xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx nejméně 90 % žitných mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) žitnopšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x více xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % žitných xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx množství mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx ze xxxxxxx x žita další xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, pseudoobiloviny, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx typy xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové plody, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx

2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx pseudoobiloviny jednoho xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx xxxxxxx x prodeji nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu x xxxxxxx xx trh xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xxxx obdobné xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jednoho nebo xxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kvasu xxxx kvásku xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x žitné xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx žitný xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx kyselin v xxxxx xxxxxx výlučně x xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx x základu kvasu, xxxxxxxx zejména xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, x to xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx stabilního xxxxx; xxxxxxx přídatné látky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.

(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx pečivem ze xxxxxxxxx hmot trvanlivé xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx kypřeného xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x těsta xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx prosušeno x xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx a teploty,

i) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) kn"ckebrotem xxxxxxxx xxxxxxx křehké xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx směsi x müsli xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx sladidly x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx x náplní, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx polotovar x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, uváděný xx xxx v xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx zdobení cukrářských xxxxxxx,

x) náplní lehkou xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,

f) xxxxxx tukovou xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných tuků, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx; přítomnost xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx přirozeně,

h) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx kombinace xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání nebo xxxxxxx vysokotučná ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx obnovených xxxxxxxx pasterovaných xxxxx x cukrem xxxxxxxx x vodou,

k) těstem xxxxxxxx xxxxx vytvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těsta a xxxx, připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx vykazuje charakteristické xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxx

x) v xxxxx xxxxxxx vždy xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx rodu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x

x) x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x přípravě.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx vyhlášce.

(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.

(6) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x rýže xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxxxx prostorách, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 kg, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

§4

(1) Xxxxxxx mouk xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx je nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Těstoviny

§5

(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x těstovin xxxxx

x) x názvu xxxxxxx xxxx druh, skupina x podskupina výrobku x

x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx vyhlášce.

§6

(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx nebo v xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx x nesušené xxxxxxxxx se uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, pod kterým xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.

(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",

x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx xx lze xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "z xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" xxxx "ze xxxxxxx hmot" x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x piškotů ze xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx označí xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".

(3) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin xx x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx pečiva xxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je nabízen x xxxxxxxxxxx stavu, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "rozmrazeno" x

x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, xxx použít xxx uvádění xx xxx pekařského výrobku xxxxx v xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x xxxxxxx.

(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx xxxxxxx na xxx při teplotě xxxxx 18 °X xxxx nižší.

Xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

§9

(1) Členění cukrářských xxxxxxx a těst xx xxxxx a xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 11 k xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx uvede

a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx xx zařadit xx skupiny, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,

x) x xxxxx xxxxx xxxxx,

x) údaj "rozmrazeno" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx podobě xxxx xx ozdobení; tento xxxx xx uvede xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx konečnému spotřebiteli, x

x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

x) "kakaová", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,

x) "čokoládová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx xxxxxx, xxxx

x) skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýleny.

(6) Náplně x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx x chuť není xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, není připálený, xx příjemnou vůni x xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx.

(2) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.

(3) Xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x fyzikálně-chemicky stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§11

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů a xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, označovat x xxxxxx xx xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx přede dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které jsou x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, mohou být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§13

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., kterou se xxxx vyhláška č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), j) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.

Ministr:

Ing. Xxxxx, XXx., x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

mlýnské xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxx kroupy

malé xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu

směsi x obilovin

müsli

sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx rýže

parboiled xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx

Xxxxx mouky

Barva

mouky xxxxxxxx - hrubá, xxxxxxxxx, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx se xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

žitná světlá (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx xxxxx (chlebová)

šedobílá xx zelenomodrým xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky

Podskupina

Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %)

Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% xxxx. v xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxx hladké, x xxxx:

xxxxxxxx xxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,60

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,75

pšeničná xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

-

1,10

xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15

0,50

xxxxx celozrnné

1129/nejméně 96

1,90

xxxxx xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (popel) (% hmotnosti x xxxxxx) nejvýše

Vlhkost (v %) nejvýše

Granulace (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx)

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx jemná dehydratovaná

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15

xxxxxxx kukuřičná

0,90

-

-

Tabulka 4

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx drcené

12,0

-

0,2

-

pšeničné

14,0

0,2

0,1

-

žitné

14,0

0,2

0,2

-

ječné

14,0

0,2

0,2

-

ostatní

14,0

0,2

-

-

Tabulka 5

Fyzikální xxxxxxxxx na otruby

Ukazatel

Hodnota xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx nejvýše

vlhkost

15,0 %

xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)

1,9 % x sušině

podíl xxxxxxxxxxxxx zrn

3,0 %

Tabulka 7

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx kroupy

Druh

Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx

Xxxxx pluch x xxxxxx x % nejvýše

Minerální xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxx xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Další xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx kroupy

Třídění xxx xxxxxxxxx

% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx)

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

-

30/3500

xxxxxx xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx xxxx

95/3000

5/2000

xxxxxxxx

85/2000

1/1000

xxxxxxx

98/3000

1/1000

Xxxxxxx 9

Fyzikální x chemické požadavky xx jáhly x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxx a slupek x % nejvýše

Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v % xxxxxxx

xxxxxxx loupaná

15,0

0,15

0,2

1,0

jáhly

15,0

0,15

0,2

2,0

Tabulka 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly x xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx loupaná

slabě nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx tepelně stabilizované

klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

xxxxxx9)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

minerální xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Tabulka 13

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx z xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx a xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x ochucovadel

Tabulka 14

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx výrobky

15,0

4,0

na pšeničné xxxxxx xxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

15,0

2,5

xx šlehané xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu obilné xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

-

Xxxxxxx 15

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx strouhanky

Ukazatel

Hodnota xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 12,0 %

xxxx a xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x bez xxxx příchuti

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 15,0 %

xxxxxxxxx organické11)

nejvýše 1,0 %

xxxxxxxxx minerální

nejvýše 0,2 %

xxxxxxx12) xxxxxx

xxx limitní xxxxxxx

xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky mlýnských xxxxxxxx výrobků

Hmotnost balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

do 50 x

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 x

- 4 %

251 - 1 000 x

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

nad 2 500 g

- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx s xxxxxx

xxxxxxxx s xxxxxx

xxxxxxx x náplní

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost těstovin

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení neobsahuje xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x xx xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

xxxx x xxxx xx uvaření

Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám.

Tabulka 2

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx těstoviny

těstoviny

nejméně

nejvýše

vlhkost

sušené

nesušené

zmrazené

balené xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx těstovin

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 250 x

- 6 %

251 - 500 x

- 4 %

501 - 2 000 x

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

chléb

pšeničný

žitný

žitnopšeničný

pšeničnožitný

celozrnný

grahamový

vícezrnný

speciální

běžné pečivo

pšeničné

žitné

žitnopšeničné

pšeničnožitné

celozrnné

grahamové

vícezrnné

speciální

jemné xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx výrobky

obilné xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xüxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.

Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku

Jakostní xxxxxxxx

xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "kváskového typu"

zakyselen xxxxxxxxx kvasem

chléb "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "x xxxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem

chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx s kváskem" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx"

xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx

"xxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x obsahem xxxxxxx 45 % žitné xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx trvanlivost chleba xx nejméně 21 xxx

"xxxxxx xxxxx pečivo"

obsahuje xxxxx v množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx do xxxxx je výhradně xxxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx připouští xxxxx x malém xxxxxxxx x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx nejméně 180 x vajec xxxx 64 g xxxxxxxxxx žloutků xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxx před upečením

pekařské xxxxxxx s názvem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Druh/skupina

Vzhled, tvar

Kůrka, xxxxxx

Xxxxxxx, struktura

Vůně a xxxx

xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx běžné xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický xxx daný xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. nařezávaná nebo x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo

pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, popřípadě x viditelnou xxxxxx x xxxxxxxx výrobků

dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx xxxx, xxxxxx nad náplní x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po použité xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx x otiskem xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x polevou

křehká, xxxxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxx v jedné xxxx xxxx vrstvách, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxx příchuti

perník

celistvý, xxxxxxxxx dle formy

celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx výrobku, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx

Xxxxx nebalený

nejvýše - 6 %

Xxxxx xxxxxx

xxxxxxx - 5 %

Běžné xxxxxx o hmotnosti xx 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx do 150 x:

10 xxxx

1 kus

nad 150 x

xxxxxxx - 6 %

nejvýše - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 50 g

51 - 100 x

101 - 250 g

251 - 500 x

xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy a xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx výrobek

s náplní xxxxxx tukovou

s xxxxxx xxxxxx máslovou

s xxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky cukrářských xxxxxxx x xxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 g

nejvýše - 8 %

xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %

Informace

Právní xxxxxxx č. 18/2020 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx zásady x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX a 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x platném xxxxx.

2) Xxxxxxx XX, xxxx XXX, dodatek XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.

4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.

6) Nespalitelné látky, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek.

7) Xxxxxx se xxxxxxxx barvou na xxxx xxx 50 % xxxxxxx.

8) Xxxxxxx, písek, xxxxxx zeminy, prach, x xxxxxxx rýže x xxxxxx.

9) Části zrna xxxxxxxxx obiloviny, xxxxxxx-xx xxxx než xxxxxxxx xxxxxx.

10) Xxxx příslušného xxxxx obilovin x xxxxxxxx jakostí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx.

11) Cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.

12) Xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna.

13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx.