Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 18.12.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

VYHLÁŠKA

ze xxx 20. xxxxx 2020

o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx č. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie1)

a) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky,

d) xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské výrobky x xxxxx

1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Vymezení xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx lepek,

b) moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím obilného xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,

x) krupicí xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného obilného xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo zbaveného xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,

x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx zpracované xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx xxxx,

x) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x xxxxxxx jako x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx obilné a xxxxxxxxx kroupy,

k) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,

x) jáhlami xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna,

o) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, jejichž převážný xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx výrobky, xx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx,

x) rýží xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx Oryza sativa X. x xxxxxx xxxxx,

x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx natural xxxx xxxx zbavená xxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx xxxxx xxx 6 xx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx a 6,0 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,

v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna xx xxxxx xxx 2,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx pseudoobilovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx celozrnná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx klíčku, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále rozumí

a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx složek,

b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 hmotnostních procent,

c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx a xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx je xxxxxxx 14 xxx od xxxx výroby,

e) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx výrobky,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx krupice z xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx přídavku vajec x vaječných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx rozumí xxxxxxx x pšenice Triticum xxxxx, x přídavkem xxxxx nebo vaječných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx mouky z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,

i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx xxxx xxxx xxxx tekutině.

(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zpracování těst xx finální xxxxxxxx xxxxxx,

x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx ze šlehaných xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx nejméně 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxx xxxx jiných mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxxxxx plněný xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx xxxxxx xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x obsahem xxxx nejvýše 10 % x u xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx stabilní xx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pšeničným xxxxxxx xxxx pšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x více xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,

k) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx výrobků,

l) vícezrnným xxxxxxx xxxx vícezrnným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) speciálním xxxxxxx, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxx chleba xxxxxxxx tvaru, nebo xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx obilné výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx nejméně 10 %, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxx

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více botanických xxxxx,

x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx,

x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx na xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) kvasem xxxx xxxxxxx prokvašený polotovar x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kvasu xxxx kvásku xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx v aktivním xxxxx x v xxxxxxxx potřebném x xxxxxxxxxx těsta; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx kvasem prokvašený xxxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, xxxxxxxx zejména sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx dokyselení xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx látky, x xx kyselinu xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx pečivem ze xxxxxxxxx xxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx základními xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx těsta xxxx xxxxx kontaktním způsobem xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx kypřeného xxxxx xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a restované,

f) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xx při xxxxxx prosušeno v xxxxx objemu,

g) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky,

h) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x teploty,

i) xxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx pseudoobilovin x xxxxxxxx formě xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek,

k) xxxxxxxx celozrnnými xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x celých zrn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,

l) xxxxxxxxx xüxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx pečením směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx sladidly x tuky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxx x náplní, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx polotovar x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxx xxx konečného spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) náplní lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx nebo tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxx nejméně 40 % másla xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; přítomnost xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) náplní xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,

i) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx vysokotučná ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmot xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných xxxxx x xxxxxx svařeným x xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxx výrobku vždy xxxxxxx xxxx podskupina xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a

b) x xxxxxxx směsí x xxxxxxxx způsob xxxxx x návod x přípravě.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx.

(5) X všech skupin xxxx xx povoluje xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.

(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx ukládají odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxxxx prostorách, x xxxxx a xx podlážkách xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx s xxxxxxxx volných xxxxx xxx 25 xx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

§4

(1) Xxxxxxx mouk xx všech druhů xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx

§5

(1) Členění těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5 k xxxx vyhlášce.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxx uvede

a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobku x

x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

(4) Průměrným množstvím xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx ukládají xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx podmínky xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx se uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým xx byla xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Pekařské xxxxxxx

§7

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.

(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx

x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",

x) x jemného xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je xxx xxxxxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx nebo technologické xxxxxxxxxx jako "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xx xxxxxxx xxxx" x

x) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x piškotů ze xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx označí xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".

(3) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx pečiva xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" a

c) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, xxx xxxxxx xxx uvádění na xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x xxxxxxx.

(5) Xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.

§8

(1) Požadavky xx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx se nepoužívají x jiným xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx výrobků x xxxx xxxxx

x) xxxxx použitelnosti,

b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, pak xxxxx název xxxxx,

x) x xxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného cukrářského xxxxxxx, který byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je nabízen x prodeji x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se uvede xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,

x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 kg xxxxxx, xxxx

x) skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx náplně.

(4) Xxxxxxxxx množstvím cukrářských xxxxxxx a xxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx vůni a xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxx není xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.

(2) Náplně cukrářských xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx lze xx tuto xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.

(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách nad 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Cukrářské výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v odstavci 6 x xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx uvádějí xx xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

(6) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, xx xxxxxxx na trh xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§11

Technický předpis

Tato xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, mohou být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§13

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.

2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

mlýnské xxxxxx výrobky

mouka

hladká xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxx mouka

celozrnná xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxx kroupy

malé xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu

směsi x xxxxxxxx

xüxxx

xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx rýže

neloupaná xxxx

xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxx - hrubá, xxxxxxxxx, xxxxxx světlá, hladká xxxxxxxxxx

xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlebová

bílá xx xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

pšeničná xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx odstín

žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx tmavá (xxxxxxxx)

xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx ok/propad) (µx/ %)

Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% hmot. v xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, x xxxx:

xxxxxxxx xxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75

0,60

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,75

xxxxxxxx xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

-

1,10

xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

xxxxx hrubé

485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15

0,50

xxxxx xxxxxxxxx

1129/xxxxxxx 96

1,90

mouky xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (popel) (% hmotnosti v xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (x %) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/ %) (velikost ok/propad)

krupice xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

krupice jemná

0,50

15,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

xxxxxxx kukuřičná

0,90

-

-

Tabulka 4

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky

Druh

Vlhkost x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx

Xxxxx části xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx xxxxxx

12,0

-

0,2

-

xxxxxxxx

14,0

0,2

0,1

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxxxx

14,0

0,2

-

-

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

xxxxxxxxx xxxxx (popel)

1,9 % x xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn

3,0 %

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na kroupy

Druh

Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx

Xxxxx pluch x slupek x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % nejvýše

Vlhkost x % xxxxxxx

xxxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxx xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Xxxxx xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx

% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx)

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx velké

-

30/3500

kroupy xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx xxxx

95/3000

5/2000

xxxxxxxx

85/2000

1/1000

xxxxxxx

98/3000

1/1000

Xxxxxxx 9

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx nečistoty x % nejvýše

Obsah xxxxxx xxxxx x slupek x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

15,0

0,15

0,2

1,0

xxxxx

15,0

0,15

0,2

2,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx loupaná

světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx

xxxxx

xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku

jáhly

slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx neupravené

vlhkost

nejvýše 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Tabulka 12

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

xxxxxx9)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Xxxxxxx 13

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách

vůně x xxxx

xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 14

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx směsi z xxxxxxxx

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

Popel x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

15,0

4,0

xx pšeničné xxxxxx xxxxx

15,0

3,0

xx pšeničné xxxxxx jemné

15,0

2,5

na šlehané xxxx třené hmoty

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu xxxxxx xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru

15,0

-

Tabulka 15

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 12,0 %

xxxx a xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxx xxxx příchuti

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 15,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx11)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx minerální

nejvýše 0,2 %

xxxxxxx12) celkem

bez xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Hmotnost balení

Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xx 50 g

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 g

- 4 %

251 - 1 000 x

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

nad 2 500 x

- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx vaječné

celozrnné

sušené

nesušené

čerstvé

sušené s xxxxxx

xxxxxxxx x náplní

čerstvé x xxxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx tržnímu druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx většina povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně drsný x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx podmínek uvedených x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx i xx xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.

xxxx x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 250 x

- 6 %

251 - 500 x

- 4 %

501 - 2 000 x

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx pečivo xx šlehaných xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xüxxx

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx pekařských xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "kváskového typu"

zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "s xxxxxxx" xxxx "x kvasem"

zakyselen xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "tradiční xxxxxxx", "tradiční xxxxxxxx", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "tradiční x xxxxxx"

xxxxxx x zakyselen xxxxxxxx žitným xxxxxx

"xxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx do kulatého xxxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx

"xxxxxx xxxxx xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků

"máslové" pekařské xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x malém xxxxxxxx x důsledku přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky

obsahují nejméně 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušených xxxxxxxxx výrobků vztaženo xx 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx upečením

pekařské xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx těsta xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Druh/skupina

Vzhled, tvar

Kůrka, xxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx běžné xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar typický xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. nařezávaná xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, popřípadě x viditelnou xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx xx závadu

typická xxx daný výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx řezu xxxxx x xxxxx xxxx více vrstvách, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxx, typická xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx polevě, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x polevou

vláčná, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a cizí xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx - 6 %

Chléb xxxxxx

xxxxxxx - 5 %

Xxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x:

10 kusů

1 xxx

xxx 150 g

nejvýše - 6 %

xxxxxxx - 10 %

nejvýše - 6 %

Xxxxxxxxx pečivo x hmotnosti xx 50 g

51 - 100 x

101 - 250 x

251 - 500 g

nad 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx výrobek

s náplní xxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx šlehačkovou

s xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

Příloha x. 12 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x

xxxxxxx - 8 %

nad 150 x

xxxxxxx - 7 %

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.

Ke xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx společná organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, směrnice Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

2) Xxxxxxx II, xxxx VII, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.

4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) Velikost xxxxxx xxxxxx, které propadají xxxxx o stanovené xxxxxxxxx ok.

6) Nespalitelné látky, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek.

7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu.

8) Kaménky, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.

9) Části xxxx xxxxxxxxx obiloviny, zůstalo-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.

10) Zrna xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.

11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.

12) Xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx.

13) Propad xxxxx x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.