Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

XXXXXXXX

xx xxx 20. xxxxx 2020

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 odst. 1 xxxx. a), b), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Sb. x xxxxxx č. 180/2016 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mlýnských obilných xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, pekařských xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, těstovin, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x členěním xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta

1. teplotní xxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx uchovávání x xxxxxxxxxx během xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.

§2

Vymezení xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané zpracováním xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo rýže xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částic, xxxxxx minerálních látek x druhu použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn xxxx pseudoobilovin v xxxxxx xxxxxxxx částic xxxxxxxxx slupky,

d) vločkami xxxxxxx z vyčištěného x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xüxxx směs xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, extrudováním xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,

g) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx čeledí xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x obilovin,

h) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna získaný xxxxxxx xxxxxxx,

x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,

x) perličkami xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna,

o) xxxxxx x obilovin xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx Xxxxx xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx rýží natural xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) rýží xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,

x) rýží dlouhozrnnou xxxx, jejíž xxxx xx xxxxx xxx 6 xx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx je xxxxx xxx 3,

v) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx délky x xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx pseudoobilovin xxxx xxxxxxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx celozrnná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mletím zrna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále rozumí

a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx dalších xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou po xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na celkový xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx čerstvými xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx xxxxxx,

x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx výrobě se xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx vaječné xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku vajec x xxxxxxxxx výrobků,

g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx xx semoliny, xxxxxx xx rozumí krupice x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo vaječných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx,

x) těstovinami xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx vodě xxxx xxxx tekutině.

(3) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu pekařského xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zpracování xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxx sušina xx s výjimkou xxxxxxxxxxx x jemného xxxxxx ze šlehaných xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx,

x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kvasem xxxx droždím, popřípadě xxxxxx kombinací, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx typů chleba, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,

x) běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx nejméně 5 % cukru, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx džemem, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx povrchově xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou stabilní xx xxxxxxxx uvádění xx trh, nebo xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pšeničným xxxxxxx xxxx pšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více xxx 50 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x více xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo jim xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita další xxxxxx jako xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pseudoobiloviny, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx jako xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx a žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx

2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx,

x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a který xx zároveň nabízen x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,

o) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx až po xxxxxxx a uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení,

p) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx po xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx z xxxxx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx je schopen xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx, xxxxx kyselin x xxxxx vzniká xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx zahuštěním, k xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx kvasný xxxx xxxx přídatné xxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx procesem.

(4) Pro xxxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx získané xxxxxxxx hmoty, nekypřené xxxx chemicky kypřené,

b) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx těsta nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx formách,

d) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxx kypřeného xxxxx xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,

x) suchary xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x restované,

f) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx je xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,

g) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších složek xxxxxxxx technologií působením xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho xxxx xxxx druhů obilovin, xxxx xxxx pohanky xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xx"xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo nepečené xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek, xxxx xxxxxxx obdobného charakteru xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, polev, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx, xxxxxxx na xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x chlazeném xxxx x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,

x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx nebo tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich kombinace x máslem, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxxxx xx vyskytuje přirozeně,

f) xxxxxx tukovou xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx kombinaci s xxxxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx méně xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx jejich kombinace xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx hydrokoloidů, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní xxxxxxxx náplň x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,

x) těstem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstev xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxxxxx bez xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Mlýnské obilné xxxxxxx

§3

(1) Xxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxx výrobku vždy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x

x) x sypkých xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x návod x xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.

(6) Xxxxxxx obilné xxxxxxx x rýže xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x suchu x xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx.

§4

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx x krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx

§5

(1) Xxxxxxx těstovin xx skupiny x xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx

x) x názvu výrobku xxxx druh, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x

x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx které xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Průměrným množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx podmínky xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx byla vizuálně xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Pekařské výrobky

§7

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",

x) x jemného xxxxxx název druhu; xxxx je xxx xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "z xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" xxxx "xx xxxxxxx hmot" x

x) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx sněhového pečiva x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "sněhové xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".

(3) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, který xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném stavu, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".

(4) Xxxxxxxxx "pekárna" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele xxxxxx xxxxxx, lze xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx výrobku xxxxx x případě, xxxxx xxx vyroben x xxxxxxx.

(5) Xxxxx xxxxxx a trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, pokud xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx a polotovary xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

§9

(1) Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxx

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxx výrobků název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx je zařadit xx skupiny, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,

x) x těsta název xxxxx,

x) údaj "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je nabízen x xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx podobě nebo xx ozdobení; xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x

x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

x) "kakaová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx náplně,

b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x čokolády v 1 xx xxxxxx, xxxx

x) skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx hmotnost cukrářských xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýleny.

(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslost xxxx xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxx součástí cukrářského xxxxxxx, je dobře xxxxxxxxx, xxxx připálený, xx xxxxxxxxx vůni x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.

(2) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.

(3) Xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx použitých xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx nejvýše 48 xxxxx xx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx xxxx zhotovené xxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx uvádějí xx xxx xxx teplotách xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§11

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§12

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, označovat x xxxxxx na xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., ve znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§13

Zrušovací ustanovení

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.

2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.

Ministr:

Ing. Toman, XXx., x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx výrobky

mouka

hladká mouka

polohrubá xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy

perličky

lámanka

velké xxxxxx

xxxxxxx kroupy

malé kroupy

jáhly

pseudoobiloviny

pohanka

klíčky

otruby

obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx

xüxxx

xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxx - hrubá, polohrubá, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx

xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx se xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

pšeničná xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx xxxxx (chlebová)

šedobílá xx zelenomodrým odstínem

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky

Podskupina

Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µm/ %)

Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% hmot. x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, x xxxx:

xxxxxxxx xxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,60

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,75

xxxxxxxx xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

žitná světlá (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx tmavá (chlebová)

-

1,10

mouky xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

xxxxx hrubé

485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15

0,50

xxxxx xxxxxxxxx

1129/xxxxxxx 96

1,90

xxxxx xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (x %) nejvýše

Granulace (µm/ %) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

krupice xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

xxxxxxx xxxxx dehydratovaná

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx kukuřičná

0,90

-

-

Tabulka 4

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx

Xxxxx části stébel, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx xxxxxx

12,0

-

0,2

-

xxxxxxxx

14,0

0,2

0,1

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxxxx

14,0

0,2

-

-

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx nejvýše

vlhkost

15,0 %

xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)

1,9 % x xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn

3,0 %

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na kroupy

Druh

Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše

Podíl xxxxx x xxxxxx v % nejvýše

Minerální xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

perličky

1,0

-

0,10

15,0

lámanka

1,0

-

0,10

15,0

kroupy xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Další xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx xxx velikosti

% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx)

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

-

30/3500

xxxxxx xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx xxxx

95/3000

5/2000

xxxxxxxx

85/2000

1/1000

xxxxxxx

98/3000

1/1000

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % nejvýše

Obsah cizích xxxxx a slupek x % nejvýše

Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx v % xxxxxxx

xxxxxxx loupaná

15,0

0,15

0,2

1,0

jáhly

15,0

0,15

0,2

2,0

Tabulka 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku

Barva

pohanka xxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx

xxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

zlomky9)

nejvýše 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

minerální xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Tabulka 13

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x obilovin

Ukazatel

Vyjádření

konzistence

sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx závadu

barva

vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 14

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

Popel x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

15,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx běžné

15,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

15,0

2,5

xx šlehané xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu xxxxxx xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx

15,0

-

Xxxxxxx 15

Xxxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx vyjádření

vlhkost

nejvýše 12,0 %

xxxx a xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x bez xxxx příchuti

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže

Ukazatel

Hodnota

vlhkost

nejvýše 15,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx11)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx minerální

nejvýše 0,2 %

xxxxxxx12) xxxxxx

xxx limitní xxxxxxx

xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

do 50 x

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 g

- 4 %

251 - 1 000 g

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

xxx 2 500 x

- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx vaječné

celozrnné

sušené

nesušené

čerstvé

sušené x xxxxxx

xxxxxxxx s náplní

čerstvé x xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx těstovin

Tabulka 1

Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x moučný. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx x xx xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

xxxx x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxx v inertní xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xx 250 x

- 6 %

251 - 500 g

- 4 %

501 - 2 000 x

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx pečivo

sušenky

trvanlivé xxxxxx xx šlehaných hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx výrobky

obilné xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx müsli

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx pekařského xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "xxxxxxxxxx typu"

zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "s xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx"

xxxxxx x zakyselen xxxxxxxx žitným xxxxxx

"xxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxx xx nejméně 21 xxx

"xxxxxx xxxxx pečivo"

obsahuje xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx je výhradně xxxxx nebo odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje přirozeně

"vaječné" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx nejméně 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx s názvem xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů v 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxx/xxxxxxx

Xxxxxx, xxxx

Xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx daný výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x prasklinami xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, vláčná, xxxxxx

xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx příchuti

jemné pečivo/čerstvé xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx náplní x plněných xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, popř. s xxxxxx xx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx na xxxxxx

xxxxxxx xxx daný výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, nepřipálená, u xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x polevou

křehká, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx lom, xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx x jedné xxxx xxxx vrstvách, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, x xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx, x potahovaných xxxxxxx po xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky pekařských xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx - 6 %

Chléb xxxxxx

xxxxxxx - 5 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x:

10 xxxx

1 kus

nad 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx xx 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx pečivo x hmotnosti xx 50 x

51 - 100 x

101 - 250 g

251 - 500 x

xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx tukovou

s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx máslovou

s xxxxxx xxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx ostatní

těsto

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst

výrobky x xxxxxxxxx do 150 x

xxxxxxx - 8 %

xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x platném xxxxx.

2) Xxxxxxx XX, xxxx VII, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

5) Velikost xxxxxx xxxxxx, které propadají xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok.

6) Nespalitelné látky, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu.

8) Kaménky, písek, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.

9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx obiloviny, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx.

10) Xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx než příslušných xxxxx xxxxxxxx.

11) Xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.

12) Xxxxxx, vadná xxxx, neloupaná xxxx.

13) Xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x velikosti 1,4 xx.