Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXXX VÝROBKY
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx x xxxxxxx podle velikosti xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx obilných xxx x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx loupáním x leštěním,
i) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx získané tepelnou xxxxxxx,
m) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Oryza xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
n) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x osemení a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx délky x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) rýží kulatozrnnou xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx a poměr xxxxx a xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských obilných xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx xx uvede xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx podlážkách xxxxxxx ve vzdálenosti 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx jiné tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx těstovin uvede
x) v názvu xxxxxxx vždy xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) x nesušených xxxxxxxx údaj x xxx, xx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx o době, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření xxxxxx xxxxx,
d) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, pod kterým xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
XXXXX 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx v převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový s xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, x hmotnosti xxxxxxx 400 g x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxx xxxxx mouky xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % bezvodého xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, ovocnou xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx povidly xxxx xxxxxxxxx upravené xxxxxxx, xxxxxxx nebo glazurou,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zejména x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, máčené, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě xxxx xxx podíl žitných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obalových xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou přidány xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba xxxx xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx výrobků ze xxxxxxx a xxxx xxxxx složku, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, zeleninu, mléčné xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx chleba xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 x, které xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kvasem xxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinkami xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při pečení xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx a pšeničné xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny, s xxxxxxxx jemného pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx musí xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx na celkové xxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx "selský xxxxx" xxx použít xxx xxxxx x charakteristickými xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx bochníku x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx trvanlivost xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx xxx označit názvem

1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx výrobků,

3. xxxxxxx, obsahují-li nejméně 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 kg xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx recepturní xxxx technologické zpracování, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "z taženého xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx těst", "z xxxxxxxxx hmot", "čajové xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx výrobku, který xxx v hotovém xxxxx zmrazen x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném stavu, xx xxx, kde xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx údaj "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXX
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, ozdob x kusového ovoce, xxxx též xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx pečení x xxxxxxxxxx zejména pomocí xxxxxx, polev xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx xxxxxxx 30 % v xxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
h) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x vysokým xxxxxxx tuku,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx kynutým xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kynutého těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx xxx označit xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. čokoládová, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,

3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 kg xxxxx nebo cukrářské xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx a sýrové,
h) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém stavu xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx tuto dobu xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 oC, s xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou x xxxxxxxx použití xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx uvádějí xx oběhu xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
(3) Xxxxx se xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx x chuť
pšeničná
bílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx mouku x dané obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených nebo xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx ok (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx xxxx jasně xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, přirozená, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx jemné
14,0
2,5
na xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx xxxxxxx zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x tvar
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, kompaktní, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. hvězdiček), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx zlomků xxxx xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx, nejsou lepkavé x zachovávají xx xxxx tvar x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx látkám xxxxxxx x aromatizaci.
Vůně x xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- balené xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné pečivo
pšeničné
žitné
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Příloha x. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pravidelně formovaný xxxxxxx
xxxxx zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
jemná, pečivová xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx složek
jemné pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x kynutého xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx pečivo z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx formované
charakteristické xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, pórovitá
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
Chléb nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx pečivo x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx náplní x xxxxxxxxxxx zdobení xxxx xxx xxxxxxxx, xx použitých surovinách, xxx xxxxxx pachů x příchutí, xxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx náplně.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, musí xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx vůně a xxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Informace

Právní předpis x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), i), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx mění vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx rýže x mastek
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx vaječné xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.