Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ VÝROBKY
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný mletím xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x rýže x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilných zrn, xxxxxxx a xxxx,
x) krupicí mlýnský xxxxxx výrobek získaný x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx x podobě xxxxxxxx xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx obilného zrna xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx obilného zrna, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
i) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a xxxxx xxxx délky x šířky xx xxxxxxxxx více než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx x šířky xxxx xxxx než 2,
x) müsli xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské obilné xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití x xxxxx x přípravě.
(3) X mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx až 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx ve vzdálenosti 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx potraviny vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx jejich xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxxxx xx obsah vlhkosti xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny na xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx přídavku vajec,
x) těstovinami celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx x skupina xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj o xxx, xx se xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní atmosféře xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx uloženy odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 10 °C, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx nesušené se xxxxxxxxxx v izotermických xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx kterým xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx výrobky s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formový s xxxxxxxx netradičních druhů xxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx krájeného xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, přísad x xxxxxxxxxx látek, který xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx pečivem pekařské xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi mikrobiálně xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx povidly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx glazurou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx perníků, xxxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) žitno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
i) pšenično xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % a xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx než 10 % x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obalových xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx nebo olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, olejniny, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory, x množství nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx chléb, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx druhy chleba xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 g, které xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kvasem nebo xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
n) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx mechanicky, jejichž xxxxxxxxxx surovinami xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) oplatkami xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx plátky x xxxxxxxxx,
x) preclíky x xxxxxxxxxxx tyčinkami xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx pečení xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11x
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx botanických druhů xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení či xxxxxxxx tepelnou úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené běžné xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx a které xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx po upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx po xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či obdobné xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx, x xxxxxxxx jemného pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x trvanlivé pečivo xx musí xxxxxxx xxxxxx náplně a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je kypřen xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx x charakteristickými xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx bochníku x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx máslo,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx výrobků,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xx 1 xx xxxxx,

x) jemné pečivo xxx označit dále xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x taženého xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat k xxxxx účelům.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx želírovacích xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx tepelně neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x plnění xxxx xxxxxxx cukrářských výrobků,
x) xxxxxx tukovým xxxx máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému s xxxxxxxx xxxxxx nebo x jiným tukem, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 30 % x sušině xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
f) šlehačkovou xxxxxx vyšlehaná smetana xx šlehání xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxx obsahem xxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx kynutým xxxxxxxx xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxx připravené x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent čokolády,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x nebaleného cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém stavu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx výrobě x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx náplně nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotách do 8 xX, s xxxxxxxx výrobků uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx charakteru xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx výrobcem.
(3) Těsta se xxxxxxx do xxxxx xxx teplotách do 10 oC.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Smyslové požadavky xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx x dané obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
Tabulka 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Směsi x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Příloha č. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x tvar
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx těstovin xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (např. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx dodržení podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, nejsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx uvaření.
Barva
Světlá, xxxxxxxxxx x různých odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vajec, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Příloha č. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
 
Vzhled x xxxx
Xxxxx, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
jemná, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek
jemné xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, x xxxxxxxxxx listováním, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxx pečivo /xxxxx xxxxxx z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx těst
pravidelně formované
charakteristické xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx či xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, pórovitá
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x celém xxxxxx krému.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx zdobení xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx náplně.
(3) Pekařský xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx vůně x xxxx musí být xxxxxxxx, odpovídající xxxxx x použitým xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxx se xxxxxx do xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná zrna, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx barvou na xxxx než 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) zlomky xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Sb.