Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ VÝROBKY
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zrn, pohanky x rýže x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx a rýže,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx mačkáním nebo xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným drcením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx broušením,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
m) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Xxxxx sativa X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
o) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxx xxxxx oplodí x xxxxxxx a xxxxxxxx x klíčků,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx zrno xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé x xxxxx jeho délky x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx a poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx xxxx xxx 2,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxx technologií, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx suchých plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx se uvede xxxxxx užití a xxxxx x přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx které xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně mísit, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Mlýnské xxxxxx výrobky x xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve vzdálenosti 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,
x) těstovinami sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx vaječné xxxxxxx,
x) těstovinami bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx pouze z xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku vajec,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, pohanky xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx konzumaci připravují xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx tekutině.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxx x skupina xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, že se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, těstoviny xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C, pokud xxxxxxx nestanoví jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx nebo izotermických xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx látek, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % bezvodého xxxx xxxx 5 % xxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx marmeládou, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx mikrobiálně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přídatných xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, máčené, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
h) žitno xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě musí xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou přidány xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, zeleninu, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx chléb, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx chleba xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx mechanicky, xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinami jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty kontaktním xxxxxxxx xx formách,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx nebo xxxx,
x) suchary xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) preclíky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11x
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta až xx upečení či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení trvanlivosti x který xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) čerstvým běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a které xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx, s xxxxxxxx jemného pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x trvanlivé xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" lze využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je kypřen xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné mouky xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx i nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx bochníku x xxxxxxxxx nejméně 2 xx, x obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx mléčným lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) výrobky xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "z xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx těst", "z xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx sýrové xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx je nabízen x rozmrazeném xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx účelům.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, xxxxx, ozdob x kusového xxxxx, xxxx též výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem nebo x jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx náplň obsahující xxx xxxx čerstvé xxxxx x cukr, xxxxxxx obsah xxxx xxxx čerstvého másla xxxx nejméně 45 % v xxxxxx xxxxxx,
f) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx šlehání xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) bílkovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx nebo sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx náplň s xxxxxxx tuku méně xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx též plundrovým xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kynutého těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. čokoládová, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,

3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové,
h) x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x spotřebiteli xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx výrobě x xxx xx xx xxxx dobu xxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxx teplotách xx 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx technologické úpravy xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxx 8 xX, se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotách do 10 xX.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 a 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Příloha č. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x chuť
pšeničná
bílá x xxxxxxxxxx odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx žlutošedým nebo xxxxxxxx odstínem
pšeničná celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx nebo třené xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx přípravu xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx příměs jiných xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, kompaktní, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx mírně xxxxx a xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx v návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx tvar i xx uvaření.
Barva
Světlá, xxxxxxxxxx x různých odstínech xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx těstovin jantarová xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx látkám xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx chléb
pšeničný
žitný
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, pružná
jemná, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx cizích xxxxx x příchutí
jemné pečivo /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx propečená
příjemná, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, pórovitá
pečivová, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Příloha č. 10 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
Chléb nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Náplně xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx x povrchových zdobení xxxx xxx příjemné, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx nakyslá xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx vůně x xxxx musí xxx xxxxxxxx, odpovídající druhu x použitým xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx používat nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx otvory o xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx spálení vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) černé xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx barvou na xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena jiných xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx vaječné výrobky, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Xx.