Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX VÝROBKY
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zrn, pohanky x rýže a xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx pluch, získané xxxx mačkáním xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx nebo ovsa,
x) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx obilné výrobky, x nimž xxxx xxxxxxx další složky, xxxxxx pro přímou xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x šířky je xxxxxxxxx xxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx je zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx užití a xxxxx k xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich směsí,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) vaječnými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx vaječné xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (semoliny) z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx x náplní,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx těstovin xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx se xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx x době, xx které xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx teplotě xxxxxxx 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx nejvýše 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx se nesmí xxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx zkreslena vizuálně xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx formový x xxxxxxxx netradičních druhů xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x pšeničné xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, ovocnou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx skladování, xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené sypáním, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx žitných xxxxxxxxx výrobků vyšší xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % z celkové xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xx jehož xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx složku, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx druhy chleba xxxx pita xxxxx, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx mechanicky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
o) oplatkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
s) preclíky x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx musí xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11a
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx dále rozumí
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rýže nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx vyrobený z xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx do oběhu, xxxxx přerušen zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11a xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx pečiva x trvanlivého xxxxxx. Xxxx běžné xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "selský xxxxx" xxx použít pro xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx máslo,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xx 1 xx xxxxx,

x) jemné xxxxxx xxx xxxxxxx dále xxxxx vyjadřujícími recepturní xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx xx "z xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "ze xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx chlebíček", "xxxxx nebo sýrové xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, který xxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, kde xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti názvu xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx v blízkosti xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Přepravní xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx základem xx xxxxx hmota xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx,,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx x xxxxx tukem, xxxxxxx obsah tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx tuku,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx kynutým listovým xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kynutého těsta x xxxx, které xx tepelné úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx označí xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,

x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují se "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx jako máslová xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx či technologické xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx x sýrové,
h) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x spotřebiteli xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx výrobě x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx do oběhu xxx xxxxxxxxx xx 8 oC, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou x důsledku použití xxxxxxx trvanlivějšího charakteru xxxx technologické úpravy xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx do 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období od 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) 5)
(% hmot. x sušině)
nejvýše
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a chuť
pšeničná
bílá x nažloutlým odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx x dané xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše
Černé xxxxxx 6) v % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x zlomků
v % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx hnědá xx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x chuť
příjemná, přirozená, xxxxxxxxxxxx charakteru použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx dodržení xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, nejsou xxxxxxx x zachovávají xx xxxx xxxx i xx uvaření.
Barva
Světlá, rovnoměrná x různých xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx látkám xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx v xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění pekařských xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
chléb / xxxxxxx chléb
pravidelně formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, čistá, křupavá, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx plněné
charakteristické barvy, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, pružná
jemná, pečivová xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx složek
jemné pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x listového x kynutého listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx řezu viditelná xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo z xxxxxx xxx výše xxxxxxxxx těst
pravidelně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pravidelný dle xxxxxxx formy
charakteristický odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, pórovitá
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
pravidelný xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x náplní lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx cukrářských výrobků x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx být rovnoměrně xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní x povrchových zdobení xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nebo hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, musí xxx xxxxx propečený, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností od 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a označené xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx předpis x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených xxxxxxxx
6) černé xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.