Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX VÝROBKY
§1
Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilných zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první fázi xxxxx obilných xxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx slupkou,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x klíčků,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé a xxxxx jeho délky x xxxxx xx xxxxxxxxx více než 3,
s) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx méně xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, zejména xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxx ovoce a xxxxx upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx užití a xxxxx x přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, xx které xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm od xxxxx xx větratelných xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx ztvarování xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) těstovinami xxxxxxxxxx těstoviny, které xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) těstovinami bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním technologickým xxxxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní atmosféře xxxx xxx skladovány xxx teplotě xxxxxxx 10 °C, xxxxx xxxxxxx nestanoví jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jejichž xxxxxx xx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx krájeného xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx pečivem tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné nebo xxxxx xxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst nebo xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % bezvodého tuku xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi před xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx běžných xxxxxxxxxx skladování, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx nebo glazurou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zejména x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitno xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx pšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě xxxx xxx podíl žitných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % a xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
x) celozrnným chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx obsahovat x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obalových xxxxxx x xxxxxx,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxx obilovin než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxx chleba nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx nižší xxx 400 x, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x jsou xxxxxxxxx xxxxxxx kvasem xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx výrobky kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx surovinami xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) oplatkami xxxxxxx získané upečením xxxxx vrstvy těsta xxxx xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx formách,
x) perníkem pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx plátky a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými tyčinkami xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při pečení xxxxxxxxx x celém xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií působením xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený tepelnou xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta až xx xxxxxxx či xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx tepelné úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a které xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx či obdobnou xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§13
Označování
Kromě údajů uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx, s xxxxxxxx jemného xxxxxx x xxxxxxxxxxx pečiva. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx musí označit xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % výše xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx vztaženo xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, xxxxx trvanlivost xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx tukem xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx máslo,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx výrobků,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 kg xxxxx,

x) jemné pečivo xxx xxxxxxx xxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx nebo sýrové xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "rozmrazeno",
k) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx účelům.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x kusového xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx želírovacích xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
b) xxxxxx tepelně neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx tukovým xxxx máslovým krémem xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tukem, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx obsah tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným s xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx s xxxxxxx tuku xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx listovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx připravené xxx xxxxxxx kypřicích xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kynutého xxxxx x xxxx, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny,
c) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx obsahovat x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx a xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx a spotřebiteli xx xxxxxxx x xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx náplně nově xxxxxxxxx je nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx charakteru xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní při xxxxxxxxx nad 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
(3) Xxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxx teplotách do 10 xX.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx ok/propad)
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx velikosti
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx hnědá, na xxxx xxxxx bílá

jáhly
žlutá, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx přípravu xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx xxx cukru
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x tvar
Odpovídají tržnímu xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, kde xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx tvar i xx uvaření.
Barva
Světlá, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vajec, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x ostatních druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Vůně a xxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- zmrazené
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx chléb
pšeničný
žitný
žitno pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx jemné xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), typický xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx listováním, x xxxxxxxx těsta xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx viditelná xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx přidaných xxxxxx xxx xxxxxx pachů x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo z xxxxxx než výše xxxxxxxxx těst
pravidelně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), případně x polevou xx xxxxxxxx
xxxxx propečená
příjemná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
pravidelný xxx xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x celém xxxxxx krému.
(2) Xxxx x chuť xxxxxx x povrchových zdobení xxxx být xxxxxxxx, xx použitých surovinách, xxx cizích xxxxx x příchutí, xxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx charakteristickou vlastností xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, xxxx xxx dobře propečený, xxxxx xxx připálený, xxxx vůně x xxxx musí být xxxxxxxx, odpovídající xxxxx x použitým surovinám.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx používat nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) černé xxxxxx vločky se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) zlomky xxxxx zrna příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina xxxxxx
9) příměsi xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx slámy, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.