Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx máslo,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx výrobků,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xx 1 xx xxxxx,
1. kakaová, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent čokolády,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
|
|
|
vločky
|
||
|
trhanka
|
||
|
kroupy
|
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxx x obilovin
|
müsli
sypká xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx rýže
|
|
|
střednězrnná xxxx
|
xxxxxxx rýže
|
|
|
kulatozrnná xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže
|
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
|
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
|
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
|
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
|
0,50
|
|
Xxxxx hrubé
|
485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15
|
0,50
|
|
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
2800/xxxxxxx 96
|
1,90
|
|
Xxxxx xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx x xxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx x dané obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
|
pšeničná xxxxxxxx
|
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
|
|
|
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
|
xxxx
|
|
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
|
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
0,50
|
12,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
|
xxxxxx xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx nejvýše
|
|
Vlhkost
|
15,0 %
|
|
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
|
1,9 % x xxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
|
3,0 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (mm)
|
|
|
|
nejméně
|
nejvýše
|
|
kroupy xxxxx
|
-
|
30/3500
|
|
xxxxxx střední
|
70/3500
|
15/3000
|
|
kroupy zabíjačkové
|
40/3000
|
2/2000
|
|
kroupy xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx neloupaných zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
xxxxxxx loupaná
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
|
jáhly
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx loupaná
|
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
|
|
xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
|
|
xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
|
|
Ukazatel
|
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx neupravené
|
|
Vlhkost
|
nejvýše 10,0 %
|
xxxxxxx 15, 0 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
|
Zlomky 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Xxxxxxx 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
|
xxxxxxx 0,15 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
|
|
Vůně x xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxx pro xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
|
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
3,0
|
|
na přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
|
xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
-
|
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xx 50 x
|
- 10 %
|
|
51 - 120 x
|
- 5 %
|
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
|
251 - 1 000 g
|
- 3 %
|
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
|
xxx 2&xxxx;500 g
|
- 1 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
|
| &xxxx; |
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx x tvar
|
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx těstovin xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (např. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx dodržení podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, nejsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx uvaření.
|
|
Barva
|
Světlá, xxxxxxxxxx x různých odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vajec, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
|
Xxxx a xxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
|
|
|
těstoviny
|
nejméně
|
nejvýše
|
|
Vlhkost
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
|
- nesušené
|
20 %
|
-
|
|
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
|
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
hmotnost balení
|
přípustná xxxxxxxx
|
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
|
251 - 500 g
|
- 4 %
|
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
|
nad 2&xxxx;000 g
|
- 1 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
|
chléb / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
|
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxx, povrch
|
Střídka
|
Vůně x xxxx
|
|
|
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxx pečivo / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
|
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
|
jemná, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek
|
|
jemné xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formovaný, klenutý
|
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
|
propečená, x xxxxxxxxxx listováním, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
xxxxx pečivo /xxxxx xxxxxx z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx těst
|
pravidelně formované
|
charakteristické xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx či xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxx dle xxxxxxx
|
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
|
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, pórovitá
|
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
|
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
|
xx 300 x
xxx 300 g
|
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
|
Jemné xxxxxx x hmotnosti
|
do 150 x
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
|
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
|
xxxxxxx - 8 %
|
| &xxxx; |
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.