Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ VÝROBKY
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, pohanky x rýže x xxxxxxx podle velikosti xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilných xxx, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný x první xxxx xxxxx obilných zrn x xxxxxx hrubších xxxxxx zbavených slupky,
x) xxxxxxxx výrobky x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx obilného zrna, xxxxxxx xxxxxxx drcením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx upravená loupáním x leštěním,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná z xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
n) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx slupky (pluchy),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i klíčků,
x) rýží dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx více xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a poměr xxxxx a xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) müsli xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx užití a xxxxx k xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek vyroben.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně mísit, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx potraviny vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve vodě xxxx xxxx tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx použitelnosti,
x) u těstovin xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx které xx xxxxx spotřebovat potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx látek aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx teplotě nejvýše 10 °X, pokud xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx se nesmí xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx chleba,
c) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx při běžných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx povidly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x mouky, popřípadě xxxxxxx surovin, přídatných xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
i) pšenično xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl pšeničných xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obalových částic x obilky,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx složku, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, nebo xxxxxxxxxx druhy chleba xxxx xxxx chléb, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx nižší xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x jsou zpravidla xxxxxxx kvasem nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mechanicky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) oplatkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx nebo medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) preclíky x trvanlivými tyčinkami xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho nebo xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, rýže nebo xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx těsta z xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx uvedení do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení trvanlivosti x který xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení či xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a které xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x trvanlivého xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx pro chléb, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx xxx xxxxx s charakteristickými xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx bochníku x xxxxxxxxx nejméně 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx výrobků,
h) výrobky xxx xxxxxxx názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx je "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "ze xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx těst", "x xxxxxxxxx hmot", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx výrobku, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx zmrazen x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx tam, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, se xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x xxxxxx xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx máslovým krémem xxxxx xxxxxxx vyšleháním xxxxxxxxxx krému s xxxxxxxx máslem xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % v xxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx šlehání ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo sušených xxxxxxxxxxxxxxx bílků s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx tuku,
x) xxxxxx listovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx xxxxx a xxxx, které xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
k) xxxxxx kynutým xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx kypřicích xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx tepelné úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx uvedených x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových plodů x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové,
h) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je výrobek xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx tuto xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx skladovanou náplň.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 oC, s xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x odstavci 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx charakteru xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky a xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx nad 8 xX, xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx do oběhu xxx xxxxxxxxx xx 10 oC.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx ze xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Tabulka 2
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx mouku x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% hmotnosti)
nejvýše
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx velikosti
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle hnědá xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
Tabulka 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
Směsi pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na přípravu xxxxxxxx xxx cukru
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Příloha č. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx těstovin nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx a x xxxxxxxx, kde většina xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx povrch xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx dodržení xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vajec, x xxxxxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxx xxxx v různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x ostatních druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Vůně a xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- zmrazené
20 %
38 %
- balené xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky ze xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx jemné xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx závadu, x plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx pečivo /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx výše xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx
xxxxx propečená
příjemná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx formy
křehký otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx krému.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx nakyslá xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx náplně.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx součástí xxxxxxxxxxx výrobku, xxxx xxx dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx vůně x xxxx musí xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x účinností od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx a označené xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů x mohou xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx předpis x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx spálení vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) černé xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Sb.