Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ XXXXXXX
§1
Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx obilovin, pohanky xxxx rýže vícestupňovým xxxxxxxx postupem,
b) xxxxxx mlýnský obilný xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže x xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx a xxxx,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxx bezpluchého nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx mačkáním nebo xxxxxxx řezáním,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, převážně z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx upravená loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice nebo xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx spotřebu vyčištěná, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx obilná zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx podíl xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Oryza xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
n) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx zbavená xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé a xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx je xxxxxxxxx více xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx a 6,0 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxx než 2,
u) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze které xx xxxxxxx vyroben.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx aromatických, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx potraviny vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx obilných výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,
x) těstovinami sušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx usušeny xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny x náplní,
i) xxxxxxxxxxx instantními těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, které xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx druh x xxxxxxx výrobků,
x) u nesušených xxxxxxxx údaj o xxx, xx se xxxxx o těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní atmosféře xxxx o době, xx které je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx uloženy odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx být skladovány xxx teplotě xxxxxxx 10 °C, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani průsvitného xxxxx, pod kterým xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx těst nebo xxxx, jejichž sušina xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx šlehaných hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kvasem, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x netradičních xxxxx chleba,
c) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi před xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx, náplněmi mikrobiálně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx skladování, xxxxxx xxxx povidly nebo xxxxxxxxx upravené xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přídatných xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx perníků, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě plněné xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských výrobků xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem nebo xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl žitných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxxx obalových xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx nebo olejniny x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba xxxx xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxxxxxxx výrobků ze xxxxxxx x žita xxxxx složku, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % z xxxxxxx hmotnosti použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxx chleba xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx tvaru o xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x jsou zpravidla xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
s) preclíky x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx pečení xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
t) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií působením xxxxx x teploty,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx v expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx a xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení do xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx úpravou vedoucí x prodloužení xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx, s xxxxxxxx jemného xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) x trvanlivého xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x trvanlivé xxxxxx xx xxxx označit xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 2 xx, s xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx trvanlivost xxxx xxx nejméně 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky xxx označit xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx máslo,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx výrobků,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 kg xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx chlebíček", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, xxxxx xxx v hotovém xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, kde xx výrobek xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "rozmrazeno",
k) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, se xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXX
§16
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového ovoce, xxxx též xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx pečení x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx tepelně neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx nejméně 30 % v xxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx šlehání xxxxxxxx xxxxxx nebo jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmot na xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx s xxxxx,
x) ostatním xxxxxx náplň s xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx připravené x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x tuku, které xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x cukrářských výrobků xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx a xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x spotřebiteli xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 oC, x xxxxxxxx výrobků uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx charakteru xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx uvádějí xx xxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x sušině)
nejvýše
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% hmotnosti)
nejvýše
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x oplodí x % nejvýše
Černé xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx ok (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx pečivo jemné
14,0
2,5
na xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx přípravu xxxxxx xxxx
15,0
-
xx přípravu xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 g
- 1 %

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské balení xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx těstovin nad 1 %. Povrch xxxxxx, kompaktní, bez xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají xx xxxx tvar x xx uvaření.
Barva
Světlá, rovnoměrná x xxxxxxx odstínech xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx těstovin jantarová xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx použitým surovinám xxxx přídatným xxxxxx xxxx látkám určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- zmrazené
20 %
38 %
- balené xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx pekařských xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx plněné
charakteristické barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
jemná, xxxxxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, s xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx výrobků xx řezu viditelná xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx přidaných xxxxxx xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx pečivo /xxxxx pečivo z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx či xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v celém xxxxxx krému.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí, chuť xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx náplně.
(3) Pekařský xxxxxxx, jež xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, musí xxx dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx vůně x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, odpovídající xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x účinností od 1.8.2012

Xxxxxx předpis x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s účinností xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná zrna, xxxxxxxxx zrna
3) drť xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Xx.