Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXXX VÝROBKY
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx získaný mletím xxxxxxxx xxx, pohanky x xxxx a xxxxxxx podle velikosti xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným drcením,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx pro přímou xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
m) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
n) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i klíčků,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx zrno xx průměrně 6 xx xxxxxx x xxxxx jeho délky x xxxxx xx xxxxxxxxx více než 3,
s) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx méně xxx 2,
x) müsli xxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx jsou přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx užití x xxxxx k přípravě.
(3) X mlýnských xxxxxxxx výrobků se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx na podlážkách xxxxxxx ve vzdálenosti 5 cm od xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxx osušeny na xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx vajec,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
x) xxxxxxxxxxx instantními těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx jiné tekutině.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) x nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, jejichž xxxxxx xx v převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený kvasem, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx chleba,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx nebo po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx povidly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 10 %, x výjimkou perníků, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, máčené, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx xx žita x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx pšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx žitných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, jehož xxxxx musí obsahovat x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou přidány xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obilovin než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx brambory, x xxxxxxxx nejméně 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx pita xxxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nižší xxx 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jsou zpravidla xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx mechanicky, xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinami jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) oplatkami xxxxxxx získané upečením xxxxx vrstvy těsta xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx výrobky x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx upečení xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xxxxxxxxx chemicky nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v celém xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nekvašený výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou úpravou,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta až xx xxxxxxx či xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx tepelné úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx přípravy těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický proces xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 hodin po xxxxxxx či obdobné xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x trvanlivého xxxxxx. Xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" lze xxxxxx xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx použít pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, tvarovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx nejméně 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové množství xxxxxxxxx výrobků,
f) přívlastkem "xxxxxxxxx" lze označit xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx označit xxxxxx

1. xxxxxxx, je-li tukem xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx máslo,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 kg xxxxx,

x) jemné xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx je "z xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "z xxxxxxxx xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "ze třených xxxx", "x křehkých xxxxxxxx těst", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx sýrové xxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx výrobku, který xxx x xxxxxxx xxxxx zmrazen x xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, polev, ozdob x xxxxxxxx ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx hmota xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx nebo čerstvé xxxxx a cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným s xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) těstem lineckým xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx těsta a xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
k) xxxxxx kynutým listovým xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kynutého xxxxx x tuku, které xx tepelné úpravě xxxxxxxx charakteristické listování.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x hotovém stavu xxxxxxx x spotřebiteli xx nabízen k xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx výrobě x lze xx xx xxxx dobu xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 xX, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího charakteru xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 xX, se xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxx teplotách xx 10 xX.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx nebo tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxxx bílá

jáhly
žlutá, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, charakteristická xxx pohanku

jáhly
slabě nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Směsi x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx charakteru použitých xxxxxx a ochucovadel
Tabulka 13
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx přípravu xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Smyslové požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x zachovávají xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx těstovin jantarová xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- zmrazené
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx v xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx xxxxxx z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx
xxxxx propečená
příjemná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
trvanlivé xxxxxx kromě sušenek, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné pečivo x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx krému.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx nakyslá xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, jež xx xxxxxxxx či součástí xxxxxxxxxxx výrobku, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být připálený, xxxx vůně x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x účinností od 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) drť xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) zlomky xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) příměsi xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.