Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro účely xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených slupky,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx obilného zrna xxxx bezpluchého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx řezáním,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx kroupy,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
x) obilovinami pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
n) xxxx xxxxxxxxxx neloupané obilky xxxx s celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x osemení x xxxxxxxx i klíčků,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé x xxxxx jeho délky x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
s) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx a xxxxx xxxxx x šířky xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, xxxxx průměrná xxxxx zrna je xxxxx xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
u) müsli xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx užití x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx větratelných xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx jejich směsí,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, které xxxx xx ztvarování usušeny xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené bez xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) těstovinami celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx těstovin xxxxx
x) v názvu xxxxxxx vždy druh x xxxxxxx výrobků,
x) u nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
x) u xxxxxxxx těstovin označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx nejvýše 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x inertní atmosféře xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx do barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) pekařskými výrobky xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kvasem, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx netradičních druhů xxxxxx, o hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x netradičních xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx mouky xxxxx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené sypáním, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, přídatných xxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx nebo žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků xx žita x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, zeleninu, xxxxxx xxxxxxx nebo brambory, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
n) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx a xxxx,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx musí xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v celém xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení či xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen zmrazením xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.

§13
Označování
Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto další xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, s xxxxxxxx jemného xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se označí xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x trvanlivé pečivo xx xxxx označit xxxxxx xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) název "staročeský xxxxx" nebo "tradiční xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx pro chléb, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, tvarovaný do xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx obsahuje mléko x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx názvem

1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx máslo,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. použité skupiny xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx recepturní xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx xx "z xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "z taženého xxxxx", "x litých xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx hmot", "čajové xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx výrobku, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, kde xx výrobek přímo xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti názvu xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx",
x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx účelům.
XXXXX 4
XXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, ozdob x kusového xxxxx, xxxx též xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx želírovacích xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, polev xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x plnění nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx tukovým xxxx máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx čerstvého másla xxxx xxxxxxx 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx vyšlehaná smetana xx šlehání xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx šlehačkové xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
h) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x vysokým xxxxxxx xxxx připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, které xx xxxxxxx úpravě vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx listovým xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,

2. čokoládová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent čokolády,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx nebo cukrářské xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují xx "x příchutí",
e) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x sýrové,
h) x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a spotřebiteli xx xxxxxxx x xxxxxxx v rozmrazeném xxxxx, xx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské výrobky xxxxxx, které jsou x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx charakteru xxxx technologické úpravy xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Těsta xx xxxxxxx do oběhu xxx teplotách xx 10 xX.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x chuť
pšeničná
bílá x xxxxxxxxxx odstínem
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx pachů x příchutí
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% hmotnosti)
nejvýše
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx ok/propad)
Krupice pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, na xxxx jasně xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez cukru
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx těstovin xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, kompaktní, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. hvězdiček), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx x xx uvaření.
Barva
Světlá, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé jemné xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x kynutého xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, s xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx xxxx viditelná xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx přidaných xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx formované
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx řezů), případně x xxxxxxx či xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx otisk xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Příloha č. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Příloha x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx cukrářských výrobků x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x chuť náplní x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být příjemné, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí, chuť xxxxx xxx nakyslá xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx hořkost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx či součástí xxxxxxxxxxx výrobku, xxxx xxx dobře xxxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x použitým surovinám.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x mohou se xxxxxx do xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Informace

Právní předpis x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených podmínek
6) černé xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě xxxx x xxxxxx
8) zlomky xxxxx zrna příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li méně xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.