Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže x xxxxxxx podle velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx x podobě hrubších xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx řezáním,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx obilná xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx nebo ovsa,
x) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx podíl tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) a jejích xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx s celistvou xxxxxx slupkou,
o) xxxx pololoupanou (natural) xxxx xxxx zbavená xxxxxx xxxxxx (pluchy),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxx xxxxx oplodí x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx více xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx 5,2 xx x poměr xxxxx x šířky xxxx méně xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití x xxxxx k přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx xxxxx
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx od xxxxx xx větratelných xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
i) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx těstovin uvede
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx druh x skupina xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx vakuově nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 10 °C, pokud xxxxxxx nestanoví jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného výrobku.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, jejichž sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kvasem, xxxxxxxxx droždím, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx chleba,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % bezvodého xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx po xxxxxxx marmeládou, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xxxxxxx vyrobené zejména x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě plněné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx než 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, jehož xxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx jehož xxxxx xxxx přidány xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx složku, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 400 x, které xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xx upečení krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
s) xxxxxxxx x trvanlivými tyčinkami xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx musí xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11a
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále rozumí
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho nebo xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, rýže nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x pšeničné xxxxx tepelnou úpravou,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta až xx upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, včetně uvedení xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a které xx zároveň nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx či obdobné xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x trvanlivého xxxxxx. Xxxx běžné xxxxxx xxx označit názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) jemné pečivo x trvanlivé pečivo xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "tradiční xxxxx" xxx využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je kypřen xxxxxxxx žitným kvasem, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % výše xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx na celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx chléb" xxx použít pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx nejméně 2 xx, s obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx obsahuje mléko x množství odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx mlýnských výrobků,

3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "z xxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxx xxxx", "xx šlehaných xxxx", "ze třených xxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "čajové xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx xxx, kde xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx xxxxxxxxxxxx látek xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zejména pomocí xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx,,
x) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx xxxx máslovým krémem xxxxx vzniklá vyšleháním xxxxxxxxxx krému x xxxxxxxx xxxxxx nebo x jiným tukem, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx a cukr, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
h) ostatním xxxxxx náplň s xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x sušině náplně,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx těsta x xxxx, které xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx tuku připravené x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tvořené jednotlivými xxxxxxxx kynutého těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a skupiny,
c) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. čokoládová, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx procent čokolády,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx máslová xxxx obsahovat x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx a xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém stavu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx xx výrobek xxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx do xxxxx xxx teplotách xx 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské výrobky xxxxxx, které jsou x xxxxxxxx použití xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
(3) Xxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 xX.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx všech xxxxx obilovin, pohanky x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x chuť
pšeničná
bílá x nažloutlým xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % nejvýše
Černé xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx obroušených nebo xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx loupaná
15,0
0,15
0,2
1,0
jáhly
15,0
0,15
0,2
2,0
Tabulka 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle hnědá xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku

jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Směsi x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Směsi pro xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx chlebové výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx těstovin xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx povrch xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx zlomků xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x zachovávají xx xxxx xxxx x xx uvaření.
Barva
Světlá, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u vaječných xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- zmrazené
20 %
38 %
- balené xxxxxxx xx x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx druhy x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničný
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx pečivo
pšeničné
žitné
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
 
Vzhled x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z listového x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx těst
pravidelně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx sušenek, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx formy
světle xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, pórovitá
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx formy
charakteristický odpovídající xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými zrny
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx pečivo x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x chuť xxxxxx x povrchových xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí, xxxx xxxxx být nakyslá xxxx nahořklá, pokud xxxxxxxxx nebo hořkost xxxx charakteristickou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, musí xxx xxxxx propečený, xxxxx xxx připálený, xxxx vůně x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x použitým surovinám.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx používat xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a označené xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mohou se xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx ode dne xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx otvory o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx slámy, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.