Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jednoho xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx vícestupňovým xxxxxxxx postupem,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx zrn, pohanky x xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx a rýže,
x) krupicí mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx zrn x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx řezáním,
e) xxxxxxxx výrobek z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx drcením,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx podíl xxxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, x nimž jsou xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx oplodí x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx průměrně 6 xx dlouhé x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx je xxxxxxxxx více než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx je xxxxx než 5,2 xx x poměr xxxxx x šířky xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx jsou přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí z xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x přípravě.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx od xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx nekypřeného těsta xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vaječnými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami bezvaječnými xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx obilovin, pohanky xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x náplní,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x nesušených xxxxxxxx údaj x xxx, že xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx je xxxxx spotřebovat potravinu xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
d) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené těstoviny xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx nejvýše 8 °C, těstoviny xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx v izotermických xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx zkreslena xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX VÝROBKY
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx tvořena mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx šlehaných xxxx x sněhového pečiva,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kvasem, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, o hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x netradičních xxxxx xxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek vyrobený x xxxxxxxx nebo xxxxx mouky xxxxx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx marmeládou, ovocnou xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx glazurou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, máčené, xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
f) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných mlýnských xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
i) pšenično xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x žita, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
l) speciálním xxxxxx chleba nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx složku, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx nejméně 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxx pita chléb, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx než 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx mlýnských výrobků x xxxx zpravidla xxxxxxx kvasem xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy těsta xxxx hmoty kontaktním xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx upečení xxxxxxx xx plátky x xxxxxxxxx,
x) preclíky x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z těsta, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných výrobků x dalších surovin xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli nejdéle xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli xxxxxxx do 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx technologický proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx jemného xxxxxx x xxxxxxxxxxx pečiva. Xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % výše xxxxxxx xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mlýnských výrobků,
e) xxxxx "selský chléb" xxx použít xxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, s obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) výrobky xxx označit názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx označit dále xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "z taženého xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "ze šlehaných xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx těst", "z xxxxxxxxx hmot", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx v xxxxxxx xxxxx zmrazen x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném stavu, xx xxx, kde xx výrobek přímo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, viditelně xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat k xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx základem je xxxxx hmota vytvořená xxxxxx želírovacích látek xxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev xxxx xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx tukem, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx xxxxxx,
e) tukovým xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx hmotnosti šlehačkové xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) těstem lineckým xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými vrstvami xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx tuku připravené x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx označí názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,

x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx jako xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx x xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx k xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx tam, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx tuto dobu xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx do xxxxx xxx teplotách xx 8 xX, s xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
(3) Xxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 10 oC.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
Minerální látky (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx x dané xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice jemná xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx velikosti
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx x zlomků
v % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx neupravené
Vlhkost
nejvýše 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru použitých xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxxx, kde většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. hvězdiček), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v návodu xxxxxxxxxxx, nejsou xxxxxxx x zachovávají si xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u vaječných xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
macesy
piškoty

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
jemná, pečivová xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx xxxxxx, x plněných xxxxxxx xx řezu xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx pečivo z xxxxxx xxx výše xxxxxxxxx těst
pravidelně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx propečená
příjemná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx sušenek, xxxxxxx, perníku
typická barva

křehká, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx formy
světle xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx formy
charakteristický odpovídající xxxxxxxx surovinám
křehká, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
 
nejvýše - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v celém xxxxxx krému.
(2) Xxxx x chuť náplní x xxxxxxxxxxx zdobení xxxx xxx příjemné, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxx xxxxxx.
(3) Pekařský xxxxxxx, jež xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, musí xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx druhu x použitým surovinám.

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a označené xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxx xx xxxxxx do oběhu xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory o xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Sb.