Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx vícestupňovým xxxxxxxx postupem,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx mačkáním xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx drcením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně z xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) směsmi z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx podíl xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x nimž jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
x) instantními xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
m) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Oryza xxxxxx X.) a xxxxxx xxxxx,
n) rýží xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s celistvou xxxxxx slupkou,
o) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxx částí oplodí x xxxxxxx a xxxxxxxx x klíčků,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
s) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx zrna je xxxxx než 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx méně než 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx xxxxx a xxxxx k xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx od xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx vzduchu nejvýše 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx potraviny vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich směsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx obsah vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx použijí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx se xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) u nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, xx se xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní atmosféře xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené těstoviny xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X, těstoviny xxxxxx vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x sněhového pečiva,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx krájeného xxxxxx a netradičních xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné nebo xxxxx xxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst nebo xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx marmeládou, ovocnou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxx xxxxxxxx zejména x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, přídatných xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x pšenice z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx nebo žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitno xxxxxxxxx chlebem nebo xxxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx musí xxx podíl žitných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) celozrnným chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx a žita xxxxx složku, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx pita xxxxx, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxx než 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x celém xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nekvašený výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx vyrobený z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) čerstvým běžným xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx zároveň nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto další xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxx výrobky se xxxxxx názvem druhu x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx pečiva. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" lze xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx kypřen xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít xxx xxxxx x charakteristickými xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx bochníku o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož trvanlivost xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky xxx xxxxxxx názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských výrobků,

3. xxxxxxx, obsahují-li nejméně 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "x taženého xxxxx", "z xxxxxx xxxx", "ze xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxxx hmot", "čajové xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx sýrové xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízen x rozmrazeném stavu, xx xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx",
x) x nebaleného xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku údaj "xx zmrazeného polotovaru".
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx a prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx používat x xxxxx účelům.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx vytvořená xxxxxx želírovacích xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev xxxx xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem nebo x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx nebo čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého másla xxxx xxxxxxx 45 % v sušině xxxxxx,
f) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx listovým xxxxx x vysokým obsahem xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
k) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx kypřicích xxxxxxxxxx, tvořené jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx

1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx a spotřebiteli xx xxxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx zpracovat do xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 xX, s xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou x xxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky a xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx výrobcem.
(3) Těsta se xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotách xx 10 oC.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx obilovin, pohanky x rýže smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a chuť
pšeničná
bílá x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx x dané xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% hmotnosti)
nejvýše
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota nejvýše
Vlhkost
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Kroupy, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx chlebové výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx pečivo jemné
14,0
2,5
na xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx atmosféře instantní

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx a u xxxxxxxx, kde xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x zachovávají si xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x ostatních xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx po xxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
 
těstoviny
nejméně
nejvýše
Vlhkost
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx xxxxxxx xx x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé jemné xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky ze xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
propečená, x xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx těsta dutiny xxxxxx xx závadu, x plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx přidaných složek xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx formované
charakteristické xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx řezů), xxxxxxxx x polevou či xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx sušenek, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx formy
světle xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle použitých xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pravidelný dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými zrny
pečivová, xxxxxxxx s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v celém xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní x povrchových xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx, xxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx náplně.
(3) Pekařský xxxxxxx, xxx je xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxx propečený, xxxxx být xxxxxxxxx, xxxx vůně x xxxx musí xxx xxxxxxxx, odpovídající druhu x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha č. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx právním předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x účinností od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) drť xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) příměsi xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x semena xxxxxx xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx výrobky, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.