Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx máslo,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx xxxxxxxxx výrobků,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 kg xxxxx,
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx krupice
kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx krupice
|
|
|
vločky
|
||
|
trhanka
|
||
|
kroupy
|
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx
|
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxx z obilovin
|
müsli
sypká xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx rýže
|
|
|
střednězrnná xxxx
|
xxxxxxx rýže
|
|
|
kulatozrnná xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
|
Podskupina
|
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x sušině)
nejvýše
|
|
Mouky hladké
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
|
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
|
0,50
|
|
Xxxxx xxxxx
|
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx pšeničné
|
2800/nejméně 96
|
1,90
|
|
Xxxxx xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx a xxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx celozrnná
|
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
|
|
|
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
|
xxxx
|
|
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
|
Vlhkost
(% hmotnosti)
nejvýše
|
Granulace (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
|
|
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
|
Krupice xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
|
0,50
|
12,0
|
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x oplodí x % nejvýše
|
Černé xxxxxx 6) x % nejvýše
|
|
ovesné
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
|
ovesné xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
15,0 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
|
1,9 % x xxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
|
3,0 %
|
|
Druh
|
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx ok (mm)
|
|
|
|
nejméně
|
nejvýše
|
|
kroupy xxxxx
|
-
|
30/3500
|
|
xxxxxx střední
|
70/3500
|
15/3000
|
|
kroupy xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % nejvýše
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
|
|
xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
|
|
xxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx klíčky
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
xxxxxxx 15, 0 %
|
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
|
Zlomky 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Xxxxxxx 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
|
nejvýše 0,15 %
|
|
Ukazatel
|
Vyjádření
|
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx závadu
|
|
Barva
|
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
Xxxx x xxxx
|
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
|
|
Xxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx x % xxxxxxx
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
|
xx xxxxxxxx pečivo běžné
|
14,0
|
3,0
|
|
na xxxxxxxx pečivo jemné
|
14,0
|
2,5
|
|
na xxxxxxx xxxx třené xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků
|
11,0
|
2,5
|
|
na xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
3,0
|
|
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
|
xx přípravu xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
|
xx přípravu xxxxxxxx bez xxxxx
|
15,0
|
-
|
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xx 50 x
|
- 10 %
|
|
51 - 120 g
|
- 5 %
|
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
|
251 - 1 000 g
|
- 3 %
|
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
|
xxx 2 500 g
|
- 1 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Těstoviny
|
vaječné
|
sušené
|
|
bezvaječné
|
nesušené
|
|
|
semolinové
|
plněné
|
|
|
celozrnné
|
zmrazené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; |
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx
|
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské balení xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx těstovin nad 1 %. Povrch xxxxxx, kompaktní, bez xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx je xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x zachovávají xx xxxx tvar x xx uvaření.
|
|
Barva
|
Světlá, rovnoměrná x xxxxxxx odstínech xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx těstovin jantarová xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx použitým surovinám xxxx přídatným xxxxxx xxxx látkám určeným x xxxxxxxxxxx.
|
|
Xxxx a xxxx po xxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx.
|
|
|
těstoviny
|
nejméně
|
nejvýše
|
|
Vlhkost
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
-
|
|
|
- zmrazené
|
20 %
|
38 %
|
|
|
- balené xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
|
hmotnost balení
|
přípustná xxxxxxxx
|
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
|
251 - 500 x
|
- 4 %
|
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
|
nad 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
|
chléb / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx tyčinky
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
|
| &xxxx; |
Xxxxxx x xxxx
|
Xxxxx, xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxx x chuť
|
|
chléb / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx barvy, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx plněné
|
charakteristické barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, pružná
|
jemná, xxxxxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formovaný, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx povrch
|
propečená, s xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx dutiny xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx výrobků xx řezu viditelná xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx přidaných xxxxxx xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
|
xxxxx pečivo /xxxxx pečivo z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx či xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
|
typická xxxxx
|
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxx dle xxxxxxx
|
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
|
|
xxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
|
křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
|
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
|
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
|
xx 300 x
xxx 300 g
|
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
|
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
xxx 150 g
|
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
|
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
|
Druh
|
Skupina
|
|
Cukrářský xxxxxxx
|
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
|
Výrobky x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
|
xxxxxxx - 8 %
|
| &xxxx; |
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Právní xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x účinností od 1.8.2012
Xxxxxx předpis x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s účinností xx 1.2.2020.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.