Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, je-li tukem xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx máslo,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx vajec xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 kg xxxxx,
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx čokolády,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná mouka
|
krupice
|
hrubá xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxx z xxxxxxxx
|
xüxxx
xxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx rýže
|
|
střednězrnná xxxx
|
xxxxxxx rýže
|
|
kulatozrnná xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx ok/propad)
(µm/%)
|
Minerální xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
Mouky xxxxxxxxx
|
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
|
0,50
|
Xxxxx hrubé
|
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
2800/xxxxxxx 96
|
1,90
|
Xxxxx xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx a xxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
Příjemná, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxx chlebová
|
bílá xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx celozrnná
|
hnědavý, xxxxxxxxxxx nebo tmavočervený xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
|
xxxx
|
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) nejvýše
|
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
|
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
0,50
|
12,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Krupice xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
Xxxx
|
Xxxxxxx x %
nejvýše
|
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) v % nejvýše
|
ovesné
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
ovesné xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
15,0 %
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
|
1,9 % x xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
|
3,0 %
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % nejvýše
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % nejvýše
|
Perličky
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Lámanka
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Kroupy xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx ostatní
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
|
|
&xxxx;
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
xxxxxx xxxxxxx
|
70/3500
|
15/3000
|
xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % nejvýše
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxx cizích semen x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, na xxxx xxxxx bílá
|
jáhly
|
žlutá, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, charakteristická xxx pohanku
|
jáhly
|
slabě nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 15, 0 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
Zlomky 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Příměsi 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
|
xxxxxxx 0,15 %
|
Ukazatel
|
Vyjádření
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
|
Vůně x xxxx
|
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx charakteru použitých xxxxxx a ochucovadel
|
Xxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx v % xxxxxxx
|
xx xxxxxxxx výrobky
|
14,0
|
4,0
|
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
3,0
|
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx přípravu xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru
|
15,0
|
-
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 50 g
|
- 10 %
|
51 - 120 g
|
- 5 %
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
251 - 1 000 g
|
- 3 %
|
1001 - 2&xxxx;500 g
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;500 g
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x zachovávají xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
|
Xxxxx
|
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx těstovin jantarová xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
Xxxx x xxxx xx uvaření
|
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
|
|
těstoviny
|
nejméně
|
nejvýše
|
Vlhkost
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
-
|
|
- zmrazené
|
20 %
|
38 %
|
|
- xxxxxx xxxxxxx xx v xxxxxxx xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
hmotnost xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
251 - 500 g
|
- 4 %
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
Druh
|
Skupina
|
chléb / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
xxxxx pečivo / xxxxxxx jemné xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx x tvar
|
Kůrka, povrch
|
Střídka
|
Vůně x xxxx
|
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formovaný xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
|
chlebová
příjemná
|
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx pečivo / xxxxxxx jemné xxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formovaný, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx, příjemná s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
jemné xxxxxx /xxxxx xxxxxx z xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx
|
xxxxx propečená
|
příjemná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
|
trvanlivé xxxxxx kromě sušenek, xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
|
příjemná xxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
|
křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
|
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
|
křehká, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
Chléb xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx
|
xx 300 x
xxx 300 g
|
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Jemné pečivo x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
Druh
|
Skupina
|
Cukrářský xxxxxxx
|
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
|
xxxxxxx - 8 %
|
nad 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
x účinností od 1.9.2000
268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Sb.
s účinností xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.