Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Sb. x xxxxxx č. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "zákon"):
§1
Předmět úpravy
Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx jakost vztahující xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx některých xxxxx
(1) Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x druhu použitých xxxxxxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x oloupaného obilného xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) müsli směs xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, extrudováním xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci,
f) otrubami xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx získané xxx xxxxx zrna,
g) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx lipnicovité x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx kroupy,
k) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x leštěním,
m) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, popřípadě xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx sativa X. a xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou xxxx rýží xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx zrna rýže xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxx xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a šířky xxxx xx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx menší xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx pšeničná celozrnná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mletím zrna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx zrna xx xxxxxxx poměru xxxx xx původní zrno xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny na xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx snadno podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx výroby,
e) těstovinami xxxxxxxxx těstoviny, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx vaječné xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx krupice x xxxxxxx Triticum durum, xxx přídavku xxxxx x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx mouky z xxxxxxx nebo xxxx xxxxx obilovin, pohanky xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx tepelnou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx droždím, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nebo jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx xxx 5 % cukru, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) jemným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx džemem, xxxxxxx, ovocnou pomazánkou xxxx náplněmi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx upravený,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx různými náplněmi, xxxxx jsou xxxxxxxx xx podmínek uvádění xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x více xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxxxxx složky xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx další xxxxxx jako mlýnské xxxxxx výrobky z xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pseudoobiloviny, luštěniny xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx typy xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx a uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx až xx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx prokvašený polotovar x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z žitné xxxxx, vody a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x aktivním xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx kyselin x xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx kvašení,
r) xxxxxxxxx kvasem prokvašený xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxxx nejvýše jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem ze xxxxxxxxx hmot trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož základními xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a cukr,
c) xxxxxxxxx trvanlivé pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx cukerným xxxxxxxx xxxx invertním cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) suchary xxxxxxxxx pečivo x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx objemu,
g) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx složek xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem pekařský xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) zapékaným xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx pečením směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx případně xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) cukrářskými xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x dále polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný polotovar x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx, uváděný xx xxx v balení xxx konečného xxxxxxxxxxxx x chlazeném xxxx x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) náplní lehkou xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství směsných xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x máslem, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxxx náplň s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští pouze x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx přenosu z xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx méně xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x vodou,
k) těstem xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x nařízení x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x mlýnských obilných xxxxxxx uvede
a) x xxxxx xxxxxxx vždy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x sypkých xxxxx x obilovin způsob xxxxx a návod x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx.
(4) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X všech skupin xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(6) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx ukládají xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx se xx větratelných xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx podlaze.
§4
(1) Xxxxxxx mouk xx xxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx x xxxxxx. Mouky se xxxxxxxx nebělí.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 4 k této xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) x těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx uvedeny v příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez obalu xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx ukládají xxxxxxxx xx látek aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře, které xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx trh xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, pod kterým xx byla vizuálně xxxxxxxxx barva nezabaleného xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx pečiva xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) u xxxxxxx xxxxxx xxxxx druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx xxxx "z xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" xxxx "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x trvanlivého xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) u xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "rozmrazeno" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, lze xxxxxx xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x pekárně.
(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 10 k této xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě pekařských xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x polotovary xx uvádějí na xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Členění cukrářských xxxxxxx x těst xx xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx vyhlášce.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x cukrářských xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x skupiny; xxxxx-xx je xxxxxxx xx skupiny, xxx xxxxx název druhu,
c) x těsta název xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x nebaleného cukrářského xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tam, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahujících alkohol xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.
(5) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýleny.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx nakyslost xxxx xxxxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx připálený, xx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx tuto xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxx použitých surovin xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx nejvýše 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx přimíchávat ji xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx na xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx nižší.
(6) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, které xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx předpis
Tato vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět na xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, mohou být xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx ustanovení
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), b), g) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx.
2. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.
4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Účinnost
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx a podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
mlýnské xxxxxx výrobky |
mouka |
hladká xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx směs |
|
dlouhozrnná xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx rýže parboiled xxxx |
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, polohrubá, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx odstínem |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15 |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx části xxxxxx, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx drcené |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
pšeničné |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
žitné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
ječné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
ostatní |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otruby
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % x sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx zrn |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx obroušených nebo xxxxxxxxxxxxx zrn x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx kroupy
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx) |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx loupaná |
světle xxxxx xx hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx přímou spotřebu
Ukazatel |
Hodnota |
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky na xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu |
barva |
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx směsi z xxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
Popel x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx jemné |
15,0 |
2,5 |
na xxxxxxx xxxx třené hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu smažených xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxx xxxx příchuti |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené s xxxxxx xxxxxxxx x náplní čerstvé x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx i xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech žluté, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným k xxxxxxxxxxx. |
xxxx x chuť xx uvaření |
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky těstovin
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné pečivo |
pšeničné žitné žitnopšeničné pšeničnožitné celozrnné grahamové vícezrnné speciální |
jemné xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx lupínky zapékané müsli |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx množství použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx je xxxxxxxx xxxxx nebo odpovídající xxxxxxxx máselného tuku xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje přirozeně |
"vaječné" xxxxxxxx výrobky |
obsahují nejméně 180 g vajec xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství sušených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxx xxxx upečením |
pekařské xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx před xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx chléb, běžné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výrobek |
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxx příchuti |
jemné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx formované, xxxx xxxxxxx pro xxxx výrobek |
čistá, odpovídající xxxxx xxx charakteru xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných výrobků |
dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx řezu, xxxxxx nad xxxxxx x plněných xxxxxxx xxxx xx závadu |
typická xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx pečivo kromě xxxxxxx |
xxxxxxxx, tvar typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x polevou |
křehká, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx lom, plněných xxxxxxx na xxxx xxxxx x xxxxx xxxx více vrstvách, xxxxxxxx xxxxxxx neoddělené xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx výrobek, odpovídající xxxxxxxx surovinám, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x potahovaných xxxxxxx xx xxxxxx, xxx cizích xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, odpovídající barvy xxx xxxxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx výrobků x polevou |
vláčná, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x hmotnosti xx 50 g 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx výrobek |
s xxxxxx xxxxxx tukovou s xxxxxx xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x náplní xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx doplňován.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Příloha XX, xxxx XXX, dodatek XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx o stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou na xxxx než 50 % xxxxxxx.
8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.
9) Části zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Zrna xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Zlomky, xxxxx xxxx, neloupaná xxxx.
13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx.