Právní předpis byl sestaven k datu 19.12.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx dne 20. xxxxx 2020
x požadavcích xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 odst. 1 xxxx. a), x), x) x h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Sb. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)
a) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, pekařských xxxxxxx a cukrářských xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
1. teplotní xxxxxx x relativní xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů obilovin, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx velikosti částic, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx xxxx pseudoobilovin x xxxxxx hrubších částic xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci,
f) xxxxxxxx xxxxxxx vrstvy zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,
g) pseudoobilovinami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx jako x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx drcením,
i) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vrstev xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa upravená xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice nebo xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky,
p) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. a xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) rýží pololoupanou xxxx rýží xxxxxxx xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky,
s) xxxx xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x osemení x částečně x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx delší xxx 6 mm,
u) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx menší xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx a xxxxx zrna xx xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx pseudoobilovin xxxx xxxxxxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx pšeničná xxxxxxxxx xxxx mouka pšeničná xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx klíčku, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xx xxxxxxx poměru xxxx xx původní xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušenými těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými těstoviny, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno podléhají xxxxx x xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti nejméně 20 hmotnostních procent,
d) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx na celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních xxxxxxx x jejichž datum xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx pouze ze xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxx krupice z xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných výrobků,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx rozumí krupice x pšenice Triticum xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx od skladování xxxxxxx xxxx přípravu x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst nebo xxxx, jehož xxxxxx xx s výjimkou xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků x převažujícím podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx droždím, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx hmotnost xxxx xxx xxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněný xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx náplněmi, které xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na trh, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xx podmínek xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx žitnopšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx než 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % celozrnných xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxxxxx složky xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx těsto obsahuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx jako xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, luštěniny xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxxx, xxxx netradičními typy xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx tvaru, xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxxxxxx
1. kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx jako xxxxxxx obilné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx pseudoobiloviny jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody a xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx potřebném k xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx xx xxxxxx xxx použití přídatných xxxxx xxxx enzymů, xxxxx kyselin x xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x základu kvasu, xxxxxxxx zejména sušením xxxx zahuštěním, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx xxxxxxxx xxxxx, x xx kyselinu xxxxxxx nebo kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx kypřené,
b) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx upečením tenké xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx formách,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx cukerným xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) krekry xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obilných výrobků x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek vyrobený x xxxxxx zrn xxxxxxxx postupem zahrnujícím xxxxxxxx xxxxxx,
x) zapékaným xüxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx smíchaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx složkami, po xxxxxxx úpravě případně xxxxxxxx xxxxxxxx dalších xxxxxx.
(5) Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxx obdobného charakteru xxx xxxxxxx pekařského xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx zdobení cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx, bezvodého xxxx xxxx jejich kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x malém množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve kterých xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx máslovou xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících složek, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx než 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx náplně,
j) náplní xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x vodou,
k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstev xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx po tepelné xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx a vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx podskupina xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx obilných výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k této xxxxxxxx.
(4) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx rýže jsou xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x rýže xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxxxx prostorách, x xxxxx a xx podlážkách xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx na podlaze.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx je nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Členění xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx výrobku xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobku x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Průměrným množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny balené xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na trh, xx xxxxxxx xx xxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
Pekařské xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x skupiny; xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxx xxxxxx název xxxxx; xxxx xx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "z xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" nebo "xx xxxxxxx hmot" x
x) x trvanlivého pečiva xxxxx skupiny, s xxxxxxxx sněhového xxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "sněhové xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin se x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx pečiva a xxxxxxxxxxx pečiva xxxx xxxxxx x polevy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "rozmrazeno" x
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, xxx použít xxx xxxxxxx xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x pekárně.
(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvádějí na xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx je xxxxxxx xx xxxxxxx, pak xxxxx název xxxxx,
x) x těsta xxxxx xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se uvede xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je výrobek xxxxx nabízen x xxxxxxx konečnému spotřebiteli, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx obsahujících alkohol xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx náplně,
b) "čokoládová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx v 1 xx xxxxxx, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.
(5) Náplně cukrářských xxxxxxx mají stejnoměrné xxxxxxxxx, hrubé xxxxxxxx xxxx v náplni xxxxxxxxxx rozptýleny.
(6) Náplně x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx výrobků mají xxxxxxxxx vůni a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx charakteristickou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx připálený, xx xxxxxxxxx vůni x xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx.
(2) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx lze xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx technologické xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách nad 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx od vyrobení.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx samostatně, je xxxxxxxxxxx přimíchávat ji xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo technologické xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxx na trh xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Technický xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxx vyrábět, xxxxxxxxx x uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx Ministerstva zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), b), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx výrobky a xxxxx.
2. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Účinnost
Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx mouka polohrubá xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx mouka grahamová xxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxx krupice jemná xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxx |
||
|
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
|
xxxxx |
||
|
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx |
||
|
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx rýže parboiled xxxx |
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx
|
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
|
xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, polohrubá, xxxxxx světlá, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
|
xxxxx xxxxx (chlebová) |
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxx
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxx, x xxxx: | ||
|
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
|
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
|
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
|
mouky xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
|
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (v %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx) |
|
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx jemná |
0,50 |
15,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vločky
|
Druh |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
|
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
|
xxxxxx drcené |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
|
pšeničné |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
|
žitné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
ječné |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
ostatní |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na otruby
|
Ukazatel |
Hodnota xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
|
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % x sušině |
|
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Minerální nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
|
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx |
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µm) |
|
|
nejméně |
nejvýše |
|
|
kroupy xxxxx |
- |
30/3500 |
|
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
|
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
|
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
|
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx x % xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
|
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku
|
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Tabulka 12
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
|
zlomky9) |
nejvýše 1,0 % |
|
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Tabulka 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách |
|
vůně a xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel |
Tabulka 14
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxx z xxxxxxxx
|
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
Popel x % xxxxxxx |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
|
xx pšeničné xxxxxx běžné |
15,0 |
3,0 |
|
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
|
xx šlehané xxxx xxxxx xxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxxx trvanlivého pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
|
xx přípravu xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost strouhanky
|
Ukazatel |
Hodnota xxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
|
xxxx x chuť |
typická xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xx 50 g |
- 10 % |
|
51 - 120 x |
- 5 % |
|
121 - 250 x |
- 4 % |
|
251 - 1 000 x |
- 3 % |
|
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
|
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx x náplní čerstvé x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx těstovin
|
vzhled x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx tvořena řezem (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x po xxxxxxx. |
|
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx. |
|
xxxx x chuť xx uvaření |
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Příloha x. 7 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xx 250 g |
- 6 % |
|
251 - 500 g |
- 4 % |
|
501 - 2 000 x |
- 2 % |
|
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění pekařských xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx pekařských výrobků
Tabulka 1
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "kváskového xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "s kváskem" xxxx "s xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
|
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků |
|
"trvanlivý xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
|
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx v množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx výhradně xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx připouští xxxxx x malém množství x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vztaženo xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx hmoty xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx hmoty xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
|
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
|
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx běžné pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxx typickými xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx |
xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx formované, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx náplní x xxxxxxxx výrobků |
dobře xxxxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxx, popř. s xxxxxx xx xxxx, xxxxxx nad náplní x xxxxxxxx výrobků xxxx xx závadu |
typická xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, nepřipálená, u xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x polevou |
křehká, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom, plněných xxxxxxx xx řezu xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx oplatek neoddělené xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx, x potahovaných xxxxxxx xx xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx výrobku, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx
|
Xxxxx nebalený |
nejvýše - 6 % |
|
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
|
Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Trvanlivé pečivo x xxxxxxxxx xx 50 g 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx tukovou s náplní xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx šlehačkovou s xxxxxx xxxxxxxx x náplní ostatní |
|
těsto |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx
|
xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 g |
nejvýše - 8 % |
|
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Ke xxx uzávěrky právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx doplňován.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 a o xxxxxxx směrnice Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Xxxxxxx XX, xxxx VII, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky xx xxxxxxxx barvou na xxxx než 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.
9) Části zrna xxxxxxxxx obiloviny, xxxxxxx-xx xxxx než xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx.
13) Propad sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.