Právní předpis byl sestaven k datu 30.10.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), b), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Sb., (dále xxx "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)
a) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mlýnských obilných xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x členěním xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x cukrářských výrobků x těst požadavky xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,
d) pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,
2. způsoby uchovávání x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxx,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx některých xxxxx
(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti částic, xxxxxx xxxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) krupicí mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx konzistenci,
f) xxxxxxxx xxxxxxx vrstvy xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných čeledí xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx drobné obilné xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx xxxx přidány xxxxx složky,
p) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx Xxxxx sativa X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx natural xxxx rýže zbavená xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx x částečně x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx delší než 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx xx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,
w) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo pseudoobilovin xxxx xxxxxxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx stejném poměru xxxx xx původní xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx poměru jako xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného těsta xxxxxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti nejméně 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx a jsou xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních xxxxxxx x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx nejvýše 14 dní od xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx použijí vejce xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx rozumí xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxx se pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě nebo xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx tepelnou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, jehož sušina xx x výjimkou xxxxxxxxxxx a jemného xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobků a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kvasem xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formy, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx typů chleba, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku a xxxx xxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, který xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, xxxxxxxxx plněný xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx nebo xxxxxx xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx mikrobiálně stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 % a x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou stabilní xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, nebo xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více než 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků x více xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx než 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx obsahuje xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx složky zrna, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx xxxx chleba xxxxxxxx xxxxx, nebo xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxxxxxx
1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx a uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx x uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení,
p) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx technologický proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx kvásku prokvašený xxxxxxxxx z xxxxx xxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx v aktivním xxxxx x x xxxxxxxx potřebném x xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx žitný xxxx je schopen xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx kvasný xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, x xx kyselinu xxxxxxx nebo kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) sušenkami xxxxxxxxx xxxxxx získané xxxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx trvanlivé xxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, jehož základními xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx nebo xxxxx kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx x restované,
f) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx je xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
g) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem xxxxxxxx xxxxxxx křehké konzistence xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxx celozrnnými xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx pečením směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními sladidly x tuky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx úpravě případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) cukrářskými xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nepečené xxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx složek,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx nebo tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x použitých ochucujících xxxxxx, ve xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx tukovou xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx tuku nebo xxxxxx kombinaci x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,
x) xxxxxx máslovou xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % tuku xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx jejich xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého tuku xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx nebo xxxxxxx vysokotučná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx hmot xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx náplně,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx obnovených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x vodou,
k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx výrobky
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) se x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodu obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x sypkých xxxxx x obilovin xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx rýže jsou xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) X xxxxx skupin xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(6) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx a xxxx xx ukládají odděleně xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx pytlů xxx 25 kg, xxxxx xx možné xxxxxxxxx na xxxxxxx.
§4
(1) Vlhkost xxxx xx všech druhů xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx je nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % tuku x xxxxxx. Mouky se xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k této xxxxxxxx.
Těstoviny
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x těstovin xxxxx
x) x xxxxx výrobku xxxx druh, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx obalu xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na xxx, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx výrobce xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx a nesušené xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx slovy xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "z xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" nebo "ze xxxxxxx xxxx" a
c) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x piškotů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "piškoty".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin xx x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx a polevy x případě plněných xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, kde xx xxxxxxx přímo xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x
x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "pekárna" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, lze xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxx vyroben x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx a trvanlivé xxxxxx lze označit xxxx celozrnné, pokud xxxxxxxx nejméně 80 % celozrnných mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx uvádějí na xxx při xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Cukrářské xxxxxxx x xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxx x xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx a skupiny; xxxxx-xx je zařadit xx xxxxxxx, pak xxxxx xxxxx druhu,
c) x xxxxx název xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém stavu xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx podobě xxxx xx ozdobení; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tam, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "kakaová", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "čokoládová", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 kg xxxxxx, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx v náplni xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně xxxx xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Pekařský xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou xxxx x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx, které z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx zkáze, je xxxxx xxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx lze xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx při teplotách xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx od xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx náplň xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx xxxx zhotovené xxxxxx.
(5) Cukrářské xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky stabilní xxx xxxxxxxxx nad 8 °X, se xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, označovat x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx jsou x souladu s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Toman, XXx., x. r.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
|
xxxxxx |
||
|
xxxxxxx |
||
|
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx kroupy |
|
|
jáhly |
||
|
pseudoobiloviny |
pohanka |
|
|
klíčky |
||
|
otruby |
||
|
obiloviny xxx přímou spotřebu |
||
|
směsi x obilovin |
müsli sypká směs |
|
|
dlouhozrnná xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx rýže neloupaná xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
|
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
|
xxxxx xxxxxxxx - hrubá, polohrubá, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx chlebová |
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
|
xxxxx xxxxx (chlebová) |
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx odstínem |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxx
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx ok/propad) (µm/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
| Xxxxx xxxxxx, x xxxx: | ||
|
xxxxxxxx xxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
|
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
|
pšeničná xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
|
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
|
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
|
mouky hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) (% xxxxxxxxx v xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxxxx (v %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µm/ %) (xxxxxxxx ok/propad) |
|
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
|
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx vločky
|
Druh |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
|
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
|
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
|
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
|
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
|
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
15,0 % |
|
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % x xxxxxx |
|
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl pluch x xxxxxx v % nejvýše |
Minerální xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
|
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
|
xxxxxx ostatní |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Tabulka 8
Další xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na kroupy
|
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µx) |
|
|
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
xxxxxx xxxxx |
- |
30/3500 |
|
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
|
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
|
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
|
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly a xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x % xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
|
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x pohanku
|
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx až xxxxx, xx lomu xxxxx xxxx |
|
xxxxx |
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx stabilizované |
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu
|
Ukazatel |
Hodnota |
|
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
|
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
|
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx snadno xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách |
|
vůně x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel |
Tabulka 14
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
|
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
|
xx pšeničné xxxxxx běžné |
15,0 |
3,0 |
|
na xxxxxxxx xxxxxx jemné |
15,0 |
2,5 |
|
na šlehané xxxx třené xxxxx |
11,0 |
2,5 |
|
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. perníků |
11,0 |
2,5 |
|
na xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
|
xx xxxxxxxx obilné xxxx |
15,0 |
- |
|
xx přípravu xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
|
xxxx x chuť |
typická xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxx xxxx příchuti |
Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xx 50 g |
- 10 % |
|
51 - 120 x |
- 5 % |
|
121 - 250 g |
- 4 % |
|
251 - 1 000 x |
- 3 % |
|
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
|
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx tržnímu druhu, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x u těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
|
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx. |
|
xxxx a chuť xx uvaření |
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx těstoviny
|
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené vakuově xxxx v inertní xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx |
|
xx 250 g |
- 6 % |
|
251 - 500 x |
- 4 % |
|
501 - 2 000 x |
- 2 % |
|
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha x. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxx |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx müsli |
Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
|
Xxxxx pekařského xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
|
xxxxx "kvasového xxxx" xxxx "kváskového typu" |
zakyselen xxxxxxxxx kvasem |
|
chléb "kvasový", "xxxxxxxx", "s xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "tradiční x xxxxxx" |
xxxxxx x zakyselen xxxxxxxx xxxxxx kvasem |
|
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx nejméně 45 % žitné xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
|
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxx xx xxxxxxx 21 xxx |
|
"xxxxxx xxxxx xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem xx xxxxx xx výhradně xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští pouze x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx vyskytuje přirozeně |
|
"vaječné" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 180 g vajec xxxx 64 g xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vztaženo xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
|
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx upečením |
|
pekařské xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx těsta xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
|
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, tvar |
Kůrka, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
|
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. nařezávaná xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx příchuti |
|
jemné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx náplní x plněných xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx závadu |
typická xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x otiskem xxxxx, xxxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxx x polevou |
křehká, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxx x jedné xxxx více vrstvách, xxxxxxxx xxxxxxx neoddělené xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám, x xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na řezu |
příjemná, xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
Příloha x. 10 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
|
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 kus nad 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti do 50 x 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx tukovou s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx |
|
xxxxx |
Příloha č. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx
|
xxxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
|
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx doplňován.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné xxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 a x xxxxxxx směrnice Komise 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Příloha II, xxxx XXX, xxxxxxx XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Velikost podílu xxxxxx, které propadají xxxxx o stanovené xxxxxxxxx ok.
6) Xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Kaménky, písek, xxxxxx zeminy, prach, x xxxxxxx rýže x mastek.
9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx obiloviny, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Zrna xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin s xxxxxxxx jakostí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Zlomky, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx.
13) Xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.