Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. xxxxxx 2000,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (dále jen "xxxxx") xxx mlýnské xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, se mění xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxxx slovem "jáhlami".
2. X §1 xxxx. l) se xxxxx "a určené xx zvláštnímu užití" xxxxxxx.
3. V §3 odst. 1 xx xxxxx "a xxxx" zrušují.
4. X §3 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxx".
5. X §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nebo xxxxxx xxxxx,".
6. X §6 xxxx. x) se xxxxx "xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. X §6 xxxxxxx e) xxx:
"e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx,".
8. X §11 xxxx. b) xx xx slova "xxxxxxx 400 x" x xx xxxxx "x xxxxxxxx krájeného" xxxxxx xxxxx.
9. V §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, preclíků a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx upravené,".
10. X §13 xxxx. x) xx slova "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
11. X §13 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xx celkové".
12. X §15 xx odstavec 1 xxxxxxx a zároveň xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 písm. x) xx xxxxx "xx xxxxxxx úpravě" xxxxxxx.
14. X §16 xxxx. x) xx xxxxx "x 33 % xxxxxxx xxxxxxxx tuku nebo xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28 % xxxxxxx mléčného xxxx" xxxxxxx.
15. X §16 písm. h) xx xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Podskupina

mlýnské obilné xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka


xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx pšeničná krupice


xxxxxx



xxxxxxx



kroupy

xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
ostatní xxxxxx


jáhly



xxxxxxx



klíčky



xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx



xxxxx x xxxxxxxx

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx rýže
střednězrnná xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže
xxxxxxxxx xxxx
parboiled xxxx".
17. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxxx "Xxxxx" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx" xxxx třetí xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx chemicky běleny".
Xxxx čtvrtá xx xxxxxxx.
18. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx*1
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% hmot. x xxxxxx)
nejvýše

Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

Xxxxx hrubé

485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx celozrnné pšeničné

2800/nejméně 96

1,90
*1 granulace velikost xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx".
19. X příloze x. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Druh

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% hmotnosti x xxxxxx) nejvýše

Xxxxxxx (% hmotnosti) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (xxxxxxxx ok/propad)

Krupice xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx pšeničná xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

Krupice xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

Krupice xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X příloze x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "xxxxxx xxxxxx" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. V xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 5 se xx slova "Minerální xxxxx" xxxxxx xxxxx "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 se x xxxxxxx sloupce "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4" x xxxxx "ostatní" xx xxxxxxx.
23. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" xx za xxxxx "pohanka" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 10 xx slovo "dehydrované" xxxxxxxxx xxxxx "tepelně xxxxxxxxxxxxx".
25. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4".
26. V xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 13 xxx:
"Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx v % nejvýše

Xxxxx x % xxxxxxx

na xxxxxxxx výrobky

14,0

4,0

na pšeničné xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

2,5

xx šlehané xxxx třené xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx obilné xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru

15,0

- ".
27. X xxxxxxx x. 6 tabulce 1 xx v xxxxx "Xxxxxx x xxxx" xxxxx "xxxx xxxxx" xxxxxxx a v xxxxx "Barva" a x řádku "Vůně x xxxx" xx xxxxx "xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X příloze x. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx


xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- sušené
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx či x xxxxxxx atmosféře

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. X xxxxxxx x. 8 tabulka xxx:
"Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitný
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
speciální

Xxxxx pečivo

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx pšeničné
pšenično xxxxx
celozrnné
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Jemné xxxxxx


Xxxxxxxxx pečivo

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
xxxxxxxx xxxxxxx
macesy
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx č. 10 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Chléb xxxxxxxx


nejvýše - 6 %

Xxxxx balený


xxxxxxx - 5 %

Běžné pečivo x xxxxxxxxx

xx 300 x
xxx 300 g

xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %

Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx

do 150 x
nad 150 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 5 %
xxxxxxx - 3 %".
31. V xxxxxxx x. 13 xxxxxxx xxx:
"Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx o hmotnosti

xx 150 x
xxx 150 g

xxxxxxx - 8 %
xxxxxxx - 7 %".
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 93/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.