Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxxx 2000,
kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx:
Čl. I
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, se xxxx xxxxx:
1. V §1 xxxx. h) xx xxxxx "xxxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxx".
2. X §1 xxxx. l) xx xxxxx "x xxxxxx xx zvláštnímu xxxxx" xxxxxxx.
3. V §3 xxxx. 1 xx xxxxx "a xxxx" zrušují.
4. X §3 xxxx. 3 xx slovo "xxxx" nahrazuje xxxxxx "xxx".
5. V §6 písmeno x) xxx:
"a) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx připraveného xxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,".
6. X §6 xxxx. x) se slova "xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. X §6 xxxxxxx e) xxx:
"x) těstovinami xxxxxxxxxxxx těstoviny vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,".
8. V §11 xxxx. x) se xx xxxxx "xxxxxxx 400 x" x xx xxxxx "x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. X §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, preclíků a xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,".
10. X §13 písm. x) xx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx na xxxxxxx".
11. V §13 písm. e) xx slova "z xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
12. V §15 xx odstavec 1 xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 xxxx. x) se xxxxx "xx xxxxxxx xxxxxx" xxxxxxx.
14. X §16 xxxx. f) xx xxxxx "x 33 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28 % xxxxxxx mléčného xxxx" xxxxxxx.
15. V §16 xxxx. x) xx za slovo "xxxxxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx mouka
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka


krupice

hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
kukuřičná krupice
xxxxx xxxxxxxx krupice


vločky



xxxxxxx



xxxxxx

xxxxxxxx
lámanka
xxxx xxxxxx
ostatní xxxxxx


xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx



xxxxx z xxxxxxxx

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

pololoupaná xxxx
xxxxxxx xxxx
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx".
17. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxxx "Mouky" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxx xxxxx xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx".
Xxxx xxxxxx xx xxxxxxx.
18. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Podskupina

Xxxxxxxxx*1
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
pšeničná xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

Xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15

0,50

Xxxxx celozrnné xxxxxxxx

2800/xxxxxxx 96

1,90
*1 granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek".
19. X xxxxxxx x. 2 tabulka 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Druh

Xxxxxxxxx xxxxx (popel) (% hmotnosti x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (% hmotnosti) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)

Krupice xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx pšeničná xxxxx

0,50

15,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "ovesné xxxxxx" xx hodnota "0,5" xxxxxxx.
21. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 5 se xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" xxxxxx xxxxx "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 se x xxxxxxx sloupce "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4" x xxxxx "xxxxxxx" xx xxxxxxx.
23. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" se xx xxxxx "pohanka" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 10 xx xxxxx "xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx".
25. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4".
26. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 13 xxx:
"Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx v % xxxxxxx

xx xxxxxxxx výrobky

14,0

4,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

2,5

xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

na přípravu xxxxxxxx

15,0

3,0

xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx obilné xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X xxxxxxx č. 6 xxxxxxx 1 xx x řádku "Xxxxxx x xxxx" xxxxx "nebo xxxxx" xxxxxxx x v xxxxx "Barva" x x xxxxx "Vůně x xxxx" xx xxxxx "xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X xxxxxxx x. 6 tabulka 2 xxx:
"Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx


těstoviny

nejméně

xxxxxxx

Vlhkost

- sušené
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx xx v xxxxxxx atmosféře

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. V příloze x. 8 tabulka xxx:
"Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Chléb

xxxxxxxx
xxxxx
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx žitný
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Běžné pečivo

pšeničné
xxxxx
xxxxx pšeničné
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
vícezrnné
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
xxxxxx
xxxxxxx".
30. X příloze x. 10 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx


nejvýše - 6 %

Chléb xxxxxx


nejvýše - 5 %

Xxxxx xxxxxx x hmotnosti

xx 300 x
xxx 300 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti

xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
nad 500 x

xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
nejvýše - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky

Xxxxxxx o xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 g

nejvýše - 8 %
nejvýše - 7 %".
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxx 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 93/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.