Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. března 2000,
kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. a), x), x), i), j) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx:
Xx. I
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx mění xxxxx:
1. V §1 xxxx. h) xx xxxxx "jáhly" xxxxxxxxx xxxxxx "jáhlami".
2. X §1 xxxx. l) xx xxxxx "x xxxxxx xx zvláštnímu xxxxx" xxxxxxx.
3. X §3 odst. 1 xx xxxxx "x xxxx" xxxxxxx.
4. X §3 xxxx. 3 xx xxxxx "xxxx" nahrazuje xxxxxx "xxx".
5. X §6 xxxxxxx a) xxx:
"x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxx tvarováním xxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx směsí,".
6. X §6 písm. x) xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. V §6 xxxxxxx x) xxx:
"e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxx přídavku xxxxx,".
8. X §11 xxxx. x) xx xx slova "xxxxxxx 400 x" x xx xxxxx "s xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. X §11 xxxxxxx x) xxx:
"e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,".
10. X §13 xxxx. x) xx slova "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "vztaženo xx xxxxxxx".
11. V §13 xxxx. e) xx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxxx xx celkové".
12. X §15 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxx a zároveň xx zrušuje xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 xxxx. x) se xxxxx "xx xxxxxxx xxxxxx" xxxxxxx.
14. X §16 písm. x) xx xxxxx "x 33 % obsahem xxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28 % xxxxxxx mléčného tuku" xxxxxxx.
15. X §16 xxxx. h) xx xx slovo "xxxxxx" vkládá slovo "xxxxxx".
16. Příloha x. 1 zní:
"Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Druh

Xxxxxxx

Podskupina

mlýnské xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx mouka
xxxxxxxxx mouka
hrubá xxxxx
celozrnná xxxxx


xxxxxxx

hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


vločky



xxxxxxx



xxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxx
malé xxxxxx
xxxxxxx kroupy


xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



obiloviny xxx přímou xxxxxxxx



xxxxx x obilovin

xüxxx
sypká xxxx


xxxxxxxxxxx rýže
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx rýže".
17. V xxxxxxx č. 2 xxxxxxxx "Xxxxx" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxx xxxxx xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx běleny".
Xxxx čtvrtá se xxxxxxx.
18. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxx

Granulace*1
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µm/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Mouky xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75

0,50

Mouky xxxxx

485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx celozrnné pšeničné

2800/xxxxxxx 96

1,90
*1 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek".
19. X příloze č. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Tabulka 3
Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (popel) (% hmotnosti x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (% hmotnosti) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)

Krupice xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx pšeničná xxxxx

0,50

15,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná

0,50

12,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "xxxxxx xxxxxx" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 se xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" xxxxxx xxxxx "(xxxxx)".
22. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 xx x xxxxxxx xxxxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4" x xxxxx "xxxxxxx" xx xxxxxxx.
23. V xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 9 řádek "Xxxx" xx xx xxxxx "pohanka" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X příloze x. 2 tabulce 10 xx xxxxx "xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "tepelně xxxxxxxxxxxxx".
25. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Minerální xxxxxxxxx" xxxxxxxx odkaz "*4".
26. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 13 zní:
"Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx

Xxxxx pro užití

Vlhkost v % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

2,5

xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu xxxxxx xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X xxxxxxx x. 6 tabulce 1 xx x xxxxx "Xxxxxx x xxxx" xxxxx "nebo xxxxx" xxxxxxx a v xxxxx "Xxxxx" x x xxxxx "Vůně x xxxx" se xxxxx "xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X příloze x. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx


těstoviny

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

- xxxxxx
- nesušené
- xxxxxxxx
- balené xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. X příloze x. 8 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Xxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
pšenično xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx
žitné
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxx pečivo

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
knäckebrot
crackerové xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx výrobky
xxxxxx
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx x. 10 tabulka xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx nebalený


xxxxxxx - 6 %

Chléb xxxxxx


xxxxxxx - 5 %

Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 300 x
xxx 300 g

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x

nejvýše - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 5 %
xxxxxxx - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx xxx:
"Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

xxxxxxx - 8 %
xxxxxxx - 7 %".
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Čl. III
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.