Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. března 2000,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, (xxxx xxx "xxxxx") xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx:
Xx. X
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, se mění xxxxx:
1. X §1 xxxx. x) xx xxxxx "jáhly" xxxxxxxxx slovem "xxxxxxx".
2. V §1 xxxx. x) se xxxxx "x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx" xxxxxxx.
3. X §3 xxxx. 1 xx xxxxx "x xxxx" xxxxxxx.
4. X §3 xxxx. 3 se xxxxx "xxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxx".
5. V §6 písmeno x) xxx:
"x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta připraveného xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,".
6. X §6 písm. x) se xxxxx "xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. X §6 písmeno e) xxx:
"x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny vyrobené xxx xxxxxxxx vajec,".
8. V §11 xxxx. x) xx xx slova "xxxxxxx 400 x" a xx slova "s xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. V §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,".
10. X §13 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
11. X §13 xxxx. e) xx slova "z xxxxxxxxx" nahrazují xxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
12. X §15 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 2.
13. X §16 xxxx. x) xx xxxxx "xx tepelné úpravě" xxxxxxx.
14. V §16 písm. f) xx xxxxx "s 33 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx trvanlivá smetana xx šlehání x xxxxxxx 28 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx" xxxxxxx.
15. X §16 xxxx. x) xx xx slovo "xxxxxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxx".
16. Xxxxxxx x. 1 xxx:
"Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Podskupina

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
hrubá xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx


krupice

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


xxxxxx



xxxxxxx



kroupy

xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx kroupy


xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx



xxxxx x obilovin

xüxxx
sypká xxxx


xxxxxxxxxxx xxxx
střednězrnná xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

pololoupaná xxxx
xxxxxxx rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx rýže".
17. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxxx "Mouky" pododstavci
"Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx" věta xxxxx xxx:
"Mouky xxxxxxx xxx xxxxxxxx běleny".
Xxxx xxxxxx se xxxxxxx.
18. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxx

Granulace*1
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)*2
(% xxxx. v xxxxxx)
nejvýše

Xxxxx xxxxxx
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
pšeničná xxxxxxxx
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

Xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

2800/xxxxxxx 96

1,90
*1 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx velikosti xx
*2 xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx".
19. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše

Xxxxxxx (% xxxxxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (velikost xx/xxxxxx)

Xxxxxxx pšeničná xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

485/nejméně 96 - 257/nejvýše 15

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X příloze č. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "ovesné xxxxxx" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 se xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxx" vkládá xxxxx "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8 xx x nadpisu xxxxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4" x xxxxx "xxxxxxx" xx xxxxxxx.
23. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" xx xx xxxxx "pohanka" xxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx".
24. X příloze č. 2 xxxxxxx 10 xx xxxxx "dehydrované" xxxxxxxxx slovy "tepelně xxxxxxxxxxxxx".
25. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" doplňuje xxxxx "*4".
26. V xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 13 xxx:
"Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky

Xxxxx pro užití

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx jemné

14,0

2,5

xx xxxxxxx xxxx xxxxx hmoty

11,0

2,5

xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx

15,0

-

xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

- ".
27. X xxxxxxx x. 6 tabulce 1 xx v řádku "Xxxxxx a xxxx" xxxxx "xxxx xxxxx" xxxxxxx x v xxxxx "Xxxxx" x x řádku "Xxxx x xxxx" se xxxxx "xxxx potravním xxxxxxxx" zrušují.
28. X xxxxxxx č. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx


xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Vlhkost

- xxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx či v xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. X xxxxxxx x. 8 tabulka xxx:
"Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Chléb

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx pečivo

pšeničné
xxxxx
xxxxx pšeničné
xxxxxxxx xxxxx
celozrnné
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Jemné xxxxxx


Xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx
xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
preclíky
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
macesy
xxxxxxx".
30. X xxxxxxx x. 10 tabulka xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx


xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx


nejvýše - 5 %

Běžné pečivo x xxxxxxxxx

xx 300 g
xxx 300 x

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

do 150 g
xxx 150 x

nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x

nejvýše - 11 %
nejvýše - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
nejvýše - 3 %".
31. X xxxxxxx x. 13 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 g
xxx 150 x

xxxxxxx - 8 %
xxxxxxx - 7 %".
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Čl. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. r.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Právní xxxxxxx x. 93/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx od 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.