Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 333/97 Sb., kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tábákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

93/2000 Sb.

Přechodná ustanovení Čl. II
Účinnost Čl. III
93
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. března 2000,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx
Ministerstvo zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. a), x), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx:
Čl. X
Xxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxx xxxxx:
1. X §1 xxxx. h) xx slovo "xxxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxx".
2. X §1 xxxx. l) se xxxxx "x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx" xxxxxxx.
3. X §3 xxxx. 1 xx xxxxx "x xxxx" zrušují.
4. X §3 xxxx. 3 xx slovo "xxxx" xxxxxxxxx xxxxxx "xxx".
5. X §6 xxxxxxx a) xxx:
"x) těstovinami xxxxxxxxx vyrobené tvarováním xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta připraveného xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx,".
6. X §6 xxxx. x) xx xxxxx "xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
7. V §6 xxxxxxx x) xxx:
"x) těstovinami xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vajec,".
8. X §11 xxxx. x) xx xx slova "xxxxxxx 400 x" a xx slova "x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx.
9. X §11 xxxxxxx x) xxx:
"x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,".
10. X §13 xxxx. x) se slova "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "vztaženo na xxxxxxx".
11. X §13 xxxx. x) xx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxxxxx slovy "xxxxxxxx xx xxxxxxx".
12. X §15 xx xxxxxxxx 1 xxxxxxx a xxxxxxx xx zrušuje označení xxxxxxxx 2.
13. X §16 písm. x) xx slova "xx tepelné úpravě" xxxxxxx.
14. X §16 xxxx. x) xx slova "s 33 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28 % xxxxxxx xxxxxxxx xxxx" xxxxxxx.
15. X §16 písm. h) xx xx xxxxx "xxxxxx" xxxxxx xxxxx "xxxxxx".
16. Příloha x. 1 zní:
"Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka


xxxxxxx

hrubá pšeničná xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx pšeničná krupice


xxxxxx



xxxxxxx



xxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx


xxxxx



xxxxxxx



klíčky



xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu



xxxxx z xxxxxxxx

xüxxx
xxxxx xxxx


xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže
xxxxxxxxx xxxx
parboiled xxxx".
17. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxxx "Xxxxx" xxxxxxxxxxx
"Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxx třetí xxx:
"Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx běleny".
Xxxx xxxxxx xx xxxxxxx.
18. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 1 xxx:
"Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx*1
(velikost xx/xxxxxx)
(µx/%)

Xxxxxxxxx látky (xxxxx)*2
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx
z xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
žitná světlá (xxxxxxxxx)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10

Mouky xxxxxxxxx

366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

Mouky hrubé

485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

2800/xxxxxxx 96

1,90
*1 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
*2 xxxxxxxxx látky (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx".
19. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 3 xxx:
"Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (% hmotnosti) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/%) (velikost xx/xxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxxxxx jemná

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

Xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

15,0

-".
20. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 4 xxxxx "ovesné xxxxxx" xx xxxxxxx "0,5" xxxxxxx.
21. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 5 xx xx xxxxx "Minerální xxxxx" xxxxxx slovo "(xxxxx)".
22. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8 xx x xxxxxxx sloupce "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4" x xxxxx "xxxxxxx" se xxxxxxx.
23. V xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 9 xxxxx "Xxxx" xx xx xxxxx "pohanka" doplňuje xxxxx "xxxxxxx".
24. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 10 xx slovo "xxxxxxxxxxx" xxxxxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx".
25. X xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 11 xx xx xxxxx "Xxxxxxxxx xxxxxxxxx" xxxxxxxx xxxxx "*4".
26. X xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 13 xxx:
"Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx

Xxxxx pro užití

Xxxxxxx v % nejvýše

Xxxxx v % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

14,0

4,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

14,0

2,5

xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx přípravu smažených xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu obilné xxxx

15,0

-

xx přípravu moučníků xxx cukru

15,0

- ".
27. X příloze x. 6 xxxxxxx 1 xx x řádku "Xxxxxx x tvar" xxxxx "xxxx druhů" xxxxxxx x v xxxxx "Barva" a x xxxxx "Xxxx x chuť" xx xxxxx "xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx.
28. X xxxxxxx x. 6 xxxxxxx 2 xxx:
"Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx


xxxxxxxxx

nejméně

xxxxxxx

Vlhkost

- xxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxxxx
- xxxxxx xxxxxxx či v xxxxxxx xxxxxxxxx

-
20 %
20 %
20 %

13 %
30 %
38 %
38 % ".
29. V xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Xxxx

Skupina

Xxxxx

xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
pšenično žitný
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx

pšeničné
žitné
xxxxx xxxxxxxx
pšenično xxxxx
celozrnné
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxx pečivo

xxxxxxx
ze xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx".
30. X příloze x. 10 xxxxxxx xxx:
"Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Chléb xxxxxxxx


xxxxxxx - 6 %

Chléb balený


xxxxxxx - 5 %

Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx

xx 300 x
xxx 300 g

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 g

xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx

do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x

nejvýše - 11 %
nejvýše - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %".
31. X xxxxxxx č. 13 xxxxxxx zní:
"Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

xx 150 x
xxx 150 x

nejvýše - 8 %
xxxxxxx - 7 %".
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XXX
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. září 2000.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 93/2000 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.9.2000.
Xxxxxx xxxxxxx x. 93/2000 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.