Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx stanoví mikrobiologické xxxxxxxxx na potraviny xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx uváděné xx xxxxx musí vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 14.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx studeném xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, fermentací x xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx potraviny, xxxxx mají xxx xxxxx návodu výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
d) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 písm. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx jejich kontroly
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx x nejvyšší mezní xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx rizika x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx surovin,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vysokou xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a její xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx se xxxxx x potravinu xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny potravin xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx nebo jejich xxxxxx a přípustnými xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 2. Není-li xxxxxx, xx kterému xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxx, xxx x hlediska mikrobiologického xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx konzumentů x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx růstu xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxx potravin, xxx xxxxx nejsou xxxxxxx požadavky specifikované x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. V xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxx alimentárního xxxxxxxxxx, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vybraných vzorků xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx toxické xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 2 této xxxxxxx, xxxxxxxxx xx další xxx neuvedené xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx by podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx příčinou onemocnění x potravin.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx jejíž xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,6) xxxxx xx provedení xxxxx analýzy xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x rozsahu xxxxx analýzy. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx druhou xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, aby xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx laboratoře xxxxxxxxxxx xxxxxx dozoru, xxxxx xxx tyto xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx x xxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6. Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx postupy mikrobiologického xxxxxxxx použijí xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx validací xxxxxxxx, xx xxxx xx xx citlivosti, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Potraviny xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu mikroorganismů xxxxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx x tabulkách x. 1 a 2 přílohy č. 1, nebo
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, změněnou xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, maz.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx pokud
x) obal xxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxx vakua,
x) obal xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx změněné smyslové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx barva, chuť, xxxxxxxxxxx).
(3) Jestliže xxxx u xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, hodnotí xx xxxx xxxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx trvanlivost xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 91/1999 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 30. dubna 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Příloha č. 1 k vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (XXX):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 g nebo x 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v navážce xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této navážky xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půdy s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy x potvrzením xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 ml vzorku.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na x(xx)

Bacillus xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

potraviny určené xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Clostridium xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx coli X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (kromě níže xxxxxxxxx)

xxxxx/25

xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92

102

mražené xxxxx, xxxxxxxx apod.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/50


xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx)

potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

105

potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx


- xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx x hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (suspektní xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx čarou
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost xxxx xxx mikroorganismy, xxxxxx xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx hodnota

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

všechny potraviny

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx metodou xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (PH):
a) Xxxxxxxx mikroorganismů v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; jako xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), například 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx xxxxxx MPN, xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx příloha č. 5).
x) Požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x potvrzením xxxxxxxxxxx kolonií; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, ZVĚŘINA X XXXXX XXXXX XXXX X XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, krájené nebo xxxxxxx xxxx určené xx spotřebě bez xxxxxxx úpravy (xxxxxxxx xxxxxxx a obdobné xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Campylobacter negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Xxxxx výrobky xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, vyrobené x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné výrobky (xxxxx salámy, párky, xxxxx, xxxxxxxx, paštiky xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. RYBY, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxx a xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Xxxx výrobky xxxxxxx neošetřené, xxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx (xxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx negat/25
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z ryb (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 104
Bacillus xxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, krémů (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx UHT
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx inkubaci při 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Tvaroh, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx a výrobky x prodlouženou trvanlivostí (xxxxxxx, krémy, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, kysaná xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, zvláště xxxxx xxxx*)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY (balené)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx xxx.
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx zelenina x ovoce, xxxxxx x zeleninové šťávy
6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx konzervačních xxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Sušené xxxxx, xxxxxxxxxx ovoce, xxxxxx čaje
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx omáčky, xxxxxxx směsi a xxx.
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX A XXXXXX XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx ochucených xxxx x náplní
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
7.2. Sójové xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx výrobky xxxx tofu, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx sójové xxxxxxx pasterované, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóru.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx apod.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX VÝROBKY
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x náplní (xxxxxxxxxx, povidlovou, makovou, x xxxxxxxx krémy, xxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx bakterie 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky*) 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx smetanovou složkou x obsahem xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Kgagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX A OCHUCOVADLA
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci xx xxxxxxxx a xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx povolené xxxxxxx xx pro posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx nomius.
13. XXXXXXXXX SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Escherichia xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx výkonu, xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, např. xxxxxxxxxx sondou)
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s majonézou x xxx majonézy (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, dresinky, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, krémy a x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se na xxxxxxx xxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
***) Xxxxxxx se xxxxx x pasterovaných výrobků.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxx cereus 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx obsahujících jako xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXX ÚPRAVĚ
15.1. Bezmasé polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Koliformní bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx zeleninové xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x kombinované xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (např. částečně xxxxxxxxx upravené výrobky x masa, xxxxxxx xxxx, mělněného rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
Xxxxxxxx: Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Xxxxx XX pro xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx reálně xxxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx hygienické xxxxx a uplatněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX X DĚTSKOU XXXXXX
Počáteční x xxxxxxxxxxx kojenecká xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah aflatoxinů, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Rozumí xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx xxxxxxx, piškotů, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx (xxxxxx xx sterilizovaných xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (v xxxxxx) x bylinné čaje xxx kojence x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX POTRAVIN
(Nevztahuje xx xx druhy x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx v přílohách č. 2 x č. 5)
Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
x) xxxxxxxxx syrové xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 písm. x)]
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx následující xxxxxxxxx xx specifické mikrobiologické xxxxxxxxx formou PH xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx xxxxxxxxx úpravě xxxx konzumací nepředstavují xx stanovených xxxxxxxx* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro zdraví.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx nad 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx sladidla
x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) trvanlivé xxxxxx
j) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x smetany xx xxxxxxx xxxxxx
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx a xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx stavu)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) škrob, xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxx, víno
x) xxxxxxxxxxxxx nápoje (xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx)
s) hořčice
x) sterilizované potraviny
x) pasterované xxxxx x zelenina, ovoce xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx pomazánky
v) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx technické normy xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx související
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie potravin x krmiv.Horizontální xxxxxx xxx xxxxxxxxx celkového xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx ISO 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x fakultativně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
ČSN XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx ISO 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx kvasinek a xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX XXX 6579:2002)
ČSN EN XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 1: Technika s xxxxxxxx agarové půdy xxxxx Baird-Parkera (idt XXX 6888-1:1999; xxx XX ISO 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx druhy) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx půdy x xxxxxxx plasmou x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x xxxxxxxxx nízkých xxxxx technikou XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx EN ISO 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx botulinum
ČSN XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx ISO 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
ČSN XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Metoda xxxxxxx (xxx EN ISO 11290-1:1996)
ČSN EN XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (idt XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
ČSN ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx bakterií čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s předpomnožením (xxx XXX 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx a xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX ISO 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (idt ISO 11866-2:1997)
XXX ISO 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
XXX X ENV ISO 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx půd - Část 1: Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x laboratoři (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx zrušených xxxxxx)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Úprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx ISO 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Všeobecné xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x masné výrobky. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
ČSN ISO 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
XXX ISO 7402:1995 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx počítání kolonií (xxx ISO 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx průkaz xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx výrobky. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Stanovení počtu xxxxxxxx
mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (xxx XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Část 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Stanovení počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (idt ISO 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mezofilních xxxxxxxx mléčného xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (ídt XXX 15214:1998)
ČSN XX XXX 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; xxx XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56 0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx ISO 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxx Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Maso x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x použitím xxxxxxx x 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-X-xxxxxxxxxxx

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx dni xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx č. 132/2004 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x č. 465/2000 Sb.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona č. 110/1997 Xx.
5) Vyhláška č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x technologii xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x ochraně xxxxxxxxx xxxxxx x o xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 o úředním xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Zákon č. 110/1997 Sb. x související xxxxxxxx.