Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx na balenou xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx studeném xxxxx xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx upravené xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, oloupáním, okrájením, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x potraviny, xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx jsou určeny xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx potraviny, xxxxx xxxx byt xxxxx návodu xxxxxxx xxxx konzumací xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
d) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 xxxx. x) xxxxxx.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx rizika a xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx rizika xxxxxxxx xxxxxx lidí, zdravotní xxxxxxxxx xxxx zkažení xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx výživy. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx mikroorganismů pro xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Není-li zřejmé, xx kterému xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx posuzovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, přiřadí xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x přihlédnutím xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx nejsou xxxxxxx požadavky specifikované x příloze č. 2, xx xxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxx kategorií xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxxxx významných z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, zejména xxx podezření xx xxxxx alimentárního xxxxxxxxxx, xxxx xxx-xx o xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx toxické xxxxxxxx mikroorganismů uvedené x xxxxxxx x. 2 této xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx neuvedené mikroorganismy xxxx xxxxxx toxiny, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mohly xxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx kontrolovaná xxxxx nebo xxxx xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx může být xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx na provedení xxxxx analýzy xxxxxxx xxxx, xxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx analýzu xxxxxxxx.7) Zapečetěný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vzorku, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx vlastností xxxxxx. Analýzy vzorků xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx provádí laboratoře xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6. Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení a xxx postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, než xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, nebo
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx změny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx xxxx xxxxxxxx (jsou xxxxxx xxxxxxxxxx),
b) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) obal je xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx vydutím (xxxxxx), xxxx
x) obsah xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx barva, chuť, xxxxxxxxxxx).
(3) Jestliže xxxx u potravin xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, hodnotí xx tyto xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx použití xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Zrušuje xx:
1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx (XXX):
a) Xxxxxxxx mikroorganismů v 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů v 1 x nebo x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml vzorku.
x) Požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v navážce xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula;
xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx pomnožením, vyočkováním xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx negat/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na x(xx)

Bacillus xxxxxx

xxxxxxxxx neurčené k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25

Clostridium xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx coli O 157 a další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx E.coli (XXXX)

xxxxxxx druhy xxxxxxxx

xxxxx/25

Listeria xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (kromě níže xxxxxxxxx)

xxxxx/25

xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

102

xxxxxxx krémy, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

negat/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx)

potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx


- neurčené x xxxxx xxxxxxxx

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (suspektní xxxxxxxxx xxxxx)

Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů

Xxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx toxin (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx doplňků, xx znění vyhlášky x. 233/2002 Xx.



***) Xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx (objemu) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (XX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx vzorku; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx existuje (viz příloha č. 5).
b) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx šikmou xxxxx po xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným pomnožením, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismu x 25 x xxxx x 25 ml xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ DRUHY XXXX A XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x obdobné xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx enterocolitica xxxxx/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, vyrobené x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx kultur")
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, párky, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Clostridium xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxx a xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, určené x přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Vibrio parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (vaření a xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx z ryb xxxxxxxxxx, nakládané (x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v obalu
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx bakterie 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Nebalené xxxxxxx xx xxxxxxxx podle 14.1.
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx a xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx xxxx 15 dnů.
4.4. Tvaroh, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x tvarohové xxxxxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx trvanlivostí (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx fermentované (xxxxxx, xxxxxxxx, acidofilní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
4.7.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
PH
Escherichia xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx sýry
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx.
*) Nevztahuje xx xx výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, ovocné x xxxxxxxxxx šťávy
6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx látek)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Kvasinky 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, proslazené xxxxx, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Těstoviny
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.1.3. Těstoviny nesušené x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Sójové výrobky xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóru.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Drobná xxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Plísně 105
7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx s xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x vařenými xxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx na xxxxxxx xxxxxx až xx xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, zákusky)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx likéry x xxxxxxxx x/xxxx mléčnou xx smetanovou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXXXX
11.1. Potraviny určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX KOŘENÍCÍ XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Escherichia coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella spp. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXX XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Doplňky xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx složky xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx formě xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Escherichia xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxx xxx zvýšeném xxxxxxxx xxxxxx, ke xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
13.4. Potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY A XXXXXXXXX XX TEPELNÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx x x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní mikroflórou.
**) U výrobků x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
14.2. Tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx toleruje xxxxxxx 105.
15. POLOTOVARY XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx polotovary xx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na zeleninové xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x kombinované polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x masa, mletého xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx aj.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx negat/25
Xxxxxxxx: Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Xxxxx XX xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxxxxxxxxx žádným reálně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx výrobní xxxxx), správné hygienické xxxxx a uplatněním xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXXXX X DĚTSKOU XXXXXX
Počáteční a xxxxxxxxxxx kojenecká výživa (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx sucharů, piškotů, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx výživa xxx kojence a xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
Xxxxxx (x xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx kojence x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha č. 4 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Nevztahuje xx xx xxxxx x skupiny potravin xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
x) potraviny xxxxxx xxxx vyrobené xxx xxxxxxx úpravy
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx vyrobené s xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 písm. x)]
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx cereus 104
Příloha x. 5 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx kulinární xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek* x hlediska mikrobiologického xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx nad 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
c) potravinářská xxxxxxx x aromata
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx bázi xxxx
f) xxxxx xxxxx
g) xxxx (x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
x) xxxxx x běžné xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
k) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
x) xxxxxx náhrady xxxxx x xxxxxxx xx teplých xxxxxx
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx xxxxx)
o) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx (x xxxxxx stavu)
x) xxxx, víno
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
x) xxxxxxxxxxx ovoce x zelenina, xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxx xxxxxxxxx normy xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56 0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56 0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
ČSN XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie potravin x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx celkového xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mezofilních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx kultivací x xxxxxxxx půdách
ČSN XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 25 °X (idt XXX 7954:1987)
XXX XX ISO 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX ISO 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a další xxxxx) - Xxxx 1: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxxx plasmou x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
ČSN XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Průkaz x stanovení xxxxxxx xxxxx technikou MPN (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
XXX XX 13401:2000 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 7932:1993; xxx EN XXX 7932:1997)
XXX XX ISO 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx (xxx EN XXX 11290-1:1996)
XXX EN XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Xxxxxx stanovení xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
ČSN ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx membránách (xxx XXX 6391:1988)
XXX ISO 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (idt XXX 11866-2:1997)
ČSN XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (idt ISO 11866 3:1997)
XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56 0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x laboratoři (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx článků)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Všeobecné xxxxxx xxx přípravu výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (idt ISO 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx ISO 3100-1:1991)
ČSN ISO 3100-2:1995 (56 0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (idt XXX 7251:1993)
ČSN XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx počítání kolonií (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro průkaz Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (idt XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (idt XXX 5541-1:1986)
ČSN XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx kolonie. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (ídt XXX 15214:1998)
XXX XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Mikrobiologie xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (idt XXX 16654:2001; idt XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
XXX XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Maso x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX ISO 13721:1998 (56&xxxx;0125) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení -Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX ISO 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x masné xxxxxxx - Stanovení počtu xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxxx (xxx XXX 13720:1995)
XXX ISO 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X s použitím xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx dni xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Sb. s xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., o požadavcích xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x technologii výroby, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Sb., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x úředním xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. a související xxxxxxxx.