Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.
Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
132/2004 Sb.
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 písm. x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx kontroly x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x přílohách č. 1 až 4.
§2
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozlišují xxxx kategorie potravin:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, okyselením, fermentací x xxxxxxxxx, které xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx určeny xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx výrobce xxxx konzumací xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 xxxx. x) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx stanoví xxxx xxxxxxxxx hodnoty x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx nezávadných xxxxxxx,3) xx dodržení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nepřijatelně xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, zdravotní xxxxxxxxx xxxx zkažení xxxxxxxxx a její xxxxxxxxxxxxxx xxx účely xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, že xx xxxxx o potravinu xxxxxxxxx závadnou.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Není-li zřejmé, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx konkrétní xxxxxxxxx xxxxx, přiřadí xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx konzumentů a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx doby xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx druhy xxxxxxxx, xxx xxxxx nejsou xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxxxx významných x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx cíleně xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx toxické xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 2 této xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx poznatků xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vzorku xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx, za jejíž xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx kontrola provedena,6) xxxxx na xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx písemně xxxx, odebírá se xxxxxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx dozoru vzorek xxx druhou xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná osoba, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, aby xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx věty xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6. Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx xxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx být xxxxxx validací xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxx, správnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx normy.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxxxx závadné, xxxxx
x) byly xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) obsahují toxické xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx č. 1 a 2 přílohy č. 1, nebo
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx činností, xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, povrchovou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, xxxxxx xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů, xxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx patrné xxxxxxxxxx),
x) došlo xx ztrátě xxxxx,
x) obal xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vydutím (bombáž), xxxx
x) xxxxx xx změněné xxxxxxxx xxxxxxxxxx (například zápach, xxxxxxxx barva, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx potraviny xxxx potraviny, které xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xx jakost, xx. xxxx xxxxxxxx užitnou xxxxxxx, omezenou xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx x původnímu xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Zrušuje xx:
1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (NHM):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx vzorku.
x) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v navážce xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx šikmou čarou xx čísle nula;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Mikroorganismus | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx xxxxx hodnota xx x(xx) |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX) | všechny xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/25 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxx) | xxxxx/25 | |
xxxxx xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxx krémy, xxxxxxxx apod. | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Salmonella xxx. | xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 |
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | ||
- neurčené x xxxxx spotřebě | 103 | |
- určené k přímé xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx) | Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | xxxxx/25 |
xxxxx: neprokazatelnost xx hmotnosti (xxxxxx) xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx - parametr potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx mikroorganismy, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů
Xxxxx | Xxxxxxxxx potravin | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxx | negat.***) |
enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxxxx potraviny | negat.***) |
xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
termostabilní xxxxxxxxxxx toxin (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) |
Xxxxxxxxxxx | všechny xxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, podmínky xxxxxxx xxxxx přídatných, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 233/2002 Xx. | ||
***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx metodou xxxxxxxx.
Příloha č. 2 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
Xxxxxx vyjádření xxxxxxxxx xxxxxxx (XX):
x) Xxxxxxxx mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící kolonie (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml vzorku; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 102 xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx;
vyšetřuje se xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x potvrzením xxxxxxxxxxx kolonií; xxxxxxxxx xxxxx/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, ZVĚŘINA X XXXXX XXXXX XXXX X XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx enterocolitica negat/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx zrající, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx "startovacích xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Enterobacteriaceae 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. negat/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx v obalu
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. RYBY, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX Z NICH
2.1. Xxxxx x xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. měkkýši)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx, nakládané (v xxxxxx, xxxxx, nálevu, xxxxxxxx) x nepasterované xxxxxxx x xxx (xxxxxx, očka, sardelová xxxxx, "xxxxx" tyčinky xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.5. Xxxx výrobky xxxxxxxxxxx v obalu
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Nebalené xxxxxxx xx posuzují xxxxx 14.1.
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx sterilované x xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, smetanové xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a výrobky x prodlouženou xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, krémy, dezerty, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx smetana xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
XX
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx plísňových xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuky (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX KRÉMY (balené)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp.
*) Nevztahuje xx xx výrobky s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx výrobky x tvarohem xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce, xxxxxx x zeleninové xxxxx
6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Sušené xxxxx, proslazené xxxxx, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, studené xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxx.
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX A XXXXXX XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených nebo x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Koliformní bakterie 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
7.2. Xxxxxx výrobky
7.2.1. Sójové výrobky xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Nevztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx rostlin
7.3.1. Drobná xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x náplní (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x vařenými xxxxx, xxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky*) 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx až xx xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Salmonella xxx. negat/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. LIHOVINY (Xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx a/nebo xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Salmonella xxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na vaječné xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Potraviny xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
11.2. Potraviny xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Pří xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. POTRAVINY SE XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXX XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Doplňky stravy xxxxxxxxxx rostlinné xxxxx xxxx složky xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx k uspokojení xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, ke xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.4. Xxxxxxxxx pro xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, xxxx. xxxxxxxxxx sondou)
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, pomazánky, xxxx, xxxxx a x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx obsahující suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x prodejnách xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Salmonella spp. xxxxx/25
*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou xxxxxxxxx xx toleruje hodnota 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Salmonella spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na zeleninové xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx aj.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Xxxxx XX xxx xxxxxx xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx rizikovost těchto xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxxxxx a/nebo jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným reálně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx technologických xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx a uplatněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX URČENÉ PRO XXXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXX
Počáteční x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koaguíázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Rozumí xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx sucharů, xxxxxxx, xxxxxxxx) a jiná xxx obilná xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx děti (netýká xx sterilizovaných xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (x xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX POTRAVIN
(Nevztahuje xx xx xxxxx x xxxxxxx potravin xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. a)]
x) xxxxxxxxx syrové xxxx xxxxxxxx bez xxxxxxx úpravy
PH
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. b)]
XX
Koliformní bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, neboť pro xxx složení, technologii xxxxxxxx x jejich xxxxxx, své xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx úpravy xxx xxxxxxxxx úpravě xxxx konzumací xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x xxxxxxxx mikrobiologického xxxxxx pro xxxxxx.
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
c) potravinářská xxxxxxx a xxxxxxx
x) xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx bázi xxxx
x) xxxxx xxxxx
g) tuky (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
j) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
x) sušené xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx, luštěniny, xxxx x výrobky x nich (v xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) škrob, výrobky xx škrobu x xxxxxxx x xxxxxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) nealkoholické xxxxxx (xxxxxx výrobků x xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx rostlinného nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx pro metody xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské výrobky. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx kultivace xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výsledků při xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkového, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x fakultativně anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56 0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro stanovení xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX ISO 6579:2003 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella (xxx XX XXX 6579:2002)
XXX EN XXX 6888-1:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Část 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Baird-Parkera (xxx XXX 6888-1:1999; idt XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56 0089) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Část 2: Xxxxxxxx s použitím xxxxxxx půdy x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
ČSN XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda stanovení xxxxx koagulázopozitivních stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX ISO 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
ČSN XX 13401:2000 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx EN 13401:1999; xxx ISO 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxx Bacillus cereus. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (idt XXX 7932:1993; idt EN XXX 7932:1997)
ČSN XX ISO 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (idt XXX 11290 2:1998; idt XX XXX 11290 2:1998)
ČSN XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX ISO 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
ČSN ISO 11866-3 :2000 (56 0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
ČSN X ENV ISO 11133-1:2001 (56 0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu x xxxxxx xxxxxxxxxxxx půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x laboratoři (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Mikrobiologické xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání a xxxxxxxxx potravinářských provozoven (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxx analytických xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx (xxx ISO 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (xxx ISO 7218:1996)
XXX XXX 3100-1:1995 (56 0105) Xxxx x masné výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx analytických vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (idt XXX 3100-1:1991)
XXX ISO 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 7251:1993)
XXX ISO 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx průkaz Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
ČSN XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (idt XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx kvasinek x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mezofilních xxxxxxxx mléčného xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (xxx XXX 15214:1998)
XXX XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Escherichia xxxx 0157 (idt XXX 16654:2001; xxx XX XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
XXX ISO 2293:1996 (56 0122) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Referenční metoda) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10272:1995; xxx ISO 10272/Xxx.2:1997)
ČSN XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x masné výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx ISO 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx a xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (idt XXX 13681:1995)
ČSN XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X s použitím xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Ke dni xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx měněn či xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx jejich xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x č. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro zvláštní xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx použití.
3) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění vyhlášky x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx xxx potravinami.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.