Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.
Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
132/2004 Sb.
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
 	132
 	VYHLÁŠKA
 	xx xxx 12. xxxxxx 2004
 	o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení
 	Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):
 	§1
 	(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx na balenou xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx předpis.1)
 	(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
 	§2
 	(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
 	x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx studeném xxxxx xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx upravené xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, oloupáním, okrájením, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x potraviny, xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
 	x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx jsou určeny xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx potraviny, xxxxx xxxx byt xxxxx návodu xxxxxxx xxxx konzumací xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
 	x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
 	d) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
 	(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 xxxx. x) xxxxxx.
 	Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
 	§3
 	(1) Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
 	(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx rizika a xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
 	(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx rizika xxxxxxxx xxxxxx lidí, zdravotní xxxxxxxxx xxxx zkažení xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx výživy. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
 	§4
 	(1) Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx mikroorganismů pro xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1.
 	(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Není-li zřejmé, xx kterému xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx posuzovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, přiřadí xx xxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x přihlédnutím xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
 	(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx nejsou xxxxxxx požadavky specifikované x příloze č. 2, xx xxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxx kategorií xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
 	(4) Potraviny, xxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
 	§5
 	(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxxxx významných z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, zejména xxx podezření xx xxxxx alimentárního xxxxxxxxxx, xxxx xxx-xx o xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx toxické xxxxxxxx mikroorganismů uvedené x xxxxxxx x. 2 této xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx neuvedené mikroorganismy xxxx xxxxxx toxiny, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mohly xxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx.
 	(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xx kontrolovaná xxxxx nebo xxxx xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx může být xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx na provedení xxxxx analýzy xxxxxxx xxxx, xxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx analýzu xxxxxxxx.7) Zapečetěný xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vzorku, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx vlastností xxxxxx. Analýzy vzorků xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx provádí laboratoře xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
 	(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6. Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení a xxx postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, než xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou xx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy.
 	§6
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
 	(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxx
 	x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
 	x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
 	x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, nebo
 	x) xxxxxxxx xxxxxxxxx změny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie, xxxxxxxx, xxx.
 	(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx
 	x) xxxx xxxx xxxxxxxx (jsou xxxxxx xxxxxxxxxx),
 	b) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
 	x) obal je xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx vydutím (xxxxxx), xxxx
 	x) obsah xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx barva, chuť, xxxxxxxxxxx).
 	(3) Jestliže xxxx u potravin xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, hodnotí xx tyto xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx použití xxxxxxxxx.
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	§7
 	Zrušuje xx:
 	1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
 	2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
 	§8
 	Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
 	Xxxxxxxxxx:
 	XXXx. Xxxxxxxx x. x.
 	Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
 	Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
 	Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx (XXX):
 	a) Xxxxxxxx mikroorganismů v 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx;
 	vyšetřuje xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů v 1 x nebo x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml vzorku.
 	x) Požadavek nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx v navážce xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula;
 	xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx pomnožením, vyočkováním xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx negat/25 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
 	Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
| Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na x(xx) | 
|  	Bacillus xxxxxx |  	xxxxxxxxx neurčené k přímé xxxxxxxx | 105 | 
|  	xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
|  	xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
|  	Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx |  	xxxxxxxxx xxxxxx k přímé spotřebě | xxxxx/25 | 
|  	Clostridium xxxxxxxxxxx |  	xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 | 
|  	xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
|  	xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
|  	Xxxxxxxxxxx coli O 157 a další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx E.coli (XXXX) |  	xxxxxxx druhy xxxxxxxx | xxxxx/25 | 
|  	Listeria xxxxxxxxxxxxx |  	xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | xxxxx/25 | 
|  	xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (kromě níže xxxxxxxxx) | xxxxx/25 | |
|  	xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92 | 102 | |
|  	xxxxxxx krémy, xxxxxxxx xxxx. | 102 | |
|  	xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
|  	Xxxxxxxxxx xxx. |  	xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | negat/50 | 
|  	xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 | |
|  	Xxxxxxxx xxx. |  	xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 | 
|  	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) |  	potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 | 
|  	xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
|  	xxxxxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx | ||
|  	- neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 103 | |
|  	- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
|  	Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx |  	xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 | 
|  	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (suspektní xxxxxxxxx xxxxx) |  	Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 | 
 	xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
 	xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx 0 xx 1,0.
 	Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů
| Xxxxx | Kategorie xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | 
|  	xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |  	xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) | 
|  	xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) |  	xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) | 
|  	xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) |  	xxxxxxx potraviny | xxxxx.***) | 
|  	xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx) |  	všechny xxxxxxxxx | xxxxx.***) | 
|  	xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx toxin (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) |  	xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx.***) | 
|  	Xxxxxxxxxxx |  	xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx. | 
|  	xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx doplňků, xx znění vyhlášky x. 233/2002 Xx. | ||
 	***) Xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx (objemu) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
 	Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
 	XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX POTRAVIN
 	Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (XX):
 	x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
 	xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx vzorku; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx existuje (viz příloha č. 5).
 	b) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx šikmou xxxxx po xxxxx xxxx;
 	xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným pomnožením, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismu x 25 x xxxx x 25 ml xxxxxx.
 	1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X DALŠÍ DRUHY XXXX A XXXXXXX X XXXX
 	1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x obdobné xxxxxxxxx)
 	XX
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	106
 	Xxxxxxxxxxx xxxx	103
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx	xxxxx/25
 	Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx	xxxxx/25
 	Xxxxxxxx enterocolitica 	xxxxx/25
 	1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, vyrobené x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx kultur")
 	XX
 	Escherichia xxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	103
 	Clostridium xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
 	XX
 	Enterobacteriaceae 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	103
 	Clostridium xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, párky, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
 	1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	105
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	negat/25
 	1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxx počet mikroorganismů 	106
 	Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 	106
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
 	XX
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	104
 	Enterobacteriaceae 	10
 	Clostridium xxxxxxxxxxx	10
 	2. XXXX, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX X XXXX
 	2.1. Xxxxx a xxxxxx xxxx
 	PH
 	Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 	106
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, určené x přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
 	PH
 	Xxxxxxxxxxx xxxx	103
 	Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx	103
 	Salmonella xxx. 	xxxxx/25
 	Vibrio parahaemolyticus 	xxxxx/25
 	2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (vaření a xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
 	PH
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	105
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	102
 	Koagulázopozitivni xxxxxxxxxxx 	103
 	Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx 	xxxxx/25
 	2.4. Xxxxxxx z ryb xxxxxxxxxx, nakládané (x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
 	XX
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 	104
 	Xxxxxxxx xxxxxx	5.103
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v obalu
 	XX
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	10
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	10
 	3. XXXXXXX XXXXXXX
 	3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
 	XX
 	Celkový xxxxx mikroorganismů 	104
 	Xxxxxxxxxx bakterie 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	2.102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	*) Nebalené xxxxxxx xx xxxxxxxx podle 14.1.
 	4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
 	4.1. Tekuté xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
 	PH
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	105
 	Enterobacteriaceae	10
 	4.2. Xxxxxx výrobky xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx a xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	5.104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	10
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT 
 	XX
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 	102
 	*) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx xxxx 15 dnů.
 	4.4. Tvaroh, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x tvarohové xxxxxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxxxxx bakterie 	103
 	Koagulázopozitivní stafylokoky 	102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	Xxxxxxxx monocytogenes	negat/25
 	4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx trvanlivostí (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
 	XX
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	10
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	50
 	Xxxxxxxx xxxxxx	103
 	4.6. Xxxxxx xxxxxxx fermentované (xxxxxx, xxxxxxxx, acidofilní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
 	PH
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 	102
 	4.7. Xxxx
 	4.7.1. Sýry xx xxxxxxxx mléka
 	XX
 	Xxxxxxxxxxx coli	104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	104
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	negat/25
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx	xxxxx/25
 	4.7.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
 	XX
 	Xxxxxxxxxxx xxxx 	10
 	Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx	102
 	*) U xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
 	4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
 	XX
 	Escherichia xxxx 	103
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky	103
 	4.7.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
 	PH
 	Escherichia xxxx	103
 	Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx	103
 	Xxxxxxxxxx spp. 	negat/25
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx	xxxxx/25
 	4.7.5. Xxxxxx sýry
 	XX
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	10
 	Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx	102
 	4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 	105
 	Xxxxxxxxxxx xxxx	10
 	*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
 	5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
 	XX
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 	105
 	Enterobacteriaceae**) 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Salmonella xxx.
 	*) Nevztahuje xx xx výrobky x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
 	**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
 	6. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX
 	6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, ovocné x xxxxxxxxxx šťávy
 	6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx
 	PH
 	Xxxxxxxxxxx coli	103
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx	xxxxx/25
 	6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx látek)
 	XX
 	Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 	106
 	Escherichia xxxx 	102
 	Kvasinky 	5.104
 	6.2. Xxxxxx xxxxx, proslazené xxxxx, xxxxxx xxxx
 	XX
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 	103
 	Xxxxxx	104
 	6.3. Kečupy, xxxxxxxx, xxxxxxx omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxx.
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	104
 	Xxxxxxxxxxx xxxx 	10
 	Xxxxxxxx 	104
 	7. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX 
 	7.1. Těstoviny
 	7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	105
 	Xxxxxxxxxx bakterie 	103
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	104
 	7.1.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 	106
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 	104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky	103
 	7.1.3. Těstoviny nesušené x xxxxxx
 	PH
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	106
 	Koliformní xxxxxxxx 	104
 	Koagulázopozitivní stafylokoky 	103
 	Xxxxxxxx xxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	102
 	7.2. Xxxxxx xxxxxxx
 	7.2.1. Sójové výrobky xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 	106
 	Koliformní xxxxxxxx 	103
 	Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx	103
 	7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
 	XX
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 	104
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 	102
 	Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx	102
 	*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóru.
 	7.3. Xxxxxx xxxxxxx
 	7.3.1. Drobná xxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
 	XX
 	Xxxxxxxxxxx xxxx 	5.102
 	Plísně	105
 	7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
 	XX
 	Escherichia xxxx	104
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	Xxxxxxxx monocytogenes	negat/25
 	8. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
 	8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx s xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x vařenými xxxxx, xxxxxx xxxx.)
 	XX
 	Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 	5.105
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 	5.102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 	102
 	Salmonella xxx. 	xxxxx/25
 	*) Vztahuje xx na xxxxxxx xxxxxx až xx xxxxxxx.
 	8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, zákusky)
 	XX
 	Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 	106
 	Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxx 	5.104
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	9. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXX
 	X
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx	5.105
 	Koliformní xxxxxxxx 	5.103
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	negat/25
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	5.102
 	10. XXXXXXXX (Xxxxxxx likéry x xxxxxxxx x/xxxx mléčnou xx smetanovou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
 	XX
 	Koliformní xxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxx xxxxxx	5.103
 	Xxxxxxxxxx xxx.*) 	xxxxx/25
 	*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx.
 	11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXXXX
 	11.1. Potraviny určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 
 	XX
 	Xxxxxxxxxxx xxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	103
 	11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
 	PH
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	105
 	Xxxxxxxxxxx coli 	10
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	102
 	12. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX KOŘENÍCÍ XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
 	XX
 	Escherichia coli	103
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	103
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	103
 	Salmonella spp. 	xxxxx/10
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
 	Aspergillus xxxxxx *)**)	5.103
 	*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
 	**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXX XXXXXX
 	13.1. Xxxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/25
 	13.2. Doplňky xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx složky xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx formě xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
 	XX
 	Escherichia xxxx	102
 	13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxx xxx zvýšeném xxxxxxxx xxxxxx, ke xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	5.105
 	Xxxxxxxxxxx xxxx	102
 	Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx	5.102
 	Xxxxxxxxxx spp. 	negat/25
 	13.4. Potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů	102
 	Xxxxxxxxxxx xxxx	10
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	50
 	Xxxxxxxx xxxxxx	50
 	Xxxxxxxxxx spp. 	xxxxx/50
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx	xxxxx/25
 	14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY A XXXXXXXXX XX TEPELNÉ XXXXXX
 	14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx x x.)
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 	2.105
 	Xxxxxxxxxxx xxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 	102
 	Xxxxxxxx xxxxxx 	5.103
 	Xxxxxxxxxxx perfringens***) 	102
 	Xxxxxxxx 	5.104
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	negat/25
 	*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní mikroflórou.
 	**) U výrobků x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
 	***) Xxxxxxx xx xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
 	14.2. Tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 	104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxx xxxxxx 	103
 	Xxxxxxxxxx spp. 	xxxxx/25
 	*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx toleruje xxxxxxx 105.
 	15. POLOTOVARY XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXX XXXXXX
 	15.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx polotovary xx.)
 	XX
 	Koliformní xxxxxxxx 	104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	103
 	Salmonella xxx. 	xxxxx/25
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) 	xxxxx/25
 	*) Xxxxxxxx xx na zeleninové xxxxxxxxxx.
 	15.2. Xxxxxx x kombinované polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x masa, mletého xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx aj.)
 	XX
 	Xxxxxxxxxxx xxxx	103
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	5.103
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	102
 	Xxxxxxxxxx spp. 	xxxxx/25
 	Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx 	negat/25
 	Xxxxxxxx: Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
 	Xxxxx XX xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxxxxxxxxx žádným reálně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx výrobní xxxxx), správné hygienické xxxxx a uplatněním xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.
 	Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
 	XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX URČENÉ XXX XXXXXXXXXX X DĚTSKOU XXXXXX
 	Počáteční a xxxxxxxxxxx kojenecká výživa (xxxxxxxxxxxxx)
 	XX
 	Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů	104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	10
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	50
 	Xxxxxxxxxx xxx. 	xxxxx/50
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
 	Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 	10
 	*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx předpis.6)
 	**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
 	Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx sucharů, piškotů, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx výživa xxx kojence a xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
 	XX
 	Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 	5.104
 	Koliformní xxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 	10
 	*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx předpis.6)
 	**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus xxxxxx.
 	Xxxxxx (x xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx kojence x xxxx xxxx
 	XX
 	Xxxxxxxxxxx coli	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx	102
 	Clostridium perfringens	102
 	Xxxxxxxxxx spp. 	xxxxx/10
 	Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně
 	Xxxxxxxxxxx flavus*)**)	5.102
 	*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
 	**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	Příloha č. 4 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
 	XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
 	(Nevztahuje xx xx xxxxx x skupiny potravin xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
 	Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
 	x) potraviny xxxxxx xxxx vyrobené xxx xxxxxxx úpravy
 	XX
 	Xxxxxxxxxxx xxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxx xxxxxx	103
 	x) xxxxxxxxx vyrobené s xxxxxxxx xxxxxxx
 	XX
 	Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 	105
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 	102
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	102
 	Xxxxxxxx xxxxxx	103
 	Xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 písm. x)]
 	XX
 	Koliformní xxxxxxxx 	104
 	Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 	103
 	Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 	103
 	Xxxxxxxx cereus	104
 	Příloha x. 5 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
 	XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX NERIZIKOVÉ
 	Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx kulinární xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek* x hlediska mikrobiologického xxxxxx xxx xxxxxx.
 	x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx nad 20% xxxxxxxxxx)
 	x) xxxx
 	c) potravinářská xxxxxxx x aromata
 	x) xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx
 	x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx bázi xxxx
 	f) xxxxx xxxxx
 	g) xxxx (x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
 	x) xxxxx x běžné xxxxxx
 	x) xxxxxxxxx xxxxxx
 	x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
 	k) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
 	x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, zelený)
 	x) xxxxxx náhrady xxxxx x xxxxxxx xx teplých xxxxxx
 	x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx xxxxx)
 	o) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
 	x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx (x xxxxxx stavu)
 	x) xxxx, víno
 	x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
 	x) xxxxxxx
 	x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
 	x) xxxxxxxxxxx ovoce x zelenina, xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
 	x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx)
 	Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
 	Xxxxx xxxxxxxxx normy xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx xxxxxxxxxxx
 	XXX 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
 	XXX 56 0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
 	XXX 56 0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
 	ČSN XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie potravin x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx celkového xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
 	XXX 56&xxxx;0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mezofilních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx kultivací x xxxxxxxx půdách
 	ČSN XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
 	XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
 	XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 25 °X (idt XXX 7954:1987)
 	XXX XX ISO 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX ISO 6579:2002)
 	XXX XX XXX 6888-1:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a další xxxxx) - Xxxx 1: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
 	XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxxx plasmou x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
 	ČSN XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Průkaz x stanovení xxxxxxx xxxxx technikou MPN (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
 	XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
 	XXX XX 13401:2000 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
 	XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 7932:1993; xxx EN XXX 7932:1997)
 	XXX XX ISO 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Metoda xxxxxxx (xxx EN XXX 11290-1:1996)
 	XXX EN XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Xxxxxx stanovení xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
 	ČSN ISO 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
 	XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx membránách (xxx XXX 6391:1988)
 	XXX ISO 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
 	XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu suspektních Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (idt XXX 11866-2:1997)
 	ČSN XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (idt ISO 11866 3:1997)
 	XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56 0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x laboratoři (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
 	XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx článků)
 	XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Všeobecné xxxxxx xxx přípravu výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
 	XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx (idt ISO 7218:1996)
 	XXX XXX 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx ISO 3100-1:1991)
 	ČSN ISO 3100-2:1995 (56 0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
 	XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení počtu xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (idt XXX 7251:1993)
 	ČSN XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx počítání kolonií (xxx XXX 7402:1993)
 	XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro průkaz Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 8914:1990)
 	XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10273:1994)
 	XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
 	ČSN XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
 	xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (idt XXX 6610:1992)
 	ČSN XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °C (idt XXX 5541-1:1986)
 	ČSN XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx kolonie. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
 	XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (ídt XXX 15214:1998)
 	XXX XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Mikrobiologie xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (idt XXX 16654:2001; idt XX XXX 16654:2001)
 	XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
 	XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
 	XXX XXX 2293:1996 (56&xxxx;0122) Maso x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
 	XXX ISO 13721:1998 (56&xxxx;0125) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení -Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 13721:1995)
 	XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
 	XXX ISO 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x masné xxxxxxx - Stanovení počtu xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxxx (xxx XXX 13720:1995)
 	XXX ISO 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 13681:1995)
 	XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X s použitím xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx
 	Informace
 	Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
 	Xx dni xxxxxxxx xxxxxx předpis xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
 	Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Sb. s xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
 	Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
 	1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., o požadavcích xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
 	2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx použití.
 	3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
 	4) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx.
 	5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x technologii výroby, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
 	6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx.
 	7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Sb., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x úředním xxxxxx nad xxxxxxxxxxx.
 	* Xxxxx č. 110/1997 Sb. a související xxxxxxxx.
 
                    