Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
XXXXXXXX
xx dne 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. a), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "zákon") x x souladu x právem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) přírodními sladidly - xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, homolí, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) tekutým xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, v xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 2,
x) sirupem x xxxxxxxxxx xxxxx - vodný roztok xxxxxxxxx (s možnou xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx cukrů vhodných x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx ze škrobu xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx vysušený glukózový xxxxx s nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (dextróza xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (monohydrát) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-fruktóza, xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx cukr x xxxxxx invertní xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) X balených xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx hmotnost xxxxxxx.
(4) V xxxxxxx, xx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, musí xxx jeho xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Označení "glukózový xxxxx" xx změní xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx glukózový sirup" xx změní xx xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x množství xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na sušinu x obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" x xxxxxxx, xx xxxxx fruktózy xxxxxxxx xxx xxxxxxx glukózy.
(6) Xxxx xxxx xxx označit xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x relativní vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx x xxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o hmotnosti 125 x, 250 x, 500 g, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 20 x.
§6a
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx po moři xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxx, jestliže
x) nádoby, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx byly xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx předchozího nákladu x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, a
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx xxxx xxx vedena xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přepravou xxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jazycích Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx zásilku xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x její xxxxx xxxx xxx x tomto podniku xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v odstavci 3 x xxxx xxxxx xxxx xxx xx požádání xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx kontrole.
(5) Xxxxxx cukr xxxxxxxxxxxx xx xxxx x nádobách, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx považovat za xxxxxx x použití xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, byl-li xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx nebo cisteren xxxx naložením surového xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xxxx být proveden xxx, xxx xxxxxxxx x povaze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nevzniklo riziko xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx cukr.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx převážně x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x pevných xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx sběru xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx), xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), které sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,
x) medem xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výměšků xxxxx (Xxxxxxxxx) sajícího x xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx rostlin,
d) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx postavených xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
h) medem x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx medu,
i) xxxxxxxxx xxxxx - xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů xx xxxxxxx mírného xxxxxx xx 45 xX xxxx bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx takovým způsobem, xx xxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx cizí příchuť xxxx xxxx, může xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mohl xxx xxxxxx.

§8
Členění medu
Med xx xxxxx:
x) podle původu

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) podle xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

1. vytočený med,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. lisovaný xxx,

4. vykapaný med,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. pastový xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxx xxxx označí
a) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x) x xxxxx xxxxxxx xxxx získávání x úpravy podle §8 xxxx. x); x xxxxxxx, že xx xxxxx o xxxxxxxx xxx, nemusí xxx způsob xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx jedná x xxxx medů xxxxxxxxxxxxx z více xxxx Evropské xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx, xxx xxx xxxxxxx příslušným xxxxxx:

1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",

2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx ES",

3. "xxxx xxxx xx xxxx XX x ze xxxx mimo ES".

(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx filtrovaného xxxx x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), xxxx xxx doplněno xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, územním xxxx místním označením xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx zdroje xxxxxx,
x) xx xxxxxx k xxxxxx medu [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "smíšený",
c) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx pochází, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx převážně x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx organoleptické, xxxxxxxxxxxxxxxxx x mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) specifickými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx med) xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xxxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med" x xxxx xxxx xxxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x).
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxx xxx xx xxxxx obalech xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, že xxx xx určen xxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx jako xxxxxx xxxxxxxxx, může xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx "xxx" namísto xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; x seznamu složek xx xxxx xxxx xxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxx jakákoli xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx při xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, nelze xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (průmyslového) xxxx, xxxxx
x) xxx jakékoliv xxxx příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy jsou xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) X xxxx nesmí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxx xxxxx xxx přidáván xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx xxx čokolády x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základní složku xxxxx přírodní xxxxxxxx xxxx sladidla3) a xxxxx xxxxxx, jimiž xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, a které xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx tvrdé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx zejména xxxxx,
x) xxxx - cukrovinky x xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vyrobené x nejméně 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) a xxxxxxx 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx povrchu xxxxxxx, xxxxxxxx či xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx želé xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu,
g) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami - xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z cukerné xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx krystalickou xxxxxxxxxx,
x) komprimáty - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx práškovitých směsí, xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx, složené xxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxxxxx sirupu, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
n) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, které mohou xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, na povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
p) pěnovými xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx konzistence, popřípadě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx škrobu anebo xxxxxx kombinací.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
V příloze č. 4 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) se xxxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx podskupiny, název xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 písm. b) xxxxxx.
(2) X xxxxx výrobku xx xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" nebo xxxx obdobné xxxxxx xxxxxxx pouze v xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx složka xxxx xxxxxxx xxx výrobě x xxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx xxx 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx
§15
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx kakaovníku (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx máslem - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx částí odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) xxxxxxxx práškem (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx x určitém xxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxx a cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx kakaem, xxxxxxxx xxxxxxxx práškem - xxxxxxxxx vyrobené xx směsi xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxx kakaa x xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazený xxxxxxx xxxxxx (slazené kakao) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx nejméně . . . . %".
(3) Xxxxx x směsi xxxxx s xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx sníženým xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Xx xxxxx xx xxxxxx údaje x xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x prášku, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx nelze xxxxxxxx xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx napodobují xxxx čokolády nebo xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx (hořkou xxxxxxxxx) - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx kombinací (xxxx xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, popřípadě z xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výrobků, popřípadě x dalších xxxxxx, x která vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
c) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx náplň xxxxx být xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx mražených xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx xxxx činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx taza - xxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, mouky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx kukuřičného škrobu, xxxxxxx xxxxx mouky xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x nižšího xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxx o xxxxxxxxx jednoho xxxxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx plněné xxxxxxxx) x jiných jedlých xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Členění xx druhy x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx členění xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x skupiny.

§21
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx x názvu xxxxxxx x čokoládových xxxxxxx xxxxx
x) druh, popřípadě xxxxxxx,
x) název složky, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx mandle, lískové xxxxxx, sušené xxxxx xx., pokud byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxxxx xxxxxxx, název se xxxxxx podle základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "xxxxxx", musí xxx výrobek uváděn xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % tukuprosté kakaové xxxxxx,
x) "poleva", musí xxxxxxx obsahovat nejméně 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % tukuprosté xxxxxxx sušiny,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto slova, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x množství xxxxxxx 20 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx. Xxx přidat xxxx xxxxx složky:

1. mléko xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx sušené smetany, x takovém xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo ve xxxxxxxx, v takovém xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx těchto xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Pokud se xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "vločky", musí xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 20 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx sušiny, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, x musí xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx máslo x xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx výrobek obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx tuk),
c) oříšková xxxxxx xxxxxxxx "gianduja" xxxx odvozeninou xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx tuku x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 15 x a xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x výrobku; lze xxxxxx xxx xxxxxx x jiné xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx zlomcích x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx xxxxxx nepřesahoval 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(5) Xxxxx xx xxxxx "mléčná" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" nahradí xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxx výrobky čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx plněné čokolády", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx složek xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx sušiny xx rozumí xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Čokolády, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuky". Xxxx xxxxxxxx se na xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxx.
(9) Vyšší xxxxxx xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxx polevy x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx slovy "xxxxx", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x to xx xxxxxxxx, že
a) xxxxxxxx (xxxxx čokoláda) obsahuje xxxxxxx 43 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 26 % kakaového xxxxx,
x) xxxxxx čokoláda obsahuje xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nejméně 18 % xxxxxx xxxxxx x nejméně 4,5 % mléčného xxxx x xxxxxx sušině, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného nebo xxxxxxxxxxxx mléka, smetany xxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové sušiny.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx lze xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Chocolate a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tuky xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx však nesmí xxx xxxxx xxx 5 % ve xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxxxx a xxxxx xxx xxxxxx minimální xxxxx kakaového xxxxx xxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx taza x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxx xxx přidány xxx xxxxxx látky xxxxxx x aromatizaci, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxx, granulované xxxx práškové xxxxxx, x výjimkou Chocolate x xx taza x Xxxxxxxxx familiar x xx taza.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx i jiné xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
(6) Výpočet xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx složek x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x la xxxx, Chocolate familiar x xx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx procentický xxxxx xxxxxxxxxxx složek xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x) xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky k Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx výrobky x cukru
tekutý xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza monohydrát
fruktóza
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. nejvýše)
Barva v xxxxxxx při 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx moučka x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx, xxxx polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx bodů xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - body xxxxxxx
6
15
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx metod ICUMSA,
b) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) pro barvu x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx barevné typy xxxxx metody Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx rozdrcených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmota xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys je xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bílé, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
Délka xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx síta (xx)
Xxxxx (% hmot.)
cukr xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
 
 
0,80 - 0,16
nad 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
- xxx přírodní xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
větší xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
větší než 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000
- 1,0
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx xxxxxxxx xxxx bílý
62
více xxx 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x invertního xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
karamel
73
nejméně 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x dextróze 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x cukru
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx popel
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx monohydrát
99,5
90,0
0,25
dextróza xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah xxxxxxx (% hmot. nejvýše)
Ztráta xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX nejvýše)
fruktóza
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx nejvýše)
glukózový xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx žlutá až xxxxxxx žlutá
medovicový
mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
5,01)
5,0
-
obsah vody (% xxxx. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx sativa), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x citrusů (Xxxxxx spp.), xxxx xxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) a x medu z xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxx sacharózy xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % hmotnostních xx xxxx nerozpustných xxxxx.
3) X vřesového (Xxxxxxx) xxxx x medu xxxxxxxxxxxx může být xxxxx vody xxxxxxx 23%; x xxxx x xxxxx (Xxxxxxx) xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 25 %.
4) U xxxx deklarovaného xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Tilia xxx.), xxxx obecný (Xxxxxxx vulgaris), Leptospermum, Xxxxxxxxx xxx.
6) X xxxx x přirozeně xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) x xxxxxxx HMF xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
větší xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx s xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx příchutí, xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx, podle druhu xxxxxx (cukrová, želé, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)
dražé
želé
rahat
chalva
turecký xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
komprimáty

žvýkačky
balónkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. nejvýše)
karamely
-
dražé
-
želé
22,0
rahat, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx cukrovinky
12,0
komprimáty x glukózou
10,0
komprimáty ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °C

7,5
dropsy:
lité a xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxx tříště nejvýše:
- xxxxxx a xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
větší xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 150 do 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000 (x rozvažování)
- 1,0

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- kakaový xxxxxx

- xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx x cukrem
- xxxx kakaa s xxxxxx
xxxxxxxx v xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
slazené kakao

Příloha č. 7 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. nejvýše)
kakaový prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx prášek xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x xxxxxx
32,0
xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx kakao)
25,0
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx x xxxxxx - xxxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx volných xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx máslo
0,35
1,75
kakaové xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 100 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1,0

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x la taza

Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx formované
formované x xxxxxxx xxxxxxx, x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, fondán, xxxxxxxxx hmoty xxxxx x xxxxx), máčené xxxxxxxxx, mléčnou xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la taza x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% xxxx. vztažených xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx mouky xxxx škrobu
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx čokoláda
-
2,5
25
3,5
25
14
-
family xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx a xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx kakaového xxxxx a mléčného xxxx
Xxxxxxxx: uvedené hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 včetně
- 5
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx do čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx název rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Illipe, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
Shorea xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx x máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Xxxxx gurgi
Garcinia xxxxxx
6. Olej x xxxxx manga
Mangifera indica
Poznámka: xxxxxxx xxxx musí xxxxxxxx tyto požadavky:
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx v jakémkoli xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx s jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx tání, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx frakcionací, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tuků xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
43/2005 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
x účinností od 1.2.2005
148/2015 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/XX ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx spotřebě.
Směrnice Rady 2001/110/XX xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/XX xx xxx 23. června 2000 x kakaových x xxxxxxxxxxxx výrobcích xxxxxxxx x lidské spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/XX ze xxx 29. xxxxx 1998, kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 93/43/XXX o hygieně xxxxxxxx, pokud jde x přepravu xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx kritických bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx č. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., kterou xx xxxxxxx druhy x xxxxxxxx použití xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx potravin.