Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx a xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x v souladu x xxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx,1) pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, stanovené xxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxx - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx sacharózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, x xxxx xxxxxxxxxxx podíl xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 2,
x) sirupem x invertního xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (x možnou xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx koncentrovaný xxxxx xxxxxx cukrů xxxxxxxx x výživě xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, nebo xxxxxx kombinací a xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 93 % hmotnostních xxxxxx a splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 bodě 6,
x) dextrózou (xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo dextróza xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (monohydrát) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 bodě 3,
x) fruktózou - xxxxxxxxx krystalizovaná D-fruktóza, xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny.
§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) se xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx.
(2) Xxxxx tekutý cukr x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "bílý", pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobku.
(4) V xxxxxxx, xx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxxx, musí xxx jeho xxxxx xxxxxxx xxxxxx "krystalizovaný".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" se změní xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" a označení "xxxxxx glukózový sirup" xx změní na xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" v případě, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxx x obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxx obsahem xxxxxxxx, anebo se xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" nebo "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx fruktózy převládá xxx xxxxxxx glukózy.
(6) Cukr xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 oC.
(4) Cukr xxxxx xxxx, cukr xxxx x cukr polobílý xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx o xxxxxxxxx 20 g.
§6a
Velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxx, kontejnerech nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výhradně k xxxxxxxx potravin, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx byly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, a
x) xxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxxxxxx velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx po moři xxxx xxx vedena xxxxxxxx dokumentace. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a podrobný xxxxx nákladu, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx čištění xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx uvedeno x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx výrobek xxxx xxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená x xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přepravy do xxxxxxx provádějícího xxxxxxxx xxxxx x její xxxxx xxxx být x xxxxx podniku xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx v xxxxxxxx 3 x její xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx orgánu xxxxxx (§14 zákona) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Surový xxxx xxxxxxxxxxxx xx moři x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx cisternách, které xxxxxx xxxxxx výhradně x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx složku potraviny xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx nádob, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xxxx xxx proveden xxx, aby xxxxxxxx x xxxxxx přepravovaného xxxxxxx xxxxxxxxx riziko xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx2a) xxx rafinovaný cukr.
§6x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x účinností xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx přírodního sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx na povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx), xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Apis xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx a nechávají xxxxxxxxxxxx a zrát x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx hmyzu (Xxxxxxxxx) sajícího z xxxxxxx na živých xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) pastovým xxxxx - xxx, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx směsí xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx a zavíčkovaný xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx čerstvě xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vyrobených xxxxxxxx ze včelího xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x plástečky - xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx mírného ohřevu xx 45 xX xxxx bez použití xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx získání xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem, xx xxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pylu,
k) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx do xxxxxx potravin; může xxx xxxx příchuť xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx počínající kvašení xxxx xxxx xxx xxxxxx.

§8
Xxxxxxx medu
Med xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx získávání a xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x plástečky,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x úpravy xxxxx §8 xxxx. x); x xxxxxxx, xx xx jedná x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx způsob získávání x xxxxxx uveden,
b) xxxx xxxxxx, xxx xxx med xxxxxx; xxxxx xx xxxxx x xxxx medů xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxx Evropské unie xxxx ze xxxxxxx xxxx, xxx jej xxxxxxx xxxxxxxxxx názvem:

1. "xxxx medů xx xxxx ES",

2. "xxxx xxxx xx zemí xxxx XX",

3. "směs xxxx ze xxxx XX a xx xxxx xxxx XX".

(2) Xxxxxxxx medu, x xxxxxxxx filtrovaného xxxx x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), xxxx xxx doplněno xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx medu [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx rostlin, x xxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx převážně x xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx kritérii xxxx jakosti.
(3) Xxxxxxxx xxx (průmyslový med) xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový med" x xxxx zemí xxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 písm. b).
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) musí být xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, že xxx je určen xxxxx xx vaření, xxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) použit xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx"; x xxxxxxx složek xx xxxx vždy xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx".
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Požadavky na xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx druhu xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx přídatných xxxxx.
(2) Z medu xxxxx být xxxxxxxxx xxx xxx jakákoli xxxx xxxxxx, s xxxxxxxx případů, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x výjimkou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, xxxxx
x) mít jakékoliv xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx neaktivní.
(4) X xxxx xxxxx být xxxxx změněna xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx jiných xxxx xxxxxxxxx x §8.
(6) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 a 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být i xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x které xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) dražé - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x nábalem zejména xxxxx,
d) xxxx - xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx pektinu, agaru, xxxxxx nebo želatiny,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x nejméně 1 xxxx xxxxxx marcipánové xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) x xxxxxxx 1 xxxx cukrové xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
f) xxxxxxx - škrobové želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
g) xxxxxxxx medem - xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými cukrovinkami - xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, glukózového xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
j) fondánovými xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx sirupu, xxxxx xxxxxxxxx, různé xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 4 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, název xx odvodí podle xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx v souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(2) V xxxxx výrobku xx xxx xxxxxx slova "x xxxxxxxxx" nebo xxxx obdobné xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobě x xxxx xxxxx xx výrobku xx xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) kakaovým práškem (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zbavených xxxxxx, upravených xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo instantizací xxxxx s xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxxx v xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 xx uvedeno xxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx kakao) xx xxxxxx celkovým xxxxxxx kakaové sušiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx sníženým xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx nižší xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Xx obale xx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx prášků, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx nelze xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx složek, a xxxxx vyhovuje požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) mléčnou čokoládou - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
d) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx, jejíž vnější xxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx; vnitřní náplň xxxxx xxx složena x pekařských výrobků xxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxxx); vnější čokoládový xxxxx xxxx činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti výrobku,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x která vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx mléčnou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx bonbonem - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx čokolády nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx plněné xxxxxxxx) x jiných jedlých xxxxxx; celkový obsah xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kakaové xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
V příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se x xxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx výrobek charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, sušené xxxxx xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx označit xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. b) zákona.
(3) Xxxxx se xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx uváděn xx xxxxx xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 12 % kakaového xxxxx x nejméně 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x čokolády obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 20 x x xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 g xxxxxxx. Xxx xxxxxx tyto xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx mléčnou xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx množství, xxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx činil xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Pokud xx xxxxx "xxxxxx čokoláda" xxxxxx označením
a) "rýže" xxxx "xxxxxx", musí xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x musí xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného mléka, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % celkového tuku (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx máslo x xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx, smetany nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, másla nebo xxxxxxxx xxxx x x jemně mletých xxxxxxxxx oříšků v xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x výrobku; lze xxxxxx též xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(5) Pokud xx slovo "xxxxxx" x názvu "xxxxxx xxxxxxxx" nahradí slovem
a) "xxxxxxxxx", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx čokoláda xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v jednom xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx plněné xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx názvy. X xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx čokolády xx xxxxx.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Chocolate a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx xx xxxxxx xx obalu xxxxx: "xxxxx kakaové sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx kakaové xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx kterých lze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx podle §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx másla xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x minimálně xxxxxx xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x čokoládové xxxxxx x těchto čokolád xxxx být xx xxxxx xxxxxx vyjádřena xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx xxxxxx" apod. x xxxxxxxx popisem xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x to xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx čokoláda) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 26 % xxxxxxxxx másla,
b) xxxxxx čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x nejméně 18 % xxxxxx sušiny x nejméně 4,5 % xxxxxxxx tuku x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx smetany, másla xxxx mléčného tuku,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx xxx xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x la xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx minimální xxxxx kakaového másla xxxx celkové xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx taza xxxxx xxx xxxxxxx jen xxxxxx xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx mléčného xxxx.
(4) Do xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx, granulované xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x výjimkou Chocolate x xx taza x Chocolate xxxxxxxx x xx taza.
(5) K čokoládám xxxxxxxx v xxxxxxxx 3 mohou xxx xxxxxxx i jiné xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(6) Výpočet procentických xxxxxx stanovených složek x xxxxxx xxxxxx x čokoládových xxxxxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx složek xx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx čokoláda, Xxxxxxxxx x la xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx xx vypočte xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx čokoláda xxxxxx x čokoládové xxxxxxx xx procentický xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlých xxxxxx x hmotnosti xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x) xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx včetně xxxxxx.
Oddíl 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx cukrovinky.
§24
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx moučka x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x cukru
tekutý xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
Invertní xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx v xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx bílý
99,7
0,04
0,06
45
cukr xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx bodů xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx v roztoku - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % obsahu xxxxxx xxxxxxxx konduktometricky xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) pro barvu x roztoku,
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx metody Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx částic sacharózy:
a) xxxx krystal je xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného zrnění,
b) xxxx krupice xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx světležlutá xx světlehnědá hmota xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bílé, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
nejméně 70
 
 
0,80 - 0,16
nad 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx přírodní xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx než 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Tekuté xxxxxxx x cukru
 
Sušina refraktometricky (% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý xxxxxxxx xxxx bílý
62
více xxx 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) poměr xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z cukru
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx glukózy (% hmot. nejvýše)
Ztráta xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. nejvýše)
Barva roztoku xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Smyslové xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx mírně škrablavá
tmavohnědá x xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% hmot. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. nejvýše)2)
0,10
0,10
-
elektrická xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (stupňů xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x tolice vojtěšky (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), z Xxxxxxxxx xxxxxx, x Eucryphia xxxxxxxxxx, x citrusů (Xxxxxx spp.), xxxx xxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx medu (Xxxxxxxxx xxx.) x x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Borago xxxxxxxxxxx) může být xxxxx sacharózy nejvýše 15,0 %.
2) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X vřesového (Calluna) xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 23%; x xxxx x xxxxx (Xxxxxxx) xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx může být xxxxx vody nejvýše 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx klimatem x xxxxx těchto medů xxxx být obsah xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), blahovičník (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Tilia xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx vulgaris), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.
6) X xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) a xxxxxxx HMF xxxxxx xxx 15 mg/kg xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka
do 100 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x ovocnou xxxxxxxx, xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx, podle druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
dropsy

roksy

furé
s xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °C

7,5
dropsy:
lité a xxxxxxxx kandyty
 
5,0
protahované
6,0
roksy
6,0
furé
-
Poznámka:
U xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x včetně
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
větší xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 xx 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (x rozvažování)
- 1,0

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx prášek / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx x cukrem
- xxxx kakaa x xxxxxx
xxxxxxxx v xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
slazené kakao

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx x xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx prášku *) (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx x prášku
32,0
slazený xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
25,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s cukrem - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx olejová (% xxxx. nejvýše)
lisované xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
bez přísad
mléčná xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx taza

Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxx xxxx polomáčené
různé xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x další), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la xxxx x Chocolate xxxxxxxx x xx taza
čokoládové xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Příloha č. 9 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
(% xxxx. vztažených xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx kakaového xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx čokoláda
-
2,5
25
3,5
25
14
-
family mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx a xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx tuku = xxxxxx obsahu xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx nejnižší xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx požadavek
Tabulka 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx než 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx než 150 do 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
větší xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Rostlinné tuky xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx název rostlin, xx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx tuky xxxxxxx
1. Xxxxxx, bornejský xxx, Tengkawang
Shorea spp.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx z máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx z xxxxx manga
Mangifera xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx tuky musí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx monoenové triglyceridy xxxx POP, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x kakaovým xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx a teplota xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) xxxx xxxxxxx xxxxx rafinací xxxx frakcionací, xx xxxxxxxx enzymatickou xxxxx xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tuků xx xxxxx xxxxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx při xxxxxx mražených krémů (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x účinností xx 1.2.2005
148/2015 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro přírodní xxxxxxxx, med, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx bonbony, ve xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/XX xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/XX ze xxx 23. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES ze xxx 29. xxxxx 1998, kterou se xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 93/43/XXX o xxxxxxx xxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x množství xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx kritických xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb. x vyhlášky č. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx použití přídatných x pomocných xxxxx xxx výrobě xxxxxxxx.