Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.
1. xxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx,
1. vytočený xxx,
2. xxxxxxxxxxx xxx,
3. xxxxxxxx xxx,
4. xxxxxxxx xxx,
5. xxx x plástečky,
6. xxxxxxxxxx xxx,
7. xxxxxxx xxx.
1. "xxxx medů xx xxxx ES",
2. "xxxx xxxx xx zemí xxxx XX",
3. "směs xxxx ze xxxx XX a xx xxxx xxxx XX".
1. xxxxx xxxx mléčnou xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx množství, xxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx činil xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
|
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
|
xxxx xxxx
|
||
xxxx xxxxxxxx
|
||
xxxx moučka x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)
|
||
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxx x cukru
|
tekutý xxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
||
xxxxx z xxxxxxxxxx cukru
|
||
karamel
|
||
dextróza
|
dextróza xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx glukózový xxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
|
Invertní xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx v xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
|
xxxx xxxxx xxxx
|
99,7
|
0,04
|
0,06
|
22,5
|
xxxx bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,06
|
45
|
cukr xxxxxxxx
|
99,5
|
0,1
|
0,1
|
150
|
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 3 %
|
96,7
|
0,1
|
0,2
|
&xxxx;
|
xxxxxxxxx xxxx
|
99,5
|
0,1
|
0,25
|
150
|
xxxx x přísadami
|
85,0
|
|
1,2
|
|
přírodní xxxx
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
&xxxx;
|
xxxxxx
|
98,5
|
&xxxx;
|
1,0
|
&xxxx;
|
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 50 xx/xx
|
|
Cukr xxxxx xxxx
|
Xxxx bílý
|
celkový xxxxx bodů xxxxxxx
|
8
|
22
|
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
6
|
15
|
xxxxx v roztoku - xxxx xxxxxxx
|
3
|
6
|
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
4
|
9
|
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
|
Xxxxx (% xxxx.)
|
||
xxxx xxxxxxx
|
xxxx krupice
|
cukr xxxxxx
|
|
2,00 - 0,40
|
nejméně 70
|
|
|
0,80 - 0,16
nad 1,00
|
|
nejméně 70
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
|
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xxxxxxx 5
|
xxx 0,40
|
|
|
nejméně 95
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
do 50 xxxxxx
|
- 10,0
|
xxxxx než 50 xx 250 xxxxxx
|
- 4,0
|
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 3,0
|
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 2,0
|
xxx 1000
|
- 1,0
|
|
Sušina refraktometricky (% xxxx. nejméně)
|
Invertní xxxx xxxxxx (% xxxx.)
|
xX
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
|
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3 *)
|
-
|
0,1
|
45
|
xxxxxx xxxx xxxx
|
62
|
xxxxxxx 3
|
-
|
0,1
|
25
|
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
62
|
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
|
-
|
0,4
|
-
|
tekutý xxxxxxxx xxxx bílý
|
62
|
více xxx 3 nejvýše 50
|
-
|
0,1
|
25
|
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
62
|
xxxx xxx 50
|
-
|
0,4
|
-
|
xxxxxxx
|
73
|
xxxxxxx 50
|
4 - 6
|
-
|
-
|
Hmotnostní xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
xx 300 xxxxxx
|
- 5,0
|
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
|
- 4,0
|
xxx 1000
|
- 3,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx nejméně)
|
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
99,5
|
98,0
|
0,25
|
&xxxx;
|
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx glukózy (% hmot. nejvýše)
|
Ztráta xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. nejvýše)
|
Barva roztoku xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
|
xxxxxxxx
|
98
|
0,5
|
0,5
|
0,1
|
30
|
&xxxx;
|
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
xxxxxxxxx sirup
|
70
|
20,0
|
1,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
93
|
20,0
|
1,0
|
Xxx
|
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Chuť
|
Barva
|
květový
|
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx mírně škrablavá
|
tmavohnědá x xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx medu
|
||
květový
|
medovicový
|
pekařský (xxxxxxxxxx)
|
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
60,0
|
45,0
|
-
|
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
5,01)
|
5,0
|
-
|
xxxxx xxxx (% hmot. nejvýše)3)
|
20,0
|
20,0
|
23,0
|
kyselost (xxxx/xx nejvýše)
|
50,0
|
50,0
|
80
|
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
|
40,0
|
40,0
|
-
|
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. nejvýše)2)
|
0,10
|
0,10
|
-
|
elektrická xxxxxxxx (xX.x-1)5)
|
xxxxxxx 80,0
|
xxxxxxx 80,0
|
-
|
xxxxxxxx xxxxxxxx (stupňů xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
|
8,0
|
8,0
|
-
|
Hmotnostní xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx odchylka
|
do 100 včetně
|
- 8,0
|
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
|
- 5,0
|
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 3,0
|
xxx 500
|
- 1,0
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x ovocnou xxxxxxxx, xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx, podle druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
|
xxxxx
|
||
xxxx
|
||
xxxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
|
||
xxxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
|
|
plátkové
|
||
dražované
|
||
dropsy
|
||
roksy
|
||
furé
|
s xxxxxxx xxxxxx
|
|
x cukernou (sirupovou) xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxxxxx
|
-
|
xxxxx
|
-
|
xxxx
|
22,0
|
xxxxx, xxxxxx
|
20,0
|
xxxxxxx xxx
|
8,0
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
19,0
|
xxxxxx
|
25,0
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
12,0
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
|
10,0
|
xxxxxxxxxx ostatní
|
7,0
|
žvýkačky:
|
při 105 °C
|
7,5
|
|
dropsy:
|
|
lité a xxxxxxxx kandyty
|
5,0
|
protahované
|
6,0
|
roksy
|
6,0
|
furé
|
-
|
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
xx 105 x včetně
|
- 10,0
|
xxxxx xxx 105 xx 150 včetně
|
- 8,0
|
větší xxx 150 xx 250 xxxxxx
|
- 5,0
|
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
|
- 3,0
|
větší xxx 500 xx 1000 včetně
|
- 2,0
|
xxx 1000 (x rozvažování)
|
- 1,0
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx prášek / xxxxx
|
- xxxxxxx xxxxxx
|
|
- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
|
|
xxxx xxxxx x cukrem
|
- xxxx kakaa x xxxxxx
|
xxxxxxxx v xxxxxx
|
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
|
|
slazené kakao
|
&xxxx;
|
Xxxxx kakaového xxxxx x xxxxxx (%)
|
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxxxx prášek (xxxxx)
|
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
xxxx xxx 20,0
|
9,0
|
&xxxx; |
Xxxxx xxxxxxxxx prášku *) (% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxxxxx x prášku
|
32,0
|
slazený xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
25,0
|
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
|
25,0
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
25,0
|
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
25,0
|
&xxxx;
|
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx olejová (% xxxx. nejvýše)
|
lisované xxxxxxx xxxxx
|
0,35
|
1,75
|
xxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
1,75
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
xx 100 xxxxxx
|
- 5,0
|
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
|
- 3,0
|
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
|
- 2,0
|
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 1,0
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
|
bez přísad
|
mléčná xxxxxxxx
|
x xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
xx vaření
|
bílá xxxxxxxx
|
xxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xx taza
|
|
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
|
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxx xxxx polomáčené
|
různé xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x další), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la xxxx x Chocolate xxxxxxxx x xx taza
|
čokoládové xxxxx
|
xxxxx xxxxx vložek
|
Xxxx
|
Xxxxx kakaového xxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
|
18
|
14
|
35
|
-
|
-
|
-
|
-
|
xxxxxx čokoláda
|
-
|
2,5
|
25
|
3,5
|
25
|
14
|
-
|
family mléčná xxxxxxxx
|
-
|
2,5
|
20
|
5
|
25
|
20
|
-
|
xxxx xxxxxxxx
|
20
|
-
|
-
|
3,5
|
-
|
14
|
-
|
Xxxxxxxxx a xx xxxx
|
18
|
14
|
35
|
-
|
-
|
-
|
xxxxxxx 8
|
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
|
18
|
12
|
30
|
-
|
-
|
-
|
xxxxxxx 18
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní odchylka (%)
|
xxxxxxxx
|
xx 50 xxxxxx
|
- 10
|
xxxxx než 50 xx 100 xxxxxx
|
- 5
|
|
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
|
- 3
|
|
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 2
|
|
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 1
|
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xx 105 xxxxxx
|
- 10
|
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
|
- 8
|
|
xxxxx než 150 do 250 xxxxxx
|
- 5
|
|
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 3
|
|
větší xxx 500 do 1000 xxxxxx
|
- 2
|
|
nad 1000
|
-1
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxx název rostlin, xx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx tuky xxxxxxx
|
1. Xxxxxx, bornejský xxx, Tengkawang
|
Shorea spp.
|
2. Xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
|
3. Sal
|
Shorea xxxxxxx
|
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx z máslovníku)
|
Butyrospermum xxxxxx
|
5. Kokum xxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
6. Xxxx z xxxxx manga
|
Mangifera xxxxxx
|