Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 30.01.2005.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
XXXXXXXX
xx dne 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "xxxxx") x x xxxxxxx x xxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa s xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná přídatnými xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) tekutým xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) tekutým xxxxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx sacharózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
f) xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx invertována xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx invertovaného xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx cukrů vhodných x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx škrobu xxxx inulinu, nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 5,
x) sušeným xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx glukózový xxxxx s xxxxxxx 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-glukóza s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-fruktóza, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny.
§3
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) tekuté xxxxxxx x cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx sušiny x invertního xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx invertní xxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx splněny xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x nemusí xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx hmotnost výrobku.
(4) V xxxxxxx, xx sirup z xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx jeho xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" se xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" a označení "xxxxxx xxxxxxxxx sirup" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx obsahem xxxxxxxx, anebo xx xxxxx xx označení "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxx fruktózo-glukózový sirup" x xxxxxxx, že xxxxx xxxxxxxx převládá xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx bílý xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Cukr nesmí xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx xxxxxxxx xx uvádí do xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 20 g.
§6a
Velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, jestliže
x) nádoby, kontejnery xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx jiných xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxxxxxx cukru xxxxxxxxxxxxx velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxx xxx vedena xxxxxxxx dokumentace. Tato xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nákladu, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v nádobě, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx cukru, x xxxx dokumentaci xxxx xxx xxxx zřetelně x xxxxxxxxxxxx uvedeno x jednom nebo xxxx jazycích Evropských xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx před xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená x xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx zásilku xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxx být x tomto xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx x xxxxxxxx 3 i xxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx kontrole.
(5) Surový xxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx x nádobách, xxxxxxxxxxxx xxxx cisternách, xxxxx xxxxxx xxxxxx výhradně x přepravě potravin, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x použití xxxx potravinu xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tehdy, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisteren xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx odstavce 1 písm. a) xxxx xxx proveden xxx, aby xxxxxxxx x povaze přepravovaného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx xxxxxxxxxx cukr.
§6x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Oddíl 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx převážně x glukózy, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, enzymů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx sběru xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xx povrchu xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují se xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - med, xxxxx byl xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx tvořen směsí xxxxxxx krystalů,
e) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx bezplodových xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vyrobených xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx nebo xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx plástů,
g) vykapaným xxxxx - xxx xxxxxxx vykapáním odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx plástů,
h) xxxxx x plástečky - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx medem - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ohřevu xx 45 oC xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx takovým xxxxxxxx, xx dochází x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pylu,
k) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení xxxx xxxx xxx xxxxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx získávání x xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. lisovaný xxx,

4. xxxxxxxx med,

5. xxx s plástečky,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx označí
a) xxxxx xxxx původu xxxxx §8 písm. x) a xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx §8 písm. x); x xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x úpravy xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx med získán; xxxxx xx xxxxx x xxxx medů xxxxxxxxxxxxx x více xxxx Xxxxxxxx xxxx xxxx ze třetích xxxx, xxx jej xxxxxxx příslušným xxxxxx:

1. "xxxx medů ze xxxx ES",

2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx XX",

3. "směs xxxx xx xxxx XX a ze xxxx xxxx ES".

(2) Xxxxxxxx medu, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx medu (xxxxxxxxxxxx xxxx), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) regionálním, xxxxxxx xxxx xxxxxxx označením xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" nebo "smíšený",
c) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxx organoleptické, xxxxxxxxxxxxxxxxx a mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) specifickými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Pekařský xxx (xxxxxxxxxx med) xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxx xxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x xxxx zemí xxxxxx xxxxx odstavce 1 xxxx. x).
(4) Xxxxxxxx med (xxxxxxxxxx xxx) xxxx být xx všech xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxx je xxxxx xxxxx xx vaření, xxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx med (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx potraviny, může xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx použit xxxxxx "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; x xxxxxxx složek xx však xxxx xxxxx název "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky x xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Požadavky xx jakost
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx druhu xxxx, žádné xxxx xxxxx včetně přídatných xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx ani xxxxxxxx xxxx xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, nelze xxxxxxxx.
(3) Xxx, s výjimkou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) medu, xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy jsou xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) X xxxx nesmí xxx xxxxx xxxxxxx kyselost.
(5) Xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 31.1.2005 (xx xxxxxx x. 43/2005 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx xxx čokolády x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx přírodní xxxx xxxxxxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být i xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x které xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19,
b) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
c) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx marcipánové xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx z 50 % loupaných xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) x nejvýše 1 xxxx xxxxxxx moučky, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx a škrobu,
g) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x bílkem, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou - šlehaná kandytová xxxxx x pěnotvornou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx krystalickou xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx lisováním xxxxxxxxxx x obarvených xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx tažné xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, z xxxxxxxxx hmoty, složené xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx sirupu, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru špalíčků, xxxxxxx xxxx lízátek, xxxxx mohou mít xx průřezu barevné xxxxxxx x ochucených xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - cukrovinky z xxxxxxxxx hmoty, xx xxxxxxx matné, sklovité, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, pěnovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx škrobu xxxxx xxxxxx kombinací.
§12
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 4 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx použitých xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 písm. b) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" nebo xxxx xxxxxxx slovní xxxxxxx pouze v xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxx xxxx xxxxxx byla xxxxxxx xxx výrobě x její obsah xx výrobku je xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa s xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
b) xxxxxxxx tukem - xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxxxx xxxxxx, upravených do xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx x xxxxxxx 9 % vody,
x) xxxxx xxxxx x cukrem - xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) čokoládou v xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx nejméně 32 % kakaa,
x) xxxxxxxxx k přípravě xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx obsahující xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
V příloze č. 6 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) xx označí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "kakao xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx nižší xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Na obale xx xxxxxx xxxxx x skutečném obsahu xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx x přípravě xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx napodobují xxxx čokolády nebo xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 31.1.2005 (do xxxxxx x. 43/2005 Xx.)
§19
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx (hořkou xxxxxxxxx) - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, náhradních xxxxxxxx2) nebo xxxxxx xxxxxxxxx (dále xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek určených x aromatizaci, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze x. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, a která xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x xxxxxxx x. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vrstva xx xxxxxxx x čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády nebo xxxx čokolády; vnitřní xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mražených xxxxx (zmrzliny); xxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx pšeničného, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 8 % celkové xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x xxxxxxx č. 9,
g) xxxxxx xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x xxxxxxx č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - potravina x xxxxxxxxx jednoho sousta, xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, family mléčné xxxxxxxx, bílé xxxxxxxx xxxx plněné xxxxxxxx) x jiných jedlých xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí - xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx tuk.
§20
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
V příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x xxxxxxx.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx složky, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx nelze označit xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo technologií xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
(3) Xxxxx se xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) oříšková xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 20 x x xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 g výrobku. Xxx přidat tyto xxxxx xxxxxx:

1. mléko xxxx mléčnou xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx smetany, x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. mandle x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo xx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx, aby celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 60 % celkové hmotnosti xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxx sušiny, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx mléka xxxx odstředěného mléka, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx sušené xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového tuku (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) "poleva", xxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuku (xxxxxxx máslo x xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, získané ze xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, másla nebo xxxxxxxx tuku x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx též mandle x jiné druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx zlomcích x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx slovo "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx slovem
a) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,
x) "xxxxxx s xxxxxxxxxxx mlékem", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx bonbony xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx jen názvem "xxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxx čokolády", xxxx obdobnými xxxxx. X xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx složek xxx všechny čokolády xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx xx označí xx xxxxx xxxxx: "xxxxx kakaové xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx sušiny xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyjádřený x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx kterých xxx xxxxxxxx xxxx rostlinný xxx xxxxx §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "vedle xxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx se xx xxxxx uvede v xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx odděleně x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx jakost xxxxxxx xxxxxxxx (hořká xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxx polevy x těchto xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "extra", "xxxxxx jakost" apod. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx informacemi o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx, že
a) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) obsahuje xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nejméně 26 % xxxxxxxxx másla,
b) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 4,5 % mléčného tuku x mléčné sušině, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové sušiny.
(10) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx lze xx xxxxxxxx (hořké čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza, Chocolate xxxxxxxx x la xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 5 % ve xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx x nesmí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx mohou xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Do xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx
a) živočišné xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mléka,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x výjimkou Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 mohou být xxxxxxx i xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxxxx procentických xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x čokoládových xxxxxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx výrobcích xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx čokoláda xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx včetně náplně.
Oddíl 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx moučka x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx cukr (kostky, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx výrobky x cukru
tekutý cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Cukr
Skupina
Sacharóza xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejvýše)
Barva x xxxxxxx při 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx cukrů
 
Cukr xxxxx bílý
Cukr xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx v roztoku - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % obsahu xxxxxx xxxxxxxx konduktometricky xxxxx metod XXXXXX,
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx metody Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx částic sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zrnění,
c) xxxx moučka je xxxxx sypká směs xxxxx xxxxxxxx krystalů,
d) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx velkých krystalů x srostlic, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx strany xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
nad 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
větší než 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
větší než 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx cukr
62
více xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý invertní xxxx bílý
62
více xxx 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x dextróze 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx z cukru
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx nejméně)
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx popel
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxxxx monohydrát
99,5
90,0
0,25
dextróza xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX nejvýše)
fruktóza
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. sušiny xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx viskózní, tekutý, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá až x nazelenalým nádechem, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, popřípadě kořeněná xx mírně škrablavá
tmavohnědá x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (mg/kg xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx vodivost (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (stupňů xxxxx Xxxxxxxx nejméně)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx menziesii), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, z citrusů (Xxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx spp.) x x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) může xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) X xxxx lisovaného se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx.
3) X vřesového (Xxxxxxx) xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxx vody xxxxxxx 23%; u xxxx x xxxxx (Calluna) xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 25 %.
4) U xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x regionů s xxxxxxxxx klimatem x xxxxx xxxxxx medů xxxx být obsah xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), blahovičník (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.
6) X xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) x xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 mg/kg xxxx být aktivita xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 včetně
- 8,0
větší xxx 100 xx 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
komprimáty

žvýkačky
balónkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x tukovou xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx cukrovinky

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X výrobků xxxxxxxx do xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx a xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
větší xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx s xxxxxx
- xxxx xxxxx s xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 31.1.2005 (do xxxxxx č. 43/2005 Xx.)

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx x sušině (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Tabulka 2 - Směsi xxxxx x cukrem
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxxx *) x xxxxxx (% xxxx. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
25,0
slazený kakaový xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
25,0
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxx prášku se xxxxxxxx obsahem tuku x xxxxxx - xxxxx kakaového prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jako xxxxxxxx olejová (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx kakaové xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 100 včetně
- 5,0
větší xxx 100 do 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 1,0

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
bez přísad
mléčná xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, fondán, xxxxxxxxx hmoty pěnou x xxxxx), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx čokoládou xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Chocolate xxxxxxxx x la taza
čokoládové xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx kakaového xxxxx
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx tuku
Obsah xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx tuku = xxxxxx obsahu xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx než 150 do 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx do čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx název xxxxxxx, xx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Illipe, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
Shorea xxx.
2. Xxxxxxx olej
Elaeis guineensis

Elaeis xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx robusta
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Xxxxx gurgi
Garcinia xxxxxx
6. Xxxx z xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx musí xxxxxxxx tyto xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx monoenové xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, POSt x XxXXx1;
x) jsou xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx x jeho xxxxxxxxxxx vlastnostmi (bod xxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx frakcionací, to xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 76/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.2.2005
148/2015 Sb., kterým xx mění xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Sb.
s xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Rady 2001/111/XX ze dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2000/36/XX xx dne 23. června 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/XX xx xxx 29. dubna 1998, kterou se xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnice 93/43/XXX o xxxxxxx xxxxxxxx, pokud xxx x přepravu xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2a) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx kritických xxxx x technologii xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Sb. x xxxxxxxx x. 161/2004 Xx.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx druhy a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek xxx xxxxxx potravin.