Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 30.01.2005.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
VYHLÁŠKA
xx dne 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x x souladu x právem Evropských xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx sladidla
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do krystalů, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx, látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) tekutým xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx nepřevažuje podíl xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxx cukru - xxxxx roztok xxxxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx invertována xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx kombinací x xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxx 5,
x) sušeným xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx vysušený xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx) - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 bodě 3,
x) fruktózou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx druhy, xxxxxxx x podskupiny.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxxx
x) přírodní xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků z xxxxx,
b) tekuté xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx cukru x sušině.
(2) Xxxxx tekutý cukr x tekutý xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "bílý", xxxxx xxxx splněny xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) U xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx než 20 x xxxxxx být xx xxxxx uvedena xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx jeho název xxxxxxx xxxxxx "krystalizovaný".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xx změní xx označení "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx sirup" xx změní xx xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" v xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na sušinu x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx obsahem xxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" nebo "xxxxxx fruktózo-glukózový xxxxx" x xxxxxxx, že xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx označit xxx xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx xxxxxxxx modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 oC x relativní vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5kg, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx x xxxxxxxxx 20 g.
§6a
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového cukru xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx přeprava surového xxxxx xx moři xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxx výhradně x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) nádoby, xxxxxxxxxx xxxx cisterny byly xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx vyčištěny tak, xxx byly odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx nákladu x xxxxxx jiných xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxx nákladu, xxxxx xxx bezprostředně xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx zřetelně x xxxxxxxxxxxx uvedeno x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx zásilku xxxxx xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxx musí xxx x tomto podniku xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx v xxxxxxxx 3 i její xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx orgánu xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx určeny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx za xxxxxx k použití xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx složku potraviny xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx čištění xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx naložením surového xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) xxxx být proveden xxx, aby xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nevzniklo riziko xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx xxxxxxxxxx cukr.
§6x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x účinností xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xx povrchu xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx specifickými látkami, xxxxxxxxxx a nechávají xxxxxxxxxxxx a zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx zejména x výměšků hmyzu (Xxxxxxxxx) sajícího z xxxxxxx xx živých xxxxxxx rostlin nebo xx sekretů živých xxxxx rostlin,
d) pastovým xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx tvořen xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx x zavíčkovaný xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vyrobených xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx bez xxxx x xxxxxxxxx x uzavřených xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx vykapáním odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx lisováním xxxxxxxxxxxx plástů xx xxxxxxx xxxxxxx ohřevu xx 45 xX xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) filtrovaným medem - xxx, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxx odstraněním xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx organických xxxxx takovým xxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pylu,
k) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx použití xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx xxxx příchuť xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx počínající xxxxxxx xxxx mohl xxx xxxxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx získávání a xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx med,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. pastový xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x) a xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx §8 xxxx. b); x případě, že xx jedná x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxxxxx získávání x úpravy uveden,
b) xxxx xxxxxx, kde xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx jedná x směs xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxx Xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx, xxx jej xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",

2. "směs xxxx xx xxxx xxxx XX",

3. "xxxx xxxx xx xxxx XX a xx xxxx xxxx ES".

(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx medu x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx medu), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, územním xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, pokud výrobek xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx vztahu x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" nebo "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx pochází xxxxx xxxx převážně x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakosti.
(3) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx" x dále xxxx xxxxxx podle odstavce 1 xxxx. b).
(4) Xxxxxxxx med (xxxxxxxxxx xxx) xxxx xxx xx všech xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx údajem, xx xxx xx xxxxx xxxxx xx vaření, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) použit xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx v názvu xxxx xxxxxxxxx použit xxxxxx "xxx" namísto xxxxxxx "pekařský med" xxxx "xxxxxxxxxx med"; x xxxxxxx složek xx xxxx xxxx xxxxx název "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx".
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx jiné xxxxx xxxxxx přídatných xxxxx.
(2) X medu xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx ani xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx případů, kdy xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx, nelze zabránit.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, xxxxx
x) mít jakékoliv xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, že xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx nebo se xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) X xxxx xxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx med x xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxx xxxxx být přidáván xx xxxxxx medů xxxxxxxxx x §8.
(6) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 31.1.2005 (xx xxxxxx x. 43/2005 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx i xxxxxxx součásti xxxx xxxxxxxx, x které xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
b) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx míry žvýkavé, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, s nábalem xxxxxxx cukru,
d) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx xxxx želatiny,
e) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 dílu xxxxxx marcipánové xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx z 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % cukru) x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx povrchu sypáním, xxxxxxxx xx polevou,
f) xxxxxxx - škrobové xxxx xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx cukrosirupový roztok x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
h) xxxxxxx - šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx skořápkových plodů x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xx směsi xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x lékořice,
j) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx látek x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx lisováním xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx čoček xxxx tablet,
l) xxxxxxxxx - cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx až tažné xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
n) roksy - xxxxxxxxxx tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxx dropsům, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo lízátek, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
o) furé - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující xxxxxx minimálně 13 % polotuhé nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, pěnovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx částicemi xxxxx práškového xxxxx xxxx xxxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 4 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a podskupiny. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx surovin nebo xxxxxxxxxxx použitých při xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx výrobku xx xxx xxxxxx xxxxx "x čokoládou" nebo xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx, xxx čokoláda xxxx složka xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x její xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Požadavky xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx boby - xxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx stanoveným xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxxxx) - potravina xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx do xxxxx prášku, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx a xxxxxxx 9 % xxxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx získaná mechanickým xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxx x xxxxxx x určitém poměru,
x) čokoládou x xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxx a cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx kakaovým xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx kakaa x cukrů obsahující xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 6 je uvedeno xxxxxxx kakaového xxxxxx x směsí kakaa x xxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x prášku, xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "kakao nejméně . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx xx označí xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" x případě, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Na obale xx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx kakaových xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx x přípravě xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx napodobují xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 31.1.2005 (xx xxxxxx č. 43/2005 Xx.)
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx čokoládou) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (dále xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, popřípadě x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx č. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx mléčných xxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze x. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x která xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze x. 9,
x) plněnou xxxxxxxxx - potravina, jejíž xxxxxx vrstva xx xxxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; vnitřní xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx mražených xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) Chocolate a xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx pšeničného, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx nebo xxxxxx xx nejvýše 8 % celkové xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x xxxxxxx x. 9,
f) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx nebo škrobu xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx hmotnosti, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 9,
x) xxxxxx mléčnou čokoládou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x nižšího xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x vyššího podílu xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx čokolády) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku,
i) xxxxxxxx součástí - xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx máslo, kakaové xxxxxxx, kakaový xxx.
§20
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
V příloze č. 8 xx xxxxxxx členění xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx bonbonů xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx složky, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, sušené xxxxx xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx označit xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, název se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx technologií xxxxxxxxx při výrobě x xxxxxxx s §6 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
(3) Xxxxx se xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 % celkové xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % tukuprosté xxxxxxx sušiny,
c) oříšková xxxxxxxx "gianduja" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny x z jemně xxxxxxx lískových xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 20 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx oříšků ve 100 g xxxxxxx. Xxx přidat tyto xxxxx xxxxxx:

1. mléko xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. mandle a xxxx xxxxx ořechů, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Pokud xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "vločky", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx sušiny, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo mléčného xxxx, a xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx máslo x xxxxxx tuk),
b) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx tuk),
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "gianduja" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % mléčné xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo sušené xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx a x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 15 x x xxxxxxx 40 g lískových xxxxxx ve 100 x xxxxxxx; lze xxxxxx též xxxxxx x jiné xxxxx xxxxxx, xxxx nebo xx zlomcích x xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx xxxxxx nepřesahoval 60 % celkové xxxxxxxxx výrobku.
(5) Pokud xx slovo "xxxxxx" x xxxxx "mléčná xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem", musí xxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), mléčná xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx označit xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx plněné xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx názvy. X tomto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx seznam složek xxx všechny xxxxxxxx xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx se označí xx obalu xxxxx: "xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx kakaové xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx jiný xxxxxxxxx xxx podle §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx másla xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx se xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Vyšší jakost xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxx x těchto xxxxxxx xxxx být xx xxxxx vhodně vyjádřena xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx xxxxxx" xxxx. x doplněna xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xx za xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny x nejméně 26 % xxxxxxxxx másla,
b) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx kakaové sušiny x xxxxxxx 18 % xxxxxx sušiny x nejméně 4,5 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, másla xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx jiné xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx xx odečtení xxxxxxx hmotnosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nesmí xxx snížen minimální xxxxx kakaového xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Do xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, family xxxxxx xxxxxxxx, bílé xxxxxxxx, Chocolate a xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx mohou xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx určené x aromatizaci, které xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) živočišné xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) mouky, xxxxxxxxxxx xxxx práškové xxxxxx, x výjimkou Chocolate x la taza x Chocolate familiar x xx taza.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx v odstavci 3 mohou xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovených xxxxxx x xxxxxx hodnot x čokoládových xxxxxxxxx xx provádí tímto xxxxxxxx:
x) procentický xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx xx vypočte xx xxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx procentický xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx vypočte xx xxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Zrušovací ustanovení
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 334/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx polobílý
cukr xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx cukr (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx monohydrát
fruktóza
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejvýše)
Barva v xxxxxxx při 420 xx
(XX nejvýše)
cukr xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx polobílý xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x roztoku - xxxx nejvýše
3
6
typová xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 jednotek ICUMSA (XX) xxx xxxxx x roztoku,
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx typy xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx je xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx světležlutá xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx je xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx podle velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx strany xxx kontrolního xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
nejméně 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro přírodní xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Tekuté výrobky x cukru
 
Sušina refraktometricky (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 xx (XX xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx cukr bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) poměr xxxxxxxx k dextróze 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- pro tekuté xxxxxxx x cukru
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. nejméně)
Sulfátový popel
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx monohydrát
99,5
90,0
0,25
dextróza xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx glukózy (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
93
20,0
1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Smyslové xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá až x xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx žlutá xx xxxxxxx žlutá
medovicový
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (průmyslový)
součet xxxxxx fruktózy a xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. nejvýše)2)
0,10
0,10
-
elektrická xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx podle Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia), x xxxxxx vojtěšky (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Banksia menziesii), x kopyšníku (Hedysarum), x blahovičníku (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), z Xxxxxxxxx xxxxxx, z Eucryphia xxxxxxxxxx, x citrusů (Xxxxxx xxx.), xxxx xxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx medu (Xxxxxxxxx xxx.) x x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx sacharózy nejvýše 15,0 %.
2) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Calluna) xxxx x medu xxxxxxxxxxxx může xxx xxxxx vody nejvýše 23%; u xxxx x vřesu (Calluna) xxxxxxxx pro průmyslové xxxxx xxxx být xxxxx xxxx nejvýše 25 %.
4) U xxxx deklarovaného původu x xxxxxxx x xxxxxxxxx klimatem a xxxxx těchto xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx vulgaris), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.
6) X xxxx s přirozeně xxxxxx obsahem xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) a xxxxxxx HMF xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 3.
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x jádrovinami, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx proslazené, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků xxxx být podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x furé 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000 (k xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx prášek

- xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx
- xxxx kakaa s xxxxxx
xxxxxxxx v prášku
- xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku x cukrem
čokoláda k xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 31.1.2005 (xx xxxxxx x. 43/2005 Xx.)

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx kakao)
25,0
čokoláda k xxxxxxxx nápoje
25,0
slazený kakaový xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
25,0
čokoláda k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
25,0
*) x případě xxxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx - xxxxx kakaového prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx olejová (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx kakaové xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 do 1000 včetně
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x přísadami
family xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x la taza

Chocolate xxxxxxxx a la xxxx

xxxxxxxxxx bonbóny formované
formované x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, fondán, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx mléčnou xxxxxxxxx xxxx bílou čokoládou, x xxxxxxxx Chocolate x xx xxxx x Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx kakaového xxxxx
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx sušiny
Obsah xxxxx xxxx škrobu
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx a xx taza
18
14
35
-
-
-
nejvýše 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx než 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
větší než 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx uvedené xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
Shorea spp.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx indica
Poznámka: xxxxxxx tuky xxxx xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxxx, xxxx bohaté xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx triglyceridy xxxx XXX, XXXx x StOSt1;
b) xxxx xxxxxxxxx x jakémkoli xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx s jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx a teplota xxxxxxxxxxxx, rychlost xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) xxxx xxxxxxx xxxxx rafinací xxxx xxxxxxxxxxx, to xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx stearová
Jako výjimku x použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx oleje v xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, cukrovinky, kakaový xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Sb.
s xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x určitých druzích xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX xx xxx 20. prosince 2001 x medu.
Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/XX ze xxx 23. června 2000 x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx určených x lidské xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES ze xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx ustanovení směrnice 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx volně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x technologii xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Xx. x vyhlášky x. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx použití xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek xxx xxxxxx xxxxxxxx.