Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
VYHLÁŠKA
xx dne 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx a směsi xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx") x x souladu x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx vodě xxxxxxxxx sladce xxxxxxxxxx xxxxx na bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx vyhláškou,
x) xxxxxx - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, xxxxxx, xxxxxx, homolí, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, látkami xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx - xxxxxxx xx bázi vodných xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx invertním xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxxx hydrolýzou, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) sirupem x invertního xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx invertována xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vhodných x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx škrobu xxxx inulinu, nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxx 5,
x) sušeným xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 6,
x) xxxxxxxxx (dextróza xxxxxxxxxx xxxx dextróza xxxxxxx) - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
b) tekuté xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem sušiny x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x tekutý xxxxxxxx xxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", pokud xxxx splněny xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx x hmotností xxxxx než 20 x xxxxxx xxx xx xxxxx uvedena xxxxx xxxxxxxx výrobku.
(4) V případě, xx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxx název xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Označení "xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx glukózový xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "sušený xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x případě, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x množství xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx obsahem xxxxxxxx, anebo xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový xxxxx" x xxxxxxx, že xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx bílý xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx xxxxxxxx modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 oC.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, cukr bílý x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5kg, 3 kg, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx o hmotnosti 20 x.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři xx xxxxxxxx v xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterny xxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx xxxx odstraněny xxxxxx předchozího xxxxxxx x zbytky jiných xxxxxxxx, a
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx po moři xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx bezprostředně předtím xxxxxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx cukru, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx také xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jazycích Evropských xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx před xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx zásilku xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx provádějícího rafinaci xxxxx a její xxxxx xxxx xxx x tomto xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 3 x její xxxxx xxxx být xx požádání orgánu xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx kontrole.
(5) Xxxxxx cukr xxxxxxxxxxxx po moři x xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxx výhradně x xxxxxxxx potravin, xxx považovat xx xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx složku xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx rafinaci.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx podle odstavce 1 písm. x) xxxx být proveden xxx, aby xxxxxxxx x povaze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx riziko xxxxxxxx zdravotní nezávadnosti2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx přírodního sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx převážně x xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x pevných xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx sběru xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar), výměšků xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (medovice), nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Apis xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají xxxxxxxxxxxx a zrát x xxxxxxxx,
x) medem xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x nektaru xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx,
x) pastovým xxxxx - xxx, xxxxx byl xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx směsí xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x zavíčkovaný xxxxxxx xx bezplodových xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx mezistěnách xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx bez xxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) medem x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx plástečkového medu,
i) xxxxxxxxx xxxxx - xxx získaný lisováním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 45 oC xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx složka xx xxxxxx potravin; xxxx xxx xxxx příchuť xxxx pach, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení xxxx mohl xxx xxxxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) podle xxxxxxx získávání a xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. pastový xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxx dále xxxxxx
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 písm. x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx §8 xxxx. b); x xxxxxxx, xx xx jedná x xxxxxxxx med, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx původu, xxx xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx x xxxx medů xxxxxxxxxxxxx z xxxx xxxx Xxxxxxxx xxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx, lze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

1. "xxxx xxxx xx xxxx ES",

2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx ES",

3. "xxxx xxxx xx zemí XX x ze xxxx xxxx XX".

(2) Xxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx medu x xxxxxxxxxx medu (xxxxxxxxxxxx xxxx), xxxx xxx xxxxxxxx následujícími xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx označením xxxxxx, pokud výrobek xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] názvem "xxxxxxxxxxxx" nebo "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xx odpovídající xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx a mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med" x dále zemí xxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x).
(4) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxx být xx všech obalech xxxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x názvu xxxx potraviny použit xxxxxx "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med"; x xxxxxxx xxxxxx xx však vždy xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, žádné xxxx xxxxx xxxxxx přídatných xxxxx.
(2) Z xxxx xxxxx xxx odstraněn xxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, kdy xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) medu, xxxxx
x) xxx jakékoliv xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx kvasit xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx enzymy xxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) U xxxx xxxxx xxx xxxxx změněna xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) med xxxxx xxx přidáván xx jiných xxxx xxxxxxxxx x §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx
§11
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx než xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx přírodní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx čokoládové xxxxxxx podle §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx určité míry xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
c) dražé - xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx konzistence x různými vložkami, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících látek, xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vyrobené x nejméně 1 xxxx surové xxxxxxxxxxx xxxxx (sestávající xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) x xxxxxxx 1 dílu cukrové xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx či xxxxxxx,
x) rahatem - škrobové želé xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx roztok x bílkem, popřípadě x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx dalších surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx až tuhé xxxxxxxxxxx x cukerné xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx krystalickou xxxxxxxxxx,
x) komprimáty - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, z xxxxxxxxx hmoty, složené xxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a chuti, xxxxx xxxxxxxxxxx,
n) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, ve tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx částicemi xxxxx xxxxxxxxxx cukru xxxx xxxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 4 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx a podskupiny. Xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xx odvodí xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx použitých xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx se xxx použít xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx obdobné slovní xxxxxxx pouze x xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při výrobě x její xxxxx xx výrobku xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx máslem - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx a nejvýše 9 % xxxx,
x) směsí xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x určitém xxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % kakaa,
g) xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx kakaem, xxxxxxxx kakaovým xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
V příloze č. 6 xx uvedeno xxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx kakao) xx označí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx označí slovy "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx kakaového xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Na obale xx označí xxxxx x skutečném obsahu xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx prášků, xxxxxxx v prášku, xxxxxxx x přípravě xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx jejich xxxxxxxxx (xxxx jen "sladidel"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) mléčnou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx nebo bílé xxxxxxxx; vnitřní xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mražených xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku,
x) Xxxxxxxxx a xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx hmotnosti, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
f) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, mouky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx a vyššího xxxxxx mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx bonbonem - potravina o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxx čokolád xx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, family mléčné xxxxxxxx, bílé čokolády xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x jiných xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí - kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bonbonů xxxxx
x) druh, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, název se xxxxxx xxxxx základních xxxxxxx nebo technologií xxxxxxxxx xxx výrobě x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx název "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek uváděn xx xxxxx ve xxxxx xxx xxxx xxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) oříšková xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx být vyrobena x čokolády obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x množství nejméně 20 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx. Xxx přidat xxxx xxxxx xxxxxx:

1. mléko xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, x takovém množství, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx činil xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. mandle a xxxx druhy xxxxxx, xxxx nebo ve xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx lískových xxxxxx xxxxx xxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek uváděn xx oběhu xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % mléčné xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx mléčného xxxx, x xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového xxxx (xxxxxxx máslo a xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového xxxx (xxxxxxx máslo a xxxxxx xxx),
x) oříšková xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, másla nebo xxxxxxxx tuku a x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx oříšků x xxxxxxxx nejméně 15 x x xxxxxxx 40 g lískových xxxxxx xx 100 x výrobku; xxx xxxxxx xxx mandle x jiné druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx množství, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx oříšků nepřesahoval 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxx "mléčná" x názvu "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx slovem
a) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,
x) "mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % hmotnostní xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prodávány xxxxxxxx x jednom xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx obdobnými názvy. X xxxxx xxxxxxx xxxx xxx uveden xxxxx seznam xxxxxx xxx xxxxxxx čokolády xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza, Chocolate xxxxxxxx a la xxxx xx xxxxxx xx obalu xxxxx: "xxxxx kakaové sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx rostlinný xxx podle §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx tuky". Xxxx xxxxxxxx se xx xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxx.
(9) Xxxxx jakost xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx polevy x xxxxxx čokolád xxxx být xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "extra", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx popisem xxxx xxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xx za xxxxxxxx, xx
x) čokoláda (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 26 % xxxxxxxxx másla,
b) xxxxxx čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % mléčné sušiny x nejméně 4,5 % mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, másla xxxx mléčného xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx lze xx xxxxxxxx (hořké čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, bílé xxxxxxxx, Chocolate a xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx jiné xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 5 % xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx a nesmí xxx snížen minimální xxxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx mohou xxx přidány xxx xxxxxx látky xxxxxx x aromatizaci, xxxxx xxxxxxxxxxxx chuť xxxxxxxx xxxx mléčného xxxx.
(4) Xx xxxxx xxxxx čokolád xxxxx přílohy č. 8 a čokoládových xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx
x) živočišné xxxx, xxxxx nepocházejí xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx škroby, x xxxxxxxx Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la taza.
(5) X čokoládám xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx i xxxx xxxxxx, xxxxxxx však xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Výpočet procentických xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx výrobcích čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá čokoláda, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx složek,
x) x výrobků xxxxxxxx xxxxxx x čokoládové xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx xx odečtení xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx a hmotnosti xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx u výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx x) se xxxxxxx xx vztahu x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx náplně.
Xxxxx 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx cukrovinky, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 94/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx extra xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x obsahem protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx cukr

kandys

tekuté výrobky x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx v xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx bílý
99,7
0,04
0,06
22,5
cukr bílý
99,7
0,04
0,06
45
cukr xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících látek xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
 
tvarovaný xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 mg/kg
Bodové xxxxxxxxx bílých cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx bodů nejvýše
8
22
z xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx v roztoku - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx odpovídá:
a) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx ICUMSA,
b) 7,5 xxxxxxxx ICUMSA (XX) xxx xxxxx x roztoku,
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx metody Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx tvaru a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice je xxxxx sypká směs xxxxxxx nebo rozdrcených xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx xx omak mírně xxxxxxx,
x) xxxxxx je xxxx velkých krystalů x srostlic, xxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx sacharózy
Délka xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx moučka
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000
- 1,0
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx cukr bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx invertní xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx xxxxxxxx xxxx bílý
62
více xxx 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x invertního xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 300 včetně
- 5,0
xxxxx než 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx popel
(% hmot. sušiny xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx fruktózy (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
Ztráta xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Smyslové xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx až x xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žlutá
medovicový
mírně xx xxxxx viskózní, tekutý, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem do xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (průmyslový)
součet xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
5,01)
5,0
-
obsah xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (mg/kg xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (stupňů podle Xxxxxxxx nejméně)6)
8,0
8,0
-
1) U xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx), x tolice xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), z xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, z xxxxxxx (Xxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxx sacharózy xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx medu (Xxxxxxxxx xxx.) a x medu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx sacharózy xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx x medu xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 23%; u xxxx x xxxxx (Calluna) xxxxxxxx xxx průmyslové xxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx deklarovaného xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx klimatem x xxxxx xxxxxx medů xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 xx/xx.
5) Výjimky: planika (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxxxx), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.
6) U xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx obsahem enzymů (xxxxxxxxx medy) a xxxxxxx XXX nižším xxx 15 xx/xx xxxx xxx aktivita xxxxxxxx nejméně 3.
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka
do 100 včetně
- 8,0
větší xxx 100 xx 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx s xxxxxxxxxxx, x ovocnou příchutí, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx proslazené, xxxxxxxx x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x glukózou
10,0
komprimáty xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité x xxxxxxxx kandyty
 
5,0
protahované
6,0
roksy
6,0
furé
-
Poznámka:
U výrobků xxxxxxxx do sáčků xxxx být podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 105 x včetně
- 10,0
větší xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx prášek

- xxxxxxx prášek se xxxxxxxx xxxxxxx tuku

směs xxxxx x xxxxxx
- xxxx kakaa x xxxxxx
xxxxxxxx x prášku
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx s xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx
25,0
*) x případě xxxxx kakaového prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx máslo
0,50
1,75
Tabulka 4 - Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
bez přísad
mléčná xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx čokoláda
plněná
Chocolate x la xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x další), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx čokoládou xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx druhu xxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx sušinu)
Druh
Obsah kakaového xxxxx
Xxxxx tukuprosté kakaové xxxxxx
Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx mouky xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (hořká xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x la xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx kakaového xxxxx x mléčného xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
Druh
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx než 105 do 150 xxxxxx
- 8
větší xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx tuky xxxxxxxx xx čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, bornejský xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx guineensis

Elaeis xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx z xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Olej z xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx musí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, POSt x StOSt1;
b) jsou xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x jsou xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, rychlost xxxx, xxxxxxxxxx temperování);
c) xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx frakcionací, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxx mražených krémů (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x účinností od 1.2.2005
148/2015 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, med, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Rady 2001/111/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x určitých xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxx 2001/110/XX ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x medu.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/XX ze dne 23. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/XX xx xxx 29. xxxxx 1998, kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx ustanovení směrnice 93/43/XXX o xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx kritických bodů x xxxxxxxxxxx výroby, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb. x xxxxxxxx x. 161/2004 Xx.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx výrobě potravin.