Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.
1. xxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx,
1. xxxxxxxx med,
2. xxxxxxxxxxx xxx,
3. lisovaný xxx,
4. vykapaný xxx,
5. xxx x xxxxxxxxx,
6. xxxxxxxxxx med,
7. pastový xxx.
1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",
2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx XX",
3. "xxxx xxxx ze xxxx XX x xx xxxx xxxx XX".
1. xxxxx xxxx mléčnou xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného mléka, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxx x xxxx druhy ořechů, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx složek xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx sladidla
|
cukr xxxxx xxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
|
xxxx xxxx
|
||
|
xxxx polobílý
|
||
|
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)
|
||
|
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxx výrobky x cukru
|
tekutý xxxx
|
|
|
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
||
|
xxxxx z xxxxxxxxxx cukru
|
||
|
karamel
|
||
|
dextróza
|
dextróza xxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxx sušením
(% xxxx. nejvýše)
|
Barva x xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
|
|
xxxx xxxxx xxxx
|
99,7
|
0,04
|
0,06
|
22,5
|
|
xxxx xxxx
|
99,7
|
0,04
|
0,06
|
45
|
|
xxxx xxxxxxxx
|
99,5
|
0,1
|
0,1
|
150
|
|
xxxx moučka s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 3 %
|
96,7
|
0,1
|
0,2
|
&xxxx;
|
|
xxxxxxxxx xxxx
|
99,5
|
0,1
|
0,25
|
150
|
|
xxxx s xxxxxxxxx
|
85,0
|
&xxxx;
|
1,2
|
&xxxx;
|
|
xxxxxxxx xxxx
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
&xxxx;
|
|
xxxxxx
|
98,5
|
&xxxx;
|
1,0
|
&xxxx;
|
|
X skupin xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx, xxxx polobílý xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
|
||||
| &xxxx;
|
Xxxx xxxxx xxxx
|
Xxxx xxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx bodů nejvýše
|
8
|
22
|
|
z xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
|
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
6
|
15
|
|
xxxxx x roztoku - xxxx xxxxxxx
|
3
|
6
|
|
xxxxxx xxxx - body xxxxxxx
|
4
|
9
|
|
Délka strany xxx xxxxxxxxxxx síta (xx)
|
Xxxxx (% hmot.)
|
||
|
cukr xxxxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxxx
|
|
|
2,00 - 0,40
|
nejméně 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
|
0,80 - 0,16
nad 1,00
|
&xxxx;
|
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
|
|
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xxxxxxx 5
|
|
xxx 0,40
|
|
|
nejméně 95
|
|
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 50 xxxxxx
|
- 10,0
|
|
xxxxx xxx 50 do 250 xxxxxx
|
- 4,0
|
|
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
|
- 3,0
|
|
větší než 500 do 1000 xxxxxx
|
- 2,0
|
|
nad 1000
|
- 1,0
|
|
|
Sušina refraktometricky (% xxxx. nejméně)
|
Invertní xxxx xxxxxx (% xxxx.)
|
xX
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxx při 420 xx (XX xxxxxxx)
|
|
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3 *)
|
-
|
0,1
|
45
|
|
xxxxxx xxxx xxxx
|
62
|
xxxxxxx 3
|
-
|
0,1
|
25
|
|
xxxxxx invertní xxxx
|
62
|
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
|
-
|
0,4
|
-
|
|
xxxxxx xxxxxxxx xxxx bílý
|
62
|
více xxx 3 xxxxxxx 50
|
-
|
0,1
|
25
|
|
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
|
62
|
více xxx 50
|
-
|
0,4
|
-
|
|
xxxxxxx
|
73
|
xxxxxxx 50
|
4 - 6
|
-
|
-
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
|
xx 300 xxxxxx
|
- 5,0
|
|
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
|
- 4,0
|
|
xxx 1000
|
- 3,0
|
| &xxxx;
|
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
|
|
xxxxxxxx monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
|
dextróza bezvodá
|
99,5
|
98,0
|
0,25
|
| &xxxx;
|
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
|
|
xxxxxxxx
|
98
|
0,5
|
0,5
|
0,1
|
30
|
| &xxxx;
|
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx D-glukóza (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
70
|
20,0
|
1,0
|
| &xxxx;
|
Xxxxxx
(% xxxx. nejméně)
|
Dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxx popel
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
|
|
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
93
|
20,0
|
1,0
|
|
Xxx
|
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx až x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá až xxxxxxx žlutá
|
|
medovicový
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx medu
|
||
|
květový
|
medovicový
|
pekařský (xxxxxxxxxx)
|
|
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
60,0
|
45,0
|
-
|
|
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
|
5,01)
|
5,0
|
-
|
|
obsah xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
|
20,0
|
20,0
|
23,0
|
|
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
|
&xxxx;
50,0
|
&xxxx;
50,0
|
80
|
|
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
|
40,0
|
40,0
|
-
|
|
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. nejvýše)2)
|
0,10
|
0,10
|
-
|
|
elektrická vodivost (xX.x-1)5)
|
xxxxxxx 80,0
|
nejméně 80,0
|
-
|
|
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
|
8,0
|
8,0
|
-
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx
|
|
xx 100 včetně
|
- 8,0
|
|
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
|
- 5,0
|
|
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 3,0
|
|
xxx 500
|
- 1,0
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxx x jádrovinami, x ovocnou xxxxxxxx, xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx proslazené, xxxxxxxx x xxxxx)
|
|
xxxxx
|
||
|
xxxx
|
||
|
xxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxx
|
||
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
||
|
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
|
||
|
xxxxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
|
|
|
xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxx
|
||
|
xxxx
|
x xxxxxxx xxxxxx
|
|
|
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx cukrovinky
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
|
|
xxxxxxxx
|
-
|
|
xxxxx
|
-
|
|
xxxx
|
22,0
|
|
xxxxx, chalva
|
20,0
|
|
turecký xxx
|
8,0
|
|
xxxxxxxxxx cukrovinky
|
19,0
|
|
pěnové
|
25,0
|
|
fondánové xxxxxxxxxx
|
12,0
|
|
xxxxxxxxxx x glukózou
|
10,0
|
|
komprimáty ostatní
|
7,0
|
|
žvýkačky:
|
při 105 °X
|
|
7,5
|
|
|
xxxxxx:
|
|
|
xxxx a xxxxxxxx kandyty
|
5,0
|
|
protahované
|
6,0
|
|
roksy
|
6,0
|
|
furé
|
-
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
xx 105 x xxxxxx
|
- 10,0
|
|
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
|
- 8,0
|
|
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
|
- 5,0
|
|
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 3,0
|
|
xxxxx xxx 500 do 1000 včetně
|
- 2,0
|
|
xxx 1000 (x xxxxxxxxxxx)
|
- 1,0
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
|
- kakaový prášek
|
|
|
- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
|
|
|
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
- xxxx xxxxx s xxxxxx
|
xxxxxxxx x xxxxxx
|
|
- xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x cukrem
|
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
|
|
|
slazené xxxxx
|
|
|
Obsah xxxxxxxxx xxxxx x sušině (%)
|
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
|
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
|
xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
xxxx xxx 20,0
|
9,0
|
|
Obsah xxxxxxxxx prášku *) (% xxxx. xxxxxxx)
|
|
|
xxxxxxxx x xxxxxx
|
32,0
|
|
xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx kakao)
|
25,0
|
|
čokoláda x přípravě nápoje
|
25,0
|
|
slazený xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
25,0
|
|
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
25,0
|
| &xxxx;
|
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
|
Obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
|
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
0,35
|
1,75
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
1,75
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
|
xx 100 xxxxxx
|
- 5,0
|
|
xxxxx než 100 xx 250 včetně
|
- 3,0
|
|
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 2,0
|
|
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 1,0
|
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
|
xxx xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
x xxxxxxxxx
|
|
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
|
xx xxxxxx
|
|
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx x xx taza
|
|
|
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
|
|
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx formované
|
formované x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými xxx.), xxxx xxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxx bonbóny máčené xxxx polomáčené
|
různé druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty xxxxx x další), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx čokoládou, x xxxxxxxx Chocolate x xx taza x Xxxxxxxxx familiar x la taza
|
|
čokoládové xxxxx
|
xxxxx druhu xxxxxx
|
|
Druh
|
Obsah kakaového xxxxx
|
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxx mléčného tuku
|
Obsah xxxxxxxxx xxxx *)
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
Xxxxx mouky xxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
|
18
|
14
|
35
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
2,5
|
25
|
3,5
|
25
|
14
|
-
|
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
2,5
|
20
|
5
|
25
|
20
|
-
|
|
xxxx čokoláda
|
20
|
-
|
-
|
3,5
|
-
|
14
|
-
|
|
Chocolate x xx taza
|
18
|
14
|
35
|
-
|
-
|
-
|
nejvýše 8
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx
|
18
|
12
|
30
|
-
|
-
|
-
|
xxxxxxx 18
|
|
Druh
|
Hmotnostní xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
xxxxxxxx
|
xx 50 xxxxxx
|
- 10
|
|
xxxxx než 50 xx 100 xxxxxx
|
- 5
|
|
|
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
|
- 3
|
|
|
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 2
|
|
|
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 1
|
|
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xx 105 xxxxxx
|
- 10
|
|
xxxxx než 105 do 150 xxxxxx
|
- 8
|
|
|
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
|
- 5
|
|
|
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
|
- 3
|
|
|
xxxxx než 500 do 1000 xxxxxx
|
- 2
|
|
|
xxx 1000
|
-1
|
|
Xxxxxxx název xxxxxxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx kterých mohou xxx uvedené xxxx xxxxxxx
|
|
1. Illipe, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
|
Shorea xxx.
|
|
2. Xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
|
|
3. Xxx
|
Xxxxxx robusta
|
|
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx z xxxxxxxxxx)
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
5. Kokum xxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
|
6. Xxxx z xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx indica
|