Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 28.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x xxxxx, přičemž xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, jen xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x upravený xx xxxxx tuku nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních činidel, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx tepelně xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
x) máslem xxxxxx výrobek obsahující xxxxxxxx mléčný xxx xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) čerstvým máslem xxxxx do 20 xxx od data xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx mléčných výrobků x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi připravené xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, která byla xxxxxxxxxx teplou cestou x xx naplnění xx obalů xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x nižší.
(3) Xxxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X x xxxxx po xxxx nejdéle 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny xxxxxxxx cestou, xxxx xx xxxx nejdéle 48 hodin xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx možno krátkodobě xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x použitím xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) nebo x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx chlazením xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jejich xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x závislosti na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx tuků,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tuků x xxxxx xxxx směsi xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx jedlý tuk x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx s xxxxxxx xxxx x oleji xx xxxxx emulze xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx mléčného xxxx x celkového obsahu xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 7.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (do xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x jedlých xxxx x xxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 29.12.1999 (do xxxxxx x. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx mléčného výrobku | Skupina | Podskupina |
Mléko | tekuté | odtučněné |
nízkotučné | ||
zahuštěné | částečně xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx | |
xxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxx | xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxxxxxx mléko | ||
kysané xxxxx xxxx | ||
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury | ||
Máslo xxxxxxxxxxx | Xxxxx | |
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku | ||
Máslo s xxxxxx obsahem xxxx | ||
Xxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxxxxxxx máslo | ||
Tvaroh | měkký xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | ||
Xxx | xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx mazem zrající x celé xxxxx x xxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx hmoty dvouplísňový v xxxxxx nálevu, bílý | ||
extratvrdý (xx xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn./objem
|
Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx nízkotučné
|
méně než 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
|
Smetana
|
nejméně 10,0
|
Smetana xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
|
Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového
|
nejméně 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
|
Podmáslí
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
|
Jogurt xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
|
Jogurt xxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx než 3,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléko
|
Lactobacillus acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus delbrueckii xxxxx. bulgaricus
|
107
|
Kysané mléko, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx a kysané xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx však xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx smetana
|
nejméně 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
|
Zahuštěné xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
x xxxx polotučné
|
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
|
|
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Přídavek xxxxxxxxx u slazeného xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah tuku x % xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx x %
|
Čerstvé xxxxx, xxxxx a xxxxxx máslo
|
nejméně 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
|
nejvýše 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
|
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % hmotn.
|
Sušina x % hmotn.
|
Pomazánkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
100 - x tuku
|
Sýr
|
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx charakteristiky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx x sušině x %
|
Vysokotučný
|
nejméně 60,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx tuku x xxxxxx musí xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
&xxxx;
100 - x vody
|
Tabulka 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx konzistence a xxxxxx tuku x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx x sušině x %
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
|
Polotučný
|
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 15,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx
&xxxx;
Xxx nezrající
|
čerstvý
termizovaný
|
Sýr xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx hmotě
|
z xxxx
|
&xxxx;
x tvorbou charakteristické xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx charakteristické xxxxxx uvnitř xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zařazení xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny specifičtější xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
&xxxx;
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
55,0
|
&xxxx;
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
50,0
|
&xxxx;
43,0
|
&xxxx; | &xxxx;
45,0
|
&xxxx;
41,0
|
&xxxx; | &xxxx;
40,0
|
&xxxx;
39,0
|
&xxxx; | &xxxx;
35,0
|
&xxxx;
36,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
30,0
|
&xxxx;
33,0
|
&xxxx; | &xxxx;
25,0
|
&xxxx;
31,0
|
&xxxx; | &xxxx;
20,0
|
&xxxx;
29,0
|
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, který xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx i xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx výrobu tavených xxxx x tavených xxxxxxxx výrobků:
Složka xxxx xxx sýr
|
Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nepojmenovaný
|
|
Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx pochází xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx se sladícím xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x množství, které xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť
|
||
Ostatní xxxxxxxxx nezávadné potraviny
|
ano
v xxxxxxxx nepřekračujícím jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx finálního xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx mají xxxxxxx xxxxx charakteristickou chuť x xx xx xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 ks balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
Xxx výrobku | Celková xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | nejméně 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | nejméně 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový | nejméně 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | nejméně 1,5 |
Zmrzlina x mražený krém x vodový x xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx s xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx tuk
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 xx nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha
|
ztužený xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
|
máslo*)
margarín
směsný emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Alimentarius.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx
Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx | |
Xxxxx kyselosti xx XXX/x | xxx. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje xxxxxxxx xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Látky xxxxxx xxx 105 °C % | xxx. 0,2 |
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové rostlinné xxxx x xxxxx | ||||||
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °X | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x x/xx | xxx. 15 | xxx. 12 | xxx. 15 | max. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x % | ||||||
X 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
C 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
X 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | max. 1,0 |
X 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
C 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | xxx. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | max. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
X 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
C 22:0 | xxx. 0,5 | - | max. 1,0 | - | - | - |
X 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
Xxxxx peroxidové (xxxx. per. kysl./kg) | max. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx vody x xxx. xxxxx | xxx. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx
Xxxxx xxxx % hmotn. | Obsah xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx xxxx | Xxxxx peroxidové xxxx. per. kysl./kg | |
Margarín | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | xxxxxxx 40,0 | max. 2,0 | max. 10,0 |
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | nejvýše 61,0 | ||
Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx vody % xxxxx. | Xxxxx kyselosti mg XXX/x xxxxxx fáze | Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Směsný xxxxxxxxxx xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Směsný emulgovaný xxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx sádlo | |
Obsah xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. max. | 0,25 | 0,30 | |
Č. kyselosti x xx XXX/x xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % hmotn. max. | 0,00 | 0,005 | |
Relativní xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Index xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | ||
Titr mastných xxxxxxx | 32 - 45 | ||
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x | 192 - 203 | ||
X. jodové xxxxx Wijse | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx xxxx °C | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj
Hovězí xxx xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. xxx. | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx. | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx hustota (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx xxxx xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx g/kg xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Příloha č. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (tabulka 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis č. 328/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.