Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 28.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, přičemž xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx sýr, x xxxxxxx po prokysání xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxx xx formě xxxxxx xxxx v tuku,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od data xxxxxx,
x) stolním xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
r) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx mléčných výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx do 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx pasterované x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, která byla xxxxxxxxxx teplou xxxxxx x xx naplnění xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x nižší.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x nerozmělněné xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx musí xxx tak vysoký, xxx zajistil charakteristickou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °C x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmražené xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx se uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X x nižší po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou, xxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx teplou xxxxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxx prodeji xx xxxxx krátkodobě xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx pevného xxxxx uhličitého (xxxxx xxx) xxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx chlazením xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jejich xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x závislosti xx xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx stavu,
b) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx získaný xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx tuk a xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xxxxxx, mořských živočichů x dalších xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich směsí, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx s jedlými xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a emulgovaných xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tuků 20 °C.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (do xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Do 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích, které xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx x olejů x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx č. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx výrobku | Skupina | Podskupina |
Mléko | tekuté | odtučněné |
nízkotučné | ||
zahuštěné | částečně xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx | |
xxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxx selského | |
Smetana | tekutá | ke xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx smetanový |
jogurtové xxxxx | ||
xxxxxxxxxx mléko | ||
kefír | ||
kefírové xxxxx | ||
xxxxxx xxxxx nebo | ||
smetanový xxxxx | ||
xxxxxx xxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxx xxxxxxxxxxx | Xxxxx | |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | ||
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx | ||
Xxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxxxxxxx xxxxx | ||
Xxxxxx | xxxxx nebo xxxxxxxxx nízkotučný xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxx | ||
Xxx | xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xx povrchu s xxxxxx xxxxxx hmoty dvouplísňový v xxxxxx nálevu, xxxx | ||
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh výrobku
|
Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx plnotučné se xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx nízkotučné
|
méně než 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
Smetana xx šlehání
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx mléka xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
|
Jogurt xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxx, že přídavek xxxxxxxxxx složky xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx kultura
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení
|
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
107
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx připravený x xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 a xxxxxxxx 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx mléko
|
zákys skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze
|
bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x mezofilními a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován optimální xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Neslazené
|
Slazené*)
|
||||
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx tuk
|
Mléčná sušina xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
nejméně 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléko
|
nejméně 7,5
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
x xxxx polotučné
|
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 % xx 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx smetana
Druh
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx plnotučné
|
nejméně 26,0
|
Sušené xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
|
z xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuku x % xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, máslo a xxxxxx máslo
|
nejméně 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
|
Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotn.
|
Pomazánkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Sýr x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx sýra
% XXXXX =
|
g xxxx . 100
|
&xxxx;
100 - x xxxx
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
% VVTPH*)
|
Extra xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
Tvrdý
|
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx charakteristiky se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx obsahu tuku x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
|
Vysokotučný
|
nejméně 60,0
|
Plnotučný
|
nejméně 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku v xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx uvedenou xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
|
&xxxx;
x tuku . 100
|
&xxxx;
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Klasifikace tvarohu xxxxx konzistence x xxxxxx tuku x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx x sušině x %
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
Nízkotučný xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 15,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x mazem xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x celé hmotě
|
z xxxx
|
&xxxx;
x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na povrchu
|
Plísňový xxx
|
&xxxx;
x tvorbou charakteristické xxxxxx uvnitř xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx sýr
|
Tuk x xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxx v %
|
vysokotučný
|
70,0
|
45,0
|
60,0 x 65,0
|
&xxxx;
44,0
|
|
&xxxx; | &xxxx;
55,0
|
&xxxx;
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
50,0
|
&xxxx;
43,0
|
&xxxx; | &xxxx;
45,0
|
&xxxx;
41,0
|
&xxxx; | &xxxx;
40,0
|
&xxxx;
39,0
|
&xxxx; | &xxxx;
35,0
|
&xxxx;
36,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
30,0
|
&xxxx;
33,0
|
&xxxx; | &xxxx;
25,0
|
&xxxx;
31,0
|
&xxxx; | &xxxx;
20,0
|
&xxxx;
29,0
|
Xxxxxxxx: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx xxx xx xxxxxx k obsahu xxxx v sušině (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x tavených xxxxxxxx výrobků:
Složka xxxx xxx sýr
|
Tavený xxx x tavený xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
|
|
druhově xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx;
Xxxxx, máselný xxxx, smetana
|
pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku
|
ano
|
ano
|
Ostatní xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxx xxx. obsahu 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx pochází xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sůl
|
ano
|
ano
|
ano
|
Bakteriální xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx finálního výrobku x za xxxxxxxxxxx, xx mají xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x že xx xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x mléčných výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx a plátkový xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx balení
|
Máslo xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová vodová s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složky zejména: vanilková jahodová malinová meruňková pomerančová oříšková pistáciová čokoládová kakaová kávová |
Mražený xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | nejméně 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový | nejméně 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx tukem *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | nejméně 1,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx krém x vodový x xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Poznámka: *) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx x bílkovin, xxxxxxxxxxxxx xx stabilizátorů, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx rostliny
|
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx zařazen xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Alimentarius.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH/g | max. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x takto deklarované xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Xxxxx těkavé xxx 105 °X % | xxx. 0,2 |
Hodnoty pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x oleje | ||||||
Řepkový x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (kg/m3) xxx 15 °C | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Číslo xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx x x/xx | xxx. 15 | max. 12 | xxx. 15 | xxx. 15 | max. 15 | xxx. 18 |
Brassicasterol/ x xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx analýzy xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x % | ||||||
X 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
C 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | max. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
X 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | xxx. 1,0 |
X 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
C 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | max. 1,5 | max. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
C 20:0 | 0,1-1,2 | - | xxx. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
C 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
C 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
C 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. xxxx./xx) | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx vody x těk. látek | max. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx
Xxxxx xxxx % hmotn. | Obsah xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX/x xxxxxx xxxx | Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg | |
Margarín | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | max. 10,0 |
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxxxx s velmi xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx tuku % xxxxx. | Xxxxx vody % xxxxx. | Xxxxx kyselosti xx XXX/x xxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxx emulgovaný xxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx sníženým xxxxxxx tuku | nejvýše 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | max. 10,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s velmi xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx vepřové xxxxx | Xxxxxxx sádlo | |
Obsah těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx. | 0,25 | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx. | 0,00 | 0,005 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Xxxxx lomu xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 32 - 45 | ||
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 192 - 203 | ||
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx tání °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj
Hovězí xxx xxxxxxxx | Xxxxxx lůj xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °C v % xxxxx. xxx. | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x max. | 1,50 | 2,50 |
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx lomu xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | |
Titr mastných xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. zmýdelnění xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
Č. xxxxxx podle Wijse | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °C | 40 - 45 | 42 - 48 |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 15 litrů
|
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky a xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX č. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x mražené xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou částí §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.