Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 28.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx mléčnou žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x upravený na xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka působením xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx prokysání xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx upraven xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx v tuku,
x) čerstvým xxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx produkt při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx působením xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx č. 2.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chutících xxxxxx x nerozmělněné formě.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě musí xxx xxx vysoký, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně rozeznatelnou xxxx výrobku.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xx uchovávají při xxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X x xxxxx po xxxx nejdéle 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou, xxxx xx dobu xxxxxxx 48 hodin xx xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxx cestou.
(4) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (suchý xxx) xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx chlazením xxxx xxxxxxxxxxx vložkami xx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jejich xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx xx semen, plodů xxxx jader xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
c) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx získaný z xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx živočišných xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl získán xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, živočišných xxxx a xxxxx xxxx jejich směsí, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx jedlý xxx x xxxx nebo xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx s jedlými xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxxx mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, zmrzlin x xxxxxxxxx krémů x xxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxx selského | |
Smetana | tekutá | ke xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxxx xxxx | ||
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxx podmáslí | ||
kysaný xxxxxx | ||
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx | ||
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxxx výrobek obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxx xxxxxxxxxxx | Xxxxx | |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku | ||
Máslo x xxxxxx obsahem tuku | ||
Máslo xxxxxx | ||
Xxxxxxxxxxx xxxxx | ||
Xxxxxx | xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx | ||
Xxx | xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx mazem zrající x xxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx | ||
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxx selské xxxxx bez standardizace
|
nejméně 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
|
nejméně 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: polotučné
|
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx nízkotučné
|
méně než 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
|
Smetana
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xx šlehání
|
nejméně 30,0
|
Smetana xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového
|
nejméně 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
nejméně 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
|
Jogurt xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
|
nejméně 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků s xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x další mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
107
|
&xxxx;
Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx připravený x xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx mléčného kvašení 106 x xxxxxxxx 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě základní xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
Druh výrobku
|
Neslazené
|
Slazené*)
|
||||
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
nejméně 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
nejméně 28,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejméně 17,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
z xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx poměr =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
Sušené xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx nízkotučné
|
nejvýše 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Tabulka 7 - Máslo xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxx x % hmotn
|
Obsah xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
|
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % hmotn.
|
Sušina x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx vztahu x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx hmotě sýra
% XXXXX =
|
g vody . 100
|
100 - x xxxx
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx přesahujícím rozsah xxxxx charakteristiky se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx v sušině x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
|
Plnotučný
|
nejméně 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
Odtučněný
|
méně xxx 10,0
|
Poznámka: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx musí dodržet xxxx xxxxxxxx charakteristiku
% x.x.x. =
|
g xxxx . 100
|
100 - x vody
|
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx v sušině x %
|
Tučný
|
nejméně 38,0
|
Polotučný
|
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
|
Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx nezrající
|
čerstvý
termizovaný
|
Sýr xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx hmotě
|
z xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx povrchu
|
Plísňový xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx charakteristiky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Ve xxxxxxxxxxx normách mohou xxx uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
44,0
|
55,0
|
44,0
|
|
50,0
|
43,0
|
|
45,0
|
41,0
|
|
40,0
|
39,0
|
|
35,0
|
36,0
|
|
nízkotučný
|
30,0
|
33,0
|
25,0
|
31,0
|
|
20,0
|
29,0
|
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx dělí na xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx x sušině (x %) v xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx i xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx výrobu tavených xxxx a tavených xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sýrový xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana
|
pouze pro xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx složky
|
ne
|
ano
do xxxx xxx. obsahu 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx finálního výrobku x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx dodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x že se xxxxxxx o xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení mléka x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a tvaroh
|
do 125 g
|
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová vodová s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová | podle použité xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x rostlinným tukem |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a mražených xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | nejméně 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 | nejméně 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *) | nejméně 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx x xxxxxx s xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx s xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Poznámka: *) xxxxxxxxx tuk
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
|
|
nad 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
|
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé tuky x xxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx x xxxxxx směsi | |
Číslo xxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 0,6 |
Číslo xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxx xxxxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxx xxx 105 °C % | xxx. 0,2 |
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové rostlinné xxxx x xxxxx | ||||||
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx erukové | Palmový | Slunečnicový | Sójový | Kokosový | Olivový | |
Hustota (xx/x3) xxx 15 °X | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x x/xx | xxx. 15 | xxx. 12 | xxx. 15 | max. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ z xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v % | ||||||
X 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
C 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | max. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
X 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | max. 1,0 |
X 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | max. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
C 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | max. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | xxx. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
X 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
X 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
X 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Tabulka 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
Xxxxx peroxidové (xxxx. xxx. kysl./kg) | max. 10,0 |
Xxxxx kyselosti (mg XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx vody x těk. látek | max. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx fáze | Číslo peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxxxx s velmi xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
Xxxxx tuku % xxxxx. | Xxxxx vody % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX/x xxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxx emulgovaný xxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Směsný xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Směsný emulgovaný xxx s velmi xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx tuk xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx sádlo
Domácí xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx vepřové xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx těkavých xxxxx při 105 °X v % xxxxx. max. | 0,25 | 0,30 | |
Č. xxxxxxxxx x mg KOH/g xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % hmotn. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max. | 0,00 | 0,005 | |
Relativní xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Xxxxx xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | ||
Titr mastných xxxxxxx | 32 - 45 | ||
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 192 - 203 | ||
Č. jodové xxxxx Xxxxx | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx tání °C | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
Xxxxxx xxx xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °C x % xxxxx. max. | 0,30 | |
Č. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Index xxxx xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. xxxxxxxxxx xx KOH/g | 190 - 200 | 190 - 202 |
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx. | 10 | 12 |
Xxx tání °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks balení
|
nad 500 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), h), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 77/2003 Sb. s účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.