Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 28.12.1999.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným výrobkem xxxxxxx odvozený xxxxxxx x mléka, přičemž xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, jen když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený na xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx získaný sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx působením xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx sýrem nezrající xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx nezrající xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
l) zrajícím xxxxx sýr, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx formě xxxxxx xxxx x tuku,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx máslo dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx data xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx procesu a xxxx balením k xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx do 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx určených k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze základní xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x po naplnění xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x nižší.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, krémovitá, bez xxxxxx, xxxxxxx krystalů x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx viditelné částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx složek v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx výrobku.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x nádobách x přímému prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmražené xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx o teplotě - 8 °C x nižší po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxx nejdéle 48 xxxxx po xxxxxxxx, pokud byly xxxxxxxx teplou xxxxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxx prodeji xx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxx balené výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) xxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx chlazením xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx tukem x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk x olej xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným tukem xxxxxxxxxx tuk s xxxxxxx xxxxxxxx tuku x celkového obsahu xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových tuků 20 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích, které xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů x jedlých xxxx x xxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§17
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, §8 x 13, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx č. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx



xxxxxxxxxx


xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx


xxxxxxxxx



xxxxxx


Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku smetanový


jogurtové xxxxx



xxxxxxxxxx xxxxx



xxxxx



xxxxxxxx mléko



kysané xxxxx xxxx



xxxxxxxxx zákys



kysaná xxxx



xxxxxxxx smetana



kysané podmáslí



kysaný xxxxxx



xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx


Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx



Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx



Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxx



Xxxxx se smetanovým xxxxxxx



Xxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku



Máslo x xxxxxx obsahem xxxx



Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxxxx máslo



Tvaroh

měkký nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx

xxxxxxxxxxx


xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxx


Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx



xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx uvnitř xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, bílý



extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxx



xxxxxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x mikrobiologické xxxxxxxxx xx skupiny mléčných xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx bez standardizace
 
nejméně 3,3
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx částečně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
 
nejméně 8,5
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
&xxxx;
1,5 - 2,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,3
&xxxx;
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxxxxxx xxxx v % hmotn.
 
Smetana
 
nejméně 10,0
 
Smetana xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
Smetana xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
 
Druh výrobku
 
Obsah xxxxxxxx tuku v % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
 
 
Kysaná xxxxx xx. xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
 
Jogurt xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
 
nejméně 8,2
&xxxx;
Xxxxxx bílý nízkotučný xxxx odtučněný
 
méně než 0,5
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx složky xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
 
Název xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x další xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení
 
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
&xxxx;
107
&xxxx;
Xxxxxx mléko, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
106
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek zkvašujících xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v xxxxxxxxx x mezofilními a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx však xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx tuk
 
Mléčná sušina xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxxxx smetana
 
nejméně 15,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
 
nejméně 16,0
 
 
nejméně 14,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejméně 17,5
 
nejméně 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
 
 
nejvýše 1,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x slazeného xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 % xx 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx poměr =
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
 
Sušené xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
 
Sušené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
12,0 - 14,0
 
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuku x % hmotn
 
Obsah xxxxxx v %
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
 
nejvýše 2,0
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejvýše 41,0
&xxxx;
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah tuku x % hmotn.
 
Sušina x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx sýra
 
% XXXXX =
 
g xxxx . 100
&xxxx;
100 - x xxxx
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
% VVTPH*)
 
Extra xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
 
Tvrdý
 
49,0 - 56,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
54,0 - 63,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
63,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x sušině (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
Xxx v sušině x %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
Poznámka: *) Xxxxxxxx sýra xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx dodržet xxxx uvedenou charakteristiku
 
% x.x.x. =
 
g xxxx . 100
 
100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx tuku x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
 
Tučný
 
nejméně 38,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
15,0 - 25,0
 
Nízkotučný nebo xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
 
Odtučněný xxxx měkký xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra podle xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x mazem xx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x celé xxxxx
&xxxx;
x xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zařazení xxxxx tradičně vyráběných xxxxxxxxxxxx sýrů. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxx x sušině x %
&xxxx;
Xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
70,0
&xxxx;
45,0
&xxxx;
&xxxx;
60,0 x 65,0
 
44,0
 
 
55,0
 
44,0
 
 
50,0
 
43,0
 
 
45,0
 
41,0
 
 
40,0
 
39,0
 
 
35,0
 
36,0
 
nízkotučný
 
30,0
 
33,0
 
 
25,0
 
31,0
 
 
20,0
 
29,0
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Obsah xxxxxx (v %) xxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx roztíratelnost xxxxxxx. Toto ustanovení xxxxx xxxxxxx i xxx xxxxxx sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx x xxxxxx roztíratelný xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nepojmenovaný
 
 
Máslo, xxxxxxx xxxx, smetana
 
pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném sýru
 
ano
za xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx
&xxxx;
Xxxxx sůl
 
ano
 
ano
 
ano
 
Bakteriální xxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx*)
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)
&xxxx;
xx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx výrobku x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx nepřekračujícím xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx finálního výrobku x za xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx charakteristickou xxxx x že xx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
do 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x tvaroh
 
do 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx balení
 
do 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxx
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx
xxxxxx
x rostlinným xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxx

Xxxxxxx sušina

Mléčný xxx

Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx


%

%

%

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový

nejméně 30,0

xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 2,5

Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

nejméně 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 20,0

0

0

Xxxxxxxx x mražený krém xxxxxx s xxxxxxxx **) **)

xxxxxxx 15,0

0

0
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx obsahu xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a ochucujících xxxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx nebo x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk nebo xxxxx olej
 
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx rostliny
 
 
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx a xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x

xxx. 0,6

Číslo xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx deklarované xx XXX/x

xxx. 4,0

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

xxx. 10,0

Xxxxx těkavé xxx 105 °C %

xxx. 0,2

Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové rostlinné xxxx x xxxxx


Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °X

913-918

921-925

922-926

924-928

925-938

914-919

Xxxxx xxxxxxxxxx (mg KOH/g xxxxx)

188-193

190-209

188-194

189-195

248-265

188-196

Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)

110-126

50-55

110-143

120-143

6-11

80-88

Xxxxx nezmýdelnitelných látek x x/xx

xxx. 15

max. 12

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 18

Brassicasterol/ x xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 5

-

-




Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x %

X 6:0

-

-

-

-

xxx. 1,2

-

X 8:0

-

-

-

-

3,4-15

-

X 10:0

-

-

-

-

3,2-15

-

X 12:0

-

xxx. 1,2

-

-

41-56

-

X 14:0

-

0,5-5,9

-

xxx. 0,5

13-23

xxx. 1,0

X 16:0

2,5-6

32-59

3-10

7-14

4,2-12

9-17

X 16:1

-

-

xxx. 1,0

-

-

xxx. 3,0

X 18:0

0,9-2,5

1,5-8,0

1-10

1,4-5,5

1,0-4,7

2-4

X 18:1

50-67

27-52

14-65

19-30

3,4-12

60-82

X 18:2

18-30

5-14

20-75

44-62

0,9-3,7

7-21

X 18:3

6-14

max. 1,5

xxx. 1,5

4-11

-

xxx. 1,5

X 20:0

0,1-1,2

-

max. 1,5

xxx. 1,0

-

-

X 20:1

0,1-4,3

-

-

-

-

-

C 22:0

xxx. 0,5

-

xxx. 1,0

-

-

-

X 22:1

xxx. 2,0

-

-

-

-

-
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx tuk

Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)

max. 10,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)

xxx. 0,4

Xxxxx vody x xxx. látek

max. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx


Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX/x xxxxxx fáze

Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg

Margarín

nejméně 80,0

xxxxxxx 20,0



Xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

max. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)


Xxxxx tuku % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx kyselosti xx XXX/x tukové fáze

Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 31,0

xxxxxxx 71,0


Poznámka: *) Xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx


Xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx sádlo

Obsah těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. max.

0,25

0,30

Č. xxxxxxxxx x mg XXX/x xxx.

1,20

1,30

2,50

X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx max.

10,00

16,00

Nečistoty x % xxxxx. xxx.

0,05

0,05

Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.

0,00

0,005

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)

0,894 - 0,906

Xxxxx xxxx xX 40 °C

1,448 - 1,461

Titr mastných xxxxxxx

32 - 45

Č. xxxxxxxxxx mg KOH/g

192 - 203

X. xxxxxx xxxxx Xxxxx

45 - 70

Xxxxxxxxxxxxxxx látky g/kg xxx.

10,0

Xxx xxxx °X

28 - 40

25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj


Hovězí xxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxx jedlý

Obsah xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.

0,30

X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.

1,50

2,50

X. peroxidové xxxx. per. xxxx./xx xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.

0,05

Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.

0,00

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)

0,893 - 0,898

0,893 - 0,904

Xxxxx xxxx xX 40 °X

1,448 - 1,461

Titr xxxxxxxx xxxxxxx

42,5 - 47,0

40,0 - 49,0

X. xxxxxxxxxx xx XXX/x

190 - 200

190 - 202

Č. xxxxxx xxxxx Wijse

32 - 47

32 - 50

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.

10

12

Xxx xxxx °X

40 - 45

42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 litru
 
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
s xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.