Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx výrobek vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx působením xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx nezrající xxx x převládajícím kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx prokysání xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, který xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od data xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
r) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin z xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx se působením xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje zdravotní xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx procesu a xxxx balením k xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx od 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) druhem a xxxxxxxx,
x) podskupinou, podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx tuku,
d) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx jako mléko xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx smetany se xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx tekutá xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelným xxxxxxxx nad 100 °X.
(6) Xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(8) Mlékárenské xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) názvem xxxxxxx, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem xxxx xxxx skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx xxxxxxx, datum vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 tabulce 11,
x) xxxxxxx tuku nebo xxxx x sušině,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" se xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx lze xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
d) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
f) použitou xxxxxxxxxx složkou,
g) upozorněním "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx jedlá sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný mléčný xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny.
(15) Jako "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, máslo xx 20 dnů xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx prokysání xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Datem xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x tekutá xxxxxxx, xxxxx byly tepelně xxxxxxxx pasterací,
b) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx máslo,
f) stolní xxxxx,
x) xxxxxx,
x) čerstvý xxxxxxxxx xxx.
(17) Mléko x xxxxxx výrobky xx xxxx označují xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx vyroben x více xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx hospodářského zvířete, xx kterého xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx se označí x názvu "s xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx podíl xx xxxxxxx činí xxxx než 10 %.
(18) Název "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx výrobku.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, sýrová xxxxxx, salámový tavený xxx".
(21) Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxx teplotě do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx ze smetany, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
b) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
x) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx zmrzlina vyrobená xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xx naplnění do xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x mražené krémy xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx být název xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny tuto xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a mražený xxxx xxx označit xxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx označen.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx výrobky jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, větších krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek v xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °C x xxxxx. Hlubokozmrazené xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě se xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x registrování xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x mrazicích xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x závislosti xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx tuhém stavu,
x) rostlinným tukem x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx živočichů a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx jejich xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a přeesterifikace, xxxx směsi xxxxxxxxx xxxx x jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x jedlými xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky na xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x xxxxx se xxxx uvede i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx celkový obsah xxxx.
(6) U xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxx xxxx x tukové složce x % hmotnostních xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx studena" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx studena.
(9) Označení "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx lůj tavený, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 dnů xx xxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx dosavadní xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně polotučného
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
|
|
|
acidofilní xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo jemný
polotučný
tučný
|
termizovaný
|
|
tvrdý xxxx na strouhání xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx v xxxx xxxxx
x plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
kasein xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Účinnost xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxx plnotučné (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Odstředěné mléko | nejvýše 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh výrobku | Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 | |
Podmáslí | méně xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx výše uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky smí xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx kultura xxxxxxx x 1 g | Mléčná xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx mléko | Lactobacillus acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený z xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x kvasinek zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a mezofilních x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x symbióze | bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx -xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Zahuštěný xxxxxx výrobek
Druh výrobku | Neslazené | Slazené*) | ||||
Mléčný xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx tukuprostá | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | nejméně 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | nejméně 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 8,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 17,5 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 24,0 | nejméně 20,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 4,0 - 4,5 | 4,0 - 4,5 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1, |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x slazeného xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 50,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | méně xxx 26,0 |
z toho xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx nízkotučné | nejvýše 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Máslo xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah xxxxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | xxxxxxx 2,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | |
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | |
Xxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % hmotn. | Sušina x % hmotn. |
Pomazánkové xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Sýr x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx vody v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% XXXXX = | x vody . 100 |
100 - x xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxxxxx 51,0 |
Tvrdý | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 63,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 63,0 |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zařazení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních sýrů xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx x % |
Vysokotučný | nejméně 60,0 |
Plnotučný | nejméně 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx sýra xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx uvedenou charakteristiku
% x.x.x. = | g xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Odtučněný xxxx xxxxx nebo xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
Xxx nezrající | čerstvý |
termizovaný | |
Sýr xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x mazem xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x xxxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř hmoty |
dvouplísňový |
U xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zařazení xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx sýrů. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x xxxxxx v % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
nízkotučný | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxxxxxx. Obsah xxxxxx (v %) xxxx být xx xxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx (x %) v xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x tavených xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx jiná xxx xxx | Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku | ano | ano |
Ostatní xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx v množství, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x množství xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx finálního xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, že mají xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x že xx xxxxxxx o xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) zdravotně xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 g
|
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dalších mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tukem
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
|
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém s xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina vodová x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně než 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Poznámka:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
|
|
nad 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo olej xxxxx rostliny
|
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
|
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé tuky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje lisované xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx KOH/g
|
max. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
Látky xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x oleje
|
||||||
Řepkový x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °C (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx jednotlivé jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
0,3 - 3,5
|
C 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
1,0 - 2,5
|
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
ND
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (obsah xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Ztužený a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x tukové xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Margarín x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx určením účelu xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx vzduchem. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx se xxxxx xxxxx o xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, tuk xx vaření x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx peroxidové mekv. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx obsahem tuku
|
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
max 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx emulgátoru lze xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve výrobku xx xxxxx lišit x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx tuk pomazánkový, xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx tuky
Tabulka 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X x % xxxxx. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
Č. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max.
|
|
0,05
|
0,05
|
Obsah mýdel x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
|
|
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Hovězí xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °C x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti x xx KOH/g xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx kyselin
|
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
10
|
12
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", xx xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.