Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že xxxxx xxxxxxxx pro jeho xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx kterékoliv xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx výrobek v xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x obsahem vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné bílkoviny x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx xxxxxxx neošetřený xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) máslem xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxx xx xxxxx emulze xxxx x tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od data xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx produkt při xxxxxx sýrů, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx se působením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) termizací xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx nebo zastavení xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Účinnost xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, který xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(6) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Mlékárenské xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem xxxx xxxx skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx soli x xxxxxxxx xxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx vyskladnění x mrazírenského skladu. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xx skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx prodejce.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Tvaroh xxxx být označen
a) xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(13) Xxx se xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x název xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx i názvem xxxxxxxxxx, pokud tavený xxx splňuje požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulkách 13 a 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x sušině,
e) xxxxxxx sušiny,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) upozorněním "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinou xx xxxxx mléko x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx názvem xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Jako "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, máslo xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx a xxxxxxxxx sýr, xxxxx xxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x xxxxxx smetana, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) tvaroh,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Mléko x xxxxxx výrobky xx xxxx označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X mléka x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx xxxxx hospodářských zvířat, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka ve xxxxxxx se označí x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx činí xxxx než 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" lze použít x tekutých xxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx mléčné xxxxxxx tvoří nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(20) Pro xxxxxxxxxxxx výrobky ze xxxx lze použít xxxxx "sýrový dort, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx tavený xxx".
(21) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 3.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků, xx. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx název xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx i xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) xxxxx použitých suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx jejich xxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuk xxxx xxx takto označen.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx vysoký, xxx zajistil charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °C x nižší. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx xxxxx x jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu. Xxx xxxxxxxx se xxxx teplota xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jejich xxxxxxx do xxxxx xxxx povoleno.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx x olej xxxxxxx ze xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx jatečných zvířat, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, včetně ztužených xxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx ztužených xxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx se označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového xxxx x xxxxx se xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx tuku se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí x xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny výhradně x tuků a xxxxx rostlinného původu x xxxxxxxxx maximálně 2 % hmotnostních xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx byly získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx tuky x xxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °C,
x) x živočišných xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) u ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx dosavadní xxxxxxxx.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
|
Skupina
|
Podskupina
|
Mléko
|
tekuté
|
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
|
zahuštěné
|
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
|
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
|
termizovaný
|
|
tvrdý xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x plísní xx povrchu
s plísní xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v xxxxxx xxxxxx, bílý
|
|
|
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Účinnost xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a na xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (bez standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn. |
Smetana | nejméně 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Jogurt xxxx smetanový | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Jogurt xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx kysaného xxxxxxx | Xxxxxxx kultura xxxxxxx x 1 x | Xxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x další xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 106 Lactobacillus xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze | bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx mléčný xxxxxxx x bifido -xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx tukuprostá | |
% hmotn. | % xxxxx. | % hmotn. | % hmotn. | % xxxxx. | % hmotn. | |
Zahuštěná smetana | nejméně 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx mléko | nejméně 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | nejméně 8,0 | ||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 17,5 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 24,0 | xxxxxxx 20,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 4,0 - 4,5 | 4,0 - 4,5 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1, |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x slazeného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 % xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 50,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah tuku x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx v % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 2,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | |
Xxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku | nejvýše 61,0 | |
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx sýra
% XXXXX = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxxxxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 63,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 63,0 |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zařazení xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x sušině (v xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx v sušině x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Poznámka: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx musí dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% x.x.x. = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Tabulka 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx na xxxxxxx | |
x celé xxxxx | |
x xxxx | x tvorbou charakteristické xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx charakteristické xxxxxx xxxxxx hmoty |
dvouplísňový |
U xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x xxxxxx v % | Xxxxxx v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx tavené xxxx dělí xx xxxxxxxx xx tuhé x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx (x %) v xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx sýr | Tavený xxx x xxxxxx roztíratelný xxx | Xxxxxx sýrový výrobek | |
druhově xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku | ano | ano |
Ostatní xxxxxx složky | ne | ano do xxxx xxx. obsahu 5 % xxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra |
Jedlá sůl | ano | ano | ano |
Bakteriální xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dodat xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx | ||
Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x množství nepřekračujícím xxxxx xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxx finálního xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx mají xxxxxxx xxxxx charakteristickou xxxx a že xx xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení mléka x mléčných výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 ks balení
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
Máslo xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
do 250 g
|
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx mléčný
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
nejméně 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vodová x příchutí **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx rostliny
|
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x oleje
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx kyselostimg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje lisované xx xxxxxxx x xxxxx deklarovanémg KOH/g
|
max. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 C %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (kg/m3)
|
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
max. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky a xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
C 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
C 18:1
|
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
C 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
C 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x těk. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH /x xxxxxx fáze
|
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /kg
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Margarín x nízkým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx určením účelu xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzduchem. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % od deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx obsahem tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /g xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx sníženým obsahem xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
max 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx xx xxxxxxx xx nesmí lišit x xxxx xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a obsah xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx vaření x xxxxxx apod.
Živočišné tuky
Tabulka 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sádlo
|
Obsah xxxxxxxx látek xxx 105 °C v % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x max.
|
1,20
|
1,30
|
2,50
|
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
|
|
0,05
|
0,05
|
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
|
|
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
|
10,0
|
|
Bod tání °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
25 - 45
|
Tabulka 6 - Hovězí lůj
Hovězí xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
|
do 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a hlubokozmrazené xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "e", xx xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.