Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, jen xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku nejméně 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, tepelně neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx nebo smetany x obsahem vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx prokysání,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx sýr, x xxxxxxx po prokysání xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) máslem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx sýrů, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konečného mléčného xxxxxxx,
z) termizací xxxxxxx ošetření mléčných xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Účinnost od 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx tuku, který xx pro jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx smetany xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Kysaný mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný výrobek, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(8) Mlékárenské xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx xxxxx x stolní xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx.
(9) U xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu. Xxxxx výroby označuje xx spotřebitelský xxxx xxxxxxx, xxxxx vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx
x) názvem druhu, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulce 8,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx označen
a) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx nebo xxxx v sušině,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Název "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx x xxxxxxx x tvarohu s xxxxxxx nejméně 30 % tuku x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx označuje
a) xxxxxx druhu,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 2 tabulkách 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx se označuje x xxxxx xxxxxxx x xxxx lze xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
d) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z nepasterovaného xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinou xx xxxxx mléko a xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Jako "xxxxxxx" xxx označit xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx výroby a xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřen.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx pasterací,
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) stolní xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Mléko x mléčné xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx hospodářského zvířete. X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx vyroben x více druhů xxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxx se mléko xxxxxx hospodářského xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x tekutých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(19) Názvem "xxxxxx" lze označit xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky ze xxxx xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných výrobků xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx smetany, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
c) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobená xx xxxxxxxx směsi, xxxxx byla připravena xxxxxx cestou x xx xxxxxxxx do xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx xx uvede x xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuk musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx musí xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x nádobách x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x nižší. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx minus 18 xX nebo xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxx 15 oC. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx musí být xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jejich xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x závislosti na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx v tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) rostlinným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx ze semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x olejů nebo xxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně ztužených xxxx,
x) pokrmovým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel procesem xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x olej xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x xxxxxxx xxxx a oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx tuku x celkového obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X jednodruhového xxxx x xxxxx se xxxx uvede i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx tuku se xxxxxxx označení vyjadřující xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) U xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx obsah tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx syrového xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé výrobky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§14
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx chráněny xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) u živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. ledna 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§17
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
 
 
zahuštěná
 
 
 
sušená
 
 
Kysaný xxxxxx výrobek
 
jogurt
 
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
 
 
 
kysaná xxxx xxxxxxxx smetana
 
 
 
kysané xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx mazem
zrající x xxxx xxxxx
x plísní xx xxxxxxx
x plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxx plnotučné (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx standardizace)

nejméně 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Odstředěné mléko

nejvýše 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.

Smetana

nejméně 10,0

Smetana xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového

nejméně 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx mléka xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx bílý xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx výše uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx nejvýše 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Název xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx kultura xxxxxxx x 1 g

Mléčná xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x další mezofilní, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo směsné xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Kysaný mléčný xxxxxxx s xxxxxx -xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx sp. x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx obou základních xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

Druh xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

nejméně 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 8,0


Zahuštěné xxxxx částečně odtučněné

nejméně 1,0

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 17,5

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 24,0

nejméně 20,0

z xxxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5



4,0 - 4,5



Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,


Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % až 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 50,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

z toho xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx máslo

nejméně 80,0

xxxxxxx 2,0

Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx

xxxxxxx 75,0


Máslo se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0


Xxxxx s nízkým xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % hmotn.

Sušina x % hmotn.

Pomazánkové xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Sýr x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě sýra

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x xxxx

Xxx

% VVTPH*)

Extra xxxxx

xxxxxxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 63,0

Xxxxx

xxxxxxx 63,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx sýrů s xxxxxxxx přesahujícím rozsah xxxxx charakteristiky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x sušině (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0
Poznámka: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx tuku x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx charakteristiku

% x.x.x. =

x tuku . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x sušině x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Nízkotučný nebo xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx zrající

na xxxxxxx


x xxxxx na xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x xxxx

x tvorbou charakteristické xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx specifičtější xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje

Tavený xxx

Xxx x xxxxxx v %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

nízkotučný

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx ve xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx roztíratelnost xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx i xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx jiná xxx sýr

Tavený sýr x tavený xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek


druhově xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana

pouze pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx účinkem)

ne

ne

ano

Koření a xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dodat xxxxxxxxx výrobku charakteristickou xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x množství xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx finálního xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx pouze charakteristickou xxxx x xx xx xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx balení
 
Sušený xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 ks balení
 
nad 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x tvaroh
 
do 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 ks balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx balení
 
Máslo xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová
 
vodová
 
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
 
Mražený xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
 
Mléčný xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový
 
nejméně 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
 
nejméně 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx tukem *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
méně než 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx balený
 
do 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 ml nebo x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx rostliny
 
 
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x mléčné xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx uvedených v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
 
Číslo xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx deklarovanémg XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
 
Látky xxxxxx xxx 105 C %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx a xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
 
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
 
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
 
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky a xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
 
ND - 1,0
 
C 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
 
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
 
8,0 - 13,5
 
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
 
C 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
 
C 18:1
 
50,0 - 70,0
 
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
 
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
 
C 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
C 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
 
0,3 - 1,5
 
ND - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
 
ND
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Ztužený x xxxxxxxx tuk
 
Číslo peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x těk. látek
 
max. 0,5
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
 
 
Obsah xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH /x xxxxxx fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Margarín x nízkým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx deklarovaného procentického xxxxxx xxxx x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx jako směsný xxx. Směsný emulgovaný xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrný xxxxx xxxx ve výrobku xx xxxxx xxxxx x xxxx než 1 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx průměr stanovení xxxxxx tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °C x % hmotn. max.
 
 
0,25
 
0,30
 
Č. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx kyselin
 
 
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
 
 
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Tabulka 6 - Hovězí lůj
 
 
Hovězí xxx výběrový
 
Hovězí xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. kyselosti v xx KOH/g xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max.
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx max.
 
10
 
12
 
Bod xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
 
do 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis č. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. s účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) vyhlášky č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění vyhlášky x. 24/2001 Xx.