Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx odvozený xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou být xxxxxxx, jen xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně neošetřený xx xxxxxxx procesu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx odpařením xxxx x mléka nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx získaný sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx prokysání,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx sýr, u xxxxxxx xx prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) máslem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx data xxxxxx při teplotách xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx působením xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx tekuté mléko xxxx tekutá smetana, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx tuku,
c) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem xxxx xxxx xxxxxxx máslo x stolní máslo,
c) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxxxxx
x) názvem druhu, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) obsahem tuku,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky stanovené x příloze x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(12) Název "xxxxxxxxx krém" se xxxxxxx x xxxxxxx x tvarohu x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku v xxxxxx, obsahujících cukr.
(13) Xxx xx označuje
a) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx přírodních sýrů xxx dále označit xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx tavených xxxx xx označuje x xxxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud tavený xxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx tuku nebo xxxx x sušině,
e) xxxxxxx sušiny,
f) použitou xxxxxxxxxx složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", pokud xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx mléko nebo xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně ošetřeny xxxxxxxxx, máslo xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) stolní xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx x mléčné výrobky xx dále označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx hospodářského xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx vyroben x více druhů xxxxx hospodářských zvířat, xxxxxx se mléko xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Ostatní xxxxx mléka ve xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx než 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x tekutých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx mléčné xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx tavený xxx".
(21) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x mléčných výrobků xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxxxx mléčných výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné mléko, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou a xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx teplotu - 18 °C a xxxxx.
§7
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x mražené krémy xx xxxxxxxx názvem xxxxx a skupiny. X xxxxxxx vodových xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu zmrzliny x xxxxxxxxx krému xx xxxxx i xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému, xxxxx byly ochuceny xxxxx látkou určenou x aromatizaci, je xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx a mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být tato xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx musí xxx takto xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx krystalů x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx viditelné částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx xx oběhu xx spotřebitelském balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx. Hlubokozmrazené xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin minus 18 xX xxxx xxxxx x jsou xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx minus 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a uchovány xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx, x xxxxxxxxx boxech x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx xxxxx stavu,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem jedlý xxx x olej xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx jatečných zvířat, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných tuků x olejů xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx prošel procesem xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx a xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) emulgovaným xxxxx jedlý xxx x xxxx nebo xxxx ztužených nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x jedlými xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x xxxxx xx xxxx xxxxx i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 a 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx celkový obsah xxxx.
(6) U xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx vyznačí x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx složce x % hmotnostních xxxx x x xx 100 g xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x margarínů, které xxxx xxxxxxxx výhradně x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "lisovaný xx xxxxxxx" lze xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx vyroben xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °C,
x) u xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Do 1. ledna 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx dosavadní xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
|
|
|
acidofilní xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v solném xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Selské xxxxx (bez standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Mléko xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Jogurt xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxx xxx 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx odtučněný | méně xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx kultura xxxxxxx x 1 g | Mléčná xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení | 106 Lactobacillus xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. bulgaricus | 107 |
Kysané xxxxx, xx. smetanového zákysu, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys xxxxxxxxxx xx z kvasinkových xxxxxx rodu Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx -xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí však xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx tukuprostá | |
% hmotn. | % xxxxx. | % hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | nejméně 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | nejméně 8,0 | ||
Zahuštěné xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 17,5 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 24,0 | nejméně 20,0 |
z xxxx polotučné | 4,0 - 4,5 | 4,0 - 4,5 | ||||
Zahuštěné xxxxx odtučněné | nejvýše 1,0 | nejvýše 1, |
Xxxxxxxx: *) Přídavek xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 50,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně odtučněné | méně xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx v % |
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 2,0 |
Xxxxx se smetanovým xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | |
Máslo se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | |
Xxxxx s nízkým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Pomazánkové xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % hmotn. | Sušina x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx
% XXXXX = | x vody . 100 |
100 - x tuku |
Sýr | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxxxxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 63,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 63,0 |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx přesahujícím xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zařazení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu tuku x sušině (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x sušině x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Poznámka: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx uvedenou xxxxxxxxxxxxxxx
% x.x.x. = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný nebo xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Odtučněný xxxx měkký nebo xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně vyráběných xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx normách mohou xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx sýr | Tuk x sušině x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx tavené xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Obsah xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) v xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obdobně i xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx xxx sýry xxx xxxxxx tavených xxxx x tavených xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx xxx | Xxxxxx sýr x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx sýrový výrobek | |
druhově xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku | ano | ano |
Ostatní xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx výše xxx. obsahu 5 % xxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxx sýru | ano za xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx sůl | ano | ano | ano |
Bakteriální xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx účinkem) | ne | ne | ano |
Koření x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dodat xxxxxxxxx výrobku charakteristickou xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x množství nepřekračujícím xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x za xxxxxxxxxxx, xx mají xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx výrobku
|
Celková xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
nejméně 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém s xxxxxxxxxx tukem *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
nejméně 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x příchutí **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx tuku x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Příloha x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx živočicha
|
ztužený tuk
|
||
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je zařazen xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje a xxxxxx směsi
|
||||||
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx KOH/g
|
max. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /kg
|
max. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °C (kg/m3)
|
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
ND - 1,0
|
C 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
C 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
50,0 - 70,0
|
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
0,1 - 0,6
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
C 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx vody x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Margarín*)
Obsah xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx fáze
|
Číslo xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
|
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx o více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx obsahem xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Směsný xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % mléčného tuku x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve výrobku xx nesmí xxxxx x xxxx než 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °C x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v mg XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
|
|
45 - 70
|
|
Nezmýdelnitelné látky x/xx max.
|
|
10,0
|
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Tabulka 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti x xx KOH/g xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx max.
|
10,00
|
16,00
|
Nečistoty x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 litrů
|
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy x jedlé tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.