Právní předpis byl sestaven k datu 30.12.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka působením xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx bílkovin nad xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) taveným xxxxx sýr, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku tavicích xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx formě emulze xxxx x tuku,
x) čerstvým xxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od data xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) mléčným bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek vznikající xxxx vedlejší produkt xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx označena
a) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x tekuté xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx tepelného ošetření.
(5) Odstředěné xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "x velmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tucích" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx být uvedeny xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxx v xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx uvedeného označení xxxx být o xxxxx třetinu nižší.
(6) Označení podle xxxxxxxx 5 musí xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx pozadí a xxxxx jej překrývat xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx obrazová xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx trvanlivá xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx smetana, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelným xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen
a) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx přidáno xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx výrobek, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
b) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxx u soleného xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx označuje xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 tabulce 11,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxx mléko, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx vápenatý.
(14) Xxxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 9, 10 a 12,
c) u xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxxxx x xxxx lze xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx tavený sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx výrobek xxxxxxx v souladu xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, sýrařské kultury, xxxxxxx a chlorid xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx sůl do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx než 5 % laktózy..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "čerstvé" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřen.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx smetana, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) kysané xxxxxx výrobky,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx máslo,
x) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx výrobků x kravského mléka xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx zvířete xxxxxx. Xxxxx je mléko xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x názvu "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx xxxx xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx nápoj" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Názvem "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, x němž xxxxx xxxx mléčné výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(22) Názvem "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x němž xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx sýrů lze xxxxxx názvy "sýrový xxxx, sýrový dezert, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxx x xxxx x tvarohů xxxxx xxxxxxxxx až xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx, u zrajících xxxx xx připouští xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Údaj o xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x případě, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a uvádějí xx oběhu při xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) mraženým xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní směsi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x xx naplnění xx xxxxx xxxxx zmrazena xx teplotu - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx být název xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) U xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx uvést v xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx složky, u xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % hmotnostních.
(6) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx takto xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné částice xxxxxxxxx chutících xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX nebo xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x nižší, x mrazicích xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx samovolně roztátých xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x závislosti na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx živočišných produktů,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
x) pokrmovým xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a jedlých xxxx a xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x olej xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx s xxxxxxx xxxx a oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným tukem xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx a jedlý xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného tuku xx vyznačí i xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx v x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně x xxxx a xxxxx rostlinného původu x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx obsah xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx xxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx byly získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx vepřové sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx jednotlivé výrobky xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují tak, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u ztužených x pokrmových xxxx 20 °C.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 dnů xx počátku xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
|
Skupina
|
Podskupina
|
Mléko
|
tekuté
|
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
|
zahuštěné
|
částečně xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
|
|
|
acidofilní mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx strouhání xxxx ke xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % hmotn./hmotn. | Obsah sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Selské xxxxx (bez standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Kysaná xxxxx vč. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Jogurt xxxx smetanový | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx xxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx kysaného xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 106 Lactobacillus xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx směs Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus | 107 |
Kysané xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a kysané xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení x symbióze | bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Kysaný mléčný xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx kromě základní xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | nejméně 16,0 | nejméně 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Zahuštěné mléko xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx zahuštěného xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 až 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetana | nejméně 42,0 |
Sušené xxxxx plnotučné | nejméně 26,0 |
Sušené xxxxx částečně odtučněné | méně xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah tuku x % hmotn. | Obsah xxxxxx x % | Xxxxx xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | nejvýše 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Máslo xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Máslo s xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx máslo | nejméně 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% XXXXX = | g xxxx . 100 |
100 - x tuku |
Sýr | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Poznámka: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýrů podle xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Polotučný | nejméně 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Odtučněný | méně xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx obsahu xxxx x sušině xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx charakteristiku
% tuku x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - x vody |
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině
Tvaroh | Tuk x xxxxxx x % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx než 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx | xxxx než 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x toho | s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx konzistence xx xxxxxx xxxx xxxx xx polotuhé xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx sušiny (x %) musí být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx než xxx | Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr | Tavený xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx mléčné složky | ne | ano do xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx taveném xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx sýra |
Jedlá xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx zelenina | podle xxxxx výrobku v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny | ano v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx dodávat pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx nejedná x cukry | ano |
Poznámka: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Kaseiny potravinářské
Kasein xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | nejméně 90,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx kyselost, vyjádřená x ml X xxxxxxx NaOH na 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Obsah xxxxxx (xxxxxx X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | nejvýše 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx v 25 x |
Xxxxxxx 16 - Kaseináty
Kaseináty | |
Obsah vlhkosti | nejvýše 8,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x sušině | nejméně 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém mléčný
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
nejméně 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený krém xx bázi ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx tukem *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně než 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, pocházejících ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého balení
|
|
do 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
|
|
nad 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha č. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx tuk
|
|
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x oleje
Uvedené hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje x xxxxxx směsi
|
||||||
Číslo kyselostimg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové mekv. xxx. xxxx. /kg
|
max. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx erukové
|
Palmový
|
Slunečnicový
|
Sójový
|
Kokosový
|
Olivový
|
Hustota xxx 15 °C (kg/m3)
|
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
max. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
C 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
50,0 - 70,0
|
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
C 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
C 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx tuk
Číslo peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (mg XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
Obsah vody x těk. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH /x tukové xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Margarín x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx xxxx ve xxxxxxx se nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti mg XXX /g xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
|
Směsný xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako směsný xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx xx nesmí xxxxx x více xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx o xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně odebraných xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
|
|
0,05
|
0,05
|
Obsah mýdel x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
|
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Tabulka 6 - Hovězí xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx KOH/g xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max.
|
0,05
|
|
Obsah xxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
Index xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
32 - 50
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka vyrobeného xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x jedlé tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "e", ve xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Sb.