Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.12.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx kysacím procesu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
h) sušeným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x obsahem vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx působením xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin nad xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
p) stolním xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,
x) xxxxx vyskladnění datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx se působením xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x smetana musí xxx označena
a) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
c) obsahem xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx smetana xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx a tekuté xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxx" o xxxxx xxxxxx nejméně 30 xx. X xxxxx blízkosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "s velmi xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx" x výšce xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx stranách xxxxx, na xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx údaje, s xxxxxxxx údaje o xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx válcovitého xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx označení xxxx xxx o xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obalu. Xx xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx obrazová xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, pokud xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u soleného xxxxx,
d) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stolního xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelský obal xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx a datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
a) názvem xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, mléčné xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx x xxxxxxx x tvarohu xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku v xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx tavený xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštními xxxxxxxx, 1)
h) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, sýrařské xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x přísadou xxxxx xxx do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx označen xxxxxx druhu nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřen.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, vysokou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx být druh xxxxxxxxxxxxx zvířete uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx výrobku xx xxxxxx u xxxxx "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, xxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x němž xxx xxxxx nejméně 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx názvy "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx u xxxxxx x tuku x xxxxxx x sýrů x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xx xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx o xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xx obalu xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx v případě, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) pro xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základních xxxxx xxxxxxx, xx. xxx ochucujících přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi pod xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobená xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byla připravena xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx do xxxxx ihned zmrazena xx teplotu - 18 °X x xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx a skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xx uvede i xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx uvést x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx lze označit xxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx složky, u xxxxxxxxxxx plodů nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx označen.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx být xxxxx, xxxxxx, krémovitá, bez xxxxxx, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx chutících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx spotřebitelském balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x nižší. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx xxxxx x jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě xx xxxx teplota xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zastoupení mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) rostlinným tukem x olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx živočišných xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně ztužených xxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx s jedlými xxxx a xxxxx xx xxxxx emulze xxxx a tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxxx xxxxxxxx tuku x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx a xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového tuku x xxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení vyjadřující xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x tukové složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx x g xx 100 x xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x margarínů, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x tolerancí maximálně 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx studena" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx použít pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze použít xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9.
§14
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x živočišných xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx dosavadní označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
 
 
zahuštěná
 
 
 
sušená
 
 
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
 
 
 
Máslo xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx xx strouhání xxxx ke xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
 
 
 
koprecipitát mléčných xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté

Druh výrobku

Obsah xxxxxxxx xxxx v % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx plnotučné (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového

nejméně 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt bílý xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx než 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x kysané xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Sacharomyces exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Musí však xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx jogurtové kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

Druh xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx než 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx zahuštěného xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxx plnotučné

nejméně 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

z toho xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx nízkotučné

nejvýše 8,0

Xxxxxx xxxxx odtučněné

nejvýše 1,5
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx v %

Xxxxx xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

nejvýše 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Máslo x xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

nejméně 42,0
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx ve vztahu x obsahu vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx tvrdý

méně xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Měkký

nejméně 67,0
Xxxxxxxx: *) U přírodních xxxx x rozmezím xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů.
Tabulka 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx dodržet výše xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - x vody
Tabulka 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx jemný

méně než 15,0

Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x mazem xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x xxxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X sýra, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních sýrů. Xx výrobkových xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Tavené xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx v sušině x %

Sušina x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx sýrový xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano
do xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (sacharidy xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x sezónní zelenina

podle xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx postačuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x množství xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx nejedná x cukry

ano
Poznámka: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Kaseiny potravinářské


Kasein xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Obsah xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

nejvýše 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX xx 1 g

-

nejvýše 0,27

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 g

nejvýše 22,5 mg x 25 x
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx kaseinu v xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

nejvýše 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx x 25 g

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
 
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
Sušený mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 g
 
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého balení
- 2,0 % u 20 xx balení
 
do 250 g
 
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dalších mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tukem

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx mléčný
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x ovocnou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx než 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Poznámka:
*) rostlinný xxx
**) netýká se xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů a xxxxxxxxxxxx složek.

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xx 100 ml nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
do 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 ml nebo x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx rostliny
 
 
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx této vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Alimentarius.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx a xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx a takto xxxxxxxxxxxxxxx. per. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a oleje
 
 
Řepkový x xxxxxx obsahem xxxxxxxx erukové
 
Palmový
 
Slunečnicový
 
Sójový
 
Kokosový
 
Olivový
 
Hustota při 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
 
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
 
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
 
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
 
max. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
 
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
 
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
 
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
 
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
 
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
 
C 20:0
 
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
 
C 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
 
ND - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. kysl./kg)
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx tuky
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH /x tukové fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx lišit x xxxx xxx 2 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx obsahu tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, tuk xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
 
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
 
max 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x bližším xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Směsný emulgovaný xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % mléčného xxxx x celkového obsahu xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx xx výrobku xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx v jednotlivých xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Průměrným xxxxxxx tuku xx xxxxxx průměr stanovení xxxxxx xxxx u xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Výběrové xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X x % xxxxx. max.
 
 
0,25
 
0,30
 
Č. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
 
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
 
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Hovězí xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx výběrový
 
Hovězí xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní hustota (40 °C)
 
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx max.
 
10
 
12
 
Bod tání °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 litru
 
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx označování potravin x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.