Právní předpis byl sestaven k datu 30.12.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, získaná xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, tepelně neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx nebo smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem nezrající xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx sýr, u xxxxxxx po prokysání xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, který xxx tepelně xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx do 20 xxx od xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx data xxxxxx xxx teplotách xxxxx 18 °X x nižších,
r) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního másla x mrazírenského xxxxxx,
x) mléčným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx bílkovin z xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx sýrů, včetně xxxxxxx a xxxxxxx,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x smetana musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x skupinou,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, který xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx pouze jako xxxxx nebo xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Odstředěné xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" o xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 xx. V xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xx uvedou xxxxx "x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x výšce písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení xx xxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, s xxxxxxxx údaje x xxxxxxxx mléka x xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx označení xxxx xxx o xxxxx třetinu xxxxx.
(6) Označení xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx pozadí x xxxxx xxx překrývat xxxxxxxx obalu. Na xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx obrazová znázornění.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx smetana, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxx xxxxxxx, pokud xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x stolní xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx nebo zakysaná xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx označuje xx spotřebitelský obal xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx a datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx označeno
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 tabulce 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx musí být xxxxxxx
a) názvem xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx v xxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx mléko, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx vápenatý.
(14) Xxxxx "smetanový krém" xx použije x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx nejméně 30 % xxxx x xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Sýr se xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx označit xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 9, 10 a 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx označuje i xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 2 tabulkách 13 x 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx x přísadou xxxxx xxx do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "čerstvé" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, máslo xx 20 dnů xx data xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně ošetřen.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx máslo,
f) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x mléčné xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X mléka x mléčných výrobků x kravského xxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, od xxxxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx se xxxxxx x xxxxx "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve výrobku xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx výrobek, x xxxx mléko xxxx xxxxxx výrobky xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Přípustné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxx u xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, u zrajících xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx o xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx malé xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx ochucení xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx do 24 °C.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
b) xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
c) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx byla připravena xxxxxx xxxxxx x xx naplnění xx xxxxx ihned zmrazena xx teplotu - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx zmrzliny x mraženého xxxxx xx xxxxx i xxxxxxx chutící složka.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, je xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx xxx označit xxxxxx
a) čokoládový, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx být tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx označen.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení pro xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně rozeznatelnou xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, hlubokozmrazené zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x nižší. Hlubokozmrazené xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx minus 18 oC xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X a nižší, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX TUKY A XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx tukem x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které se x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx ze xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx nebo xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx tuku x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového tuku x oleje se xxxx uvede x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, z nichž xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx v x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny výhradně x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tolerancí xxxxxxxxx 2 % hmotnostních xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Označení "lisovaný xx studena" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx xx studena.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, a xxxxxx lůj tavený, xxxxx byl vyroben xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx dosavadní označení.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx selského
|
|
Smetana
|
tekutá
|
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem tuku
|
|
|
Máslo xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx mazem
zrající x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx povrchu
s plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
|
|
|
koprecipitát xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Příloha x. 2 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x mikrobiologické požadavky xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Selské xxxxx (bez standardizace)
|
nejméně 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
|
&xxxx;
Xxxxx polotučné
|
1,5 - 2,0
|
|
Odstředěné mléko
|
nejvýše 0,5
|
&xxxx; |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku x % hmotn.
|
Smetana
|
nejméně 10,0
|
Smetana xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 0,5
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
nejméně 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 10,0
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx odtučněný
|
méně než 0,5
|
&xxxx; |
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kysaného xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx kultura
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus
|
107
|
Kysané xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a kysané xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx mléčného kvašení 106 x kvasinky 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx rodu Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a mezofilních x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x&xxxx;xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx a termofilními xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kmeny, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxx kmenů xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Neslazené
|
Slazené*)
|
||||
Mléčný tuk
|
Mléčná xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina
|
Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
|
|
nejméně 14,0
|
Zahuštěné xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléko xxxxxxxx odtučněné
z xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 1,0
4,0 - 4,5
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
|
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% sacharózy + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
|
Sušená xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
|
&xxxx;
x toho xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % hmotn.
|
Obsah xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxx vody x %
|
Čerstvé xxxxx, xxxxx x stolní xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
nejvíce 16,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
|
nejvýše 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
|
|
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx sýra
% XXXXX =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
100 - x xxxx
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 69,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 67,0
|
Poznámka: *) X přírodních sýrů x rozmezím xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx sýrů.
Tabulka 10 - Klasifikace přírodních xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x sušině (x procentech)*)
Sýr
|
Tuk v xxxxxx v %
|
Vysokotučný
|
nejméně 60,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
Nízkotučný
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 10,0
|
Poznámka: *) Označení xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx výše xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% xxxx x xxxxxx =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
Tučný
|
nejméně 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 5,0
|
Tabulka 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýra podle xxxxx
&xxxx;
Xxx nezrající
|
čerstvý xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx povrchu
s mazem xx xxxxxxx
x xxxx xxxxx
|
&xxxx;
x toho
Plísňový sýr
|
s xxxxxxx charakteristické xxxxxx xx povrchu
s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
X sýra, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx výrobkových normách xxxxx xxx uvedeny xxxxxxxxxxxxx požadavky.
Tabulka 13 - Tavené sýry - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
Sušina v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
60,0 x 65,0
|
&xxxx;
45,0
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
55,0
50,0
45,0
40,0
35,0
|
&xxxx;
44,0
43,0
41,0
39,0
36,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
30,0
25,0
20,0
|
&xxxx;
33,0
31,0
29,0
|
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx sýry xxxx xx xxxxxxxx až xxxx a roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (v %) musí xxx xx xxxxxx k xxxxxx tuku x xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Toto xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx xxxx než sýr
|
Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr
|
Tavený xxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pojmenovaný
|
druhově xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx, xxxxxxx olej, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx mléčné složky
|
ne
|
ano
do xxxx max. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x množství, které xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
x množství xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobku x xx předpokladu, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť a xx se nejedná x xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 10,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx bílkoviny x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 84,0 %
|
&xxxx;
xxxxxxx 90,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 90,0 %
|
&xxxx;
xxxxxxx 95,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0 %
|
nejvýše 2,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0 %
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx N
|
|
|
roztoku XxXX xx 1 x
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,27
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx (xxxxxx P2O5)
|
nejméně 7,5 %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5 %
|
Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0 xx x 25 x
|
&xxxx;
xxxxxxx 22,5 xx x 25 x
|
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vlhkosti
|
nejvýše 8,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx bílkoviny v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 88,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 95,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0 %
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx laktózy
|
nejvýše 1,0 %
|
Hodnota pH
|
6,0 - 8,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 22,5 xx v 25 x
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dalších mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx výrobku
|
Celková xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a mražený xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx než 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) netýká xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx olej podle xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x mléčné xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Alimentarius.
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x oleje
Uvedené hodnoty xxxxx obecně pro xxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx x xxxxxx směsi
|
||||||
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx deklarovanémg KOH/g
|
max. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. per. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové rostlinné xxxx x oleje
|
||||||
Řepkový x xxxxxx obsahem xxxxxxxx erukové
|
Palmový
|
Slunečnicový
|
Sójový
|
Kokosový
|
Olivový
|
|
Hustota při 15 °X (kg/m3)
|
913 - 918
|
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
Číslo xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx číslo (dle Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
max. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,1
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
0,5 - 5,0
|
C 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,3
|
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = nedetekovatelný (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx vody x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH /x xxxxxx fáze
|
Číslo xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk s xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx nebo zdravotně xxxxxxxxxx vzduchem. Průměrný xxxxx xxxx ve xxxxxxx se xxxxx xxxxx o xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx obsahem xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
max 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x bližším určením xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx směsný xxx. Směsný xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve výrobku xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx x více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx tuku. Průměrným xxxxxxx tuku xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxx x xxxxxx apod.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx vepřové sádlo
|
Výběrové xxxxxxx sádlo
|
Vepřové sádlo
|
Obsah xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
|
|
0,05
|
0,05
|
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
|
|
45 - 70
|
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Hovězí xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx výběrový
|
Hovězí xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx kyselin
|
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
10
|
12
|
Bod tání °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka vyrobeného xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.