Právní předpis byl sestaven k datu 30.12.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.1999 do 30.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx všech nebo xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx odpařením vody x xxxxx nebo xxxxxxx,
h) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné bílkoviny x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx formě emulze xxxx v xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx data xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx teplotách xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ošetřením xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Účinnost od 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx a xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) druhem x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem druhu xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze x. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslo,
c) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx data vyskladnění x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xx skupinové balení xxxxxxxxxxx a datum xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx prodejce.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) názvem druhu, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxx sušiny,
d) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(11) Xxxxxx xxxx xxx označen
a) xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku nebo xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(12) Název "xxxxxxxxx xxxx" se xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(13) Xxx xx označuje
a) xxxxxx druhu,
b) x xxxxxxx přírodních sýrů xxx dále xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx požadavky stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx lze xxxxxxx i xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx tavený xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze x. 2 tabulkách 13 x 14,
d) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx byl xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinou xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx jedlá xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx označit xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, který xxxxx xx prokysání xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) kysané xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných kultur,
e) xxxxxxx máslo,
f) stolní xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx označují xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X mléka a xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxx hospodářského xxxxxxx uváděn. Pokud xx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek vyroben x více xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete, xx xxxxxxx pochází xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka ve xxxxxxx xx xxxxxx x názvu "s xxxxxxxxx" tohoto mléka, xxxxx xxxxxx podíl xx výrobku činí xxxx xxx 10 %.
(18) Název "xxxxxxxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx dort, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx mléčných výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 2.
§5
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx xx smetany, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx zmrazením x našleháním pasterované x xxxxxxxxxxxxxx základní xxxxx pod xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx naplnění xx obalů xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x nižší.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx a mražených xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xx uvede x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx krému, xxxxx xxxx ochuceny xxxxx látkou určenou x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Zmrzlinu x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % hmotnostních xxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x citrusových xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x alkoholickou složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx jednotlivé výrobky xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, bez xxxxxx, větších krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x nerozmělněné formě.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě musí xxx xxx vysoký, xxx zajistil charakteristickou x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a hlubokozmražené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x nižší.
(3) Xxxxxxxx uváděné xx xxxxx jako xxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 8 °C x nižší xx xxxx nejdéle 24 xxxxx po zmrazení, xxxxx byly vyrobeny xxxxxxxx cestou, xxxx xx dobu nejdéle 48 xxxxx po xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx.
(4) Xxx stánkovém xxxxxxx xx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx uhličitého (suchý xxx) xxxx v xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x závislosti xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx tuhém stavu,
b) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý tuk x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
c) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx tuk x xxxx získaný x xxxxxxxx tkání jatečných xxxxxx, mořských xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
e) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx tuk, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx a olejů xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx tuků a xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx olejů,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk x xxxx xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx s jedlými xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového obsahu xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx olej xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xx dále uvede x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxxx tuku xx použije xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X směsného xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x podíl xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxx.
(7) Xxxxxxxxxxx "neobsahuje xxxxxxxxxxx" lze označit xxxxxxxxx xxx a xxxx, pokud xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx ve 100 x výrobku.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx za xxxxxxx" xxx použít xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx pro vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno pouze xx syrového xxxxx xxxxxxxxx x plstního, x hovězí lůj xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, osrdečníkového, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly chráněny xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx registraci teploty.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx označení.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
|
|
|
acidofilní xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na strouhání xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn./hmotn. | Obsah sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx mléka xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Jogurt xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Jogurt xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxx než 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx výše uvedených xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 1 x | Xxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx mléko | Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 106 Lactobacillus xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x mezofilních x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze | bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxx -xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná sušina xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | nejméně 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | nejméně 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 8,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 17,5 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 24,0 | xxxxxxx 20,0 |
x xxxx polotučné | 4,0 - 4,5 | 4,0 - 4,5 | ||||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1, |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetana | nejméně 50,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | méně xxx 26,0 |
z xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx nízkotučné | nejvýše 8,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah xxxxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 2,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | |
Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | |
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Pomazánkové xxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxx x % hmotn. | Sušina x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx
% XXXXX = | g xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxx | % VVTPH*) |
Extra xxxxx | xxxxxxx 51,0 |
Tvrdý | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 63,0 |
Měkký | nejméně 63,0 |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx v sušině x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Nízkotučný | nejméně 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Poznámka: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx musí xxxxxxx xxxx uvedenou xxxxxxxxxxxxxxx
% x.x.x. = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzistence x xxxxxx xxxx v xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx než 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Tabulka 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx povrchu |
Plísňový xxx | x tvorbou charakteristické xxxxxx uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který přesahuje xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx normách mohou xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx x % |
vysokotučný | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx na xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Obsah xxxxxx (x %) xxxx xxx ve xxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx (x %) v xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx ustanovení xxxxx xxxxxxx x xxx tavené sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx sýr | Tavený sýr x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana | pouze xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx xxx. obsahu 5 % laktózy xx xxxxxxxx taveném xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx pochází xx sýra |
Jedlá xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem) | ne | ne | ano |
Koření x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dodat xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx nepřekračujícím xxxxx xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx charakteristickou xxxx x že xx xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx g
|
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx citrónová | podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Zmrzlina a xxxxxxx krém xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx x xxxxxx x xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x mražený krém xxxxxx x xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 6 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx rostliny
|
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx olej podle xxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
|
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx podle členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxx hodnoty xxxxx obecně xxx xxxxxxx rostlinné tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx | |
Xxxxx kyselosti xx XXX/x | xxx. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje xxxxxxxx za studena x xxxxx xxxxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Látky xxxxxx xxx 105 °X % | xxx. 0,2 |
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x oleje | ||||||
Řepkový x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °C | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Číslo xxxxxxxxxx (mg KOH/g xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx nezmýdelnitelných látek x g/kg | max. 15 | max. 12 | xxx. 15 | max. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ z xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Rozsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx analýzy xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v % | ||||||
C 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
C 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | xxx. 1,0 |
C 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
C 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | xxx. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | xxx. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
X 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
X 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
X 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. kysl./kg) | max. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx xxxx x těk. xxxxx | xxx. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH/g xxxxxx fáze | Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Margarín xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | max. 2,0 | max. 10,0 |
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxxxx x velmi xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX/x xxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx | |
Xxxxxx emulgovaný xxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | max. 10,0 |
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x velmi xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx tuk xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx tuku z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx. | 0,25 | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. peroxidové mekv. xxx. xxxx./xx max. | 10,00 | 16,00 | |
Nečistoty x % hmotn. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max. | 0,00 | 0,005 | |
Relativní xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Index lomu xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 32 - 45 | ||
Č. xxxxxxxxxx mg KOH/g | 192 - 203 | ||
X. jodové xxxxx Xxxxx | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx xxxx °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
Xxxxxx xxx xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °C x % xxxxx. xxx. | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x max. | 1,50 | 2,50 |
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max. | 0,05 | |
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx hustota (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx xxxx xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx mastných xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx tuk, směsný xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., kterým xx mění vyhláška XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx krémy x xxxxx tuky a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou částí §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.