Právní předpis byl sestaven k datu 29.12.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 29.12.1999 do 29.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv ze xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný sušením xxxxx nebo smetany x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx sýr, x xxxxxxx po prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
x) máslem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) mléčným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx sýrů, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ošetřením xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (do xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 21.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx tuku xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx ochucující složkou.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx smetany xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx mléko nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo tekutá xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx trvanlivosti dosaženo xxxxxxxx záhřevem xxx 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx výrobek musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 tabulkách 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx označeno
a) xxxxxx xxxxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
b) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx x xxxxxxxx másla.
(9) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum výroby xxxxxxxx na spotřebitelský xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx prodejce.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx označeno
a) názvem xxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx stanovené v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) obsahem xxxx xxxx tuku v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx x tvarohu x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) x xxxxxxx přírodních xxxx lze xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u skupiny xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxxxx a dále xxx označit i xxxxxx podskupiny, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
f) xxxxxxxx ochucující složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštními předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinou xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx jedlá xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx názvem xxxxx nebo xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx data xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací,
b) xxxxxx mléčné xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) mléčný výrobek xxxxxxxxx přídavkem mléčných xxxxxx,
x) xxxxxxx máslo,
f) xxxxxx máslo,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x mléčných výrobků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx druhy mléka xx výrobku xx xxxxxx x názvu "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, pokud jejich xxxxx ve výrobku xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx nápoj" xxx xxxxxx x tekutých xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(20) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, sýrový dezert, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 2.
§5
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením x xxxxxxxxxx pasterované x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod tlakem,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x použitá chutící xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou určenou x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx tuto xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
c) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % hmotnostních xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx formě xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x mražené krémy xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se uchovávají xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx nebalené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X x xxxxx xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny xxxxxxxx cestou, nebo xx dobu xxxxxxx 48 xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx teplou cestou.
(4) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (suchý xxx) xxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx povoleno.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx získaný xx xxxxx, xxxxx xxxx jader plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx živočišných xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) přeesterifikovaným xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, nebo směsi xxxxxxxxx tuků a xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x xxxx xxxx xxxx ztužených nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x xxxxxxx xxxx x oleji xx formě xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý tuk x xxxxx olej xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx dále xxxxx x název rostliny xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx x podíl mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx.
(7) Xxxxxxxxxxx "neobsahuje xxxxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx tuk a xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "výběrové" xxx xxxxxx xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, x xxxxxx xxx xxxxxx, který xxx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx hovězího loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 9.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx skladování nesmí xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx označení.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná xxxx xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na strouhání xxxx xx strouhání
|
|
Sýr
|
přírodní
|
nezrající
termizovaný
|
|
|
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
kasein xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické požadavky xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx nebo selské xxxxx xxx standardizace
|
nejméně 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
|
nejméně 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx nízkotučné
|
méně xxx 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx odtučněné
|
méně xxx 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh výrobku
|
Obsah xxxxxxxx tuku v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xx šlehání
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Kysaný mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx smetany
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 0,5
|
|
Podmáslí
|
méně xxx 1,5
|
nejméně 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx než 3,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx v 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléko
|
Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. thermophilus x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
107
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina
|
Mléčná sušina xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx tuk
|
Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx smetana
|
nejméně 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx částečně odtučněné
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejméně 17,5
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx mléčného xxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx smetana
|
nejméně 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
méně xxx 26,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
Sušené xxxxx nízkotučné
|
nejvýše 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx odtučněné
|
nejvýše 1,5
|
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx x %
|
Čerstvé xxxxx, xxxxx x xxxxxx máslo
|
nejméně 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x nízkým xxxxxxx tuku
|
nejvýše 41,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
nejméně 42,0
|
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx vody v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
|
&xxxx;
x vody . 100
|
&xxxx;
100 - x tuku
|
Sýr
|
% VVTPH*)
|
Extra xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx zařazení podle xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
|
Plnotučný
|
nejméně 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
Nízkotučný
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
|
&xxxx;
x tuku . 100
|
&xxxx;
100 - x vody
|
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 15,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x mazem na xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx
|
&xxxx;
x xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx charakteristické xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx charakteristické xxxxxx uvnitř xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, který přesahuje xxxxxxx xxxxx charakteristiky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx specifičtější xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený sýr
|
Tuk x sušině v %
|
&xxxx;
Xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
&xxxx;
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
55,0
|
&xxxx;
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
50,0
|
&xxxx;
43,0
|
&xxxx; | &xxxx;
45,0
|
&xxxx;
41,0
|
&xxxx; | &xxxx;
40,0
|
&xxxx;
39,0
|
&xxxx; | &xxxx;
35,0
|
&xxxx;
36,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
30,0
|
&xxxx;
33,0
|
&xxxx; | &xxxx;
25,0
|
&xxxx;
31,0
|
&xxxx; | &xxxx;
20,0
|
&xxxx;
29,0
|
Xxxxxxxx: Podle xxxxxxxxxxx xx tavené xxxx xxxx na xxxxxxxx xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině (x %) v xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx spolu s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx ustanovení xxxxx obdobně x xxx tavené xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:
Složka jiná xxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sýr x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sýrový xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nepojmenovaný
|
|
Máslo, máselný xxxx, smetana
|
pouze pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku
|
ano
|
ano
|
Ostatní xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx výše xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sůl
|
ano
|
ano
|
ano
|
Bakteriální xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x za předpokladu, xx mají xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) zdravotně xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx g
|
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
nad 1000 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx zejména jogurtová xxxx tvarohová vodová s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová | podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tukem |
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový | nejméně 30,0 | nejméně 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx mléčný | nejméně 25,0 | xxxxxxx 2,5 | nejméně 2,5 |
Xxxxxxxx x mražený krém xx bázi ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový | nejméně 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx x vodový x xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Poznámka: *) rostlinný xxx
**) xxxxxx se obsahu xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx stabilizátorů, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 ml nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 ml nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx rostlinné xxxx x oleje x xxxxxx směsi | |
Číslo kyselosti xx KOH/g | max. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Xxxxx těkavé xxx 105 °X % | xxx. 0,2 |
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje | ||||||
Řepkový x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (kg/m3) xxx 15 °X | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x g/kg | max. 15 | xxx. 12 | xxx. 15 | xxx. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx xxxxx analýzy xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v % | ||||||
C 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | max. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
C 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | max. 1,0 |
X 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | max. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
X 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | xxx. 1,5 | max. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | xxx. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
X 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
X 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
C 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. kysl./kg) | max. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x) | xxx. 0,4 |
Obsah vody x xxx. látek | max. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx fáze | Číslo peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Margarín xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | nejvýše 61,0 | ||
Xxxxxxxx x velmi xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx vody % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x tukové xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx | |
Xxxxxx emulgovaný xxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx se sníženým xxxxxxx tuku | nejvýše 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxx obsahem tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu tuku.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx sádlo
Domácí xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. max. | 0,25 | 0,30 | |
Č. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,00 | 0,005 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Xxxxx xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 32 - 45 | ||
X. xxxxxxxxxx xx KOH/g | 192 - 203 | ||
X. jodové xxxxx Wijse | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx g/kg xxx. | 10,0 | ||
Xxx xxxx °C | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
Xxxxxx lůj xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx. | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max. | 0,05 | |
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx lomu xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
Č. xxxxxx podle Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx látky g/kg xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a hlubokozmrazené xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s účinností xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx mění vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) zákona č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x oleje
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.