Právní předpis byl sestaven k datu 29.12.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 29.12.1999 do 29.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, přičemž xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, jen když xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx na xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx kysacím procesu,
x) jogurtem kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx syrovátky,
j) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx k dalším xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobek obsahující xxxxxxxx mléčný tuk xx formě emulze xxxx v xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od data xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu a xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx č. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx musí být xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx pouze jako xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx ošetření.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx záhřevem nad 100 °X.
(6) Xxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) obsahem tuku,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx a mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxx xxx označen
a) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx xxxxxxxx
x) názvem xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
b) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) obsahem soli x xxxxxxxx másla.
(9) X spotřebitelsky baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx obal xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) názvem xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) obsahem sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(11) Xxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x sušině, obsahujících xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinou xx xxxxx xxxxx x přísadou jedlá xxx do 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx tekutou smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx výroby x nezrající sýr, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx označeny
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx mléčné výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx sýr.
(17) Xxxxx x mléčné xxxxxxx se dále xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x kravského xxxxx xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx zvířete uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx výrobku se xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx xxxx více než 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, v xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx sýrů xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, sýrový dezert, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx a mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 2.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx xx smetany, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx základní xxxxx pod tlakem,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx zmrzlinou zmrzlina xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x nižší.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx a xxxxxxx krémy xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx vodových nemusí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx a mraženého xxxxx xx uvede x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) U zmrzliny x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx ochuceny xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx uvést x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Zmrzlinu x xxxxxxx krém xxx xxxxxxx názvem
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % hmotnostních xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx složky, x citrusových plodů xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx alkoholu nesmí xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 6.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmražené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
(2) Mražené xxxxx x hlubokozmražené xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx se uchovávají xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X x xxxxx xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxx xxxxxxx 48 hodin po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxx prodeji xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x použitím xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) xxxx v xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx vložkami za xxxxxxxx podmínek určených xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx a jejich xxxxxxx do oběhu xxxx povoleno.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx tukem a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x závislosti xx xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx získaný xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx živočichů x dalších živočišných xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx nebo xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx ztužování nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx tuk x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x jedlými xxxx a xxxxx xx xxxxx emulze xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx tuk x xxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx dále xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx použije xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxx xxxx uvedené v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx se vyznačí x xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxx.
(7) Upozorněním "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx xxx a xxxx, xxxxx obsah xxxxxxxxxxxx nepřesahuje 5 xx ve 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx, které byly xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx škvařené, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x hovězí xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx se skladují x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx možno přepravovat xxxxxxxx potraviny v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx dosavadní xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
|
|
Sýr
|
přírodní
|
nezrající
termizovaný
|
|
|
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx povrchu
s plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
|
nejméně 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: polotučné
|
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx smetany
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového
|
nejméně 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx mléka xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
|
Podmáslí
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 10,0
|
|
Jogurt xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
xxxx než 3,0
|
nejméně 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx odtučněný
|
méně xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus
|
107
|
Kysané xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx připravený z xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx se skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx mléko
|
zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx s bifido-kulturou
|
Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina
|
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
nejméně 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléko
|
nejméně 7,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
|
Zahuštěné xxxxx částečně odtučněné
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx odtučněné
|
nejvýše 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 % xx 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx poměr =
|
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
Sušené xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx odtučněné
|
nejvýše 1,5
|
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah tuku x % hmotn
|
Obsah xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah tuku x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Sýr x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
&xxxx;
100 - x tuku
|
Sýr
|
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
Tvrdý
|
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
Měkký xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx přesahujícím xxxxxx xxxxx charakteristiky se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x sušině (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
|
Poznámka: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx musí dodržet xxxx xxxxxxxx charakteristiku
% x.x.x. =
|
&xxxx;
x tuku . 100
|
&xxxx;
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x mazem xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx hmotě
|
z xxxx
|
&xxxx;
x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx sýrů. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny specifičtější xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený sýr
|
Tuk x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
44,0
|
55,0
|
44,0
|
|
50,0
|
43,0
|
|
45,0
|
41,0
|
|
40,0
|
39,0
|
|
35,0
|
36,0
|
|
nízkotučný
|
30,0
|
33,0
|
25,0
|
31,0
|
|
20,0
|
29,0
|
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx ve xxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx roztíratelnost xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx i xxx tavené sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:
Složka xxxx xxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
|
|
druhově xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx;
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana
|
pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy ve xxxxxxxx taveném sýru
|
ano
za xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx výrobku x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dodat xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť
|
||
Ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx nepřekračujícím jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobku x za xxxxxxxxxxx, xx xxxx dodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x že xx xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx specifickými účinky
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
nad 1000 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 g
|
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
Máslo mlékárenské x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména jogurtová xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x rostlinným xxxxx citrónová | podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx x rostlinným xxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx bázi ostatních xxxxxxxx výrobků, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x vodový s xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Poznámka: *) rostlinný xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x oleje
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx | |
Xxxxx kyselosti xx KOH/g | max. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxx deklarované xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxx xxx 105 °C % | xxx. 0,2 |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx | ||||||
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °X | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek x x/xx | xxx. 15 | max. 12 | xxx. 15 | xxx. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Brassicasterol/ x xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Rozsah xxxxxxx mastných xxxxxxx xxxxx analýzy plynové xxxxxxxxxxxxxx x % | ||||||
C 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
C 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
X 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | xxx. 1,0 |
C 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
X 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | max. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | xxx. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
X 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
X 22:0 | xxx. 0,5 | - | max. 1,0 | - | - | - |
X 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Ztužený a xxxxxxxx xxx
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx) | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx | xxx. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx
Xxxxx xxxx % hmotn. | Obsah xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. kysl./kg | |
Margarín | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | max. 10,0 |
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | nejvýše 61,0 | ||
Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x tukové fáze | Číslo xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | max. 10,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxxxxx sádlo | Výběrové xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. max. | 0,25 | 0,30 | |
Č. kyselosti x xx XXX/x xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx. | 0,00 | 0,005 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Xxxxx lomu xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx mastných xxxxxxx | 32 - 45 | ||
Č. xxxxxxxxxx mg XXX/x | 192 - 203 | ||
X. xxxxxx xxxxx Wijse | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx tání °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
Xxxxxx lůj xxxxxxxx | Xxxxxx lůj xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. max. | 0,30 | |
Č. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max. | 0,05 | |
Obsah xxxxx x % hmotn. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx mastných xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
|
nad 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
nad 500 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx právním předpisem č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx údajů x xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.