Právní předpis byl sestaven k datu 29.12.1999.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 29.12.1999 do 29.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, přičemž xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx odpařením vody x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx upraven xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx formě xxxxxx xxxx x tuku,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
p) stolním xxxxxx máslo dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x mrazírenského skladu,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší produkt xxx výrobě xxxxx,
x) syrovátkou mléčný xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx produkt při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu a xxxx balením k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (do xxxxxx č. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xx xxxxx tuku xxxxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx smetana.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °C.
(6) Kysaný xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx skupiny x podskupiny, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(7) Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
(8) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 7,
b) obsahem xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx másla.
(9) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Datum výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx na skupinové xxxxxx distributor a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx označeno
a) názvem xxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
(11) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx použije u xxxxxxx x tvarohu x obsahem xxxxxxx 30 % xxxx x sušině, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x skupiny přírodních xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x skupiny xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx označit x xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštními předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx mléko x přísadou jedlá xxx xx 2,5 % hmotnostních.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo skupiny.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx x nezrající xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxx,
x) čerstvé xxxxx,
x) xxxxxx máslo,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx nezrající xxx.
(17) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X mléka x mléčných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx být druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxx xxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, označí xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx výrobku xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, pokud jejich xxxxx ve výrobku xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx xxx".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx mléčných výrobků x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx teplotě xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx jen "základní xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx získaný zmrazením x xxxxxxxxxx pasterované x xxxxxxxxxxxxxx základní xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx zmrzlinou zmrzlina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx x po xxxxxxxx xx obalů xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °C x xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx krémy se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. U xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx označit xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx uchovávají xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx jako xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x teplotě - 8 °C x xxxxx po xxxx nejdéle 24 xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(4) Xxx stánkovém xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) xxxx x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx vložkami xx xxxxxxxx xxxxxxxx určených xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně roztátých xxxxxxx x jejich xxxxxxx xx oběhu xxxx povoleno.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, které se x závislosti na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x xxxx získaný xx semen, plodů xxxx jader xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx živočišných xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich směsí, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, nebo směsi xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx s xxxxxxx xxxx a oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx tuku x celkového xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x jedlý xxxx xx označí názvem xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) U jednodruhového xxxx a xxxxx xx xxxx uvede x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx byly vyrobeny.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx uvedené x xxxxxxx č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsah tuku.
(6) X směsného emulgovaného xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx.
(7) Xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxx, xxxxx obsah xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx lisováním xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít pro xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou a xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze x. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x střevního.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx skladují x přepravují xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx počátku účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx označení.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
|
Skupina
|
Podskupina
|
Mléko
|
tekuté
|
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
|
zahuštěné
|
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx selského
|
Smetana
|
tekutá
|
ke šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
|
|
Sýr
|
přírodní
|
nezrající
termizovaný
|
|
|
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx xxxxxxx
x plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh výrobku
|
Obsah xxxxxxxx tuku v % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx nebo selské xxxxx xxx standardizace
|
nejméně 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
méně xxx 3,3
|
nejméně 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % hmotn.
|
Smetana
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
Smetana xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového
|
nejméně 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 0,5
|
|
Podmáslí
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
|
Jogurt xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx než 3,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx odtučněný
|
méně xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky smí xxx nejvýše 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x další xxxxxxxxx, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení
|
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus
|
107
|
Kysané xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x symbióze
|
bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102
|
Kysaný mléčný xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx a pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Neslazené
|
Slazené*)
|
||||
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
Zahuštěná xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
nejméně 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
nejméně 28,0
|
|
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
|
|
nejvýše 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Přídavek xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx poměr =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx smetana
Druh
|
Obsah mléčného xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
méně xxx 26,0
|
&xxxx;
x toho xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
Sušené xxxxx nízkotučné
|
nejvýše 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx odtučněné
|
nejvýše 1,5
|
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % hmotn
|
Obsah xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
|
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % hmotn.
|
Sušina x % hmotn.
|
Pomazánkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě sýra
% XXXXX =
|
g vody . 100
|
&xxxx;
100 - x xxxx
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx přesahujícím xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
Nízkotučný
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
|
g xxxx . 100
|
&xxxx;
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx x sušině x %
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 15,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x celé xxxxx
|
&xxxx;
x xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx charakteristické xxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
44,0
|
55,0
|
44,0
|
|
50,0
|
43,0
|
|
45,0
|
41,0
|
|
40,0
|
39,0
|
|
35,0
|
36,0
|
|
nízkotučný
|
30,0
|
33,0
|
25,0
|
31,0
|
|
20,0
|
29,0
|
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až xxxx x roztíratelné. Obsah xxxxxx (x %) xxxx xxx ve xxxxxx k obsahu xxxx v xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obdobně i xxx tavené xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled složek xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxx sýr
|
Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana
|
pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx výše xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra
|
Jedlá xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx dodat xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny
|
ano
v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx finálního výrobku x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxx charakteristickou xxxx x že xx xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x rostlinným xxxxx xxxxxxxxx | xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx krém | smetanový mléčný podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x rostlinným tukem |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a mražených xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx nebo celkové xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | nejméně 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém mléčný | nejméně 25,0 | xxxxxxx 2,5 | nejméně 2,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 | nejméně 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx x vodový s xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx obsahu xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení zmrzlin x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 ml nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx tuk
|
|
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x oleje
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx a xxxxxx směsi | |
Číslo xxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xx KOH/g | max. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Látky xxxxxx xxx 105 °X % | xxx. 0,2 |
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx a xxxxx | ||||||
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °X | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x g/kg | max. 15 | xxx. 12 | xxx. 15 | max. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx sterolů | Nejméně 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx mastných kyselin xxxxx analýzy plynové xxxxxxxxxxxxxx x % | ||||||
C 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
C 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
C 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | xxx. 1,0 |
C 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | max. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
C 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | max. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
C 20:0 | 0,1-1,2 | - | max. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
C 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
C 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
C 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx) | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x) | xxx. 0,4 |
Obsah xxxx x těk. xxxxx | xxx. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Margarín
Obsah xxxx % hmotn. | Obsah xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg | |
Margarín | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx fáze | Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Směsný xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x velmi xxxxxx obsahem tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx sádlo | |
Obsah xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. xxx. | 0,25 | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. xxx. | 0,00 | 0,005 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C) | 0,894 - 0,906 | ||
Index xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 32 - 45 | ||
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 192 - 203 | ||
X. jodové xxxxx Xxxxx | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx g/kg xxx. | 10,0 | ||
Xxx tání °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
Xxxxxx lůj xxxxxxxx | Xxxxxx lůj xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X v % hmotn. xxx. | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx hustota (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
Č. zmýdelnění xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
X. xxxxxx xxxxx Wijse | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °C | 40 - 45 | 42 - 48 |
Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
|
do 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy a xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky a xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., o xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.