Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.12.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 29.12.1999 do 29.12.1999.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx mléčnou žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx kterékoliv ze xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx procesu,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka xxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) sýrem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x xxxxx působením xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx tepelně xxxxxxxxxx xx prokysání,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný xxx xx formě xxxxxx xxxx v tuku,
x) čerstvým xxxxxx xxxxx do 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx působením xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 21.
(2) Mléko a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) druhem x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx nebo smetana.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x tekuté xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxxxxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, kde xxxx xxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °C.
(6) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 7,
b) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x soleného xxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx másla xx xxxxx použitelnosti 20 xxx od data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx distributor x xxxxx použitelnosti xx xxxxxxxxxxxxxx obal xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx označeno
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x sušině, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx přírodních xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx podskupiny, pokud xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) jako jednosložkový xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x přísadou jedlá xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, máslo xx 20 xxx xx data xxxxxx x nezrající sýr, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(16) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací,
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvé xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) tvaroh,
h) xxxxxxx nezrající sýr.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx názvem hospodářského xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx xxxx než 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx xxxx než 10 %.
(18) Název "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % hmotnostních syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx sýrů xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze x. 3.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze základní xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx obalů xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx a xxxxxxx krémy xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny. X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx název xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému, xxxxx byly ochuceny xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, je xxxxx xxxxx v xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx past,
d) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx rostlinný xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx složek v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmražené xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C x xxxxx po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxxxx 48 hodin xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx teplou cestou.
(4) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx možno xxxxxxxxxx xxxxxxxxx balené výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx uhličitého (xxxxx xxx) xxxx v xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxx xxxxxxxx boxů.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx x jejich xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx stavu,
b) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
c) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx a xxxx získaný x xxxxxxxx tkání jatečných xxxxxx, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných tuků x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) přeesterifikovaným xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich směsí, xxxxxx xxxxxxxxx tuků,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx ztužování nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx rostlinných a xxxxxxxxxxx olejů,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk x xxxx xxxx xxxx ztužených nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx s xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx olej xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx dále uvede x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx byly vyrobeny.
(4) X emulgovaného xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X směsného xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí x xxxxx mléčného xxxx v xxxxxx xxxxxx.
(7) Upozorněním "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxx označit xxxxxxxxx xxx a xxxx, pokud obsah xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx za studena" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "výběrové" xxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a plstního, x hovězí xxx xxxxxx, který byl xxxxxxx pouze xx xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxxxxxx, osrdečníkového, xxxxxxxxxxxxx x střevního.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx prostředcích, které xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx počátku xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx dosavadní označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx mléčného xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % hmotn./objem
 
Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx částečně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
&xxxx;
1,5 - 2,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx než 1,2
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,3
&xxxx;
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
 
Druh xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
 
Smetana xx šlehání
 
nejméně 30,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx smetany
 
nejméně 10,0
 
 
Kysaná xxxxx vč. jogurtového
 
nejméně 0,5
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
 
 
Podmáslí
 
méně xxx 1,5
 
nejméně 7,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
 
 
Jogurt xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
&xxxx;
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx než 0,5
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx mléčného kvašení
 
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
&xxxx;
107
&xxxx;
Xxxxxx mléko, xx. smetanového zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
106
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx mléčného kvašení 106 x kvasinky 104
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx skládající xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
Druh xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx sušina
 
Mléčná sušina xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx sušina
 
 
% hmotn.
 
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% hmotn.
 
% xxxxx.
&xxxx;
% hmotn.
 
Zahuštěná xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
 
nejméně 28,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx částečně odtučněné
 
nejméně 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
 
nejméně 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
 
nejméně 20,0
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Přídavek xxxxxxxxx x slazeného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx smetana
 
nejméně 50,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx plnotučné
 
nejméně 26,0
 
Sušené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
12,0 - 14,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx nízkotučné
 
nejvýše 8,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuku x % hmotn
 
Obsah xxxxxx x %
 
Čerstvé xxxxx, xxxxx x xxxxxx máslo
 
nejméně 80,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
 
Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x nízkým xxxxxxx tuku
 
nejvýše 41,0
 
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxx x % hmotn.
 
Sušina x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx vody v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
&xxxx;
x xxxx . 100
&xxxx;
100 - x tuku
 
Sýr
 
% XXXXX*)
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
49,0 - 56,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
54,0 - 63,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
63,0
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
Nízkotučný
 
nejméně 10,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx sýra xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx musí xxxxxxx xxxx uvedenou charakteristiku
 
% x.x.x. =
 
g tuku . 100
&xxxx;
100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
 
Tučný
 
nejméně 38,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
15,0 - 25,0
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
Tabulka 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxx zrající
 
na xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx povrchu
 
Plísňový xxx
&xxxx;
x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx přesahuje xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx specifičtější xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje
 
Tavený xxx
&xxxx;
Xxx x sušině x %
&xxxx;
Xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
70,0
&xxxx;
45,0
&xxxx;
&xxxx;
60,0 x 65,0
 
44,0
 
 
55,0
 
44,0
 
 
50,0
 
43,0
 
 
45,0
 
41,0
 
 
40,0
 
39,0
 
 
35,0
 
36,0
 
nízkotučný
 
30,0
 
33,0
 
 
25,0
 
31,0
 
 
20,0
 
29,0
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až tuhé x roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx být xx xxxxxx k xxxxxx xxxx v sušině (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx ustanovení xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x tavených xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
 
 
druhově xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx složky
 
ne
 
ano
do xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném sýru
 
ano
za xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx
&xxxx;
Xxxxx sůl
 
ano
 
ano
 
ano
 
Bakteriální xxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx*)
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
xx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny
 
ano
v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobku x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x že xx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxx
Xxxxxxxx: *) zdravotně xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení mléka x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx g
 
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
Sušený xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého balení
- 0,5 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx a tvaroh
 
do 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx dalších mléčných xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová
vodová
s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxx
x xxxxxxxxxx xxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx

Xxx výrobku

Celková sušina

Mléčný xxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


%

%

%

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 2,5

Zmrzlina a xxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový

nejméně 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Zmrzlina a xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx tukem *)

nejméně 25,0

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 1,5

Zmrzlina x xxxxxxx krém x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 20,0

0

0

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxxx **) **)

nejméně 15,0

0

0
Xxxxxxxx: *) rostlinný tuk
**) xxxxxx xx obsahu xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx stabilizátorů, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx x mražených krémů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
 
do 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
do 500 ml nebo x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx zařazen xx xxxx xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxx xxxxx

Xxxxx kyselosti xx XXX/x

xxx. 0,6

Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxx deklarované xx XXX/x

xxx. 4,0

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

xxx. 10,0

Xxxxx xxxxxx xxx 105 °C %

xxx. 0,2

Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx


Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx (kg/m3) xxx 15 °X

913-918

921-925

922-926

924-928

925-938

914-919

Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)

188-193

190-209

188-194

189-195

248-265

188-196

Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)

110-126

50-55

110-143

120-143

6-11

80-88

Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx x x/xx

xxx. 15

xxx. 12

xxx. 15

max. 15

xxx. 15

xxx. 18

Xxxxxxxxxxxxxx/ z xxxxxxxxx sterolů

Nejméně 5

-

-




Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plynové xxxxxxxxxxxxxx x %

X 6:0

-

-

-

-

xxx. 1,2

-

X 8:0

-

-

-

-

3,4-15

-

X 10:0

-

-

-

-

3,2-15

-

X 12:0

-

max. 1,2

-

-

41-56

-

X 14:0

-

0,5-5,9

-

xxx. 0,5

13-23

xxx. 1,0

X 16:0

2,5-6

32-59

3-10

7-14

4,2-12

9-17

X 16:1

-

-

max. 1,0

-

-

xxx. 3,0

X 18:0

0,9-2,5

1,5-8,0

1-10

1,4-5,5

1,0-4,7

2-4

X 18:1

50-67

27-52

14-65

19-30

3,4-12

60-82

X 18:2

18-30

5-14

20-75

44-62

0,9-3,7

7-21

X 18:3

6-14

xxx. 1,5

max. 1,5

4-11

-

xxx. 1,5

X 20:0

0,1-1,2

-

xxx. 1,5

xxx. 1,0

-

-

C 20:1

0,1-4,3

-

-

-

-

-

C 22:0

xxx. 0,5

-

xxx. 1,0

-

-

-

C 22:1

xxx. 2,0

-

-

-

-

-
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxx xxx

Xxxxx peroxidové (xxxx. per. xxxx./xx)

xxx. 10,0

Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)

xxx. 0,4

Xxxxx vody x xxx. xxxxx

xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx


Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx fáze

Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. kysl./kg

Margarín

nejméně 80,0

xxxxxxx 20,0



Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

max. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)


Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Směsný emulgovaný xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxxx: *) Xxxxxx tuk musí xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx tuku z xxxxxxxxx obsahu xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Tabulka 5 - Xxxxxxx xxxxx


Xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx sádlo

Obsah xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. max.

0,25

0,30

Č. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx.

1,20

1,30

2,50

X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.

0,05

0,05

Xxxxx mýdel x % xxxxx. max.

0,00

0,005

Relativní xxxxxxx (40 °X)

0,894 - 0,906

Xxxxx xxxx xX 40 °X

1,448 - 1,461

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

32 - 45

X. xxxxxxxxxx mg XXX/x

192 - 203

X. xxxxxx xxxxx Wijse

45 - 70

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx g/kg xxx.

10,0

Xxx xxxx °X

28 - 40

25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj


Hovězí lůj xxxxxxxx

Xxxxxx xxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % hmotn. xxx.

0,30

X. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.

1,50

2,50

X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.

0,05

Obsah mýdel x % hmotn. xxx.

0,00

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)

0,893 - 0,898

0,893 - 0,904

Xxxxx lomu xX 40 °C

1,448 - 1,461

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

42,5 - 47,0

40,0 - 49,0

X. zmýdelnění xx KOH/g

190 - 200

190 - 202

X. xxxxxx xxxxx Wijse

32 - 47

32 - 50

Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.

10

12

Xxx tání °C

40 - 45

42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
 
do 1 litru
 
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", ve xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.