Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 09.11.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 09.11.2001 do 31.03.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený výlučně x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x mléka xxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx získaný sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin nad xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx sýr, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
p) stolním xxxxxx máslo dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při teplotách xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
r) xxxxx xxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) mléčným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
t) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx od 9.11.2001 xx 31.3.2002 (do xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx a xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, podle xxxxxx xxxx, který xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Tekuté xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx xx označuje xxxxx jako xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx trvanlivá xxxxxxx xx označuje xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
d) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(7) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být označen
a) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx máslo x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx sladká xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
b) obsahem xxxx,
x) obsahem sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(11) Xxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, mléčné xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" se xxxxxxx x výrobků x xxxxxxx nebo xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(13) Sýr xx označuje
a) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx označit xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx označuje x xxxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) obsahem xxxx nebo xxxx x sušině,
e) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx vyroben x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, sýrařské xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxx do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx tavený xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, který xxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x xxxxxx smetana, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ultrapasterací, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx máslo,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Mléko x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x mléčných xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx hospodářského xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx vyroben x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete, xx xxxxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx výrobku xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx podíl ve xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "mléčný xxxxx" xxx použít u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(21) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx sýrů xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(22) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 3.
(23) Přípustné technologické xxxxxxxxx x sušiny x tuku x xxxxxx u xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx až plus 4 % xx xxxxxx uvedených xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx připouští xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(24) xx (26) Novela x. 390/2001 Xx. x účinností xx 1.4.2002.
(27) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 5) xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucujících složek xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulce 17.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základních xxxxx xxxxxxx, xx. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxx teplotě xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx tuku, vody, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
x) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní směsi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx naplnění xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx označují názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx název xxxxxxx uveden.
(3) X názvu zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx xx uvede i xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) U xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx tuto xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých suchých xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx složky, u xxxxxxxxxxx plodů nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx takto xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě musí xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx se přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxxx potravin minus 18 oC xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě xx xxxx teplota výrobku xxxxxx xx minus 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx a jejich xxxxxxx xx xxxxx xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx olejnatých rostlin,
x) xxxxxxxxxx tukem x olejem jedlý xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx nebo xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
g) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx a oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx a tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx tuku x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx xxxx xxxxx x xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx vyznačí i xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" xxx použít x xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx výhradně x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x tolerancí xxxxxxxxx 2 % hmotnostních xxx obsah tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Označení "xxxxxxxx xx studena" xxx xxxxxx pro xxxxx, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "domácí" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx použít xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny v příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx tak, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx registraci xxxxxxx.
(2) Nejdéle po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx používat xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx dosavadní označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
 
 
sušené
 
plnotučné, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
 
jogurt
 
nízkotučný nebo xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v xxxxxx xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
kasein xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Účinnost xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Selské xxxxx (xxx standardizace)

nejméně 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Druh výrobku

Obsah xxxxxxxx tuku v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetany

nejméně 10,0


Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového

nejméně 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx unisporus, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a kvasinky 104

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifido-kulturou

Bifidobacterium xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou chuťovou xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Neslazené

Slazené*)


Mléčný xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx tukuprostá


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

% xxxxx.

% hmotn.

Zahuštěná smetana

nejméně 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

nejméně 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x toho: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Zahuštěné mléko xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



nejvýše 1,0


Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxx plnotučné

nejméně 26,0

Sušené xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Xxxxx xxxx v %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

nejvýše 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx máslo

nejméně 31,0

nejméně 42,0
Xxx a tvaroh
Tabulka 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x obsahu vody x tukuprosté xxxxx xxxx

% XXXXX =

g xxxx . 100

100 - x tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx než 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Poznámka: *) X xxxxxxxxxx xxxx s rozmezím xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx tuku x xxxxxx (x procentech)*)

Sýr

Tuk x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Polotučný

nejméně 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxx výše xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - g vody
Tabulka 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x obsahu xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Nízkotučný xxxx jemný

méně než 15,0

Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx

xxxx než 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního sýra xxxxx zrání

Sýr xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x xxxxx xx povrchu


v celé xxxxx

x toho

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně na xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx plísně uvnitř xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx rozmezí xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x sušině x %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) musí xxx xx xxxxxx x xxxxxx tuku x xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx technologickými xxxxxxx tuhost xxxx xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Toto xxxxxxxxxx platí obdobně x pro xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:

Složka xxxx než xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nepojmenovaný


Máslo, xxxxxxx olej, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx se xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

nejvýše 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx laktózy

nejvýše 1,0 %

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxxx kyselost, xxxxxxxxx x xx N xxxxxxx NaOH na 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 x

xxxxxxx 22,5 xx v 25 g
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Obsah bílkoviny x sušině

nejméně 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Hodnota xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 mg x 25 x

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x tvaroh
 
do 125 x
&xxxx;
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
 
Máslo xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx smetanový
 
nejméně 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x mražený xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina vodová x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Poznámka:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů x xxxxxxxxxxxx složek.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém balený
 
do 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 ml nebo x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx olej
 
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx rostliny
 
 
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x mléčné xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x oleje
 
Uvedené xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
&xxxx;
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
 
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
 
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
 
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
 
max. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
 
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
 
ND - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
 
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
 
0,1 - 0,6
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,2
 
ND
 
C 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
 
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = nedetekovatelný (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Margarín x nízkým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
 
Tuk s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx být "šlehaný" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx o xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx tuku x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx obsahem xxxx xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx vaření x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
 
max 10,0
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
 
 
Poznámka:
*) Směsný xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx. Směsný xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx ve xxxxxxx xx xxxxx lišit x více xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrným xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr stanovení xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxx x xxxxxx apod.
Živočišné tuky
Tabulka 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x max.
 
1,20
 
1,30
 
2,50
 
Č. peroxidové xxxx. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx kyselin
 
 
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
 
 
Č. xxxxxx xxxxx Wijse
 
 
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
 
 
10,0
 
 
Bod xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
 
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj
 
 
Hovězí xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g max.
 
1,50
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
 
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Příloha č. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx tuk
 
do 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x mražené krémy x xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (tabulka 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis č. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.