Právní předpis byl sestaven k datu 09.11.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 09.11.2001 do 31.03.2002.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, získaná xxxxxxx, splňující požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným mléčným xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, tepelně neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx nezrající sýr x převládajícím kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x mrazírenského skladu,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
t) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx působením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích mikroorganizmů x zajišťuje zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 9.11.2001 xx 31.3.2002 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx a xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, který xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven v xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx bylo zvýšení xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 3 a 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(7) Mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulce 7,
x) xxxxxxx tuku mimo xxxxxxx máslo a xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx x soleného xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud surovinou xx xxxxx sladká xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx kultura.
(9) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum výroby xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem druhu, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
d) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx mléko, mléčné xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx x výrobků x tvarohu nebo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx označit názvem xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx sýr splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulkách 13 x 14,
d) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) upozorněním "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx vyroben x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x přísadou xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, které xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) kysané xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) čerstvé xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) čerstvý nezrající xxx.
(17) Mléko x xxxxxx výrobky se xxxx označují názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x mléčných xxxxxxx x kravského xxxxx xxxxxx xxx xxxx hospodářského xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx zvířat, označí xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete, xx xxxxxxx pochází více xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx druhy xxxxx ve xxxxxxx xx označí x xxxxx "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx činí xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx více než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx sýr xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx tohoto výrobku.
(21) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx xxx".
(22) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(23) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x xxxx v xxxxxx x xxxx x tvarohů xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx připouští xxxxxxxxx u xxxxxx xxxxx 1 %.
(24) xx (26) Xxxxxx x. 390/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2002.
(27) Množství ochucující xxxxxx vyjádřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 5) xx xxxxxx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, pokud xxx x obvyklé dávkování xxxxxxxxxxx ochucujících xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 17.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx týkají základních xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
b) mraženým xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
c) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx cestou x xx naplnění do xxxxx ihned zmrazena xx xxxxxxx - 18 °C a xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x mražené xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx. X xxxxxxx vodových xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x mraženého krému xx xxxxx i xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx uvést x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto plodů xxxx xxxxxx past,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx složky, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx tuk xxxx xxx takto xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx směsi jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx musí xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x nádobách x přímému xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx krémy xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x nižší. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x mražené xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx a jsou xxxxxxxx zařízením na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu. Xxx přepravě se xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx na minus 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x nižší, x mrazicích xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vybavených xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x závislosti na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x tekutém xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx ze semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů,
x) ztuženým tukem xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx xxxx jejich xxxxx, včetně ztužených xxxx,
f) pokrmovým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx x olejů xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx x jedlými xxxx a xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku; xxxxxxx emulgovaným tukem xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx xxxx uvede i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, z nichž xxxx vyrobeny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx tuku ve xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) U xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx vyznačí x xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx v g xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně x tuků a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x tolerancí maximálně 2 % hmotnostních xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx obsahu tuku.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" lze xxxxxx xxx oleje, xxxxx byly získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx tavený, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx počátku xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx obalů tekutých xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx výrobek tepelně xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx strouhání xxxx ke xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx mazem
zrající v xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Účinnost xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Mléko xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn. |
Smetana | nejméně 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx bílý xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx kultura | Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx mléko | Lactobacillus acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys skládající xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx mléčný xxxxxxx x bifido-kulturou | Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx | Xxxxxx tuk | Mléčná sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx smetana | nejméně 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx částečně odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 až 64,5.
xxxxxxx poměr = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Sušené xxxxx plnotučné | nejméně 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
z xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx x % | Obsah xxxx x % |
Čerstvé xxxxx, xxxxx a xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx a tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx hmotě xxxx
% XXXXX = | g xxxx . 100 |
100 - g tuku |
Sýr | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X přírodních xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx dodržet výše xxxxxxxx charakteristiku
% xxxx x sušině = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx než 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx tvrdý | méně xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx xxxxx
Xxx nezrající | čerstvý |
termizovaný | |
Sýr xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx povrchu | |
v xxxx xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx výrobkových xxxxxxx xxxxx být uvedeny xxxxxxxxxxxxx požadavky.
Tabulka 13 - Tavené sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 a 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
nízkotučný | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx být xx xxxxxx k xxxxxx tuku v xxxxxx (x %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx xxx | Xxxxxx xxx a tavený xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx xxx standardizaci xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx složky | ne | ano do xxxx max. obsahu 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx | xxx xx předpokladu, xx 51 % sušiny xxxxxxx ze xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx xx nejedná x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Kaseiny xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx bílkoviny x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | nejméně 90,0 % |
Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx bezvodé laktózy | nejvýše 1,0 % | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX xx 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Obsah xxxxxx (xxxxxx X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 mg x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx v 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Xxxxx bílkoviny x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 g |
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 ks balení
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
do 250 g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx tukem
|
Příloha č. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a mražený xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x mražený xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Poznámka:
*) xxxxxxxxx xxx
**) netýká xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné tuky x oleje x xxxxxx směsi
|
||||||
Číslo kyselostimg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
Číslo xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx deklarovanémg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx lisované za xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
C 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
ND
|
C 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
C 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)
|
max. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
Obsah xxxx x těk. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx xx KOH /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx. /kg
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku z xxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx deklarovaného procentického xxxxxx xxxx x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x pěti náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /g xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % mléčného tuku x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí lišit x více xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o více xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrným xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx vaření a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X x % hmotn. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
Č. xxxxxxxxx v mg XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
|
Index xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
|
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. zmýdelnění mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Wijse
|
|
45 - 70
|
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx max.
|
|
10,0
|
|
Bod tání °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx výběrový
|
Hovězí xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
|
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg KOH/g
|
190 - 200
|
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
Nezmýdelnitelné látky x/xx max.
|
10
|
12
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 litru
|
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
|
|
nad 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
s xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.