Právní předpis byl sestaven k datu 09.11.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 09.11.2001 do 31.03.2002.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřený podle xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka xxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
l) zrajícím xxxxx xxx, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx emulze xxxx v tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx od data xxxxxx,
x) stolním xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) mléčným bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 9.11.2001 xx 31.3.2002 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx a xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Tekuté xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx jako xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
d) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx.
(7) Xxxxxx výrobek xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx máslo x xxxxxx máslo,
c) obsahem xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinou xx pouze xxxxxx xxxx zakysaná smetana x mléčná kultura.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na skupinové xxxxxx distributor x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze x. 2 xxxxxxx 11,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
d) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx vápenatý.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx x výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x obsahem xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx tavený sýr xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x sušině,
e) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
h) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, sýrařské xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxx do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, pokud tavený xxx obsahuje více xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(15) Jako "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx smetana, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx nezrající xxx.
(17) Mléko x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx být xxxx hospodářského zvířete xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx z xxxx druhů xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx mléko názvem xxxxxxxxxxxxx zvířete, xx xxxxxxx pochází xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx označí x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx mléka, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxx nápoj" xxx xxxxxx u xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto výrobku.
(20) Xxxxxx "sýrový" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(21) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx sýr".
(22) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 3.
(23) Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxx x xxxx x tvarohů xxxxx xxxxxxxxx až plus 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, u zrajících xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx xxxxx 1 %.
(24) xx (26) Xxxxxx x. 390/2001 Sb. x účinností xx 1.4.2002.
(27) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 5) xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků uvedených x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 17.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základních xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní mléčné xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi připravené xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, mléčného nebo xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x mražené krémy xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) U xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx v xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) U výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx označen.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení pro xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x velkých vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx formě xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x nižší. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx a jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX A XXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx tukem x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx v tekutém xxxx xxxxx stavu,
x) rostlinným tukem x xxxxxx xxxxx xxx a olej xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx jader xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx jatečných zvířat, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx tuk, který xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx nebo jejich xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel procesem xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx směsi ztužených xxxx x jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a živočišných xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Jedlý xxx a jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 a 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx vyznačí x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze použít x xxxxxxxxx, které xxxx vyrobeny xxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % hmotnostních xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx syrového xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci teploty.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx výrobek tepelně xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
|
termizovaný
|
|
tvrdý xxxx xx strouhání xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx v xxxx xxxxx
x plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx skupiny mléčných xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Selské xxxxx (bez standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Mléko xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Odstředěné xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx šlehání | nejméně 30,0 |
Smetana xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Jogurt bílý xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxx než 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx odtučněný | méně xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx kysaného xxxxxxx | Xxxxxxx kultura | Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx směs Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. thermophilus x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a kvasinky 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze | bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Kysaný mléčný xxxxxxx s bifido-kulturou | Bifidobacterium xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi mléčného xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% hmotn. | % xxxxx. | % hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx smetana | nejméně 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | nejméně 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Zahuštěné mléko xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx zahuštěného mléka xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 až 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
z toho xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx v % | Xxxxx xxxx x % |
Čerstvé xxxxx, máslo x xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Máslo xx sníženým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo
Druh výrobku | Obsah xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx vody x tukuprosté xxxxx xxxx
% VVTPH = | x xxxx . 100 |
100 - g tuku |
Sýr | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx s rozmezím xxxxxxxxxxxx xxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x sušině v % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Polotučný | nejméně 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% xxxx x xxxxxx = | g xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx v % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx tvrdý | méně xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx zrání
Sýr xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx povrchu |
s mazem xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x toho | s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
Tabulka 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx údaje
Tavený xxx | Xxx x xxxxxx x % | Sušina v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx sýry xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (v %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx výrobu xxxxxxxx sýrů a xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx než sýr | Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx sýrový xxxxxxx | |
xxxxxxx pojmenovaný | druhově nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx mléčné složky | ne | ano do xxxx max. obsahu 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx kultury | ano | ano | ano |
Enzymy*) | ano | ano | ano |
Cukry (sacharidy xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx zelenina | podle xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť | ||
Ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny | ano v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu šestinu xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx výrobku x xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx xx xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx potravinářské
Kasein xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Xxxxx kaseinu x bílkovině | nejméně 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx N xxxxxxx XxXX xx 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | nejvýše 2,5 % |
Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx vlhkosti | nejvýše 8,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Obsah xxxxxxxxx (připálené částice) | nejvýše 22,5 mg v 25 x |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení mléka x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % u 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
Máslo mlékárenské x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks balení
|
do 250 g
|
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx nízkotučný s xxxxxxxxxx xxxxx
|
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
|
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x mražený xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx tukem *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Zmrzlina xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vodová x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně než 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x mražených krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx zařazen xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Alimentarius.
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x oleje
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné tuky x xxxxx a xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové pro xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx a takto xxxxxxxxxxxxxxx. per. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
924 - 928
|
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky a xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
0,5 - 5,0
|
C 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
C 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
0,1 - 0,6
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
ND - 0,1
|
ND
|
ND
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
ND
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx tuk
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
|
&xxxx;
xxx. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
Obsah xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
|
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk x xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Margarín xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx se nesmí xxxxx o více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx výrobcích se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /g xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx xx sníženým obsahem xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx tuku
|
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x bližším xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického obsahu xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx stanovení xxxxxx xxxx u xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx emulgovaný xxx xx vaření x xxxxxx apod.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Výběrové xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °C v % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. kysl./kg xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
|
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
|
10,0
|
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Tabulka 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max.
|
0,05
|
|
Obsah xxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °C)
|
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
Index xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
10
|
12
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Příloha č. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, směsný xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis č. 328/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky č. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx údajů o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.