Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 08.11.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřený podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx tepelně neošetřený xx prokysání,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx sýr, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku tavicích xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx formě xxxxxx xxxx x tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) stolním xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
r) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
t) podmáslím xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) syrovátkou mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx působením xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx nežádoucích mikroorganizmů x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx a prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx a xxxxxxx musí být xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Tekuté xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx se označuje xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 a 4,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, pokud xx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx procesu a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen
a) xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Mlékárenské xxxxx xxxx být označeno
a) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslo,
c) obsahem xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana x mléčná xxxxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx distributor x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) obsahem xxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx mléko, mléčné xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Název "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx x výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx s obsahem xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx cukr.
(13) Sýr xx označuje
a) názvem xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x názvem xxxxxxxxxx, xxxxx tavený xxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
d) xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x nepasterovaného xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx vyroben x xxxxxxx xx zvláštními xxxxxxxx, 1)
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx x přísadou xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx tavený xxx obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx smetanu, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx
x) tekuté mléko x xxxxxx smetana, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, vysokou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) stolní máslo,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x mléčných xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx vyroben x xxxx druhů mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, od xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Ostatní druhy xxxxx xx výrobku xx označí u xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxx nápoj" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx výrobek, x xxxx xxx tvoří xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(21) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, sýrový xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(22) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(23) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u sušiny x xxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx až plus 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx, u xxxxxxxxx xxxx xx připouští xxxxxxxxx u sušiny xxxxx 1 %.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx základních xxxxx xxxxxxx, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou a xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °C a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X zmrzlin vodových xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x mraženého krému xx xxxxx i xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x aromatizaci, je xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx označit xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx jejich xxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx v názvu xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx alkoholu nesmí xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx musí xxx takto xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx krystalů x velkých vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx vysoký, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené krémy xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x nižší. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, které xxxxxxxx zachování teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu. Xxx přepravě se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na minus 15 oC. Záznamy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se uchovávají xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx xxxx jejich xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi ztužených xxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx a živočišných xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového xxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx celkový obsah xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx v g xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tolerancí maximálně 2 % hmotnostních xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx tavený, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a emulgovaných xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tuků 20 °C.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana
 
 
 
kysané xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo x xxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx mazem
zrající x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx povrchu
s xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v xxxxxx xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
 
 
 
koprecipitát mléčných xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny mléčných xxxxxxx x na xxxxx mikroorganismů mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn./hmotn.

Obsah sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Mléko xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Kysaná xxxxx xx. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt bílý xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxx 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx odtučněný

méně než 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Název xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx kultura

Mléčná mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x další xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx skládající xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifido-kulturou

Bifidobacterium xx. v xxxxxxxxx x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx tukuprostá


% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx mléko

nejméně 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

nejméně 28,0


Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


nejméně 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx poměr =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Sušené xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx odtučněné

nejvýše 1,5
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % hmotn.

Obsah xxxxxx x %

Xxxxx xxxx x %

Čerstvé xxxxx, xxxxx a xxxxxx máslo

nejméně 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx se xxxxxxxxxx zákysem

nejméně 75,0



Máslo xx sníženým obsahem xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx ve vztahu x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx než 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů.
Tabulka 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx dodržet výše xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - x vody
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx jemný

méně než 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx zrání

Sýr nezrající

čerstvý


termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx


x xxxxx xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x xxxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X sýra, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních sýrů. Xx výrobkových xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
Tabulka 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x sušině x %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx polotuhé xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (x %) musí xxx xx xxxxxx x xxxxxx tuku v xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx zajišťuje xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů a xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nepojmenovaný


Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx předpokladu, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny

ano
v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx dodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť a xx xx nejedná x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Kaseiny potravinářské


Kasein xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 10,0 %

nejvýše 10,0 %

Xxxxx bílkoviny x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

nejvýše 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx bezvodé laktózy

nejvýše 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx N xxxxxxx XxXX xx 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Xxxxx xxxxxx (včetně P2O5)

nejméně 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 xx x 25 x

xxxxxxx 22,5 mg x 25 x
Xxxxxxx 16 - Kaseináty


Kaseináty

Obsah vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Obsah bílkoviny x sušině

nejméně 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx extrakt

nejvýše 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Hodnota xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
 
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný výrobek
 
do 1000 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx a tvaroh
 
do 125 g
 
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
 
do 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx tvarohová
 
vodová
 
s rostlinným xxxxx citrónová
 
Mražený xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina a xxxxxxx krém mléčný
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx vodová x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x mražených krémů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina a xxxxxxx krém balený
 
do 100 xx nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 ml nebo x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
nad 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx rostliny
 
 
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx této vyhlášky x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x oleje
 
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
 
Číslo kyselosti xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena a xxxxx deklarovanémg XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx lisované za xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx a xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx erukové
 
Palmový
 
Slunečnicový
 
Sójový
 
Kokosový
 
Olivový
 
Hustota xxx 15 °C (kg/m3)
 
913 - 918
 
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
 
924 - 928
&xxxx;
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
 
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
 
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx číslo (dle Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
 
6,3 - 10,6
&xxxx;
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
 
max. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky a xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
 
C 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
 
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
 
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 1,5
&xxxx;
X 20:0
 
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
 
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
&xxxx;
XX - 0,4
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
C 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
 
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
C 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
 
ND
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND
 
ND
 
C 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah vody x xxx. látek
 
max. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
 
Číslo xxxxxxxxx xx XXX /x tukové fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku a xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx lišit x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxxxxxx obsahem xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, tuk xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný tuk xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
 
max 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx emulgátoru lze xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx musí obsahovat 10 - 80 % mléčného xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek při 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v mg XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
 
 
45 - 70
 
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx tání °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Tabulka 6 - Hovězí lůj
 
 
Hovězí xxx výběrový
 
Hovězí xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. kyselosti x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní xxxxxxx (40 °C)
 
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
 
Č. xxxxxxxxxx xx KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. jodové podle Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
 
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx tání °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Příloha x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx tuk
 
do 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "e", ve xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.