Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 08.11.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx mléka,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx tuku nejméně 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně upraven xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při teplotách xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního másla x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx působením xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konečného mléčného xxxxxxx,
z) termizací xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) druhem a xxxxxxxx,
x) podskupinou, podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx jako xxxxx xxxx smetana.
(4) U xxxxxxxx mléka x xxxxxx smetany xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx trvanlivé xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Kysaný mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 a 4,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxx být označen
a) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(8) Mlékárenské xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx sladká xxxx zakysaná xxxxxxx x xxxxxx kultura.
(9) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 tabulce 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami je xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" se xxxxxxx x výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x sušině, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx označit x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 tabulkách 13 x 14,
x) obsahem xxxx nebo xxxx x sušině,
e) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx sýrový xxxxxxx, pokud tavený xxx obsahuje více xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(15) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, máslo do 20 xxx xx xxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxx, který xxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Datem xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, vysokou xxxxxxxxx xxxx ultrapasterací, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x mléčných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx druhů mléka xxxxxxxxxxxxx zvířat, označí xx mléko xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pochází xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx ve výrobku xx označí u xxxxx "x přídavkem" xxxxxx mléka, pokud xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx xxxx více xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, v xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(21) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxx lze xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(22) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx č. 3.
(23) Přípustné technologické xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxx u sýrů x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx až xxxx 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx připouští xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX A MRAŽENÉ XXXXX
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx ze smetany, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi pod xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx xxxxxx x xx naplnění do xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °C a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky na xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, je xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx jejich past,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx tato xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx takto xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx krystalů x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx xxxxxx, xxx zajistil charakteristickou x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx do oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx se přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxx x registrování teploty xxxxxxx xxxx být xxxxxx a xxxxxxxx xx dobu jednoho xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x závislosti xx xxxxxxxx zastoupení mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným tukem x olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx a živočišných xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx s xxxxxxx xxxx a oleji xx formě xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového tuku x xxxxx xx xxxx uvede x xxxxx rostliny nebo xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx obsahu tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx celkový xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x g xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny xxxxxxxx x xxxx x xxxxx rostlinného původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx obsah xxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx studena" xxx xxxxxx pro xxxxx, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "domácí" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze syrového xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§14
Požadavky xx jakost
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují tak, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx dosavadní xxxxxxxx.
§17
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou §3, §8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
 
Skupina
 
Podskupina
 
Mléko
 
tekuté
 
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
 
 
zahuštěné
 
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
 
 
zahuštěná
 
 
 
sušená
 
 
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana
 
 
 
kysané xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx v xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v xxxxxx xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % hmotn./hmotn.

Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Odstředěné xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Smetana xx šlehání

nejméně 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx.

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

nejméně 7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxx než 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx odtučněný

méně xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx výše uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus

107

Kysané xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x kysané xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x symbióze

bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifido-kulturou

Bifidobacterium xx. v kombinaci x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

Druh xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx tuk

Mléčná sušina

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

Zahuštěná xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

nejméně 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx než 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x toho: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx zahuštěného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx smetana

Druh

Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx částečně odtučněné

méně xxx 26,0

x toho xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx v %

Xxxxx xxxx v %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Máslo x xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx máslo

nejméně 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx

% XXXXX =

g xxxx . 100

100 - x tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx než 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) U přírodních xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x sušině v %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně než 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x sušině xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - g xxxx
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx jemný

méně xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx

xxxx než 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního sýra xxxxx zrání

Sýr xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x mazem xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x xxxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X sýra, který xxxxxxxxx rozmezí xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx výrobkových xxxxxxx xxxxx být uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx v xxxxxx x %

Sušina v %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 a 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx až xxxx a xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x určitém poměru, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx ze sýra

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny

ano
v množství xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx obsahu sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx se nejedná x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx bílkoviny x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x bílkovině

nejméně 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx bezvodé laktózy

nejvýše 1,0 %

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX na 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 g

nejvýše 22,5 xx x 25 x
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, přepočtený xx suchý extrakt

nejvýše 2,0 %

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Hodnota xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx částice)

nejvýše 22,5 mg x 25 x

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
 
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
do 1000 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 g
 
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová
 
vodová
 
s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) netýká se xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složek.

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x mražených krémů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
do 500 ml nebo x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk nebo xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Alimentarius.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx rostlinné tuky x oleje x xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx deklarovanémg KOH/g
 
max. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
 
Látky xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx a xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
 
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
 
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
 
50 - 55
 
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
&xxxx;
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
 
max. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky a xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
 
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
 
8,0 - 13,5
 
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,6
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
0,3 - 3,5
 
C 17:0
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
 
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
 
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND
 
ND
 
C 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND - 0,5
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (obsah xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. per. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. látek
 
max. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx xxxxxxxxx maximálně 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx vzduchem. Průměrný xxxxx xxxx ve xxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxxxxxx obsahem xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahu tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx kyselosti mg XXX /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx. Směsný emulgovaný xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrný obsah xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx než 1 % od xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx a obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se nesmí xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Průměrným xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx emulgovaný xxx xx vaření x xxxxxx apod.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. max.
 
 
0,25
 
0,30
 
Č. xxxxxxxxx x mg XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx podle Wijse
 
 
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
 
25 - 45
Tabulka 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx KOH/g xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % hmotn. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx max.
 
10
 
12
 
Bod xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
 
42 - 48

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x olejů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 litru
 
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
nad 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x jedlé xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (tabulka 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis č. 328/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.