Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 08.11.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, xxx když xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) zahuštěným xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné bílkoviny x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx tepelně neošetřený xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně upraven xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
n) máslem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od data xxxxxx,
x) stolním xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při teplotách xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek vznikající xxxx vedlejší produkt xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx působením xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Účinnost od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, který xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx způsob tepelného xxxxxxxx.
(5) Jako trvanlivé xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx ochucující složkou,
d) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(7) Mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(8) Mlékárenské xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
b) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx máslo a xxxxxx máslo,
c) xxxxxxx xxxx x soleného xxxxx,
x) jako jednosložkový xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx zakysaná xxxxxxx x xxxxxx kultura.
(9) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx použitelnosti 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami je xxxxx mléko, mléčné xxxxxxx, syřidlo x xxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Název "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) x skupiny xxxxxxxxxx sýrů lze xxxx označit názvem xxxxxxx nebo podskupiny, xxxxx sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx označuje i xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx tavený xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se zvláštními xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je pouze xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx více xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Bílkovinný mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx názvem xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(15) Jako "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x xxxxxx smetana, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ultrapasterací, 3)
x) kysané xxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,
d) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx máslo,
g) xxxxxx,
x) čerstvý xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx x xxxxxx výrobky xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx a mléčných xxxxxxx x kravského xxxxx xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx nebo mléčný xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, označí xx xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx zvířete, od xxxxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx ve výrobku xx xxxxxx u xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx podíl xx xxxxxxx xxxx více xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxx nápoj" xxx použít u xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobky tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxxxxx "sýrový" lze xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(21) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx sýrů xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(22) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
(23) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx x xxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx plus 4 % od xxxxxx uvedených na xxxxx, u xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny xxxxx 1 %.
§4
Požadavky xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx a našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
x) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx zmrzlina vyrobená xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx cestou x xx naplnění do xxxxx xxxxx zmrazena xx teplotu - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx a skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxx xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx uvést v xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a mražený xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto plodů xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx ovoce, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, bez xxxxxx, větších krystalů x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chutících složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin minus 18 oC nebo xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx teploty vzduchu. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x mrazicích xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně roztátých xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a olej xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) živočišným tukem x olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
f) pokrmovým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x jedlých xxxx a olejů xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x oleji xx formě emulze xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx a jedlý xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx vyznačí x xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx použít x margarínů, xxxxx xxxx vyrobeny výhradně x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tolerancí xxxxxxxxx 2 % hmotnostních xxx obsah xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx xxx tavený, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§14
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují tak, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování nesmí xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u živočišných xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx registraci teploty.
(2) Nejdéle po xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
 
Skupina
 
Podskupina
 
Mléko
 
tekuté
 
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
 
 
zahuštěné
 
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx sníženým obsahem xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
 
 
 
kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se smetanovým xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx mazem
zrající x xxxx hmotě
s xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Účinnost od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, chemické x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (bez xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx mléko

nejvýše 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.

Smetana

nejméně 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx vč. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Kysaná mléka xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Jogurt xxxx smetanový

nejméně 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx a označovány xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx výrobků x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Název kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx mléko

Lactobacillus acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. thermophilus x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený x xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních kultur xxxxxxxx mléčného kvašení x xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný xxxxxxx s bifido-kulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Neslazené

Slazené*)


Mléčný xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

nejméně 28,0


Zahuštěné xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

více xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx mléko xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx sacharózy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx smetana

Druh

Obsah xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

z xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Obsah xxxx v %

Xxxxxxx xxxxx, máslo a xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Máslo xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx sníženým obsahem xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx s xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x xxxxxx vody x tukuprosté xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx tvrdý

méně než 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Měkký

nejméně 67,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x xxxxxx v %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Nízkotučný xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxx než 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x xxxxx xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x toho

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně na xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - informativní údaje

Tavený xxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxxx v %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx sušiny (v %) musí xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Toto xxxxxxxxxx platí obdobně x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx než sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nepojmenovaný


Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné složky

ne

ano
do xxxx max. obsahu 5 % xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx ze xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, které postačuje xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť

Ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx obsahu sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx dodávat pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx nejedná x cukry

ano
Poznámka: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

nejvýše 10,0 %

Xxxxx bílkoviny v xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x bílkovině

nejméně 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx laktózy

nejvýše 1,0 %

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x ml X xxxxxxx XxXX xx 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 xx x 25 g

nejvýše 22,5 xx x 25 g
Tabulka 16 - Kaseináty


Kaseináty

Obsah xxxxxxxx

xxxxxxx 8,0 %

Obsah bílkoviny x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Obsah xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý extrakt

nejvýše 2,0 %

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
 
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
do 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx a mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený krém xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx tukem *)
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x ovocnou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x příchutí **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx než 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) netýká xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Příloha č. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
 
do 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
nad 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx olej
 
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx nebo olej xxxxx rostliny
 
 
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je xxxxxxx xx této xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x oleje
 
Uvedené xxxxxxx xxxxx obecně pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje a xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
 
Číslo xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx deklarovanémg KOH/g
 
max. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové pro xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx a xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
 
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
 
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
 
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
 
Hodnoty xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
 
ND - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
 
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
 
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
 
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
 
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
 
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND
 
ND
 
C 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND - 0,5
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený a xxxxxxxx tuk
 
Číslo peroxidové (xxxx. per. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
 
 
Obsah xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
 
Tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx lišit o xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxxxxxxx obsahem tuku xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, tuk xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx kyselosti mg XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x bližším xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 10 - 80 % mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx než 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxx náhodně odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx vaření a xxxxxx apod.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
 
 
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
 
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Hovězí xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g max.
 
1,50
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní hustota (40 °C)
 
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx kyselin
 
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg KOH/g
 
190 - 200
 
190 - 202
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx max.
 
10
 
12
 
Bod tání °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný olej
 
do 1 litru
 
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
nad 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x mražené krémy x xxxxx tuky x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. s účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.