Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2000 do 08.11.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx produkt při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx mikroorganizmů x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro jednotlivé xxxxxxx stanoven v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Tekuté xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx smetana.
(4) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx xxxxxx mléko xxxx tekutá xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, pokud xx xxxxxxx pouze xxxxxxxx nebo náhradní xxxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 tabulce 7,
b) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx máslo x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u soleného xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx sladká xxxx xxxxxxxx smetana x xxxxxx xxxxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Datum výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobce, datum xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx distributor a xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejce.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem druhu, xxxxxxx nebo podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulce 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
d) xxxxxxxx ochucující složkou,
e) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x obsahem xxxxxxx 30 % xxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) u skupiny xxxxxxxxxx sýrů lze xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx tavených xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx tavený xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) použitou ochucující xxxxxxx,
x) upozorněním "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x přísadou xxxxx xxx xx 2,5 % hmotnostních,
i) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx více xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(15) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, máslo do 20 xxx od xxxx výroby a xxxxxxxxx sýr, který xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Datem xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx mléko x xxxxxx smetana, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) kysané mléčné xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) stolní xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx nezrající xxx.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx hospodářského xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, od xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Ostatní druhy xxxxx xx xxxxxxx xx označí x xxxxx "x přídavkem" xxxxxx mléka, pokud xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(20) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx výrobek, v xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(21) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(22) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 3.
(23) Přípustné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x xxxx v xxxxxx x xxxx x tvarohů xxxxx xxxxxxxxx až xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
§4
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx do oběhu xxx teplotě xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx smetany, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
b) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx a homogenizované xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina vyrobená xx základní směsi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou a xx naplnění do xxxxx ihned zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x mražené xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xx xxxxx x xxxxxxx chutící složka.
(4) X xxxxxxxx x mraženého krému, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx uvést v xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Výrobek obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx označen.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak vysoký, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °C xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x nižší. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota xxxxxxx xxxxxx na xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx x uchovány xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx nebo xxxxx xxxxx olejnatých rostlin,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a olej xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx živočichů a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a jedlých xxxx x xxxxx xxxx směsi jedlých xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného tuku x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx xxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx celkový xxxxx xxxx.
(6) U xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x g xx 100 g xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx použít x margarínů, které xxxx vyrobeny xxxxxxxx x tuků x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx obsah xxxx xxxxxxxxxxx původu z xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Xxxxxxxx "lisovaný xx xxxxxxx" lze xxxxxx xxx oleje, xxxxx byly získány xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxx sádlo výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx syrového xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx tuky a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně polotučného
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný nebo xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku
|
|
|
Máslo s xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo jemný
polotučný
tučný
|
termizovaný
|
|
tvrdý xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx povrchu
s xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v solném xxxxxx, bílý
|
|
|
extratvrdý (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx skupiny mléčných xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn./hmotn. | Obsah sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxx plnotučné (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Mléko polotučné | 1,5 - 2,0 | |
Xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx šlehání | nejméně 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 | |
Podmáslí | méně xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Jogurt xxxx smetanový | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxx xxx 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx výše uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x symbióze | bakterie mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován optimální xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
Druh xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx tukuprostá | |
% hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | |
Zahuštěná xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | nejméně 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx odtučněné | více xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx než 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx mléko xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,0 |
Poznámka:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx plnotučné | nejméně 26,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné | méně xxx 26,0 |
x toho xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Máslo xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx x % | Xxxxx xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx s xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | nejméně 42,0 |
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x obsahu vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% XXXXX = | x xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx tvrdý | méně než 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Polotvrdý | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X přírodních xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x sušině v % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx než 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x sušině xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx charakteristiku
% xxxx x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx konzistence x obsahu tuku x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x xxxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx výrobkových xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 a 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
nízkotučný | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx sušiny (x %) xxxx být xx xxxxxx k xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx než xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx sýrů a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx xxx xxx | Xxxxxx xxx a tavený xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx sýrový xxxxxxx | |
xxxxxxx pojmenovaný | druhově xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxx, xxxxxxx olej, xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx | xx | xxx xx xxxx max. obsahu 5 % xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x množství xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x xx xx xxxxxxx x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Kaseiny xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah vlhkosti | nejvýše 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx bílkoviny v xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | nejméně 90,0 % |
Obsah xxxxxxx x bílkovině | nejméně 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx bezvodé laktózy | nejvýše 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx X xxxxxxx XxXX na 1 g | - | nejvýše 0,27 |
Obsah xxxxxx (xxxxxx X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx v 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 % |
Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Hodnota xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx x 25 g |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx balení
|
Máslo xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx výrobku
|
Celková xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx mléčný
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x mražený xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém s xxxxxxxxxx tukem *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
nejméně 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina x xxxxxxx krém mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
méně než 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Poznámka:
*) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého balení
|
|
do 500 ml nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha
|
ztužený xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Příloha x. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x oleje
Uvedené xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x oleje x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
Látky xxxxxx xxx 105 C %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
max. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx tuky x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
2,5 - 7,0
|
&xxxx;
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
50,0 - 70,0
|
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
C 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
C 20:0
|
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
C 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
C 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
Obsah vody x těk. látek
|
max. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Margarín*)
Obsah xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx mg KOH /x xxxxxx fáze
|
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku a xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, tuk xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /g xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný tuk xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx emulgátoru lze xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického obsahu xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx o více xxx 2 % xx deklarovaného procentického xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx apod.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °C x % xxxxx. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
Č. xxxxxxxxx x xx XXX/x max.
|
1,20
|
1,30
|
2,50
|
Č. xxxxxxxxxx xxxx. per. kysl./kg xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
|
Index xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
|
|
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Tabulka 6 - Hovězí xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx výběrový
|
Hovězí lůj xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní hustota (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
|
10
|
12
|
Bod xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
|
do 1 litru
|
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x mražené xxxxx x jedlé tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x příloha x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) vyhlášky č. 324/1997 Xx., o xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.