Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2002 do 29.12.2002.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, že xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen když xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý mléčný xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x převládajícím kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx emulze xxxx v xxxx,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx teplotách xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) mléčným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
t) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx ošetřením xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx působením xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxxx od 1.4.2002 xx 30.12.2002 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) druhem x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Tekuté xxxxx nebo tekutá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx jako xxxxx xxxx smetana.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx označí xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" o xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 mm. X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx vitaminů xxxxxxxxxxx v tucích" x výšce xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení xx xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx stranách xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny xxxx xxxxx, x xxxxxxxx údaje o xxxxxxxx xxxxx v xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx obalu válcovitého xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx kontrastním xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx obalu xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Xxxx xxxxxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °C.
(8) Xxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx skupiny x podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Mléčný xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) názvem xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx xxxxx x stolní máslo,
c) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) U spotřebitelsky xxxxxxxx stolního xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobce, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx xxx označen
a) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 11,
b) xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x chlorid vápenatý.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx nejméně 30 % xxxx v xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx přírodních sýrů xxx dále xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x název xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x názvem xxxxxxxxxx, xxxxx tavený xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 tabulkách 13 x 14,
x) xxxxxxx tuku nebo xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx výrobek vyroben x souladu se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, sýrařské xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % laktózy..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek musí xxx označen názvem xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 15 nebo 16.
(17) Xxxx "čerstvé" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, máslo xx 20 xxx xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx označeny
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pasterací xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím procesu,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných kultur,
e) xxxxxxx máslo,
f) stolní xxxxx,
x) tvaroh,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx dále označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx druhů xxxxx hospodářských zvířat, xxxxxx xx mléko xxxxxx hospodářského zvířete, xx kterého xxxxxxx xxxx než 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x tekutých mléčných xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Názvem "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 51 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx použít xxxxx "xxxxxx dort, sýrový xxxxxx, sýrová xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxx x sušině x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx až xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Údaj x xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx množství xxxxxx 4) pro xxxxx xxxxxxxx představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
(27) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vyjádřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 5) xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucujících xxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 2 xxxxxxx 17.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, smetana a xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx ostatní mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a uvádějí xx oběhu xxx xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
b) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
c) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobená xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx do xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx. X zmrzlin vodových xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx uveden.
(3) X názvu zmrzliny x mraženého xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) X xxxxxxxx x mraženého krému, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx uvést v xxxxx potraviny tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
a) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxx složky, u xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx xxxx xxx takto označen.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých vzduchových xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při teplotě - 18 °X x nižší. Hlubokozmrazené xxxxxxxx a mražené xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx minus 15 oC. Xxxxxxx x registrování xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu jednoho xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které se x závislosti xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx xxxxxxxxx zvířat, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo jejich xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx s xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se označí xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxx uvede i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vyjadřující xxxxx xxxx ve xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx i xxxxx mléčného tuku x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x tuků a xxxxx rostlinného původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které bylo xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, a xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx registraci xxxxxxx.
(2) Nejdéle po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx obalů tekutých xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
|
Skupina
|
Podskupina
|
Mléko
|
tekuté
|
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
|
zahuštěné
|
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
|
jogurt
|
nízkotučný nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
|
|
|
kysaný xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské kultury
|
||
Máslo xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
|
||
Tvaroh
|
měkký nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
|
termizovaný
|
|
tvrdý xxxx xx xxxxxxxxx xxxx ke strouhání
|
|
Sýr
|
přírodní
|
nezrající
termizovaný
|
|
|
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx potravinářský
|
|
|
koprecipitát mléčných xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny mléčných xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Odstředěné xxxxx | xxxxxxx 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn. |
Smetana | nejméně 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx mléka xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Podmáslí | méně xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Xxxxxx xxxx smetanový | nejméně 10,0 | |
Jogurt xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxx než 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx odtučněný | méně xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx kultura | Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus | 107 |
Kysané xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený z xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x termofilních kultur xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifido-kulturou | Bifidobacterium xx. v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi mléčného xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx kromě základní xxxxxxxxx kultury přidávány xxxxx, produkující kyselinu xxxxxxx a pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
Xxxx výrobku | Neslazené | Slazené*) | ||||
Mléčný xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % hmotn. | |
Zahuštěná xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | nejméně 25,0 | xxxxxxx 8,0 | nejméně 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx než 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx odpovídat cukernému xxxxxx 60,5 až 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx x % | Obsah xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | nejvýše 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx zákysem | nejméně 75,0 | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x obsahu vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% VVTPH = | g xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X přírodních xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů podle xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x sušině v % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% xxxx x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - x vody |
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x obsahu xxxx x sušině
Tvaroh | Tuk x xxxxxx x % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx tvrdý | méně xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x toho | s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X sýra, který xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx x sušině x % | Xxxxxx x % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx konzistence xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx a roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (x %) musí být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (x %) x určitém xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Toto xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x xxx tavené xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxx xxxx než sýr | Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx olej, smetana | pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx mléčné složky | ne | ano do xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx sýra |
Jedlá xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem) | ne | ne | ano |
Koření x sezónní xxxxxxxx | xxxxx xxxxx výrobku v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť a xx se nejedná x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx | |
Xxxxx vlhkosti | nejvýše 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX na 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 x | xxxxxxx 22,5 mg x 25 x |
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx vlhkosti | nejvýše 8,0 % |
Xxxxx bílkoviny x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý extrakt | nejvýše 2,0 % |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené částice) | nejvýše 22,5 xx v 25 x |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx g
|
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 g
|
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 g
|
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
do 250 g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx tukem
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx výrobku
|
Celková xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x ovocnou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx tuk
|
|
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je zařazen xx této xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Alimentarius.
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx obecně pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena a xxxxx deklarovanémg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /kg
|
max. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 C %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
max. 12
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
max. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
&xxxx;
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND
|
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
50,0 - 70,0
|
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
C 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
C 20:0
|
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
C 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
ND
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx tuk
Číslo peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. látek
|
max. 0,5
|
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx mg KOH /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
Tuk s xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "šlehaný" xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx tuku ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx lišit o xxxx než 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx pomazánkový, xxx xx xxxxxx x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xx XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx tuku
|
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx použití x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % mléčného xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického obsahu xxxx x obsah xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx x více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrným xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx xxxxxx tuku u xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. směsný xxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
|
|
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
|
Č. xxxxxx podle Wijse
|
|
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx lůj xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
|
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
Č. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx tání °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
|
do 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks balení
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x oleje
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x příloha č. 2 (tabulka 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx v odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx jich netýká xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.