Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2002 do 29.12.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x xxxxx, přičemž xxxxx, že látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen xxxx xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, tepelně neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) jogurtem kysaný xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx sýr, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a fyzikálním xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) stolním xxxxxx máslo dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx stolního másla x mrazírenského skladu,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx vedlejší produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 1.4.2002 xx 30.12.2002 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Mléko x xxxxxxx musí být xxxxxxxx
x) druhem a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Tekuté xxxxx nebo tekutá xxxxxxx xx označuje xxxxx jako mléko xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 mm. V xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx uvedou xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx vitaminů xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x xxxxx písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx xxxxxxxx se xxxxx na xxxx xxxxxxx protilehlých stranách xxxxx, na xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx mléka x xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx obalu xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přičemž výška xxxxxx xxxxxxxxx označení xxxx xxx o xxxxx třetinu xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx být xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Xxxx xxxxxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, kde bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx záhřevem nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) jako slazený, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx tuku,
c) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) názvem skupiny, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem tuku xxxx skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx másla,
d) jako xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx nebo zakysaná xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stolního xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx vyskladnění z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Pomazánkové xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 tabulce 8,
b) xxxxxxx tuku,
c) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x sušině,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx označit xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud sýr xxxxxxx požadavky stanovené x xxxxxxx x. 2 tabulkách 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx tavených xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x dále xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
d) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v sušině,
e) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) upozorněním "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx mléko, xxxxxxxx xxxxxxx, syřidlo x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxx sýr obsahuje xxxx než 5 % xxxxxxx..
(16) Bílkovinný xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx xxxxx po xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx, xxxxxxx pasterací xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) čerstvý xxxxxxxxx sýr.
(19) Mléko x mléčné výrobky xx dále xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxx hospodářského xxxxxxx xxxxxx. Pokud xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více druhů xxxxx hospodářských xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete, xx kterého xxxxxxx xxxx než 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx mléka xx xxxxxxx xx xxxxxx x názvu "s xxxxxxxxx" xxxxxx mléka, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx činí xxxx než 10 %.
(20) Xxxxx "mléčný xxxxx" xxx použít x tekutých mléčných xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx sýr xxxxx nejméně 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx tavený xxx".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x tuku x xxxxxx u xxxx x xxxxxxx xxxxx dosahovat až xxxx 4 % xx xxxxxx uvedených xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx tolerance x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx o xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx malé xxxxxxxx xxxxxx 4) pro xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
(27) Množství xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 5) xx nemusí xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, pokud jde x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 17.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají základních xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxx do oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, mléčného nebo xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx a našleháním xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi pod xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byla připravena xxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) U xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
a) čokoládový, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % hmotnostních kakaa,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x nižší. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX nebo xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX TUKY X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx jader xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, který byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x olej xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx uvede x xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x x xx 100 g xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx vepřové sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx sádla hřbetního x plstního, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl vyroben xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým slunečním xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a emulgovaných xxxx 15 °C,
x) u ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °C.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx dosavadní označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo x xxxxxx obsahem tuku
 
 
 
Máslo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx mazem
zrající v xxxx xxxxx
x plísní xx povrchu
s xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn./hmotn.

Obsah sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx standardizace)

nejméně 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Odstředěné mléko

nejvýše 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.

Smetana

nejméně 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx mléka xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

nejméně 7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení

106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. thermophilus x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a kysané xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx mléko

zákys skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx výrobků mohou xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou základních xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

Druh xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

nejméně 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné

více xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x xxxx: polotučné


nejméně 20,0



xxxxxxx 24,0


Zahuštěné mléko xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 až 64,5.

xxxxxxx poměr =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné

méně xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Obsah xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, máslo a xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

nejvýše 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Máslo s xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

nejméně 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x tukuprosté xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx s rozmezím xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx v xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - x vody
Tabulka 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx x %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx jemný

méně xxx 15,0

Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx povrchu


s xxxxx xx povrchu


v xxxx xxxxx

x toho

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxxx sýr

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Tavené sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x sušině x %

Xxxxxx v %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 a 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xx polotuhé xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx sušiny (x %) xxxx xxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x určitém xxxxxx, xxxxx zajišťuje xxxxx x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx než sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nepojmenovaný


Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx předpokladu, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx ze sýra

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx výrobku x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny

ano
v množství xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx se xxxxxxx x cukry

ano
Poznámka: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx potravinářské


Kasein xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Obsah xxxxxxx x bílkovině

nejméně 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý extrakt

nejvýše 2,0 %

nejvýše 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX xx 1 g

-

nejvýše 0,27

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 g

nejvýše 22,5 mg x 25 g
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 8,0 %

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý extrakt

nejvýše 2,0 %

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx x 25 g

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 ml xxxx g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
 
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
do 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
&xxxx;
xx 125 g
 
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx krém
 
smetanový
 
mléčný
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nízkotučný x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx sušina
 
Mléčný xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový
 
nejméně 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x ovocnou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x příchutí **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení zmrzlin x mražených krémů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
do 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx olej podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx podle členění xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné tuky x oleje a xxxxxx směsi
 
Číslo kyselostimg XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
 
Látky těkavé xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx a xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx erukové
 
Palmový
 
Slunečnicový
 
Sójový
 
Kokosový
 
Olivový
 
Hustota xxx 15 °X (kg/m3)
 
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
 
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
 
190 - 209
 
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
&xxxx;
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
 
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
 
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
 
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
 
0,5 - 5,0
 
C 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
 
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 1,5
&xxxx;
X 20:0
 
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
C 20:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
 
ND - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND
 
ND
 
C 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx tuk
 
Číslo peroxidové (xxxx. per. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (mg XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
 
Číslo xxxxxxxxx xx XXX /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx nebo zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx tuku xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx deklarovaného procentického xxxxxx tuku x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /g tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx výrobku xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx vepřové sádlo
 
Výběrové xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
 
 
Index xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
 
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
 
 
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lůj xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní hustota (40 °C)
 
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
 
10
 
12
 
Bod tání °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení jedlých xxxx x olejů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný olej
 
do 1 litru
 
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x mražené xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "e", xx xxxxx vyhlášky č. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Sb.