Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2002 do 29.12.2002.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx kysacím procesu,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx sýrem nezrající xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající sýr x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx upraven xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx v tuku,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x xxxxxxxxxxxxx skladu,
x) mléčným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
t) podmáslím xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxxx od 1.4.2002 xx 30.12.2002 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx označuje xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 mm. V xxxxx blízkosti xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 mm. Xxxx označení se xxxxx xx obou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx obalu xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx výška xxxxxx xxxxxxxxx označení xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx nižší.
(6) Xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx obalu xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, kde xxxx xxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) jako xxxxxxx, xxxxx je přidáno xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidlo.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx přídavkem mlékařské xxxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Mlékárenské xxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) názvem skupiny, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx zakysaná xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx skladu. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx distributor x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx označeno
a) xxxxxx druhu, xxxxx xxxxxxx požadavky stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx musí xxx označen
a) xxxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx nebo tuku x sušině,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxxx xx xxxxx mléko, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "smetanový krém" xx použije x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku x xxxxxx, obsahujících cukr.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx dále označit xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud sýr xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxxx i názvem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
f) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx výrobek vyroben x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
h) xxxx jednosložkový xxxxxxx, xxxxx surovinou xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx vápenatý a xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "čerstvé" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x nezrající sýr, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx tepelně ošetřen.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx označeny
a) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pasterací xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx sýr.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X mléka x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx mléka xxxxxx xxx druh hospodářského xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pochází xxxx xxx 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx mléka xx xxxxxxx se xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" lze použít x tekutých mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx výrobek, x němž mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(22) Názvem "sýrový" xxx označit xxxxxxx, x xxxx sýr xxxxx nejméně 51 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx xxx xxxxxx názvy "xxxxxx dort, sýrový xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x tuku x xxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx dosahovat až xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx o xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x případě, xx malé xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
(27) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vyjádřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 5) xx nemusí na xxxxx určeném pro xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, pokud jde x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulce 17.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, zahuštěné mléko, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky se xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx vzduchu do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxx ze smetany, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základní xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X zmrzlin xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx i xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx uvést v xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) X výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě xxxx xxx xxx vysoký, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x nádobách x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx spotřebitelském balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx minus 18 xX nebo xxxxx a xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx minus 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X a nižší, x xxxxxxxxx boxech x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX A XXXXX
§11
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x závislosti na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx stavu,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) živočišným tukem x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem jedlý xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xx formě xxxxxx xxxx a tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx a jedlý xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx xxxx xxxxx i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx celkový obsah xxxx.
(6) U xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx i xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx x x xx 100 g xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxx x margarínů, xxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % hmotnostních xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za studena.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx xxx tavený, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °C,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx dosavadní xxxxxxxx.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
|
|
zahuštěná
|
|
|
sušená
|
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
|
|
|
kefír
|
|
|
kefírové xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
|
termizovaný
|
|
tvrdý xxxx xx strouhání xxxx ke xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx xxxxxxx
x plísní xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, bílý
|
|
|
extratvrdý (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
kasein xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Xxxxx polotučné | 1,5 - 2,0 | |
Odstředěné mléko | nejvýše 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx. |
Xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx | xxxxxxx 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Kysaný mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Xxxx výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx v % hmotn. | Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetany | nejméně 10,0 | |
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx mléka xxxxxxxxx | xxxx xxx 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | nejméně 7,0 |
Jogurt xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx obsahem xxxx | xxxx xxx 3,0 | nejméně 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx složky xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx výrobcích
Název kysaného xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení | 106 Lactobacillus xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus | 107 |
Kysané xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys skládající xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Kysaný xxxxxx xxxxxxx s bifido-kulturou | Bifidobacterium xx. x kombinaci x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx tuk | Mléčná sušina | Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% hmotn. | % xxxxx. | % hmotn. | % hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Zahuštěné xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx než 1,0 4,0 - 4,5 | nejméně 20,0 | ||
x xxxx: xxxxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | nejvýše 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx zahuštěného xxxxx xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 až 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx smetana | nejméně 42,0 |
Sušené xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 26,0 |
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx x % | Xxxxx xxxx x % |
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | xxxxxxx 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Máslo x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo
Druh výrobku | Obsah xxxx x % xxxxx. | Xxxxxx x % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx máslo | nejméně 31,0 | xxxxxxx 42,0 |
Xxx a tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx ve vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx
% VVTPH = | x xxxx . 100 |
100 - x xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Xxxxxxxxx | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx standardních sýrů.
Tabulka 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x sušině v % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Polotučný | nejméně 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx | xxxx xxx 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% tuku x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - x vody |
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku x sušině
Tvaroh | Tuk x xxxxxx x % |
Xxxxx | xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 15,0 |
Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx | |
Xxx xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx | |
x xxxx xxxxx | |
x xxxx | x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně uvnitř xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx normách xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - informativní údaje
Tavený xxx | Xxx x xxxxxx x % | Xxxxxx v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
nízkotučný | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až xxxx x roztíratelné. Xxxxx sušiny (x %) xxxx být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zajišťuje spolu x dalšími technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x pro tavené xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:
Složka xxxx xxx xxx | Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx sýr | Tavený xxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx pojmenovaný | druhově nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx xxxx, smetana | pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx mléčné xxxxxx | xx | xxx xx xxxx xxx. obsahu 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, že 51 % sušiny xxxxxxx xx sýra |
Jedlá xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxx*) | xxx | xxx | xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť | ||
Ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobku a xx xxxxxxxxxxx, že xxxx dodávat pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx xxxxxxx x cukry | ano |
Poznámka: *) xxxxxxxxx nezávadné se xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Kaseiny xxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | xxxxxxx 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Obsah kaseinu x xxxxxxxxx | xxxxxxx 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, přepočtený xx suchý xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | nejvýše 1,0 % |
Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x ml N xxxxxxx NaOH na 1 x | - | xxxxxxx 0,27 |
Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx x 25 g |
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx vlhkosti | nejvýše 8,0 % |
Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx | xxxxxxx 88,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx xxxxx extrakt | nejvýše 2,0 % |
Obsah bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 mg x 25 x |
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení mléka x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
|
- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
|
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého balení
- 2,0 % u 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základní směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina x mražený xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
nejméně 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx *)
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku a xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 ml nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 ml nebo x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx olej
|
rostlinný tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx zařazen xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x oleje x xxxxxx směsi
|
||||||
Číslo kyselostimg XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx oleje lisované xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx KOH/g
|
max. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx peroxidové mekv. xxx. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx lisované za xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 C %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
|
&xxxx;
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
&xxxx;
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
Číslo xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
190 - 209
|
&xxxx;
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
ND
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
&xxxx;
X 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
&xxxx;
2,7 - 6,5
|
&xxxx;
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
C 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
&xxxx;
17,7 - 28,0
|
&xxxx;
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
C 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 1,5
|
C 20:0
|
0,2 - 1,2
|
ND - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
0,3 - 1,5
|
&xxxx;
XX - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
C 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Ztužený a xxxxxxxx tuk
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. látek
|
max. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
Obsah xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx xx KOH /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /kg
|
|
Margarín
|
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - <80,0
|
Poznámka:
*) Margarín xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx lišit x xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxxxxxx obsahem tuku xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxx pomazánkový, xxx xx vaření a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /g xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /kg
|
Směsný xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
&xxxx;
xxx. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx lišit x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx a xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr stanovení xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
|
Výběrové xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °C v % hmotn. max.
|
|
0,25
|
0,30
|
Č. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,20
|
&xxxx;
1,30
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj
Hovězí xxx výběrový
|
Hovězí lůj xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti x xx XXX/x max.
|
1,50
|
2,50
|
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,05
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. max.
|
0,00
|
|
Relativní xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
Index xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
Č. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
32 - 50
|
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
&xxxx;
42 - 48
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
|
do 1 litru
|
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx mléko a xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.