Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 28.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx sýrem nezrající xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx po prokysání xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) taveným xxxxx xxx, který xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx emulze xxxx x tuku,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx,
p) stolním xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od data xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
r) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx stolního másla x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) syrovátkou mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx sýrů, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx se působením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx a xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 tabulkách 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx záhřevem nad 100 °X.
(6) Xxxxxx xxxxxx výrobek musí xxx označen
a) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(7) Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) obsahem soli x xxxxxxxx másla.
(9) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxx použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx obal xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8,
b) obsahem xxxx,
x) obsahem sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(12) Xxxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) názvem druhu,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
x) x skupiny xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x název xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", pokud xxx xxxxx výrobek xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x přísadou xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný xxxxxx výrobek xxxx xxx označen názvem xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx označeny
a) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxx,
x) čerstvé xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) tvaroh,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx sýr.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx názvem hospodářského xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka xx xxxxxxx xx xxxxxx u názvu "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx xxxx než 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx nápoj" lze xxxxxx x tekutých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(20) Xxx vícesložkové výrobky xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod tlakem,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx zmrzlinou zmrzlina xxxxxxxx xx základní xxxxx, která byla xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx obalů xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx a mražených xxxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxx skupiny xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, je xxxxx uvést x xxxxx potraviny tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) podle xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % hmotnostních xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % hmotnostních ovoce xxxx ovocné xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, větších krystalů x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xx skladují a xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a hlubokozmražené xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(3) Xxxxxxxx uváděné do xxxxx jako xxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X x nižší po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx po zmrazení, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou, xxxx xx dobu xxxxxxx 48 hodin po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx teplou cestou.
(4) Xxx xxxxxxxxx prodeji xx xxxxx krátkodobě xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx uhličitého (xxxxx xxx) xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx určených xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx jedlý xxx x olej xxxxxxx xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který xxxxxx xxxxxxxx ztužování nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx tuků a xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý olej xx označí xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx byly xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X emulgovaného xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsah tuku.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí x xxxxx mléčného xxxx v tukové xxxxxx.
(7) Upozorněním "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxx, xxxxx obsah xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx syrového sádla xxxxxxxxx x plstního, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 9.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (do xxxxxx č. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x jedlých xxxx x xxxxx v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx výrobku | Skupina | Podskupina |
Mléko | tekuté | odtučněné |
nízkotučné | ||
zahuštěné | částečně xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx | |
xxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxx | xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxx výrobek | jogurt | nízkotučný xxxx xxxxxxxxx se sníženým xxxxxxx tuku smetanový |
jogurtové xxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxxx xxxx | ||
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury | ||
Máslo xxxxxxxxxxx | Xxxxx | |
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | ||
Xxxxx s xxxxxx obsahem xxxx | ||
Xxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxxxxxxx xxxxx | ||
Xxxxxx | xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx | ||
Xxx | xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x celé xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, bílý | ||
extratvrdý (xx strouhání) tvrdý polotvrdý měkký | ||
tavený | nízkotučný vysokotučný | |
syrovátkový | ||
kasein | ||
potravinářský | ||
Bílkovinný mléčný xxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx plnotučné xx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx standardizace
|
nejméně 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
|
z xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx odtučněné
|
méně než 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xx šlehání
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
|
Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového
|
nejméně 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
|
Podmáslí
|
méně xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx smetanový
|
nejméně 10,0
|
|
Jogurt xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
|
nejméně 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx odtučněný
|
méně než 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx kultura
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléko
|
Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení
|
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
107
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx mléko
|
zákys xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx bakteriemi mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě základní xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx texturovou charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx základních xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
|
Zahuštěné xxxxx částečně odtučněné
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
z xxxx polotučné
|
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
|
|
nejvýše 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x slazeného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx smetana
Druh
|
Obsah mléčného xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
méně xxx 26,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxx x % xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejvýše 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
|
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Sýr x tvaroh
Tabulka 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx vztahu x xxxxxx vody v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
&xxxx;
100 - x tuku
|
Sýr
|
% VVTPH*)
|
Extra xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
Tvrdý
|
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx přesahujícím rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx obsahu xxxx x sušině (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
|
Vysokotučný
|
nejméně 60,0
|
Plnotučný
|
nejméně 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx musí xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
|
g xxxx . 100
|
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
|
Tučný
|
nejméně 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
|
Tabulka 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x mazem na xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx hmotě
|
z xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx povrchu
|
Plísňový xxx
|
&xxxx;
x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hmoty
|
dvouplísňový
|
U xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Ve xxxxxxxxxxx normách xxxxx xxx uvedeny specifičtější xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxx x sušině x %
|
&xxxx;
Xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
44,0
|
55,0
|
44,0
|
|
50,0
|
43,0
|
|
45,0
|
41,0
|
|
40,0
|
39,0
|
|
35,0
|
36,0
|
|
nízkotučný
|
30,0
|
33,0
|
25,0
|
31,0
|
|
20,0
|
29,0
|
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx se tavené xxxx xxxx na xxxxxxxx xx tuhé x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx být ve xxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině (x %) v xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx obdobně i xxx xxxxxx sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx než xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx jiná xxx sýr
|
Tavený xxx x tavený xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
|
|
druhově xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nepojmenovaný
|
||
Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx složky
|
ne
|
ano
do xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx taveném xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra
|
Jedlá sůl
|
ano
|
ano
|
ano
|
Bakteriální xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx nepřekračujícím jednu xxxxxxx celkového obsahu xxxxxx finálního výrobku x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x že se xxxxxxx o xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými účinky
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
|
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
|
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 ks balení
|
do 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
|
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová vodová s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová | podle použité xxxxxxx složky zejména: vanilková jahodová malinová meruňková pomerančová oříšková pistáciová čokoládová kakaová kávová |
Mražený krém | smetanový mléčný podle xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tukem |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | nejméně 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | nejméně 2,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový | nejméně 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *) | nejméně 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx krém x xxxxxx s xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx: *) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze stabilizátorů, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuk nebo xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
|
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx
Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx | |
Xxxxx kyselosti xx KOH/g | max. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx pro oleje xxxxxxxx za studena x xxxxx deklarované xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Látky těkavé xxx 105 °C % | xxx. 0,2 |
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx | ||||||
Xxxxxxx x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °C | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Číslo xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx nezmýdelnitelných látek x g/kg | max. 15 | max. 12 | xxx. 15 | max. 15 | max. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v % | ||||||
C 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
C 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | xxx. 1,0 |
X 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
X 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | xxx. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | max. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
C 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
X 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
X 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
Xxxxx peroxidové (xxxx. per. xxxx./xx) | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx vody x xxx. xxxxx | xxx. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Margarín
Obsah xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx fáze | Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxxxx x velmi xxxxxx obsahem tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Tabulka 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x tukové fáze | Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Směsný xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Směsný xxxxxxxxxx xxx s velmi xxxxxx obsahem tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx tuk xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx vepřové xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx těkavých xxxxx při 105 °X x % xxxxx. max. | 0,25 | 0,30 | |
Č. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max. | 10,00 | 16,00 | |
Nečistoty x % hmotn. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx. | 0,00 | 0,005 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C) | 0,894 - 0,906 | ||
Xxxxx lomu xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | ||
Titr mastných xxxxxxx | 32 - 45 | ||
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 192 - 203 | ||
X. jodové xxxxx Xxxxx | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx xxxx °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj
Hovězí xxx xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx. | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. peroxidové xxxx. per. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max. | 0,05 | |
Obsah mýdel x % xxxxx. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Index lomu xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
nad 500 g
|
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) vyhlášky č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx údajů o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "x", ve xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.