Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 28.12.1999.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx kterékoliv xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x upravený xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx odpařením vody x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x mléka působením xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx sýr, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx formě emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx data xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x mrazírenského skladu,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx sýrů, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x tekuté smetany xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx ošetření.
(5) Jako xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx smetana se xxxxxxxx xxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx výrobek musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a mléčný xxxxxxx, obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) názvem xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a stolní xxxxx,
x) xxxxxxx soli x xxxxxxxx xxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobce, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xx xxxxxxxxxxxxxx obal xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x skupiny xxxxxxxxxx xxxx lze xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx splňuje požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
x) x skupiny xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x dále xxx xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, pokud xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento výrobek xxxxxxx v xxxxxxx xx zvláštními xxxxxxxx, 1)
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud surovinou xx pouze mléko x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % hmotnostních.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx názvem xxxxx xxxx skupiny.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvé xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx nezrající sýr.
(17) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx druhy xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, pokud jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx nápoj" xxx xxxxxx u tekutých xxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % hmotnostních syrovátky.
(19) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto výrobku.
(20) Xxx vícesložkové výrobky xx xxxx xxx xxxxxx názvy "xxxxxx xxxx, sýrový xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(21) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěné mléko, xxxxxx mléko, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě do 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx a aromatizaci (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx pasterované x homogenizované xxxxxxxx xxxxx xxx tlakem,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx ze základní xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x po naplnění xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Zmrzliny a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxx skupiny xxxxxx.
(3) V xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou určenou x aromatizaci, xx xxxxx uvést x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Zmrzlinu x xxxxxxx krém xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) podle xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx past,
d) podle xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % hmotnostních ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxx označen.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, bez xxxxxx, xxxxxxx krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené krémy xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při teplotě - 18 °X x xxxxx.
(2) Mražené xxxxx a hlubokozmražené xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x nižší.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x teplotě - 8 °X x xxxxx xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxx prodeji xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x použitím xxxxxxx xxxxx uhličitého (xxxxx xxx) xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx vložkami xx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx povoleno.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, které se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx stavu,
b) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, mořských xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx tuk, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených tuků,
f) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx emulze xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý tuk x xxxxx olej xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) U jednodruhového xxxx x oleje xx dále xxxxx x xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx použije označení xxxxxxxxxxx obsah tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxx xxxx uvedené x xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx tuku.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx x xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx.
(7) Xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuk x xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx nepřesahuje 5 xx ve 100 x výrobku.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx studena" xxx použít xxx xxxxx, které xxxx xxxxxxx lisováním xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx použít pro xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx cestou x xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x hovězí lůj xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, osrdečníkového, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) u živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) u ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °C.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů x xxxxxxx tuků x xxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (do xxxxxx č. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx mléčného xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx



xxxxxxxxxx


xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx


xxxxxxxxx



xxxxxx


Xxxxxx xxxxxx výrobek

jogurt

nízkotučný xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxxx mléko



kefír



kefírové xxxxx



xxxxxx xxxxx xxxx



xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxx xxxx



xxxxxxxx smetana



kysané podmáslí



kysaný xxxxxx



xxxxxxx s bifido xxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx



Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx



Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxx



Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx



Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx



Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx



Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxxxx xxxxx



Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx

xxxxxxxxxxx


xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxx


Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx



xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x celé xxxxx
x xxxxxx na xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx



xxxxxxxxxx (xx strouhání)
tvrdý
polotvrdý
měkký


tavený

nízkotučný
vysokotučný


syrovátkový



kasein



potravinářský


Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx



xxxxxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a na xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxxxxxx xxxx v % xxxxx./xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx plnotučné xx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx odtučněné
 
méně xxx 3,3
 
nejméně 8,5
 
z xxxx: xxxxxxxxx
&xxxx;
1,5 - 2,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx nízkotučné
 
méně xxx 1,2
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx odtučněné
 
méně xxx 0,3
&xxxx;
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxxxxxx tuku v % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
 
Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
 
 
Kysaná xxxxx vč. xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
 
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
 
Jogurt xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
 
 
Jogurt xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xx sníženým obsahem xxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
 
nejméně 8,2
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx a označovány xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx nejvýše 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Dluhy živých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
 
Název xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléko
 
Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx směs Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus
 
107
 
Kysané xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
106
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx se skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a kvasinky 104
&xxxx;
Xxxxxxxx mléko
 
zákys skládající xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
 
Kysaný mléčný xxxxxxx x bifido-kulturou
 
Bifidobacterium xx. v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx a pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx sušina
 
 
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% hmotn.
 
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléko
 
nejméně 7,5
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
 
 
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
 
nejméně 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
 
nejméně 20,0
&xxxx;
x xxxx polotučné
 
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
 
 
nejvýše 1,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx smetana
 
nejméně 50,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
 
z xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
12,0 - 14,0
 
Sušené xxxxx nízkotučné
 
nejvýše 8,0
 
Sušené xxxxx odtučněné
 
nejvýše 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxx x % hmotn
 
Obsah xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx a xxxxxx máslo
 
nejméně 80,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
 
Tabulka 8 - Pomazánkové xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
Sýr x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
 
g xxxx . 100
 
100 - x xxxx
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
% XXXXX*)
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
49,0 - 56,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
54,0 - 63,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
63,0
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx charakteristiky se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx vyráběných standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
Xxx v sušině x %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
Nízkotučný
 
nejméně 10,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx sýra xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
 
g xxxx . 100
&xxxx;
100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
 
Tučný
 
nejméně 38,0
 
Polotučný
 
15,0 - 25,0
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
 
Odtučněný xxxx měkký nebo xxxxx
&xxxx;
xxxx než 5,0
Tabulka 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxx zrající
 
na xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x mazem xx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x celé xxxxx
&xxxx;
x xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
&xxxx;
x tvorbou charakteristické xxxxxx xxxxxx hmoty
 
 
dvouplísňový
U xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje zařazení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx uvedeny specifičtější xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxx x sušině v %
&xxxx;
Xxxxxx v %
 
vysokotučný
 
70,0
 
45,0
 
 
60,0 x 65,0
&xxxx;
44,0
&xxxx;
&xxxx;
55,0
&xxxx;
44,0
&xxxx;
&xxxx;
50,0
&xxxx;
43,0
&xxxx;
&xxxx;
45,0
&xxxx;
41,0
&xxxx;
&xxxx;
40,0
&xxxx;
39,0
&xxxx;
&xxxx;
35,0
&xxxx;
36,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
30,0
&xxxx;
33,0
&xxxx;
&xxxx;
25,0
&xxxx;
31,0
&xxxx;
&xxxx;
20,0
&xxxx;
29,0
Xxxxxxxx: Podle xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až tuhé x roztíratelné. Obsah xxxxxx (x %) xxxx xxx ve xxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině (x %) v xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx jiná xxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx, máselný xxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % sušiny pochází xx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx*)
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
xx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx výrobku x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť
 
Ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny
 
ano
v xxxxxxxx nepřekračujícím xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobku x za xxxxxxxxxxx, xx mají xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x xx xx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxx
Xxxxxxxx: *) zdravotně nezávadné xx xxxxxxxxxxxx účinky

Příloha x. 3 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
Sušený mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx balení
 
nad 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
vodová
s rostlinným xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx

Xxxxxxx krém

smetanový
mléčný
podle xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx
xxxxxx
x rostlinným xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxx výrobku

Celková xxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx


%

%

%

Xxxxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 2,5

Zmrzlina x xxxxxxx krém xxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový

nejméně 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx tukem *)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxx s xxxxxxx složkou

nejméně 20,0

0

0

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)

xxxxxxx 15,0

0

0
Poznámka: *) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x bílkovin, xxxxxxxxxxxxx xx stabilizátorů, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 ml nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 ml nebo x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx hodnoty xxxxx obecně xxx xxxxxxx rostlinné tuky x oleje x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH/g

max. 0,6

Číslo xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxx xx XXX/x

xxx. 4,0

Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx

xxx. 10,0

Xxxxx těkavé xxx 105 °C %

xxx. 0,2

Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx


Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx erukové

Palmový

Slunečnicový

Sójový

Kokosový

Olivový

Hustota (xx/x3) xxx 15 °X

913-918

921-925

922-926

924-928

925-938

914-919

Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)

188-193

190-209

188-194

189-195

248-265

188-196

Xxxxxx xxxxx (dle Xxxxx)

110-126

50-55

110-143

120-143

6-11

80-88

Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx x x/xx

xxx. 15

max. 12

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 18

Xxxxxxxxxxxxxx/ z xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 5

-

-




Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x %

X 6:0

-

-

-

-

xxx. 1,2

-

X 8:0

-

-

-

-

3,4-15

-

X 10:0

-

-

-

-

3,2-15

-

X 12:0

-

xxx. 1,2

-

-

41-56

-

X 14:0

-

0,5-5,9

-

xxx. 0,5

13-23

max. 1,0

X 16:0

2,5-6

32-59

3-10

7-14

4,2-12

9-17

X 16:1

-

-

max. 1,0

-

-

xxx. 3,0

X 18:0

0,9-2,5

1,5-8,0

1-10

1,4-5,5

1,0-4,7

2-4

X 18:1

50-67

27-52

14-65

19-30

3,4-12

60-82

X 18:2

18-30

5-14

20-75

44-62

0,9-3,7

7-21

X 18:3

6-14

max. 1,5

max. 1,5

4-11

-

xxx. 1,5

C 20:0

0,1-1,2

-

max. 1,5

xxx. 1,0

-

-

X 20:1

0,1-4,3

-

-

-

-

-

X 22:0

xxx. 0,5

-

xxx. 1,0

-

-

-

X 22:1

xxx. 2,0

-

-

-

-

-
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx

Xxxxx peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)

xxx. 10,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)

xxx. 0,4

Xxxxx vody x xxx. látek

max. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx


Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxx % hmotn.

Číslo xxxxxxxxx xx KOH/g xxxxxx fáze

Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Margarín se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

max. 10,0

Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 41,0

nejvýše 61,0



Xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)


Xxxxx tuku % xxxxx.

Xxxxx vody % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk

nejméně 80,0

xxxxxxx 20,0



Směsný xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s velmi xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx


Xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx sádlo

Obsah těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.

0,25

0,30

X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.

1,20

1,30

2,50

X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.

0,05

0,05

Xxxxx mýdel v % xxxxx. max.

0,00

0,005

Relativní xxxxxxx (40 °X)

0,894 - 0,906

Index lomu xX 40 °X

1,448 - 1,461

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

32 - 45

X. xxxxxxxxxx xx XXX/x

192 - 203

X. xxxxxx xxxxx Wijse

45 - 70

Xxxxxxxxxxxxxxx látky g/kg xxx.

10,0

Xxx xxxx °X

28 - 40

25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx


Xxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx látek při 105 °X x % xxxxx. xxx.

0,30

X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.

1,50

2,50

X. peroxidové xxxx. xxx. kysl./kg xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.

0,05

Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.

0,00

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)

0,893 - 0,898

0,893 - 0,904

Xxxxx xxxx xX 40 °C

1,448 - 1,461

Xxxx mastných xxxxxxx

42,5 - 47,0

40,0 - 49,0

X. zmýdelnění xx XXX/x

190 - 200

190 - 202

X. xxxxxx xxxxx Wijse

32 - 47

32 - 50

Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.

10

12

Xxx xxxx °X

40 - 45

42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x olejů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
 
do 1 litru
 
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
 
nad 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 77/2003 Sb. s účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.