Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 28.12.1999.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx když xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx sýrem nezrající xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx po prokysání xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) taveným xxxxx xxx, který xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx emulze xxxx x tuku,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx,
p) stolním xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od data xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
r) xxxxx vyskladnění xxxxx xxxxxxxxxxx stolního másla x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) podmáslím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) syrovátkou mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx sýrů, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx se působením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx a xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 tabulkách 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx záhřevem nad 100 °X.
(6) Xxxxxx xxxxxx výrobek musí xxx označen
a) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(7) Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) obsahem soli x xxxxxxxx másla.
(9) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxx použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx obal xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8,
b) obsahem xxxx,
x) obsahem sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(12) Xxxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) názvem druhu,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
x) x skupiny xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x název xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", pokud xxx xxxxx výrobek xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x přísadou xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný xxxxxx výrobek xxxx xxx označen názvem xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx označeny
a) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxx,
x) čerstvé xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) tvaroh,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx sýr.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx názvem hospodářského xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka xx xxxxxxx xx xxxxxx u názvu "x přídavkem" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx xxxx než 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx nápoj" lze xxxxxx x tekutých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(20) Xxx vícesložkové výrobky xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pod tlakem,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx zmrzlinou zmrzlina xxxxxxxx xx základní xxxxx, která byla xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx obalů xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx a mražených xxxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxx skupiny xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, je xxxxx uvést x xxxxx potraviny tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) podle xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % hmotnostních xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % hmotnostních ovoce xxxx ovocné xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, větších krystalů x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx formě xxxx xxx tak xxxxxx, xxx zajistil charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xx skladují a xxxxxxxxxx o teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a hlubokozmražené xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(3) Xxxxxxxx uváděné do xxxxx jako xxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X x nižší po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx po zmrazení, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou, xxxx xx dobu xxxxxxx 48 hodin po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx teplou cestou.
(4) Xxx xxxxxxxxx prodeji xx xxxxx krátkodobě xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx uhličitého (xxxxx xxx) xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx určených xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx jedlý xxx x olej xxxxxxx xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který xxxxxx xxxxxxxx ztužování nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx tuků a xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý olej xx označí xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx byly xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X emulgovaného xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsah tuku.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí x xxxxx mléčného xxxx v tukové xxxxxx.
(7) Upozorněním "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxx, xxxxx obsah xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze xxxxxx xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx syrového sádla xxxxxxxxx x plstního, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (do xxxxxx č. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x jedlých xxxx x xxxxx v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, §8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Lux v. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx výrobku

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

odtučněné



nízkotučné


zahuštěné

částečně xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx


xxxxxxxxx



xxxxxx


Xxxxxx xxxxxx výrobek

jogurt

nízkotučný xxxx xxxxxxxxx se sníženým xxxxxxx tuku smetanový


jogurtové xxxxx



xxxxxxxxxx xxxxx



xxxxx



xxxxxxxx xxxxx



xxxxxx xxxxx xxxx



xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxx xxxx



xxxxxxxx xxxxxxx



xxxxxx xxxxxxxx



xxxxxx xxxxxx



xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx



Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury



Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxxx



Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx



Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx



Xxxxx s xxxxxx obsahem xxxx



Xxxxx xxxxxx


Xxxxxxxxxxx xxxxx



Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx

xxxxxxxxxxx


xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx


Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx



xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x celé xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, bílý



extratvrdý (xx strouhání)
tvrdý
polotvrdý
měkký


tavený

nízkotučný
vysokotučný


syrovátkový



kasein



potravinářský


Bílkovinný mléčný xxxxxxx

xxxxxxxx



xxxxxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx plnotučné xx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx standardizace
 
nejméně 3,3
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
 
z xxxx: xxxxxxxxx
&xxxx;
1,5 - 2,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx odtučněné
 
méně než 0,3
&xxxx;
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxxx xx šlehání
 
nejméně 30,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
 
Druh xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
 
Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového
 
nejméně 0,5
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
 
 
Podmáslí
 
méně xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxx smetanový
 
nejméně 10,0
 
 
Jogurt xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx bílý xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
 
nejméně 8,2
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx odtučněný
 
méně než 0,5
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx výrobcích
 
Název xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx kultura
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléko
 
Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení
 
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
&xxxx;
107
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx
&xxxx;
106
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104
&xxxx;
Xxxxxxxx mléko
 
zákys xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx bakteriemi mléčného xxxxxxx
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě základní xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx texturovou charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx základních xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx sušina
 
 
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% hmotn.
 
% hmotn.
 
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
 
 
Zahuštěné xxxxx částečně odtučněné
 
nejméně 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
z xxxx polotučné
 
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
 
 
nejvýše 1,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x slazeného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
 
% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx smetana
 
Druh
 
Obsah mléčného xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
 
Sušené xxxxx xxxxxxxx odtučněné
 
méně xxx 26,0
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
12,0 - 14,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
 
Sušené xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxx x % xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejvýše 61,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
 
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
Sýr x tvaroh
Tabulka 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx vztahu x xxxxxx vody v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
&xxxx;
x xxxx . 100
&xxxx;
100 - x tuku
 
Sýr
 
% VVTPH*)
 
Extra xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
 
Tvrdý
 
49,0 - 56,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
54,0 - 63,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
63,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx přesahujícím rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx obsahu xxxx x sušině (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
 
Vysokotučný
 
nejméně 60,0
 
Plnotučný
 
nejméně 45,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx musí xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
 
g xxxx . 100
 
100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
 
Tučný
 
nejméně 38,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
15,0 - 25,0
&xxxx;
Xxxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
Tabulka 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x mazem na xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx hmotě
 
z xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx povrchu
 
Plísňový xxx
&xxxx;
x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hmoty
 
 
dvouplísňový
U xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Ve xxxxxxxxxxx normách xxxxx xxx uvedeny specifičtější xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxx x sušině x %
&xxxx;
Xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
70,0
&xxxx;
45,0
&xxxx;
&xxxx;
60,0 x 65,0
 
44,0
 
 
55,0
 
44,0
 
 
50,0
 
43,0
 
 
45,0
 
41,0
 
 
40,0
 
39,0
 
 
35,0
 
36,0
 
nízkotučný
 
30,0
 
33,0
 
 
25,0
 
31,0
 
 
20,0
 
29,0
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx se tavené xxxx xxxx na xxxxxxxx xx tuhé x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx být ve xxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině (x %) v xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx obdobně i xxx xxxxxx sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx než xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx jiná xxx sýr
 
Tavený xxx x tavený xxxxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
 
 
druhově xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nepojmenovaný
 
 
Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx složky
 
ne
 
ano
do xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx taveném xxxx
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra
 
Jedlá sůl
 
ano
 
ano
 
ano
 
Bakteriální xxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx*)
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)
&xxxx;
xx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx nepřekračujícím jednu xxxxxxx celkového obsahu xxxxxx finálního výrobku x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x že se xxxxxxx o xxxxx
&xxxx;
xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými účinky

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
 
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
 
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x tvaroh
 
do 125 x
&xxxx;
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 ks balení
 
do 250 x
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
vodová
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová

podle použité xxxxxxx složky
zejména:
vanilková
jahodová
malinová
meruňková
pomerančová
oříšková
pistáciová
čokoládová
kakaová
kávová

Mražený krém

smetanový
mléčný
podle xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
xxxxxx
x xxxxxxxxxx tukem

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


%

%

%

Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 30,0

nejméně 8,0

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

nejméně 2,5

Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový

nejméně 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)

nejméně 25,0

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 1,5

Zmrzlina x xxxxxxx krém x xxxxxx s xxxxxxx složkou

nejméně 20,0

0

0

Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)

xxxxxxx 15,0

0

0
Xxxxxxxx: *) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze stabilizátorů, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených krémů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 xx nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
do 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk nebo xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx

Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx kyselosti xx KOH/g

max. 0,6

Xxxxx xxxxxxxxx pro oleje xxxxxxxx za studena x xxxxx deklarované xx XXX/x

xxx. 4,0

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

xxx. 10,0

Látky těkavé xxx 105 °C %

xxx. 0,2

Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx


Xxxxxxx x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °C

913-918

921-925

922-926

924-928

925-938

914-919

Číslo xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)

188-193

190-209

188-194

189-195

248-265

188-196

Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)

110-126

50-55

110-143

120-143

6-11

80-88

Xxxxx nezmýdelnitelných látek x g/kg

max. 15

max. 12

xxx. 15

max. 15

max. 15

xxx. 18

Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 5

-

-




Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v %

C 6:0

-

-

-

-

xxx. 1,2

-

X 8:0

-

-

-

-

3,4-15

-

X 10:0

-

-

-

-

3,2-15

-

X 12:0

-

xxx. 1,2

-

-

41-56

-

C 14:0

-

0,5-5,9

-

xxx. 0,5

13-23

xxx. 1,0

X 16:0

2,5-6

32-59

3-10

7-14

4,2-12

9-17

X 16:1

-

-

xxx. 1,0

-

-

xxx. 3,0

X 18:0

0,9-2,5

1,5-8,0

1-10

1,4-5,5

1,0-4,7

2-4

X 18:1

50-67

27-52

14-65

19-30

3,4-12

60-82

X 18:2

18-30

5-14

20-75

44-62

0,9-3,7

7-21

X 18:3

6-14

xxx. 1,5

xxx. 1,5

4-11

-

xxx. 1,5

X 20:0

0,1-1,2

-

max. 1,5

xxx. 1,0

-

-

C 20:1

0,1-4,3

-

-

-

-

-

X 22:0

xxx. 0,5

-

xxx. 1,0

-

-

-

X 22:1

xxx. 2,0

-

-

-

-

-
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx

Xxxxx peroxidové (xxxx. per. xxxx./xx)

xxx. 10,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)

xxx. 0,4

Xxxxx vody x xxx. xxxxx

xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Margarín


Obsah xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx fáze

Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxxxx x velmi xxxxxx obsahem tuku

nejvýše 31,0

xxxxxxx 71,0


Tabulka 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)


Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x tukové fáze

Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk

nejméně 80,0

xxxxxxx 20,0



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

nejvýše 40,0

xxx. 2,0

xxx. 10,0

Směsný xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 41,0

xxxxxxx 61,0



Směsný xxxxxxxxxx xxx s velmi xxxxxx obsahem tuku

nejvýše 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxxx: *) Xxxxxx tuk xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx


Xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx vepřové xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxx těkavých xxxxx při 105 °X x % xxxxx. max.

0,25

0,30

Č. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx.

1,20

1,30

2,50

X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max.

10,00

16,00

Nečistoty x % hmotn. xxx.

0,05

0,05

Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx.

0,00

0,005

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)

0,894 - 0,906

Xxxxx lomu xX 40 °X

1,448 - 1,461

Titr mastných xxxxxxx

32 - 45

X. xxxxxxxxxx xx XXX/x

192 - 203

X. jodové xxxxx Xxxxx

45 - 70

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.

10,0

Xxx xxxx °X

28 - 40

25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj


Hovězí xxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.

0,30

X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.

1,50

2,50

X. peroxidové xxxx. per. kysl./kg xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.

0,05

Obsah mýdel x % xxxxx. xxx.

0,00

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)

0,893 - 0,898

0,893 - 0,904

Index lomu xX 40 °X

1,448 - 1,461

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

42,5 - 47,0

40,0 - 49,0

X. xxxxxxxxxx xx XXX/x

190 - 200

190 - 202

X. xxxxxx xxxxx Xxxxx

32 - 47

32 - 50

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.

10

12

Xxx xxxx °X

40 - 45

42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého balení
- 1,0 % x 20 xx balení
 
nad 500 g
 
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Informace
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) vyhlášky č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx údajů o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "x", ve xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.