Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 28.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx výrobkem xxxxxxx odvozený xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx nebo smetany x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx prokysání,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin nad xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx xx prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx přídavku tavicích xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx od data xxxxxx,
x) stolním xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx data xxxxxx xxx teplotách xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou mléčný xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx působením xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 21.
(2) Mléko x xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) druhem x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx tuku stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx smetana xx xxxxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx smetana.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze tekuté xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °C.
(6) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) obsahem xxxx mimo xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx másla.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx na skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx obal xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
(11) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Xxxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx x tvarohu x obsahem xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx se xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx názvem skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) u xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx splňuje xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem sušiny,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxx x xxxxxxxx jedlá xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, máslo xx 20 xxx xx data xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx nebyl po xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx,
x) xxxxxx mléčné xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxx,
x) xxxxxxx máslo,
f) xxxxxx máslo,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx nezrající xxx.
(17) Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x mléčných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je mléko xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, označí se xxxxx názvem hospodářského xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx více než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka xx výrobku se xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, pokud jejich xxxxx ve xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(20) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx názvy "xxxxxx xxxx, sýrový xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze smetany, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx jen "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx x po naplnění xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx vodových nemusí xxx xxxxx skupiny xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x mraženého xxxxx se uvede x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x mraženého krému, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou určenou x aromatizaci, je xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) podle xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % hmotnostních xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx ovocné xxxxxx, x xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx označen.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxx směsi jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, krémovitá, bez xxxxxx, větších krystalů x velkých vzduchových xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx chutících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx vysoký, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmražené zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx při teplotě - 18 °C x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X x nižší.
(3) Xxxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X x nižší xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou, nebo xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx po xxxxxxxx, pokud byly xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxx prodeji xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) nebo x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx chlazením nebo xxxxxxxxxxx vložkami za xxxxxxxx xxxxxxxx určených xxxxxxxx boxů.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx povoleno.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx tukem a xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx jedlý xxx x xxxx získaný xx xxxxx, plodů xxxx jader xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx získaný x xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx směsí,
e) přeesterifikovaným xxxxx jedlý tuk, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx a olejů xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx tuků a xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx formě xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným tukem xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý olej xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje xx dále xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny.
(4) X emulgovaného tuku xx xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X emulgovaného xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X směsného xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx v tukové xxxxxx.
(7) Xxxxxxxxxxx "neobsahuje xxxxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx použít xxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "výběrové" lze xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, x hovězí xxx xxxxxx, který xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx hovězího loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx č. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuků x xxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (do xxxxxx x. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx výrobku | Skupina | Podskupina |
Mléko | tekuté | odtučněné |
nízkotučné | ||
zahuštěné | částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxx selského | |
Smetana | tekutá | ke xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxxx nebo | ||
smetanový xxxxx | ||
xxxxxx xxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxx podmáslí | ||
kysaný xxxxxx | ||
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxx xxxxxxxxxxx | Xxxxx | |
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | ||
Xxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxxxxxxx máslo | ||
Tvaroh | měkký nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxx |
xxxxx nebo xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx | ||
Xxx | xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx hmoty dvouplísňový v xxxxxx nálevu, xxxx | ||
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx skupiny mléčných xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxx selské xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
méně xxx 3,3
|
nejméně 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového
|
nejméně 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx mléka xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 0,5
|
|
Podmáslí
|
méně xxx 1,5
|
nejméně 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
|
Jogurt xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
|
Jogurt xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
|
nejméně 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx odtučněný
|
méně xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Název kysaného xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléko
|
Lactobacillus acidophilus x další mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx delbrueckii xxxxx. xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
107
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x kysané xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx připravený z xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx mléčného kvašení 106 a xxxxxxxx 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Neslazené
|
Slazené*)
|
||||
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx tuk
|
Mléčná sušina xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina
|
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
|
|
nejméně 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléko
|
nejméně 7,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
|
Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejméně 17,5
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
|
|
nejvýše 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % xx 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
|
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx mléčného xxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx smetana
|
nejméně 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxx x % xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
|
Máslo se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotn.
|
Pomazánkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
nejméně 42,0
|
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Klasifikace přírodních xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx hmotě xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
|
g xxxx . 100
|
100 - x tuku
|
Sýr
|
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx přesahujícím rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
Nízkotučný
|
nejméně 10,0
|
Odtučněný
|
méně xxx 10,0
|
Poznámka: *) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx musí xxxxxxx xxxx xxxxxxxx charakteristiku
% x.x.x. =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
&xxxx;
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx konzistence x xxxxxx tuku x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx v sušině x %
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
|
Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 5,0
|
Tabulka 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x mazem xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx
|
&xxxx;
x xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně vyráběných xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx specifičtější xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx sýr
|
Tuk x sušině x %
|
&xxxx;
Xxxxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
44,0
|
55,0
|
44,0
|
|
50,0
|
43,0
|
|
45,0
|
41,0
|
|
40,0
|
39,0
|
|
35,0
|
36,0
|
|
nízkotučný
|
30,0
|
33,0
|
25,0
|
31,0
|
|
20,0
|
29,0
|
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x obsahu xxxx x sušině (x %) v xxxxxxx poměru, xxxxx xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx xxxx roztíratelnost xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx tavené xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:
Složka xxxx xxx sýr
|
Tavený xxx x xxxxxx roztíratelný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nepojmenovaný
|
|
Máslo, xxxxxxx xxxx, smetana
|
pouze xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku
|
ano
|
ano
|
Ostatní xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx výše xxx. obsahu 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sůl
|
ano
|
ano
|
ano
|
Bakteriální xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx se sladícím xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny
|
ano
v xxxxxxxx nepřekračujícím xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x že se xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) zdravotně nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
|
do 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % u 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx |
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 | nejméně 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx krém x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxx x příchutí **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Poznámka: *) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx se xxxxxx xxxx a bílkovin, xxxxxxxxxxxxx ze stabilizátorů, xxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx.
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina a xxxxxxx krém balený
|
do 100 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx nebo olej xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx živočicha
|
ztužený tuk
|
||
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx této xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx | |
Xxxxx kyselosti xx KOH/g | max. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx pro oleje xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxx deklarované xx KOH/g | max. 4,0 |
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxx xxx 105 °X % | xxx. 0,2 |
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx | ||||||
Xxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (kg/m3) xxx 15 °C | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Číslo xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x x/xx | xxx. 15 | xxx. 12 | xxx. 15 | max. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx sterolů | Nejméně 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plynové xxxxxxxxxxxxxx v % | ||||||
X 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
X 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | xxx. 1,0 |
C 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | xxx. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
X 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
C 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | max. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
C 20:0 | 0,1-1,2 | - | xxx. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
X 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
C 22:0 | xxx. 0,5 | - | max. 1,0 | - | - | - |
C 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
Xxxxx peroxidové (xxxx. per. xxxx./xx) | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx vody x těk. xxxxx | xxx. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Margarín
Obsah xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH/g xxxxxx fáze | Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg | |
Margarín | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxxxx s velmi xxxxxx obsahem tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
Xxxxx tuku % xxxxx. | Xxxxx vody % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x tukové fáze | Číslo xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx | |
Xxxxxx emulgovaný tuk | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Směsný emulgovaný xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Poznámka: *) Xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx sádlo
Domácí xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx těkavých xxxxx při 105 °X v % xxxxx. xxx. | 0,25 | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. max. | 0,00 | 0,005 | |
Relativní xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Xxxxx xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 32 - 45 | ||
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x | 192 - 203 | ||
Č. jodové xxxxx Wijse | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx tání °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
Xxxxxx lůj xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °C v % xxxxx. max. | 0,30 | |
Č. xxxxxxxxx x xx XXX/x max. | 1,50 | 2,50 |
Č. peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx xxxx xX 40 °C | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx mastných xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. zmýdelnění xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
Č. xxxxxx xxxxx Wijse | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx g/kg xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 litrů
|
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, lůj, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
|
do 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. a), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x mražené xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx č. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. s účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.