Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) a xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx chladem nebo xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx zvířat 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých jatečných xxxxxx určená k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx ve xxxxx nejvýše 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx xxxxx maso xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve xxxxx nejvýše 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím masem xxxx koz,
l) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x domestikovaných xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x drůbeže, zejména xxxxx, slepic, xxxxxx, xxx, krůt nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx kura xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso králíků,
r) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, muflona, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x výsekového xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) xxxx být xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x výjimkou drůbeže, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové kůže,
c) xx xxx zbytků xxxxxxxx xxxxx, větších xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) nesmí vykazovat xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx peří, xxxxxx xxxx x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxx poživatelné, 9) xx odstraňují xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělený xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx xx xxxxx kuchaná bez xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxx xxxxxxx x výjimkou xxxx, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) +7 °C x xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x xxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 8 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx, včetně těžkých xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 12 hodin x xxxxxx udržováno ve xxxxx xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší než +4 °X .
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoliv xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) a k xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx být xxxxxxx xxxxxxx +12 °X po dobu x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx balené.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxxxxx xxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx x musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx teploty uvedené x §5 při xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx masa se xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx jak 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách prasata x telata xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x jedné vrstvě xx podlahy x xxxx vozidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx společně v xxxxxx xxxxxxxxx prostředku x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx přepravních obalech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx přicházející xx styku s xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx prodeji xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx nebo xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxx xxx připravováno jen xxxx spotřebitelem, xxxxx xx nejedná o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující základní xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx došlo použitou xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
e) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
h) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx zničí vegetativní xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky xxxxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, ani xxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxx opracován xxxx výrobek tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx složek xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx vařená xxxx xxxxx masa, xxxx xxx před vložením xx přepravních obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xx nejrychleji xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x xxxxxxx x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x pokryvem koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx výrobky, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 4, přičemž xxxxxxx xx dobu 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 3 °X.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x ostatní vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx neupravené xxxx xxxxxxxx čištěním, xxxxxxxx xxxx dělením, xxxxxxxxx xxx, aby nedošlo xx zmrznutí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx podrobeny xxxxxxxxxx nebo fyzikálnímu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé mořské xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx od -1 °X do +2 °X.
(3) Společně x nebalenými xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pachy.
(4) Polotovary x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxx ptáků xx skořápce xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek stanovených x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx plynů, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx vždy xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X x nejvýše 18 °X.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x neklesne xxx xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být sedmý xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx xxxx uvádějí do xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxx balené xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx oběhu xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xx xxxxx se nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde surovina xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
|
druh
|
vepřové xxxxx xx srdcem
|
hovězí hlava x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx jazyku
|
vepřový xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlavy
|
vepřový xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
|
hovězí xxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže s xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže xxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
telecí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx žlázy loupané
|
telecí xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
vepřové celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxx brzlík
|
koňské maso x hlav
|
telecí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
skopové xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
kachní xxxxx
|
xxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx žaludky
|
kozí xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí vemeno
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
králičí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx xxx. | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx. |
Xxxxxxx opracovaný | 5 °X | |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx | 5 °X | |
Xxxxxxxxx | 15 °X | 85% |
Xxxxxxxxx | 5 °X | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx výrobky | Charakteristika a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 minut. |
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx | Xxxx výrobky x xxxxxxxxx díla, do xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx vložka, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxx | Xxxx xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx je xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, sušení x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx obsahu vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93. |
Xxxxx polotovary | Tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxx | Xxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx sterilovaná x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx středu xxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx. |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxx | xxxxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxx | ||
xxxxxxx z xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
xxxxxx | xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4) | xxxxxxxxx xx jakost | skladování | doprava | |
čerstvé xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | - nesmí xxxxxxxxx xxxx pachy, xxxxxxxxx znečištění x xxxxxxxxxx poškození, xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx živočišný xxx nebo xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, - xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, - xxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxxx škodlivé zdraví xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx 2) | |||||
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxx xxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxx xxxxxxx: | ||||||
- xxxxx xxxx | - xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx: - xxxx xxxx (x hlavou a xxxxxxxxxxx) - xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxx x střívek), - ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx by kuchané xxx xxxxxx a xxxxxxx s výjimkou xxxxxxx ploutve) - ryby xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ryb xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx nebo nasucho vlastní xxxxx: x) uzení xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxx xx 29 °C b) xxxxx xxxxxx xxxxxx - rovnoměrné xxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx 65 °X. xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx bezprostředně xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx nižší, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % do 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | xxxxx xxxx xx svalovině - xxxx xxxxx xxxxxxx 70 % - ryby xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxx xxxx u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx | - uzené xxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx při teplotě x xxxxxxx 1 °X až 8 °X | x izotermických nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X |
- smažené ryby | základní xxxxxxxx opracována xxxxxxxx: - xxxx částečně xxxxxxx - xxxx xxxxxxx - xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx) - xxxx filé - xxxx porcované - separované xxxx xxxx - xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb | - xx xxxxxxx xxxx xxx výrobky xxxx xxxxxxx bezprostředně xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx nižší), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při které xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 kg - 10 % do 1,0 kg - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | - x výměně tukové xxxxx při smažení xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx kyselosti xx xxxxx xxx 2,0 xx KOH v 1 x xxxx, - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X | xxxxxxxx se při xxxxxxx x rozmezí 1 °X až 8 °X | x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X |
- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx | x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx jiker x xxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % do 1,0 kg - 5 % do 2,0 xx - 3 % | xxxxx xxxx: x silně xxxxxxxx xxxx xxx 14 % x středně xxxxxxxx více xxx 10 xx 14 % x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 % | x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X | ||
- xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx pasta x tubě: - 10 % xxxxxx: xx 350 x - 10 % xxx 350 x - 5% | obsah xxxx: xxxxxxx 25 % | xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 15 °X | xxx teplotě xx 15 °C | ||
- xxxxxx xxxx | xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx | xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 18 % | ||||
- marinované - xx xxxxxxx - za xxxxx | - ryby částečně xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx xxxxxxxxxx, zbavené xxxx a xxxxxxx) - xxxx kuchané(zbavené xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx břišní a xxxxxxxx xxxxxxxx) - ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx,x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | - studené xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou marinováním x marinovacích lázních xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx - teplé xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx) X xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, rosolem, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxx. | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % do 1,0 kg - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X | x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X |
- xxxxxxxxxxxx - pasterované - xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tepelným ošetřením x xxxxxxx xxxxxxx konzervantů | - xx normálního tlaku xxx xxxxxxx do 100 °C x xxxxxxx | xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx | x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravních při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X | ||
- xxxxxxxx | xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxx obvykle při xxxxxxx 115 - 121 °X x xxxxx plechovky | balení: do 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x xxxxxxxxxxxxx (Scompbridae) xxxx xxx nejméně - s xxxxxx 70 % - xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx 60 % - x xxxxxxxx x xxxxxx přidanými složkami 50 % - xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx zkouška: 3) | xxxxxxxx xx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx mrazem stanoví xxxxxxx xx xxxxx | xxx xxxxxxx do 15 °X |
- xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx - z xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb - x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx | - teplota xxxx svaloviny x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X - separované xxxx xxxx musí xxx xx separaci ihned xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx určené x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx chlazeném stavu xxxx být xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X - xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb xx xxxxxxxxxxxx poživatelné xxxxxxxxxx xxxxxxx (xx 24 xxxxx xx získání) xxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx polotovary xx skladují v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě 0 °X až 5 °X |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx jakosti
|
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x vajec
|
majonézy
|
ochucené
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. třída xxxxxxx
|
||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá vejce
A
|
vejce
B
|
Skořápka
|
čistá, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx přípustné
|
|
Vzduchová bublina
|
méně xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx vysoká
|
v xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
|
||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x vracející xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
M xxxxxxx
|
xx 53 do 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx | |
xxxxxxxxxxx a xxxxx | x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, |
xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, menší xxxxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, | |
xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx | |
xxxx | xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx xxxxxxx, případně xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření |
chuť | nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx | xxxxxxxxxx % | |
xxxxx xxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxx | 10,0 xx 85,0 |
obsah xxxxxxx | xxxxxxx | 2,0 |
xxxxxxx pH | nejvýše | 4,5 |
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Informace
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zkouškou xxx teplotě 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) ryby x výrobky z xxxx, určené k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny.