Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx všechny části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat xx xxxxx nejvýše 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx jehňat ve xxxxx nejvýše 8 xxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso koní x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
n) xxxxxxxx masem xxxx x drůbeže, zejména xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) kuřecím xxxxx xxxx kura xxxxxxxx xx stáří nejvýše 3 měsíců,
p) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso zvěře 6) žijící volně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, muflona, xxxxxxx divokého, zajíce, xxxxxxx nebo koroptve,
s) xxxxx poživatelné vnitřnosti x xxxxx xxx xxxxxxx opracovaných xxxxxx,
x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx při porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zvířat,
z) xxxxxx xxxxx mechanicky xxxxxxx produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, otlaků, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po dobu xxxxx masa a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx zbytků xxxxxxxx xxxxx, větších xxxxx loje, chlupů, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx peří, xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx sádlo.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělený xxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Nedělená xxxxxx xx xxxxx do xxxxx kuchaná xxx xxxxx x běháků.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, králíků x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) +7 °X u xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x drobů x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 8 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxx, xxxxxx těžkých xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 12 xxxxx a xxxxxx udržováno xx xxxxx jeho xxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx vyšší xxx +4 °X .
(4) X masem xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoliv xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x nichž xxxxxxx x úpravě xxxx (xxxxxxx, porcování, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx +12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx maso x xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx masné výrobky.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx nesmí xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Dopravní xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx používány x xxxxxxxx osob, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých jatečných xxxxxx ve xxxxxxxx, xxxx, hříbata a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxxx x xxxxx xxxxxx xx podlahy a xxxx vozidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a masné xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx prostředku x xxxxxxx, jsou-li xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx přicházející xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso smí xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx technologicky xxxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxxxxx základní xxxxxxxx maso, o xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty 70 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx došlo použitou xxxxxxxxxxx, zejména uzením, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
e) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx obal, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx součástí,
g) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx zničí vegetativní xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) čistou xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý plísní, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxx opracován xxxx výrobek xxx, xxx bylo zajištěno xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxxx xxx vyráběny xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X v xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Masné výrobky xx ukončení tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skladovací xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx mírném proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x výjimkou masných xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx uvedených x xxxxxxx x. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx dobu 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx až x 3 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) výrobky z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx uzení, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx a ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx -1 °C do +2 °X.
(3) Společně x xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x přepravovat xxxxxxxxx x xxxxxxx, x kterých by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx pachy.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx vejce ptáků xx xxxxxxxx nemytá xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx I. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce slepičí xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx obsahující xxxx.
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxx xxxxxx ke zpracování xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx neošetřených potravin xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. třídy jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X a xxxxxxx 18 °X.
(2) Vejce XX. xxxxx jakosti X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, která je xxxxx než 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx etiketa uvedená x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx sedmý xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx uvádějí xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 °C x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx obalech.
(6) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení xxxx, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx živočišného druhu)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx srdcem
hovězí xxxxx x jazykem x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx žaludky prané x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx játra
telecí hlava xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx loupané
telecí xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská xxxxx x mozkem bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx a mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx celé osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx s xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx plíce
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxx výrobek

Teplota xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °C


Tepelně xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx výrobce xx xxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx jednotlivé skupiny xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx požadavky

Tepelně xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.

Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x přímé spotřebě xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx je xxxx. uzení, vaření, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, sušení x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.

Xxxxx polotovary

Tepelně neopracovaná xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů

čerstvé



zmrazené

výrobky z xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxx



xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx



xxxxxxxx



xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx zpracování

povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 4)

xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové




- xxxxx xxxxxxxxx xxxx pachy, xxxxxxxxx znečištění a xxxxxxxxxx poškození, xxxx xxxx xxx charakteristická xxx daný živočišný xxx xxxx druh xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx 2)



xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxx. Xxxxxxxx potraviny






rybí xxxxxxx:







- uzené xxxx

- xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- ryby celé (x xxxxxx a xxxxxxxxxxx)
- kuchané (zbavené xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx),
- ryby xxxxxxxxx - filety (xxxx by kuchané xxx páteře x xxxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx x solné xxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) uzení xxxxxxxx xxxxxx - probíhá xxxxxxx xxx teplotách xx 29 °X
x) xxxxx xxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 °X.
xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx bezprostředně xxxxxxxxx xx teplotu x xxxxxxx nebo xxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

xxxxx xxxx ve svalovině
- xxxx tučné xxxxxxx 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx xxxx u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx xxxxxxx x ryb se xxxxxxxx xxx teplotě x rozmezí 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx ryby

základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx smažením:
- xxxx xxxxxxxx kuchané
- xxxx kuchané
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx filé
- xxxx porcované
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb

- xx smažení musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx nižší), xx zabalení xx xxxxxxx, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x xxxxxx xxxxxx xxxxx při smažení xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx kyselosti xx xxxxx xxx 2,0 xx XXX x 1 x tuku,
- xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 °X

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx při teplotě 1 °C xx 8 °C

- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx ryb

z xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxx jiker a xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxx soli:
v xxxxx xxxxxxxx xxxx než 14 %
x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx než 10 až 14 %
x xxxxx solených xxxx než 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxxx pasta



sardelová pasta x xxxx: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

obsah soli:
nejvýše 25 %

při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °C

- xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxx ryby



obsah xxxx xx xxxxx než 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx studena
- xx xxxxx

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx hlav x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx břišní x xxxxxxxx sraženin)
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx,x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

- studené xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina připravena xxxxxxxx cestou marinováním x marinovacích lázních xxxxxxxx xx poměr xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx x marinovací xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx)
X xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx, xxxxxxxxx, omáčkami, a xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- nepasterované

konzervace xxxxxxxxx tepelným ošetřením x obalech
použití xxxxxxxxxxx

- xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx do 100 °C v xxxxxxx


xxxxxxxxxx uzavřené obaly
doba xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx nebo strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x autoklávu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 - 121 °X x xxxxx plechovky

balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx podílu xxxx xx výrobcích xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) musí xxx xxxxxxx
- s xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx roztoku nebo xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

skladují xx x suchých, xxxxx xxxxxxxxxxxx místnostech xxxxxxxx před přímým xxxxxxx slunečních paprsků x xxxx mrazem
stanoví xxxxxxx xx xxxxx

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx převážně
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx
- x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx

- xxxxxxx xxxx svaloviny v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx ihned xxxxxxxx xxxx zpracováno xx xxxxxx stabilizovaných xxxx xxxxxxxxxx výrobků
- xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X
- do xxxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xx 24 xxxxx xx získání) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X až 5 °X

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. třída xxxxxxx
X
X chladírenská
B konzervovaná
výrobky x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx jednotlivé třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
normálního xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx vysoká
 
v xxxx xxxxxxxx kontroly xxx xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx obsah
bez xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
Fyzikální xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx než 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota,


olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx pH

nejvýše

4,5
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška XX x. 327/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, která nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní předpis x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx nebo u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, musí xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6570 Telecí xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.