Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx zvířat 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) výsekovým masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli,
d) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) hovězím xxxxx xxxx skotu,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím masem xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
n) xxxxxxxx masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) kuřecím xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx xxxx králíků,
r) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, zejména jelena, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x části těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) krví krev xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx při opracování xxx xxxxxxxxx zvířat,
z) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx masa.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx znečištěna nebo xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, vpichů, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x pohmožděnin,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po dobu xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností s xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic a xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X čtvrtí a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek z xxxx, které bylo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx odstraňují xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík xx xxxxx xx xxxxx stažený a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než
a) +7 °X x xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x xxxxx x mletého masa xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 8 hodin xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx nejpozději xx 12 hodin x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx jeho xxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než +4 °C .
(4) X masem se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx k úpravě xxxx (xxxxxxx, porcování, xxxxxx) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx být xxxxxxx nejvýše +12 °X xx xxxx x technologického hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx maso x xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx a musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedené x §5 při xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a ostatní xxxxxxx xxxxxxxxxx masa,
b) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx nesmí dojít xx zvýšení teploty xxxx stanovené v §5 xxxx. 1 x více jak 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité k xxxxxxxx masa nesmí xxx používány x xxxxxxxx osob, zvířat x xxxxxxx, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Jatečně opracovaná xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x xxxxxxx prasata x xxxxxx nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx přepravována xx xxxx xxxx vleže x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a xxxx vozidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku s xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při xxxxxxx xxxxx stejné požadavky xxxx při skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso smí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxx xxxx balené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
b) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxx, k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx tepelně neopracovaná xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx mimo použití xxxxxx,
x) sterilací způsob xxxxxxxxxx, xxx kterém xx zničí vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx tkáně x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx nesmí být xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x ušlechtilé druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx bylo zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, jako xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °X x jádře xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání jejich xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 5.
§15
(1) Xxx prodeji a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx deformací a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx uvedených x xxxxxxx x. 4, přičemž xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx se může xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména uzení, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušení.
§19
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x uvádějí do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxxx k prodeji x xxxxxxx xxxx xxx teplotě xx -1 °C do +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb a xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce nemytá xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na I. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx vejce slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx jakosti, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx vejci slepičími xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx jakosti, u xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§27
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin xxx použít pouze xxxxxxx xxxxxxxx vaječné xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a vejce XX. třídy jakosti X se uchovávají xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, která xx xxxxx než 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx xxxxxxx uvedená x §26 odst. 4 písm. c) xxxx být sedmý xxx xx xxxxxxx x xxxxx odstraněna x vejce xx xxxx uvádějí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Do oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení masa, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx v období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové plíce xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x jazykem x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí hlava x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx mozek
hovězí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx játra
telecí xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx se srdcem
hovězí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx plíce
kravské xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x hlav
telecí ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx játra
husí krky
kozí xxxxx se xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí slezina
krůtí xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx plíce
králičí srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxx opracovaný

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °C

85%

Polotovar

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx

Xxxxx výrobky

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx požadavky

Tepelně xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx

Xxxx výrobky z xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx jejich xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, vaření, xxxxxx x zrání xxxx vlivem uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní při xxxxxxx skladování xx 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx konzervy

Jsou xxxxx výrobky nebo xxxxxxxx masa sterilovaná x neprodyšných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx druhů

čerstvé



zmrazené

výrobky z xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxx



xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx



xxxxxxxx



xxxxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků z xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx zpracování

povolené odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4)

xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx znečištění a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny,
- xxxxxxxxx nesmí obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx zdraví xxxx xxxxxxxxxxx vzhled 2)



xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxx. Zmrazené potraviny






rybí xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- sladkovodní: xxxx, xxxxxx xxxx porcované
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (zbavené xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx hlav x xxxxxxx),
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xx kuchané xxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx ploutve)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ryb xx xxxxxxxx v solné xxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) uzení studeným xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °X
x) xxxxx horkým xxxxxx - xxxxxxxxxx prohřátí xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 °X.
xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nižší, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx nejvíce 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx soli u xxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx výrobky x ryb xx xxxxxxxx při xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 °X až 8 °X

- smažené ryby

základní xxxxxxxx opracována smažením:
- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx filé
- xxxx porcované
- xxxxxxxxxx xxxx maso
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxx

- xx xxxxxxx xxxx xxx výrobky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx zabalení na xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

- x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx než 2,0 xx XXX x 1 g xxxx,
- xx xxxxxxx se xxxxxxx tuk xxxx xxxx s bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx v xxxxxxx 1 °X až 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X až 8 °X

- xxxxxx xxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx ryb

z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 %
v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx než 10 xx 14 %
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxxx x xxxx: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

obsah xxxx:
xxxxxxx 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx xxxxxxx do 15 °X

- sušené xxxx

xxxxxx nesolené xxxx
xxxxxx xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- xx xxxxx

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x střívek)
- xxxx kuchané(zbavené xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx břišní x xxxxxxxx sraženin)
- ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx,x xxxxxxxx hřbetní xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

- studené xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina připravena xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x marinovacích xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (vařená, pečená)
K xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xx marinády xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, rosolem, xxxxxxxxx, omáčkami, x xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- pasterované
- nepasterované

konzervace xxxxxxxxx tepelným xxxxxxxxx x obalech
použití xxxxxxxxxxx

- xx normálního xxxxx xxx xxxxxxx do 100 °C x xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx obaly
doba xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravních xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxx

xxxxxxx x čerstvých xxxx zmrazených ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x autoklávu předepsaným xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 - 121 °X x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

hmotnost xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx ryb xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Scompbridae) musí xxx xxxxxxx
- s xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx roztoku xxxx xxxx 60 %
- x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

skladují xx v suchých, xxxxx xxxxxxxxxxxx místnostech xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx mrazem
stanoví xxxxxxx xx obalu

při xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx
- x filetů xx xxxxxxxxxxxxx ryb
- x poživatelných vnitřností x xxxxx

- xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx být xx separaci xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xx xxxxxx stabilizovaných xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
- xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xxxx být xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na 0 °C xx 5 °C
- xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx poživatelné xxxxxxxxxx xxxxxxx (xx 24 xxxxx po xxxxxxx) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx polotovary xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx prostorech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X až 5 °X

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. třída xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
výrobky x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx slepičí vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. třída xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
čerstvá vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx velká
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M střední
od 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota,


olej neoddělen, xxxxxxx kusovitých přísad xxxxxxxxxx rozptýlené, menší xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx skořápek,nečistot,


cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, případně xx xxxxxxxxx přísadách x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx podrobeny tepelné xxxxxx xxxx u xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené potraviny.