Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx všechny xxxxx xxxxxx určené k xxxxxx xxxx, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) a upravený x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) výsekovým masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) hovězím xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx masem maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx nejvýše 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx koní x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) kuřecím masem xxxx xxxx domácího xx stáří xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jelena, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, zajíce, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx poživatelné xxxxxxxxxx x části xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) krví xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x pohmožděnin,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx mít ojedinělé xxxxxx xxxxxxxxx peří, xxxxxx xxxx x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X čtvrtí x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx být odstraněna xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělený xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx uvádí do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x běháků.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než
a) +7 °X x xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x xxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 8 hodin na xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx +3 °X.
(3) Xx porážce xxxx být xxxx xxxxxxx, včetně těžkých xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 12 hodin x xxxxxx udržováno xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx +4 °X .
(4) X masem xx xxxxxxx provádět jakékoliv xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx oběhu
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x nichž xxxxxxx k xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) a k xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx být xxxxxxx nejvýše +12 °X xx dobu x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxx smí xxx xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx x musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedené x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx vzduchu x xxxxxxx 0,1 - 0,3 m3/s.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx nebaleného masa,
b) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 odst. 1 x více xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx maso xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx ve xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x telata nebo xxxx jatečně opracovaná xxxx xxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx přepravována xx xxxx nebo xxxxx x jedné xxxxxx xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obalech, xxxxx splňují xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx obalu nesmí xxx společně
a) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) drůbež x ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso smí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, o xxxxx použitelnosti bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxx došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx uzením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx součástí,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx jakákoliv úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx ze surovin, xxxxx byly xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny nejméně xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skladovací xxxxxxx xxxxxxxx x příloze x. 4.
(5) S xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoliv xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání jejich xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 5.
§15
(1) Xxx prodeji a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx výrobky, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx dobu 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx výživu,
b) čerstvými xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx živočichů výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx fyzikálnímu xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků z xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx skladují, přepravují x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °C xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x nebalenými xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx se nesmějí xxxxxxxxx x přepravovat xxxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nemytá xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. třídu jakosti, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx plynů, jejichž xxxxxxx xx odlišné xx složení xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
§25
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx neošetřených potravin xxx použít xxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx etiketa xxxxxxx x §26 odst. 4 písm. c) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx odstraněna x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Do xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx obalech.
(6) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně ošetřena x souladu se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Pokračování >>>
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx, vajec a xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové plíce xx srdcem
hovězí xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx mozku,bez jazyku
vepřový xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx prané x xxxxxxx
xxxxxx maso x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx plíce
kravské vemeno
telecí xxxxx
xxxx žlázy xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
vepřové xxxx xxxxx
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx krky
kozí xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx žaludky
kozí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí vemeno
krůtí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °C


Trvanlivý

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx výrobky

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx požadavky

Tepelně xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx

Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, určené x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X a xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.

Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx z xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxx



xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx



xxxxxxxx



xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 4)

xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- nesmí xxxxxxxxx xxxx pachy, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx poškození, xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx vzhled 2)



xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové

viz xxx. Xxxxxxxx potraviny






rybí xxxxxxx:







- uzené xxxx

- xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- xxxx celé (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx)
- kuchané (xxxxxxx xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x krevních xxxxxxxx)
- xxxxxxxx kuchané (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxx x střívek),
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xx kuchané xxx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- ryby xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx xx xxxxxxxx x solné xxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) uzení xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °C
b) xxxxx xxxxxx xxxxxx - rovnoměrné prohřátí xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 °X.
xx vyuzení xxxx xxx výrobky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx, xx zabalení xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx nejvíce 70 %
- xxxx xxxxxxx nejvíce 80 %
xxxxx soli x xxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx xxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx ryby

základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
- xxxx částečně xxxxxxx
- xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx filé
- xxxx xxxxxxxxx
- separované xxxx maso
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxx

- xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx teplotu x xxxxxxx (nebo xxxxx), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx dojít, jestliže xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xx KOH x 1 x xxxx,
- xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk nebo xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 °X

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x izotermických xxxx strojně chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 °X xx 8 °X

- xxxxxx xxxx a xxxxxxx xx solených xxx

x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx jiker x xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx více xxx 14 %
v středně xxxxxxxx xxxx než 10 až 14 %
x xxxxx solených xxxx než 6 xx 10 %


v xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxx pasta



sardelová pasta x xxxx: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

xxxxx xxxx:
xxxxxxx 25 %

xxx nekolísající xxxxxxx do 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx ryby
sušené xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- xx xxxxx

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx xxxxxxxxxx, zbavené xxxx x xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx břišní x xxxxxxxx sraženin)
- xxxx xxxxxxxxx - filety (xxxx kuchané, xxx xxxxxx a ploutví,s xxxxxxxx xxxxxxx ploutve)
- xxxx xxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx marinováním x marinovacích lázních xxxxxxxx xx poměr xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (vařená, xxxxxx)
X xxxxxxxx požadované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx marinády zalévají xxxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, a xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů přenosem

při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x obalech
použití xxxxxxxxxxx

- xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx teplotě xx 100 °X x xxxxxxx


xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravních při xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obalech, sterilované x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxx 115 - 121 °X x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 g - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx masa xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx
- x xxxxxx 70 %
- xx vlastní xxxxx, xxxxxx roztoku xxxx xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

skladují xx v xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx slunečních paprsků x xxxx mrazem
stanoví xxxxxxx xx xxxxx

xxx xxxxxxx do 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx převážně
- xx xxxxxxxxx xxxxxx ryb
- xx separované xxxx xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb
- x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx

- xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx být xx xxxxxxxx ihned xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx vhodně xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
- xxxxxxx xx sladkovodních xxx určené x xxxxxxx x čerstvém xxxx xxxxxxxxx stavu xxxx být xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X
- do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb xx xxxxxxxxxxxx poživatelné xxxxxxxxxx xxxxxxx (xx 24 xxxxx po xxxxxxx) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X xx 5 °X

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx jakosti
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. třída xxxxxxx
X
X chladírenská
B konzervovaná
výrobky x vajec
majonézy
ochucené

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. třída xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx normálního tvaru
normálního xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx do xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
Fyzikální xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota,


olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, menší xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 327/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, určené x xxxxx spotřebě, které xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.