Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx opracovaným xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x upravený x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx maso skotu,
f) xxxxxxxx masem maso xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx xx xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx xxxxx maso xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx jehňat ve xxxxx nejvýše 8 xxxxxx a o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx masem maso xxxxxx ve stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 měsíců,
p) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx poživatelné xxxxxxxxxx x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
x) krví krev xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx být bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou drůbeže, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx bez zbytků xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx peří, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X čtvrtí x xxxxx jatečných xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx být odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx poživatelné, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělený králík xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než
a) +7 °X x xxxxxxxxxx masa,
b) +4 °X x drobů x mletého masa xxxxxxxx.
(2) Po xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 8 xxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx +3 °X.
(3) Xx porážce xxxx xxx maso xxxxxxx, včetně těžkých xxxx x králíků, xxxxxxxxx nejpozději xx 12 hodin x xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx +4 °C .
(4) X xxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx oběhu
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x nichž xxxxxxx k xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s masem (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx +12 °X po dobu x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx a musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 m3/s.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx nebaleného masa,
b) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 odst. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx používány x xxxxxxxx osob, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x telata nebo xxxx xxxxxxx opracovaná xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou splňující xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx dopravním prostředku x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Mleté nebo xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx technologicky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx základní xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx použitou xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná xxxx díla,
h) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jakákoliv úprava xxxx mimo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx kterém xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spory,
j) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx být vyráběny xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny nejméně xx xxxxx 5 °X v xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx provádět jakékoliv xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání jejich xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v den xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx uvádějí do xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx výrobky, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, xx přepravují xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze x. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx až x 3 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx výživu,
b) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx dělením, xxxxxxxxx xxx, xxx nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx podrobeny xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků x xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, přepravují x uvádějí do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx k prodeji x tajícím ledu xxx teplotě od -1 °X xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x přepravovat xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx pachy.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx do xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx čištěná,
b) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx jakosti skladovaná xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx stanovených v §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx na XX. xxxxx jakosti, x xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx plynů, xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx xxxx obsahující xxxx.
§25
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Vejce xxxxxx ke zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx výrobků a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx ošetřené vaječné xxxxxx xxxxxxx x xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, která je xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° C, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx xxxx uvádějí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Majonézy xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina xxxxxx tepelně ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
Pokračování >>>
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Ing. Xxx x. r.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí hlava xxx xxxxx,xxx jazyku
vepřový xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx žaludky xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx maso x jícnu
telecí hlava xxx xxxx s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže bez xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx brzlík
telecí xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx opařené x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx loupané
telecí xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx se srdcem
slepičí xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx celé osrdí
kachní xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí slezina
krůtí xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx vemeno
krůtí xxxxxxx
xxxxxx jazyk x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
koňská slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské xxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx výrobku xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °C


Trvanlivý

15 °C

85%

Polotovar

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx výrobce xx xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracované

Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 xxxxx.

Xxxxxxx neopracované xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.

Trvanlivé

Jsou xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx polotovary

Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx sterilovaná x neprodyšných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx živočichové

podle xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx z xxx xxxx ostatních xxxxxxx živočichů


zmrazené



uzené



smažené



solené



sušené



marinované



polokonzervy



konzervy



polotovary
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 4)

xxxxxxxxx na jakost

skladování

doprava

čerstvé xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové




- xxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx,
- konzistence xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx nesmí obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx 2)



xxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx živočichové

viz xxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x hlavou x xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx břišní x xxxxxxxx sraženin)
- xxxxxxxx kuchané (s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx zbavené xxxx x střívek),
- xxxx xxxxxxxxx - filety (xxxx by xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx nasucho
vlastní xxxxx:
x) uzení studeným xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxx xx 29 °C
b) xxxxx horkým xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx 65 °X.
xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx bezprostředně xxxxxxxxx xx teplotu x xxxxxxx xxxx xxxxx, xx zabalení xx xxxxxxx, při které xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

obsah xxxx xx xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx xxxx x xxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx výrobky x xxx se xxxxxxxx při teplotě x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X až 8 °X

- xxxxxxx ryby

základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
- xxxx kuchané
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- rybí xxxx
- xxxx xxxxxxxxx
- separované xxxx xxxx
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb

- xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx zabalení xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx smažení xxxx dojít, xxxxxxxx xxxxx kyselosti je xxxxx než 2,0 xx KOH v 1 x xxxx,
- xx smažení se xxxxxxx xxx nebo xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx se xxx xxxxxxx v xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx

x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx xxxxx a xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx xxxx než 14 %
x xxxxxxx xxxxxxxx více než 10 až 14 %
x xxxxx xxxxxxxx xxxx než 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx nebo strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx pasta x tubě: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

xxxxx xxxx:
xxxxxxx 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 15 °X

xxx teplotě do 15 °X

- xxxxxx xxxx

xxxxxx nesolené xxxx
xxxxxx xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx nižší než 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- za xxxxx

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxx vnitřností, xxxxxxx xxxx x střívek)
- xxxx kuchané(zbavené xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx sraženin)
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx,x xxxxxxxx hřbetní xxxxxxx)
- xxxx porcované

- studené xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx marinováním x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx v marinovací xxxxx x hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (vařená, xxxxxx)
X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, a xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx nebo strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °C
v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

- xxxxxxxxxxxx
- pasterované
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x obalech
použití xxxxxxxxxxx

- xx normálního tlaku xxx xxxxxxx xx 100 °X x xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx obaly
doba xxxxxxxxxxxxx xx prodloužena


v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

- xxxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x přetlakových xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxx 115 - 121 °X v xxxxx plechovky

balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx podílu xxxx xx xxxxxxxxx ryb xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) xxxx xxx nejméně
- x xxxxxx 70 %
- xx vlastní xxxxx, xxxxxx roztoku nebo xxxx 60 %
- x omáčkami a xxxxxx přidanými složkami 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

xxxxxxxx xx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x před mrazem
stanoví xxxxxxx xx obalu

při xxxxxxx do 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx převážně
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx sladkovodních xxx
- x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x gonád

- xxxxxxx xxxx svaloviny v xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx rybí xxxx xxxx xxx xx separaci xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx vhodně stabilizovaných xxxx zmrazených xxxxxxx
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x čerstvém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X
- xx xxxxxxxxxxx výrobků ze xxxxxxxxxxxxx xxx se xxxxxxxxxxxx poživatelné xxxxxxxxxx xxxxxxx (xx 24 xxxxx po xxxxxxx) xxxx zmrazené



chlazené xxxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxxxxxx prostorech při xxxxxxxxxx teplotě 0 °X xx 5 °X

Příloha x. 8 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. třída xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
Vzduchová bublina
méně xxx 4 xx xxxxxx
xxxx než 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx kontroly xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx a vracející xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný obsah
bez xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 vejce v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X střední
od 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx přísad xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx přípustné, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, případně xx xxxxxxxxx přísadách x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx pH

nejvýše

4,5
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), h), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx při xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované hmotnosti
5) ryby x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx k xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx nebo u xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.