Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené k xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
b) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx porážkou jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx prasat,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx koní a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
o) xxxxxxx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
u) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx bourání xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x dále xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx r). Xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx označit i xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková masa,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx druh podle přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx a x děleného x xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x částí xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx masa xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní tříšť, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, kůži x výjimkou drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx masa a xxxxxxx vepřové kůže,
x) je xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x vnitřní xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Nedělená drůbež xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx bez xxxxx x běháků.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) plus 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x u xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx všech xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx plus 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx musí být xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci x xxxxx (expedice), xxxx xxx xxxxxxx nejvýše xxxx 12 °C xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska nezbytně xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x to spotřebitelsky xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x baleného xxxx xx proudění xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru nesmí xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx jak 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x přepravě xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, musí xxx přepravována ve xxxx nebo vleže x jedné vrstvě xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxxx xxxxxx požadavky xxxx při skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx jatečného zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx nejedná x xxxxx nebo krájené xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx použitelnosti xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x něhož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x zráním xxxx xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
x) xxxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx nebo směsi xxx, popřípadě dalších xxxxxxx, látek aromatizujících x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx zničí vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x pomocných látek x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx názvem xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 7) xx u xxxxxxxx masných výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) datum xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného druhu xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx procent uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx "šunka", musí xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x nezpracované xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, které xxxx xxxx zpracováním zmrazeny xxxxxxx na minus 5 °C x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx být xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x obnovení xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx uvádějí do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx a nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx se může xxxxxxx zvýšit xx x 2 °C.
ODDÍL 3
XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované nebo xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx xxxxx xxx z xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x dalších surovin, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx mělněná.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků z xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x nabízejí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxxxx uvádět xx xxxxx potraviny x výrobky, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx povoleno prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, jejichž trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a případně xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A se xx xxxxx uvede x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se označí x xx xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. x), x) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx vejce xxxxxxx x vajec
x) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx ovál x průměru 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. třídy jakosti X kruh nebo xxxx x průměru 12 mm a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx být xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx majonéz jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx vždy zařazují xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X x nejvýše 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx den xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxxxx do xxxxx xxxx vejce X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v neprodyšných xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx výrobky z xxxxx, kde surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 zákona.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Příloha č. 2 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxx x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí xxxx x hlavy
|
vepřový mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
|
hovězí maso x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
telecí xxxxx
|
xxxx žlázy xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx maso x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
skopové xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
skopové xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx plíce
|
husí xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí vemeno
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx plíce
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Příloha x. 4 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxx výrobek
|
Teplota xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxx.
|
Xxxxxxx opracovaný
|
5 °C
|
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx opracované
|
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx vložka, nebo xx xxxxxx dílo xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxx xxxxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, u xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx skladování xx 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx mas, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných obalech, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx teploty 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Příloha x. 8 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
|
|
II. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Příloha č. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. třída jakosti
|
||
čerstvá xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá vejce
A
|
vejce
B
|
|
Skořápka
|
čistá, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx vysoká
|
v xxxx xxxxxxxx kontroly při xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx délky xxxxx
|
||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do středové xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
|
|
Bílek
|
průhledný
|
průhledný
|
|
Zárodek
|
vývoj xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx tělíska
|
nepřípustná
|
nepřípustná
|
|
Vaječný xxxxx
|
xxx xxxxxx pachu
|
bez cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X xxxxxxx
|
xx 53 do 63
|
5,4
|
S xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec bezprostředně xxxxx skupiny xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx hmotnostně tříděna.
|
Příloha x. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 až 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x g xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 do 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), h), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx při xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě, které xxxxxx podrobeny tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 písm. a), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.