Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx všechny xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx porážkou jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím xxxxx xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx maso xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) xxxxxxxx masem xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, hus, krůt xxxx perliček,
o) xxxxxxx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx ve xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx nebo xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, 1)
v) syrovým xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx živočišného druhu,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" xx xxxxx druh podle přílohy č. 2,
d) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx maso xx xxxxxx názvem kuře, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x částí jatečného xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový tuk x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, se označují xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx znečištěna xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x výjimkou drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx a jehňat,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Otisky razítek x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx uvádí do xxxxx kuchaná xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx částech x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx udržováno při xxxxxxx, xxxxx není xxxxx než
a) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx masa,
x) plus 3 xX x drobů,
x) plus 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx drůbeže a xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 xxxxx x u xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx provádět jakékoli xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx k xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx teplota nejvýše xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx a xxxxx smí být xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx stejné teploty xxxxxxx v §5 xxx relativní vlhkosti xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nestanovuje.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x přepravě masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx prasata x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx mas, musí xxx přepravována ve xxxx nebo vleže x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxx a nebalené xxxxx výrobky,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx smí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x něhož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
x) masným polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě dalších xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x xxxxxxxxx, určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
f) technologickým xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických obalech xx pohlíží jako xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného druhu xxxxxx v názvu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx výrobku použito xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", musí xxx xxxxxxx minimální xxxxx čistých svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky vyrobené x jiného xxxx, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx a nezpracované xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx se xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx jen ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °C x xxxxx po dobu 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x prodeji spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx výrobky xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx konzerv, se xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) rybím polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx z xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x nich se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx x tom, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx použita xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx ryby xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °C xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z nich xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svými xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx povoleno xxxxxxxx xxxxx balené nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů uvedených x bodě 1 xxxxx, zda se xxxxx o ryby xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx vejce xxxxx ve skořápce xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
c) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, jejichž složení xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx x případně xxxx okyselující přísady.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx A se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx odstavce 5 xxxx. b), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx vejce vyznačí x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx hmotnostní xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x něm písmeno X nejméně 5 xx vysoké,
c) XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx B konzervovaná xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. třídy jakosti X se uchovávají xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx uchovávají při xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx nižší než 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxx x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava x mozkem xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx s podjazyčím
|
hovězí xxxxx x podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx žaludky xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže x xxxxxx
|
xxxxxx játra
|
telecí xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí slezina
|
krůtí xxxx
|
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
koňské xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Příloha x. 3 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha x. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx
Xxxxx výrobky
|
Charakteristika a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx s malým xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, x nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, vaření, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx xxxxxx vody x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní živočichové
|
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx z xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.

-

-

-

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
|
výrobky x vajec
|
majonézy
|
ochucené
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx x deformace xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx bublina
|
méně xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x době xxxxxxxx kontroly xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx obsah
|
bez xxxxxx xxxxx
|
xxx cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto třídu
|
Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X střední
|
od 53 do 63
|
5,4
|
S xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % vajec bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.
|
Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, případně xx xxxxxxxxx přísadách x koření
|
chuť
|
nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx podle
|
tržních xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx pH
|
nejvýše
|
4,5
|
Přípustné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx v g xxxx xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška MZ x. 327/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x výrobky x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °C xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.