Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx všechny xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx skotu, prasat, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx prasat,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
k) kozím xxxxx xxxx koz,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) drůbežím masem xxxx x drůbeže, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, hus, krůt xxxx perliček,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx maso xxxxxxx,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete divokého, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
u) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx bourání xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) až x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx masa,
x) xxx označování xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
d) x xxxxxxx masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů použitých xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, srnec, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, bažant nebo xxxxxxxx x u xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, drůbež, dělená xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx vepřové kůže,
x) xx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, skopců, xxxxxx x jehňat,
x) nesmí vykazovat xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, zbytky xxxx x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a kuchaný.
(7) Nedělená xxxxxx xx xxxxx do xxxxx kuchaná xxx xxxxx a běháků.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx masa,
x) xxxx 3 xX u xxxxx,
x) plus 2 xX u xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx vytěžení musí xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x těžkých xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 4 oC.
(4) X masem se xxxxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Uvádění do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx potravin.
(2) X prostorách, v xxxxx dochází x xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, balení) a x manipulaci x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx nejvýše xxxx 12 °X xx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxx hlediska nezbytně xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx balené.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx spotřebitelsky xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx plus 2 oC.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru nesmí xxx společně
a) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx dojít xx zvýšení teploty xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x přepravě xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, skot, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x telata xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx přepravována xx xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky mohou xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x samostatných přepravních xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x potravinami.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx maso musí xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso smí xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, pokud xx xxxxxxx o xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, vařením, sušením x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) xx x xxxxxxxx masných výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx jedním xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx živočišného druhu xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx je x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "šunka", xxxx xxx xxxxxxx minimální xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky vyrobené x jiného xxxx, xxx je xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, ani xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx před vložením xx přepravních obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracováním zmrazeny xxxxxxx na xxxxx 5 °C x xxxxx po xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném proudění xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx po dobu xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx rybami a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx procesem zmrazování, 10)
x) výrobky x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx být xxxxxx xxxx o tom, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx použita xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, zejména drcená xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx k xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x xxxxxxx, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx povoleno xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx výrobků xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, xxx se xxxxx o xxxx xxxxxxx, částečně kuchané xxxx nekuchané.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X NICH
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx vejce xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) chladírenskými xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) konzervovanými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve směsi xxxxx, jejichž xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx fázi obsahující xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. b), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx vejce xxxxxxx x xxxxx
x) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o průměru 12 xx a x xxx písmeno X nejméně 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce se xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° C a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx dále xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °X.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x souladu xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx v období xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx živočišného xxxxx)
|
Příloha č. 2 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
|
druh
|
vepřové plíce xx xxxxxx
|
xxxxxx hlava x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk bez xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx maso x xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx mícha
|
hovězí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx žaludky xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařená
|
hovězí xxxxxxx
|
xxxxxx celé osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx opařené x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx loupané
|
telecí xxxxx s podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňský xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařené
|
koňská xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxx
|
xxxxxx ledviny
|
kuřecí xxxx
|
xxxxxxx hlava x xxxxxxx a mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
skopové xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxx osrdí
|
kachní xxxxx
|
xxxx játra
|
husí xxxx
|
xxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx vemeno
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx játra
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
koňské xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxx výrobek
|
Teplota výrobku xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °C
|
85%
|
Polotovar
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky
|
Tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
|
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx díla, do xxxxxxx může být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x malým xxxxxxx xxxxxx, určené x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, u nichž xxxxx různými technologickými xxxxxxx, jako je xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °X x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx středu xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx z xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů
|
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx jakosti
|
čerstvá EXTRA X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. xxxxx xxxxxxx
|
XX. třída jakosti
|
|
čerstvá xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a deformace xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx bublina
|
méně xxx 4 mm xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x vracející xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx tělíska
|
nepřípustná
|
nepřípustná
|
|
Vaječný xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
|
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
|
XL xxxxx xxxxx
|
73 a xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X střední
|
od 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x barva
|
v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx vaječné xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x koření
|
chuť
|
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
ukazatel
|
hmotnostní %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
obsah xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x x xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 do 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx vyhláška MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma jakosti. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny.