Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem nebo xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) a xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
i) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) drůbežím xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx perliček,
o) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího ve xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxxx,
x) zvěřinou maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx nebo xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, daňka, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
x) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
u) krví xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) maso xx označí názvem xxxxxxx x dále xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x ostatních xxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx označit i xxxxxx druhem podle xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx druh podle přílohy č. 2,
d) u xxxxxxx xxxx xx xxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx xxxx se xxxxxx názvem xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, krůta a x děleného x xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x částí jatečného xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx zvěřiny i xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxx, dělená xxxxxx zvěřina x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obsah tuku x xxxxxxxxxxxx procentech.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, kůži x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxx může xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x vnitřní xxxxxx xxxxx.
(3) U xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx odstraněna mícha.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchaný.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx xx xxxxx kuchaná xxx xxxxx x běháků.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx udržováno při xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx
a) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx masa,
x) plus 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 hodin x u těžkých xxxx xx 12 xxxxx a trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx, která není xxxxx než xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx nejvýše xxxx 12 °X xx dobu x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 oC.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx teploty xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nestanovuje.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovené x §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x přepravě masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, skot, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách prasata x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx přepravována ve xxxx xxxx xxxxx x jedné vrstvě xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v případě, xxxx-xx uloženy odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx nebo krájené xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx opracovaný výrobek xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx surovinu xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
c) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x něhož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x zráním nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
x) masným polotovarem xxxxxxx neopracovaná upravená xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx zničí vegetativní xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spory,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx látek x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) se x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny nebalené.
(4) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx vyrobené x jiného masa, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných výrobků xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx musí být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx není určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx smějí být xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, které xxxx xxxx zpracováním xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X v xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x obnovení xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx balené xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx v technologických xxxxxxx se přepravují xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx deformací a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx při teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx zvýšit až x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx a xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx chemickému nebo xxxxxxxxxxx procesu, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx sušení,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně opracované xxxx nebo xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx a výrobků x nich xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x tom, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x ostatních vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx k xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx výrobků xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
c) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) konzervovanými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A xx xx xxxxx uvede x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx vajec xxxxx X se xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx které xx xxxxxxxxx xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x na skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabalených a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx a x xxx hmotnostní xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a x něm xxxxxxx X nejméně 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx musí xxx xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx pro spotřebitele "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx II. třídy xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx nižší xxx 5° X a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx sedmý xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx uchovávaji xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 °X x nejvýše 15 °X.
(7) Xx oběhu se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx srdcem
hovězí xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx jazyk bez xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x hlavy
vepřový mozek
hovězí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxxx žaludky prané x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže s xxxxxx
xxxxxx játra
telecí xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx játra
hovězí brzlík
telecí xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
vepřové xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx x mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
skopové xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové vemeno
kachní xxxxx
xxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx celé osrdí
kachní xxxxx
xxxx játra
husí xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx slezina
krůtí xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx plíce
králičí srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx výrobku xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °C
 
Tepelně xxxxxxxxxxxx
5 °C
 
Trvanlivý
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky
Tepelně opracované
Jsou xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
Trvanlivé
Jsou xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxxxxx technologickými xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx vlivem uzení, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
Masné xxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x jejichž xxxxxx xxxx dosaženo tepelného xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx teploty 121 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx živočichové
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx druhů
čerstvé
zmrazené
výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. třída xxxxxxx
XX. třída xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
čerstvá xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx normálního tvaru
normálního xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx než 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx středové xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
X střední
od 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx než 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření
chuť
nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 až 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
do 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
nad 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx termostatovou zkouškou xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx při xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °C xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.