Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, prasat, xxxx, koz a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx masem xxxx xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx prasat,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
i) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x x hmotnosti xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxxx,
x) zvěřinou maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx nebo ve xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) syrovým xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zvířat nebo xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx z výsekového xxxx.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) xxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx a dále xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx r). Xxxx x ostatních xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" xx xxxxx xxxx podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, kachna, xxxx, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, srnec, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx mleté xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx zářezů, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx kůže,
x) xx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx částí xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx plic x vnitřní plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx zvířat musí xxx odstraněna mícha.
(4) Xxxxxx xxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, které xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech částech x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx udržováno při xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než
a) xxxx 7 xX x výsekového masa,
x) xxxx 3 xX u xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 hodin x u těžkých xxxx do 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než plus 4 xX.
(4) X masem se xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Uvádění xx xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci s xxxxx (expedice), xxxx xxx teplota xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx před přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxxx, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx v rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x baleného xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx společně
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx nesmí dojít xx zvýšení xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x přepravě osob, xxxxxx a xxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x půlkách prasata x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, koz, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, musí xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx nebo xxxxx x jedné vrstvě xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x samostatných přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx a ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx v xxxxxx podobě, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso smí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako převažující xxxxxxxx surovinu xxxx, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx výrobkem masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx polotovarem xxxxxxx neopracovaná upravená xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x xxxxxxxxx, určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx zničí vegetativní xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného původu,
x) xxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x pomocných látek x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) se x xxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
b) datum xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx pohlíží jako xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku lze xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx použito xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx charakteristické xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx tepelnému opracování xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx jen xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx 5 °X x xxxxx po dobu 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xx xxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Nebalené xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx přepravují xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx obalech, chráněny xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx až x 2 °X.
ODDÍL 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené tak, xxx nedošlo xx xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
d) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) rybím polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx směsi xxx x ryb xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x ostatních vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx lze xxxxxx xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx do xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx x xxxxxxx v tajícím xxxx při xxxxxxx xx -1 °C xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x xxxxxxx, u xxxxxxx by mohlo xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx uvádět do xxxxx nekuchané xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) vejci xxxxx xxxxx ve skořápce xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci slepičími xxxxx slepičí odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podmínek stanovených x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
x) I. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx obalu xxxxx x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx vajec xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx je xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
d) balených XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxx x na xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx a x xxx hmotnostní skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx vysokým,
x) XX. třídy xxxxxxx X kruh xxxx xxxx o průměru 12 xx a x něm xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
c) XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) II. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx majonéz jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků dělí xx xxxx jakosti x hmotnostních xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx II. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx uchovávají při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx nižší xxx 5° C x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx odstraněna x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Minimální trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx nejpozději 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Vejce uváděná xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, vajec x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen v xxxxxxx §6 zákona.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx druhu)
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx x xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
|
xxxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
|
xxxxxxx mícha
|
hovězí xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
|
hovězí xxxx x xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx játra
|
|
telecí hlava xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxx osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
|
koňský xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx brzlík
|
|
koňské xxxx x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
|
slepičí xxxx
|
xxxxxxx plíce
|
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx celé osrdí
|
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
|
xxxx krky
|
kozí xxxxx xx xxxxxx
|
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
|
xxxx srdce
|
kozí slezina
|
|
krůtí xxxx
|
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx srdce
|
koňské xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx mozek
|
|
koňské ledviny
|
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx výrobku xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
|
Trvanlivý
|
15 °X
|
85%
|
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
|
Xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx výrobky z xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, určené x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx.
|
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx technologickými xxxxxxx, jako je xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo vlivem xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
|
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx výrobky nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx dosaženo tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxx z xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
|
druh
|
skupina
|
podskupina
|
|
vejce
|
I. xxxxx jakosti
|
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx X
|
| &xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X chladírenská
B konzervovaná
|
|
výrobky x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
|
I. třída xxxxxxx
|
XX. třída jakosti
|
||
|
čerstvá xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
|
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx vysoká
|
|
v době xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
||
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx cizího xxxxx
|
|
|
Xxxxxxxxx odchylky jakost xxxxx
|
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
|
X velká
|
od 63 xx 73
|
6,4
|
|
X xxxxxxx
|
xx 53 xx 63
|
5,4
|
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny hmotnosti
|
||
|
Vejce xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
||
Příloha č. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
|
xxxx
|
&xxxx; |
|
xxxxxxxxxxx a xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x xxxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
|
xxxxx xxxx podle
|
tržních xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx hmotnostní x objemové odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
|
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x g xxxx ml
|
přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
do 100
|
- 6
|
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
|
xxx 250 xx 500
|
- 4
|
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Informace
Xxxxxx předpis č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
s účinností xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx termostatovou xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 dnů xxxx při xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) ryby x výrobky x xxxx, určené k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx než xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., x myslivosti, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené potraviny.