Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím xxxxx xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx ovcí,
i) xxxxxxxx masem maso xxxxxx ve stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) koňským masem xxxx koní a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx perliček,
x) xxxxxxx masem maso xxxx domácího xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso králíků,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta nebo xxxxxxxx,
s) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
x) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x) až x). Xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx označit x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx masa,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx maso se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, krůta a x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant nebo xxxxxxxx a x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x hmotnostních xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) xxxx xxx xxx zářezů, xxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po xxxx xxxxx masa a xxxxxxx vepřové kůže,
x) xx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x výjimkou ledvin x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x jehňat,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx může mít xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) U xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Otisky razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchaný.
(7) Nedělená xxxxxx xx uvádí xx xxxxx kuchaná xxx xxxxx a xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx částech x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, králíků x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x výsekového xxxx,
x) xxxx 3 xX u xxxxx,
x) xxxx 2 xX u mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 2 hodin x u xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx potravin.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx k xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx nejvýše xxxx 12 °C xx dobu x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso a xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech a xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nestanovuje.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) nebalené xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x více xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx masa xxxxx xxx používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxxx x jedné vrstvě xx podlahy x xxxx vozidla a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx do styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky mohou xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx nesmí být xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, aby xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem masný xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx surovin, látek xxxxxxxx k aromatizaci x xxxxxxxxx látek x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) se u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží jako xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Označení xxxx xxxxx živočišného druhu xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx je x xxxxx xxxxxxx použito xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "šunka", xxxx xxx xxxxxxx minimální xxxxx čistých svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí být xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx vložením xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx smějí být xxxxxxxx jen ze xxxxxxx, xxxxx byly xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx xx minus 5 °X v xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelného opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx x prodeji xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx a nabízení x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx v technologických xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx zvýšit xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx a xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx lidskou výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním nebo xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
d) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 7) uvede xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod nebo xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx obalu výrobku xxxx xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx xxx použít xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x uvádějí do xxxxx při teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x nabízejí x xxxxxxx v tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °C xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybami, ostatními xxxxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx výrobků se xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o ryby xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) vejci xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) chladírenskými xxxxx slepičími vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx podmínek stanovených x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx složení xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx nebo etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
d) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx vejce xxxxxxx x xxxxx
a) X. třídy xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx musí xxx xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx zařazují xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx nižší xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx sedmý den xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx jakosti X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 dnů xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx čerstvých vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx oběhu se xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx živočišného druhu)
|
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí hlava x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí maso x xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama xxxxxxx
|
xxxxxxx žaludky prané x xxxxxxx
|
xxxxxx maso x jícnu
|
telecí xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí brzlík
|
telecí xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx opařené a xxxxxxx
|
xxxxxx plíce
|
kravské xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx maso x xxxx
|
xxxxxx ledviny
|
kuřecí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx celé osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
slepičí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx xxxx osrdí
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx se srdcem
|
husí xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx žaludky
|
kozí xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx játra
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx ledviny
|
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °C
|
85%
|
Polotovar
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé skupiny xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky
|
Tepelně opracované
|
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut.
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx vložka, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo vlivem xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx středu xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní živočichové
|
podle xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx druhů
|
čerstvé
zmrazené
|
výrobky z xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X chladírenská
B konzervovaná
|
výrobky x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. třída xxxxxxx
|
XX. xxxxx jakosti
|
|
čerstvá xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx bublina
|
méně xxx 4 mm xxxxxx
|
xxxx než 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
|
pohyblivá nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx středové poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx pachu
|
bez cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
|
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
|
Hmotnost 1 vejce v xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v kilogramech
|
XL xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X střední
|
od 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna.
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx a xxxxx
|
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, případně xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx podle
|
tržních xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x g xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo objemová xxxxxxxx x %
|
do 100
|
- 6
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
s účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx být xxxxxxxx xx teplotu xxxxx než minus 20 °X xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.