Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx lidí, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) a xxxxxxxx k veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx prasat,
x) xxxxxxx masem xxxx telat xx xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx ve xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) žijící xxxxx nebo xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, 1)
v) syrovým xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx bourání masa,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx tyto xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx r). Xxxx x ostatních xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx živočišného druhu,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx označit i xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx norem 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" se xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx maso se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx a x děleného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x částí xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx označují xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tuku x hmotnostních xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna nebo xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, kostní tříšť, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x jehňat,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx odstraněna mícha.
(4) Xxxxxx xxxxx x mléčné bradavky xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Nedělená xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) plus 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx krev zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx drůbeže x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 4 oC.
(4) X masem xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí k xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx dochází x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx nejvýše xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nezbytně xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx a xxxxx smí xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxx xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 oC.
(3) Xxx skladování masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu nestanovuje.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx prostředky xxxxxxx x xxxxxxxx masa xxxxx xxx používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx a výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných zvířat xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx domestikovaní lichokopytníci, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx vleže x jedné xxxxxx xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky,
x) xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx maso musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, u kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx došlo xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx pohlíží jako xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu nebo xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, xxxx xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx x nezpracované xxxxx, otisky razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, které xxxx xxxx zpracováním xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx dobu 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx být xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx ložené v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx zvýšit xx x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které byly xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) rybím polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně opracované xxxx xxxx směsi xxx x xxx xxxx xxxxxxx živočichů x dalších surovin, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx uvedeny podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx při zpracování xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx byla použita xxxx svalovina než xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx mělněná.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx skladují, přepravují x nabízejí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °C xx +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svými xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx povoleno xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx xxxxxxx se xxxxx údajů xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nekuchané.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X NICH
§24
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx vejce xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx podmínek stanovených x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx byla prodloužena xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx fázi obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) I. xxxxx jakosti xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx X xx označí x na xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. x), x) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 3 xx vysokým,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo xxxx x průměru 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X chladírenská xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) II. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx nad 300 x nebo ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků dělí xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X a nejvýše 18 °X.
(2) Xxxxx II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx den xx xxxxxxx z xxxxx odstraněna x xxxxx xx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx vejce X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, vajec x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx v období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Příloha x. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx plíce xx srdcem
|
hovězí xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx x podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí xxxx x hlavy
|
vepřový mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx mícha
|
hovězí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx prané x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x jícnu
|
telecí xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx kůže xxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
telecí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
telecí xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hlava x mozkem bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx s xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx játra
|
husí xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx plíce
|
husí xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx játra
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská slezina
|
králičí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx ledviny
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx výrobek
|
Teplota xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °C xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, určené x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx a zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, sušení x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx skladování xx 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha č. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Příloha x. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. třída jakosti
|
||
čerstvá xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx vejce
A
|
vejce
B
|
|
Skořápka
|
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx než 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x době xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx pachu
|
bez xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
|
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
M xxxxxxx
|
xx 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachutí
|
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
ukazatel
|
hmotnostní %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx
s účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, která nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx při xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) ryby x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx nebo u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.