Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx všechny části xxxxxx určené k xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx 1) a xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) vepřovým xxxxx maso xxxxxx,
x) telecím xxxxx xxxx telat ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 měsíců,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso králíků,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx těl jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) krví xxxx získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx opracování těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx z ostatních xxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx označování xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
d) u xxxxxxx masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, kachna, xxxx, xxxxxxxx, krůta x x děleného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x částí xxxxxxxxx xxxx,
f) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x balené xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x mletého xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx bez zářezů, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) je bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, zbytky plic x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx a půlek xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx mícha.
(4) Xxxxxx žlázy x mléčné bradavky xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Nedělená drůbež xx xxxxx xx xxxxx kuchaná xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx udržováno při xxxxxxx, která xxxx xxxxx než
a) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x drobů,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 hodin x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx všech xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °C xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nezbytně xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx balené.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx v rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxx xxxx nesmí dojít xx zvýšení teploty xxxx xxxxxxxxx v §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxx osob, xxxxxx x výrobků, xxxxx by xxxxx xxxx negativně xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách prasata x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx opracovaná xxxx ovcí, koz, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx nebo xxxxx x jedné xxxxxx xx podlahy a xxxx vozidla a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky mohou xxx xxxxxxxxxxxx společně x jednom dopravním xxxxxxxxxx v xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx prodeji xxxxx stejné požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx nejedná x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x zráním xxxx xxxxxx složení xxxxxxx, x prodloužení xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) se x xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx jen tehdy, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx z celkového xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx minimální xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx šunky xxxxxxxx x jiného xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, musí xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx se nejedná x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx opracován celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx použitím, xxxx xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, které xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx mírném xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °X.
ODDÍL 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx lidskou výživu,
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
d) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo sušení,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované nebo xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx být xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů x výrobků x xxxx lze xxxxxx xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx x xxxxxxx v tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °C xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů xx povoleno xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, částečně kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) vejci vejce xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na I. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx odpovídající požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, jejichž trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
d) konzervovanými xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství vajec xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A xx xx obalu xxxxx x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx vajec xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), c) x d).
(5) Xxx označování xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x něm písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx nižší xxx 5° X a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 odst. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx den xx třídění x xxxxx odstraněna a xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vejce I. xxxxx jakosti X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx snášky. Xxxxx xxxxxxx čerstvých xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X a xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x mozkem bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí xxxx x hlavy
|
vepřový xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
|
hovězí xxxx x xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx kůže s xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
telecí mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx opařené x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx loupané
|
telecí xxxxx s podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx opařené
|
koňská xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlav
|
telecí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx a mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx plíce
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
kachní xxxxx
|
xxxx hlava x xxxxxxx x mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx krky
|
kozí xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk x xxxxxxxxxx
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx mozek
|
koňské xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx výrobek
|
tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky
|
Tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 minut.
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x malým xxxxxxx spojky, určené x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx je xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx středu xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx A
|
|
II. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
|
výrobky x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. xxxxx xxxxxxx
|
XX. třída xxxxxxx
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá vejce
A
|
vejce
B
|
Skořápka
|
čistá, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx než 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx kontroly xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx pachu
|
bez xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
|
7 % xxxxx neodpovídajících požadavkům xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 a xxxx
|
7,3
|
X velká
|
od 63 xx 73
|
6,4
|
X střední
|
od 53 xx 63
|
5,4
|
S xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % vajec bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x barva
|
v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých přísadách x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx ml
|
přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x výrobky z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °X xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.