Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx všechny části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxx masem maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) skopovým xxxxx xxxx ovcí,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x o hmotnosti xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx perliček,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího ve xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx xxxx králíků,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx nebo ve xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta nebo xxxxxxxx,
s) droby xxxxxxxxxxx vnitřnosti a xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxxxxxx technologickým postupem, 1)
v) syrovým xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň získaná xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) xxxx xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx označování xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x částí xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant nebo xxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx jatečného těla,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, dělená xxxxxx zvěřina x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx označují xxxxx použitelnosti,
x) x mletého xxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x hmotnostních procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx kůže,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x výjimkou xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx a jehňat,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky vlasového xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx a půlek xxxxxxxxx těl velkých xxxxxxxxx zvířat musí xxx odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do xxxxx kuchaná xxx xxxxx a běháků.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx částech x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x výsekového xxxx,
x) xxxx 3 xX u drobů,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 xxxxx x x těžkých xxxx xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx ve všech xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx než plus 4 oC.
(4) X masem se xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X prostorách, v xxxxx xxxxxxx k xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, balení) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso a xxxxx smí být xxxxxxx do xxxxx xxxxx balené.
§7
Skladování
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx na xxxx 2 oC.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx v xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx teploty xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtvrtích, skot, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jatečně opracovaná xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxxx x jedné xxxxxx xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x samostatných přepravních xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx a masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx nebo části xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxx smí xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) masným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx technologií, zejména xxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracovaná upravená xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx probíhá technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx zničí vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx rostlinného původu,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x pomocných xxxxx x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx a trvanlivých xxxxxxx výrobků.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx je x xxxxx xxxxxxx použito xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx "šunka", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx šunky xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny obalem, xxxxx xxxx určený xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx smějí být xxxxxxxx jen xx xxxxxxx, které byly xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X v xxxxx po xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx být co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými xxxxxxx xx nesmějí provádět xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x pokryvem koření xxxx s jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx a nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky se xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx mírném proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
d) xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo směsi xxx x ryb xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
§19
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Na obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xx xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx být uveden xxxx x xxx, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx xxx použít xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů uvedených x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) vejci vejce xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx slepičí odpovídající xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
c) chladírenskými xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, jejichž trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 2,
x) konzervovanými xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx složení xx odlišné xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§25
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A se xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx které je xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
d) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X se xxxxxx x xx skořápce xxxxx odstavce 5 xxxx. b), x) x x).
(5) Xxx označování xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx vyznačí x vajec
x) X. třídy jakosti xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx nad 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx nižší než 5° C a xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 odst. 4 xxxx. x) xxxx xxx sedmý xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 °X x nejvýše 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s podjazyčím
hovězí xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
hovězí maso x xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx játra
telecí hlava xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx opařené x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx maso x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx srdce
skopové xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí játra
skopové xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx drštička opařená xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx játra
husí krky
kozí xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx plíce
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx výrobku xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx opracovaný
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °C
 
Trvanlivý
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx opracované
Jsou xxxxxxx, u kterých xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy.
Trvanlivé
Jsou xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, vaření, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xx 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
Masné konzervy
Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných rodů xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx z xxx nebo ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů nebo xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X chladírenská
B xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha č. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. třída xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx vysoká
 
v xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx středové poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xx středové xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx tuto xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx velká
73 x xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx hmotnosti
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxx
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx tuku podle
tržních xxxxx
10,0 xx 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx pH
nejvýše
4,5
Přípustné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
nad 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx termostatovou zkouškou xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx xxx teplotě 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) ryby x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.