Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu vyšetření, 1)
x) výsekovým masem xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli,
d) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx skotu,
f) xxxxxxxx masem maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx xxxxx maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx jehňat xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx nejvýše 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím masem xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx x drůbeže, zejména xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso zvěře 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx nebo koroptve,
s) xxxxx poživatelné vnitřnosti x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
x) xxxxxxx sádlem nebo xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx zvířat,
z) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx masa.
§2
Členění xx xxxxxxx
Členění xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxx živočišným xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. x) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxx označit x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" xx xxxxx druh xxxxx xxxxxxx x. 2,
x) x mletého masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx maso xx xxxxxx názvem kuře, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx a x děleného a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, muflon, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx zvěřina x xxxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxx maso, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx datem použitelnosti.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx znečištěna nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo
a) xxxx být xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, otlaků, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx kůže,
c) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, větších xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx peří, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X čtvrtí x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x mléčné xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, králíků x xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) +7 °C u xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x xxxxx x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději do 8 xxxxx xx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxx x králíků, xxxxxxxxx nejpozději xx 12 hodin x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx jeho částech xxx teplotě, xxxxx xxxx xxxxx xxx +4 °X .
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (bourání, porcování, xxxxxx) x k xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), musí být xxxxxxx xxxxxxx +12 °X po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 m3/s.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalená xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx masné výrobky.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit nebo xxxxxxxxxxxx.
(3) Jatečně opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx prasata x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx ovcí, koz, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, musí xxx přepravována ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx prostředku x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obalech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx skladování x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx smí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx spotřebitelem, xxxxx xx nejedná x xxxxx xxxx krájené xxxx balené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx technologicky xxxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
b) tepelně xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx bylo ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, u xxxxx xxxxx použitou xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, k xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
e) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
h) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx skupiny
Členění xx skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum použitelnosti, x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x názvu xxxxxxx použito xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx čistých svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného těla, xx xxxxxxx pochází.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí u xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx nesmí xxx xxxx a nezpracované xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx tepelně opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, jako xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Tepelně xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx xx surovin, xxxxx xxxx před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °X x xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Masné výrobky xx xxxxxxxx tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skladovací xxxxxxx xxxxxxxx x příloze x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx výrobky xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, chráněny xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x výjimkou masných xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx dobu 2 xxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx až x 3 °C.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx neupravené nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, aby nedošlo xx zmrznutí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) výrobky z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx být vždy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, přepravují x uvádějí xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím ledu xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx a přepravovat xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb a xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxx ptáků xx xxxxxxxx nemytá xxx jinak xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx I. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx je xxxxxxx xx složení vzduchu,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
§25
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx kusů.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxx x vajec
a) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx vytištěno xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxx x na skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx a nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) X. třídy xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 mm a x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem nejméně 3 xx vysokým,
b) XX. třídy jakosti X kruh xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx a x xxx písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx tříd jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx neošetřených xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx vejce X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(6) Do xxxxx se nesmí xxxxxx výrobky z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx maso x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx prané x ztužené
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxx hlava xxx kůže x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx játra
hovězí xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx opařené a xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx žlázy loupané
telecí xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx brzlík
koňské maso x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx srdce
skopové xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí vemeno
krůtí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx plíce
králičí srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °C


Tepelně xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °C

85%

Polotovar

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx

Xxxxx výrobky

Charakteristika a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracované

Jsou xxxxxxx, x kterých xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx dobu minimálně 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, určené x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxx technologickými xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx xxxxxx vody x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.

Xxxxx polotovary

Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx teploty 121 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů


zmrazené



uzené



smažené



solené



sušené



marinované



polokonzervy



konzervy



polotovary
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 19.4.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4)

xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx znečištění x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo druh xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny,
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx vzhled 2)



xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxx. Xxxxxxxx potraviny






rybí xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- xxxxxxxxxxx: celé, xxxxxx xxxx porcované
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x hlavou x xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx břišní x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx kuchané (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx),
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xx kuchané xxx páteře x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx ploutve)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) uzení xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxx teplotách xx 29 °C
b) xxxxx xxxxxx xxxxxx - rovnoměrné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 °X.
xx xxxxxxx xxxx xxx výrobky před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx teplotu v xxxxxxx xxxx nižší, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx přepravovány a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

obsah xxxx ve xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx nejvíce 70 %
- xxxx xxxxxxx nejvíce 80 %
xxxxx xxxx u xxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- uzené xxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
- xxxx xxxxxxxx kuchané
- xxxx xxxxxxx
- ryby xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx xxxx
- xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxxx xxxx maso
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx

- xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx na xxxxxxx, při které xxxxx přepravovány a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

- x výměně xxxxxx xxxxx při smažení xxxx dojít, jestliže xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx než 2,0 xx KOH x 1 x xxxx,
- xx smažení se xxxxxxx tuk xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx xx při xxxxxxx x xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

x izotermických xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při teplotě 1 °C až 8 °C

- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx solených xxx

x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx více xxx 14 %
x xxxxxxx xxxxxxxx více xxx 10 až 14 %
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxxx x xxxx: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 g - 5%

xxxxx xxxx:
xxxxxxx 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °C

- sušené xxxx

xxxxxx nesolené xxxx
xxxxxx xxxxxx ryby



obsah vody xx xxxxx než 18 %



- marinované
- xx xxxxxxx
- xx xxxxx

- ryby částečně xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x střívek)
- xxxx kuchané(zbavené xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx - filety (xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx a ploutví,s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx a hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx lázně
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx opracována teplou xxxxxx (xxxxxx, pečená)
K xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x prodloužení xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zalévají xxxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů přenosem

při xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- nepasterované

konzervace xxxxxxxxx tepelným xxxxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

- xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx teplotě xx 100 °C x xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravních xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo jejich xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, sterilované x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx obvykle xxx xxxxxxx 115 - 121 °X v xxxxx plechovky

balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx podílu masa xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx
- x xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx roztoku nebo xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

skladují xx x suchých, xxxxx větratelných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x před xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx převážně
- xx xxxxxxxxx xxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx
- z filetů xx sladkovodních xxx
- x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx

- xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- separované xxxx xxxx xxxx xxx xx separaci xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx stabilizovaných xxxx xxxxxxxxxx výrobků
- xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X až 5 °C
- do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti xxxxxxx (do 24 xxxxx xx xxxxxxx) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx prostorech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X xx 5 °X

Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx než 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a vracející xx xx středové xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx tuto třídu
Fyzikální xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx než 53
4,5
Xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx hmotnostně xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx přípustné, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx předmětů x xxxxxx vaječné xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých přísadách x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Tabulka 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx pH

nejvýše

4,5
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x výrobky z xxxx
x účinností xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) provádí xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě, které xxxxxx podrobeny tepelné xxxxxx xxxx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí xxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx než xxxxx 20 °C xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6570 Telecí xxxx pro xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.