Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx vyšetření, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso skotu,
f) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx jehňat xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx a x xxxxxxxxx nejvýše 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x domestikovaných xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) kuřecím xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx stáří xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx zvěře 6) žijící xxxxx xxxx xx farmovém xxxxx, xxxxxxx jelena, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, zajíce, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx poživatelné vnitřnosti x části xxx xxxxxxx opracovaných zvířat,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zvířat,
z) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) jsou xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
x) xxxx se xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 xxxx. e) xx x). Maso x ostatních zvířat xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x tržním druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx označí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x částí xxxxxxxxx xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx těla,
g) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx zmrazeny, se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo
a) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, otlaků, xxxxxxx x pohmožděnin,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, zbytky xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxx xxxx mít ojedinělé xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X čtvrtí x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx razítek z xxxx, které bylo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do xxxxx stažený a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx být xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 hodin xx xxxxx xxxx xxxxxxx x výjimkou xxxx, drůbeže, králíků x trvale udržováno xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než
a) +7 °X u xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 8 hodin xx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než +3 °X.
(3) Xx porážce xxxx být xxxx xxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx nejpozději xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než +4 °C .
(4) X xxxxx se xxxxxxx provádět jakékoliv xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx k úpravě xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx +12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxx výroby.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx skladování x xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa,
b) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx masné výrobky.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxx xxxx nesmí xxxxx xx xxxxxxx teploty xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x xxxx jak 2 °C.
(2) Dopravní xxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx používány k xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx mohly maso xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x xxxxxxx prasata x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx přepravována xx xxxx nebo xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx společně v xxxxxx dopravním prostředku x případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obalech, xxxxx xxxxxxx požadavky xx materiály xxxxxxxxxxxx xx styku s xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx obalu nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) drůbež x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx smí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx převažující základní xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, u xxxxx došlo použitou xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, k xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
e) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
h) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx mimo použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx spory,
j) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a skupiny xxxxx přílohy x. 3.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) se x balených xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení masa xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Pokud xx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, než xx svalovina vepřové xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx koření nebo xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx charakteristické pro xxxx výrobek, xxx xxxxx narušený.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému opracování xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx spotřebitele.
(3) Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx surovin, xxxxx byly xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X v xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx v příloze x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí být xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x pokryvem koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou úpravou xx xxxxxxx xx xxxxx balené nebo xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx a nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v technologických xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x xxxxxxxx masných xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °X.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx neupravené nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx dělením, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, zmrazení xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx vedle xxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X polokonzerv xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx skladování.
(3) Xxxxxxxxxx tolerance xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků z xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, přepravují x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx k prodeji x tajícím ledu xxx xxxxxxx xx -1 °C do +2 °C.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmějí xxxxxxxxx x přepravovat xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx xx xxxxx dojít k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx pachy.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb a xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx ptáků xx xxxxxxxx nemytá xxx jinak čištěná,
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx skladováním za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx složení vzduchu,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
§25
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx vejce xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx označování xxxxx xxxxxxxx se xxxx x vajec
a) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx na xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx xxxxxxxx, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx jakosti X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na skořápce xxxxx vyznačí x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx xxxx o průměru 12 xx x x xxx hmotnostní xxxxxxx písmenem nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx a x něm písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
d) II. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx ke zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(2) X výrobě xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená x §26 odst. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x obalu xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx uvádějí xx xxxxx xxxx vejce X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxx balené xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °X.
(5) Do xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(6) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Pokračování >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx z nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx živočišného xxxxx)

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx mozku,bez jazyku
vepřový xxxxx s podjazyčím
hovězí xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx žaludky xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx plíce
kravské xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x hlav
telecí xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx srdce
skopové xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
skopové xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx se xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx slezina
krůtí xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 3 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Uvádění do xxxxx

Xxxxx výrobek

Teplota výrobku xxx.

Xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x kterých xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx vložka, nebo xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx s malým xxxxxxx xxxxxx, určené x přímé spotřebě xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x zrání xxxx vlivem xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, látek xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxx výrobky nebo xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx dosaženo tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx z xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů


zmrazené



uzené



smažené



solené



sušené



marinované



polokonzervy



konzervy



polotovary
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 4)

xxxxxxxxx xx jakost

skladování

doprava

čerstvé xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové




- nesmí xxxxxxxxx cizí xxxxx, xxxxxxxxx znečištění x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxx charakteristická xxx daný živočišný xxx xxxx xxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx vzhled 2)



xxxxxxxx ryby a xxxxxxx vodní živočichové

viz xxx. Zmrazené xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- uzené xxxx

- xxxxxxxxxxx: celé, xxxxxx xxxx porcované
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx)
- kuchané (xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny xxxxxx x krevních xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxx zbavené xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx),
- ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx by kuchané xxx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx se xxxxxxxx x solné xxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °C
b) xxxxx horkým xxxxxx - rovnoměrné xxxxxxxx xxxxxxxxx musí být xxxxx xxx 65 °X.
xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xxxxx přepravovány a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
- xxxx tučné xxxxxxx 70 %
- xxxx xxxxxxx nejvíce 80 %
xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx xxxxxxx x ryb se xxxxxxxx xxx teplotě x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 °X až 8 °X

- xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx opracována smažením:
- xxxx xxxxxxxx kuchané
- xxxx xxxxxxx
- ryby xxxxxxxxx(xxxxxx)
- rybí xxxx
- xxxx porcované
- xxxxxxxxxx xxxx maso
- poživatelné xxxxxxxxxx x xxx

- xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx teplotu v xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx na xxxxxxx, při které xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

- x xxxxxx tukové xxxxx xxx smažení xxxx xxxxx, jestliže xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx než 2,0 xx XXX x 1 x xxxx,
- xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx xx při xxxxxxx x rozmezí 1 °C xx 8 °C

v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 °C xx 8 °X

- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx solených xxx

x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 %
x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx než 10 xx 14 %
x slabě xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 %


v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxxx x xxxx: - 10 %
balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

obsah soli:
nejvýše 25 %

při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx xxxxxxx do 15 °X

- sušené xxxx

xxxxxx xxxxxxxx ryby
sušené xxxxxx ryby



obsah xxxx xx xxxxx xxx 18 %



- marinované
- xx studena
- xx xxxxx

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxx vnitřností, xxxxxxx xxxx a střívek)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx hlav x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx sraženin)
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx,x xxxxxxxx xxxxxxx ploutve)
- xxxx porcované

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx a hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x množství xxxxx lázně
- xxxxx xxxxxxxx - základní xxxxxxxx opracována xxxxxx xxxxxx (xxxxxx, pečená)
K xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- pasterované
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ošetřením x xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

- xx normálního xxxxx xxx xxxxxxx xx 100 °C v xxxxxxx


xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravních xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx z čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx obvykle xxx xxxxxxx 115 - 121 °X x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 g - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx masa xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx
- x xxxxxx 70 %
- xx vlastní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx 60 %
- x omáčkami x xxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx zkouška: 3)

xxxxxxxx xx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx na xxxxx

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb
- x xxxxxxxxxxxxx vnitřností x gonád

- teplota xxxx svaloviny v xxxxxxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xx separaci ihned xxxxxxxx xxxx zpracováno xx vhodně stabilizovaných xxxx zmrazených xxxxxxx
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx určené x xxxxxxx x čerstvém xxxx xxxxxxxxx stavu xxxx xxx xx xxxxxxxxxx zchlazeny xx 0 °X xx 5 °X
- xx xxxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxxxxxxx xxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti xxxxxxx (xx 24 xxxxx xx xxxxxxx) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují v xxxxxxxxxxxxxx prostorech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X xx 5 °X

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X chladírenská
B xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x vajec
majonézy
ochucené

Příloha x. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx vejce xxx jednotlivé třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. třída jakosti
 
čerstvá xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx než 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x době xxxxxxxx kontroly při xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx středové poloze, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx x vracející xx xx středové xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx velká
73 a xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx hmotnostně xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.