Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx ošetřeny jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x upravený x veterinárnímu vyšetření, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso skotu,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx jehňat ve xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat ve xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) kozím masem xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx koní x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx masem maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso zvěře 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, muflona, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo koroptve,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx opracovaných xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
x) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x dále xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. e) xx x). Maso x xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx lze xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x. 2,
d) x xxxxxxx masa xx xxxxxx hmotnostní xxxxxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx jatečného xxxx,
x) xxxxxxx se xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx balená xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna xxxx xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x pohmožděnin,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, chlupů, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, skopců a xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxx xxxx xxx ojedinělé xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx sádlo.
(3) X čtvrtí x xxxxx jatečných xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx všech jeho xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x trvale udržováno xxx teplotě, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) +7 °X u xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 8 hodin na xxxxxxx, která není xxxxx xxx +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx být maso xxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx +4 °C .
(4) X masem xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx potravin.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx k xxxxxx xxxx (bourání, porcování, xxxxxx) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx +12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxx být xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx a musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx teploty xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx skladování x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) nebalená xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx maso a xxxxxxxx xxxxx výrobky.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Dopravní xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx xxxx nesmí xxx používány x xxxxxxxx xxxx, zvířat x xxxxxxx, které xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx přepravována xx xxxx xxxx vleže x xxxxx xxxxxx xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx prostředku x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxx obalu xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxx podobě, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo části xxxx jatečného zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxx balené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem technologicky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, sušením a xxxxxx nebo vlivem xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx surovin, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin rostlinného xxxxxx.
§11
Členění xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou konzerv x trvanlivých masných xxxxxxx.
(3) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxxxx slova, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx "šunka", musí xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx typu xxxxx vyrobené x xxxxxx masa, xxx xx svalovina vepřové xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx masných výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Masné xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx v xxxxxxx x. 4.
(5) S xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoliv xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4, přičemž xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °X.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní pro xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx neupravené xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx dělením, xxxxxxxxx xxx, aby nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména uzení, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich se xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx vždy xxxxxxx podmínky skladování.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze x. 7.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x přepravovat xxxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx živočichů se xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nemytá xxx xxxxx čištěná,
b) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek stanovených x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi obsahující xxxx.
§25
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx vajec se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx označování xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x vajec
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se na xxxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxx xx vytištěno slovo "Xxxxx A",
d) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), x) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na skořápce xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx o xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X nejméně 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při xxxxxxxxxx výrobků z xxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx tříd jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx neošetřených xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx získané x xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x neklesne xxx minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx xxx sedmý xxx po třídění x xxxxx odstraněna x xxxxx se xxxx xxxxxxx do xxxxx jako xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °C x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Do xxxxx se nesmí xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
Pokračování >>>
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx z nich, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí hlava xxx mozku,bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí tlama xxxxxxx
xxxxxxx žaludky xxxxx x ztužené
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxx hlava xxx kůže s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx loupané
telecí xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxx brzlík
koňské xxxx x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx a mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí srdce
skopové xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx osrdí
kachní xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx játra
koňská xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské ledviny

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx výrobku xxx.

Xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °C


Tepelně xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx

Xxxxx výrobky

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracované

Jsou xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, určené x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako je xxxx. uzení, vaření, xxxxxx a zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx skladování do 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.

Masné xxxxxxxx

Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx z xxx xxxx ostatních xxxxxxx živočichů


zmrazené



uzené



smažené



solené



sušené



marinované



polokonzervy



konzervy



polotovary
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované hmotnosti 4)

xxxxxxxxx na jakost

skladování

doprava

čerstvé xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- nesmí xxxxxxxxx cizí xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx poškození, xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx vzhled 2)



xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxx. Zmrazené xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- uzené xxxx

- xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x hlavou a xxxxxxxxxxx)
- kuchané (xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx kuchané (x xxxxxx zbavené xxxxxxxxxx, xxxx zbavené xxxx x xxxxxxx),
- ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xx kuchané xxx páteře x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx ploutve)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx ryby xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx - probíhá xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °X
x) xxxxx xxxxxx kouřem - rovnoměrné prohřátí xxxxxxxxx musí xxx xxxxx než 65 °X.
xx xxxxxxx xxxx xxx výrobky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx teplotu x xxxxxxx xxxx xxxxx, xx zabalení xx xxxxxxx, při které xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

obsah xxxx ve svalovině
- xxxx tučné nejvíce 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx xxxx u xxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- uzené xxxxxxx x xxx se xxxxxxxx při teplotě x xxxxxxx 1 °X až 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxx
- ryby xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx xxxx
- xxxx porcované
- separované xxxx maso
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx z ryb

- xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx teplotu x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x výměně xxxxxx xxxxx při xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx xxxxx kyselosti xx xxxxx než 2,0 xx KOH x 1 x tuku,
- xx xxxxxxx se xxxxxxx tuk nebo xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 °X

xxxxxxxx se xxx xxxxxxx v xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x izotermických xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx

x xxxxxxxxx nebo zmrazených xxx xxxxx a xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxx soli:
v xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 %
x středně xxxxxxxx xxxx než 10 xx 14 %
x slabě xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

- xxxxxxxxx pasta



sardelová xxxxx x tubě: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

xxxxx xxxx:
xxxxxxx 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- sušené xxxx

xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- za xxxxx

- xxxx částečně xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, zbavené xxxx x xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxx,x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx marinované xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx opracována teplou xxxxxx (xxxxxx, pečená)
K xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zalévají xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, rosolem, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, a xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přenosem

při xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

v xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °C
v xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ošetřením x xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

- xx normálního tlaku xxx xxxxxxx xx 100 °C x xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx obaly
doba xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, sterilované x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxx 115 - 121 °C x xxxxx plechovky

balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x xxxxxxxxxxxxx (Scompbridae) musí xxx xxxxxxx
- s xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx roztoku xxxx xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
- ostatní xxxx než 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

xxxxxxxx xx v suchých, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx mrazem
stanoví xxxxxxx na xxxxx

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- polotovary

polotovary xx xxxxxxxx xxxxxxxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx ryb
- xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx
- x filetů xx sladkovodních xxx
- x xxxxxxxxxxxxx vnitřností x xxxxx

- xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- separované xxxx xxxx xxxx být xx separaci xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx zmrazených výrobků
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx určené x xxxxxxx x čerstvém xxxx xxxxxxxxx stavu xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na 0 °X až 5 °X
- xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti xxxxxxx (do 24 xxxxx xx získání) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx prostorech při xxxxxxxxxx teplotě 0 °X xx 5 °X

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx jakosti
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. třída xxxxxxx
X
X chladírenská
B xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. třída xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
normálního xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx středové xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do středové xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez cizího xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
XX xxxxx velká
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx hmotnostně tříděna.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx majonéz
Smyslové požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1

xxxx


xxxxxxxxxxx a barva

v xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých přísad xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, menší xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Tabulka 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx termostatovou zkouškou xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí být xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx xxxxx 20 °X po xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx.