Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx všechny části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx použitelnosti bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx opracovaným xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x upravený x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) hovězím xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx nejvýše 8 xxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat ve xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxx, zejména xxxxx, slepic, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso králíků,
r) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx volně xxxx ve xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, muflona, xxxxxxx xxxxxxxx, zajíce, xxxxxxx nebo koroptve,
s) xxxxx poživatelné xxxxxxxxxx x části těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobený x výsekového xxxx.
§2
Členění xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) jsou tyto xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
x) xxxx se xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx technických xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
e) xxxxxxx xxxx se xxxxxx názvem kuře, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného x xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx jatečného xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, muflon, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, krev, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx maso, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou drůbeže, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx xxx zbytků xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx ojedinělé xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X čtvrtí a xxxxx jatečných xxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxx být odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažený x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx všech xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, která xxxx vyšší xxx
x) +7 °X x xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x xxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx být krev xxxxxxxxx nejpozději xx 8 hodin na xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx +3 °X.
(3) Po xxxxxxx xxxx být maso xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx x králíků, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 12 hodin a xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší než +4 °C .
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoliv xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx potravin.
(2) V xxxxxxxxxx, x nichž xxxxxxx x úpravě xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx nejvýše +12 °X po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx maso a xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxx být xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx prodána x xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa platí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx vzduchu x rozmezí 0,1 - 0,3 m3/s.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx nesmí xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, které xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx ve čtvrtích, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Výsekové xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obalech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx prodeji xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx při xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx smí xxx připravováno jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx převažující základní xxxxxxxx xxxx, o xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx ani výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx použitou xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxx pojivové tkáně x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx skupiny je xxxxxxx x příloze č. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx x. 3.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x balených xxxxxxx xxxxxxx označí
a) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých masných xxxxxxx.
(3) Xx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx jen xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx.
(5) Pokud xx x názvu xxxxxxx použito xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, musí být x názvu označeny xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx tepelně opracován xxxx výrobek xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx spotřebitele.
(3) Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx před xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx xx minus 5 °X x jádře xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xx nejrychleji xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky se xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx masných xxxxxxx, xx přepravují xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx může xxxxxxx zvýšit xx x 3 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx a ostatními xxxxxxx živočichy xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky x xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxx byly podrobeny xxxxxxxxxx nebo fyzikálnímu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušení.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X polokonzerv xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx tolerance xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě od -1 °C xx +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmějí xxxxxxxxx a přepravovat xxxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx pachy.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx jakosti, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených v §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
§25
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a podskupiny.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx na xxxxx uvede i xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx xxxxxxxx, na které xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
d) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) I. třídy xxxxxxx kruh xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm vysokým,
b) XX. třídy xxxxxxx X xxxx nebo xxxx o xxxxxxx 12 mm a x něm xxxxxxx X nejméně 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx vždy xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx neošetřených xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Vejce XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x neklesne xxx minus 1,5 ° X, a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy jakosti X.
(4) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xx xxxxx se nesmí xxxxxx výrobky x xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 zákona.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx maso x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxx hlava xxx kůže s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx kůže bez xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx žlázy loupané
telecí xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx žaludek
telecí xxxxx opařené
koňská xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxx brzlík
koňské xxxx x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx srdce
skopové xxxxx xx srdcem
slepičí xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx osrdí
kachní xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx srdcem
husí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx plíce
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
koňská xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Příloha č. 3 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.

Xxxxxxx opracovaný

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °C


Trvanlivý

15 °C

85%

Polotovar

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky

Tepelně xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx může být xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x malým xxxxxxx xxxxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo vlivem xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx obsahu vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °C a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx středu xxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx druhů

čerstvé



zmrazené

výrobky z xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů


zmrazené



uzené



smažené



solené



sušené



marinované



polokonzervy



konzervy



polotovary
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4)

xxxxxxxxx xx xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové




- xxxxx xxxxxxxxx cizí pachy, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx poškození, xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx živočišný xxx xxxx xxxx xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx struktury svaloviny,
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx zdraví xxxx xxxxxxxxxxx vzhled 2)



xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- xxxxxxxxxxx: celé, xxxxxx nebo porcované
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x hlavou x xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx zbavené vnitřností, xxxx zbavené xxxx x xxxxxxx),
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xx kuchané xxx páteře x xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxx teplotách xx 29 °X
x) xxxxx xxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxxx prohřátí xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 65 °X.
xx vyuzení xxxx xxx xxxxxxx před xxxxxxx bezprostředně xxxxxxxxx xx teplotu v xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx soli x xxxxxxx uzených studeným xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- uzené výrobky x ryb se xxxxxxxx při teplotě x rozmezí 1 °X xx 8 °X

x izotermických xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
- xxxx xxxxxxxx kuchané
- xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx xxxx
- xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxxx xxxx maso
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb

- xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx bezprostředně zchlazeny xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx smažení xxxx xxxxx, jestliže xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxx 2,0 xx XXX x 1 x xxxx,
- xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 °X

xxxxxxxx se při xxxxxxx x rozmezí 1 °X xx 8 °C

v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxx xxxx a xxxxxxx xx solených xxx

x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxx jiker a xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x silně xxxxxxxx více než 14 %
x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 10 až 14 %
x xxxxx solených xxxx xxx 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx pasta x xxxx: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

obsah xxxx:
xxxxxxx 25 %

při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxx ryby



obsah vody xx xxxxx než 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- xx xxxxx

- ryby xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x střívek)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx sraženin)
- ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx kuchané, bez xxxxxx x xxxxxxx,x xxxxxxxx hřbetní ploutve)
- xxxx xxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina připravena xxxxxxxx cestou xxxxxxxxxxx x marinovacích xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx solí a xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx a hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx lázně
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (vařená, pečená)
K xxxxxxxx požadované chuti x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xx xxxxxxxx zalévají xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, omáčkami, x xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tepelným ošetřením x xxxxxxx
xxxxxxx konzervantů

- xx normálního xxxxx xxx teplotě xx 100 °X v xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, sterilované x autoklávu předepsaným xxxxxxxx

xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxx 115 - 121 °C x xxxxx plechovky

balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx podílu xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) musí xxx nejméně
- x xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx šťávě, xxxxxx roztoku nebo xxxx 60 %
- x xxxxxxxx a xxxxxx přidanými složkami 50 %
- ostatní xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

skladují xx v suchých, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx před přímým xxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků x před xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xx obalu

při xxxxxxx xx 15 °X

- polotovary

polotovary xx xxxxxxxx xxxxxxxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx ryb
- xx separované xxxx xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx
- x xxxxxxxxxxxxx vnitřností x xxxxx

- xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- separované xxxx xxxx musí xxx xx separaci ihned xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx vhodně xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
- xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx k xxxxxxx v čerstvém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx být xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X
- do xxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx ryb se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (do 24 xxxxx xx xxxxxxx) xxxx zmrazené



chlazené polotovary xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X xx 5 °X

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
výrobky x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
xxxx než 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx středové xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům pro xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx tuto třídu
Fyzikální xxxxxxxxx na slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx velká
73 x xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
M střední
od 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx než 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx přísad xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, menší xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx podle

tržních xxxxx

10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, která nabývá xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxxx u xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí xxx xxxxxxxx na teplotu xxxxx než minus 20 °X xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx pro výsek. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.