Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) jatečně opracovaným xxxxx produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx určená k xxxxxxx spotřebiteli,
d) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx jehňat xx xxxxx nejvýše 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx nejvýše 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso koní x domestikovaných lichokopytníků,
m) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve stáří xxxxxxx 18 měsíců,
n) xxxxxxxx xxxxx maso x drůbeže, zejména xxxxx, slepic, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx stáří xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx maso xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx ve farmovém xxxxx, zejména jelena, xxxxx, srnce, muflona, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x části xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx krev xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx masa.
§2
Členění xx skupiny
Členění xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) jsou xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx velkých jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx technických xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx druh xxxxx xxxxxxx č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výsekových xxx,
x) xxxxxxx maso se xxxxxx názvem xxxx, xxxxxxx, kachna, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx a x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx jatečného xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla,
g) xxxxxxxx xxxx balené, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, vpichů, xxxxxxxx xxxxxxxx, otlaků, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, kůži x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx kůže,
c) xx bez xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx ojedinělé xxxxxx vlasového peří, xxxxxx plic a xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx těl xxxxxxx jatečných zvířat xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x mléčné bradavky xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx odstraňují xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělený xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx bez xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí být xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx s výjimkou xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx teplotě, která xxxx xxxxx než
a) +7 °X x xxxxxxxxxx masa,
b) +4 °X x drobů x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději do 8 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx než +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx +4 °X .
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx potravin.
(2) V xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) a k xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx +12 °X xx xxxx x technologického xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxx balené.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx a musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 m3/s.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx masa xx xxxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxxxxxxx masa,
b) xxxxxxxx maso a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 xxxx. 1 x více jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx přepravních obalech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály přicházející xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx společně
a) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x ostatní skupiny xxx,
x) drůbež a xxxxx výrobky.
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx základní xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty 70 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez další xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, sušením x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx obvykle zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou bílkovina xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx označují názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy x. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Na xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxx", musí xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, musí xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx výrobek, ani xxxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Tepelně xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xx xxxxxxxxxxx zchlazeny xx skladovací teplotu xxxxxxxx v xxxxxxx x. 4.
(5) S xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx k prodeji xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx v technologických xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx masných xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx teplotách uvedených x xxxxxxx x. 4, přičemž xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °X.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx čištěním, kucháním xxxx dělením, xxxxxxxxx xxx, aby nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx a ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) xxxxxxx x xxx a ostatních xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušení.
§19
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) uvede xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx vždy xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x uvádějí xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji x xxxxxxx xxxx xxx teplotě od -1 °X do +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx pachy.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce nemytá xxx jinak xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu jakosti, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx složení xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi obsahující xxxx.
§25
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí vejce xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx označování vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx na xxxxx uvede x xxxxx třídění,
c) xxxxxxxxx xxxxx extra X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou nebo xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx na xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh xxxx xxxx o průměru 12 mm x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba použitelnosti,
b) xxxxxxxxxx teplota,
c) x xxxxxx nad 300 x xxxx ml xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx zařazují xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Vejce xxxxxx xx zpracování xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vaječné xxxxxx získané z xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx vejce X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji při xxxxxxxxxx teplotě prostředí xxxxxxx 0 °C x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(6) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky z xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx tepelně ošetřena x xxxxxxx se xxxxxxxxxx předpisy. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí maso x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx žaludky xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxx s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx opařené x xxxxxxx
xxxxxx plíce
kravské xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
vepřové celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx srdce
skopové xxxxx se srdcem
slepičí xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx krky
kozí xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx vemeno
krůtí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx ledviny

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxx opracovaný

5 °C


Tepelně xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx na xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx požadavky

Tepelně xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, u kterých xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx může být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx je xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a zrání xxxx vlivem xxxxx, xxxxxx, sušení x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx a dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.

Masné xxxxxxxx

Xxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx masa sterilovaná x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx středu xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx živočichové

podle xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx druhů

čerstvé



zmrazené

výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxx



xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx



xxxxxxxx



xxxxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4)

xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx živočichové




- nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx znečištění x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx živočišný xxx xxxx xxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx nesmí obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx poškozující xxxxxx 2)



xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxx xxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x xxxxxx a xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (zbavené xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx zbavené xxxx x xxxxxxx),
- xxxx xxxxxxxxx - filety (xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- ryby xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx nasucho
vlastní xxxxx:
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °X
x) xxxxx xxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 65 °X.
xx vyuzení musí xxx výrobky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx teplotu x xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

xxxxx xxxx ve xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx xxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx ryby

základní xxxxxxxx xxxxxxxxxx smažením:
- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxx
- ryby xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx xxxx
- xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx
- poživatelné xxxxxxxxxx x xxx

- xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx teplotu x xxxxxxx (nebo xxxxx), xx zabalení xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x xxxxxx tukové xxxxx při smažení xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx kyselosti xx xxxxx než 2,0 xx XXX v 1 x xxxx,
- xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx nebo xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx při teplotě 1 °C xx 8 °X

- xxxxxx xxxx x výrobky xx solených xxx

x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxx soli:
v xxxxx xxxxxxxx xxxx než 14 %
v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 10 xx 14 %
x slabě xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxxx pasta



sardelová xxxxx x xxxx: - 10 %
balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

xxxxx soli:
nejvýše 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxx xxxx

xxxxxx nesolené xxxx
xxxxxx xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx nižší než 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- xx xxxxx

- ryby částečně xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx)
- ryby xxxxxxxxx - filety (xxxx kuchané, bez xxxxxx x ploutví,s xxxxxxxx xxxxxxx ploutve)
- xxxx xxxxxxxxx

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina připravena xxxxxxxx xxxxxx marinováním x xxxxxxxxxxxx lázních xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostní xxxxx marinované xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx opracována teplou xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx)
X xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nálevem, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C
v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

- xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tepelným ošetřením x xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

- xx xxxxxxxxxx tlaku xxx teplotě xx 100 °X x xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx obaly
doba xxxxxxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx předepsaným xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxx obvykle xxx xxxxxxx 115 - 121 °C x xxxxx plechovky

balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx podílu xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x xxxxxxxxxxxxx (Scompbridae) xxxx xxx xxxxxxx
- s xxxxxx 70 %
- xx vlastní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx zkouška: 3)

xxxxxxxx xx x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx slunečních paprsků x před mrazem
stanoví xxxxxxx xx xxxxx

xxx xxxxxxx do 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx převážně
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- xx separované xxxx xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx
- x poživatelných xxxxxxxxxx x xxxxx

- teplota xxxx svaloviny v xxxxxxx zpracování nesmí xxxxxxxxxx + 10 °X
- separované xxxx xxxx xxxx být xx separaci xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx stabilizovaných xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx určené x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na 0 °X xx 5 °X
- do xxxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti xxxxxxx (xx 24 xxxxx po získání) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxxxxxx prostorech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X až 5 °X

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. xxxxx xxxxxxx
X
X chladírenská
B xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha č. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx slepičí xxxxx xxx jednotlivé třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. třída xxxxxxx
XX. xxxxx jakosti
 
čerstvá xxxxx
XXXXX A
čerstvá xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
normálního xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
Vzduchová bublina
méně xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx vysoká
 
v době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
X střední
od 53 do 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx neoddělen, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxxxx skořápek,nečistot,


cizích předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx vyhláška XX x. 327/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx podrobeny tepelné xxxxxx nebo x xxxxx tepelná úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx než xxxxx 20 °C xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx pro výsek. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.