Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, pohanky x xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx šupinky nasládlé xxxxx získané při xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx přímou spotřebu xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné úpravě,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx zrna xxxxxxx z kulturní xxxxxxxx xxxx seté (Xxxxx xxxxxx L.) x jejích odrůd,
n) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
p) xxxx loupanou xxxx xxxx zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx a částečně x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx průměrně 6 xx dlouhé x xxxxx jeho xxxxx x šířky xx zpravidla více xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx a šířky xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky zrna xxxx xxx 2,
u) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx od xxxxx v prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx z mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), xxxx jejich xxxxx x xxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo sušených, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx domácími xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx nejméně šest xxxxx na 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) těstovinami instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xx xxxxx těstovin uvede
x) v xxxxx xxxxxxx vždy druh x xxxxxxx výrobků,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj o xxx, xx se xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx otevření tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx těstovin se xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxx slepičí vejce.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx musí být xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx v izotermických xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx nesmí balit xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo hmot, xxxxxxx xxxxxx je x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % a pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx získané upečením xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx kypřeného chemicky xxxx biologicky, po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a restované,
s) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky.
§11a
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx těsta z xxxx x pšeničné xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších surovin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky výrobků xxxx uvedeny x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx a xxxxx xxxxxx se xxxxxxxx x nabízejí x xxxxxxx při relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % x xxx teplotě do 35 °X.
(2) Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx máslovým krémem xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx a cukr, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx s 33% xxxxxxx mléčného xxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxx x nejméně 28% xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx třetinu hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Těsta xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
 
vločky
 
 
trhanka
 
 
kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže
 
střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx obilovin, xxxxxxx x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky a xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být běleny xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky smí xxxxxxxxx nejvýše 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx nejvýše
Minerální xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx v xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z toho:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx světlá
"
0,60
pšeničná xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (chlebová)
-
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název mouky
Barva
Mouky xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x sušině xxxxxxx
Xxxxxxx x % hmotnosti
nejvýše
Granulace (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
nejvýše
Obsah xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x %
nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx velké
-
30/3500
kroupy xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
nejvýše
Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x %
nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx dehydrované klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, menší xxxxxx roztíratelné hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
4,0
140
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx cukrářské xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
2,0
3,0

0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx obilné xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx i po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Titrovatelné xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 v přepočtu xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 x xxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxx xxxxx soli xxxxxxxxx xxxx NaCl
plněné xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x xxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx a xxxxxxxxx tyčinky

crackerové pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné pečivo x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx - 1,5 % při xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 300 x
xxxxxxx - 4 % xxx xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 g
nejvýše - 3 % při xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 5 % x xxxxxxx kusu
Trvanlivé xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 x
xxxxxxx - 10 %
&xxxx;
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
101 - 250 g
nejvýše - 6 %
 
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x náplní lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx stejnoměrné zabarvení, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, nesmí být xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx vážení 10 xxxx
Xxxxxxx x hmotnosti xxx 150 x
xxxxxxx -3 % při xxxxxx 10 kusů
nejvýše -5 % xxx xxxxxx 1 xxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xxx používat xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx právním předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) drť xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx spálení xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) zlomky xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Xx.