Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx mletí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) obilovinami pro xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, k xxxx jsou přidány xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx zvláštnímu xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx L.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
p) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zbavená všech xxxxx oplodí x xxxxxxx x xxxxxxxx x klíčků,
r) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxx xx průměrně 6 xx xxxxxx x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx xxxxx x šířky zrna xxxx než 2,
u) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované xxxxx x látky upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % jiné skupiny xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí být xxxxxxx odděleně od xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx od xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta, xxxxxxxxxxxx z mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, zejména x xxxxxxx (Triticum xxxxxxxx xxxx Triticum xxxxx), xxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx doplňků,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny na xxxxxxx obsah vlhkosti xxxxxxx 20 a xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx nejméně xxx vejce na 1 kilogram xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x čerstvých xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx mouky,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx xxxx nebo xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx o xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin označení xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx těstovin xx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx sušina je x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo žitné xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x přídatných xxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx výrobků xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 50 % a pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 10 % z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx druhem xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo invertního xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či hranatého xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x pšeničné xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x který je xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 80 % a xxx teplotě do 35 °C.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx účelům.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, ozdob x kusového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx základního krému x čerstvým máslem xxxx s xxxxx xxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx činí xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx čerstvého másla xxxx nejméně 45 % x sušině xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx x 33% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxx vyšlehaná xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx x nejméně 28% xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxxxx cukrem nebo xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxx xx bázi xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx třetinu hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx použití kypřících xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx výrobě x lze xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx je nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Mlýnské xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže
 
střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, pohanky x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx látek.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx nejvýše
Minerální xxxxx (xxxxx) 5) (% hmotnosti x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx chlebová
"
1,15
žitná světlá (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx tmavá (chlebová)
-
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx x % xxxxxxxxx x sušině xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (velikost xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Krupice xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % v sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Tabulka 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) v %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx x %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx lomu jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx dehydrované klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
nejvýše
Popel x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
nejvýše
na xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
4,0
140
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx bábovky
11,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx obilné xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
3,0
-
-

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Rýže
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx povrchu xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx těstoviny
nejvýše 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 x xxxxxxxx na sušinu
Obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 1,0 % v xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a skupiny
Druh
Xxxxxxx
Chléb
pšeničný

žitný

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky a xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, klenutý
čistá, zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné pečivo x kynutého těsta
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, oplatků, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx vrstevnatý xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx formy
křehká
 
Perník
dle xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u xxxxxxx xxxx
Xxxxx balený
nejvýše - 1,5 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x xxxxxxx kusu
Běžné xxxxxx xx xxxxxxxxx 300 g
nejvýše - 4 % xxx xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x jednoho kusu
Běžné xxxxxx x hmotnosti xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u xxxxxxx xxxx
Xxxxx pečivo xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % při vážení 10 xxxx
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti xxx 150 g
nejvýše - 3 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
nejvýše - 10 %
&xxxx;
51 - 100 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
101 - 250 x
xxxxxxx - 6 %
 
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx náplní xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % při xxxxxx 1 xxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mohou xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx č. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, ve xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx spálení vzorku xx stanovených podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky se xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) příměsi xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Sb.