Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxx, pohanky x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) moukou mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx obilí x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilí,
c) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených slupky,
d) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx zrna nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, získaný xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) klíčky xxxxxxx xxxx šupinky nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx,
x) rýží zrna xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx neloupanou neloupané xxxxxx rýže x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
p) xxxx loupanou zrna xxxx xxxxxxx všech xxxxx oplodí a xxxxxxx a částečně x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
t) xxxx kulatozrnnou xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x poměr délky x šířky xxxx xxxx xxx 2,
u) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx od xxxxx x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx nekypřeného xxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména x pšenice (Xxxxxxxx xxxxxxxx nebo Triticum xxxxx), nebo jejich xxxxx x xxxxx xxxx, popřípadě z xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx xxx xxxxx na 1 xxxxxxxx mouky,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z pšenice,
f) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) z xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx domácími xxxxxxxxx xxxxxxxx ručně x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx nejméně šest xxxxx xx 1 xxxxxxxx pšeničné xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxxxxxx mouky,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xx xxxxx těstovin uvede
x) v xxxxx xxxxxxx vždy druh x skupina výrobků,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj o xxx, že se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx dobou použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx tohoto xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
(2) X výrobě xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx je x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx před pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x mouky, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx obsahovat z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) vícezrnným chlebem xxxx vícezrnným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) speciálním druhem xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx nebo invertního xxxxx nebo medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx být při xxxxxx prosušeny x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx těst kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11a
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či hranatého xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení či xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, včetně uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx až xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx a xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x nabízejí k xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 80 % a xxx xxxxxxx xx 35 °X.
(2) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, xxxxx, ozdob x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx nebo zdobení xxxxxxxxxxx výrobků,
d) lehkým xxxxxxx xxxx máslovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx náplně,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx másla xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x 33% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx do hmot xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx náplně,
g) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx krémem xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx tuto dobu xxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Těsta xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx krupice
 
vločky
 
 
trhanka
 
 
kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx smí obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx běleny xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky smí xxxxxxxxx nejvýše 1,9 % minerálních xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x toho:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx světlá
"
0,60
pšeničná xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx chlebová
"
1,15
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x xxxxxx nejvýše
Vlhkost x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (velikost xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
nejvýše
Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx lomu jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx NaCl x %
xxxxxxx
Xxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx dortové xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx ostatní cukrářské xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx smažených výrobků
14,0
5,0
3,0
-
0,15
na xxxxxxxx obilné xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se při xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů odpovídá xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx vakuově či x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx kyseliny (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 v přepočtu xx sušinu
ostatní xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 v xxxxxxxx xx sušinu
Obsah xxxxx xxxx vyjádřeno xxxx NaCl
plněné xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % x xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 1,0 % x sušině

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vrstevnatý xxx
xxxxxxxx, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, xxx xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx - 1,5 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 300 g
nejvýše - 4 % xxx xxxxxx 50 kusů
nejvýše - 6 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx vážení 10 kusů
Jemné xxxxxx x hmotnosti nad 150 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
nejvýše - 10 %
&xxxx;
51 - 100 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
101 - 250 x
xxxxxxx - 6 %
&xxxx;
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
 
nad 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx stejnoměrné zabarvení, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx musí xxx příjemné, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 1 kusu
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) zlomky xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného druhu xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné výrobky, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.