Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx obilí x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx v xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxx a oloupaného xxxxxxxx zrna nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné netříděné xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx šupinky nasládlé xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx obilná xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx výrobky, x xxxx jsou přidány xxxxx složky, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou x xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx zrna xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx odrůd,
n) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx loupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x klíčků,
r) rýží xxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxx xx xxxxxxxx 6 mm xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx zpravidla xxxx xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a šířky xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
t) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx menší xxx 5,2 xx x xxxxx délky x xxxxx xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, sušené nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve vzdálenosti 5 xx od xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména x pšenice (Triticum xxxxxxxx xxxx Triticum xxxxx), xxxx xxxxxx xxxxx x pitné xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx látek a xxxxxxxxxx doplňků,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x jejichž xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx xxx xxxxx na 1 xxxxxxxx mouky,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x pšenice,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx šest xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx o xxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx o xxxx, xx které je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin označení xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pouze tepelně xxxxxxxx slepičí vejce.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx musí být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx průhledného xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx hmot, xxxxxxx sušina xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě droždím x hmotnosti xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx krájeného xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx hmot x xxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx po upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx látek, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 6 %; x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) žitným chlebem xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 50 % a pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx chlebem nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx xxxx invertního xxxxx nebo medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo biologicky.
§11x
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx a xxxxxxx,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx nebo xxxx botanických druhů xxxxxxxx, rýže nebo xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx upečení či xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx nebalené běžné xxxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx x běžné xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 80 % x xxx xxxxxxx do 35 °X.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k výrobě xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 30 % v xxxxxx náplně,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana xx xxxxxxx s 33% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx ke xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxxxx cukrem nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) bílkovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx s xxxxx,
x) xxxxxxxx krémem xxxxx x obsahem xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx,
x) těstem lineckým xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx tuku,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx obaly x prostředky určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x období od 1. ledna 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx pšeničná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx krupice
 
vločky
 
 
trhanka
 
 
kroupy
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v sušině.
Mouky xxxxxxx být xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (mm/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx nejvýše
Minerální xxxxx (popel) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
257/96 - 162/75
pšeničná xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název mouky
Barva
Mouky xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % hmotnosti x xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost v %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných xxx x %
nejvýše
Obsah částí xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx neobroušených xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x slupek x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx kruhových xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
nejvýše
Obsah xxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx NaCl x %
nejvýše
Popel x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx kyseliny xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v %
nejvýše
na xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx pšeničné xxxxxx jemné
14,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx cukrářské xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx bábovky
11,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
2,0
3,0

0,15
na xxxxxxxx smažených výrobků
14,0
5,0
3,0
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Rýže
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxx xxxxxxxxx

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx tvarů xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx mírně xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx použitým surovinám xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx či x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx kyseliny (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 65 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxx soli xxxxxxxxx xxxx NaCl
plněné xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Chléb
pšeničný

žitný

žitno pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxx tyčinky

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
čistá, xxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx formy
křehká
 
Perník
dle formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx - 1,5 % při xxxxxx 10 kusů
nejvýše - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx hmotnosti 300 g
nejvýše - 4 % při xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x xxxxxxx kusu
Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx pečivo xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx nad 150 g
nejvýše - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 g
nejvýše - 10 %
 
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
101 - 250 g
nejvýše - 6 %
 
251 - 500 g
nejvýše - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx musí xxx příjemné, xx xxxxxxxxx surovinách, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x hmotnosti xxx 150 g
nejvýše -3 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše -5 % xxx xxxxxx 1 kusu
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. II xxxxxx právním předpisem x. 268/2006 Xx. x účinností xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.
Čl. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, ve xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li méně xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Xx.