Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, xxxxxxx x xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek získaný xxxxxx xxxxx a xxxxxxx podle velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první xxxx xxxxx obilí x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo zbaveného xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) lámankou xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx kroupy,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx xxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx úpravou x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x kulturní xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x xxxxxxxxx vrchní slupkou,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx loupanou xxxx xxxx xxxxxxx všech xxxxx oplodí x xxxxxxx a částečně x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx je xxxxxxxx 6 mm xxxxxx x poměr xxxx xxxxx x šířky xx xxxxxxxxx více xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x šířky zrna xxxx než 2,
u) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta, xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména x xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxxxxxx xxxxx), nebo xxxxxx xxxxx x pitné xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, které xxxx xx ztvarování xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x jejichž xxxxxx je kromě xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx na 1 kilogram xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvých xxxxxxxxx vajec x xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx postupem, které xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x skupina xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově nebo x inertní atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) X výrobě xxxxxxxxx těstovin se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx musí být xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx izotermických xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx těstě xxxx xxx podíl pšeničných xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto xxxx obsahovat z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 80 % celozrnných xxxx nebo jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jiných obilovin xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx a restované,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx či hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta z xxxx x pšeničné xxxxx tepelnou úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta až xx upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx či xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx a xxxxx xxxxxx xx skladují x xxxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % x xxx xxxxxxx xx 35 °C.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx účelům.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx, xxxxxxx základem jsou xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx, ozdob x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx základního xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx x jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx náplně,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 45 % x sušině xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx x 33% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx bázi xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx třetinu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx krémem xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % v xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění na xxxxx a skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x xxx xx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx skladují xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
 
krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx rýže
neloupaná xxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx látek.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z toho:
257/96 - 162/75
pšeničná xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Mouky xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx zelenomodrým xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x xxxxxx nejvýše
Vlhkost x % hmotnosti
nejvýše
Granulace (xx/%) (velikost xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx zrn x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x %
nejvýše
Černé xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % v sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v %
nejvýše
Podíl xxxxx x slupek x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v %
nejvýše
Obsah xxxxxx xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx x %
nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx až xxxxx, xx lomu jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx NaCl x %
nejvýše
Popel x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
4,0
140
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx ostatní xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx bábovky
11,0
3,0
2,5
-
0,15
na přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx obilné xxxx
15,0
5,0
-
-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Nečistoty xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
bezvaječné
semolinové
celozrnné
domácí
ostatní
sušené
nesušené
plněné
zmrazené
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), může být xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se při xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx odstínech xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx jantarová nebo x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx surovinám nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx těstoviny
nejvýše 70 xxxx.xx-1 v xxxxxxxx xx sušinu
ostatní xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 x xxxxxxxx xx sušinu
Obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % x xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
čistá, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, pružná, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxx balený
nejvýše - 1,5 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x xxxxxxx kusu
Běžné xxxxxx do xxxxxxxxx 300 g
nejvýše - 4 % xxx xxxxxx 50 kusů
nejvýše - 6 % x jednoho xxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx - 3 % při xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
nejvýše - 10 %
&xxxx;
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
101 - 250 x
xxxxxxx - 6 %
 
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní musí xxx příjemné, po xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx -5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx -3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 1 xxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx xxxxx xx dobu 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Informace

Právní předpis x. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, které xxxxxxxx xx spálení xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Xx.