Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxx, pohanky a xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilí,
c) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx v první xxxx xxxxx obilí x podobě hrubších xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, získaný šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, zbaveného obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) lámankou xxxxxxxx drobné netříděné xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx šupinky nasládlé xxxxx získané xxx xxxxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
k) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou x xxxxxx xx zvláštnímu xxxxx,
x) rýží zrna xxxxxxx x kulturní xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx více xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
u) xüxxx směs mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx od xxxxx v prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, zejména x xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), xxxx jejich xxxxx x pitné xxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx doplňků,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx po ztvarování xxxxxxx xx obsah xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k jejichž xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx slepičích vajec xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx na 1 xxxxxxxx mouky,
e) xxxxxxxxxxx bezvaječnými těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx pšeničné xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx mouky,
i) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx nebo jiné xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) v názvu xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx výrobků,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní atmosféře xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin označení xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 6.
(2) X výrobě xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx slepičí vejce.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx látek aromatických, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo izotermických xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxxx x mouky, přísad x přídatných xxxxx, x obsahem vody xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, preclíků a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x pšenice x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být podíl xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) vícezrnným xxxxxxx xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jiných obilovin xxx pšenice x xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx šlehaných hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, po xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx botanických druhů xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta z xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx uvedení do xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx spotřebiteli nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou úpravou xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin po xxxxxxx či obdobné xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx x běžné xxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % x xxx xxxxxxx xx 35 °X.
(2) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx účelům.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx základního xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx s jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx smetana ke xxxxxxx s 33% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx mléčného tuku xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx do hmot xx bázi xxxxxxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx nebo sušených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx s xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % v xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx tuku,
j) těstem xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v xxxxxxx x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx je xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Těsta xx skladují xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Označování mlýnských xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Mlýnské xxxxxx výrobky
mouka
hladká xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx pšeničná xxxxxxx
xxxxx kukuřičná krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná rýže
 
střednězrnná xxxx
xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
Vlhkost xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky xxx xxxxxxxxx nejvýše 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (mm/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx v xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x sušině xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Vločky
Druh
Vlhkost v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
nejvýše
Obsah částí xxxxxx, pluch x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
0,5
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx neobroušených xxx v %
nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx velké
-
30/3500
kroupy xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx semen x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx dehydrované xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
nejvýše
Popel x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
4,0
140
0,15
xx pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx pšeničné xxxxxx jemné
14,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
2,0
3,0

0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků
14,0
5,0
3,0
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
5,0
-
-

na xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Příloha č. 3 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Rýže
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx č. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxx atmosféře

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx podmínek uvedených x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů odpovídá xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx látkám určeným x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx sušinu
ostatní xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 x xxxxxxxx xx sušinu
Obsah xxxxx xxxx vyjádřeno xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x sušině

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo

Trvanlivé xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky a xxxxxxxxx tyčinky

crackerové pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, zlatohnědé xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, pružná, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vrstevnatý xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx vážení 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxx - 1,5 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x xxxxxxx kusu
Běžné xxxxxx do xxxxxxxxx 300 x
xxxxxxx - 4 % xxx xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx o hmotnosti xxx 300 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx pečivo xx xxxxxxxxx 150 x
xxxxxxx - 5 % xxx vážení 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx vážení 10 kusů
Jemné pečivo x hmotnosti xxx 150 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 g
nejvýše - 10 %
&xxxx;
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
101 - 250 x
xxxxxxx - 6 %
&xxxx;
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
&xxxx;
xxx 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x celém xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx náplní musí xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky o xxxxxxxxx maximálně 150 x
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx o hmotnosti xxx 150 x
xxxxxxx -3 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše -5 % při xxxxxx 1 xxxx
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Obaly xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. III xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx sítem s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají sítem x stanovené xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených podmínek
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li méně xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s odlišnou xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx jiných xxx příslušných xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.