Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, xxxxxxx x xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx obilí,
c) xxxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx nebo příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně x xxxxxxx, zbaveného obalových xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx kroupy,
h) xxxxx xxxxxxxxx zrna prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x obilovin xxxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx zrna xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx odrůd,
n) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky (pluchy),
p) xxxx loupanou xxxx xxxx xxxxxxx všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně x klíčků,
r) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx a xxxxx xx zpravidla xxxx xxx 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
t) xxxx kulatozrnnou rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx menší xxx 5,2 xx x poměr délky x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
u) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované ovoce x xxxxx upravující xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx užití x xxxxx x přípravě.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně mísit, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve vzdálenosti 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta, xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx (Triticum xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), xxxx jejich xxxxx a pitné xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx doplňků,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k jejichž xxxxxx je kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx 1 kilogram xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ručně x xxxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec x xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx na 1 xxxxxxxx pšeničné xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx mouky,
i) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx postupem, které xx pro konzumaci xxxxxxxxxx rehydratací xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x názvu xxxxxxx vždy druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx o těstoviny xxxxxxxx a označí xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) u těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře xxxx o xxxx, xx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 6.
(2) X výrobě xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx vzduchu nejvýše 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx nesmí xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx výrobky výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx sušina je x převažujícím podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x xxxxxxxxx nejméně 400 g s xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % cukru xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, preclíků a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx být podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx obsahovat z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx pšenice x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita další xxxxxx, jako xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který je xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx do 24 xxxxx xx upečení xx obdobné tepelné xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx či obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x minimálním xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx mouky x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx pro chléb x xxxxxxxxxxxxxxxxxx velkými x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx x celkového xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, které xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, je-li xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx výhradně xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 g celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx na 1 xx mlýnských xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 g xxxxx xxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jako xx "x xxxxxxxxx těsta", "x kynutého xxxxxxxxx xxxxx", "smažené", "z xxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "ze xxxxxxx hmot", "z xxxxxxxx tukových xxxx", "x jádrových hmot", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "slané nebo xxxxxx xxxxxx".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat k xxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx po xxxxxxx xxxxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx základního xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx s xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % v xxxxxx náplně,
e) tukovým xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x 33% xxxxxxx mléčného xxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxx třetinu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x obsahem xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx tuku,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx datem použitelnosti,
b) xxxxxx cukrářské výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových plodů x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či technologické xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, tažené, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně je xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx skladují při xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx je zakázáno xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx krupice
kukuřičná xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky a xxxxxxx smí obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v sušině.
Mouky xxxxxxx xxx běleny xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% hmotnosti v xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx tmavá (chlebová)
-
1,10
Mouky xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx x % xxxxxxxxx x xxxxxx nejvýše
Vlhkost x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx zrn x %
nejvýše
Obsah částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Tabulka 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx neobroušených xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx velké
-
30/3500
kroupy střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx x %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx dehydrované xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách
Vůně x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mmol.kg-1
Minerální xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx knedlíků
15,0
2,0
3,0

0,15
na xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
5,0
-
-

na xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Nečistoty minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2 500 g
- 1 %

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx těstovin x x těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxx soli vyjádřeno xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % x xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 1,0 % x xxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx pečivo
sušenky

ze xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx nebalený
 
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx rozptýleny x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxx příjemné, po xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx, hořká.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů x xxxxx xx xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Sb. x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx spálení vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx na xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) příměsi xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.