Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx obilí x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu minerálních xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilí x xxxxxx hrubších xxxxxx zbavených slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) lámankou xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx šupinky nasládlé xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž převážný xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou a xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx (Xxxxx sativa L.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx rýže s xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
p) xxxx loupanou xxxx xxxx zbavená všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x klíčků,
r) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx je xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx jeho xxxxx a šířky xx xxxxxxxxx více xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx je xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx délky x šířky xxxx xxxx než 2,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx vhodnou xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Mlýnské obilné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx se uvede xxxxxx užití x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx výrobky a xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx nekypřeného těsta, xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), xxxx jejich xxxxx a xxxxx xxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxxxx xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 a xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx je kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx vejce na 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x pšenice,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx vajec,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec x xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx mouky,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx mouky,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx postupem, které xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) v názvu xxxxxxx xxxx xxxx x skupina xxxxxxx,
x) u nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx x těstoviny xxxxxxxx x označí xx dobou použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx otevření tohoto xxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx č. 6.
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx těstovin xx xxxxxxx pouze xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vejce.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo izotermických xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Těstoviny xx xxxxx balit xx xxxxxxxxx průhledného xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo hmot, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx tvarovaný pekařský xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx látek, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx výrobky xxxxxxxx x mouky, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství upravených xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vícezrnným pečivem xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx mlýnské xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx výrobků,
m) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx nebo hmoty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené na xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) crackerovým xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo biologicky.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho nebo xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx a xxxxxxxx xxxxx tepelnou úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných výrobků x xxxxxxx surovin xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xx obdobné tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx pečiva. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se označí xxxxxxx,
x) jemné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx využít xxxxx xxx chléb, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x minimálním xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxx chléb" xxx xxxxxx xxx chléb x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx póry, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx mléčným xxx xxxxxxx běžné xxxxxx, které xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských výrobků,
h) xxxxxxx lze označit xxxxxx
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 180 g celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 25 g jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na 1 xx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jako xx "x listového xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx těsta", "x xxxxxx hmot", "xx xxxxxxxxx xxxx", "ze xxxxxxx hmot", "z xxxxxxxx tukových xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx nebo xxxxxx pečivo".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx účelům.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo máslovým xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx základního krému x xxxxxxxx máslem xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx činí xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x 33% xxxxxxx mléčného tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxx třetinu hmotnosti xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxx s xxxxx,
x) xxxxxxxx krémem xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % v xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx cukrářské xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent čokolády,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) pokud xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx jako máslová xxxx obsahovat x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. kynuté xxxxxxx, tažené, třené, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Těsta xx skladují xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Přepravní obaly x xxxxxxxxxx určené x přepravě xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, které nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x rýže xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % minerálních látek.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x toho:
257/96 - 162/75
pšeničná světlá
"
0,60
pšeničná xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Mouky xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název mouky
Barva
Mouky xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x xxxxxx nejvýše
Vlhkost x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných xxx x %
nejvýše
Obsah částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
0,5
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Tabulka 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x %
nejvýše
Vlhkost x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v %
nejvýše
Obsah xxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, charakteristická xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx dehydrované xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx na závadu
Barva
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Obsah XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
nejvýše
na xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na pšeničné xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx bábovky
11,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx obilné kaše
15,0
5,0
-
-

na xxxxxxxx moučníků bez xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, u xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 65 mmol.kg-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx vyjádřeno xxxx XxXx
xxxxxx těstoviny
nejvýše 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % v xxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh
Xxxxxxx
Chléb
pšeničný

žitný

žitno pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
čistá, zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx těsta
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx vrstevnatý xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx zabarvení, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní xxxx xxx xxxxxxxx, po xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxx, hořká.

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx do xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory o xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx barvou xx xxxx než 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx vaječné xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Sb.