Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané zpracováním xxxxx, pohanky x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx hrubších xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) trhankou výrobek x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, převážně x xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx broušením,
g) lámankou xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) klíčky částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, určené xxx přímou spotřebu xxxx xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x kulturní xxxxxxxx rýže seté (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx neloupané xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
o) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx rýže xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx zpravidla xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx menší xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx než 2,
u) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx technologií, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx zpracované ovoce x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Mlýnské obilné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx se uvede xxxxxx užití x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze které xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v prostorách x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného těsta, xxxxxxxxxxxx x mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x pšenice (Triticum xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), xxxx xxxxxx xxxxx x pitné xxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx je kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx pouze z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx na 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) těstovinami instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) se xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x skupina xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx xxxxx použitelnosti,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 6.
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx balit xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx výrobku.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx veky, bochníku xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % cukru xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx látek, x xxxxxxx vody xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, potahované xxxx xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx výrobků xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků nejméně 50 % a xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož těsto xxxx obsahovat z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx v celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx druhem xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxx ze pšenice x žita xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo hmoty xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11a
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále rozumí
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
c) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který je xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx těsta xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a které xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x skupiny, x xxxxxxxx jemného xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx se označí xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x trvanlivé xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně a xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" xxxx "xxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx, x minimálním xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx x celkového xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) název "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx x charakteristickými xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx póry, xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 2 xx, x obsahem nejméně 60 % žitné xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx označit xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských výrobků,
h) xxxxxxx xxx označit xxxxxx
1. xxxxxxx, je-li xxxxx použitým xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,
3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx hmoty,
i) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx těsta", "x kynutého xxxxxxxxx xxxxx", "smažené", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx tukových xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "slané nebo xxxxxx pečivo".
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx tepelně neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx používaný k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx nebo máslovým xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x čerstvým máslem xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx tuku xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x 33% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivá xxxxxxx xx šlehání x xxxxxxx 28% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx hmot xx bázi xxxxxxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx svařeným s xxxxx,
x) ostatním krémem xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxx,
x) těstem xxxxxxxx těsto s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx kakaa,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) pokud jsou xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně máslo,
f) x cukrářských výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní jsou xxxxxxx v xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Náplně xx xxxxx zpracovat xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich výrobě x lze je xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx nově xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx je zakázáno xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky a xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (mm/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
257/96 - 162/75
pšeničná xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx se xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se zelenomodrým xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky x % hmotnosti x sušině nejvýše
Vlhkost x % hmotnosti
nejvýše
Granulace (xx/%) (velikost xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
nejvýše
Obsah xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
0,5
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální látky
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx neobroušených xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx x %
nejvýše
Minerální nečistoty 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
nejvýše
Obsah xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx v %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka loupaná
světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu
Barva
vyrovnaná, xx použitých surovinách
Vůně x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na pšeničné xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx dortové xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
5,0
-
-

na xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
bezvaječné
semolinové
celozrnné
domácí
ostatní
sušené
nesušené
plněné
zmrazené
balené xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, bez trhlin. X xxxxxxxxxxx těstovin x u těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx drsný x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx i po xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám nebo xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx přídatným látkám xxxx látkám xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx či x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx kyseliny (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 65 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx NaCl
plněné xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx těstoviny
nejvýše 1,0 % v xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx pečivo
sušenky

ze xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky x xxxxxxxxx tyčinky

crackerové pečivo

extrudované xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
čistá, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté
zlatohnědé xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté nebo xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová, příjemná, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx formy
křehká
 
Perník
dle xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx pečivo x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x náplní xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx stejnoměrné zabarvení, xxxxx součásti xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx náplní xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx používat nejdéle xx 31. prosince 2006.
Čl. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx oběhu xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx xxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxx sítem x stanovené xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x semena jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 638/2004 Xx.