Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx vícestupňovým mlýnským xxxxxxxx,
x) moukou mlýnský xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxx a xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) krupicí xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx v první xxxx mletí obilí x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxx x oloupaného xxxxxxxx zrna nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, získaný šetrným xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
g) lámankou xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx šupinky xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) obilovinami xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx obilná xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, určené xxx přímou spotřebu xxxx xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx loupanou zrna xxxx zbavená xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a částečně x klíčků,
r) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx dlouhé x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxxxxxx xxxxx než 3,
t) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx průměrná xxxxx xxxx xx menší xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx vhodnou technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx upravující xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx xxxxx x xxxxx k přípravě.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx rod xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže xx xxxxx vzájemně mísit, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx podlážkách xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx z mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxx), xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx ztvarování xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami vaječnými xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxx xxxx sušených, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx na 1 xxxxxxxx mouky,
e) xxxxxxxxxxx bezvaječnými těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny s xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací ve xxxx nebo jiné xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx na xxxxx těstovin uvede
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj o xxx, že se xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které je xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx těstovin xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vejce.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx v xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené vakuově xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx výrobek kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou úpravou xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pečením xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x mouky, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 6 %; x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; popřípadě xxxxxx různými náplněmi, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek obsahující xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x celkové xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl xxxxxxx mlýnských výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx těsta xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx jsou vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké vrstvy xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx koření a xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx a xxxxxxx,
x) pufovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx a pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx uvedení xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx těsta xx po upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx běžné xxxxxx xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) u trvanlivého xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx pečivo xx musí xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" nebo "tradiční xxxxx" lze využít xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx pro chléb x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxxxx nejméně 1,7 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, obsahují-li nejméně 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 kg xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 xx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "smažené", "x xxxxxxxx těsta", "x xxxxxx xxxx", "ze xxxxxxxxx xxxx", "ze xxxxxxx hmot", "x xxxxxxxx tukových xxxx", "x jádrových xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx nebo xxxxxx pečivo".
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx po tepelné xxxxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx krému x čerstvým máslem xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx činí xxxxxxx 30 % v xxxxxx náplně,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx s 33% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x nejméně 28% xxxxxxx xxxxxxxx tuku xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx ochucovadly, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx bázi hydrokoloidů, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx nebo sušených xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx s obsahem xxxx xxxx xxx 30 % v xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x vysokým xxxxxxx tuku,
j) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx cukrářské xxxxxxx xx označí názvem xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx zpracovat do xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx jejich xxxxxx x lze xx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 ° C.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě cukrářských xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x období od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx smí xxxxxxxxx nejvýše 1,9 % minerálních xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (mm/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x toho:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx světlá
"
0,60
pšeničná xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (výražková)
bílá
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se zelenomodrým xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální látky x % hmotnosti x xxxxxx nejvýše
Vlhkost x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx zrn x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, pluch x xxxxxx x %
nejvýše
Černé xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7) v %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx lomu jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z obilovin
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx ostatní xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx bábovky
11,0
3,0
2,5
-
0,15
na přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx obilné kaše
15,0
5,0
-
-

na xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x chemické požadavky xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2 500 x
- 1 %

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx atmosféře

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx a xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X válcovaných těstovin x u těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx xxxxxxx či x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Titrovatelné xxxxxxxx (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x přepočtu xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x sušině

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x skupiny
Druh
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx a xxxxxxxxx tyčinky

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
čistá, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, pružná, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, příjemná, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 g
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx o hmotnosti
do 50 x
51 - 100 g
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx stejnoměrné zabarvení, xxxxx xxxxxxxx musí xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x xxxx náplní xxxx xxx příjemné, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx této vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mohou xx xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Informace

Právní xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ č. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské výrobky x těsta, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx a těsta, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx sítem x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx velikosti xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) zlomky xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) příměsi xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.