Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) moukou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx obilí,
c) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) kroupami výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně z xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx netříděné xxxxxx xxxxxx,
x) jáhly xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx získané při xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) obilovinami pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx obilná zrna, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo ovsa,
k) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě,
l) xxxxxxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx ke zvláštnímu xxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže seté (Xxxxx xxxxxx X.) x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx rýže zbavená xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx zrna xxxx zbavená všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx průměrně 6 mm xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx zpravidla více xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx xxxx je xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx délky x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx vhodnou technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, vůni xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx směsí z xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx k xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx povoluje xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného těsta, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxxxxxx xxxxx), nebo xxxxxx xxxxx x pitné xxxx, popřípadě z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxx 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx na 1 kilogram xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými těstoviny xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx na 1 xxxxxxxx pšeničné xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx rehydratací ve xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) se xx xxxxx těstovin xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx xx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x označí xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní atmosféře xxxx x xxxx, xx xxxxx je xxxxx spotřebovat potravinu xx otevření tohoto xxxxx,
x) x xxxxxxxx těstovin označení xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (do xxxxxx x. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx těstovin xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx slepičí vejce.
(3) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx balit xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým xx xxxxxxxxx xxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx výrobku.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx pekařské výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských výrobků, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx upečení xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x mouky, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 6 %; x xxxxxxxx piškotů xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx žitno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx být podíl xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx a xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) speciálním druhem xxxxxx nebo pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx koření x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené xx xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx z xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou úpravou,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx surovin xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx uvedení xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx xx oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx trvanlivosti a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 8.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx musí xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx v případě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "tradiční xxxxx" xxx využít xxxxx pro xxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x minimálním xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx mouky x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx pro chléb x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % žitné xxxxx x celkového xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx pečivem xxxxxxx xxx označit xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských výrobků,
h) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx použitým do xxxxx výhradně máslo,
2. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 180 x celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx hmoty,
i) xxxxx xxxxxx xxx označit xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx je "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx hmot", "ze xxxxxxxxx xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxxxxx", "slané xxxx xxxxxx xxxxxx".
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx používat x xxxxx účelům.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx výrobky, které xxxx po tepelné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx základního krému x čerstvým máslem xxxx s jiným xxxxx, přičemž obsah xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx náplně,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx 45 % v sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x 33% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx vyšlehaná xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x nejméně 28% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx třetinu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x obsahem xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) těstem xxxxxxxx těsto x xxxxxxxxxxxxxxxxx listováním připravené xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx lze označit xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
x) xxxxx jsou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx máslo,
f) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx přívlastkem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, jádrové, xxxxx x xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx náplní xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx výrobě x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx xx skladují při xxxxxxxxx do 8 ° C.
(2) Xxxxx xx skladují xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě cukrářských xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období od 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná mouka

krupice
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže
pololoupaná xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx rýže

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx ze všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx smí xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx v sušině.
Mouky xxxxxxx xxx běleny xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1,9 % xxxxxxxxxxx látek.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% hmotnosti x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z toho:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx xxxxxxxx
"
1,15
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá se xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Krupice
Druh
Minerální xxxxx x % xxxxxxxxx x sušině xxxxxxx
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx nerozmačkaných xxx x %
nejvýše
Obsah xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx v %
nejvýše
Černé xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx
1,9 % v xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx v %
nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Perličky
1,0
-
0,15
15,0
Lámanka
1,0
-
0,15
15,0
Kroupy malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
nejvýše
Minerální xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x %
nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx jasně xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx dehydrované xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Minerální xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x chuť
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx x %
Xxxxx XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
nejvýše
na xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
3,0
100
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx jemné
14,0
3,0
2,5
-
0,15
na dortové xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx ostatní xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva vč. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
2,0
3,0

0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
5,0
-
-

na xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
3,0
-
-

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.

Členění na xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
bezvaječné
semolinové
celozrnné
domácí
ostatní
sušené
nesušené
plněné
zmrazené
balené xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx může být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx odstínech xxxxx, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- sušené
-
13 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx kyseliny (X+)
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 v xxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x xxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky a xxxxxxxxx tyčinky

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x kynutého xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vrstevnatý lom
příjemná, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx přísad

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Druh
Skupina
Cukrářský xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x celém xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxx, xxxxx.

Příloha č. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx do xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx ode xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), h), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxx xxxxxx, vadná zrna, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají sítem x stanovené xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě rýže x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x odlišnou xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.